Šafránek – Bergevi 2:1 (kon.)
konec
Václav Šafránek
Václav Šafránek
2
6 0 7  
Filip Bergevi
Filip Bergevi (WC)
1
3 6 5  
Pondělí 09.07.2018, 11:07 • Båstad, Sweden • Challenger Bastad (antuka) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Václav Šafránek vyhrál úvodní set po brzkém brejku 6:3 a hned v úvodu druhé sady měl tři brejkboly, z nichž nevyužil ani jeden a nakonec inkasoval kanára. Filip Bergevi se dostal na koně a v rozhodujícím třetím setu dokázal odpovědět na ztrátu podání, nakonec ale v roli divoké karty na favorita nestačil, když prohrál po setech 6:3, 0:6 a 7:5. Václav Šafránek postupuje. (12:52:54)
     
    Konec zápasu
     
    7:5
    Václav Šafránek fantasticky podal z levé strany ven z kurtu a zápas ukončil přímým bodem z podání! Český tenista vyhrál 6:3, 0:6 a 7:5.
     
    40-30
    Václav Šafránek po returnu svého soupeře zahrál forhend podél pravé postranní čáry a poté u sítě předvedl smeč, po které má mečbol!
     
    30-30
    Filip Bergevi se opět dostal do hry a tentokrát na konci krátké výměny vykouzlil vítězný forhend k pravé postranní čáře.
     
    30-15
    Filip Bergevi slaví dílčí úspěch poté, co zahrál parádní bekhend podél levé postranní čáry. Čeká ho ale ještě tuhý boj.
     
    30-0
    Václav Šafránek kvalitně podal a poté zahrál forhend do levého rohu kurtu, odkud Filip Bergevi nezvládl míč vrátit do kurtu.
     
    15-0
    Václav Šafránek podává na vítězství a začíná dobře, když Filip Bergevi na konci dlouhého souboje úderů od základní čáry vyhodil bekhend zbytečně vedle levé postranní čáry.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    6:5
    Filip Bergevi udělal v nejméně vhodnou chvíli čtvrtou dvojchybu a Václav Šafránek půjde s brejkem v zádech podávat na vítězství!
     
    A-40
    Filip Bergevi měl výměnu fantasticky rozehranou, jenže u sítě nedokázal kvalitně zahrát ani jednu ze dvou smečí a Václav Šafránek po obranném lobu zahrál vítězný forhend do levého rohu! Brejkbol!
     
    40-40
    Filip Bergevi šel přes druhé podání a Václav Šafránek rychle výměnu ukončil po dobrém returnu vítězným forhendem podél levé lajny.
     
    30-40
    Filip Bergevi uspěchal náběh k síti, kde zahrál slabý bekhendový volej a Václav Šafránek ho prohodil podél pravé postranní čáry.
     
    15-40
    Filip Bergevi parádně podal a ihned ukončil výměnu vítězným forhendem, po kterém má k dispozici dva gemboly.
     
    15-30
    Václav Šafránek mě příležitost dostat se po druhém podání soupeře ven z kurtu do hry, jenže poslal return z forhendu do sítě.
     
    15-15
    Filip Bergevi musel jít přes druhé podání a po jeho forhendu podél levé postranní čáry přišla chyba ze strany Václava Šafránka.
     
    15-0
    Václav Šafránek se skvěle uvedl, když ihned po returnu zahrál nabíhaný vítězný forhend ze středu kurtu do pravého rohu.
     
    5:5
    Filip Bergevi sice předvedl dobrý return, jenže Václav Šafránek vzápětí vítězný forhend podél pravé postranní čáry – 5:5!
     
    40-15
    Václav Šafránek parádně podal ven z kurtu a poté si naběhl k síti, aby výměnu ukončil vítěznou smečí do pravého rohu.
     
    30-15
    Václav Šafránek musel svést se svým soupeřem tuhý boj, jenže po jeho forhendu do levého rohu kurtu už odpověď nepřišla.
     
