Itálie – Česko 0:3 (kon.)
konec
Itálie
0:3 (0:1, 0:2)
Česko
Úterý 24.07.2018, 20:50 • Stadio Hodegart, Asiago (Itálie) • Mistrovství světa v inline hokeji • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:40.
     
    Český národní tým čeká poslední utkání v základní skupině. Soupeřem bude domácí Itálie, která stejně jako český celek vyhrál oba zápasy. Sledovat tedy budeme souboj o první flek. Favoritem jsou svěřenci Martina Mecery.
     
    Zápasy ve skupině

    Český celek zvládl úvodní duely skupiny. Nejdříve si poradil vysoko s Lotyšskem (14:0) a o den později zdolal o něco urputnější Švýcarsko (4:2). Nejproduktivnějším hráčem je Jakub Bernad (2+4), v závěsu je jeho inlinové dvojče a spoluhráč z Prague Rats Tomáš Rubeš (2+3).

    Italové si na startu skupiny poradili se Švýcarskem stejným rozdílem, jako český celek. Proti Lotyšsku to ale tak jednoznačné nebylo. I tak si ale Italové došli pro dva body a rozdají si to dnes o první flek.
    Martin Mecera po utkání se Švýcarskem
     
    Poslední duel na mistrovství světa

    Český tým má Italům co vracet. Na posledním šampionátu, který se konal v září v Číně, se oba celky utkaly společně v semifinále. Dlouho byl duel vyrovnaný a nakonec rozhodla branka tři minuty před koncem druhého poločasu. Do finále šla Itálie.

    Česko 2:3 Itálie
    14. Strýček (Šebek), 32. Bernad (Loskot) – 18. Ferrari (Barsanti), 23. Barsanti (Munari), 37. Vendrame

    Česko: Brabec – Strýček, Šimo, Loskot, Šebek – Sem, Fiala, J. Cik, Bernad – Přibyl, Chamrád, Krudenc, L. Cik, Gremlica, Drobný.

    Itálie: Facchinetti – Vendrame, Pistellato, Munari, Carrer, Barsanti, Bellini, Rossetto, Lettera, Ustignani, Comencini, Ferrari, Sommadossi, Tombolato.
    Sestřih utkání se Švýcarskem
     
    Řekli o Itálii...

    Patrik Šebek (obránce národního týmu): „Italové hrají doma, budou lítat, protože je poženou diváci. Myslím, že můžeme očekávat obdobný zápas, o trochu rychlejší, než byl dneska.“

    Martin Mecera (trenér národního týmu): „Oni když hrají doma, tak nemají pátého, ale šestého hráče na ploše. Bude to skvělý zápas a hlavně ukázka toho, jak jsme připraveni na play off.“
    Patrik Šebek a debutant Josef Karlík po duelu se Švýcarskem
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Facchinetti (Frigo) – Covolo, Barsanti, Baldan, Ustignani, Comencini, Munari – Pernigo, Berthod, Delfino, Crivellari, Lettera, Ferrari, Tombolato.

    Česko: Karlík (Sedlář) – Loskot, Chamrád, Šebek, Strýček – Zbořil, Malý, Rubeš, Bernad – Cik, Kuťák, Šinágl, Fiala – Vyoral..
     
    Oba celky jsou připraveny na vyvrcholení skupiny B. Česko i Itálie zvládli všechny duely a dnešní utkání rozhodne o vítězi skupiny. Mírným favoritem jsou Češi, ale Italy požene domácí publikum.
     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání o první flek brzy začne! Přejeme příjemnou zábavu u čtení našeho online přenosu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Podél pravé strany se až od brankoviště Karlíka dostával domácí Lettera. Tomu se ale nakonec nepovedlo zakončit. Následně vypadla branka ze svého postavení.
     
    00:41
    V prvním útoku národního týmu byl bek Aleš Chamrád. Ten to zkoušel z levého kruhu, ale bránící hráče před sebou nakonec ideálně neprostřelil. Facchinetti následně projektil ukryl v rukavici.
     
    01:40
    Po povedené akci druhé čtyřky se ke kotouči dostal před brankou Mikuláš Zbořil. Jeho bekhendové zakončení ovšem v brance neskončilo, povedený zákrok Facchinettiho!
     
