Jekatěrinburg – HC Slovan 3:2 (po pr.) | Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Čerepovec – Omsk 1:4 (kon.)
Jaroslavl – Ufa 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 6:3 (kon.)
po prodl.
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
HC Slovan Bratislava
Čtvrtek 06.09.2018, 16:00 • Uralec Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. O minulém víkendu naplno odstartovala Kontinentální hokejová liga a i dnes jsou na řadě další zápasy. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Avtomobilist Jekatěrinburg a HC Slovan Bratislava.
     
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Hokejisté domácího Jekatěrinburgu vstoupili do nové sezóny KHL více než dobře. Na svém kontě mají plný počet bodů, tedy čtyři a ve Východní konferenci jsou na druhém místě za Omskem, jenž má také čtyři body. Avtomobilist si nejprve na domácím ledě poradil s Dinamem Riga, které porazil 4:2 a poté srazil i hvězdné CSKA Moskva poměrem 3:1. Ve třetím duelu před vlastními fanoušky by tak hráči Jekatěrinburgu připsali další body do tabulky, proti bratislavskému Slovanu to však nebudou mít jednoduché.
     
    HC Slovan Bratislava

    Hosté totiž prahnou vůbec po prvních bodech v novém ročníku kontinentální ligy. Úvodní dva zápasy hokejistům Slovanu Bratislava vůbec nevyšly. V první duelu na prvním venkovním tripu sezóny totiž padli s Magnitogorskem. Svěřenci českého trenéra Josefa Jandače Slovan smetli 5:1. Bratislavanům se nedařilo ani ve druhém zápase, když padli 0:3 v Čeljabinsku. Dnes by si už rádi připsali první body do tabulky, a to nejlépe oba dva. Uvidíme, jak si hosté v Jekatěrinburgu povedou a zda se konečně budou radovat z bodového zisku.
     
    Vzájemná utkání

    Loni se oba celky utkaly celkem dvakrát a pokaždé se z výhry radoval Jekatěrinburg. Nejprve doma vyhrál 6:3, druhý duel v Bratislavě skončil výhrou Avtomobilistu 5:4 po prodloužení. Slovan tak získal jen jeden bod a dnes by rád prohry odčinil. Čeká nás tak zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK)
    Michal Čajkovský (JEK)

    Michal Řepík (SBA)
    Lukáš Klok (SBA)
    Jakub Štěpánek (SBA)
    Rudolf Červený (SBA)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Mamkin, Mišarin, Gurkin, I. Višněvskij, Valitov – Česalin, Kučerjavenko, Krikunov (A) – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (A) – Sexton, Paré, Bělousov – Litovčenko, V. Popov, Rassejkin – Obidin.

    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Meszároš (A), Schaus, Jánošík, Bačik, Švarný – Řepík (A), Taffe, Červený – Liška, Chipchura, Lunter – Buc, Sukel', Rau – Hedera, Šimun, Hrnka.

    Rozhodčí: Gamalej, Kislov – Maximovskij, Osipov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dozněly hymny obou zemí a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hosté se hned po zisku kotouče z úvodního vhazování dostali do útočného pásma, jenže zahrozit před Kovářovou brankou se jim nepodařilo.
     
    00:34
    Alexandr Kučerjavenko vyslal z pravé strany střelu na branku Slovanu, Jakub Štěpánek však dokázal svým levým betonem zakročit a podržel svůj tým.
     
    01:07
    Hned na to poslal brankář bratislavského Slovanu kotouč po mantinelu ven z pásma a hosté tak mohou projít do další útočné akce.
     
    01:35
    Ovšem opět na Jakuba Kováře nevyslali střelu a domácí celek se tak přemisťuje opět před jeho český protějšek, tedy před Jakuba Štěpánka.
     
    02:18
    Po dalším zákroku Jakuba Štěpánka byla hra přerušena a vhazovalo se tak opět v obranném pásmu Slovanu a hned na to pak Bratislavané unikli do útoku.
     
    03:00
    Chad Rau se natlačil do blízkosti Kovářovy branky, jeho přízemní střela však brankáře Jekatěrinburgu neohrozila. Poté jen pohlídal kotouč, který si hned převzala obrana domácího celku.
     
