Česko – Slovensko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Slovensko
Čtvrtek 05.07.2018, 14:30 • Glacier 2, St. John's (Kanada) • Mistrovství světa U18
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Zdravím vás u dalšího klání Mistrovství světa v hokejbalu U18 z kanadského St. John's. Proti sobě dnes nastoupí dva týmy z Evropy ve vzájemném, federálním derby, a sice Česká republika a Slovensko. Přeji příjemné počtení.
     
    Slovensko

    Slovenský celek vstoupil do turnaje včerejším dnem, ve kterém jednou vyhrál a jednou prohrál. Hned na úvod porazili slovenští hokejbalisté Velkou Británii 3:0. O pár hodin později se ale utkali se Spojenými státy Americkými. To už pro Slováky radostné shledání nebylo, Američanům podlehli 1:4.
     
    Česká republika

    Oproti čeští hokejbalisté si ve včerejším dvojutkání s chutí zastříleli. Do samotného turnaje vstoupili duelem s Itálií, které nedali sebemenší příležitost a v utkání zvítězili 6:1. Ještě větší demolici si ale připsali o zápas později, kdy se utkali s Velkou Británií. Britové neměli proti českému týmu vůbec žádnou šanci a ve svém druhém dnešním zápase podlehli českému soupeři vysoko 1:13.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Forst, Kaňák, Laurinc, Novotný, Rechtořík, Šuhaj – Faltus, Flos, Lux, Macek, Rakovský, Šilhán, Toman – Adámek, Bogdany, Bůček, Janeček, Janiurek, Kamenář, Kubeš, Lhota, Malecha, Novotný, Poláček, Procházka, Tobiáš, Vaniš, Votipka

    Slovensko: Jahoda, A. Rekos, Richter – Figura, Gajdoš, Horváth, Hvizdoš, Kaščák, Knížka, Sahul, Sarvas, Švajlen – Andraško, Bača, Bodi, Circ, Denes, Faško-Rudas, Jencus, Lombas, Lotvan, Longauer, Martinka, Melicher, Minko, Naus, Pavelka, Rajčák, D. Rekos.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Úvodní buly získali hráči slovenského týmu. Ti se po delším otálení vydali směrem k české brance. Ovšem ještě než tam stihli doběhnout, byli zachyceni v ofsajdovém postavení.
     
    00:52
    Slováci se drží v útočné třetině i nadále. Ovšem český brankář se statečně drží a všechny střely různé razance pohotově kryje.
     
    01:19
    České obraně se v posledním momentu podařilo ubránit rychlý výpad Juraje Figury. Daleko od brány se ale s míčkem nedostali. Již na modré si jej Slováci vybojovali zpět.
     
    03:14
    Ivan Gajdoš na přechodu do své obranné třetiny na malý moment ubránil pronikající české hráče. Přesto se Češi nakonec k brance Patrika Richtera dostali. Už ji však nijak zásadně neohrozili.
     
    04:30
    Juraj Figura nahodil křižmo balon do rohu hrací plochy, po levici Rechtoříka. Následně se o něj svedl boj, ze kterého vyjeli čeští hokejbalisté do vítězného protiútoku.
     
    05:15
    Slováci se marně snaží dostat ze své obranné třetiny. Český nápor na jejich rozehrávku je celkem jednoznačně drží v sevření za modrou čárou.
     
    06:16
    První větší prověření Tomáše Rechoríka! Z pravé strany obdržel od Melchera přihrávku Oliver Minko, který stál na středu před brankovištěm. Z první vyslal míček na branku, ovšem český gólman zůstal připraven.
     
    06:27
    Vyloučení v týmu Slovensko (Čirč – 2 min., podražení).
     
    07:25
    Svou úvodní přesilovku zvládají Češi celkem povedeně. Většinu času okupují prostor před slovenskou brankou, kterou ale nedokáží trefit míčkem. Naproti tomu Slovákům se daří akce likvidovat a hru přenášet vyhozením míčku na opačnou stranu.
     
    08:27
    Slovenko v plném počtu.
     
    08:51
    Tak moc se snažil Martin Rakovský kombinovat kolem pravého mantinelu, až si neuhlídal ofsajdové postavení, tudíž rozhodčí přerušili hru.
     
