Česko – Estonsko 3:0 (kon.)
konec
Česko
3
25 25 25  
Estonsko
0
23 12 19  
Středa 22.08.2018, 18:00 • Městská sportovní hala, Jablonec nad Nisou • Kvalifikace ME - ženy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    25:19
    Je konec! Mönnakmäeová dala důvěru své univerzálce Laakové, ale ta narazila tvrdým útokem do bloku Havelkové. Češky zapisují do tabulky první vítězství.
     
    24:18
    Češky mají k dispozici hned šest mečbolů! Miilenová smečovala po přesné obraně jen do anténky.
     
    20:14
    Druhý bod v řadě pro Estonky. Dostálová přihrála jen pod ruku Peitové a ta na první přes snižuje. Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    12:5
    A už to je o sedm bodů! Na palubovce se znovu dostává Kiisková. Laaková bod z pipu nedala, následně měla míč na ruce Miilenová, ale ani ta se do kurtu netrefila. Na řadu přichází další oddechový čas.
     
    9:5
    Náskok českého týmu se navyšuje. Orvošová pokračuje na servisu. Miilenová smečovala z hlavního kůlu daleko do autu. Estonský trenér Andrei Ojamets si bere znovu velmi brzy oddechový čas.
     
    25:12
    Druhá sada končí třináctibodovým rozdílem. Peitová neuspěla v útoku a to potrestala Strušková, která vytloukla blok soupeřek útokem z jednonožky.
     
    24:12
    Neuvěřitelných dvanáct setbolů pro český tým! Michaela Mlejnková na podání. Peitová chtěla vytlouct blok, ale vůbec ho netrefila.
     
    8:0
    Pavla Šmídová řádí za koncovou lajnou. Česká nahrávačka přidala další kvalitní podání a ani útok Laaková šel hodně mimo českou polovinu. Je tady i druhý oddechový čas Estonska.
     
    4:0
    I čtvrtá rozehra jde na konto Češek. Strušková zapracovala hned dvakrát na blok. Estonský trenér si vybírá oddechový čas.
     
    25:23
    První set jde na stranu českého výběru. Mlejnková tentokrát dokázala přihrát a následným útokem do dlouhé diagonály zakončila první dějství.
     
    24:20
    Čtyři setboly! Miilenová na podání. Po skvělé kombinaci na středu sítě boduje Holásková.
     
    18:14
    Orvošová pokračuje na podání. Miilenová nedala bod, následně se míč dostal na českou polovinu a Šmídová hrála na druhou přes. Estonky si vybírají druhý oddechový čas.
     
    11:11
    A náskok českého týmu je pryč. Laaková servisem zatlačila Dostálovou. Orvošová poté bod nedala a toho využila estonská smečařka. Také Zdeněk Pommer si bere oddechový čas.
     
    7:3
    První sada začíná pro český tým skvěle. Holásková plachtícím servisem donutila k chybě estonské libero. Teď už Andrei Ojamets vybírá oddechový čas.

    Vít Schück

    Česko: Valková, Šmídová – Mlejnková, Havelková, Kojdová, Svobodová – Purchartová, Kohoutová, Strušková, Holásková – Kopáčová, Orvošová – Dostálová, Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    Estonsko: Bahmacevová, Mönnakmäeová, Noormetsová – N. Peitová, Miilenová, Pajulová, Kiisková – L. Kullerkannová, Hollasová, E. Peitová – Laaková, Moorová – Nölvaková, K. Kullerkannová
    Trenér: Andrei Ojamets

    Rozhodčí: Dobromir Dobrev (BUL) – Bernard Valentar (SLO)
    bahis siteleri