Česko – Japonsko 0:2 (kon.)
konec
Česko
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Japonsko
Čtvrtek 23.08.2018, 14:00 • Zimný štadión Púchov • Turnaj čtyř (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Příjemný čtvrtek u Onlajnů, i tento týden patří několika reprezentačním akcím. Seniorský výběr českých hokejistek dnes startuje turnaj v Hodoníně, tým do 18 let se zase představí za slovenskými hranicemi. V Púchově odehraje tři utkání během tří dnů, dnes proti Japonsku, zítra s Finskem a v sobotu s domácím Slovenskem.
     
    České juniorky už absolvovaly přípravný kemp ve Velkých Popovicích a společné soustředění ženských reprezentací v Telči. Těsně před odjezdem ladily poslední věci ve Valašském Meziříčí.

    Jejich tým letos tvoří hlavně hokejistky ročníků 2001 a 2002, ale na turnaji se ukáží i tři mladší – brankářka Julie Pejšová a útočnice Hana Haasová a Karolína Sýkorová. Trenérům se omluvily Barbora Hrůšová se Zuzanou Černou, které nahradily Kristýna Hájková a právě Sýkorová.

    Reprezentantky letos budou chtít vylepšit šestou příčku z posledních dvou MS, světový šampionát je čeká v lednu v japonském Obihiru. A právě jeho hostitelky jsou prvním sokem českého týmu v Púchově.

    Japonky se loni vrátily do elitní skupiny MS a našim výběrům se proti nim nikdy nehrálo dobře – vzpomeňme i poslední vzájemný duel osmnáctek v Přerově. Oba týmy se utkají i v základní skupině letošního mistrovství, takže dnes můžou naše děvčata získat významný kus sebevědomí směrem k vrcholu sezony.
     
    Nominace českého týmu na turnaj v Púchově:

    Brankářky:
    Julie Mathauserová (Jaroměř), Julie Pejšová (Milevsko).

    Obránkyně:
    Klára Jandušíková (Vermont Academy, USA), Anna Kotounová (Tábor), Tereza Radová (Olomouc), Klára Seroiszková (Karviná), Vivien Šmajdová (Tachov), Adéla Škrdlová (Třebíč), Daniela Pejšová (Bílína), Kristýna Hájková (Skuteč).

    Útočnice:
    Kristýna Kaltounková (Vermont Academy, USA), Nikola Dýcková (Vlašim), Valentýna Černá, Martina Exnerová (obě Kladno), Anna Fabšicová (Strakonice), Barbora Machalová (Hoosac School, USA), Patricie Škorpíková (Karviná), Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav), Sára Čajanová (Zlín), Hana Haasová (Opava), Karolína Sýkorová (Liberec).

    Rozpis turnaje v Púchově:

    Čtvrtek 23. srpna:
    14:00 Česko – Japonsko
    17:30 Slovensko – Finsko

    Pátek 24. srpna:

    14:00 Finsko – Česko
    17:30 Slovensko – Japonsko

    Sobota 25. srpna:

    11:30 Japonsko – Finsko
    15:00 Slovensko – Česko
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: J. Pejšová (Mathauserová) – Seroiszková, Škrdlová (A), Radová, Šmajdová, D. Pejšová, Kotounová (C), Hájková, Jandušíková – Dýcková, Kaltounková, Machalová – Mazancová, Mlýnková (A), Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Exnerová – Sýkorová, Škorpíková, Haasová. Trenér: Pavel Zuziak.

    Japonsko: R. Sasakiová (Nakanová) – Nomuraová, Jamašitaová, Sakuraiová, Tomiučiová, Takahašiová, K. Cucumiová – Šigaová, Suzukiová, Hajakawaová – Nagaokaová, A. Sasakiová, M. Cucumiová – Wadžimaová, Sonojaová, Itová – Simomukaiová. Trenér: Judži Iizuka.

    Rozhodčí: Lokšík – Čerhitová, Makúch (všichni SVK).
     
    V Púchově dozněly obě státní hymny a zápas bude moci za pár okamžiků začit. Kapitánské céčko nese Anna Kotounová, jejími asistentkami jsou Natálie Mlýnková s Adélou Škrdlovou.
     
    A abych nezapomněl, v brance začíná Julie Pejšová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Češky se po chvilce usadily v útočné třetině a pokoušely se u mantinelu získat kotouč. To se jim ale nepovedlo a oba celky střídají.
     