    15-15
    Vzápětí ovšem přichází chyba ze strany Václava Šafránka, který bekhendový čop podél levé postranní čáry poslal do sítě.
     
    15-0
    Obrovská chyba, kterou udělal Filip Bergevi. Švéd si sice dobře naběhl k síti, jenže následný bekhend poslal vedle pravé čáry.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Filip Bergevi parádně podal ven z kurtu a Václav Šafránek předvedl drop shot pod ostrým úhlem, po kterém švédský tenista míč doběhl a úžasným způsobem mu úder oplatil!
     
    0-40
    Filip Bergevi napálil první servis do sítě a musel jít přes druhý, po kterém přišel vítězný forhend do pravého rohu – 40:0.
     
    0-30
    Švédský tenista musel jít přes druhý servis a Václav Šafránek se snažil bránit, proti forhendu do pravého rohu byl ale bezmocný. Krásný vítězný úder ze strany divoké karty turnaje v Bastadu.
     
    0-15
    Filip Bergevi si dal záležet na druhém podání a slavil úspěch. Václav Šafránek poslal forhendový return za základní čáru.
     
    4:4
    Václav Šafránek opět agresivní hru zatlačil soupeře do kouta a u sítě poté zahrál vítěznou smeč do volného levého rohu. Český tenista odvrátil dva brejkboly soupeře a vyrovnal na 4:4!
     
    A-40
    Filip Bergevi se opět snažil bránit, jenže Václav Šafránek hrál agresivně a u sítě výměnu končil bekhendovým volejem. Výhoda.
     
    40-40
    Václav Šafránek parádně podal z levé strany ven z kurtu a Filip Bergevi returnoval z bekhendu pouze do země. Další brejkbol odvrácen.
     
    40-A
    Filip Bergevi se hodně dlouho bránil a po krásném bekhendu podél levé postranní čáry trefil Václav Šafránek síť. Další brejkbol!
     
    40-40
    Václav Šafránek si ihned po podání naběhl k síti a zahrál forhend do levého rohu, odkud Filip Bergevi trefil z forhendu síť.
     
    40-A
    Václav Šafránek podával na druhý pokus a poté poslal forhend podél pravé postranní čáry do autu. Filip Bergevi má brejkbol!
     
    40-40
    Filip Bergevi už byl na tom se silami na konci dlouhé výměny hodně špatně, přesto vykouzlil vítězný bekhend podél levé lajny.
     
    40-30
    Filip Bergevi se snažil hrát agresivně a propracoval se k síti, jenže Václav Šafránek ho krásným bekhendem podél levé postranní čáry dokázal prohodit. Další parádní a vítězný míč.
     
    30-30
    Václav Šafránek je hodně naštvaný a hraje skvěle. Nyní parádně podal a ihned výměnu ukončil vítězným bekhendem podél levé lajny.
     
    15-30
    Václav Šafránek dostal svého soupeře pod tlak skvělým servisem, po kterém nezvládl zahrát Švéd bekhend podél levé lajny.
     
    0-30
    Filip Bergevi se dostal zpět na koně a po krátké výměně předvedl na returnu vítězný bekhend podél levé postranní čáry.
     
    0-15
    Václav Šafránek sice dobře podal, jenže hned vzápětí vyhodil forhend od základní čáry zbytečně vedle levého rohu kurtu.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Filip Bergevi z levé strany opět fantasticky podal ven z kurtu a po krásném servisu zaznamenal sedmé eso, kterým potvrdil předchozí brejk! Švédský tenista se ujal vedení 4:3.
     
    0-40
    Filip Bergevi ihned po podání zahrál dva forhendy, z nichž jeden šel do levého rohu a druhý podél pravé lajny už byl vítězný.
     
    0-30
    Filip Bergevi i z levé strany parádně podal ven z kurtu a Václav Šafránek vyhodil bekhendový return daleko za základní čáru.
     
    0-15
    Filip Bergevi dokázal odpovědět na předchozí brejk a v případě udržení servisu se může ujmout vedení. Švédský tenista podával na druhý pokus, bod ale získal, když po podání ven z kurtu zahrál parádní a rychlý forhend do pravého rohu kurtu.
     
