Šeriff Tiraspol – Škendija 0:0 (kon.) | Beer Ševa – Dinamo Záhřeb 2:2 (kon.) | Trnava – Legia 0:1 (kon.)
konec
Hapoel Beer Ševa
2:2 (2:0)
GNK Dinamo Záhřeb
Úterý 31.07.2018, 19:00 • Turner Stadium, Be'er Sheva, Izrael • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na pozápasové statistiky se s vámi loučím. Přeji vám úspěšný zbytek týdne a někdy zase u dalšího evropského fotbalu napočtenou! (21:03:16)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.
     
    Dámy a pánové, skončilo nám odvetné utkání druhého předkola mezi Dinamem Záhřeb a Hapoelem Beerševou. To nám nabídlo velice výživné a dobré utkání. Hapoel vstoupil do utkání suverénně a v první minutě si vytvořil ohromnou šanci, Nwakaeme ale trefil míč sám před Zagoracem velmi špatně. Ve 14. minutě ale již stadion bouřil, z rohu se trefil John Ogu. Ihned po tomto gólu to mohlo být o dva, zbytečná nahrávka Nwakaemeho ale celou akci poslala k zemi. Přesto ještě Hapoel stihl skórovat, jedenáct minut před koncem z úhlu kopl míč do odkryté brány Hakan Maman a Petar Stojanovič míč sice stihl, ale dokopl ho do branky. Ve druhé půli se ale Beerševa absolutně sesypala, nejprve vstřelil první gól hostí z brejku Mario Budimir ve 49. minutě. Ten samý hráč pak o pět minut později nabil Izetu Hajrovičovi na srovnávací trefu a bylo po nadějích Hapoelu. Domácí nicméně skórovali ještě jednou, v 61. minutě se hlavou prosadil Ben Basat, ale gól nebyl uznán z důvodu ofsajdu. S koncem utkání postupně aktivita obou týmů klesala, naopak aktivita domácích fanoušků rostla a po utkání odměnili své hráče za výkon hromovým „Hapoel, Hapoel!“ Záhřebští hráči šli poděkovat zhruba dvacítce příznivců Dinama, kteří vážili dlouhou cestu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Gojak spíše z nechuti hrát kopl míč diagonálně hřištěm do autu a Hapoel uzavře toto utkání držením míče na svých kopačkách.
     
    90+5
    Zřejmě se bude ale hrát něco přes limit, Gojak leží na zemi zhruba minutu. Mezitím se u střídaček sešli oba trenéři, kteří jsou spolu v družném přátelském hovoru.
     
    90+4
    Gojak byl na středu hřiště přišlápnut a je pískán faul. Do konce utkání zbývá minuta a čtvrt, k Gojakovi míří lékařská pomoc.
     
    90+3
    Na druhé straně se Ezra obtočil okolo obránce a nahrál na Nwakaemeho, ten donutil Zagorace jít na zem, jinak ale výrazněji nezahrozil.
     
    90+1
    Dinamo drží v posledních minutách míč a utkání se za opravdu parádní atmosféry vytvořenou fanoušky dohrává. Na hřišti se mezitím Gavranovič dostal ke střele z hranice šestnáctky, branku ale překopl. V případě třetího gólu by to byl opravdu skvělý příběh Záhřebu ve druhé půli.
     
    90
    Nastavuje se ještě nad rámec hrací doby pět minut. Šunjić přes Gavranoviče se dostal zpět na míč, ale tam jeho snaha skončila.
     
    89
    Zrihan od rohového praporku zkusil najít Sahara na malém vápně, Zagorac ale opět přečetl záměr a sebral balon pro sebe.
     
    88
    Hosté v poklidu dohrávají tento zápas, Hapoel chce vstřelit před famózními diváky určitě ještě jeden gól a odměnit je za jejich snahu výhrou.
     
    87
    Oršić posílal přízemní centr do vápna, kde ho zastavil Tzedek a hra se otáčí dopředu, Nwakaeme nahrával na střed Saharovi, míč ale vypíchl Šunjić.
     
