Kanada – Česko 0:3 (kon.)
konec
Kanada
0:3 (0:1, 0:2)
Česko
Čtvrtek 19.07.2018, 21:40 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji žen • Semifinále
Partner:
     
    Pro dnešek je to odsud z Asiaga ode mne vše. Už pozítří ale proběhne vrchol šampionátu, jehož české hráčky budou součástí! Zatím na počtenou! (22:50:26)
     
    Je to tam! Češky nadále bez prohry prostupují mistrovstvím světa, až se dostaly na jeho samotný vrchol! Ve finálovém souboji vyzvou obhájkyně zlata z USA, které dokázaly porazit Španělky a které již české hráčky na tomto turnaji porazily. Zápas je na programu v sobotu 21.7. od 20:45.
    České hráčky slaví zasloužený postup do finále!
     
    Konec zápasu.
     
    39:25
    Velmi nebezpečnou střelou prověřila Škodovou Alannach Kedraová. I s touto šancí si ale česká gólmanka dokázala poradit.
     
    38:59
    Blanka Škodová musí v závěru čelit velkému tlaku před svou brankou. Svůj prostor ale hájí celkem úspěšně.
     
    38:25
    Kanadské hráčky pronikají stále více a více do útočné zóny. V ní ale celkem snadno odevzdají kotouč Češkám. Ty pak již v poklidu kombinují.
     
    37:58
    Kanada hraje bez brankářky!
     
    37:09
    Kateřina Flachsová dostala povedenou přihrávku od Mlýnkové. Sama si v mezikruží obhodila dvě protihráčky a vypálila na branku. Carmen Lasisová ale dokázala obratně zareagovat.
     
    35:28
    O střelu na branku se pokusila Kateřina Pipková. Její pokus byl ale příliš vysoký, tudíž pouze obloučkem přeletěl celou branku spolu s Lasisovou a zpoza ní se kanadské hráčky pustily do protiútoku.
     
    34:23
    Podél pravého mantinelu prostupovala napříč hřištěm Sára Čajanová. V okamžiku, kdy se chystala nahrát na střed, kde čekala volná Mlýnková, se k ní sjela kanadská obránkyně, která bezprostředně dokázala kotouč Čajanové vypíchnout.
     
    33:27
    Sára Čajanová vybojovala u mantinelu kotouč pro Mlýnkovou. Ta následně přenesla hru na střed, odkud se Češky znovu dostaly před branku.
     
    31:40
    Kanaďanky měly velkou šanci! Lindsay Griggová velmi dlouho kroužila kolem české branky, až přenechala kotouč Alannach Kedraové. Ta dokázala vypálit ze slibné vzdálenosti na branku. Blanka Škodová měla co dělat, aby šanci zachytila. Vyrazila ji až koncem svého betonu.
     
    30:45
    Martina Vonková velmi opatrně najížděla na kanadskou branku. O tu prudší ale vyslala střelu. Tu se snažila ještě do branky dorazit Adéla Jůzková, ležící Kanaďanku před brankovištěm ale nepřehodila.
     
    30:34
    Češky si vzaly oddechový čas.
    29:30 MLÝNKOVÁ - 0:3
     
    29:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu další trefu českého týmu! Kateřina Mrázová opět projevila svůj instinkt na výborné finální nahrávky a našla v mezikruží NATÁLII MLÝNKOVOU. Od ní letěla velmi prudká střela přímo za záda Lasisové, která již dává Češkám velkou naději na finále. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    28:44
    Adéla Jůzková chodí velmi tvrdě proti kanadským protihráčkám ve snaze překazit jim rozehrávku ve středu pole. Ve svém počínání nakonec byla úspěšná, díky čemuž se Kanaďanky musely vrátit za vlastní branku.
    26:47 MLÝNKOVÁ - 0:2
     
    26:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky navyšují své vedení! Z velké vzdálenosti poslala střelu po zemi Kateřina Mrázová, která využila zmatečné situace před kanadskou branku a našla přesně NATÁLII MLÝNKOVOU. Ta poté již ztečovala kotouč k bližší tyči. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    25:58
    Do nadějného útoku se vydala Samantha Leavansová. Té se nakonec povedlo z mezikruží vypálit, byť už v té době jí blokovaly Čajanová s Mlýnkovou. Celou akci ale s přehledem zachránila pro český tým Škodová.
     
