Fiorentina – Udinese 1:0 (kon.) | Atalanta BC – Cagliari 0:1 (kon.) | Chievo – Empoli 0:0 (kon.)
Lazio – Frosinone 1:0 (kon.) | Sassuolo – Janov 5:3 (kon.) | Turín – Spal 1:0 (kon.)
Sampdoria – Neapol 3:0 (kon.)
konec
Turín FC
1:0 (0:0)
Spal
Neděle 02.09.2018, 20:30 • Stadio Olimpico Grande Torino (Turín) • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Turín FC a Spal.
     
    Turín FC

    Fotbalisté Turína se v loňské sezóně umístili na sympatické deváté pozici, na případnou účast v Evropě jim scházelo šest bodů. Turín by chtěl podobní postavení v tabulce zopakovat i v letošní sezóně, vstup do ní se mu ale zatím příliš nedaří. Turín sehrál v rámci prvního kola velice těžké utkání s římským AS, přičemž o osudu utkání rozhodla jediná branka, a sice minutu před koncem zápasu se prosadil kanonýr Edin Džeko. Posléze si Turín alespoň trochu spravil chuť, i když to dlouho na bodový zisk nevypadalo. Inter Milán totiž vedl po prvním poločase o dvě branky, jenomže soupeř se herně zvedl, a nakonec dovedl utkání do výsledkového konce 2:2.
     
    Spal

    Na opačné straně se nachází Spal, který v loňské sezóně doslova přežil hrozbu sestupu do nižší soutěž. Spal totiž bojoval do posledného kola o setrvání v Serii A, k čemuž mu nakonec napomohlo vítězství proti Sampdorii. Spal by chtěl i v letošním ročníku zažít záchranu, ba co víc, tento celek přemýšlí nad horní polovinou tabulky. Hostující tým dnešního utkání si v prvním kole trochu překvapivě poradil s Bolognou poměrem 1:0, následně pak zvládl i první domácí utkání proti Parmě, přičemž o osudu utkání rovněž rozhodla jediná branka. Spal se tak nachází ve vynikající formě, navíc v nové sezóně ještě neinkasoval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči teprve vstupují na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Úvodní nákop směřoval na urostlého Antenucciho, před kterým odehrál míč Moretti. Odražený balón navíc sebral jeho kolega Soriano.
     
    4
    Autového vhazování od levé postranní čáry se chopil Fares, který našel naběhnuvšího Kurtiće. Následný centr se stal kořistí Izza.
     
    5
    Parádní akce domácího celku putovala na kopačku Belottiho, který ale z úhlu nevyzrál na Gomise. První vážnější šance tohoto zápasu.
    5. Belotti nevyzrál na Gomise.
     
    6
    Od prvních vteřin můžeme sledovat opravdu velký liják, který rozhodně neprospívá atraktivitě utkání. Doufejme, že déšť zanedlouho ustane.
     
    7
    Turín si pohrával s míčem na na vlastní polovině, do kombinace se zapojil také brankář Sirigu, který raději rozehrál po zemi na N'Kouloua.
     
    8
    V hlavičkovém souboji uspěl hostující Missiroli, který u postranní čáry nedal De Silvestrimu žádnou šanci. Spal si posléze vybojoval aut.
     
    9
    Hodně zkušeně si počínal domácí obránce Izzo, který pokryl míč před napadajícím Kurtićem. Sirigu bude moci odkopávat od své branky.
     
    10
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Schiattarella, který kousek od středového kruhu fauloval Meiteho. Domácí okamžitě rozehráli.
     
    11
    O pár vteřinek později je opět pískáno. Tentokráte zahrál hostující Cionek rukou, čehož si všiml také sudí. Další volný kop pro Turín.
     
    12
    Antenucci to zkoušel vzít sám na sebe, drzý průnik ale zastavil pozorný Izzo. Posléze skončil na zemi Falqué, který si vymodil další standardku.
     
    13
    Také Spal si vyzkoušel rozehrávku volného kopu, kterou rozehrál nakrátko po zemi. Centrující Kurtić nakonec úplně minul prostor, ve kterém se nacházeli kolegové.
     
    14
    Hosté si dokonce vybojovali rohový kop, který směřoval daleko na zadní tyč. Tam se nejvýše do vzduchu dokázal dostat Meite.
     
