Malmö Redhawks – Junosť Minsk 4:1 (kon.) | Tychy – Skellefteå 1:8 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:4 (kon.)
Mnichov – TPS 5:1 (kon.) | Eisbären – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Třinec – Tappara 2:8 (kon.)
Mountfield HK – Rouen 3:2 (kon.) | Kärpät – Norimberk 9:3 (kon.) | Storhamar – Djurgården 2:3 (po pr.)
Bolzano – IFK Helsinky 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:8 (0:1, 1:6, 1:1)
Tappara Tampere
Neděle 02.09.2018, 17:30 • WERK ARENA, Třinec • Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Ještě jedno vyloučení, na trestnou lavici usedne Tookka Mäntylä.
     
    57:36
    Poměr sil na ledě se na příštích devět vteřin vyrovná. Otso Rantakari podrazil projíždějícího Draveckého.
     
    57:15
    Kemiläinen mohl přidat další branku, jeho střelu do odkryté části branky ale skvěle zastavil obránce Bartko!
     
    55:45
    Početní výhodu tentokráte bude k dispozici mít Tappara. Roman Vlach si nepohlídal výšku své hole a zasáhl s ní obličej jednoho z protihráčů.
     
    53:25
    Oceláři si svou aktivitou vybojovali další přesilovku, na trestnou lavici za sekání usedl Juhani Jasu.
     
    51:40
    Obrovské štěstí stálo při Ocelářích při střele Valtteriho Kemiläjnena, který z mezikruží poslal kotouč do levé tyče Hrubcovy branky!
    46:53 CIENCIALA - 2:8
     
    46:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům stačily čtyři vteřiny přesilovky ke druhé brance! Kotouč se po vhazování velmi rychle dostal na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil DAVID CIENCIALA! Hostující brankář byl bez šance! Asistence: Milan Doudera, Jiří Polanský.
     
    46:49
    Přesilovka pro Oceláře, menší trest za hákování obdržel hostující Jere Karjalainen.
     
    46:28
    Neskutečné, co teď neproměnil Ondřej Kovařčík! Třinečtí vybojovali kotouč ve vlastním pásmu a po rychlém přechodu středního pásma se dostali do přečíslení tří proti jednomu. Viedensky před brankou adresoval pas právě střílejícímu Ondřeji Kovařčíkovi, ten ale přestřelil prázdnou branku!
     
    43:23
    Vlach byl přítomen také v další akci, zakončení mu ale nedovoleným zákrokem zabránil Joona Luoto. Přesilovka pro Třinec.
    42:02 OJAMÄKI - 1:8
     
    42:02
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté předvedli další oku lahodící a zapisují osmou branku! Otto Rauhala získal kotouč v předbrankovém prostoru, zastavil se a zpětným pasem ke střele vyzval NIKA OJAMÄKIHO! Ten z první vymetl pavučinky v horním rohu Hrubcovy branky! Asistence: Otto Rauhala.
    39:14 ELORINNE - 1:7
     
    39:14
    Tappara právě vstřelila branku!
    Udeřili tak opět hosté! Tappara se dostala do přečíslení dvou proti jednomu, Otto Rauhala před třineckou brankou namazal kotouč ALEKSI ELORINNEMU, který měl dostatek času zamíři a poslat puk do třinecké branky! Asistence: Otto Rauhala.
    37:23 CHMIELEWSKI - 1:6
     
    37:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se přeci jen dočkali a slaví první trefu! Další závar před hostující brankou již skončil v síti, když ARON CHMIELEWSKI dorazil poskakující kotouč za záda bezmocného brankáře Heljanka! Asistence: Roman Vlach, Vladimír Dravecký.
     
    33:43
    Hosté se hnali za další brankou, Jana-Mikaela Järvinena ale v dobré příležitosti podrazil Jiří Polanský. Přesilovka pro Tapparu.
    33:11 ELORINNE - 0:6
     
    33:11
    Tappara právě vstřelila branku!
    S Oceláři to nevypadá vůbec dobře, Tampere přidává šestou branku! Šimon Hrubec si od svého příchodu na led ještě nesáhl na puk a hned jej musel lovit ze své sítě! Z mezikruží třineckého brankáře propálil ALEKSI ELORINNE! Asistence: Jere Karjalainen, Tomáš Záborský.
     