    03:45
    Stéphane Da Costa se málem dostal do zakončení před Štěpánkem, ten však sklapl své betony a nepustil přes ně žádnou střelu domácích.
     
    04:20
    Po chybné rozehrávce Slovanu zahrozil Trjamkin, Dávid Buc však zakročil v pravý moment a zachytil puk. Poté ho okamžitě vyhodil do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    04:58
    Hrnka nahodil kotouč před domácí branku, nikdo ze spoluhráčů však na puk nedosáhl a rázem tak končí velmi rychle další náznak hostující akce.
     
    05:37
    Jakub Štěpánek se zatím mezi bratislavskými tyčemi vůbec nenudí, aktivnější jsou rozhodně hráči Jekatěrinburgu.
     
    05:55
    Eric Gelinas vyslal na Kováře přízemní střelu, kterou však domácí brankář v pohodě dokázal pokrýt. Pak ale raději přerušil hru před dotírajícími hosty.
     
    06:46
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí po úvodním tlaku otevírají účet dnešního duelu. Dawes našel z levé strany volného STÉPHANEHO DA COSTU těsně před Štěpánkovou brankou a poté už v pohodě zakončil – 1:0. Asistence: Nigel Dawes.
    06:46 Stéphane Da Costa - 1:0
     
    07:15
    Domácí se opět natlačili před hostující klec, kde chvíli kombinovali, tentokráte se však ke střele nedostali. Bratislavané tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    08:21
    Mamkin sebral hostům puk v momentě, kdy chtěl střílet Adam Jánošík a hned ho znovu vytáhli mimo obranné pásmo. Znovu tak mohou hráči Jekatěrinburgu zaútočit.
     
    09:06
    Slovanisté se dobře postavili v obranné třetině a nedovolili domácím průchod před jejich branku. Okamžitě pak míří do útoku.
     
    09:18
    Je tu první komerční přestávka.
     
    09:33
    Matúš Sukel´ střílel z prostoru mezi kruhy, Jakub Kovář však nastavil svůj beton a střelu zneškodnil. Okamžitě pak rozehrává puk mezi své spoluhráče.
     
    10:17
    Štěpánek musel být na druhé straně opět v pozoru, na něho mířili dva domácí hráči, celou situaci ale ustál.
     
    10:44
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jefim Gurkin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:53
    Domácí se dokázali osvobodit a poslali puk až před branku Slovanu. Hosté tak musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    11:46
    Minuta početní výhody hostů je pryč. Slovan se nastěhoval do pásma Jekatěrinburgu, ovšem dlouho tam nevydržel. Je tu další osvobození domácích.
     
    12:10
    Ti zatím hrají své oslabení výborně a opět se dokázali osvobodit. Jejich trest se tak už blíží ke konci a vypadá to vypadá, že neinkasují. Slovan tak na svůj první gól v zápasu budou muset ještě počkat.
     
    12:44
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    12:49
    Slovan právě vstřelil branku!
    Jenže hned po tom, co už byli domácí v plném počtu, hosté přesto udeřili. Od modré čáry se napřáhl ke střele MICHAL SERSEN a dokázal Kováře prostřelit. Puk umístil do jeho pravého horního rohu – 1:1. Asistence: Adam Liška a Kyle Chipchura.
    12:49 Michal SERSEN - 1:1
     
    13:21
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:35
    Hosté mají šanci strhnout vedení na svou stranu, čeká je totiž další početní výhoda. A už se pomalu, ale jistě dostávají do útočné třetiny.
     
    13:58
    Rudolf Červený se pokusil zachytit puk u mantinelu, jenže ten mu odskočil a získali ho domácí hráči, kteří se okamžitě osvobozují.
     
    14:46
    Meszároš poslal puk před branku, kde ho místo spoluhráče zachytila opět obrana Jekatěrinburgu. Kotouč pak velmi rychle posílá až před hostující branku.
     
    15:21
    Jekatěrinburg je už v plném počtu.
     
    15:22
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Adam Liška – 2 min., podrážení).
     