    24:47
    Lindsay Griggová zablokovala svým tělem puk za brankou Lasisové. Z této příležitosti vyjely Kanaďanky na opačnou stranu. S nepořízenou byly bleskurychle vráceny zpět.
     
    23:35
    Alannach Kedraová pronikala sama po pravém křídle. V útočném prostoru ale neměla komu nahrát, tudíž Češky měly dostatek času pro vydobytí si kotouče, což se jim také zadařilo.
     
    22:24
    Kristýna Kaltounková měla na holi druhou trefou! Od Terezy Vanišové dostala křižnou přihrávku z kruhu do prostoru před pravou tyčku Lasisové. Ten poté z první poslala právě k tyčce, ovšem kanadská gólmanka vystrčila rychle proti puk svůj beton.
     
    21:23
    Kateřina Flachsová nepříliš povedenou narážečkou o mantinel nedokázala poslat kotouč dozadu na Kristýnu Kaltounkovou. Naopak se z této příležitosti vyvrbil kanadský protiútok.
     
    20:12
    Druhý poločas zahájily české hráčky opět velmi pomalou rozehrávkou po trojúhelníku Jančová – Mrázová – Čajanová. V něm české hráčky vyčkávají na vhodný okamžik pro vystřelení.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První půle semifinálového klání za námi. České hráčky si během ní vytvořily několik slibných příležitostí, ze kterých dokonce dvakrát dokázaly skórovat. Bohužel sudí uznali pouze jedinou trefu. Do druhé půle ale vstupují jen s nejmírnější výhodou, tudíž se o vítězství budou muset ještě velmi porvat.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:25
    Velmi pomalu si české hráčky nahrávají na vnější hranici útočného pásma.
     
    18:10
    K samostatnému průniku se odhodlala Lindsay Griggová. V kruhu ale narazila na Martinu Vonkovou, která ji o kotouč připravila a následně se dostala do podobné příležitosti. Na rozdíl od Griggové ale dokázala vystřelit, byť přímo do náruče Lasisové.
     
    16:48
    S kotoučem na holi krouží kolem středové čáry Samantha Leavensová. Kanaďanky se ale nemohou dostat nikterak dále, naopak Češkám se daří úspěšně získávat kotouče zpět.
     
    15:20
    České hráčky nechtějí přenechat kotouč Kanaďankám. Sice na malý moment roztáhly hru zpět na vlastní polovinu, stále se drží povedené kombinace a pozvolného přechodu ke kanadské brance.
    14:29 MRÁZOVÁ - 0:1
     
    14:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na podruhé již byla trefa uznána! Michaela Jančová vyslala na vnější hranici mezikruží kolmici na KATEŘINU MRÁZOVOU, jejíchž dělovka z pravé strany posílá Češky do vedení. Asistence: Michaela Jančová.
     
    14:00
    Michaela Jančová drží již celkem dlouho puk na své hokejce u středové čáry.
     
    12:45
    Martina Vonková se drží se svou formací na vnější hranici útočného pásma. Dlouhodobou kombinaci zakončila střelou zprava Kateřina Pipková. Puk ale Lasisová vyrazila a následně se o něj strhla mela.
     
    11:24
    Po kratším výpadu Kanaďanek předvedly opět Češky slibnou šanci. Kristýna Kaltounková si najela křižmo napříč celým hřištěm. V mezikruží našla Terezu Vanišovou, která vypálila. Ovšem pouze do kanadské hráčky, která před ní ležela.
     
    10:49
    Na druhé straně ale dokázala vybruslit Samantha Leavensová. Její střela z pravé strany ale postrádala důraz, tudíž Škodová ji pouze odrazila svým betonem.
     
    09:40
    Útočná čtveřice Jančová, Mrázová, Čajanová a Mlýnková se dostala k pomalejší rozehrávce. V té pokračují celkem dlouhou dobu na útočné polovině, vystřelit se jim ale stále nedaří.
     
