ME v cyklistike - ELITE mužov Víťaz: Matteo Trentin (Taliansko) (kon.)
konec
ME v cyklistike - ELITE mužov

Víťaz: Matteo Trentin (Taliansko)

sk Neděle 12.08.2018, 11:30Cyklistika
     
    Cieľ
    Cestné preteky mužov s hromadným štartom v rámci majstrovstiev Európy vyvrcholili veľmi pekným a dramatickým špurtom malej skupiny, ktorý ovládol 29-ročný Talian Matteo Trentin pred Holanďanom van der Poem a belgickým cyklistom van Aertom.
     
    9 km
    Obrovská nepríjemnosť vo vedúcej partii, kde spadli viacerí cyklisti na asfalt! Pod vplyvom pádu sa na úplnom čele etapy vyprofilovala štvorica Mathieu van der Poe (Holandsko), Wout van Aert (Belgicko), Jesús Herrada López (Španielsko) a Matteo Trentin (Taliansko).
     
    38 km
    Xandro Meurisse, Wout van Aert (Belgicko), Jesús Herrada López (Španielsko), Mathieu van der Poel, Maurits Lammertink (Holandsko), Davide Cimolai, Matteo Trentin (Taliansko), Michael Albasini (Švajčiarsko), Pierre-Luc Périchon (Francúzsko), Emils Liepins (Lotyšsko) a Nico Denz (Nemecko) tvoria vedúcu skupinu a majú veľkú šancu zabojovať o titul európskeho šampióna.
     
    53 km
    Atak ďalšieho Belgičana! Od hlavnej skupiny sa so štartovým číslom šestnásť odčlenil Xandro Meurisse. Stíhaciu jazdu hlavného poľa vedú Taliani a Francúzi.
     
    58 km
    V dnešných pretekoch už nepokračuje ani posledný slovenský zástupca Patrik Tybor. Cyklisti vstúpili do trinásteho zo šestnástich okruhov, ktorý meria 14,4 kilometra.
     
    61 km
    Tosh Van der Sande a Jelle Wallays (Belgicko), Davide Cimolai (Taliansko), Matthias Krizek (Rakúsko), Hugo Hofstetter (Francúzsko), Roland Thalmann (Švajčiarsko), Matej Mohorič (Slovinsko) a Krists Neilands (Lotyšsko) boli dostihnutí hlavnou partiou.
     
    77 km
    V Glasgowe sa začali diať veci! Zo špice pelotónu nastúpili dvaja belgickí pretekári, zachytil sa ich jeden taliansky cyklista.
     
    84 km
    To, čo sme avizovali, sa stalo skutočnosťou. Marek Čanecký aj Peter Sagan vzdali cestné preteky. Šesťnásobný držiteľ zeleného dresu dnes aj pod vplyvom zdravotných problémov nemal dobrý deň.
     
    94 km
    Pelotón sa rozdelil a Peter Sagan, žiaľ, nefiguruje v jeho prednej časti. Momentálne to vyzerá tak, že trojnásobný majster sveta dnes o titul bojovať nebude!
     
    101 km
    Pretekári sú na trati pretekov s hromadným štartom v rámci európskeho šampionátu tri hodiny a dvadsať minút. Odjazdili počas nich deväť kôl, sedem im ešte zostáva. Šesťčlenný únik má pred hlavným poľom, o ktorého tempo sa starajú reprezentácie Talianska, Francúzska a Belgicka, náskok dvoch minút a dvadsiatich sekúnd.
     
    105 km
    105 kilometrov pred cieľom má Peter Sagan poruke troch spolujazdcov, keďže z pretekov už odstúpili Ľuboš Malovec a Róbert Málik.
     
    112 km
    Pretekárom v uliciach Glasgowa nekomplikuje situáciu len dážď a mokrá vozovka, ale aj silný vietor. Pád v unikajúcej skupina! Na zemi skončili Matthias Krizek (Rakúsko), Polychronis Tzortzakis (Grécko) a Roland Thalmann (Švajčiarsko)!
     
    120 km
    Technické problémy sú dnes častým javom. Nevyhol sa im ani český majster Josef Černý, ktorý má pravdepodobne po úniku. Výmena zadného kolesa v podaní neutrálneho mechanického auta trvala príliš dlho.
     
    130 km
    Peter Sagan dostal defekt zadného kolesa. Výmena sa však už uskutočnila a trojnásobný majster sveta by sa mal cez kolónu vozidiel vrátiť čoskoro späť do pelotónu.
     
    225 km
    Podľa informácií RTVS ešte nie je Peter Sagan po zdravotnej stránke v stopercentnom poriadku. Stále cíti následky pádu z Tour de France, navyše z Monaka, kde žije, si do dejiska európskeho šampionátu priviezol aj nachladnutie. Verme však, že i napriek tomu zabojuje o popredné umiestnenie.

    Michal Bakoš

    bahis siteleri