Eupen – Charleroi 1:4 (kon.) | Antverpy – Kortrijk 0:0 (kon.) | Cercle Bruggy – Lokeren 3:2 (kon.)
Gent – Waregem 1:1 (kon.)
konec
KAA Gent
1:1 (0:0)
SV Zulte-Waregem
Sobota 04.08.2018, 20:30 • Ghelamco Arena, Gent • Belgická liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga je opět v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi KAA Gent a SV Zulte-Waregem.
     
    KAA Gent

    Fotbalisté Gentu se po základní části uplynulé sezóny umístili na sympatické čtvrté pozici, avšak na vedoucí Bruggy jim scházelo propastných sedmnáct bodů. Skupina o titul potvrdila již zmiňované čtvrté místo, Gent si tak zahraje kvalifikaci o hlavní část Evropské ligy. Již zmiňovaná skupina o titul nám nabídla velice dobrou defenzívu Gentu, jenž z odehraných deseti zápasů inkasoval pouze osm branek, což bylo ze všech celků nejméně. Gent měl také nejméně vstřelených branek, rovněž se jednalo o číslovku osm. Hostující tým dnešního utkání si naplánoval hned devět přátelských zápasů, přičemž zvítězil hned v osmi případech. Nutno podotknout, že se nejednalo o žádné slavné soupeře, většinou se jednalo o mužstva z nižších belgických soutěží.
     
    SV Zulte-Waregem

    Na opačné straně se nachází Waregem, který v úvodu sezóny předváděl špatné výkony, posléze ale přeci jenom "spadl" pod šestou příčku, díky čemuž si vysloužil skupinu o Evropskou ligu. Hostující tým dnešního utkání se herně výrazně zvedl, což překvapilo nejednoho fanouška. Waregem totiž z deseti odehraných zápasů zvítězil v devíti případech, následně se tak dostal do play-off o Evropskou ligu. První krok se Waregemu vydařil, neboť zdolal Lokeren. Následný finálový souboj se ale nevyvedl dle představ, nakonec se postupujícím do Evropské ligy stal Genk.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    K autovému vhazování se postavil De Fauw, který si jako adresáta vybral kolegu Buffela. Waregem se ale daleko nedostal.
     
    4
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Verstraete, který v hlavičkovém souboji fauloval Harbaouiho. Standardka pro hosty.
     
    5
    Kubo si výborně potáhl míč směrem k šestnáctce, načež ho zezadu fauloval Faik. Velmi lukrativní pozice z volného kopu.
     
    6
    K oné exekuci se postavil Dompe, který trefil pouze dobře postavenou zeď. S míčem se poprvé pomazlil také Coosemans.
     
    7
    Těžiště hry se přesunulo na polovinu domácího celku, kde ale Bongondovi nevyšlo zpracování neposedného balónu.
     
    8
    Domácí zadák Plastun si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal na kopačku Coosemanse. Waregem je nyní aktivnější.
     
    9
    Na druhé straně to Čakvetadze myslel hodně chytře, jeho kolmice ale nenašla Kubu. Míč se naopak dostal k Bossutovi.
     
    10
    De Fauw se celkem neohroženým způsobem dostal k pohotovému centru, který se stal snadnou kořistí obránce Asareho.
     
    11
    Nyní o poznání povedenější centr, který konečně našel Kubu, domácí forvard ale nezamířil přesně. Bossut nemusel zasahovat.
     
    12
    Gent se opět dostal k opačnému pokutovému území, narážečku na Dompeho ale zachytil Derijck. Autové vhazování pro domácí.
     
    13
    Do šestnáctky se natlačil také Dompe, který se přeci jenom dostal ke kostrbaté ráně. Bossut si připsal rutinní zákrok.
     
    14
    Hosté se sice radovali z úvodní branky, ta ale nebyla uznána pro ofsajd. Zakončující Harbaoui se dle výroku pomezního nacházel za obranou.
    14. Neuznaná branka hostů.
     
    15
    Gent se tak dostal z kritické situace, nyní už je s míčem zpět na útočné polovině. Hráči v modrém to zkouší přes levé křídlo.
     