    01:35
    První střelu vyslala přes obránkyni Tereza Mazancová, branku ovšem netrefila. Nahození Anny Kotounové už se sneslo ke gólmance, která ho vyrazila před sebe, a zbytek obstaraly spoluhráčky.
     
    02:39
    První dvojici zákroků si musela připsat také Julie Pejšová. Nejdřív pokryla pokus Sakuraiové od modré čáry, potom skočila po puku, který jí skákal před brankovištěm.
     
    03:12
    Český tým měl blízko k prvnímu gólu! Bára Machalová přistrčila před branku Kristýně Kaltounkové, ale ta na malém prostoru nedokázala obkroužit natažený beton gólmanky, za který by mohla kotouč zasunout.
     
    03:43
    Dorážela ještě Nikola Dýcková, ale ani tady se neurodilo. Máme aspoň první přesilovku po podrážení Kyoky Cucumové.
     
    04:23
    Ránu Daniely Pejšové dorážela zblízka Natálie Mlýnková, brankářka Sasakiová stále drží čisté konto!
     
    04:41
    Na další pokus Pejšové gólmanka viděla a přerušuje hru. Dobrý tlak českého týmu.
     
    05:12
    V náporu na brankoviště pokračuje i další pětka. Zezadu střílela Tereza Radová a posléze velmi tvrdě i Vivien Šmajdová, ani jedna z nich však cestu do sítě nenašla.
     
    05:25
    Rozhodčí vykazuje Češky do středního pásma za postavení v brankovišti.
     
    05:56
    Japonky jsou kompletní, ale dál se musí bránit. Kaltounková se krásně vyhla soupeřce na pravém kruhu, střelou potom ale neuspěla.
     
    06:12
    Puk šel rychle po ose Dýcková – Kaltounková – Machalová, poslední jmenovaná zblízka neprostřelila Sasakiovou!
     
    06:43
    Česká aktivita velmi hlasitě volá po gólu. Tereze Mazancové před brankovištěm kotouč ujel, podobnou pozici nevyužila ani Sára Čajanová, kterou na poslední chvíli zablokovala soupeřka!
     
    07:18
    Český forčeking vedl k samostatnému úniku Martiny Exnerové, ani ta nedokázala pohnout stavem. Navíc pak gólmanku sekla a míří na trestnou.
     
    07:56
    Úvodní oslabení zahájily Češky na výbornou, ale teď už se musejí bránit v pásmu.
     
    08:26
    Nyní nám pomohla nepřesnost v japonské kombinaci, zpětná přihrávka zamířila až do třetiny našich soupeřek.
     
    08:56
    Nyní už letí kotouč přes všechny čáry z českých hokejek.
     
    09:23
    A další. České hokejistky jsou kompletní, Juliee Pejšová nemusela zasahovat a její spoluhráčky zablokovaly jen jednu ránu.
     
    10:02
    Zejména Sára Čajanová se na levé straně těžko probíjela přes vysunutý japonský blok, soupeřky teď velmi dobře napadají rozehrávku a náš tým si s tím neví rady.
     
    10:33
    Skončilo to až odebráním kotouče a střelou, kterou jemně tečovala Ami Sasakiová. S tímhle ale nemohla mít Pejšová problémy.
     
    11:03
    Ještě že si Moeka Cucumiová nevšimla, že z japonské situace dvě na dvě se stalo přečíslení tři na dvě. Svůj pokus z levého kruhu poslala za vzdálenější tyčku.
     
    11:35
    Akane Šigaová obrala váhavé Češky o kotouč a vykroužila s ním až před Pejšovou, kde naštěstí neuspěla. Ale Japonky jdou na druhou přesilovku.
     
    11:35
    Tereza Radová (CZE) je vyloučena za sekání.
     
    12:18
    Dlouho to netrvalo a Japonky jdou také znovu do čtyř. Kaho Suzukiová (JPN) pyká za nedovolené bránění.
     
    12:35
    Velmi dobře se Mazancová s Mlýnkovou dostaly až na hranu brankoviště. S touhle živou dvojicí, a v kompletním počtu tam samozřejmě počítáme i Sáru Čajanovou, budou mít čeští soupeři určitě problémy.
     
    13:16
    Zvlášť když předvedou chybu v rozehrávce jako teď, Mlýnková nicméně střílela z velkého úhlu. To teč Mazancové už byla zajímavější a mířila možná jenom kousek vedle branky.
     
    13:31
    Zakázané uvolnění Japonska po výtečném českém střídání.
     
    13:39
    Národní tým je kompletní a startuje zkrácenou přesilovou hru.
     