    86
    Šunjić tvrdě dohrál Einbindera, sudí nechal hru pokračovat do té doby, než velmi aktivní Letexier vlastním tělem zadržel Einbindera a řekl mu, že za nikým běhat nebude. Zajímavá práce od sudího.
     
    84
    To byl také poslední moment Meliksona v utkání, za bouřlivého potlesku je střídán Zrihanem. Oba týmy tak mají dostřídáno.
     
    83
    Domácí kapitán Melikson se dopustil útočného faulu na dvaceti metrech od branky hostí a záhy nato dostává i žlutou kartu.
     
    83
    Poslední střídání u chorvatského týmu. Hajroviće, střelce srovnávacího gólu, nahrazuje Fiolić.
     
    82
    Nwakaeme se zlobí poté, co nebyl Hapoelu přiznán roh po vzdušném souboji v pokutovém území Dinama. Sudí je neoblomný a nařizuje odkop od branky Dinama, ten provede opět Zagorac.
     
    79
    Hra trpí i rozkouskováním, po souboji Sahara s Théophilem-Catherinem zůstali na zemi ležet oba hráči a je k nim volána pomoc. Stačí kouzelný sprej, ukázání prstů na ruce a následně sdělení počtu, opláchnutí obličeje a jde se znovu do hry.
     
    78
    Utkání opadlo na všech frontách. Jak v útoku obou týmů, tak i na tribunách. Přesto se ale jedná o dobrý fotbal, tomu přispívá i fakt, že oba týmy si chtějí připsat alespoň vítězství v tomto zápase, ač je postupující jasný.
     
    77
    Hned záhy je tu další střídání. Ze hry jde jeden z klíčových hráčů druhé půle, Olmo. Za něj je připravena náhrada v podobě Šunjiće.
     
    76
    Druhé střídání u Hapoelu. Dolů jde za bouřlivého potlesku Ben Basat, místo něj nastupuje Sahar.
     
    75
    O. Bitton vhodil míč do hry na Ogua, prvně jmenovaný následně dostal možnost poslat balon do vápna a udělal tak, obrana Dinama odkopla na roh.
     
    74
    Roh nebyl vůbec ničím nebezpečný, naopak se Dinamo dostalo ke svému gólmanovi.
     
    73
    Einbinder poslal nákop do vápna, Zagorac si ale udržel přehled o hře a do letu míče vstoupila jeho ruka. Ta samá končetina pak poslala dopředu Oršiće, ten vybojoval pro hosty roh.
     
    72
    Střídání na domácí straně. Agilní Maman má dnes šichtu za sebou, na posledních dvacet minut se do hry podívá Ezra.
     
    70
    Olmo dostal dlouhou nahrávku do běhu a od kruhu to byla jeho show, přeběhl ale ideální úhel a balon kopl daleko mimo tři tyče. Hapoel se vrací na útočnou polovinu.
     
    70
    Dinamo v posledních minutách drží o mnoho častěji míč než dříve a v poklidu dohrává toto utkání.
     
    68
    Záhřebský Ademi dostává žlutý kartónek za aktivní činnost během doznívání postrkování, domácí Maman pak za aktivitu během potyčky. Bez trestu překvapivě vyšel domácí Ogu.
     
    66
    Potyčka na hřišti! Zavinil ji zřejmě Olmo, který po přerušení hry nakopl Meliksona a pobouřil domácího Ogua, ten si do kravaty vzal dva hráče a rozpoutal šarvátku.
     
    66
    Ben Basat je opět ústřední postavou hry, ve vápně šel k zemi, penata se ale nepíská. Rychlé přenesení hry na druhou stranu a Gavranovič mohl střílet, šel ale proti míči špatně a trefil mimo.
     