    16
    Záhy přišel rychlý kontr v podání soupeře. Marcq se ještě snažil najít Harbaouiho, před kterým vzorně vystoupil Plastun.
     
    17
    De Fauw se opět dostal k pohotovému centru, který ale tentokráte nenašel Harbaouiho. Posléze další složitou situaci vyřešil Rosted.
     
    18
    Demir si neporozuměl s míčem, který mu v konečné fázi přeskočil kopačku. To vše znamená, že se k autu dostane soupeř, tedy Gent.
     
    19
    Nyní sledujeme trochu nezáživnější pasáž dnešního utkání. Hosté si opět neporozuměli, vykopávat tak bude brankář Coosemans.
     
    20
    Plastun si několikrát vyměnil míč s Rostedem, načež se domácí dostali k šestnáctce. Jaremčuk se ale do zakončení nakonec nedostal.
     
    21
    To se ale povedlo až Dompemu, který to zřejmě zkoušel střílenou nabídkou na zadní tyč. Každopádné včas zasáhl Bossut.
     
    22
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Gent se pomalu a jistě přibližuje k brance soupeře, nyní bude zahrávat volný kop.
     
    23
    Domácí hráči se dožadovali autového vhazování, hlavní sudí ale ukázal opačným směrem. Vhazovat tak bude moci Demir.
     
    24
    Dompe se bleskurychle přesunul k opačné šestnáctce, kde ale za sebou nechal balón. Toho využil Demir, jenž založil protiakci.
     
    29
    Obrázek hry se nikterak nemění. V posledních minutách nesledujeme zrovna pohledný fotbal, oba celky jsou hodně nepřesné.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Marvin Baudry (SV Zulte-Waregem).
     
    31
    Vestraete to zkusil lahodným bochánkem za obranu, se kterým ale počítal urostlý Baudry. Razantní odvrácení míče směřovalo do zámezí.
     
    32
    Máme za sebou třetinu hry. Gent se nemůže dostat k podobnému tlaku, jako na začátku utkání, nyní se hra hodně často kouskuje.
     
    33
    Demir dokázal v souboji jeden na jedno vyzrát na Dompeho, který se navíc nacházel v ofsajdu. To následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    34
    Gent měl k dispozici další volný kop z dobré pozice. Rozehrávky se tentokráte ujal Dompe, který ale zamířil kousek vedle.
    34. Dompe mířil kousek vedle.
     
    35
    Verstraete se přesunul s míčem k levé autové čáře, odkud ale nedokázal přejít přes De Fauwa. Jako poslední se balónu dotkl prvně jmenovaný.
     
    36
    Buffel se snažit prosadit ve vzdušném prostoru, tam ale kraloval důrazný zadák Rosted, který ale nepřesně přihrával na Jaremčuka.
     
    37
    De Fauw výborně uvolil Faika, který měl na centr hodně prostoru. Míč letěl do protipohybu Harbaouiho, který se tak do zakončení nedostal.
     
    38
    Hlavní sudí odhalil jemný kontakt domácího Rosteda. Waregem se tak opět dostal k míči, načež Buffel pořádně vystrašil Coosemanse.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    40
    Rohový kop v podání Gentu putoval na hlavu Rosteda, který se sice dostal k hlavičce, ta ale nebyla vůbec povedená.
     
    41
    De Fauw se pohodlně dostal k centru, který ale poslal pouze do rukavic brankáře Coosemanse. Domácí brankář okamžitě rozehrál.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Birger Verstraete (KAA Gent).
     
    44
    Vypadá to, že v prvním poločase branku neuvidíme. Gent sice výrazně přidal, stále jsme se nedočkali nějaké větší šance.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je minulostí, žádné branky jsme se nedočkali. Gent měl v úvodu utkání výraznou územní převahu, avšak málem přišel trest v podobě inkasované branky. Do vzduchu se totiž dostal jeden z hráčů Waregemu, který se sice prosadil, jeho branka ale nemohla být uznána pro ofsajd. Postupem času se hra hodně vyrovnala, žádná vyloženější šance už nepřišla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Baudry se rozhodl trochu uklidnit hru, přihrávku poslal na levou stranu na Demira, který naopak ještě oslovil samotného brankáře.
     