    14:18
    V téhle výhodě se bohužel neurodilo, také Japonky hrají v plném počtu.
     
    14:28
    A po špatné české rozehrávce musela Pejšová dvakrát zasahovat. Hlavně otočka jedné z Japonek kolem branky byla dost nebezpečná, pak přišla rána z levého kruhu.
     
    15:16
    Kristýna Kaltounková hraje poprvé v reprezentaci s celoobličejovým plexisklem namísto mřížky. Nyní se před brankovištěm natahovala po kotouči, ale nakonec marně.
     
    16:30
    Sára Čajanová inkasovala u hrazení tvrdý úder a Češky si zahrají třetí přesilovou hru. Moeka Cucumiová (JPN) si vysloužila trest na 2 + 10 minut za vražení na hrazení.
     
    17:02
    Kaltounková střílela z jízdy spíše doprostřed branky. Dorážet chtěla Machalová, ale její průjezd kolem gólmanky s pádem posoudil sudí jako postavení v brankovišti.
     
    17:43
    Po vřavě před brankovištěm se puk vykutálěl do strany, kde nebyla hráčka ani jednoho týmu. Pak Japonky vyhodily.
     
    18:12
    Další teč Terezy Mazancové, jíž nabízela puk Daniela Pejšová. Kotouč i tentokrát končí za brankou.
     
    18:19
    Daniele Pejšové (CZE) na modré čáře odskočil puk a pak to musela hasit podrážením.
     
    18:48
    Japonsko už hraje v plném počtu a závěr třetiny nejspíše dohraje v přesilovce. Češky zatím drží hru daleko od své branky.
     
    19:29
    Barbora Machalová dostala puk do středního pásma a pak si o něj zařvala zpátky do jízdy Kristýna Kaltounková. Potenicální gólovou šanci zastavil ofsajd, který byl bohužel naprosto vymyšlený.
     
    19:48
    Ale naše děvčata se i dál brání výborně, teď se po icingu Japonska bude vhazovat v jeho třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    České hokejistky do 18 let zahájily první zápas v Púchově parádně, Japonky jejich tempu ve třetině zpočátku vůbec nestačily. Po sedmi minutách to bez problémů mohlo být 2:0, bohužel náš tým svoje šance nevyužil a pak přišel útlum.

    Julie Pejšová ale nemusela hasit žádnou vyloženou gólovou šanci. A postupně už se zase taktovky ujaly Češky. Věřme, že v aktivitě budou pokračovat a bezbrankové skóre brzy prolomí.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:46.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 16
    Japonsko – 4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel se děje přesný opak. Japonky zkraje druhé části dohrávaly přesilovku a z ní se ujímají vedení. V rychlé kombinaci vyzvala Šigaová mezi kruhy KAHO SUZUKIOVOU, která se štěstím procedila puk za Pejšovou – 0:1. Asistence: Akane Šigaová, Haruna Nomuraová.
    20:21 SUZUKIOVÁ - 0:1
     
    21:26
    V plném počtu už se česká reprezentace chopila aktivity a nyní drží hru v útočném pásmu. Zatím však jen u mantinelu.
     
    22:12
    Vůbec poprvé v zápase vidíme na ledě čtvrtý český útok. A uvedl se velmi dobře, Japonky dál svírá ve třetině.
     
    22:43
    Ohrožení branky z toho ale nebylo a po chvilce zase zamířila dopředu první formace Japonek. Akane Šigaová střílela velmi dobře na druhý růžek a Pejšová si musela připsat těžký zákrok.
     
    23:00
    Náš tým se může oklepat ve vlastní přesilovce. Kaho Suzukiová (JPN) je vyloučena za podrážení.
     
    23:43
    Schovanou střelu Adély Škrdlové nemohla brankářka vidět, přesto ji vykopla levým betonem. Když se Japonky osvobodily, hned přišel další útok a Kristýna Kaltounková se šikovně dostala před brankoviště. Gólmanku ale neprostřelila.
     
    24:20
    A poměr sil na ledě se vyrovná. Natálie Mlýnková (CZE) si odsedí menší trest za podrážení.
     
    25:00
    Asiatky zase ukázaly podobnou kombinaci jako při gólu, nicméně i na ně to bylo ve velké rychlosti, takže Šigaová nemířila přesně.
     
    25:26
    Kompletní soupeřky sevřely českou reprezentaci, nakonec z toho byl pokus z úhlu. Ten podle všeho trefil Pejšovou do masky a hra je přerušena.
     