    64
    Olmo spáchal útočný faul při postupu dopředu a hra se otáčí na druhou stranu. Gojak zbořil v souboji Nwakaemu loktem do čelisti a Dinamo uniká do otevřené obrany, přitom míč nezakopává a diváci bučí.
    61. Branka Ben Basata nemohla platit, domácí útočník byl v ofsajdu
     
    61
    Mohlo to být 3:2 a chvíli také bylo! Nwakaeme našel přesným centrem na hraně malého vápna Ben Basata, při jeho bránění totálně propadl Gojak a rázem byl Ben Basat sám před Budimirem, míč do branky dopravil, ale gól není uznán z důvodu velmi těsného ofsajdu!
     
    61
    Olmo je hodně při chuti a dostává hodně prostoru, vlétl do obrany jako velká voda a z ostrého úhlu mířil na zadní štangli, Goresh pouze kontroloval.
     
    60
    Nečekanou pecku do zad rozdýchává hodně dlouho a nakonec jde mimo hřiště za doprovodu masérů týmu. Zřejmě bude i střídat.
     
    59
    Na hřišti zůstal ležet hostující Ademi, který dostal tvrdou ránu do zad v souboji s domácím Meliksonem.
     
    58
    Domácí kotel i přes nepříznivý stav dvojutkání jasně stojí za svým týmem a podporuje ho nadále. Na hřišti zkusil Olmo pálit z delší vzdálenosti, střele ale nedal razanci a ani umístění. Odkop od branky Dinama.
     
    57
    Budimir si dnes svoji práci odvedl, má velký podíl na současném stavu 2:2. Místo něj jde hráč švýcarské národnosti, Mario Gavranović.
    54. HAJROVIĆ - 2:2
     
    54
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Hapoel žil první půli, nyní už nežije. Z domácího rohu přeneslo Dinamo hru dopředu, Olmo odvedl největší kus práce, když zvládl souboj na půlce hřiště a přehrál míč přes Gojaka na Budimira. Střelec prvního gólu hostí ještě takovým karate kopem sklepl na IZETA HAJROVIĆE, který překonává podruhé Goreshe. Během pěti minut je srovnáno!
     
    52
    Atmosféra na stadionu značně opadla, přesto ale Hapoel stále útočí a hraje dopředu. On hlavně musí. Musí taktéž „přestřílet“ Dinamo v počtu gólů, tedy nyní k postupu schází pět gólů. Jeden mohl přijít po rohovém kopu, na zadní tyči stojící Nwakaeme ale nohu dal do centru později a Beerševa má druhý roh za sebou.
    49. BUDIMIR - 2:1
     
    49
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Tohle je rána přímo do hlavy pro Beerševu. I majitelka Hapoelu ví, že to je špatné. Maman prohrál na první pohled nevýznamný souboj s Olmem zhruba 25 metrů od branky. Stojanovič ale míč přebral, vrátil ho Olmovi, Olmo provedl míč hřištěm a nahrál za obranu MARIOVI BUDIMIROVI, který v nestabilní pozici poslal míč podél stojné nohy Goreshe!
     
    47
    Dinamo jde brejk 3 na 2, Oršić ho táhl spolu s Hajrovićem a Budimirem, chvíli to vypadalo velice nadějně, avšak Oršić přenesl hru velice nepřesně a obrana Hapoelu odvrátila do zámezí.
     
    46
    Leovac si sice zpracoval nepřesný centr od Nwakaemeho, ale měl co dělat, aby udržel míč na noze a vykopl ho ven.
     
    46
    Hru zahájilo Dinamo výkopem, Oršić nedoběhl míč, který odskákal do autu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skončil nám první poločas velice výživného a parádního utkání. Domácí hráči se ještě sesypali na sudího Letexiera, který nenastavil ani minutu a asi se zlobí právem. Hapoel vstoupil do utkání suverénně a v první minutě si vytvořil ohromnou šanci, Nwakaeme ale trefil míč sám před Zagoracem velmi špatně. Ve 14. minutě ale již stadion bouřil, z rohu se trefil John Ogu. Ihned po tomto gólu to mohlo být o dva, zbytečná nahrávka Nwakaemeho ale celou akci poslala k zemi. Přesto ještě Hapoel stihl skórovat, jedenáct minut před koncem z úhlu kopl míč do odkryté brány Hakan Maman a Stojanovič míč sice stihl, ale dokopl ho do branky. Stav je tak 2:0 a za famózní atmosféry má stále Beerševa o co hrát. Druhá půlka začne cca za 13 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Jdeme do posledních minut první půle. O. Bitton nakopl dlouhým centrem míč až do vápna, kde si na něj nabíhal Ben Basat, ale o kousek ho nestihl.
     
