Krejčíková, Siniaková – L. Kičenoková, Siegemundová 2:0 (kon.)
konec
Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková
Barbora Krejčíková
Kateřina Siniaková (1)
2
6 6  
 
Ljudmila Kičenoková Laura Siegemundová
Ljudmila Kičenoková
Laura Siegemundová
0
3 2  
 
Neděle 02.09.2018, 20:42 • Kurt č. 17, New York (USA) • US Open - čtyřhra žen - US Open (tvrdý povrch) • Osmifinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce tenisu. Na závěrečném grandslamu sezony US Open budou dnes Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou bojovat o postup mezi nejlepší osmičku. Proti českému páru se postaví ukrajinsko-německá dvojice Ljudmila Kičenoková, Laura Siegemundová.
     
    Česká dvojice letos exceluje na grandslamech! Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou už natáhly svou vítěznou šňůru na turnajích velké čtyřky na neuvěřitelných 14 zápasů. Po triumfu na French Open se české duo popasovalo se soupeřkami i na travnatém povrchu ve Wimbledonu.

    Také ve Flushing Meadows jsou zatím Češky bez konkurence. Nejprve zničily ve dvou setech pár Bondarenková, Krunicová, následně se poradily také s populární dvojicí "Bucie" tedy Bethanie Matteková-Sandsová, Lucie Šafářová.

    To ukrajinsko-německý pár spolu hraje vůbec na prvním turnaji. V prvním kole nedaly ve dvou setech šanci dvojici Cirsteaová, Sorribesová. Druhý zápas už byl o něco komplikovanější, ale Kičenoková se Siegemundovou dokázaly otočit nepříznivý stav z 0:1 na sety proti páru Beguová, Niculescuová.
     
    Všechny čtyři aktérky osmifinálového duelu už jsou na kurtu s číslem 17. Po krátkém rozehrání může zápas začít.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Jako první se na servisu představí Barbora Krejčíková. Po podání na Ukrajinku se nehrálo. Míček skončil přesně ve středu kurtu.
     
    15-15
    Další servis Krejčíkové dokázala Siegemundová vrátit tvrdým returnem křížem. Siniaková na síti nezareagovala.
     
    15-30
    Barbora Krejčíková už musela po prvním podání vyměňoval údery s ukrajinskou tenistkou Češky se dostaly do hluboké defenzivy a vše zakončila Siegemundová parádním úderem za pásku.
     
    30-30
    Krejčíková našla prvním servisem místo přesně na středové lajně. Druhé eso.
     
    40-30
    Tentokrát se Krejčíková nemýlila dělovkou do středu kurtu. Ukrajinsko-německá dvojice ještě zkusila jestřábí oko, ale to eso jen potvrdilo.
     
    1:0
    Krejčíková musela hrát jen přes druhý servis. Po returnu Siegemundové však Ukrajinka zaváhala volejem daleko do autu a první gem tak putuje na stranu českého páru.
     
    15-0
    Ljudmila Kičenoková servírovala na úvod druhého gemu na Krejčíkovou. Češky poté na síti rozebraly německou hráčku dvěma voleji.
     
    30-0
    Ukrajinská tenistka Siniakovou servisem příliš nezatlačila. Následně mohla rodačka z Hradce Králové hladce uklidit míček po lajně.
     
    40-0
    Ljudmila Kičenoková vyhodila první podání do těsného autu. A po chybném voleji Němky jsou tady tři brejkboly pro českou dvojici.
     
    40-15
    Kičenoková pokračovala na podání, ale Siniaková předvedla opět povedený return. Následně ale Krejčíková lobovala jen přesně do rakety Siegemundové.
     
    40-30
    Ljudmila Kičenoková svým servisem na tělo Krejčíkové dokázala českou dvojici dokonale zatlačit. Vše zakončila Němky snadnou smečí ze sítě.
     
