Česko – Srbsko 1:1 (kon.)
konec
Česko
1:1 (1:1)
Srbsko
Úterý 14.08.2018, 20:00 • Kyjev • ME v malé kopané
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy v malém kopané je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Českem a Srbskem.
     
    Česká republika patří k nejvážnějším aspirantům na celkové prvenství. Naše reprezentace potvrdila kvality na uplynulém mistrovství světa, ve kterém dokázala získat zlaté medaile. Česko má za první dva zápasy, oba podle očekávání vítězně.

    Nejdříve si naše reprezentace poradila vysoko 7:3 proti Turecku, ve včerejším zápase pak udolala Ázerbájdžán 2:1, přičemž o otočení nepříznivého skóre se postarala dvojice Göth – Mařík.

    Na opačné straně stojí Srbové, kteří rovněž úspěšně zvládli první utkání ME. Proti stálo Turecko, jenž opět schytalo vysokou prohru, tentokráte 5:1. Reprezentace Srbska nebude v dnešním utkání v roli favorita, avšak překvapivý výsledek se klidně může urodit.
     
    Nominace českého týmu na mistrovství Evropy:

    brankáři: Jaroslav Bellada (Praha), Ondřej Bíro (Most)

    obránci: František Hakl, Pavel Šultes (oba Praha), Vít Popelka, Tomáš Režný (oba Most)

    záložníci: Jan Koudelka (Blanensko), Jakub Polák (Most), Patrik Levčík (Brno)

    útočníci: Jiří Sodoma, Stanislav Mařík (oba Praha), Jakub Göth, Robin Demeter (oba Jihlava), David Presl (Brno), Ondřej Paděra (Blanensko)
     
    Nadcházející program České republiky:
    16. 8., 19:55: Česko – Maďarsko
     
    Vítězové uplynulých ME:
    2010 – Rumunsko
    2011 – Rumunsko
    2012 – Rumunsko
    2013 – Rumunsko
    2014 – Rumunsko
    2015 – Rumunsko
    2016 – Kazachstán
    2017 – Rusko

    Čeští reprezentanti dosud získali dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bíro (Bellada) – Demeter, Hakl, Koudelka, Levčík, Mařík, Paděra, Polák, Režný, Presl, Göth, Popelka, Sodoma, Šultes

    Srbsko: MIilanov (Daković) – Celin, Guberinić, Pavlović, Desnica, Jovičić, Klaić, Radanović, Crnoglavac, Štokić, Tomčić.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Nejdříve si na brankáři vylámal zuby Paděra, posléze se ale k úvodní brance dostal PATRIK LEVČÍK, který zasouval míč do prázdné brány.
    1. LEVČÍK - 1:0
     
    3
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Jenomže záhy Srbové srovnávají krok! Rychlý kontr putoval na kopačku ČEDOMIRA TOMČIĆE, který bez váhání propálil Belladu.
    3. TOMČIĆ - 1:1
     
    4
    Úvodní minuty nám zatím přináší hodně ofenzivní podívanou. Před malým momentem si v obraně dokázal poradit Šultes.
     
    5
    Aby toho nebylo málo, tak se nedovoleným zákrokem prezentoval Guberenić, který kousek za polovinou hrací plochy fauloval Demetera.
     
    6
    Také naše reprezentace podnikla rychlý protiútok, který vzal sám na sebe Paděra. Jeho rána byla sražena na rohový kop.
     
    7
    Česko se ujalo rozehrávky rohového kopu, po kterém se opět dostalo k další střele. Polákovi ale zakončení absolutně nevyšlo.
     
    8
    Standardní situaci rozehrál Levčík, který si vybral vedle stojícího Maříka. Následně hlavní sudí odhalil drobný faul na jednoho z hráčů České republiky.
     
    9
    Tak nakonec úplně jinak. Hlavní sudí neodpískal nedovolený zákrok, nýbrž reagoval na dlouhé ležení Sodomy. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    10
    Následně si střelecký pokus připravil Pavlović, který prověřil Belladovu pozornost. Srbové nyní okupují útočnou polovinu našeho celku.
     
    11
    Nyní to hodně chytře zkoušel Pavlović, jenž chtěl za obranou uvolnit svého parťáka Radanoviće. Do dráhy letu míče se ale postavil Sodoma.
     
    12
    Na druhé straně to individuálním způsobem řešil Paděra, jenž z otočky trefil záda soupeře. Posléze se Srbové prezentovali velice pevnou defenzívou.
     
    13
    Obrovská šance Česka! Hakl totiž předskočil jednoho z protihráčů, následné zakončení ale poslal kousek vedle svatyně.
     
    14
    O nedovolený zákrok si řekl pád Celina, který tak vybojoval standardku pro svůj celek. Mezitím se protihráči včas vrátili za balón.
     
    15
    Nyní si v souboji dvojek lépe poradila ta z České republiky, Tomčić se tak k zakončení nedostal. Posléze se Daković prezentoval další nepovedenou rozehrávkou.
     
    16
    Bellada v akci! Naše obrana nebyla v dobrém rozpoložení, načež pod břevno vypálil Tomčić. Velice dobrý zákrok ale předvedl Bellada.
    16. Bellada podržel svůj celek.
     
    17
    Levčík zkoušel pozornost brankáře z hodně velké vzdálenosti, Daković sice vyrazil míč před sebe, tam se ale nacházel jeden z hráčů v červeném.
     
