Belgie – Tunisko 5:2 (kon.) | Jižní Korea – Mexiko 1:2 (kon.) | Německo – Švédsko 2:1 (kon.)
konec
Německo
2:1 (0:1)
Švédsko
Sobota 23.06.2018, 20:00 • Olympijský stadion Fišt (Soči) • Mistrovství světa • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Sebastian Larsson (Švédsko) chytá míč do ruky na polovině Němců, je z toho žlutá karta.
    90+5. Toni KROOS - 2:1
     
    90+5
    Německo právě vstřelilo branku!
    A Švédsko za doslova hloupý faul Durmaze krutě pyká! TONI KROOS to trefil parádně z přímého kopu, když si narazil s Reusem a poté poslal míč z levé strany ke vzdálenější tyči a je rozhodnuto!
    90+2. Brandt orazítkoval tyčku švédské branky!
     
    90+2
    Mikael Lustig (Švédsko) odvrací míč na roh, ten Němci rozehrají z levé strany, velmi rychle... Julian Brandt vypálil zpoza vápna, střela z místa a míč končí na tyči!
     
    90
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází Isaac Kiese Thelin.
     
    Dnešní utkání sleduje 44 287 diváků.
    88. Nyní se na druhé straně zaskvěl švédský brankář Olsen proti Gómezovi.
     
    88
    Robin Olsen (Švédsko) znovu fantastický! Po centru z levé strany hlavičkuje ve vápně Mario Gómez (Německo), ale gólman dokázal vytěsnit míč, mířící pod břevno, nad branku!
     
    87
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Jonas Hector, přichází Julian Brandt.
    83. Neuer si připsal důležitý zákrok.
     
    83
    Andreas Granqvist (Švédsko) hlavičkuje ve vápně Německa, tam Manuel Neuer trochu klopýtl, ale nakonec ještě stihl míč pravačkou vyboxovat mimo vlastní branku, na roh.
    82. Boatengův faul - červená karta po 2. žluté
     
    82
    A pozor, nakonec se Jérôme Boateng (Německo) druhé žluté přece jenom dočkal! Bylo to sice se zpožděním, ale bylo, sudí udělil obránci německého výběru druhou žlutou a Boateng se tak zhruba za deset minut vykartoval.
     
    78
    Střelec prvního gólu dnešního utkání, Ola Toivonen (Švédsko), kterého v závěru nahradí John Guidetti.
     
    74
    První změna v sestavě Švédska, ze hřiště odchází Viktor Claesson, kterého nahradí Jimmy Durmaz.
     
    71
    Emil Forsberg (Švédsko) se dostal k míči a zkusil rychlý brejk, který i za cenu faulu zastavil Jérôme Boateng, který za zákrok u půlící čáry dostává žlutou kartu.
    61. Zajímavá šance Němců gólem neskončila.
     
    61
    No, nyní Němci zahrozili! Joshua Kimmich poslal pas z pravé strany před branku, kam si seběhl Marco Reus i Mario Gómez, ofsajd to nebyl, každopádně míč končí vedle branky Švédů, to byla ale zajímavá šance!
     
    52
    Albin Ekdal (Švédsko) dostal žlutou kartu za ostrý skluz u půlící čáry.
    51. Müller hlavičkoval jen těsně vedle Olsenovy branky.
     
    51
    Toni Kroos rozehrál, je to centr do vápna, kde hlavičkuje Thomas Müller (Německo), stojící blíže k místu exekuce, ale míč letí těsně vedle branky Robina Olsena.
    48. Marco REUS - 1:1
     
    48
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak lepší vstup do druhé půle si Němci přát snad ani nemohli! Timo Werner poslal míč z levé strany před branku, tam ho jemně tečnul padající Mario Gómez, za nímž ho dokázal kolenem nasměrovat do branky MARCO REUS.
     
    46
    Do druhého poločasu již nezasáhne v dresu obhájců titulu Julian Draxler, kterého na hřišti nahradil Mario Gómez, je to tedy jasné posílení ofenzivy v podání Německa.
    45+2. Neuer nyní podržel německý tým svým pohotovým zákrokem.
     
