Vítkovice – Košice 1:2 (1:3 po s.n.) | Miskolc – Gap 0:3 (kon.) | Poprad – Znojmo 4:1 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Rapaces de Gap
sk Neděle 02.09.2018, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov (3 za výhru v riadnom hracom čase, 2 za výhru po predĺžení alebo nájazdoch, 1 za prehru po predĺžení alebo nájazdoch) sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále. Úlohu postavenia v tabuľke môžu zohrať aj pomocné body. Pomocný bod môže mužstvo získať, ak zvíťazí v doplnkových samostatných nájazdoch, ktoré sa konajú po každom zápase.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program:
    Štvrtok 30.8.2018

    16:00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék 3:1 (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice 4:3 p.p. (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo 2:4 (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice 3:1 (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap 2:3 p.p. (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice 5:6 s.n. (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: HC Vítkovice – HC Košice
    15.00 o 3. miesto: DVTK Miškolc – Rapaces de Gap
    19.00 finále: HK Poprad – HC Orli Znojmo

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu o bronzovú priečku na 71. ročníku Tatranského pohára. DVTK Miškolc od 15:00 nastúpi proti Les Rapaces de Gap.

    Miškolc neúspešne vstúpil do Tatranského pohára, keď s domácim Popradom prehral jasne 3:1 a svoju česť a pozíciu pred poslednými nedeľnými zápasmi musel obhájiť v zápase s Vítkovicami. Českého súpera prekvapivo prevýšil a zdolal 3:1. S tromi bodmi teda Miškolc obsadil v skupine A konečné 2. miesto. Gap odohral svoj prvý zápas proti HC Orli Znojmo a nebol úspešný. Prehral 2:4. Včera Gap odohral zaujímavý zápas so slovenským celkom z Košíc a podarilo sa mu nad Oceliarmi vyhrať. Zápas skončil výhrou po predĺžení 2:3.

    DVTK Miškolc
    Maďarský klub DVTK Jegesmedvék Miškolc bude od novej sezóny 2018/19 účastníkom slovenskej Tipsport ligy pod vedením známeho lodivoda Glena Hanlona. Miskolc odohral v príprave zatiaľ tri stretnutia. Dvakrát sa stretol s Košicami (výhra 3:1 a prehra 7:1) a raz s Michalovcami (prehra 5:3). Tím trojnásobného šampióna bývalej MOL Ligy tvoria prevažne maďarskí hokejisti, no medzi nimi sa nachádza aj niekoľko legionárov vrátane štyroch Kanaďanov, jedného Fína a Slovinca Žigu Panceho. V tíme pôsobí aj tipsportligovým fanúšikom dobre známy obranca Jamie Milam a takisto aj slovenský obranca Tomáš Slovák. Pre Miskolc je 71. ročník Tatranského pohára premiérovým.

    Rapaces de Gap
    Francúzsky tím Rapaces de Gap z mesta Gap je štvornásobným šampiónom domácej najvyššej francúzskej hokejovej súťaže, naposledy sa Gapu podarilo dosiahnuť túto métu v sezónach 2014/15 a 2016/17. Tím v 90. rokoch aj na istú chvíľu vypadol do druhej ligy, no od roku 2009 je plnohodnotnou súčasťou francúzskej Ligue Magnus. Na Tatranskom pohári si Gap zahrá vôbec po prvýkrát v histórii. V kádri v súčasnosti pôsobia prevažne francúzski hokejisti doplnení o 6 Kanaďanov, 2 Lotyšov, 2 Američanov a jedného Rusa. Tím sa pred novou sezónou stále formuje pod vedením kanadského trénera Luciana Basileho. V príprave bol zatiaľ Gap vcelku úspešný. Vyhral štyri zápasy. Nad Brianconom 10:2, nad Chaux-de-Fonds 3:2 po nájazdoch, potom síce prišla prehra s Bordeaux 2:6, no v generálke na Tatranský pohár bol Gap úspešný, zdolal Anglet 3:6.
     