    15
    Terén je opravdu silně podmáčen, což je patrné na malém vápně, kde se vytvářejí obrovské kaluže. Nutno dodat, že déšť stále sílí.
     
    16
    Na pořadu dne byl další rohový kop, opět v podání hostujících hráčů. Tentokráte se od akce zapojil také Sirigu, jenž míč vyboxoval.
     
    17
    De Silvestri se postaral o dalekonosný aut, který ale našel hned prvního protihráče. Posléze si také hosté vyzkoušeli autové vhazování.
     
    18
    Právě obrovská kaluž nyní zastavila akci domácího celku. Rincón to nakonec zkoušel vzduchem, Belotti se ale k míči vůbec nedostal.
     
    19
    Hodně ostrým zákrokem si nyní pomohl hostující Antenucci, který doslova přijel pod nohy Rincóna. Hostující forvard si tak vyzkoušel vodní atrakci jménem zelený pažit.
     
    Tohle se dalo očekávat, zápase je přerušen, všichni zúčastnění utekli do útrob stadionu. Déšť neustává, ba naopak...
     
    Dobrá zpráva pro všechny zúčastněné, dnešní utkání bude zanedlouho pokračovat.
     
    20
    Už se opět hraje, Belotti sportovně odevzdal míč na druhou stranu. V tuto chvíli ho má na kopačce hostující brankář Gomis.
     
    21
    Petagna neuspěl v hlavičkovém souboji s Morettim, což ale nemuselo vadit. Jeho kolega Lazzari totiž vybojoval autové vhazování.
     
    22
    Nakonec to ale bylo s faulem hostujícího Kurtiće, který při snaze zachytit míč fauloval Meiteho. Turín bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    23
    Cionek si to namířil po pravém křídle, kde se pokoušel rychlosntě dostal přes Ainu. To se nepovedlo, druhý jmenovaný vybojoval aut.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím sledujeme celkem vyrovnané utkání, jedinou vyloženou šanci měl na kopačce Belotti.
     
    25
    Izzo zcela evidentně zahrál rukou, hlavní sudí ale nechal pokračovat. Antenucci tak přihrál Petagnovi, který technickou střelou minul branku.
    25. Petagna minul branku.
     
    26
    Turín si málem ve vlastním pokutovém území zavařil, Aina reagoval na poslední chvíli, před Antenuccim odkopl míč do bezpečí.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Pasquale Schiattarella (Spal).
     
    27
    Falqué se zničehonic zmocnil s míčem, se kterým utíkal směrem dopředu. Akci vzal sám na sebe, Vicari ale s manévrem do středu počítal.
     
    28
    Domácí zahrávali rohový kop z pravé strany, který byl rozehrán nakrátko. Nakonec se Soriano dostal k centru, včas ale zasáhl Schiattarella.
     
    29
    Jeden z hostů dohrál situaci, po které zůstal na zemi Belotti. Na scénu přispěchal také lékařský personál, bude zapotřebí ošetření.
     
    34
    Nyní se málem do zakončení natlačil Antenucci, který se pokoušel zasáhnout míč ze vzduchu. Sirigu ale předvedl bleskový výběh.
     
    35
    Izzo poslal na pravou stranu příliš pomalou přihrávku, což hrálo do karet Missirolimu. Posledně jmenovaný si ale ukopl míč od zámezí.
     
    36
    Lazzari si narazil s Antenuccim a posléze posílal do šestnáctky nadýchaný bochánek. Na zadní tyči ho dokázal odklidit De Silvestri.
     
    37
    Schiattarella měl s míčem hodně prostoru, následně se ho pokoušel přenést na Lazzariho, kterému se ale zpracování vůbec nezdařilo. I tak uvidíme rohový kop Spalu.
     
    38
    Meite udělal v nebezpečném prostoru velkou minelu, na kterou jeho celek nakonec nedoplatil. Petagnovi se totiž zakončení nezdařilo.
     
    39
    Gomis si nechtěl komplikovat život a před napadajícím Falquém raději odkopl míč za postranní čáru. Turín opět vhazoval, načež se právě Falqué dostával do velké šance, kterou mu na poslední chvíli zmařil Vicari.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Petagna si dokázal tělem odstavit protihráče, načež se jeho kolega Lazzari prohnal až do šestnáctky. Dloubáček ale jeho spoluhráči nepochopili.
     