    3:3
    Václav Šafránek musel jít přes druhé podání a po returnu svého soupeře poslal forhend vedle levé čáry. Brejk a skóre 3:3!
     
    30-40
    Václav Šafránek se zdravě naštval a po fantastickém podání ven z kurtu z pravé strany zaznamenal teprve své druhé eso v zápase.
     
    15-40
    Václav Šafránek zahrál forhend podél pravé postranní čáry, který byl příliš dlouhý. Český tenista se sice hněval, ale rozhodčí rozhodl správně a Filip Bergevi má k dispozici dva brejkboly!
     
    15-30
    Václav Šafránek zvolil dobře podání na tělo svého soupeře a Filip Bergevi se zmohl pouze na return, který skončil v síti.
     
    0-30
    Václav Šafránek zase začíná dělat zbytečné chyby, když po kvalitním podání minul diagonálním forhendem pravý roh kurtu.
     
    0-15
    Václav Šafránek minul první podání a musel jít přes druhý servis. Filip Bergevi toho využil a dostal se do hry, na jejím konci český tenista z levé strany zbytečně poslal bekhendový čop do sítě.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Filip Bergevi musel jít znovu přes druhý servis, jenže ihned po něm zahrál vítězný forhend k pravé postranní čáře. Sníženo.
     
    0-40
    Divoká karta Challengeru opět podávala na druhý pokus, na síti poté ale zahrála dobrý bekhendový volej a poté vítěznou smeč.
     
    0-30
    Švédský tenista tentokrát musel jít přes druhé podání a následovala delší výměna, na jejímž konci zahrál parádní bekhend do levého rohu, ze kterého byl nakonec krásný a vítězný míč.
     
    0-15
    Filip Bergevi potřebuje podržet podání a začíná skvěle, když z pravé strany podal ven z kurtu a připsal si šesté eso.
     
    3:1
    Filip Bergevi nezvládl forhend podél pravé postranní čáry a Václav Šafránek s přehledem potvrdil předchozí brejk – 3:1!
     
    40-15
    Václav Šafránek parádně podal a poté výměnu rychle ukončil vítězným bekhendem podél levé postranní čáry. Dva gemboly!
     
    30-15
    Václav Šafránek dobře podal na tělo svého soupeře, který poslal forhendový return pouze do sítě. Český hráč vede 30:15.
     
    15-15
    Václav Šafránek a jeho první dvojchyba v zápase poté, co první i druhý servis poslal mimo určené místo.
     
    15-0
    Václav Šafránek dobře podal na téčko a poté zahrál forhend do pravého rohu, odkud ho Filip Bergevi nedokázal prohodit bekhendem podél levé postranní čáry. Jeho úder byl hodně nepřesný.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Filip Bergevi musel jít při brejkbolu soupeře přes druhý servis a po jeho returnu nezvládl zahrát bekhend podél levé postranní čáry. Václav Šafránek předvedl brejk a vede v třetím setu 2:1!
     
    40-30
    Václav Šafránek má brejkbol poté, co oběhal několik míčů a Filip Bergevi nezvládl na síti bekhendový volej!
     
    30-30
    Filip Bergevi dvakrát podal mimo a připsal si třetí dvojchybu v zápase. Naštěstí pro něj ale nyní neznamená brejkbol.
     
    15-30
    A další parádní podání ven z kurtu, po kterém Václav Šafránek znovu vyhodil forhendový return daleko za základní čáru.
     
    15-15
    Filip Bergevi vytáhl parádní první servis. Václav Šafránek se sice opřel do forhendového returnu, jenže ho vyhodil do autu.
     
    15-0
    Filip Bergevi musel jít přes druhé podání, po kterém se Václav Šafránek dostal do hry a rychle si naběhl k síti. Švédský tenista se dostal pod tlak a diagonálním bekhendem ho nezvládl prohodit.
     
    1:1
    Václav Šafránek dokázal ustát špatný vstup do druhého gemu třetího setu a krátkou výměnu zakončil na síti vítěznou smečí.
     