    Úvodné zostavy:

    DVTK Miškolc: Duschek (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Loiseau, Kulmala, Somogyi – Pance, Vas (A), Vincze – Ritó, Hajós, Láda

    Rapaces de Gap: Cooke (Darier) – Gibb, Labrecque, Reno, Nelson, Faure, Melin, Schmitt – Kambeitz, Biezais, Kontos – Bouvet, Abramov, Jekimovs, Brown, Colomban, Sarlieve, Schmitt, Gallet, Loizeau, Mokšancev, Gutierrez.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú hokejisti francúzskeho Gapu v čiernych dresoch. Miškolc prichádza z kabíny na opačnej strany v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Gap vyhral úvodné vhadzovanie a Bálintovi Magosimu sa podarilo dostať dopredu. Spomedzi kruhov sa snažil vystreliť, no nemal dostatok času a o puk prišiel.
     
    00:45
    Daniel Kiss zachytil puk v strednom pásme a okamžite ho nahadzoval dopredu. Na opačnej strane sme potom videli rýchlu krídelnú akciu z dielne Elvijsa Biezaisa, ktorý strieľal z kruhu a Duschek si pripísal úspešný zákrok.
     
    01:45
    Kristoff Kontos zachytil rozohrávku súpera na modrej čiare, no nemohol už pokračovať priamo dopredu. Ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    02:04
    Presilová hra pre Gap. Dve minúty za seknutie dostáva János Vas.
     
    02:20
    Prudká delovka z hokejky Samuela Labrecquea smerovala priamo na vyrážačku brankára Duscheka, ktorý si pripísal úspešný zákrok.
     
    02:56
    Úvodná minúta presilovej hry priniesla pre Gap pár streleckých pokusov. Hráči Miškolca však zatiaľ zvládajú brániť vo štvorici a držia natrénovaný oslabovkový útvar.
     
    03:32
    Úspešným vyhodením puku sa prezentoval obranca Bence Szirányi. Gap musí znovu začínať novú akciu až spoza Jordona Cookea.
     
    04:14
    Po ľavom krídle vyštartoval dopredu Rasmus Kulmala a hľadal spoluhráča pred bránkou. János Vas tam síce korčuľoval, no už si cestu k puku nájsť nedokázal.
     
    04:49
    Hajós hľadal ešte na modrej čiare Lászla Rita, no spolupráca hráčov DVTK v týchto chvíľach nevyšla tak, ako by si možno predstavovali.
     
    05:40
    Po pravom krídle sa dopredu tlačil Roland Hajós. Obranca Raphael Faure si ho postrážil, odstavil ho včas pri mantineli a Gap si potom prevzal kĺzajúci sa puk za Cookeom.
     
    06:02
    Presilová hra pre Miškolc. Adam Kambeitz dostáva dve minúty za faul kolenom.
     
    06:29
    Alexis Loiseau sa šikovne pretlačil z úrovne bránkovej čiary pred bránu. Cooke stihol reagovať včas a puk u seba ukryl. Hra je prerušená a Miškolc môže získať puk po vhadzovaní v útočnom pásme.
     
    06:46
    Bence Szirányi zakončoval z ľavého kruhu. Jeho pokus bol zablokovaný. Miškolcu sa však podarilo udržať útočné pásmo, len sa musia znovu zoradiť a postaviť si svoj presilovkový formát.
     
    07:41
    Šikovne to zahrali maďarskí hokejisti. Na pravom kruhu ostal uvoľnený Mátyás Vojtkó, ktorého zakončenie smerovalo len tesne vedľa brány.
     
    08:37
    Tomáš Slovák veľmi umne od modrej čiary nastreľoval puk do predbránkového priestoru. Pred bránou stál pripravený Balázs Láda a jemným tečom ho poslal na Cookea, od ktorého sa v momente odrazil na ochrannú sieť.
     
    09:12
    Matt Nelson napriahol za pravým kruhom a ihneď sa mu podarilo zakončovať. Brankár Duschek bol určite rád, že si po dlhšom čase siahol na puk.
     
    09:57
    Gutierrez zakorčuľoval poza obrancov v útočnom pásme a vypýtal si pohybom prihrávku od šikovného Abramova. Aj ju dostal, no hneď mu ju hráči Miškolca vypichli.
     
    10:50
    Tím Gap práve strelil gól!
    Francúzsky celok sa dostáva do vedenia v tomto stretnutí! Téo Sarlieve výbornou krížnou prihrávkou našiel na opačnom kruhu JULESA GALLETA, ktorý ihneď strieľal. Duschek sa presunúť nedokázal, a tak nemohol siahnuť na túto presnú strelu.
    Asistencie: Teo Sarlieve, Vincent Melin.
     