    42
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl Soriano, který taktickým faulem poslal k zemi středopolaře Schiattarellu.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zatím to vypadá, že se žádné branky nedočkáme...
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám žádnou branku nenabídl. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, kterou v úvodní dvacetiminutovce doprovázel hustý déšť, který nakonec utkání na více než třicet minut přerušil. Po přestávce se oba celky dostaly do náznaků šancí, jenomže žádné kloudnější zakončení jsme neviděli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Felipe, přichází Johan Djourou.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Ihned v úvodu to Moretti zkoušel dalekonosnou kolmicí na druhou stranu, kde ale číhal pouze Vicari. Spal si navíc vybojoval autové vhazování.
     
    49
    Rincón ulovil míč ve středu hrací plochy, jenomže poté hledal obsazeného kolegu De Silvestriho. U balónu tak byl včas Missiroli.
     
    50
    Aina si troufl na souboj jeden na jednoho, ze kterého odešel jako poražený. Domácí obránce ale vybojoval míč ihned zpět.
     
    51
    Tohle byla gólovka! Z pravé strany přiletěl centrovaný balón, do kterého strčil nohu domácí Belotti. Gomis se ale prezentoval výborným zákrokem.
    51. Gomis se musel činit.
     
    52
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Pasquale Schiattarella, přichází Mirko Valdifiori.
     
    52
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Domácí jsou za svojí aktivitu odměněni první brankou! Turín rozehrál rohový kop nakrátko, načež do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr. Na něj si naskočil urostlý NICOLAS N'KOULOU, který razantní hlavičkou nedal brankáři šanci.
    52. Nicolas N'KOULOU - 1:0
     
    53
    Turín zahrával rohový kop z levé strany, odražený míč se dostal na kopačku Rincóna, který ale z dálky zamířil hodně vedle.
     
    54
    Turín je v úvodu druhého poločasu o poznání aktivnější. De Silvestri cpal do pokutového území další centr, tentokráte ho odvrátil Vicari.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Emiliano Moretti (Turín FC).
     
    56
    Rázem se hostující hráči dostávají do hodně složité situace, budou muset vstřelit branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    57
    Hráči v červených dresech zahrávali další rohový kop, který byl o poznání horší. Na přední tyči zasahoval hned první protihráč.
     
    58
    Velice povedený centr poslal do pokutového území Missiroli. Na tuto nabídku si nabíhal Kurtić, který se ale nedostal ke kloudnému zakončení.
     
    59
    Propagační ránou z velké vzdálenosti se prezentoval Lazzari, jehož pokus vystoupal opravdu hodně vysoko nad horní konstrukci.
     
    60
    Hodně zkušeně to nyní udělal Vicari, který poslal míč přímo do náruče brankáře Gomise. Spal se ale nemůže dostat na druhou stranu.
     
    61
    A tak to velice pohotovou střelou zkoušel Falqué, který z hranice šestnáctky mířil doprostřed branky. Gomis neměl sebemenší problémy.
     
    62
    Na druhé straně se Antenucci probíjel do pokutového území, nakonec vybojoval standardní situaci z pravé strany.
     
    63
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Roberto Soriano, přichází Daniele Baselli.
     
    64
    K oné rozehrávce se postavil Fares, který to zkoušel cvičeným signálem. Jeho střílená nabídka nadělala Siriguovi obrovské problémy.
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. V tuto chvíli se do hry zapojil také Spal, který nejednou ohrozil branku soupeře.
     
    66
    Lazzari měl na pravém křídle nebývale hodně prostoru, i přesto se mu nepodařilo kloudně odcentrovat. Hosté ale svírají svého soupeře.
     
    67
    Aina udělal ostrý manévr do středu hrací plochy, načež přihrál vedle stojícímu Rincónovi, který trochu zbytečně zbrzdil akci.
     
    68
    Belotti se ještě snažil u postranní čáry dohrát protihráče, což se mu sice podařilo. Cionek si ale pohlídal poslední dotek, který obstaral soupeř.
     
    69
    Nudnější pasáž završil svým faulem Rincón, který nezachytil pohyb Lazzariho, jenž se ocitl na zemi. Spal okamžitě rozehrál volný kop.
     
    70
    Domácí podnikli bleskurychlý protiútok, který táhl kanonýr Belotti. Jeho zpětná přihrávka trefila posledního bránícího soupeře.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Thiago Cionek (Spal).
     