    43
    Olmo vyvádí míč z nebezpečného území pro Dinamo a nakonec z toho vznikla velice zajímavá akce, kdy Hajrović šel z úhlu na Goreshe, včas byl ale doběhnut a k velké radosti domácího kotle jde zase Hapoel před Zagorace.
     
    42
    Ogu přehrál míč dále na Meliksona, jenže tomu dal takovou razanci, že Beerševa je bez míče a Dinamo bude mít vhazování.
     
    41
    Maman výrazně pomáhá útočníkům vyhranými souboji a následným přechodem do brejků, čímž se otevírají mezery v obraně hostí. Hapoel ale některé nevyužije, například nyní měla zpětná nahrávka na Meliksona nápad, ale špatné provedení.
     
    40
    Rozehrávka faulu nepřinesla větší nebezpečí pro hostující obranu a Zagorac v klidu uvede po delší době míč do hry.
     
    39
    Leovac u postranní čáry poslal na zem Meliksona a je prvním trestaným hráčem Dinama. Oren Bitton pošle určitě centr do vápna z rozehrávky.
     
    38
    Nwakaeme si udělal dva obránce na středu fotbaloým tancem a Melikson našel na penaltovém puntíku Mamana, střelou z první ale trefil střelec druhého gólu jenom obránce.
     
    36
    Goresh musel po dlouhé době do akce proti střele Budimira, i v případě, že by Budimir skóroval, bylo by vzrušení zbytečné, neboť se jednalo o ofsajd.
    34. Stojanovič (ZAG) - 2:0
     
    34
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku!
    A Hapoel stále má o co hrát! Další brejk rozjel Nwakaeme a přes Meliksona se míč dostal na pravé křídlo k Mananovi. Ten z ostrého úhlu poslal míč na bránu a dobíhající hráč Dinama, PETAR STOJANOVIČ, ho v nejvyšší nouzi nakopl z první do branky. Jedná se tak o vlastní gól.
     
    32
    Nwakaeme hraje často na sebe, dostal se k němu odražený míč po tvrdém střetu, zkusil opět kličku, která byla úspěšná, ale střela mířila doprostřed a Zagorac kryje.
     
    31
    Ben Bitton vystartoval na Budimira po dohrání souboje, rozhodčí oba kohouty uklidňuje. Nemá to dnes mladý Francouz lehké...
     
    31
    Einbinder je třetím hráčem, který dostává žlutou kartu, před hostujícím vápnem zastavil Budimira tvrdým skluzem.
     
    30
    První půlhodina za námi, tempo hry ze strany Hapoelu opadlo, ale stále má jasnou převahu a hraje lepší part utkání.
     
    29
    Leovac odvrátil zavčas centr mířící na hlavu Melkinsona na pravém křídle do autu.
     
    27
    Dinamo se připomnělo v útoku, Budimir využil podskočení míče jedním z domácích obránců a snažil se o střelu, byl zablokován. To samé i Olmo o chvíli později.
     
    26
    Nwakaeme centroval do vápna na hlavu Ben Basata, který dle názoru diváků byl ve vápně faulován, ale sudí si to nemyslí a nechal hru pokračovat dále, následná střela Meliksona se již neujala.
     
    25
    Nwakaeme si zkusil ve vápně položit obránce, jako to udělal zhruba ve 14. minutě a střílel nad, tentokrát se Stojanovič oblbnout nenechal a o balon domácího snajpra připravil.
     