    45+2
    V posledních sekundách nastaveného času se dostali do další šance Švédové! Po centru z pravé strany dokázal ve vápně hlavičkovat Marcus Berg, ovšem Manuel Neuer bravurním zákrokem podržel naděje obhájců titulu!
    44. Další švédský únik po chybě Němců. Claesson ale svou šanci promarnil.
     
    44
    Marco Reus (Německo) se snažil dostat do vápna, ale ztrácí míč a je tu znovu rychlý protiútok soupeře, ve vápně to ale nezvládl Viktor Claesson, který byl ve velmi dobré pozici, stačilo vystřelit.
    39. Olsenův fantastický zákrok.
     
    39
    A Robin Olsen (Švédsko) opět v akci, nyní dokázal fantasticky vyrazit nepříjemně tečovanou střelu Ilkay Gündoğana, to byl parádní zákrok! Poté dotírající Müller nestihl zasáhnout odražený míč, který včas odehrát bránící Lustig.
    32. Ola TOIVONEN - 0:1
     
    32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jdou do vedení! Němci chybují v rozehrávce ve středu hřiště, soupeře se dostal bleskově do protiútoku, ve vápně si na centr z pravé strany naběhl OLA TOIVONEN, který i v souboji s obráncem dokázal zakončit, navíc krásným lobem přehodil i vyběhnuvšího Neuera.
    31. Rudy hodil vzteky ručník na lavičku, jeho frustrace je hodně patrná. Bohužel musel předčasně kvůli zranění skončit.
     
    31
    Ne, Sebastian Rudy pouze vzteky hodil s ručníkem na lavičku, nakonec ho zranění nosu do hry zpět nepustí! Na hrací ploše ho tak nahradí Ilkay Gündoğan.
     
    26
    Nebylo to zaviněné, Rudy šel do skluzu, Toivonen vyskočil a patou zasáhl obličej protihráče. Rudymu teče silně krev a musí ze hřiště, pravděpodobně se bude střídat.
    13. Bergův únik. Šance na švédské straně.
     
    13
    Pozor, za obranu Němců si naběhl Marcus Berg, kterého stíhali obránci, Berg se dostal s míčem do vápna, proti němu dobře vyběhl Manuel Neuer, Berg upadl, možná i po souboji s Jérôme Boatengem ... a co je důležité – míč má Neuer a penalta se nepíská!
    9. Timo Werner střílel na branku, ovšem míč se od ní jen odrazil.
     
    9
    Marco Reus (Německo) přihrává z pravé strany před branku Švédů, tam si seběhl Timo Werner, míč se ale odráží vedle branky, roh pro Německo.
    3. První vážnější akce na straně německého celku.
     
    3
    První gólovou šanci si vypracovali Němci, když se z pravé strany dostal míč před branku, kde vystřelil Julian Draxler, jenže střelu dokázal zablokovat bránící hráč, následnou další střelu Jonase Hectora také zablokoval bránící hráč Švédů.

    Martin Dvořák

    Branky: 48. Reus (Mario Gómez), 90+5. Kroos (Reus) – 32. Toivonen (Claesson)

    Karty:   71. J. Boateng (GER) – 52. Ekdal (SWE), 90+7. Seb. Larsson (SWE)   82. J. Boateng (GER)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 12:13.
    Německo: Neuer (C) – Kimmich, Rüdiger, J. Boateng, Hector (87. Brandt) – Rudy (31. Gündoğan), Kroos – T. Müller, Draxler (46. Mario Gómez), Reus – Werner.
    Náhradníci: Trapp, ter Stegen – Plattenhardt, Ginter, Hummels, Özil, S. Khedira, Goretzka, Süle, Brandt, Gündoğan, Mario Gómez.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (74. Durmaz), Seb. Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg (90. Kiese Thelin), Toivonen (78. Guidetti).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – M. Olsson, Guidetti, Svensson, Helander, Hiljemark, Krafth, P. Jansson, Rohdén, Durmaz, Kiese Thelin.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (vš. POL)

    Diváci: 44 287
    bahis siteleri