    08:37
    O střelu z mezikruží se pokusila Kateřina Flachsová. Ta ovšem trefila pouze hokejku protistojící Kanaďanky, od které se puk odrazil.
     
    07:35
    Karolína Kovářová dokázala u mantinelu ubránit pronikající Thackerovou a obrat jí o kotouč. České hráčky tak mohly rozehrávat zpoza branky Blanky Škodové.
     
    06:25
    Česko rozehrálo trojúhelníkový kombinační systém. Michaela Jančová poslala puk dozadu na Mrázovou, od které pak z první letěl k Mlýnkové. Ta zprava vypálila prudce na Lasisovou.
     
    05:22
    Tato akce české hráčky nakopla k narušení úvodního kanadského náporu. Naopak samy celkem úspěšně drží kotouč na soupeřově polovině. Se střelou na Lasisovou ale dlouho otálejí.
    03:31 Gól českého výběru sudí neuznali
     
    03:31
    Obrovskou šanci měla Natálie Mlýnková! Sama se utrhla ze sevření kanadských protihráček na české polovině a vydala se napříč celým hřištěm. Její zakončení v souboji jeden na jednoho ale dokázala Lasisová zastavit, byť trochu se štěstím.
     
    03:26
    Češky v plném počtu!
     
    02:51
    Kanadské hráčky nedají pokoj v útočném pásmu. Své akce ale kombinují až příliš. Proto většinou končí mimo branku Škodové.
     
    01:57
    Kanaďanky kombinují v útočném pásmu. Neustálou narážečku v mezikruží nasměrovala na Blanku Škodovou Tamara Jaksaová. Puk ale naštěstí proletěl pouze vedle vzdálenější tyčky.
     
    01:26
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min, sekání).
     
    00:36
    České hráčky se ihned po vhazování vydaly do útočného prostoru. V úvodu ale před Lasisovou příliš vzruchu nenadělaly, naopak Kanaďankám se podařilo přejít na opačnou polovinu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Lasisová, Paoneová – Thackerová, Gutierrezová, Griggová – Learyová, Sorbaraová, Leavensová, Kedraová, Jaksaová.

    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Čajanová, Mlýnková – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
    Zápas s Finskem a přípravu na semifinále s Kanadou popsaly Karolína Kovářová a Tereza Vanišová
     
    Kanadská reprezentace nemá tak suverénní výsledky jako Češky. Během skupinové fáze si připsala výhru, remízu i prohru, Přesto ve čtvrtfinále čtyřmi góly poslala do bojů o páté místo domácí Itálii. Střelecky táhne kanadský tým Alannah Kedraová, která ve čtyřech odehraných zápasech čtyřikrát skórovala a dvakrát nahrávala.
     
    České hráčky mají za sebou zatím čtveřici utkání na šampionátu v Asiagu. Všechny tři celkem suverénně ovládly vysokými výsledky. Svěřenkyně trenéra Pančáka nejdříve rozstřílely domácí Itálii, následně Argentinu, USA a naposledy ve čtvrtfinále Finsko. O pozici nejlepší střelkyně českého týmu se dělí Kateřina Mrázová s Natálií Mlýnkovou, obě mají na svém kontě pět gólových tref. Díky šesti asistencím je nejproduktivnější hráčkou Kateřina Mrázová. V brance se shodně střídají Blanka Škodová se Silvií Plucnarovou.
    Tak ohodnotil utkání s Finskem trenér českého výběru Mikael Pančák
     
    Zdravím vás u semifinálového zápasu české inlinehokejové reprezentace žen. Dosud suverénní český tým změří své síly v předboji o medaile s ambiciózními Kanaďankami. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 15. Mrázová (Jančová), 27. Mlýnková (Mrázová), 30. Mlýnková (Mrázová)


    Kanada: Lasisová, Paoneová – Thackerová, Gutierrezová, Griggová – Learyová, Sorbaraová, Leavensová, Kedraová, Jaksaová.
    Česko: Škodová (Plucnarová) – Jančová, Mrázová (C), Čajanová, Mlýnková – Flachsová (A), Kovářová (A), Vanišová, Kaltounková – Němcová, Pipková, Jůzková, Vonková.
    bahis siteleri