    24
    Rozehráváme aut, část druhá. Tentokrát to Dinamu trvalo 19 sekund a rozhodčí začíná pomalu s tímto ztrácet trpělivost.
     
    23
    Budimir využil okna v obraně domácích a pokusil se o střelu, těsně před ním se ale zjevil Tzedek a míč mu odkopl.
     
    23
    Rozehrávka rohu nebyla tak povedená, jako před pár minutami, Zagorac proto v klidu vyboxoval z vápna. Přesto Hapoel pokračuje v útoku.
     
    22
    Nwakaeme se odhodlal ke střele zpoza vápna, jeho polooblouk donutil jít Zagorace do skoku a vyrazit na roh.
    21. Žlutá karta
     
    21
    Ben Basat dostal kolmou přihrávku do vápna a při obíhání Zagorace si chtěl vymodlit penaltu, hostující gólman se ho ani nedotkl a francouzský sudí tahá správně žlutou kartu.
     
    20
    Leovac se v náběhu dostal ke střele z 20 metrů, trefil ale prvního obránce před sebou.
     
    20
    Stojanovič vhazováním šetří čas již ve 20. minutě. Jednak se posunul o čtyři metry dopředu, jednak také rozehrával asi 13 sekund.
     
    19
    Další akce do sbírky Hapoelu. Maman přenesl hru na Meliksona, ten poslal nahrávku na Ogua, který pustil míč za sebe na nabíhajícího Nwakaemeho, před ním ale míč odvrátil Dilaver.
     
    18
    Záhřeb si vybojoval aktivní hrou v útoku rohový kop. Oršić ho kopl na bližší tyč, přes tři hráče se balon dostal na Ademiho, který z voleje míří mimo tři tyče.
     
    16
    A Dinamo hoří! A pořádně! Další brejk domácího týmu, Nwakaeme s Ben Basatem běželi opět dva na jednoho, Nwakaeme ale zbytečně ve vápně nahrál Ben Basatovi a o míč domácí přišli!
    14. OGU - 1:0
     
    14
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku!
    Míč byl ale zřejmě tečován, a proto se kopal roh, který padl od O. Bittona přímo na hlavu JOHNA OGUA, který hlavičkou do protějšího rohu nedal Zagoracovi šanci!
     
    13
    Leovac si dvakrát narazil s Oršićem, ale k žádné akci to nevedlo. Naopak hosté ztratili míč a Nwakaeme táhne útok. Mohl i skórovat! Zleva dostal míč od O. Bittona, kličkou si položil hráče před sebou a vystřelil, ale nad!
     
    12
    Po delším náporu na obranu Záhřebu spáchal Melikson útočný faul a připravil Hapoel o dobrou pozici.
     
    11
    Na druhé straně to tahá na sebe Hajrović, ale zatím bez úspěchu. Jeho další střela mířila dost nad branku.
     
    10
    Roh bez problémů pokryla domácí obrana a zkusila dlouhý nákop dopředu, Zagorac si ve svém vápně míč pokryl.
     
    9
    Nabídnutou standardní situaci po faulu kopl Hajrović, jeho střelu tečovala zeď Beerševy na roh.
    8. Žlutá karta
     
    8
    Ben Bitton zkusil dlouhý nákop do vápna zleva, hostující obrana se ale v klidu zformovala, převzala míč a unikajícího Olma v brejku stáhl na zem Ogu. Vysloužil si tak první žlutou kartu utkání.
     
    6
    V prvních minutách se formuje obraz hry, Záhřeb dnes bude zřejmě pod tlakem útočníků Hapoelu. Například Melikson si stáhl míč z pravého křídla na střed a vystřelil přímo do náruče Zagorace.
     
    5
    Oršić přebral míč od Leovace a utíkal dopředu. Dopustil se útočného faulu na domácího Bena Bittona, který ho pokopal ještě na zemi a hned se spustila menší strkanice. Sudí řeší bez karet domluvu.
     
