Tisková konferece Českého Florbalu (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konferece Českého Florbalu před starem ligových soutěží

Středa 29.08.2018, 11:00 • Premier Club, O2 arena Praha • Tiskové konference
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dne. Na shledanou! (12:08:11)
     
    Tisková konference končí.
     
    V rámci MS se uskuteční i finálový turnaj úspěšného regionálního projektu Street Floorball League.
     
    Organizátoři MS připravují speciální fanouškovský projekt – krajské fanzóny. Zejména na finálový den bude velmi těžké sehnat vstupenky, proto budou moci fanoušci prožít nejvypjatější chvíle šampionátu ve krajských městech.
     
    Filip Šuman: "Plánujeme překonat návštěvnický rekord, který nyní na 105 tisíc diváků. V této chvíli mohu říct, že jsme s počtem prodaných vstupenek zhruba v polovině."
     
    Do MS zbývá pouhých 94 dní a přípravy nejsou u konce. Nyní spouští Český Florbal e-shop, kde bude k dispozici i nová speciální kolekce Mistrovství světa 2018.
     
    Filip Šuman: "Jsme zvyklí na to, že medaile vždycky po šampionátu odjedou pryč, ale letos to odmítáme! Věříme a přejeme si, aby letos zůstaly medaile doma."
     
    Asi největším tématem je prosincový šampionát. Ten se v Česku uskuteční znovu po deseti letech. Jedná se již o 12. titul mistrů světa.
     
    Martina Řepková (Chodov): "Nemyslím, že se budou nájezdy výrazně měnit, všichni už je máme přeci jen natrénované. V Česku není mnoho hráčů a hráček, kteří by se vyžívali ve freestylových kličkách."
     
    Lukáš Bauer (MB): "Upřímně, radost z nových pravidel nemám, ale nemyslím si, že se ten nájezd bude měnit úplně. Změna bude v tom, že udělá kličku a trošku se vrátí, ale i tak je to pro gólmany nepříjemná změna."
     
    Letos se velkým tématem staly i změny v pravidlech. Mezi nejvýraznější změny patří zákaz zdržování, zrušení spojení trestu s trestným střílením, změny v posuzování provedení trestného střílení.
     
    "Sice jsem vyhrála kanadské bodování, ale zásluhu měl především tým, důležitější je pro mě hra týmu. A my si za titulem půjdeme!" doplňuje Martina Řepková.
     
    Martina Řepková (Chodov): Letos máme opravdu kvalitní letní přípravu příprava a Czech open to ukázal. Samozřejmě máme nejvyšší ambice, už nechceme odcházet poražené. Myslím, že letos bude velkým favoritem Ostrava, má obrovskou motivaci. Celá sezóna je velmi otevřená, rozhodují maličkosti."
     
    Zdeněk Mačoušek: "Asi nejdůležitější milník čeká pravděpodobně Denisu Billou, která může získat jako 2. žena v historii 500. bod."
     
    Dalším tématem je Extraliga žen.
     
    "V základní hrací době čekáme, že Petr Salát a Marek Deutsch překonají jako 5. a 6. hráči historie 300. zápas," doplňuje Zdeněk Mačoušek.
     
    Zdeněk Mačoušek (ředitel soutěží): "Mezi významné události bude určitě patřit Open Air. Některé kluby čekají také vlastní milníky – FBC Liberec, Bulldogs Brno a FBC Ostrava oslaví letos 25 let, Mladá Boleslav a Otrokovice čekají oslavy 20. výročí."
     
    Lukáš Bauer (Mladá Boleslav): "Letní příprava je velmi náročná, ale nijak se nezměnila. Myslím, že na novou sezónu budeme připraveni. Určitě si půjdeme pro obhajobu."
     
    "Superfinále v Ostravě považujeme za velmi úspěšné a i to letošní se bude konat znovu v Ostravě," zakončuje prezident Českého Florbalu.
     
    Filip Šuman: "Máme za sebou 25. sezónu nejvyšší mužské ligy a Mladá Boleslav je teprve čtvrtým vítězným městem v Česku. Uvidíme, co nová sezóna nabídne, ale mužské celky čeká nejnabitější podzim za posledních několik let. Loňská sezóna překonala rekord v počtu návštěvníků, v tom určitě chceme pokračovat."

    Týna Zíková

    bahis siteleri