    26:05
    Vyhození Adély Škrdlové letí přes všechny čáry...
     
    26:19
    ... v závěru oslabení se dopředu vydala Sára Čajanová, jenže z levého kruhu nenašla na Sasakiovou recept.
     
    26:46
    Češky jsou kompletní a pokračují v aktivitě. Nahození Kotounové přeletělo břevno, potom jedna z útočnic puk dobře tečovala, ale mimo branku.
     
    27:21
    Ami Sasakiová pronikla od mantinelu až před brankoviště, i Pejšová musí držet současné skóre.
     
    27:21
    Karolína Sýkorová (CZE) se při této akci dopustila sekání, tedy alespoň podle názoru hlavního rozhodčího, který nesdílím.
     
    27:59
    Elitní přesilovková formace Japonska je hodně nebezpečná, teď zakončovala Šigaová, zblízka naštěstí přestřelila.
     
    28:53
    Výbornou práci odvedla Natálie Mlýnková. Dvakrát se vydala dopředu, poprvé ji zastavilo japonské podražení, které nechal sudí bez povšimnutí.
     
    29:34
    Češky jsou kompletní. Ani podražení na Čajanovou se nepískalo, pán v pruhovaném nám ze zápasu začíná dělat pěknou bramboračku.
     
    30:37
    Elitní česká pětice chvíli útočila, teď zase musí myslet na zadní vrátka, protože se brání vytrvalé japonské aktivitě.
     
    31:09
    Střelu Cucumiové vykopla levým betonem Pejšová, jež zavelela spoluhráčkám do útoku. Ten táhla Nikola Dýcková, její pokus skončil u brankářky a na led může jít čerství druhý útok.
     
    31:37
    Konečně, Tereza Mazancová svým průnikem vybojovala přesilovou hru. Rima Takahašiová (JPN) je vyloučena za podražení.
     
    32:10
    Zpětný pas nebyl přesný a vyhnal Češky z pásma. Daniela Pejšová následně vzala puk a zkusila to sama, její akce však na hraně levého kruhu skončila.
     
    32:26
    Křižný pas obdržela do levého kruhu Klára Seroiszková, která se výborně předvedla v červnu na Světovém poháru v hokejbale. Teď si musela puk zpracovat, a proto se Sasakiová stihla přesunout.
     
    32:40
    V oslabení se dopředu vydala Itová, jež po kontaktu s českou obránkyní škobrtla a v brankovišti srazila Julii Pejšovou. Ta se musela chvíli oklepávat, teď už je v pohodě.
     
    33:42
    Nabídka z levé strany mířila před zívající japonskou klec, ani jedna z českých hokejistek se po něm nedokázala natáhnout. Soupeřky jsou kompletní.
     
    34:11
    Šigaová se snažila přechod do pásma pozdržet, jenže její parťačka se z něj teprve vracela. Takže se píská ofsajd.
     
    34:29
    Mazancová z pravé střely střílela přes obránkyni, Sasakiová vyráží, ale Češky se tím usadily ve třetině.
     
    35:01
    Ovšem jenom na chvilku, pak přišly lehké nedorazy v defenzivě. Ty ukončila brankářka Pejšová, která do lapačky schovala nepříliš prudké zakončení Cucumiové.
     
    35:29
    Jako vosy byly dotěrné hráčky první české formace, nakonec se dostaly ke kotouči a Kaltounkové chyběl po nabídce Machalové půlkrok, aby ho mohla napálit do branky!
     
    35:30
    Budeme ale hrát přesilovou hru. Ajaka Tomiučiová (JPN) je vyloučena za hákování.
     
    36:19
    Od modré nejdřív střílela Kotounová, nyní pro změnu Pejšová. Pak soupeřky odebraly kotouč Mlýnkové a vyhazují.
     
    37:09
    A znovu, tentokrát neprostřelila chumel hráček Adéla Škrdlová.
     
    37:31
    Neujal se průnik Kaltounkové, Škrdlová pak napálila clonící hráčku a to už jsou Japonky kompletní.
     
    38:12
    Zaváhání v české rozehrávce pod tlakem vyneslo kotouč Kaho Suzukiové, před branku se s ním ovšem nedostala.
     
    38:45
    První střelou se dnes prezentovala Patricie Škorpíková, zkusila se prosadit z levého kruhu, leč puk nepropasírovala za záda Sasakiové.
     
    39:37
    Poslední minutu třetiny dohrávají aktivněji zase naše soupeřky.
     