    4
    Hromový pískot doprovází útoky Dinama, hostující hráči jsou ale na takové věci zvyklí a evidentně jim to nevadí. Oršić se nyní protáhl mezi dvěma hráči, přihrávka ale byla z kategorie horších. Přesto se míč dostal na Hajroviće, který z 20 metrů pálí nad.
     
    3
    Bitton dostal dlouhou přihrávku na levé křídlo, míč se zarazil o rohový praporek a odkutálel se mimo hřiště.
     
    3
    Hapoel se ihned po zisku míče žene do útoku, je vidět, že chce dokázat téměř nemožné a nedává Dinamu prostor na tvorbu.
    1. Ben Basat mohl po necelé minutě otevřít skóre, z dobré pozice ale nezamířil přesně
     
    1
    Ohromná šance po 43 sekundách hry! Domácí Nwakaeme dostal pas v rychlém brejku od Ben Basata, který vyhrál souboj s hostujícím obráncem, z hranice velkého vápna ale Nwakaeme netrefil vůbec dobře!
     
    1
    Výkop provedli domácí a hned se zahnali do obrany špatnou nahrávkou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    „Co tě nezabije, to tě posílí.“ Toto je nápis, který zdobí zábradlí solidně zaplněného kotle domácích fans. Oba týmy nastupují na hrací plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Hapoel Be'er Sheva FC: Goresh – Bitton O., Tzedek, Ohayon, Bitton B. – Maman, Ogu, Einbinder – Nwakaeme, Ben Basat, Melikson (C)
    Náhradníci: Anestis – Zrihan, Sahar, Ezra, Scheimann, Cetout, Pekhart

    GNK Dinamo Záhřeb: Zagorac – Stojanovič, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Hajrović, Gojak, Ademi (C), Olmo, Oršić – Budimir
    Náhradníci: Šemper – Gavranović, Rrahmani, Hodžić, Fiolić, Šunjić, Perić

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (všichni FRA).
     
    Řízení utkání bude čistě v gesci francouzské trojice. Jako hlavní je delegován François Letexier, asistenti Cyril Mugnier a Mehdi Rahmouni. Na dění mezi střídačkami dohlédne Olivier Thual.
     
    První utkání ve druhém předkole
    GNK Dinamo Záhřeb vs. Hapoel Be'er Sheva FC 5:0 (2:0)
    Byl to krušný zápas pro izraelský celek. Ten po celou dobu zápasu jednoznačně tahal za kratší provaz. V první minutě mohl hned udeřit, ale na gól si musel počkat až do 22. minuty, střelcem byl Izet Hajrović. Do poločasu stihlo Dinamo ještě druhý gól, o šest minut později skóroval Mislav Oršić. O deset minut později přišla jediná šance hostí, hostující Sahar ale svými nůžkami po rohovém kopu trefil jenom hlavu domácího obránce. V 51. minutě už bylo jasné, že to bude mít Hapoel těžké, hostující gólman neudržel míč v náručí a Ademi dorazil jednoduše do branky. Druhá chyba gólmana hostí přišla o 11 minut později a domácí kapitán Ademi skóroval podruhé. Skóre zakulatil v 82. minutě Armin Hodzić a odveta je tak fakticky formalita. O převaze domácích svědčila i statistika střel na branku, 11:3!
     
    GNK Dinamo Záhřeb
    V Záhřebu bylo v létě veselo. Kromě odpálení tisíce bengálských ohňů během přivítání stříbrných fotbalistů z mistrovství světa to bylo také odsouzení dlouholetého bosse Dinama, Zdravka Mamiće na šest a půl roku za daňové úniky a podivné finanční machinace. Dinamo vstupuje do tohoto ročníku taktéž jako mistr své země, o tři body uhájil první místo před Hajdukem Split. Záhřeb minulou sezonu senzačně vypadl v posledním předkole Evropské ligy, když byl vyřazen albánským Skenderbeu. Tuto sezonu nezahájilo Dinamo v chorvatské lize dobře, i přes jasnou převahu v utkání proti Rudeši srovnalo až v 93. minutě zápasu, když od 28. minuty prohrávalo 0:1.