    40-30
    Václav Šafránek skvěle podal na tělo svého švédského soupeře, jehož bekhendový return byl příliš krátký a skončil v síti.
     
    30-30
    Hodně dlouhá výměna a trpělivá hra slavila úspěch, když Václav Šafránek zahrál vítězný bekhend podél levé postranní čáry.
     
    15-30
    Filip Bergevi byl opět ve hře, jenže tentokrát nezvládl zahrát vítězný forhend podél pravé postranní čáry. Zbytečná chyba.
     
    0-30
    Filip Bergevi opět fantasticky returnoval a Václav Šafránek poslal bekhend opět pouze do sítě. Nyní se jednalo spíše o chybu, která dostává českého hráče pod velký tlak.
     
    0-15
    Václav Šafránek skvěle podal ven z kurtu, jenže Filip Bergevi předvedl ještě úžasnější forhendový return, po kterém český tenista zaskočený zahrál bekhend do sítě. Parádní return Švéda!
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Filip Bergevi se ihned po podání vydal k síti, kde sice zahrál slabý forhend k pravé čáře, následná smeč už ale byla dobrá.
     
    0-40
    Filip Bergevi fantasticky podal na téčko a zaznamenal své páté eso v dnešním zápase. Švédský hráč pokračuje v jízdě.
     
    0-30
    Václav Šafránek se poměrně dlouho držel ve hře, jenže po několika úderech zahrál bekhendový čop pouze do sítě.
     
    0-15
    Filip Bergevi začal rozhodující třetí set na podání a po druhém servisu následovala dlouhá výměna, na jejímž konci švédský tenista zahrál skvělý forhend do levého rohu. Václav Šafránek míč nevrátil, přestože s k němu sklouzl a natáhl po něm forhendem.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Filip Bergevi.
     
    0:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:6
    Tragická hra Václava Šafránka vyvrcholila kanárem, který mu uštědřil Filip Bergevi poté, co ho třikrát připravil o podání! Chystá se obrat nebo se český tenista dokáže otřepat a vyhrát?
     
    40-A
    Filip Bergevi předvedl dobrý return a má setbol!
     
    40-40
    Václav Šafránek nyní zvolil další drop shot z bekhendu, jenže ho opět zahrál v nepřipravené pozici a míč skončil v síti.
     
    40-30
    Václav Šafránek velice dobře podal na tělo svého soupeře a Filip Bergevi vyhodil forhendový return z pravé strany mimo kurt.
     
    30-30
    Václav Šafránek se opět v nouzi pokusil o drop shot, po kterém ho Filip Bergevi z forhendu nezvládl diagonálně prohodit.
     
    15-30
    A další chyba ze strany českého tenisty, který neví, co má hrát. Filip Bergevi předvedl dobrý return a stačilo mu to na zisk míče.
     
    15-15
    Filip Bergevi ovšem hned vzápětí odpověděl kvalitním bekhendovým returnem, po kterém Václav Šafránek chyboval.
     
    15-0
    Václav Šafránek se zdravě naštval a po skvělém podání na téčko zahrál razantní vítězný forhend do levého rohu kurtu.
     
    0:5
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    0:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:5
    Filip Bergevi potvrdil i druhý brejk ve druhém setu a vede nad českým tenistou už 5:0! Václav Šafránek je aktuálně na dně.
     
    30-40
    Filip Bergevi parádně podal a Václav Šafránek nezvládl forhendový return podél pravé postranní čáry, protože skončil v síti.
     
    30-30
    Václav Šafránek se už trochu bezmocně pokusil zahrát drop shot, který zafungoval. Filip Bergevi u sítě dobíhal míč na poslední chvíli a následný forhend poslal vedle levé lajny.
     
    15-30
    Václav Šafránek zvládl return, po kterém jeho švédský soupeř nezvládl forhend, který vyhodil vedle levé postranní čáry kurtu.
     