    39:53
    Až závěrečné sekundy patřily našemu týmu, dobře napadaly Mazancová s Mlýnkovou, jenže střelu první jmenované zblokovala obránkyně svými chrániči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Sluší se přiznat, že Japonky se ve druhé třetině ohromně zlepšily a hlavně jejich elitní útok přidělává české defenzívě velké vrásky na čele. Právě ten se ve 21. sekundě postaral o přesilovkový gól, který zatím určuje skóre utkání.

    Češky ale potom měly znovu několik nebezpečných pozic, snaží se tlačit před brankářku, jenže jim to bohužel stále nevychází. Do kabin tak jdou s mankem, které se pokusí po pauze otočit.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:30.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 8 (24)
    Japonsko – 7 (11)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Kristýna Kaltounková se dlouho přetahovala o puk kolem brankoviště. Ze situace nakonec vyplynulo nahození od modré čáry, které se hodně zajímavě odráželo před gólmankou. Bohužel žádná Češka nebyla v ideální pozici na dorážku.
     
    41:44
    Hokejistky z Dálného Východu se poprvé ve třetí třetně dostaly do útoku, tak jen přes obránkyni nahodily puk na Pejšovou a přerušily hru.
     
    42:08
    Povedená japonská kombinace skončila u Šigaové, která mířila ke druhé tycče. Julie Pejšová musela výtečně zasáhnout.
     
    42:57
    Japonky rozehrávaly hodně váhavě. I když se zdálo, že to mají pod kontrolou, nakonec jim puk sebrala Barbora Machalová. Přihrávka před brankou ale nenašla adresáta.
     
    43:29
    Na čerstvém ledě doklouzala nepřesná přihrávka Natálie Mlýnkové až na zakázané uvolnění.
     
    44:24
    Čas plyne zatím poměrně rychle bez nějakého výrazného zlepšení, ale Češky alespoň celkem dobře napadají rozehrávku Japonek.
     
    45:46
    Barbora Machalová se na modré čáře nedostala přes soupeřku a Japonky vyrazily do protiútoku. Jejich osamocenou útočnici sevřely dvě Češky, a takhle ji s pukem dovezly až k Pejšové.
     
    46:19
    Náš tým v útočném pásmu lehce zariskoval a pak se nestihl ideálně vrátit, Japonky si ale v přečíslení dvou proti jedné přihrály nepřesně.
     
    47:25
    Na vymyšlené ofsajdy je to dneska 1:1. Taky Akane Šigaová pronikla do pásma zcela v souladu s pravidly, ale rozhodčí Makúch neměl dobře seřízené oči.
     
    47:51
    Záhy po českém icingu jdeme na přesilovku, což je výborná šance na vyrovnání. Ajaka Tomiučiová (JPN) pyká za podražení.
     
    47:56
    Hned po vhazování střílela od modré Pejšová, po dorážce se natahovala Mlýnková, ovšem gólmanka kotouč nepustila.
     
    48:37
    Znovu sportovně přiznejme, že v japonském protiútoku odpustil hlavní rozhodčí podražení české hráčce. Pak se ale dopředu vydala Tereza Mazancová a Sáře Čajanové chyběl kousek ke gólové dorážce!
     
    49:01
    Ze zadní pozice vypálila Adéla Škrdlová a byla to parádní rána. Reika Sasakiová musela skvěle švihnout lapačkou!
     
    49:20
    Kotouč letí přes všechny čáry, našemu týmu už příliš času nezbývá...
     
    49:51
    ...Japonky už jsou kompletní. Trenér Pavel Zuziak se nebál na přesilovou hru postavit i hráčky ze třetí a čtvrté formace, což je sympatické. Jde přece o přípravný turnaj.
     
    50:46
    Ještě že tak. Hokejistky ze země vycházejícího slunce si v přečíslení dvou proti jedné přihrály nepřesně a nebyla z toho ani střela. Následuje úmyslný český ofsajd.
     
    51:45
    Nikola Dýcková zkoušela vyslat před branku Kristýnu Kaltounkovou, v první lajně tedy spolupracují dvě odchovankyně Vlašimi. Vzápětí už Dýcková střílela a Sasakiová musela před druhou jmenovanou kotouč podržet.
     
    52:59
    Moeka Cucumiová dostávala pas zpoza branky, do kterého se rovnou opřela. V poslední chvíli ji ale lehce vychýlila Karolína Sýkorová.
     