    10:59
    Miškolc však má ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Teemu Loizeau sa previnil, dostáva 2 minúty za vrazenie na mantinel a 10 minút za následné nešportové správanie.
     
    12:02
    Vas peknou krížnou prihrávkou našiel na modrej čiare Jamieho Milama, ktorý to mal pripravené na strelu z prvej. Puk však netrafil, trafil len vzduch a následne sa Gapu podarilo oslobodiť sa.
     
    12:53
    Krížnu prihrávku Slováka si tentokrát už lepšie spracoval obranca Jameson Milam, ale jeho tvrdá delovka nenašla správny cieľ – Cookeovu bránku.
     
    13:31
    Aj po skončenej presilovke je Miškolc stále ofenzívne naladený. Ďalšou strelou od modrej čiary to vyskúšal Tomáš Slovák, ale Cooke bol pripravený a zachytil strelu do svojej lapačky.
     
    14:26
    Galanisz hľadal krížnou prihrávkou pred bránku Magosiho, ktorý mu tam vcelku ideálne korčuľoval. Gapská obrana si však oboch útočníkov Miškolcu postrážila.
     
    15:14
    Strela Jánosa Vasa od modrej čiary opäť dopadla len do lapačky Cookea. V tomto zápase to Miškolc zatiaľ skúša viacmenej typickými zámorskými prvkami – strelami od modrej čiary a následným clonením, tečovaním, prípadne dorážaním.
     
    15:15
    Presilová hra pre DVTK Miškolc. Matt Nelson dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    16:11
    Žiga Pance sa premiestnil za pravý kruh a miernym náprahom vyslal puk na bránku. Jordon Cooke opäť sebaisto zneškodnil aj túto letiacu strelu.
     
    17:06
    Tomáš Slovák prekorčuľoval poza bránu a naviazal na seba dvoch hráčov Gapu. Na modrej ostal voľný Bence Szirányi, ktorý od modrej okamžite pálil a Cooke jeho strelu vyrazil na plexisklo.
     
    17:58
    Kontos prihral na modrú čiaru Vincentovi Melinovi, ktorý sa prezentoval tvrdou strelou. David Duschek podržal svojich spoluhráčov a aj u seba puk uschoval.
     
    18:40
    Presilovú hru získava tím Les Rapaces de Gap. Previnil sa Jed Rusk, dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    19:34
    Bálint Magosi to urobil umne. Vytiahol puk von z obrannej tretiny, chvíľu ho podržal v strednom pásme pri mantineli a nazbieral tak užitočné a cenné sekundy.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná časť hry priniesla rýchly hokej. Oba tímy sa prezentovali svojimi hernými štýlmi. Videli sme aj jeden gól, v 11. minúte poslal Gap do vedenia Gallet.
    Druhá tretina sa začne približne o 15:42.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:21
    Kontos zo stredného pásma dával prihrávku späť dozadu svojmu spoluhráčovi. Pomaly sa už končí presilová hra Gapu.
     
    20:44
    Po pravom krídle veľmi rýchlo vyštartoval Bálint Magosi a z kruhu otestoval tvrdosť svojej hokejky. Vyslal veľmi prudký projektil, ktorý skončil napokon na hornej žŕdke!
     
    21:45
    Rasmus Kulmala ešte poslal puk po mantineli za bránku a potom odišiel striedať. Jeho spoluhráči zatiaľ udržali pásmo a snažili sa vytvoriť si strelecké pozície.
     
    22:21
    Raphael Faure za bránkou zvládol súboj s protihráčom. Cooke v bráne pozorne sledoval vývin a keď si bol istý, že to jeho spoluhráč zvládne, opäť sa dal do pohovu.
     
    23:12
    Biezais za bránkou vymýšľal niečo, čo asi vedeli iba jeho spoluhráči. Ostal tam nechránený, za chvíľu však k nemu prikorčuľoval obranca Miškolcu a Gap si už šancu nevytvoril.
     
    23:34
    Sarlieve spoločne s Loizeauom vnikli do útočného pásma, no trochu pozabudli vziať na vedomie pravidlá. Čiarový rozhodca tento ofsajd odpískať musel.
     
    23:49
    Tím Gap práve strelil gól!
    Gapskí dravci zvyšujú svoje vedenie! Duschek po prvej strele na bránku nemal puk pod kontrolou, v predbránkovom priestore sa najlepšie zorientoval JULLES GALLET, ktorý poľahky našiel voľné miesto a rozvlnil sieť.
    Asistencie: Teemu Loizeau, Parker Reno.
     