    02:21
    A nyní při italském brankáři stáli všichni svatí! Filip Kuťák se dostal podél levého mantinelu do zakončení a střelou na zadní tyčku orazítkoval brankovou konstrukci.
    02:21 Střelu Filipa Kuťáka zastavila horční tyč italské brány
     
    03:00
    Následně aktivní Filip Kuťák připravil kotouč na pravý kruh, odkud z první pálil Martin Fiala. Tomu se ale svým pokusem branku zasáhnout nakonec nepovedlo.
     
    03:58
    Jeden z českých hráčů se krásně dostal před branku do kličky, kde ale nezakončil. Patrik Šebek měl následně volnou branku, ale tu se mu nepovedlo trefit!
     
    04:38
    Následně se z úhlu mohl prosadit obránce Aleš Chamrád, kterému se povedlo přehodit i beton domácího brankáře. Ten nakonec zasáhl krásně hokejkou!
     
    05:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tlak končí zaslouženou brankou, vedeme 1:0! JAKUB BERNAD si najel do útočné třetiny po pravé straně a báječným zakončením ke vzdálenější tyčce otevírá skóre. Asistence: Mikuláš Zbořil.
    05:37 BERNAD - 0:1
     
    06:24
    Do solidní šance se následně dostali Italové. Andrea Delfino si najel do zakončení, které ovšem Karlík u tyčky vyrazil. Následně se domácí forvard pokoušel objet branku, ale to se mu již nepovedlo.
     
    07:38
    Aktivní Aleš Chamrád v další akci. U pravého mantinelu si stáhl kotouč a pokoušel se zaskočit Facchinettiho na vzdálenější tyčce. Hráč se sedmičkou na zádech ovšem minul branku.
     
    08:38
    Jakub Bernad se následně dostal k odraženému kotouči po nepovedeném zakončení Malého. Nejproduktivnější hráč na turnaji do puku plácl a ten nakonec skončil nad brankou.
     
    09:29
    Kapitán domácího celku Comencini si najel mezi kruhy do střelecké pozice, ale nováčka v české brance nedokázal překvapit. Josef Karlík zasáhl vestou a Češi jdou do útoku.
     
    10:38
    Alessio Crivellari to zkoušel z podobné pozice, jako naposledy Comencini. Italský hráč ale nebyl přesný, kotouč skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    11:00
    Skvělou přihrávku před branku dostal Aleš Chamrád, jenž se opřel do kotouče. Puk šel k pravé tyčce, kde se na poslední chvíli zjevila fantastická lapačka Facchinettiho.
     
    11:35
    Následné snažení Italů bylo ukončeno faulem Marka Loskota, jenž míří na lavici hanby kvůli podražení. Domácí celek tak čeká početní výhoda.
     
    11:58
    Josef Karlík se musel činit proti pokusu domácího celku z pravé strany. Český mladík kotouč vyrazil a obránci jej stačili vyhodit až do útočného pásma.
     
    12:24
    Ujet mohl obránce Jakub Cik, už se řítil na brankáře Itálie, ale nakonec nezakončil. Raději zasekl a pokračoval na spoluhráče. Dlouhovlasý reprezentant ušetřil cenné sekundy.
     
    13:30
    Patrik Šebek parádně vyvezl kotouč a český tým bude během pěti sekund v plném počtu. Toto oslabení zvládli svěřenci Martina Mecery na jedničku.
     
    14:27
    Do útočného pásma si následně najel kapitán Strýček, jenž mohl přihrávat, ale vzal to na sebe. Zakončoval pouze do těla připraveného italského brankáře, pro kterého to byl pohodový zákrok.
     
    14:44
    Nejproduktivnější hráč národního týmu, Jakub Bernad se krásně dostal před brankáře a po bekhendové kličce zakončoval na zadní beton. Branku ale bohužel těsně minul.
     
    15:21
    Andrea Delfino dostával přihrávku od levého mantinelu do brankoviště, kde se s kotoučem otáčel. Nepovedlo se mu ovšem jeho figurínu dodělat a k zakončení nedošlo.
     
    16:15
    Následně si před branku od pravého mantinelu sjel Marek Loskot, jenž šel klasicky do bekhendového zakončení. Pozorného Facchinettiho v brance ovšem nepokořil.
     
    17:45
    V posledních minutách je utkání hodně o bojovnosti a ani jeden celek se nedostává do nějakých útoků. Hraje se spíše ve středu hrací plochy.
     