    09:11
    Velkému náporu nyní musel čelit Patrik Richter, ovšem celá série střel, vyslaná dvojící českých hráčů, stojících před brankovištěm, prostor za jeho zády nenašla. V poslední chvíli navíc Richter sevřel míček do lapačky.
     
    09:49
    Slovensku se nedaří uvolnit napětí před vlastní brankou. Byť se o to hráči snažili díky zakázanému uvolnění, přišla po něm spíše další kanonáda střel v podaní českých hokejbalistů. Ani tentokrát ale nikdo nevyzrál na připraveného Richtera.
     
    10:39
    Vyloučení v týmu Slovensko (Faško-Rudáš – 2 min., krosček).
     
    11:08
    Ve své druhé přesilovce se Češi opět tlačí do útočné situace. Nicholas Kaňák stojí za modrou čárou a pokouší se o kombinaci. Naráží však na čtveřici zbylých slovenských hráčů, která neuvolní ani milimetr prostoru na hrací ploše.
     
    12:26
    Vyloučení v týmu Česko (Votipka – 2 min., bodyček).
     
    12:39
    Slovensko v plném počtu.
     
    13:10
    I Slovensko se díky své přesilovce usídlilo v útočném pásmu českého týmu. Na rozdíl od Čechů ale více roztáhli hru, díky čemuž kombinují na mnohem větším prostoru a český celek má více práce s obranou.
     
    14:23
    Martin Faško-Rudáš se snažil najít některého ze svých spoluhráčů na středu. Přihrávku však vyslal do ofsajdu.
     
    14:26
    Česko v plném počtu.
     
    14:34
    V závěru první třetiny ještě došlo k zakázanému uvolnění slovenského týmu. Posledních pár vteřin tedy musí náporu čelit gólman Richter.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Oboustranně celkem vyrovnaná část hry. Oba týmy předvedly určité množství šancí. Ani jeden z nich si ale nevedl natolik úspěšně, aby jí dokázal přetavit v gólovou trefu.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:19
    Po kratší úvodní slovenské šanci se rychle český tým přesunul do útočné třetiny. Byť se nepodařilo Jaroslavu Procházkovi vyhrát vhazování po pravici Richtera, nápor českého týmu neustal.
     
    16:18
    Adam Pavelka ubránil míček u vlastní branky. Na cestě podél mantinelu se jej snažil dostihnout Martin Faško-Rudáš, ovšem v rohu hrací plochy na českého obránce rychlostně nevyzrál.
     
    16:49
    Vyloučení v týmu Česko (Kamenář – 2 min., podražení).
     
    17:29
    Alexander Hvizdoš se dostal s míčkem přes modrou do útočného pásma. V rohu hrací plochy se o něj znovu rozhořel tuhý souboj. Ten ukončili až sudí přerušením hry a následným vhazováním.
     
    18:06
    I přes oslabení měl český tým slibnou šanci. Patrik Richter neměl míček dlouho pod kontrolou, tudíž se Jaroslav Procházka snažil o jeho protlačení za brankovou čáru všemi možnými způsoby. Na obratného gólmana slovenského celku ovšem ani pro tentokrát recept nenašel.
    18:06 Šance českého týmu v oslabení
     
    18:49
    Česko v plném počtu.
     
    19:16
    Matúš Lukáš Lavička se po delší mezihře českého týmu vydal na samostatnou útočnou výpravu. Ta měla trvání pouze k modré čáře na přechodu do obranného pásma českého týmu. Zde byl zablokován na mantinelu a o míček přišel.
     
    20:28
    Českým hráčům se daří kombinovat na polovině soupeře. Drží se však příliš daleko od branky Patrika Richtera. Tudíž prostor přímo před ním zahustili Slováci.
     
    21:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Snažení se českému týmu ale nakonec vyplatilo! Do mezikruží si sjel s míčkem na hokejce JIŘÍ VANIŠ, který z tohoto prostoru také prostřelil slovenského gólmana. Asistence: Nicholas Kaňák, Filip Faltus
    21:17 VANIŠ - 1:0
     
    22:04
    Vyloučení v týmu Česko (Kameřák – 2 min., hrubost).
     
    23:18
    Slovenská šance v útočné třetině neměla dlouhého trvání. Poté, co se podařilo vypálit od modré Faško-Rudášovi, došel míček k českým obráncům. Od nich se poté hra přesunula více ke střednímu pásmu.
     