    15:32
    Sersen odvedl dobrou práci v obraně a dostal puk do středního pásma. A dokonce pak hosté mohli zaútočit, když se dostali do rozestavení před domácí brankou. Nic z toho nebylo, ovšem hosté aspoň pošetřili cenné vteřiny z oslabení.
     
    17:10
    Domácí se uhnízdili v útočném pásmu, Trjamkin nahodil puk před Štěpánka a hosté se znovu osvobozují. Své oslabení už zvládnou.
     
    17:22
    Slovan Bratislava je už v plném počtu.
     
    17:46
    V závěru první části hry je stav stále vyrovnaný. Nyní střílel Rassejkin na Štěpánka, ale hostující brankář dokázal znovu zakročit. Hned na to míří jeho spoluhráči znovu do útočné akce.
     
    18:26
    Ve skrumáži před Jakubem Štěpánkem se nejlépe zorientoval právě hostující brankář, jenž nadvakrát dokázal ukrýt kotouč pod svojí lapačku a hra je přerušena. Vhazovat se bude po levici Jakuba Štěpánka.
     
    18:36
    Česalin objel branku Slovanu, jenže ho tísnil jeden z obránců hostů a do střely se tak nedostal.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Rudolf Červený sáhl do přihrávky od spoluhráče, ale jeho střela nakonec za zády domácího brankáře neskončila.
     
    19:55
    Ještě to zkusili domácí hráči před brankou Slovanu, ale jejich zakončení bylo hodně nepřesné. První dějství je tak už u samého konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme viděli dvě branky, na každé straně jednu. Nejprve otevřel střelecký účet Stéphane Da Costa, který poslal domácí tým do vedení. Ovšem hosté dokázali včas srovnat o šest minut později. Michal Sersen od modré čáry vyslal střelu, která doplachtila až za Kovářova záda. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na branku po první třetině: 5 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hosté se hned po vhazování natlačili do útočného pásma, tam však příliš dlouho nepobyli a hned na to hru na druhou stranu otáčejí domácí hokejisté.
     
    20:48
    Jakub Štěpánek se tak musel mít na pozoru, před ním střílel Golyšev, ale jeho projektil zachytila obrana Slovanu, která puk poslala daleko od své branky.
     
    21:27
    Nyní musel zasahovat Jakub Kovář po nenápadné střele hostů, situaci ovšem zvládl a Meszárošovu střelu ukryl mezi svými betony. Hra je přerušena.
     
    22:05
    Nicholas Schaus nahodil puk od modré čáry před Kováře, ale poté nikdo z jeho spoluhráčů ho netečoval a znovu si tak domácí hráči mohli oddychnout.
     
    22:56
    Hosté zvýšili tempo hry a opět byli chvilku před branku Jakuba Kováře, jenže střela Sersena z pravého kruhu skončila jen na pozorném Jakubu Kovářovi.
     
    23:30
    Jevgenij Česalin na opačném konci kluziště střílel z levého kruhu, Jakub Štěpánek však zakročil pravým betonem a podržel tak Slovan.
     
    24:25
    Nigel Dawes se vystavil ofsajdové pasti a hra je přestěhována dos středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    24:34
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A hned poté se domácí dostali do útočného pásma, kde nahození od modré čáry zametl za Štěpánkova záda GEORGIJ BĚLOUSOV – 2:1. Domácí tak strhávají vedení zpět na svou stranu. Asistence: Francis Paré.
    24:34 Georgij BĚLOUSOV - 2:1
     
    25:42
    Hosté se bleskově dostali k další šanci, ale Červený svou střelu poslal jen vedle Kovářovy branky.
     
    26:06
    Na druhé straně si dobře počínal Jakub Kovář, který pohotově zachytil střelu Chipchury a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, ovšem až po další komerční přestávce.
     
    26:46
    Lunter pálil na Kováře a ten vytasil další pozorný zákrok. Hosté prahnou po dalším vyrovnání, zatím je však Jakub Kovář v barvách Jekatěrinburgu proti.
     