    18:25
    Tomáš Rubeš připravoval kotouč pro najíždějícího Mikuláše Zbořila, který si neposednou gumu ovšem nedokázal zpracovat. Puk se mu odrazil od bruslí.
     
    18:51
    V dobré střelecké pozici se nacházel následně Andrea Delfino, který je dnes hodně aktivní. Zkoušel to z mezikruží, ale branku nakonec o pár milimetrů minul.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Český tým zaslouženě vede o jednu branku, ačkoliv náskok mohl být jednoznačnější. Jedinou branku vstřelil Jakub Bernad po krásné individuální akci. Parádně chytal Josef Karlík, jenž přepustí místo kolegovi Daliborovi Sedlářovi.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Josef Karlík, přichází Dalibor Sedlář.
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Daniele Facchinetti, přichází Michele Frigo.
     
    21:05
    Český celek se drží na kotouče a hned se dostává do šance. Patrik Šebek si sjel na levou stranu, kam dostal přihrávku. Jeho zakončení ale mířilo jen vedle branky.
     
    22:00
    Emanuele Ferrari si sjel od pravého mantinelu až do středu hrací plochy. Následně se pokoušel zakončit přes bránící hráče Česka, ale úspěšný nebyl.
     
    23:10
    Jakub Cik si po pravé straně najel do pásma a připravil kotouč pro Bernada. Ten to zkoušel z pravého kruhu, nakonec ale trefil pouze chrániče připraveného beka.
     
    24:38
    Individuálně to zkoušel zkušený obránce Petr Šinágl. Ten si najel na levý kruh a svižně zakončoval na vzdálenější tyč, branku se mu ale nakonec trefit nepovedlo.
     
    25:21
    Andrea Delfino se pokoušel prosadit přes bránícího hráče, ale ani tentokráte to nejaktivnějšímu Italovi směrem do útoku nevyšlo. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    25:40
    Patrik Šebek nyní musel zatáhnout za záchrannou brzdu a je za to potrestán dvouminutovým trestem. Italové mají šanci na vyrovnaní těsného výsledku.
     
    25:55
    Fantastický Jakub Bernad se v oslabení dostal do brankoviště Itálie a již dával kotouč mezi betony Friga. Ten ale nakonec nekapituloval, to byla obrovská šance!
    25:55 Jakub Bernad ve vlastním oslabení málem přidal druhou branku českého výběru
     
    26:34
    Italové si dlouho přihrávali a nakonec to zkoušeli z pravého kruhu. Dělovka šla k přední tyčce, ale Dalibor Sedlář nakonec ani nemusel zasahovat. Puk netrefil zařízení.
     
    26:58
    Andrea Delfino následně dostal nabito na stejnou pozici ještě jednou, ale svižnou střelou skvěle zasahujícího Dalibora Sedláře nepřekonal! To byl zákrok večera.
     
    27:05
    Hned po vhazování unikl po pravé straně Jakub Cik, jenž si kotouč hodil do bekhendu a pokoušel se překvapit Friga. Síť se sice zavlnila, ale bohužel jen z boku...
     
    27:42
    Patrik Šebek zrovna vyskočil z trestné lavice, když přišel faul kapitána Itálie Comencinia. Přesilovou hru si zahrají také hokejisté Česka.
     
    28:16
    Na konci přesilovkového ťukecu byl obránce Patrik Šebek, jenž poslal svižné nahození. To ale nakonec do brankoviště neprošlo, pokračuje se útokem domácích.
     
    29:08
    Emanuele Ferrari si následně šikovně sjel před branku, kam dostal přihrávku. Domácí útočník si najel k pravé tyčce a bekhendovým pokusem mířil vedle branky.
     
    29:42
    Domácí v plném počtu.
     
    30:15
    Do slušné střelecké pozice si najel Robin Malý, jenž to z levého kruhu zkoušel pod víko. Pozorný Michelle Frigo ovšem zasáhl ramenem a kotouč vytěsnil.
     
    30:38
    Opět akce a v ní Emanuele Ferrari. Ten opět dostal přihrávku do brankoviště. Před Sedlářem jen položil hokejku do puku, klec ale pouze minul.
    30:38 Emanuele Ferrari nepřekonal Sedláře, Češi stále drží nejtěsnější vedení
     
    32:00
    Hraje se hodně vyrovnaný inline a oba celky se pokouší nechybovat. Zároveň se ale hraje z jedné strany na druhou. Češi stále drží nejtěsnější rozdíl.
     
