Uruguay – Francie 0:2 (kon.) | Brazílie – Belgie 1:2 (kon.)
konec
Brazílie
1:2 (0:2)
Belgie
Pátek 06.07.2018, 20:00 • Kazaň Arena (Kazaň) • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
    90+4. Courtois předvedl zákrok z říše snů
     
    90+4
    Další úspěšný průnik Douglase Costy, ten připravil výbornou pozici pro Neymara, jehož technická střela mířila do horního rohu, ale skvělým zákrokem ji vytáhl brankář Courtois!
     
    90
    Fagner ve středu hřiště fauloval rozběhnutého Neymara a bez jakékoliv diskuze přijímá žlutou kartu v ruce sudího Mažiće.
     
    87
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Romelu Lukaku, přichází Youri Tielemans.
     
    85
    Coutinho neudržel míč před soupeřovým pokutovým územím a při belgickém útočném výpadu Fernandinhovi utekl Hazard, což autor smolného vlastního gólu z úvodu zápasu musel řešit nedovoleným zákrokem za cenu žluté karty.
    84. Po přihrávce Neymara mohl srovnat Coutinho, to se mu ale nepodařilo
     
    84
    Po další belgické ztrátě míče se Brazilci znovu vydali do otevřené obrany, Roberto Firmino výborně prostrčil míč do volného prostoru Neymarovi, ten si z levého křídle všiml před branku nabíhajícího Coutinha, připravil mu takřka stoprocentní pozici, Coutinho ale v tutovce branku netrefil!
     
    83
    Střídání v týmu Belgie: ze hřiště odchází Nacer Chadli, přichází Thomas Vermaelen.
    81. Renato Augusto ve stoprocentní příležitosti neuspěl
     
    81
    Belgičané ztratili míč ve středu hřiště a Brazilci tak mohli podniknout rychlý útok do nezvykle otevřené obrany, na ose hřiště se objevil zcela osamocený Renato Augusto, ten ale pohrdl možnost stát se národním hrdinou a v obrovské šanci branku netrefuje!
    76. Renato AUGUSTO - 1:2
     
    76
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazilci dramatizují koncovku druhého poločasu! Phillipe Coutinho parádním centrem posadil míč na hlavu RENATA AUGUSTA, jenž hlavou trkl míč k tyči a brankář Courtois i přes svoji výšku na míč nedosáhl!
     
    75
    Douglas Costa se prohnal po pravém křídle a z úhlu nepřekonal Courtoise. Od belgického brankáře se míč odrazil jen k Neymarovi, ten střílí do pozorně bránícího Alderweirelda.
     
    73
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Renato Augusto.
    71. Žlutá karta
     
    71
    Neymara nedovoleně atakoval Thomas Meunier, ten po druhé žlutě kartě bude zcela jistě absentovat v semifinále bez ohledu na dnešní výsledek.
    62. Courtois musel rychle na zem poté, co střílel Costa
     
    62
    A rušno bylo i před Courtoisem! Ten musel rychle na zem po nebezpečné střele Douglase Costy, jenž si posunul míč kolem Vertonghena a pak vyzval belgického brankáře k výbornému zákroku!
    62. Chadli výborně vystihl přihrávku soupeře a nastartoval nebezpečnou akci svého celku
    62. Eden Hazard (BEL)
     
    62
    Brazilci se znovu rozestavili na útočné polovině, ovšem Chadli výborně vystihl jejich přihrávku, s trochou štěstí udržel míč a po dalším bleskovém výpadu dostal obrovské množství prostoru na levém křídle Hazard, po De Bruyneho přihrávce ale křižnou střelou branku netrefil!
     
    58
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Douglas Costa.

    Roberto Firmino bude působit na hrotu, Douglas Costa se postaví na pravé křídlo.
    56. Brazilci se dožadovali pokutového kopu po ostrém zákroku na Jesúse
     
    56
    Gabriel Jesús nasadil elegantní jesličky Vertonghenovi, poté v pokutovém území přepadl přes bránícího Kompanyho a rozhodčí Mažić diskutuje moment s kolegy u videa!
    47. Žlutá karta
     
    47
    Po belgické ztrátě míče hrozící protiútok zastavil Alderweireld jen za cenu žlutého faulu, pro něj je to ale první žlutá karta na šampionátu a případné semifinále, ke kterému Belgičané nemají daleko, se jej tak může týkat.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Willian, přichází Roberto Firmino.
    42. Kompanyho zakončení patičkou kryje pozorný Alisson
     
    42
    Následný rohový kop Chadli nasměroval k bližší tyči na Kompanyho, ten zakončoval patičkou a k brazilskému štěstí Alisson měl výborné postavení a dokázal míč ukrýt pod svoji kontrolu!
    37. Z úctyhodné vzdálenosti to zkoušel Coutinho
     
    37
    Brazilci rychle rozehráli od praporku po zemi a následně z dálky prudce střílel Coutinho, brankář Courtois výborně vyráží!
    36. Osamocený Jesus nedokázal hlavou míč přesně usměrnit
     
    36
    Marcelův centr od postranní čáry Kompany podskočil a zanechal zcela osamoceného Gabriela Jesúse, ten ale v obrovské příležitosti nedokázal svoji hlavičku nasměrovat do prostoru ohraničeného třemi tyčemi!
    31. Kevin De Bruyne - 0:2
     
    31
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané navyšují svůj náskok! Po brazilském rohovém kopu se odraženého míče zmocnil Lukaku, fantasticky po ose hřiště prošel na útočnou polovinu, posunul míč do běhu KEVINU DE BRUYNEMU, jenž prudkou střelou prostřelil brankáře Alissona ke vzdálenější tyči!

    Další skvělý belgický přechod do útoku.
    13. FERNANDINHO - 0:1
     
    13
    Belgie právě vstřelila branku!
    Obrovská belgická euforie! Brazilci měli po rohových kopech dvě výborné příležitosti, prosadit se nedokázali, a tak skórují Belgičané!

    Rohový kop rozehrál Nacer Chadli, Kompany na jeho centr nedoskočil, ovšem dva brazilští hráči se srazili ve vzduchu a FERNANDINHO nešťastně paží srazil míč za záda brankáře Alissona!
    8. Neymarův centr od praporku před brankou propadl před zcela osamoceného Thiaga Silvu
     
    8
    Neymarův centr od praporku před brankou propadl před zcela osamoceného Thiaga Silvu, který z bezprostřední blízkosti kolenem odrazil míč do tyče!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 76. Renato Augusto (Coutinho) – 13. Fernandinho (vla.), 31. De Bruyne (R. Lukaku)

    Karty:   85. Fernandinho (BRA), 90. Fagner (BRA) – 47. Alderweireld (BEL), 71. Meunier (BEL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:16.
    Brazílie: Alisson – Fagner, Silva, Miranda (C), Marcelo – Paulinho (73. Renato Augusto), Fernandinho – Willian (46. Firmino), Coutinho, Neymar – Jesus (58. Costa).
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Geromel, Luís, Marquinhos, Renato Augusto, Fred, Costa, Firmino, Taison.

    Belgie: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (83. Vermaelen) – De Bruyne, R. Lukaku (87. Tielemans), E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, M. Dembélé, T. Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Đurđević (vš. Srbsko)
    bahis siteleri