    24:52
    Presilová hra pre rozbehnutý Gap. Za podrazenie si dve minúty na trestnej lavici posedí Alexis Loiseau.
     
    25:32
    Nick Crawford sa zmocnil puku za bránkou a bezpečne ho poslal preč cez celé klzisko až ku Cookeovi.
     
    26:08
    Gap roztočil svoj presilovkový kolotoč a vytvoril si aj streleckú možnosť. Spoza ľavého kruhu zakončoval Raphael Faure, Duschek okamžite spojil betóny a strelu vyrazil.
     
    26:56
    Práve v momente, keď sa na ľad už vrátil vylúčený Loiseau sa do postavenia za ľavým kruhom dostal obranca Labrecque a pálil. Zakončenie švihom však bránku minulo a puk po obvode mantinelu prešiel až do stredného pásma.
     
    27:40
    Loizeau a Gallet boli korčuliarsky dobre rozbehnutí smerom dopredu, pri prechode cez modrú čiaru to však zaškrípalo. Čiarový arbiter spozoroval ofsajd a hra bola prerušená.
     
    28:21
    Presilová hra pre Miškolc. Za seknutie si dve minúty posedí Adam Kambeitz.
     
    29:04
    Po Crawfordovej strele vznikol pred Cookeovou bránou menší zmätok, Loiseau s Kulmalom boli najaktívnejší, snažili sa puk dotlačiť, no Cooke spoločne s obrancami im nedovolili skórovať.
     
    30:05
    Jednoduchú priamočiaru strelu Tomáša Slováka brankár Cooke bezpečne zachytil do svojej lapačky, prezrel si okolitý priestor a pre istotu prikryl.
     
    30:37
    Kambeitz dával prihrávku pred bránu Elvijsovi Biezaisovi, ktorý prikorčuľoval veľmi rýchlo k Duschekovi, no strelou z prvej mu len vyprášil betóny.
     
    32:09
    Gutierrezovi prikorčuľoval na ľavý kruh Norbert Abramov, ktorý sa mu šikovne ukázal a ihneď z prvej po prihrávke zakončoval. Strela však letela len do Duscheka.
     
    32:21
    Bálint Magosi bol faulovaný počas úniku na bránku, za tento zákrok hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie!
     
    32:21
    Bálint Magosi zvolil jednoduchú variantu. Strieľal spomedzi kruhov, ale triafal len do pripravených betónov gólmana Jordona Cookea!
     
    32:38
    Strelu Jamieho Milama od modrej čiary ešte spred bránkoviska tečoval Žiga Pance, no podarilo sa mu puk dostať len na gólmana Cookea.
     
    33:29
    Spomedzi kruhov sa rozhodol vystreliť aj János Vas, no jeho zakončenie takisto ako to predchádzajúce skončilo na pripravenom brankárovi Cookeovi.
     
    34:13
    Šikovne to urobili hráči DVTK, dvomi prihrávkami v strednom pásme sa zbavili dvoch protihráčov. Z pravého krídla sa potom Alexis Loiseau šikovne presunul medzi kruhy a švihom zakončoval. Gólman Cooke bol znovu pozorný.
     
    34:42
    Hra je po nedovolenom zákroku Nikandrosza Galanisza prerušená. Center prvej formácie Miškolcu dostáva dve minúty za držanie.
     
    35:24
    Gapu sa podarilo ihneď rozbehnúť presilovkové rozostavenie. Od modrej čiary to premyslenou strelou skúšal Matt Nelson, ale Duschek bol pripravený a poradil si so zákrokom.
     
    35:46
    Nelson presunul puk na Norberta Abramova na ľavý kruh. Abramov pálil z prvej a David Duschek musel betónom zasahovať. Gapskí dravci ostávajú v pásme.
     
    36:45
    V závere presilovky, ktorú Rapaces strávili väčšinou v útočnom pásme, sa ešte pokúšal o strelu Adam Kambeitz. Jeho pomerne razantná strela bola Duschekom vytlačená do rohu klziska.
     
    37:54
    Slovákova strela od modrej čiary skončila na brankárovi Cookeovi, ktorú ju ihneď pohotovo vyrazil preč z nebezpečnej predbránkovej zóny.
     