    49
    Foket si narazil s Dompem, načež druhý jmenovaný vybojoval další standardku. Hosté se okamžitě vracejí zpět za míč.
     
    50
    Jenomže rozehrávající Awoniyi našel pouze náruč brankáře. Další rutinní práce pro Bossuta, který dnes chytá velmi dobře.
     
    51
    Dompe táhl další nadějnou akci svého celku, prudký centr se ale skončil na kopačce Derijcka. Gent je v úvodu aktivnější.
     
    52
    Je pískáno také na druhé straně. Jaremčuk chtěl za každou cenu předskočit protihráče, což se mu ale hrubě nepodařilo.
     
    53
    De Fauw se rozhodl oslovit naběhnuvšího Harbaouiho, který ale neměl šanci míč zastihnout. Je tu další aut pro domácí borce.
     
    54
    Po delší době jsme se dočkali rohového kopu. Na něj si v přehuštěném prostoru naskočil Plastun, který ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    54
    Waregem je pod solidním náporem. Soupeř si přichystal hned dva nebezpečné centry, oba ale dokázali hosté odvrátit.
     
    54
    Je tu pokutový kop pro domácí!
    54. Penaltový zákrok.
     
    55
    Bossut drží svůj celek! K rozehrávce pokutového kopu se postavil Kubo, který si vybral pravou stranu, kam se vrhl také brankář.
    55. Penalta
     
    56
    Stále tak na první branku tohoto zápasu čekáme. Gent byl opět hodně blízko, Bossut ale potvrdil svoje kvality. Hostující brankář bude vykopávat.
     
    57
    Další náznak šance. Tentokráte se po rohovém kopu dostal míč na hlavu Plastuna, který ale ze záklonu zamířil nad branku.
     
    58
    Ojedinělá akce z dílny hostujících hráčů končí nepovedeným centrem od Bongondy. Waregem přeci jenom vybojoval aut.
     
    59
    Kubo si ukázkovým způsobem odtlačil dvojici protihráčů a navíc poté vybojoval standardku. Gent je ve druhém poločase o poznání živější.
     
    60
    Zatím hodne nenápadný Asare si autem vybral Awoniyiho, kterého ale vzorně dostoupil Demir. Gent bude zahrávat další roh.
     
    61
    Sedmý rohový kop byl rozehrán nakrátko, následně si domácí Kubo pomohl útočným faulem. Waregem si bude moci oddychnout.
     
    62
    Zároveň máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Waregem se k brance soupeře dostává čistě sporadicky, nyní má ale k dispozici roh.
     
    63
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Juja Kubo, přichází Brecht Dejaegere.
     
    64
    Waregem to zkusil přízemní kombinací, která nakonec slavila úspěch. Hosté se totiž dostali na útočnou polovinu, což se zatím mockrát nestalo.
     
    66
    Waregem právě vstřelil branku!
    Máme tu úvodní branku dnešního zápasu! Rohový kop z pravé strany našel na malém vápně TIMOTHYHO DERIJCKA, který uplatnil důraz a hlavičkou o zem překonal brankáře.
    66. Timothy DERIJCK - 0:1
     
    69
    Poslední minuty nejsou zrovna moc pohledné. Do hry se začalo dostávat hodně nepřesností, což rozhodně neprospívá atraktivitě utkání.
     
    70
    Obrovská šance na vyrovnání! Bossut vyrazil míč pouze před sebe, kde se do zakončení dostal Dompe. Střela putovala kousek vedle tyče.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Théo Bongonda (SV Zulte-Waregem).
     
    72
    Nyní hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin. To je v těchto vedrech opravdu potřeba, i když je momentálně v Gentu 20 stupňů.
     
    73
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Gent čeká hodně složitý úkol, a sice musí vstřelit minimálně dvě branky.
     
    74
    Plastun to po delší době zkusil kolmicí na Awoniyiho, jeho pas ale dokázal zastavit Baudry. Směrem dopředu tak můžou hrát hosté.
     
    75
    Čakvetadze chtěl narazit na pravou stranu na Dompeho, avšak ani tentokráte se míč nedostal na místo určení. Domácí to zkouší znovu.
     