    31:08
    Pro Petera Hamerlíka to byla poslední inkasovaná branka v dnešním zápase, zbytek duelu odchytá Šimon Hrubec.
    31:08 ERKINJUNTTI - 0:5
     
    31:08
    Tappara právě vstřelila branku!
    Pátá branka Tempere! Finští hokejisté zvládli vhazování ve vlastním obranném pásmu a po rychlé protiakci se opět radují! Přihrávku Kristiana Kuusely naplno zužitkoval ANTTI ERKINJUNTTI, který střelou z první nedal Hamerlíkovi sebemenší šanci! Asistence: Kristian Kuusela.
    30:45 KARJALAINEN - 0:4
     
    30:45
    Tappara právě vstřelila branku!
    Další branka v třinecké síti! Hráči Tampere zvládli situaci po buly u vlastní branky a po přechodu do útočného pásma se znovu prosadili. Lehké nahození Valtteriho Kemiläinena od modré čáry bylo před Hamerlíkem tečováno projíždějícím JERE KARJALAINENEM, třinecký brankář nedokázal zareagovat! Asistence: Vlatteri Kemiläinen.
    28:45 JASU - 0:3
     
    28:45
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté pokračovali v klasické přesilové hře a i tu dokázali využít! Na konci rychlé akce finského celku byl střílející JUHANI JASU, který procedil kotouč mezi Hamerlíkovou rukou a tělem! Asistence: Kristian Kuusela, Jan-Mikael Järvinen.
    28:27 JÄRVINEN - 0:2
     
    28:27
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté svou dlouhou výhodu využívají a jdou do dvoubrankového vedení! Kotouč se dlouhou dobu pohyboval skrz třinecké pásmo, Jarkko Malinen nakonec adresoval kotouč do předbrankového prostoru, odkud Hamerlíka překonal MATTI JÄRVINEN! Asistence: Jarkko Malinen.
     
    27:54
    Finové ostřelovali Hamerlíkovu branku, ani jednou ale netrefili klec. Na trestnou lavici usedá David Musil, který se provinil sekáním. Přesilovka pět na tři pro Tapparu se tak o čtyřicet tři vteřin prodlouží.
     
    26:37
    Výhoda hostí bude dvojnásobná! Tomáš Marcinko ve snaze získat kotouč podrazil svého soka, Oceláři se budou muset osmdesát vteřin bránit ve třech.
     
    25:57
    Ocelářům se dvakrát nepovedlo sehrát vhazování, Roma Vlach tak obdržel dvě minuty za zdržování hry.
    18:10 JÄRVINEN - 0:1
     
    18:10
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hostům stačilo třicet vteřin hry v početní výhodě ke vstřelení první branky dnešního utkání! Finští hokejisté sérií přihrávek přes celé pásmo roztáhli bránící čtveřici domácích, Hamerlíkovi pak vypadla z náruče střela Jarkka Malinena, čehož využil MATTI JÄRVINEN, který z bezprostřední blízkosti doklepl puk do sítě! Asistence: Jarkko Malinen, Valtteri Kemiläinen.
     
    17:39
    Ocelářům se nepovedla kombinace mezi Draveckým a Vlachem, Vladimír Dravecký pak při protiakci Tappary musel nedovoleně zastavit jednoho z hostujících útočníků. Přesilovka pro Tampere.
     
    11:19
    Oceláři se ubránili krátkému náporu Tappary a následně se dostali do přečíslení tří proti jednomu! Kotouč se od Viedenského dostal k Ondřeji Kovařčíkovi, ten si ale musel neposedný puk zpracovat, čímž umožnil hostujícímu brankáři se přesunout k tyči a zastavit střelu třineckého útočníka!
     
    08:01
    Oceláři museli na chvíli vyklidit útočné pásmo, z jejich další akce ale mohl padnout gól! Za Polanského nahozením na zadní mantinel se vydal brankář Heljanko, u kotouče ale rychleji byl Adamský, který hostujícímu brankáři vypíchl puk. Z toho mohl těžit Svačina, ten ale netrefil odkrytou klec!
     
    07:21
    Tappara se ale daleko nedostala, hráči s drakem na hrudi se znovu podívali do útočného pásma a vybojovali si další početní výhodu. Otso Rantakari si v souboji s Ondřejem Kovařčíkem počínal nedovoleně.
     
    02:33
    Joona Luoto nedovoleným způsobem zabránil Draveckému střílet, finský útočník si odsedí dvě minuty na trestné lavici.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 38. Chmielewski (Vlach, Dravecký), 47. Cienciala (M. Doudera, Polanský) – 19. Järvinen (Malinen, Kemiläinen), 29. Järvinen (Malinen), 29. Jasu (Kuusela, Järvinen), 31. Karjalainen (Kemiläinen), 32. Erkinjuntti (Kuusela), 34. Elorinne (Karjalainen, Záborský), 40. Elorinne (Rauhala), 43. Ojamäki (Rauhala)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (32. Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Kovář, Haman, Bartko – M. Kovařčík, Marcinko, M. Růžička (A) – Adamský (A, TS), Polanský, Svačina – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – Chmielewski, Vlach, Dravecký. Trenér: Václav Varaďa.
    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä (A), Elorinne, Rautanen, Tanus, Utunen – Kuusela (C), Järvinen (A), Erkinjuntti – Karjalainen (TS), Malinen, Záborský – Ojamäki, Jasu, Rauhala – Luoto, Järvinen, Levtchi. Trenér: Jukka Rautakorpi.

    Rozhodčí: Miroslav Štefík, Antonín Jeřábek – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 3 276
    bahis siteleri