    71
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Iago Falqué, přichází Simone Zaza.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Hostující celek je v tuto chvíli mírně aktivnější, Turín se ale spoléhá na rychlé protiútoky.
     
    73
    Aina se postaral o provedení autu od levé postranní čáry. Svým hodem našel naběhnuvšího Zazu, který vybojoval další aut.
     
    74
    Aby toho nebylo málo, tak se Zazovi nepodařilo z velkého úhlu ohrozit branku. Míč totiž skončil vysoko nad horní konstrukcí.
     
    78
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Thiago Cionek, přichází Alberto Paloschi.
     
    79
    Domácí se nyní dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na Ainu, hlavní sudí byl ale opačného názoru. Naopak odpískal faul na Antenucciho.
     
    80
    K rozehrávce volného kopu se Kurtić, jehož obstřel směřoval ke vzdálenější tyči. Sirigu předvedl luxusní zákrok, který tak drží Turín ve vedení.
     
    81
    Spal ještě pokračoval v akci, další centr tentokráte směřoval na hranici pokutového území, kde ale nedoskočil Antenucci.
     
    82
    Po delší době se k míči dostal brankář Gomis, který ho po chvilkovém váhání přeci jenom poslal na druhou stranu hrací plochy.
     
    83
    Rincón si počkal na náběh Zazy, kterému se sice zpracování příliš nezdařilo, i tak dokázal vybojovat autové vhazování.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Turín si stále drží hubené vedení, naopak hostujícímu celku se krátí čas.
     
    85
    Nyní se v ofsajdovém postavení zjevil v posledních minutách celkem nenápadný Belotti. Spal okamžitě založil další útočnou akci.
     
    86
    I tentokráte to Belotti nevyřešil vůbec dobře, situaci u pokutového území totiž vyhodnotil tak, že přihrával do prostoru, ve kterém se nacházela přesila protihráčů.
     
    87
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Álex Berenguer.
     
    87
    Petagna zkoušel patičkou prostrčit míč na své kolegy v útoku, jako první se k němu dostal Izzo, který ho odehrál do bezpečí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta základní hrací doby. Určitě můžeme očekávat nastavený čas, sudí by měl přidat minimálně dvě minuty.
     
    90
    Do slibné šance se dostal střídající Zaza, kterému ale zakončení příliš nesedlo. Gomis si prostor u své bližší tyče dokázal pohlídat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Spal zahrával rohový kop z pravé strany, načež se do vzduchu dokázal natlačit Petagna. Hlavička směřovala do obránce, od kterého míč doskákal těsně vedle tyče.
     
    90+2
    Nápor hostujícího celku je u konce, Belotti totiž vybojoval volný kop u své šestnáctky. Rozehrávky se ujme sám brankář Sirigu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka, a sice hned z kraje druhého poločasu. Do vzdušného prostoru se dostal N'Koulou, která nedal Gomisovi sebemenší šanci. Spal tak doplatil na špatný vstup do druhého dějství, postupem času ale výrazně přidal, což domácí fanoušky určitě vyděsilo. Hosté si nakonec vytvořili několik slibných šancí, avšak vyrovnávací branka nakonec nepřišla.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:15. (23:23:23)

    David Suchý

    Branky: 52. N'Koulou

    Karty:   55. Moretti (TUI) – 27. Schiattarella (SPAL), 71. Cionek (SPAL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:15.
    Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Moretti – De Silvestri, Meïté, Rincón, R. Soriano (63. Baselli), Aina (87. Berenguer) – Falqué (71. Zaza), Belotti.
    Náhradníci: Ichazo, Rosati, Bremer – Lukić, Baselli, Damascan, Edera, Berenguer, Parigini, Djidji, Zaza, Ferigra.

    Spal: A. Gomis – Cionek (78. Paloschi), Vicari, Felipe (46. Djourou), Fares – Lazzari, Schiattarella (52. Valdifiori), Kurtić, Missiroli – Antenucci, Petagna.
    Náhradníci: Thiam, V. Milinković-Savić – Djourou, Šimić, Valoti, Moncini, Valdifiori, Dickmann, Everton Luiz, Paloschi, F. Costa, Viviani.

    Rozhodčí: Pasqua – Fiorito, Santoro
    bahis siteleri