    38:30
    Jeffrey Brown sa pomerne poľahky dostal medzi kruhy a vyskúšal preveriť Duscheka. Ten sa rozhodol pre tento zákrok použiť lapačku a urobil správne.
     
    39:17
    Presilová hra pre Miškolc. Vincent Melin dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry mala podobný rýchly priebeh a totožné gólové skóre ako prvá a takisto aj rovnakého strelca. V 24. minúte si pripísal ďalší gólový zásah Gallet a Gap po dvoch tretinách vedie 0:2.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 16:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Po ľavom krídle smeroval dopredu Magosi. Pokúšal sa zakončiť z kruhu, no priestor bránky sa mu trafiť nepodarilo.
     
    40:47
    Prihrávka Panceho smerovala tesne pred bránkovisko, kde stál János Vas, ale napálil to iba priamo do gólmana Cookea.
     
    41:16
    Galanisz bol na pravom kruhu a dostal sa do streleckej možnosti. Jeho zakončenie skončilo na Cookeových betónoch.
     
    41:25
    Hneď potom podnikli protiútok hráči Gapu, ale spomedzi kruhov sa Biezais po prihrávke Kambeitza nepresadil. Duschek bol dostatočne koncetrovaný.
     
    42:33
    Teo Sarlieve chcel ihneď otočiť hru z obranného pásma smerom do útoku, ale stredné pásmo si hráči Miškolcu pozorne pokryli a nenechali voľné žiadne koridory.
     
    43:17
    Zblízka spred bránky strieľal Balázs Láda. Bol v podstate na úrovni bránkovej čiary, trafil bočnú sieť a Gap potom už získal puk.
     
    44:14
    Medzi kruhmi napriahol Raphael Faure. Jeho tvrdá delovka skončila na brankárovi Davidovi Duschekovi.
     
    44:54
    Szirányimu nebolo umožnené poslať dlhú prihrávku na útočnú modrú čiaru, kde si už nakorčuľoval jeho spoluhráč. Gap dobrým systémom pokryl stredovú zónu a prieniku prihrávky zabránil.
     
    45:48
    Jemné nahodenie z hokejky Robina Colombana z pravého kruhu smerovalo pred bránku, kde však mal prevahu gólman Duschek, keďže žiaden z hráčov Gapu tam nestál pripravený.
     
    47:01
    Presilová hra pre DVTK Miškolc a šanca na zníženie. Dnešný dvojgólový strelec Jules Gallet dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    47:47
    Miškolcu sa zatiaľ darí držať puk na hokejkách v útočnom pásme. Strela z ľavého kruhu Kulmalovi veľmi nevyšla, Cooke ju odrazil na zadný mantinel.
     
    48:50
    Miškolc s blížiacim sa záverom presilovky sa snaží vyťažiť ešte čo najviac. Ďalšou delovkou od modrej čiary sa prezentoval Jamie Milam. Puk letel priamo Cookeovi do hrude, a tak nemal problém ho u seba schovať.
     
    50:14
    Roland Hajós poľahky posunul puk po zadnom mantineli a brankár Jordon Cooke to iba pohľadom ukontroloval.
     
    50:33
    Videli sme zaujímavú situáciu, ktorá na našich klziskách nie je až taká častá a jednoznačná. Balázs Láda a hráč Gapu Romain Gutierrez počas hry rázne zhodili dole z rúk rukavice a chceli si medzi sebou vymeniť niekoľko poriadnych úderov. Čiarový rozhodca však Gutierreza ihneď chytil zozadu a nedovolil im pustiť sa do férovej pästnej výmeny.
    Gutierrez dostáva 2 minúty za hrubosť a 10 minút za zhodenie rukavíc, totožný trest patrí aj Ládovi.
     
    51:46
    Rasmus Kulmala sa pretláčal pomedzi kruhy a pokúšal sa ihneď zakončovať, no dvojica obrancov Gapu sa pripravila a bezpečne ho odstavila od puku.
     
    52:25
    Nikandrosz Galanisz napriahol za pravým kruhom. Mal pred sebou protihráča a snažil sa ho obstreliť a mieriť k pravej žrdi. Puk napokon prefrčal popri pravej žrdi a skončil na mantineli.
     