    2:0
    Ukrajinská tenistka přichází o své podání! Kateřina Siniaková totiž vystřihla geniální return po lajně, po kterém se Siegemundová jen ohlédla.
     
    15-0
    Právě Kateřina Siniaková tak může potvrdit získaný brejk na podání. začíná výtečně, přímým bodem na Kičenokovou.
    0:0; 2:0; 15-0 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    30-0
    Ani Siegemundová toho příliš na returnu nepředvedla. Siniaková mohla s klidem zakončovat druhým úderem po lajně.
     
    30-15
    Kateřina Siniaková tentokrát trefila prvním servisem jen síť. Po druhém podání už nedokázala čelit přesnému returnu Kičenokové k základní lajně.
     
    30-30
    Ani nyní se české hráčce nevydařil první servis. Na ten druhý dokázala rázně odpovědět returnem po lajně Siegemundová.
     
    30-40
    Siniaková zatlačila servisem na tělo Kičenokovou. Ta ale míček dokázala udržet ve hře a poté jí pomohla na síti spoluhráčka. Také ukrajinsko-německá dvojice má brejkbol.
     
    40-40
    Brejkbol je pryč. Siniaková měla sice potíže a nadhozem podání, ale poté vystřihla přímý bod na Němku. Shoda.
     
    40-A
    Je tu však ještě jedna šance. Kičenoková returnovala milimetrově po lajně do rohu kurtu a následně zakončila výměnu kraťasem.
     
    40-40
    Kičenoková měla výměnu skvěle rozehranou na síti. Siegemundová ale nedokázala zakončit a poté byla prohozena Siniakovou. Shoda.
     
    A-40
    Kičenoková předvedla znovu velmi dobrý return, ale následně Češky přešly z obrany do útoku a výměnu zakončila Krejčíková na síti.
     
    40-40
    Kateřina Siniaková trefila prvním servisem pásku, od které se míček odmrštil do autu. Siegemundová výborně returnovala k tomu přidala i vítěznou smeč. Shoda.
     
    A-40
    Siniaková přidává eso do středu kurtu ve velmi důležitou chvíli.
     
    3:0
    Skvěle! Siniaková měla sice při vlastním podání problémy, ale dokázala gem dotáhnout do vítězného konce. Na závěr hry překvapila Siegemundovou servisem do středu kurtu.
     
    15-0
    Jako poslední ze čtveřice tenistek se na servisu představí Laura Siegemundová. Německá hráčka začíná přeběhem k síti, ale Krejčíková dokázala obě tenistky prohodit.
     
    30-0
    I další fiftýn jde na konto českého páru. Siniaková returnovala s velkým štěstím o pásku, která nadzvedla míček nad raketu Ukrajinky.
     
    30-15
    Laura Siegemundová měla také potíže s nadhozem prvního podání. Nakonec se hrálo až po druhém servisu, který nedokázala Krejčíková zreturnovat do kurtu.
     
    40-15
    Německá hráčka servírovala proti Siniakové, ale s returnem pod nohy se nevypořádala. Dva brejkboly pro české duo.
     
    4:0
    Siegemundová podala jen velmi lehce. Toho využila Krejčíková k vyvedenému returnu a následně už měla Siniaková na síti snadnou pozici.
     
    15-0
    Barbora Krejčíková může při svém podání potvrdit i druhý brejk v prvním setu. Začíná přímým bodem proti Kičenokové.
     
    30-0
    Ani druhý servis nedokázala Siegemundová returnovat do kurtu.
    0:0; 4:0; 30-0 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    40-0
    Barbora Krejčíková přidává jistě i třetí fiftýn v řadě. Kičenoková sice míček zasáhla rámem rakety, ale na přesný return mohla zapomenout.
     
    40-15
    Siegemundová zariskovala přerušila výměnu a byla odměněna dobrých rozhodnutím videa. Následně po přechodu k síti dokázala ukončit výměnu volejem.
     