    0-30
    Filip Bergevi dobře podal a Václav Šafránek se dostal do hry, jenže hned vzápětí nezvládl zahrát forhend podél pravé lajny.
     
    0-15
    Filip Bergevi potvrzuje další brejk a začíná výtečně, když po dalším parádním podání zaznamenal čtvrté eso v zápase.
     
    0:4
    Filip Bergevi získal druhý brejk a ve druhém setu svého českého soupeře naprosto drtí, když vede už 4:0!
     
    30-40
    Filip Bergevi předvedl kvalitní return a Václav Šafránek musí čelit dalšímu brejkbolu! Hra českého hráče se kompletně rozpadla!
     
    30-30
    Václav Šafránek se ihned po podání vydal k síti, jenže Filip Bergevi ho fantasticky dokázal k levé postranní čáře prohodit.
     
    30-15
    Václav Šafránek a další jeho kvalitní podání, po kterém rychle ukončil výměnu nabíhaným vítězným forhendem do levého rohu.
     
    15-15
    Václav Šafránek z levé strany velice dobře podal ven z kurtu a poté zahrál diagonální forhend do levého rohu. Filip Bergevi sice dokázal míč doběhnout, vrátit ho zpět do kurtu už ale nikoliv.
     
    0-15
    Václav Šafránek začíná dělat jednu chybu za druhou, nyní sice dobře podal, hned vzápětí ale netrefil z forhendu pravý roh kurtu.
     
    0:3
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    0:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:3
    Filip Bergevi dobře podal na tělo svého soupeře a s mírnými potížemi na servisu potvrdil předchozí brejk, po kterém vede 3:0!
     
    30-40
    Filip Bergevi napálil první servis do sítě, a tak musel jít přes druhý. Výsledkem byla dlouhý výměna, na jejímž konci švédskému tenistovi po nízkém bekhendu pomohla síť.
     
    30-30
    Už to vypadalo na eso po podání na téčko, Filip Bergevi ale musel jít přes druhý servis. Václav Šafránek se sice úspěšně dostal do hry, jenže Švéd prokázal rychlost a zahrál vítězný forhend.
     
    30-15
    Filip Bergevi musel jít přes druhé podání a Václav Šafránek ho dobře tlačil diagonálními bekhendy do levého rohu kurtu, odkud vzápětí švédský tenista poslal bekhend do sítě.
     
    15-15
    Václav Šafránek se úspěšně bránil a po dvou bekhendem zahrál forhend přesně na základní čáru. Filip Bergevi nesrovnal tělo a jeho nečistý bekhendový úder skončil v autu.
     
    0-15
    Filip Bergevi v úvodním gemu druhého setu odvrátil tři brejkboly a hned vzápětí na returnu sebral soupeři podání, což ho dostalo na koně. Švédský tenista sice musel jít přes druhý servis, krátkou výměnu ale zakončil vítězným forhendem podél pravé lajny.
     
    0:2
    Václav Šafránek zahrál dobrý forhend podél pravé lajny, jenže s následným bekhendovým drop shotem se unáhlil, protože byl krátký a skončil v síti. Filip Bergevi vede s brejkem 2:0!
     
    30-40
    Václav Šafránek z pravé strany dobře podal ven z kurtu a Filip Bergevi se poprvé v tomto gemu nedokázal dostat do hry.
     
    15-40
    Václav Šafránek po returnu svého soupeře opět chyboval a Filip Bergevi má k dispozici dva brejkboly!
     
    15-30
    Filip Bergevi opět dobře returnoval a Václav Šafránek nevěděl, co má hrát. Nakonec zvolil úder, který minul levou postranní čáru.
     
    15-15
    Filip Bergevi předvedl parádní return, po kterém dostal svého soupeře pod obrovský tlak a na síti zahrál vítěznou forhendovou smeč.
     