    Záhřebské Dinamo bylo taktéž častým soupeřem českých týmů, v posledních letech se ale jednalo o přípravná utkání. V Záhřebu hraje obránce Jan Lecjaks, který přišel před dvěma lety a v dresu Dinama odehrál celkem 26 utkání s jedním gólem a dvěma žlutými kartami.
     
    Hapoel Be´er Sheva FC
    Izraelský tým vstupuje do sezony jako držitel izraelského titulu. Na konci sezony uhájil v divoké honičce vítězství před Beitarem Jeruzalém a Maccabi Tel-Avivem o bod, respektive dva. Minulý rok cestou do skupin pohárů šokoval především vyřazením bulharského Razgradu ve třetím předkole Ligy mistrů. V tom čtvrtém ale Beerševu vyřadil slovinský Maribor, přesto se však podívala do základní skupiny Evropské ligy, kde ve společnosti Plzně, FCSB a Lugana uhrála čtyři body a dále v soutěži nepokračovala.

    České týmy ale Hapoel znají důvěrně. O dvě sezony zpátky byla Beerševa soupeřem pražské Sparty ve skupině Evropské ligy. Dokonce byla blízko i postupu do Ligy mistrů, doma přemohla slavný Celtic 2:0, na Celtic Parku prohrála 2:5 a Celtic ubojoval postup o jediný gól! Českou stopu má tým i v podobě hráče. Tomáš Pekhart, velký talent českého juniorského fotbalu, přestoupil po loňské sezoně zadarmo z Athén a útočník, který dokonce pár let hrál i v juniorce Tottenhamu, nastřílel za 26 utkání pět gólů.
     
    Dobrý večer příznivcům dobrého fotbalu. Od úterních 19:00 se proti sobě postaví týmy Hapoel Be´er Sheva FC a GNK Dinamo Záhřeb. První zápas dopadl jasně pro Záhřeb poměrem 5:0, odveta tak bude spíše formální věcí. Zázraky se sice dějí, ale tohle by musel být hodně velký zázrak, aby šlo utkání alespoň do prodloužení. Záhřeb ale může trápit, že posledních pět venkovních utkání ani jednou neskóroval (dvě remízy a tři porážky). Vítěz tohoto utkání půjde na lepšího z dvojice Astana/Midtjylland. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Kalas

    Branky: 14. Ogu (Bitton O.), 34. Stojanovič (vla.) – 49. Budimir (Olmo), 54. Hajrović (Budimir)

    Karty:   8. Ogu (HBE), 21. Ben Basat (HBE), 31. Einbinder (HBE), 68. Maman (HBE), 83. Melikson (HBE) – 39. Leovac (ZAG), 68. Ademi (ZAG)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.
    Hapoel Beer Ševa: Goresh – Bitton O., Tzedek, Ohayon, Bitton B. – Maman, Ogu, Einbinder – Nwakaeme, Ben Basat, Melikson (C)
    Náhradníci: Anestis – Zrihan, Sahar, Ezra, Scheimann, Cetout, Pekhart

    GNK Dinamo Záhřeb: Zagorac – Stojanovič, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – Hajrović, Gojak, Ademi (C), Olmo, Oršić – Budimir
    Náhradníci: Šemper – Gavranović, Rrahmani, Hodžić, Fiolić, Šunjić, Perić

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni (všichni FRA)
    24.07.2018
    Dinamo Záhřeb - Beer Ševa 5:0

    Branky: 22. Hajrović (Budimir), 28. Oršić, 51. Ademi, 62. Ademi, 82. Ar. Hodžić. (Hajrović)

    Karty:   3. Stojanović (ZAG), 5. Hajrović (ZAG), 90+2. Gojak (ZAG) – 48. Bitton (HBE), 49. Taha (HBE)

    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:15.
    bahis siteleri