    5:0
    Krejčíková potvrzuje i druhý brejk v prvním setu. Na závěr gemu přidala tvrdé podání na tělo Kičenokové, která nedokázala returnovat přes pásku.
     
    15-0
    Odvracet nepopulárního kanára bude servisem Ljudmila Kičenoková. Ukrajinská hráčka zvolila na úvod proti Krejčíkové servis do středu, ale míček se jí rychle vrátil pod nohy.
     
    30-0
    Další podání Kičenokové mířilo na Siniakovou, která napodobila Krejčíkovou ziskem fiftýnu na returnu.
     
    30-15
    Teď už ale boduje i dvojice na podání. Krejčíková tentokrát přepálila return daleko do autu.
     
    30-30
    Kičenoková netrefila první podání do vymezeného prostoru. Proti Siniakové se ale prosadila i po druhém servisu.
     
    30-40
    Siniaková velmi rychle přešla k síti, ale Kičenoková jí dokázala přelobovat a Krejčíková už byla u míčku pozdě.
     
    5:1
    Na závěr gemu dokázala Ljudmila Kičenoková přidat přímý bod po servisu do středu kurtu.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková servíruje na zisk prvního setu. Úvodní fiftýn jde ale na konto soupeřek po vynikajícím returnu Kičenokové křížem.
     
    15-15
    Siniaková musela hrát jen přes druhé podání. I to ale na chybující Siegemundovou stačilo.
     
    30-15
    Siniaková přidává přímý bod proti returnu Kičenokové. Zisk první sady je velmi blízko.
    0:0; 5:1; 30-15 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    30-30
    Kateřina Siniaková se nemohla spolehnout na první podání. Po returnu přispěchala Siegemundová k síti, kde předvedla vynikající volej.
     
    30-40
    Po prvním podání skončil míček těsně vedle středové čáry. Po tom druhém returnovala Kičenoková milimetrově do rohu kurtu. Brejkbol.
     
    40-40
    Kateřina Siniaková musela hrát znovu jen přes druhý servis. Siegemundová ale nabídnutého brejkbolu nevyužila, její servis nebyl přesný a to potrestala Krejčíková. Shoda.
     
    40-A
    Ještě jedna šance pro hráčky na returnu. Kičenoková sází jeden přesný return za druhým.
     
    5:2
    Ukrajinsko-německá dvojice ještě dramatizuje první sadu. Kateřina Siniaková nedokázala dopodávat úvodní dějství do vítězného konce a pro vítězky posledních dvou grandslamů se set komplikuje.
     
    15-0
    Šanci na další snížení má na podání Laura Siegemundová. Němka proti Krejčíkové servisem neuspěla. Naopak Češka vytloukla soupeřku na síti.
     
    30-0
    Siegemundová servírovala tvrdě na Siniakovou, která ale skvěle returnovala do středu kurtu a k tomu přidala i vítězný úder po lajně.
     
    30-15
    Laura Siegemundová trefila prvním servisem pouze pásku. Druhé podání nedělalo Krejčíkové větší potíže, ale Siegemundová dokázala v pravou chvíli vytáhnout přesný úder do rohu kurtu.
     
    30-30
    Ani nyní setboly nepřicházejí. Return Siniakové těsně vylétl do autu.
     
    30-40
    Laura Siegemundová dokázala na podání otočit vývoj osmého gemu. Na síti jí k tomu pomohla ukrajinská tenistka pohotovým zákrokem.
     
    5:3
    Siegemundová dokázala servisem do středu nachytat Siniakovou, následně přišel jen lehký return, který dokázala Kičenoková zakončit na síti.
     
    15-0
    Také Barbora Krejčíková má šanci zakončit první sadu na podání! Začíná parádním servisem na Kičenokovou.
     
    30-0
    Krejčíková přidává i druhý vynikající servis v řadě. Ani Siegemundová se k přesnému returnu nedostala.
     