    32:40
    Individuálně se vydal do útoku Aleš Chamrád, jenž se dostal až do střelecké pozice. Jeho pokus ale nakonec mezi obránci do branky neproskotačil.
     
    33:48
    Jakub Bernad posílal od pravého mantinelu nepříjemnou žabičku do brankoviště Itálie. Friga to zaskočilo, ale nakonec domácí brankář neinkasoval. Vhazování po jeho levici.
     
    34:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Toto je velice důležitá branka českého celku! MIKULÁŠ ZBOŘIL si parádně najel na levý kruh a chirurgicky přesnou střelou do vzdálenější šibenice dává větší klid na bedra českého celku. Asistence: Jakub Bernad.
    34:33 ZBOŘIL - 0:2
     
    34:58
    Český celek mohl své vedení promptně navýšit! Petr Šinágl dostával v protiútoku žabičku na zadní tyčku, kde se mu ale nepovedlo přesně zakončit.
     
    35:41
    Aleš Chamrád se natlačil před brankáře, na kterého nakonec spadl a dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění brankáři. Nejspíše poslední šance pro Italy.
     
    36:22
    Ale domácí celek je takový otrávený a nedaří se mu něco vymyslet. Thomas Berthod přihrával před branku, ale jeho pokus byl ztečován mimo plochu.
     
    36:30
    Michelle Frigo opouští brankoviště a Italové zkoušejí maximální risk! Aktuálně hrají přesilovku pěti hráčů proti třem.
     
    37:41
    Český tým v plném počtu.
     
    37:54
    Thomas Berthod měl na hokejce první branku Itálie v utkání, ale nepovedlo se mu prostřelit zblízka skvělého Sedláře! Ten nakonec přežil i všechny dorážky v brankovišti.
    37:54 Ani Thomas Berthod nedokázal překonat strážce české svatyně
     
    38:11
    Martin Fiala se zmocnil kotouče na vlastní polovině a sám mířil na branku. Chtěl co nejdříve rozhodnout, ale kotouč nakonec srazila hokejka jednoho z Italů. Puk skončil mimo hřiště.
     
    38:49
    Následně se Fiala se Šináglem dostali do útoku, kde zakombinovali a prázdnou branku se jim atakovat nepovedlo. Takhle to ale českému výběru stačí.
     
    39:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, český tým vyhraje skupinu bez ztráty jediného bodu! Martin Fiala si najel do útoku, kde předložil kotouč JAKUBU CIKOVI, jenž se zblízka do prázdného klece nemýlil. Asistence: Martin Fiala.
    39:15 CIK - 0:3
     
    39:43
    V posledních sekundách se před branku natlačil Marek Loskot, jenž se pokoušel zakončovat nad lapačku Friga. Ten se ale obalamutit nenechal a kotouč chytá.
     
    39:43
    Vyloučení v týmu Česko (Pavel Strýček – 2 min, nesportovní chování).
     
    Konec zápasu.
     
    Český tým po parádním výkonu poráží domácí Itálii a se skóre 21:2 postupuje do čtvrtfinále z prvního fleku!


    Na výhře 3:0 se podíleli produktivní Jakub Bernad a Mikuláš Zbořil. Oba borci vstřelili jednu branku a na jednu přihráli. Bernad vstřelil tu první, poté si hráči role vyměnili. Třetí zásah přidal do prázdné branky Jakub Cik.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a z italského Asiaga pro dnešek na shledanou! Budeme se na vás těšit ve čtvrtfinále. (22:00:02)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 6. Bernad (Zbořil), 35. Zbořil (Bernad), 40. Cik (Fiala)


    Itálie: Facchinetti (21. Frigo) – Covolo, Barsanti, Baldan, Ustignani, Comencini, Munari – Pernigo, Berthod, Delfino, Crivellari, Lettera, Ferrari, Tombolato.
    Česko: Karlík (21. Sedlář) – Loskot, Chamrád, Šebek, Strýček – Zbořil, Malý, Rubeš, Bernad – Cik, Kuťák, Šinágl, Fiala – Vyoral.
    bahis siteleri