    15-0
    Václav Šafránek ihned po returnu soupeře zahrál nabíhaný forhend od pravého rohu kurtu, odkud Filip Bergevi nezvládl zahrát bekhendový úder podél levé postranní čáry. Míč skončil v autu.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Václav Šafránek.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Filip Bergevi se po krásném úderu do levého rohu kurtu dostal k síti a předvedl bekhendový volej, po kterém se Václav Šafránek dostal pod tlak a nezvládl ho úspěšně prohodit. Filip Bergevi měl v úvodu druhého setu na podání obrovské problémy a čelil třem brejkbolům, všechny ale odvrátil a ujal se vedení 1:0!
     
    40-A
    Václav Šafránek se hodně dlouho držel ve hře, na jejímž konci chtěl zahrát vítězný forhend podél pravé lajny, jenže ji netrefil.
     
    40-40
    Filip Bergevi předvedl pevné nervy, když opět fantasticky podal a po zaznamenání třetího esa odvrátil i třetí brejkbol!
     
    40-30
    Filip Bergevi fantasticky podal na téčko a poté zahrál nabíhaný vítězný forhend do pravého rohu kurtu. Dva brejkboly pryč.
     
    40-15
    Filip Bergevi hrál pod tlakem velice trpělivě, zároveň ale agresivně, když se vydal k síti a zahrál vítězný forhend do pravého rohu. Tak vítězný míč to nakonec nebyl, ale bod ano.
     
    40-0
    Václav Šafránek se dostal do hry a Filip Bergevi po delší výměně opět chyboval, což znamená, že český hráč má tři brejkboly!
     
    30-0
    Václav Šafránek se dokázal dostat do hry zásluhou bekhendového returnu a Filip Bergevi mu úmyslně hrál do bekhendu, jenže nakonec chyboval on sám, když vyhodil míč za základní čáru.
     
    15-0
    Filip Bergevi začal druhý set druhým servisem, po kterém přišla dvojchyba, jelikož jeho druhé podání zamířilo do sítě.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Filip Bergevi.
     
    6:3
    Václav Šafránek z pravé strany dobře podal ven z kurtu a Filip Bergevi nezvládl forhendový return podél pravé lajny, český tenista tak vyhrává úvodní set s brejkem v zádech 6:3!
     
    40-15
    Filip Bergevi nezvládl forhendový return, který skončil za základní čárou, a Václav Šafránek má dva setboly!
     
    30-15
    Filip Bergevi se dokázal dostat do hry, byla z toho ale krátká výměna, protože hned vzápětí poslal forhend za základní čáru.
     
    15-15
    Václav Šafránek se po tvrdém podání vydal rychle k síti, jenže drop shot hraný pod ostrým úhlem u sítě nezvládl. Míč v síti.
     
    15-0
    Václav Šafránek na druhý pokus dobře podal na tělo svého soupeře. Filip Bergevi se snažil, bekhendový return ale netrefil.
     
    5:3
    Václav Šafránek nezvládl dobře returnovat a Filip Bergevi pod tlakem servíroval velice dobře a především klidně.
     
    15-40
    Švédský tenista opět musel jít přes druhý servis, jenže Václav Šafránek po jeho podání ven z kurtu netrefil diagonální return z bekhendu, který skončil těsně vedle vzdálenější pravé postranní čáry.
     
    15-30
    Václav Šafránek se sice úspěšně dostal do hry po druhém servisu Švéda, následný bekhend ale vyhodil za základní čáru.
     
    15-15
    Václav Šafránek byl hodně namlsaný a chtěl se přiblížit k setbolům, jenže bekhendový úder z levého rohu kurtu byl dlouhý.
     
    15-0
    Filip Bergevi podává s novými míči na setrvání v úvodním setu a po špatném podání na téčko musel jít přes druhý servis. Václav Šafránek předvedl return s ideální délkou a Švéd trefil síť.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Filip Bergevi.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:2
    Václav Šafránek dobře podal ven z kurtu a Filip Bergevi poslal bekhendový return pouze do sítě. Český tenista je jeden jediný gem od toho, aby vyhrál úvodní set.
     
    40-30
    Václav Šafránek chtěl zahrát další vítězný forhend podél pravé postranní čáry, tentokrát ale jeho úder nebyl přesný a skončil v autu.
     