    30-15
    První podání vylétlo daleko do autu. Druhý servis skončil v síti.
     
    40-15
    Po servisu na Siegemundovou již setboly přicházejí. Krejčíková dokázala nachytat na síti Kičenokovou úderem křížem.
    0:0; 5:3; 40-15 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    6:3
    První set je za českým párem. Na závěr úvodního dějství vytáhla Krejčíková přesný servis na Kičenokovou, která se k přesnému returnu nedostala.
     
    15-0
    Ljudmila Kičenoková rozehrála druhou sadu servisem na Krejčíkovou. Dvakrát však poslala míček pouze do sítě.
     
    30-0
    I druhý fiftýn míří za českým párem. Siniaková zavřela oči, práskla do míčku a ten skončil na postranní lajně.
     
    40-0
    Vynikající start české dvojice. Podobně si totiž vedla i Krejčíková a její return po lajně.
     
    40-15
    Ljudmila Kičenoková byla pod velkým tlakem při svém servisu. Proti returnu Siniakové dokázala bodovat Siegemundová na síti.
     
    40-30
    Ani druhý brejkbol není využit. Kičenoková trefila eso na boční lajnu.
     
    1:0
    Kičenoková poslala první podání do pásky od které se míček odrazil do autu. Druhý servis už skončil v síti a úvodní gem končí dvojchybou.
     
    15-0
    Jako první se z českého páru představí na podání Krejčíková. Kičenoková returnovala tvrdě, ale poté nedokázala umístit druhý úder od základní lajny do dvorce.
     
    30-0
    Laura Siegemundová nestačila na tvrdé podání české hráčky. Lehký return poté mohla s klidem zakončit na síti Siniaková.
     
    40-0
    Krejčíková přidává další vynikající první podání. Vše zakončila znovu proti returnu Kičenokové Siniaková volejem.
     
    2:0
    Brejk je potvrzen čistou hrou. Krejčíková na závěr gemu vystřihla eso k boční lajně.
     
    15-0
    Těsný aut Siegemundové z prvního podání. Na druhé podání dokázala Krejčíková skvěle zaútočit a druhým úderem už zabodovat.
     
    15-15
    Siegemundová tentokrát řádila na síti. Po dvou úderech od sítě pořádně prohnala české hráčky.
    1:0; 2:0; 15-15 - L. Kičenoková, L. Siegemundová
     
    30-15
    Kičenoková neodkázala zakončit výměnu na síti, naopak Siniaková si přešla pro vítěznou smeč až k pásce.
     
    30-30
    Laura Siegemundová podávala na Siniakovou na tělo české hráčky. Nakonec zakončovala na síti Kičenoková. Česká dvojice ještě vyzkoušela jestřábí oko, ale to bod přisoudilo soupeřkám.
     
    30-40
    Siegemundová znovu dokázala otočit nepříznivý stav při svém podání. Němka parádním úderem křížem zaskočila Siniakovou.
     
    2:1
    První podání skončilo v síti. Po druhém servisu se už ale raduje ukrajinsko-německá dvojice ze zisku gemu. Siegemundová dokázala zahrát forhend po lajně kolem Krejčíkové.
     
    15-0
    Při podání Kateřiny Siniakové může česká dvojice znovu odskočit na rozdíl dvou gemů. Na úvod česká hráčka boduje po vynikajícím úderu podél sítě z téměř ztracené pozice.
     
    30-0
    Siniaková trefila první podání na tělo Siegemundové, následně přidala i forhend po lajně a Kičenoková byla na síti jako zmražená.
     
    40-0
    První podání rodačky z Hradce Králové šlo na Kičenokovou. Češky se dostaly do jasné výhody, kterou dokázala proměnit ve fiftýn Krejčíková na síti.
     
    40-15
    Siniaková měla potíže s nadhozem prvního podání a toho využila k parádnímu returnu Němka.
     
