Teplice – Dukla Praha 5:2 (kon.) | Jablonec – Sparta 1:2 (kon.)
konec
FK Jablonec
1:2 (0:0)
AC Sparta Praha
Neděle 29.07.2018, 18:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Benjamin Tetteh, přichází Josef Šural.
    87. David LISCHKA - 1:2
     
    87
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A právě z rohu přichází korekce! Michal Trávník nyní odcentroval velmi dobře a vzhledem k tomu, že hostující defenziva opomněla ve vápně DAVIDA LISCHKU, může být ještě závěr velice interesantní!
     
    85
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Lukáš Masopust, přichází Rafael Acosta.
     
    84
    Závěr utkání nabízí dále vyhrocenou podívanou. Hned po sobě obdrželi žluté karty další dva sparťané, a to Alexandru Chipciu (SPA) a střídající Guélor Kanga (SPA), jenž se snažil šetřit čas, ale sudímu došla trpělivost.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Guélor Kanga, přichází Jiří Kulhánek.
    81. Břečka pálil, Nita byl ale připraven
     
    81
    Přímý kop rozehrál Michal Trávník centrem. Míč se otřel o hlavu jednoho ze sparťanů a propadl na vzdálenější tyč, kde se k zakončení z úhlu dostal v pádu Tomáš Břečka. Ze všeho je další spolehlivý zásah v podání Florina Nițy!
     
    80
    Matěj Hanousek se vydal na odvážný průnik a když do pro Jablonec začínalo být nadějné, nasměroval jej k zemi Vukadin Vukadinović (SPA). Další žluté napomenutí pro hostující fotbalisty.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vojtěch Kubista, přichází Davis Ikaunieks.
    68. Vukadin VUKADINOVIĆ - 0:2
     
    68
    Sparta právě vstřelila branku!
    Střídání se Zdeňku Ščasnému povedlo na výbornou! Střelu z levé strany v podání Srdjana Plavšiće Vlastimil Hrubý ještě zvládl vyrazit. Míč se nicméně dostal k dalšímu srbskému záložníkovi, kterým byl právě VUKADIN VUKADINOVIĆ. Tomu už ve snadné dorážce za bezmocného gólmana nikdo neměl šanci zabránit. 0:2!
     
    65
    Střídá také Sparta. Hřiště po občerstvovací pauze opouští Tal Ben Chaim a nahrazuje jej Vukadin Vukadinović. Pro něj to bude pikantní utkání, na severu Čech totiž dlouho působil. Výrazněji zde však do ligy nepronikl.
     
    62
    Vladimir Jovović to udělal skvěle. Elegantně se dostal do pokutového území, načež se kolem něj ochomýtl Guélor Kanga a Černohorec skončil na zemi. Stejně jako na druhé straně ovšem sudí Příhoda penaltu nepíská!
     
    60
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází Jan Chramosta.
     
    58
    A faul na Jakuba Považance je oceněn také karetně. Trestaným je Martin Frýdek (SPA), který tak přibyl mezi držitele žluté karty.
    53. Guélor KANGA - 0:1
     
    53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale teď už se Pražané prosazují a vedou! Vlastimil Hrubý nejprve vyrazil střelu před sebe. Poté dorážel Martin Frýdek, avšak ve výborné pozici trefil obránce. Spartu to nicméně mrzet nemuselo, jelikož další rána přiletěla z kopačky GUÉLORA KANGY a Vlastimil Hrubý na ni nemohl dosáhnout.
     
    43
    Na zemi se opět ocitl Guélor Kanga a nyní už Lukáš Masopust (JAB) vidí žlutý kartonek. Hosté se pokusili o rychlou rozehrávku, ale byli sudím zastaveni.
     
    36
    Ani třetí tutovka Lukáše Masopusta nekončí gólem! Jablonecký záložník se parádně protáhl mezi stopery a řítil se zcela sám na branku. Nakonec se pokusil poslat míč podél vybíhajícího Florina Nițy, ovšem ten dokázal jeho střelu zastavit a míč schovat!
     
    27
    A máme tu další žlutou kartu. Tentokráte ji zaslouženě vidí Semih Kaya (SPA), jenž při pokusu o akrobatický zákrok střihl nohou v oblasti hlavy Lukáše Masopusta.
     
    14
    Pražané si zkusili první rohový kop, když Nicolae Stanciu otřel svůj centr o Tomáše Břečku. Následný centr propadl na hranici vápna, kde se o zakončení snažil Guélor Kanga. Ošemetný zákrok poté předvedl Michal Trávník, avšak píšťalka sudího Příhody zůstala přes velké protesty Sparty němá!
     
    12
    Poměrně záhy tu máme první žlutou kartu! Inkasuje ji hostující Costa (SPA), který nešetrně přerušil průnik Lukáše Masopusta.
    6. Masopust neproměnil obrovskou šanci
     
    6
    Ale toto už by Severočechy mohlo mrzet. Skvělý přízemní centr Martina Doležala doputoval k Lukáši Masopustovi. Ten z oblasti penalty pálil bez přípravy, avšak opět neuspěl, když přízemním pokusem svatyni Sparty těsně minul!
    5. Masopust jen těsně minul bránu
     
    5
    Nádherná akce Jablonce! Michal Trávník poslal skákavý míč do šestnáctky. Vladimir Jovović jej z první prodloužil za sebe a Lukáš Masopust pálil z bezprostřední blízkosti! Z těžkého úhlu jej však Florin Niță zdařile vystál.
     
    V pátek odpoledne Sparta oznámila odvolání hlavního trenéra Pavla Hapala. Tým tedy přebírá sportovní ředitel Zdeněk Ščasný, avšak volba je to pouze dočasná. Uvidíme, zda už v Jablonci povede Pražany nový kouč.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 87. Lischka (Trávník) – 53. Kanga, 68. V. Vukadinović

    Karty:   43. Masopust (JAB) – 12. Costa (SPA), 27. Kaya (SPA), 58. M. Frýdek (SPA), 80. V. Vukadinović (SPA), 84. Kanga (SPA), 84. Chipciu (SPA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 10:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:7.
    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Lischka, Břečka, Matěj Hanousek – Masopust (85. R. Acosta), V. Kubista (79. D. Ikaunieks), Považanec (60. Chramosta), Jovović – Trávník – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – R. Acosta, Hübschman, Pleštil, Janković, Chramosta, D. Ikaunieks.

    AC Sparta Praha: Niță – Chipciu, Kaya, Radaković, Costa – Kanga (83. Kulhánek), M. Frýdek – Ben Chaim (65. V. Vukadinović), Stanciu, Plavšić – Tetteh (90. Josef Šural).
    Náhradníci: Heča – Štetina, Kulhánek, Sáček, Vácha, Josef Šural, V. Vukadinović.

    Rozhodčí: Příhoda – Paták, Kříž

    Diváci: 5 952
    bahis siteleri