    40-15
    Václav Šafránek hrál ihned po podání opět hodně agresivně a tak dlouho tlačil z forhendu, až svého soupeře udolal.
     
    30-15
    Václav Šafránek zahrál po returnu soupeře a svém kvalitním servisu parádní forhend podél pravé postranní čáry a kratší výměnu poté na síti zakončil vítěznou smečí do volného levého rohu kurtu.
     
    15-15
    Filip Bergevi se opět úspěšně dostal do hry a byla z toho delší výměna, na jejímž konci předvedl příliš dlouhý bekhendový úder.
     
    0-15
    Václav Šafránek nedokázal srovnat tělo po returnu švédského tenisty a forhend vyhodil za základní čáru. Nevynucená chyba.
     
    4:2
    Václav Šafránek se ihned po returnu vydal k síti, kde u pravé lajny zahrál diagonální drop shot, jenže Filip Bergevi míč rychle doběhl a z forhendové strany ho krásně diagonálně prohodil.
     
    0-40
    Filip Bergevi z pravé strany dobře podal ven z kurtu a český tenista nezvládl zahrát forhendový return podél pravé postranní čáry.
     
    0-30
    Václav Šafránek nedokázal využít druhého podání svého soupeře a forhendový return trochu zbytečně vyhodil za základní čáru.
     
    0-15
    Filip Bergevi ihned po servisu na téčko dominoval, jenže Václav Šafránek se úspěšně bránil u základní čáry, kde dokázal zahrát dvě nebo tři smeče soupeře, poslední už ale byla vítězná.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Filip Bergevi.
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Václav Šafránek parádně podal na téčko a poté výměnu rychle ukončil vítězným diagonálním forhendem do pravého rohu kurtu.
     
    40-15
    Filip Bergevi se dobře pokusil opřít do druhého podání soupeře ven z kurtu, forhendový return podél levé čáry ale nezvládl dobře.
     
    30-15
    Filip Bergevi se tentokrát dokázal dostat do hry a Václav Šafránek ihned po jeho returnu vyhodil forhend daleko za základní čáru.
     
    30-0
    Václav Šafránek si dal záležet na prvním servisu a švédský tenista nezvládl svůj forhendový return, který byl příliš dlouhý.
     
    15-0
    Filip Bergevi to udělal báječně, když se ihned po returnu s ideální délkou vydal k síti a zahrál dobrý forhendový volej, jenže Václav Šafránek ho ještě lepším bekhendem podél levé lajny prohodil.
     
    3:1
    Filip Bergevi čistou hrou získal první gem v zápasu poté, co parádně podal a zaznamenal své druhé eso v zápase.
     
    0-40
    Filip Bergevi parádně podává a Václav Šafránek opět vyhazuje forhendový return mimo kurt. Tentokrát minul pravou čáru.
     
    0-30
    Václav Šafránek opět nezvládl return a švédský tenista vypadá nyní na servisu hodně sebevědomě. Předchozí bod pomohl.
     
    0-15
    Filip Bergevi z pravé strany velice dobře podal ven z kurtu, rozhodčí se ale vydal stopu míče zkontrolovat a usoudil, že skončil těsně v autu. Švédský tenista tedy musel jít přes druhý servis, jenže Václav Šafránek vyhodil forhendový return vedle levé postranní čáry.
     
    3:0
    Konec přestávky, podávat bude Filip Bergevi.
     
    3:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:0
    Filip Bergevi sice nyní na returnu bojoval a byli jsme svědky první delší výměny, jenže na jejím konci poslal míč z forhendu do sítě. Václav Šafránek potvrdil předchozí brejk čistou hrou a vede 3:0!
     
    40-0
    Václav Šafránek nedává svému soupeři žádnou šanci. Rodák z Brna se rychle dostal k síti a zahrál vítězný forhendový volej.
     
    30-0
    A další skvělá kombinace od českého hráče, který si tentokrát po parádním podání naběhl k síti a zahrál forhend do levého rohu. Další vítězný míč a rychlé vedení 30:0.
     