    3:1
    Kateřina Siniaková musela hrát jen přes druhé podání. I po něm ale dokázala bodovat. Kičenoková totiž zkoušela překonat Krejčíkovou úderem křížem, ale míček poslala jen do autu.
     
    15-0
    Právě Ljudmila Kičenoková se bude snažit snížit stav druhé sady na servisu. Ukrajinka byla pod tlakem po servisu Krejčíkové. Siniaková ještě výměnu nezakončila smečí, ale poslední slovo měla její spoluhráčka.
     
    30-0
    První servis Kičenokové mířil daleko do autu. Ani druhé podání se do kurtu nevešlo a Ukrajinka se dostává pod tlak.
     
    30-15
    Teď už ale přichází eso k boční lajně. Krejčíková byla bez šance.
    1:0; 3:1; 30-15 - L. Kičenoková, L. Siegemundová
     
    40-15
    Tentokrát ale první podání nenašlo vymezený prostor. Siniaková předvedla poveden return, k tomu i přesný forhend od základní lajny a Češky mají dva brejkboly.
     
    40-30
    Kičenokové se znovu nepovedl první servis, ale po tom druhém donutila Krejčíkovou k chybě na returnu. Je tu ještě jedna šance pro českou dvojici.
     
    4:1
    Ukrajinská hráčka podávala proti Siniakové, ale po returnu české tenistky nevrátila míček do kurtu a druhý brejk ve druhém setu je na světě.
     
    0-15
    Barbora Krejčíková může české duo výrazně přiblížit postupu do čtvrtfinále. Na úvod se ale musela sklonit před dělovým returnem Kičenokové.
     
    0-30
    První podání Krejčíkové našlo pouze síť. Následně Češka riskovala od základní lajny, ale forhendem trefila pásku.
     
    15-30
    Teď už ale Krejčíkové první podání sedlo na raketu a trefuje přímý bod.
     
    30-30
    Barbora Krejčíková servírovala proti Siegemundové ke středové lajně a Němka vyhodila return daleko do autu.
     
    40-30
    Skvěle! Krejčíková dokázala i dalším prvním servisem připravit ideální pozici Siniakové na síti.
     
    40-40
    Barbora Krejčíková musela hrát jen přes druhý servis. Siegemundová ale ještě vybojovala pro ukrajinsko-německou dvojici shodu po přechodu k síti.
     
    40-A
    Krejčíková měla velké potíže s nadhozem prvního podání. Následně vyhodila snadný forhend do zámezí a Češky budou čelit brejkbolu.
     
    40-40
    Brejkbol je smazán vynikajícím servisem a následnou hrou Siniakové u sítě. Shoda.
     
    40-A
    Barbora Krejčíková dokázala soupeřky rozpohybovat prvním servisem, ale česká hráz na síti neuspěla. Siegemundová předvedla povedený prohoz po lajně.
     
    4:2
    Teď už ale Krejčíková ztrácí své podání. Na závěr vystřihla dvojchybu.
     
    15-0
    Laura Siegemundová může přiblížit svou dvojici na dohled. Němka na úvod gemu předvedla nepřesný volej do sítě.
     
    15-15
    Německá tenistka po druhém podání dokázala vyměňovat údery se Siniakovou. Následně přešla k síti a českou hráčku přehrála.
    1:0; 4:2; 15-15 - L. Kičenoková, L. Siegemundová
     
    15-30
    Siniaková teď kazí jednoduché údery. Smeč nad hlavou vyhodila daleko do autu.
     
    30-30
    Servis Siegemundové našel přesně raketu Siniakové, která tentokrát předvedla povedený return křížem.
     
    30-40
    Krejčíková však uspěchala svůj return a míček skončil jen v síti.
     
    40-40
    Laura Siegemundová trefila první podání do středu kurtu, poté zatlačila Siniakovou, ale Češky se zázrakem ubránily a poté zakončila Siniaková po lajně. Shoda.
     