    53:30
    Šikovné zakončenie Kristoffa Kontosa od modrej čiary letelo pekne priamo na Duscheka a bolo ešte trošku tečované. Hráči Miškolcu si však s touto situáciou poradili.
     
    54:18
    János Vas spoza ľavého kruhu poslal puk tesne mimo brány. Strela skončila na zadnom mantineli a hráči Gapu si vzali kus čiernej gumy pre seba.
     
    55:02
    Gibb dával svojmu kolegovi z obrany Samuelovi Labrecqueovi puk presne na ľavý kruh, odkiaľ Labrecque strieľal. Duschek mal prehľad v hre a strelu usmernil na zadný mantinel.
     
    56:08
    Daniel Kiss poslal mierne razantnú strelu na bránku. Cooke šiel do rozkľaku, od betónov sa mu puk odrazil pred seba. Dorážať chcel ihneď Márk Miskolczi, ale napokon nedokázal Cookea prekvapiť.
     
    56:15
    V perfektnom samostatnom úniku bol Roberts Jekimovs, ktorý šiel už sám na Duscheka. Snažil sa ho rozhýbať, napokon zakončoval zblízka bekhendom. Duschek dobre zanechal pravý betón pri žrdi a zastavil ním puk.
     
    57:28
    Téo Sarlieve vykorčuľoval dopredu po ľavom krídle a dostal sa až do blízkej vzdialenosti k Duschekovi, no napálil to iba priamo do neho.
     
    57:45
    Medzitým odchádza David Duschek na striedačku a Miškolc rozbieha svoju powerplay!
     
    58:14
    Kulmalovi sa podarilo pretlačiť sa medzi kruhy, odkiaľ to vyskúšal nahodiť na Cookea. Brankár Gapu vytlačil puk vyrážačkou na ochrannú sieť.
     
    58:17
    Oddychový čas pre DVTK Miškolc! Po ňom sa bude vhadzovať v obrannom pásme Les Rapaces.
     
    58:46
    Puk sa priblížil ku Cookeovi, ten si ho ihneď pripravil na hokejku a poslal preč do stredného pásma.
     
    59:33
    Gap zatiaľ prežíva powerplay súpera dobre. Pár zmätkov pred bránkou tam už bolo, no pokiaľ je to bez inkasovaného gólu, je to pre Gap dobrá záležitosť. Teraz Brown vyhodil puk z obrannej tretiny a je to icing. Tréner Gapu Luciano Basile si berie oddychový čas.
     
    59:57
    Tím Gap práve strelil gól!
    Dravci z Gapu pečatia výhru svojho tímu gólom do prázdnej bránky! Gapu sa podarilo vyhrať buly v obrannom pásme a vytiahnuť puk von až do útočnej tretiny. Za bránkou operoval Biezais, ktorý našiel na pravom kruhu voľného ROBERTSA JEKIMOVSA a ten si strelou vychutnal prázdnu bránku!
    Asistencia: Elvijs Biezais.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretine sa hráči Miškolcu snažili o strelenie kontaktného gólu, no defenzíva Gapu s podporou brankára Cookea hrala po celý čas koncentrovane a organizovane. Napokon Gap zaknihoval výhru gólom do prázdnej bránky.
    Hokejisti Gapu teda končia svoju premiérovú účasť na Tatranskom pohári tretím miestom. Miškolc sa v konečnom poradí 71. ročníka tohto tradičného turnaja umiestnil na 4. pozícii.

    Večer nás čaká vyvrcholenie turnaja. HK Poprad nastúpi vo finále proti HC Orli Znojmo a my budeme znovu pri tom. Stretnutie sa začína o 19:00, tak si na náš web potom znovu kliknite.

    Zatiaľ ďakujeme za pozornosť. (17:01:42)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 11. Gallet (Sarlieve, Melin), 24. Gallet (Loizeau, Reno), 60. Jekimovs (Biezais)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Duschek (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi (A), Slovák, Rusk, Milam, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi (C) – Loiseau, Kulmala, Somogyi – Pance, Vas (A), Vincze – Ritó, Hajós, Láda
    Rapaces de Gap: Cooke (Darier) – Gibb, Labrecque, Reno, Nelson, Faure, Melin, Schmitt – Kambeitz, Biezais, Kontos – Bouvet, Abramov, Jekimovs, Brown, Colomban, Sarlieve, Schmitt, Gallet, Loizeau, Mokšancev, Gutierrez
    bahis siteleri