    24:04
    Češi v plném počtu.
     
    24:56
    Vít Kamenář si vyčkal na přihrávku na modré čáře. Tu z první poslal směrem k brance, kde ale nestál nikdo z jeho spoluhráčů na dorážku.
     
    25:49
    Gólovou šanci měl na své hokejce Vojtěch Novotný. Najel si zprava až na hranici brankoviště, odkud se pokusil překonat brankáře Richtera. Ovšem slovenská obrana jeho akci přečetla a v poslední chvíli zastavila.
     
    27:36
    Ivan Gajdoš ubránil ve středním pásmu průnik českého týmu. Nic mu to ale nebylo platné, neboť napodruhé se Češi před Richtera dostali. Ten ale předvedl další z řady povedených zákroků.
     
    27:56
    Slováci se celkem usilovně brání, přímo však Čechy z útočného pásma vytlačit nedokáží.
     
    28:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Před koncem druhé třetiny vidíme další branku českého týmu! Osamocen se před brankou Richtera objevil FILIP FALTUS, který přijal rychlou přihrávku a okamžitě ji poslal za záda strážce slovenské svatyně. Asistence: Adam Šilhán
    28:12 FALTUS - 2:0
     
    29:04
    Jakoby nabudil vstřelený gól české hráče. Lapit míček na poslední chvíli musel Richter pro tentokrát po střele Víta Kamenáře. Nyní byl ale o něco úspěšnější a míček zalehl.
    29:04 Šance Kamenáře
     
    29:04
    Vyloučení v týmu Slovensko (Faško-Rudáš – 2 min., hrubost).
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se český tým začal pomalu probouzet. Přes urputnou slovenskou obranu se dostal k úspěšnému vyřešení několika střeleckých příležitostí, díky čemuž může odcházet do kabin zcela jistě spokojenější.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:05
    Úvodní buly této třetiny vyhráli čeští hokejbalisté, Ti se poté vydali zpět ke svému gólmanovi. Od něho rozehráli novou šanci, díky které se po delší dobu dokázali udržet v útočném pásmu.
     
    31:01
    Před brankou Patrika Richtera se opět vyrojilo větší množství českých hráčů. Ti ale tentokrát přímou šanci nepředvedli.
     
    31:04
    Slovensko v plném počtu.
     
    31:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu navýšení českého vedení! JIŘÍ VANIŠ si v mezikruží počkal na pád gólmana i dalšího obránce střežícího branku, načež do zcela odkrytého prostoru uklidil míček a připisuje si dnes druhý gól. Bez asistence.
    31:25 VANIŠ - 3:0
     
    32:51
    Češi se tlačí k brance stále více a více. Přes několik protihráčů se dostal Jakub Laurinc, jehož střela se ale příliš nevyvedla. Gólman Richter jí vyrazit. V tu dobu však už byl Laurinc v sevření protihráčů, tudíž k dorážce se dostal Matyáš Malecha. Ani ten ale na brankáře Slovenska nevyzrál.
    32:51 Laurincovo sólo gólem neskončilo
     
    33:48
    Český tým již téměř vytrvale okupuje prostor slovenského útočného pásma. Sice se teď podařilo Slovákům odhodit míček do bezpečí, ovšem pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    34:16
    Richard Čirč zastavil šanci českého týmu. Vojtěch Novotný si během mí objel Richterovu branku a přes celou šířku hrací plochy vyslal míček ve snaze najít některého ze svých spolu. Nikdo z nich ale na této úrovni mezikruží nestál.
     
    35:21
    Českému týmu se celkem úspěšně daří kombinovat v útočné třetině svého soupeře. Tuto akci zakončil prudkou střelou na brankáře Richtera. Ten si s ní ale tentokrát dokázal poradit.
     
    35:38
    Do šance se po dlouhé době dostali i slovenští hráči. Adam Pavelka vypálil z levé strany. Už ne ale příliš důrazně, tudíž protažení Tomáše Rechtoríka nemělo takový účinek.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu Česko (Kamenář – 2 min., sekání).
     
    36:33
    Po vyhraném buly se Karol Švajlen odebral k mantinelu, kde zahájil slovenskou kombinaci. Rychlou a přesnou souhru Slováků zakončil z levé hranice brankoviště Adam Pavelka. Na brankáře Rechtoríka ale ani z této těsné blízkosti nevyzrál.
     