    A-40
    Brejkbol. Krejčíková našla returnem nabíhající Siegemundovou, následně se zapojila do přestřelky i Siniaková a je z toho brejkbol.
     
    5:2
    Laura Siegemundová hrála proti brejkbolu prvním servisem do středu kurtu. Následně dokázala Siniaková skvěle lobovat přes obě soupeřky a vše zakončila na síti.
     
    15-0
    Kateřina Siniaková má šanci ukončit osmifinálový zápas při vlastním servisu. Rodačka z Hradce Králové podávala na úvod proti Kičenokové. A získala bod po voleji své spoluhráčky.
     
    30-0
    Siniaková jen těsně minula první podání. Po druhém servisu se ale Siegemundová na returnu neprosadila, navíc nedosáhla na prudký úder Siniakové.
     
    40-0
    Tři mečboly! Servis Siniakové nedokázala Kičenoková umístit zpět do kurtu.
    1:0; 5:2; 40-0 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    6:2
    Je konec! Po prvním podání Siniakové se dostala Siegemundová jen k lehkému returnu k pásce, kde byla připravena Krejčíková a ta nekompromisním úderem zakončila osmifinálový zápas.
    2:0; 6:2 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    Konec zápasu
     
    Vítězky French Open a Wimbledonu míří za dalším titulem, na US Open jsou již mezi osmičkou nejlepších. V osmifinále Krejčíková se Siniakovou přehrály ve dvou setech ukrajinsko-německou dvojici Kičenoková, Siegemundová.

    Úvod prvního setu vyšel Češkám dokonale. Soupeřky nevěděly kam dřív a bylo z toho velmi rychlé a pohodlné vedení 5:0. Poté ale Kičenoková uhrála své podání a naopak Siniaková nedopodávala set do vítězného konce. Naštěstí měly Češky dostatečný náskok a při servisu Krejčíkové šly do vedení 1:0. Druhou sadu načaly české reprezentantky znovu brzkým brejkem. Svůj náskok zvyšovaly až na 4:1, ale poté přišlo podobně jako v prvním setu malé zaváhání. Krejčíková přišla o své podání, ale následně už Siniaková dokázala ukončit zápas.

    Ve čtvrtfinále Češky narazí na vítězky duelu Hsieh, Sabalenková – Mertensová, Schuursová. (22:03:26)

    Vít Schück

    Čas utkání: 1:13

    2. set: 0:33

    Krejčíková, Siniaková L. Kičenoková, Siegemundová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    30 64 43 18
    Nejdelší série získaných bodů
    6 6 5 3
    Setboly
    1 2 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:10 0:31 0:25 0:14
    Esa **
    1 5 2 2
    Dvojchyby **
    1 2 5 3
    Udržená podání
    2 / 3
    67 %
    6 / 8
    75 %
    3 / 8
    38 %
    1 / 4
    25 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    4 / 6
    67 %
    5 / 10
    50 %
    3 / 6
    50 %
    Body při vlastním podání
    15 / 22
    68 %
    37 / 58
    64 %
    22 / 49
    45 %
    11 / 26
    42 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    3 / 6
    50 %
    5 / 10
    50 %
    2 / 6
    33 %
    1 / 2
    50 %
    Body při soupeřově podání
    15 / 26
    58 %
    27 / 49
    55 %
    21 / 58
    36 %
    7 / 22
    32 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Barbora Krejčíková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 18.12.1995
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Nasazení: 1

    Kateřina Siniaková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.05.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 69 kg
    Nasazení: 1

    Ljudmila Kičenoková
    Stát: Ukrajina
    Datum narození: 20.07.1992
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    Výška: 175 cm

    Laura Siegemundová
    Stát: Německo
    Datum narození: 04.04.1988
    Věk: 36 let
    Držení: pravák
    Výška: 168 cm
    Váha: 62 kg
    bahis siteleri