    53:55
    Rozehrávka se nyní českému výběru nedaří, čas plyne už poměrně rychle. Ani nemusím říkat, jak by byl výsledek 0:1 trpký...
     
    54:53
    Rychlonohá Šigaová nedokázala přelstít vracející se českou trojici. Na druhou stranu, Japonkám tohle úplně stačí. Od 50. minuty nás nepustily k ničemu, co by byť jen vzdáleně zavánělo nebezpečím.
     
    55:49
    Julie Pejšová musela zastavit slabou japonskou střelu a její spoluhráčky se ujímají puku.
     
    56:03
    Český útok zastavuje ofsajd, z reproduktorů mezitím zní chytlavý chorvatský chorál z letošního mistrovství světa ve fotbale.
     
    56:46
    Mezi kruhy operovala Tereza Mazancová, ale jakmile se dostala ke kotouči, Sasakiovou nepřekvapila.
     
    57:13
    Už tam mohl být! Sražená střela Daniely Pejšové skončila na tyčce a pak ho ještě dorážela Sára Čajanová, ale puk končí mimo!
     
    57:19
    Český tým jde na přesilovku a střídačka si bere oddechový čas!
     
    57:19
    Anju Hajakawaová (JPN) – 2 minuty za podražení.
     
    57:19
    Zatím zůstáváme v pěti.
     
    57:30
    Japonsko vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    57:47
    Adéla Škrdlová kvůli ofsajdu nemohla pokračovat v akci.
     
    58:06
    Sražená přihrávka skončila v ochranné síti. Julie Pejšová prchla na střídačku a jdeme to zkusit v šesti proti čtyřem!
     
    58:16
    Japonky kotouč vybojovaly i díky tomu, že Kaltounková ztratila hokejku. Musíme zase z vlastní třetiny.
     
    58:43
    Jedna z českých hráček neuspěla střelou z ostrého úhlu a puk je zase v naší třetině.
     
    59:00
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Teď už je bohužel v české brance. Naše obránkyně zahrála u střídačky hodně liknavě, AKANE ŠIGAOVÁ ji připravila o kotouč a pak neměla vůbec žádný problém trefit prázdnou branku – 0:2. Bez asistence.
    59:00 ŠIGAOVÁ - 0:2
     
    59:35
    Karolína Sýkorová měla ve své premiéře na hokejce aspoň čestnou branku, ale před prázdnou klecí podle všeho napálila znovu tyč!
     
    59:41
    Ještě jedna přesilovka pro český tým, ale obávám se, že to už je pozdě. Kaho Suzukiová (JPN) je vyloučena za vystřelení puku z hřiště.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny brankářky – Julie Pejšová a Reika Sasakiová.
     
    Když jsem říkal, že by byl výsledek 0:1 trpký, určitě jsem tím nemyslel, aby Japonky přidaly druhý gól... Ale to už vyjde nastejno. České hokejistky do 18 let vstupují do turnaje čtyř zemí v Púchově porážkou bez vstřelené branky.

    Náš tým nedokázal využít vynikající start, naopak Japonky se postupem zápasu zlepšovaly. K vítězství by jim stačil i přesilovkový gól Akane Suzukiové z 21. minuty, výhru pojistily trefou do prázdné branky. Češky v posledních třech minutách trefily dvakrát tyčku, v koncovce se dneska (trochu tradičně) natrápily.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 5 (29)
    Japonsko – 5 (16)
     
    Druhý zápas čeká svěřenkyně Pavla Zuziaka zítra od 14 hodin proti starému známému Finsku. Pro dnešek vám přeju příjemné odpoledne. (16:08:53)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 21. Suzukiová (Šigaová, Nomuraová), 59. Šigaová


    Česko: J. Pejšová (Mathauserová) – Seroiszková, Škrdlová (A), Radová, Šmajdová, D. Pejšová, Kotounová (C), Hájková, Jandušíková – Dýcková, Kaltounková, Machalová – Mazancová, Mlýnková (A), Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Exnerová – Sýkorová, Škorpíková, Haasová. Trenér: Pavel Zuziak.
    Japonsko: R. Sasakiová (Nakanová) – Nomuraová, Jamašitaová, Sakuraiová, Tomiučiová, Takahašiová, K. Cucumiová – Šigaová, Suzukiová, Hajakawaová – Nagaokaová, A. Sasakiová, M. Cucumiová – Wadžimaová, Sonojaová, Itová – Simomukaiová. Trenér: Judži Iizuka.

    Rozhodčí: Lokšík – Čerhitová, Makúch (všichni SVK).
    bahis siteleri