    37:50
    Slováci svou šanci ale nezahazují. Stále kombinují v útočném pásmu, byť nyní u jeho vnější hranice, a vysílají prudké střely na Rechtoríka. Jeho ale stále nezvládají překonat.
     
    38:25
    Český tým v plném počtu.
     
    38:48
    Celkem slibnou šanci měl na své holi Jakub Laurinc. Jeho samostatný průnik ale na modré čáře zastavil Adam Pavelka. Laurinc si následně doběhl pro míček do levého rohu. K úspěšnému pokračování akce však již nedošlo.
     
    39:07
    Matyáš Malecha se pokusil využít zakrytého výhledu Richtera a překvapit ho střelou ze střední vzdálenosti. Míček však ke slovenskému brankáři ani nedoletěl, neboť jeden z jeho stínitelů oblékal slovenský dres a míček zastavil.
     
    39:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi navyšují své vedení. Po vyhraném buly Martinem Rakovským. se míček přes levou stranu dostal k VOJTĚCHU BOGDÁNYMU. Ten vymáchal puk před brankovištěm a následně překonal zmateného slovenského brankáře. Asistence: Ondřej Tobiáš, Martin Rakovský.
    39:48 BOGDÁNY - 4:0
     
    40:26
    Vyloučení v týmu Slovensko (Sarvaš – 2 min., držení protihráče).
     
    40:40
    Ve své další přesilové hře Češi, jisti si vysokým odstupem od svého soupeře, trochu pomaleji kombinují. I tato hra jim ale stačí k udržení se na dostřel od branky Patrika Richtera.
     
    42:03
    V obdobné akci Češi pokračují i nadále. Tentokrát jsou však daleko od soupeřovy branky.
     
    42:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřině využívá český tým přesilovou hru! Až za modrou stál MATĚJ VOTÍPKA, když se napřáhl k prudké střele. Před ním však byla cesta zcela otevřená, tudíž jediným, kdo by mohl zasáhnout, byl gólman, ten ale na tuto střelu nevyzrál. Asistence: Jiří Vaniš
    42:25 VOTÍPKA - 5:0
     
    42:25
    Slovensko v plném počtu.
     
    44:01
    Slováci se už jen víceméně troufale pokouší o narušení čistého konta Tomáše Rechtoríka. S jejich střelou ale neměl český gólman vůbec žádný problém. Přesto musí čelit několika dalším.
     
    44:29
    Českému týmu se povedlo na malý moment uvolnil tlak před vlastní brankou. Ovšem za cenu toho, že díky zakázanému uvolnění nemohou vystřídat.
     
    44:48
    O jednu z posledních slovenských rozehrávek zpoza vlastní brány se postaral Ivan Gajdoš.
     
    Konec zápasu.
     
    Český tým si v závěrečné periodě udržel celkem jasnou převahu nad týmem ze sousedního státu. Ve skupině je tak i nadále neporažen. Naproti tomu Slováci si připisují druhou prohru.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    CZE: Jaroslav Procházka
    SVK: Patrik Richter
     
    Z tohoto zápasu je to ode mne vše. Již za dvacet minut ale pokračuje program zde v St. John's zápasem české reprezentace U20 proti stejně starému výběru Velké Británie. Zatím se s vámi loučím. (16:09:49)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 22. Vaniš (Kaňák, Faltus), 29. Faltus (Šilhán), 32. Vaniš, 40. Bogdány (Tobiáš, Rakovský), 43. Votípka (Vaniš)


    Česko: Rechtorík (Novotný, Forst) – Kamenář, Janiurek, Janeček, Malecha (A), Bucek (A), Votipka, Vaniš, Novotný, Toman, Bogdány, Šilhán, Flos, Lux, Laurinc, Rakovský, Macek, Kaňák (C), Faltus, Procházka, Tobiáš
    Slovensko: Richter (Rekoš) – Bödi, Nauš, Sarvaš, Pavelka, Minko (C), Čirč, Melcher, Andraško, Deneš, Sahul, Jenčuš, Gajdoš, Lavička, Horváth, Kaščák, Rajčák, Figura (A)., Hvizdoš, Korbáš, Švajlen, Faško-Rudáš
    bahis siteleri