    76
    Demir si to namířil po levém křídle, načež se mu podaiřlo obelstít Rosteda. Následná střílená nabídka div neskončila až v brance.
     
    77
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Thomas Foket, přichází Stallone Limbombe.
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Jaremčuk, přichází Jonathan David.
     
    78
    Další z řady tvrdých obranných zákroků vytasil hostující Baudry, který už jednu žlutou kartu má. Nyní si musí dávat velký pozor.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Stallone Limbombe (KAA Gent).
     
    80
    Gentu se rohový kop příliš nepovedl, následně se soupeř dostal k rychlému protiútoku. Ten ale hned první přihrávkou zazdil Buffel.
     
    81
    Nyní se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hostujících hráčů. Hodně tvrdě mu totiž naložil vracející se Asare.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Hamdi Harbaoui (SV Zulte-Waregem).
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Gent se stále nemůže dostat k tlaku, naopak Waregem skvěle brání svojí šestnáctku.
     
    83
    K rozehrávce se dostal domácí brankář, který raději rozehrál na jistotu do strany. Jeho kolegové nyní kombinují u středového kruhu.
     
    84
    Další rohový kop tentokráte obstaral Limbombe. Tento střídající hráč se pokoušel nalézt Rosteda, kterého ale ubránil Derijck.
     
    85
    Nyní budou mít domácí hráči velkou šanci na srovnání kroku. Limbombe si skvělým pohybem řekl o faul, následovat bude standardka.
     
    86
    K míči se postavil křídelník Dompe, který to pochopitelně zkusil přímo na bránu. Jeho pokus ale skončil těsně nad břevnem.
     
    87
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Erdin Demir, přichází Marco Bürki.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme očekávat nastavený čas...
     
    89
    Žlutou kartu dostává Sigurd Rosted (KAA Gent).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Nyní zůstal na zemi ležet domácí zadák Rosted, který rozhodně netahá čas. Tento fakt naopak hraje do karet Waregemu, který nemá kam spěchat.
     
    90+3
    Asare si s kulatým nesmyslem vůbec neporozuměl, neboť mu uskočil daleko od kopačky. Zbytečná ztráta hracího předmětu.
     
    90+4
    Mohlo být hotovo! Jeden z hostujících hráčů se dostal až před brankáře, kterého ale nedokázal přehodit.
     
    90+5
    Gent právě vstřelil branku!
    Domácí to přeci jenom dokázali! Jedna z posledních akcí byla vedena středem hrací plochy, načež se míč dostal proti kopačce JONATHANA DAVIDA, který bezpečně zamířil mimo dosah brankáře.
    90+5. Jonathan DAVID - 1:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí remízovým výsledkem 1-1, přičemž vyrovnání přišlo v poslední minutě nastaveného času. Nutno podotknou, že Gent měl celý zápas výraznou územní převahu, naopak soupeř hrozil ze standardních situací. Gent mohl jít krátce po startu druhého poločasu do vedení, avšak pokutový kop neproměnil Kubo. Následně přišel trest v podobě inkasované branky, kterou obstaral Derijck. Už se zdálo, že tři body poputují k hostům, avšak z poslední akce zápasu srovnal krok David.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:4. (22:26:38)

    David Suchý

    Branky: 90+5. David – 66. Derijck

    Karty:   43. B. Verstraete (GNT), 79. Limbombe (GNT), 89. Rosted (GNT) – 30. Baudry (WAR), 71. Bongonda (WAR), 81. Harbaoui (WAR)

    Neproměněná penalta: 55. Kubo (GNT), brankář Bossut zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:4.
    KAA Gent: Coosemans – Rosted, Plastun, Asare, Jaremčuk (77. David) – Čakvetadze, B. Verstraete, Foket (77. Limbombe) – Dompé, Kubo (63. Dejaegere), Awoniyi.
    Náhradníci: Thoelen – Dejaegere, David, Esiti, Raskin, De Smet, Limbombe, Taher.

    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Baudry, Demir (87. Bürki), Derijck – Buffel, Faik, Marcq, De Pauw – Bongonda, Harbaoui.
    Náhradníci: Bostyn – Björdal, Björdal, Bürki, Madu, Jensen, Soisalo, Walsh.
    bahis siteleri