    15-0
    Václav Šafránek si zatím počíná skvěle. Nyní parádně podal ven z kurtu a poté zahrál vítězný forhend podél pravé postranní čáry.
     
    2:0
    Václav Šafránek dobře zahrál forhend k pravé postranní čáře, zatímco Filip Bergevi vyhodil bekhend těsně za základní lajnu. Český tenista získal rychle brejk a vede v prvním setu 2:0!
     
    40-30
    Filip Bergevi tentokrát podával na druhý pokus a jeho druhý servis skončil v síti. Po esu přichází dvojchyba a brejkbol!
     
    30-30
    Filip Bergevi z levé strany skvěle podal ven z kurtu a odmítl českého tenistu pustit k brejkbolům. První eso ze švédské strany.
     
    30-15
    Václav Šafránek zvládl těžký forhendový return a poté se tak dlouho držel ve hře, až zahrál parádní a razantní forhend do levého rohu kurtu. Filip Bergevi dobíhal míč na poslední chvíli a trefil síť.
     
    15-15
    Švédský hráč musel jít přes druhý servis a po krátké výměně zbytečně chyboval, když forhend ze středu kurtu poslal do sítě.
     
    0-15
    Václav Šafránek se pokusil o forhendový return po podání soupeře ven z kurtu, míč byl ale příliš dlouhý a skončil za základní čárou.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Filip Bergevi.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Filip Bergevi se tentokrát dostal do hry a vypadalo to nadějně do té doby, než netrefil forhend podél pravé lajny. Míč byl příliš dlouhý.
     
    40-0
    A další kvalitní servis od českého tenisty, po kterém Filip Bergevi sice returnoval, následný bekhend podél levé lajny ale skončil v síti.
     
    30-0
    Václav Šafránek z levé strany skvěle podal ven z kurtu a zaznamenal své první eso v dnešním zápase.
     
    15-0
    Václav Šafránek dostal svého soupeře nádherným bekhendem podél levé postranní čáry pod tlak, naběhl si k síti a předvedl forhendový volej, po kterém Filip Bergevi vyhodil míč za základní čáru.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Oba tenisté se právě rozehrávají a do začátku zápasu zbývá přibližně 5 minut. Filip Bergevi dostal v Bastadu divokou kartu. Václav Šafránek je velkým favoritem.
     
    Václav Šafránek prohrál čtyři z posledních pěti zápasů a po neúspěšném čtvrtfinále kvalifikace ve Wimbledonu ho čeká v úvodním kole Challengeru ve švédském Bastadu domácí tenista Filip Bergevi, který se nachází v žebříčku ATP na konci deváté stovky. Rodák z Brna je 252. a do zápasu tak bude vstupovat v roli favorita.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Tomáš Reiner

    Čas utkání: 1:24

    3. set: 0:41

    Šafránek Bergevi
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    34 73 80 36
    Nejdelší série získaných bodů
    6 6 9 7
    Setboly
    1 2 1 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:16 0:32 0:33 0:14
    Esa **
    1 2 7 3
    Dvojchyby **
    1 1 4 2
    Udržená podání
    5 / 6
    83 %
    10 / 14
    71 %
    10 / 13
    77 %
    4 / 6
    67 %
    Odvrácené brejkboly
    3 / 4
    75 %
    4 / 8
    50 %
    3 / 6
    50 %
    0 / 2
    0 %
    Body při vlastním podání
    25 / 40
    63 %
    52 / 84
    62 %
    48 / 69
    70 %
    21 / 30
    70 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 2
    100 %
    3 / 6
    50 %
    4 / 8
    50 %
    1 / 4
    25 %
    Body při soupeřově podání
    9 / 30
    30 %
    21 / 69
    30 %
    32 / 84
    38 %
    15 / 40
    38 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Václav Šafránek
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 20.05.1994
    Věk: 29 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 80 kg

    Filip Bergevi
    Stát: Švédsko
    Datum narození: 20.04.1994
    Věk: 30 let
    Držení: pravák
    Nasazení: WC
    bahis siteleri