    18
    Koudelka cpal míč na zadní tyč, kde by zasouval do prázdné brány Levčík. Tento záměr ale přečetl Guberenić, který odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    19
    Mařík se pokoušel narazit Sodomovi, což se ale nepodařilo. Míč skončil pouze v zámezí, o rozehrávku se tak postarají Srbové.
     
    20
    Guberenić si tak dlouho tahal míč na levačku, až nakonec skutečně vypálil. Jeho přízemní rána nebyla špatná, balón ale putoval vedle svatyně.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl vyrovnanou podívanou. Česká republika se sice dostala do brzkého vedení, avšak soupeř záhy reagoval podobným způsobem. Následně jsme viděli několik náznaků šancí, avšak žádná další branka už nepřišla.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    22
    Ihned v úvodu jsme to opět zkusili bleskurychlým útokem na branku soupeře, Levčíkovi se ale nezdařila přihrávka ke vzdálenější tyči.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Dorde Celin (Srbsko).
     
    23
    Tomčić je dnes nesmírně nebezpečný. Jeho další práce s míčem se konala u rohového praporku, načež přihrávka málem skončila na noze Klaiće.
     
    24
    S míčem se pomazlil také Bellada, který ihned roztáhl hru na pravou stranu. Tam ale velmi dobře vystoupil z obrany Guberenić.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Veselin Guberenić (Srbsko).
     
    25
    Srbové začínají hodně faulovat. Tentokráte musel přerušit hru Guberenić, který kousek za středovým kruhem zatáhl za dres Demetera.
     
    26
    K rozehrávce volného kopu se postavil Demeter, který cvičeným signálem zkoušel najít Hakla. Tuto přihrávku ale zastavil Štokić.
     
    27
    Už delší dobu čekáme na nějaké kloudnější zakončení. Hakl sice sklepával do tandemu na Paděru, i tentokráte se Srbové úspěšně ubránili.
     
    28
    Koudelka si několikrát vyměnil míč s Paděrou, načež se prvně jmenovaný dostal do zakončení. Jeho projektil ale nedoletěl na místo určení.
     
    29
    Nyní to Presl zkoušel přímo na bránu, jeho střela ale trefila dobře postavenou zeď soupeře. Míč se odrazil až na kopačku Bellady.
     
    30
    Štěstí! Guberenić si tak dlouho naváděl míč na levačku, až nakonec propálil brankáře, avšak před brankou trefil pouze záda jednoho ze spoluhráčů.
    30. Guberenić trefil pouze protihráče.
     
    31
    Na zadní tyči byl úplně volný Polák, který se ale nakonec k míči vůbec nedostal. I tak uvidíme další rohový kop českého výběru.
     
    32
    Paděra to zkusil střílenou nabídkou na přední tyč, kde bezpečně zasáhl Daković. Srbové nikam nespěchají, naopak uklidňují hru.
     
    33
    Srbové mohli udeřit! Jednoduchá kombinace nakonec směřovala na kopačku Štokiće, který prostřelil Bíra, avšak míč skončil na tyči.
    33. Srbové nastřelili tyč.
     
    34
    To bylo hodně ukvapené od Sodomy. Český hráč zkusil své štěstí z hodně velké vzdálenosti, jeho rána ale neměla šanci na úspěch.
     
    35
    Do rozehrávky se zapojil také Bíro, který to nepřeháněl s myšlením, naopak rozehrál do strany. Česko to zkouší po levém křídle.
     
    36
    Zdá se, že zdravotní problémy má srbský brankář Daković. Na scénu přispěchal také lékařský personál, jenž si vzal brankáře to své péče.
     
    37
    Ošetřovaní skončilo po necelé minutě, Daković nakonec nebude pokračovat ve hře. Jeho pozici zaujal druhý brankář, tedy Milanov.
     
    38
    Nyní jsou aktivnější hráči Srbska, kteří se před malým momentem postarali o autové vhazování. Nakonec se hráči v červeném dostanou i k rohu.
     
    39
    Štokić si vybral Celina, který to zkoušel z první. Tvrdá dělovka měla ideální razanci, avšak s přesností střely to o poznání pokulhávalo. První zakončení si připravil také brankář Bíro, jenž se dostal do dobré pozice, avšak ani on nevystřelil mezi tři tyče.
     
    40
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Levčík si na pravé straně obhazoval jednoho z protihráčů, míč si ale předkopl až do autu. Vypadá to, že utkání skončí nerozhodným výsledkem.
     
    45+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Třetí skupinové vystoupení naší reprezentace skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Obě branky tohoto zápasu padly v samotném úvodu, nejprve se do vedení dostalo Česko, avšak o necelé dvě minuty později soupeř reagoval. Postupem času se aktivnějším způsobem jevila naše reprezentace, nicméně také Srbové nehráli vůbec špatně, ba naopak si připravili mnohem více vyložených šancí. (20:51:05)

    David Suchý

    Branky: 1. Levčík – 3. Tomčić

    Karty:   22. Celin (SRB), 24. Guberenić (SRB)


    Česko: Bellada (Bíro) – Demeter, Hakl, Koudelka, Levčík, Mařík, Paděra, Polák, Režný, Presl, Göth, Popelka, Sodoma, Šultes
    Srbsko: Daković (Milanov) – Celin, Guberinić, Pavlović, Desnica, Jovičić, Klaić, Radanović, Crnoglavac, Štokić, Tomčić
    bahis siteleri