    27:18
    Nicholas Schaus převzal od Jánošíka puk a poté pálil na domácí branku. Tam byl však opět připraven Jakub Kovář. Ten tak musel v posledních chvílích být ve svém brankovišti hodně pozorný.
     
    27:42
    Michal Řepík se dostal ke střele na levé straně, jeho krajan Jakub Kovář proti němu vytasil efektní semafor a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravá ruce.
     
    27:55
    Česalin si sjel na vrchol pravého kruhu a okamžitě pálil na hostující branku. Jakub Štěpánek si však dokázal poradit a dalším přesným zákrokem podržel svůj tým.
     
    28:00
    Po vhazování před ním vybojovali puk domácí hráči a od modré čáry vytasil prudkou střelu od modré čáry Mamkin, ale znovu se Štěpánek prezentoval přesným zákrokem.
     
    28:27
    Francis Paré si sjel těsně před Jakuba Štěpánka a poté na něho z levé strany poslal střelu, kterou český brankář ve službách bratislavského Slovanu vytěsnil pravým betonem mimo tři tyče.
     
    29:23
    Po dalším obléhání domácích hráčů v útočném pásmu zachytil puk Adam Jánošík a vyhodil ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:00
    Polovina zápasu za námi a domácí stále vedou rozdílem jedné přesné trefy. Hosté se ale urputně snaží o vyrovnání, proti je však pozorný Jakub Kovář.
     
    30:10
    Nigel Dawes si sebral puk na levém kruhu, jenže byl tísněn obranou a ke střele se nedostal. Po něm však mezi kruhy Krikunov ano a už musel Štěpánek do zákroku.
     
    30:41
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Michal Řepík – 2 min., sekání).
     
    30:44
    Hosté se musí mít na pozoru. Začíná totiž přesilovka domácích a ti se pokusí navýšit své vedení.
     
    31:06
    Litovčenko tečí změnil směr kotouče po střele Dawese, ale Štěpánek dokázal zakročit. Hned na to se hosté osvobozují.
     
    31:36
    A dalšímu tlaku čelí hráči Slovanu, domácí pálí z každé pozice. Jenže Sersen vybojoval puk po jedné ze střel a odpálil ho až před branku Jakuba Kováře.
     
    32:10
    Nigel Dawes byl důrazný na brankovišti, snažil se prostřelit Štěpánka, jenže ten se znovu nenechal zaskočit a předvedl další zákrok, kterým svůj tým podržel.
     
    32:41
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    33:06
    Michal Řepík vyslal prudkou střelu směrem k domácí brance, kotouč však obrana Jekatěrinburgu srazila vedle Kovářovy klece. Následně je hra přerušena a po komerční přestávce se bude vhazovat po Kovářově levici.
     
    33:20
    Česalin se zamotal do kotouče, pásmo však udržel a domácí se tak mohou pokusit opět ohrozit branku Jakuba Štěpánka, který už je připraven mezi třemi tyčemi zakročit.
     
    33:55
    Nakonec však domácí nezahrozili a rychle se tak hosté stěhují před jejich branku.
     
    34:17
    Gurkin podržel puk ve vlastní obranné třetině a poté ho poslal Nigelu Dawesovi, jenž už podél pravého mantinelu zakládá další útočnou akci domácího celku.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., hákování).
     
    34:44
    Hosté se opět nechali zbytečně vyloučit a budou tak čelit další přesilové hře Jekatěrinburgu. A mohou se tak obávat.
     
    34:54
    Trjamkin zamíchal kotoučem na modré čáře a poté ho poslal Dawesovi před branku, ovšem tam ho dokázal zachytit Eric Gelinas, který puk posílá až před Kováře.
     
    35:38
    Domácí pak zakládali akci odzadu a dostali se zpět do útočné třetiny, kde ovšem nedokázali Štěpánka ohrozit. Hosté se hned na to znovu osvobozují.
     
    36:12
    Georgij Bělousov málem tečoval střelu Vasilevského, Štěpánek ale dokázal velmi rychle zareagovat a hlavně zakročit. Hra je přerušena a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    36:22
    Chipchura vyhrál buly v pásmu Slovanu a hned na to se hosté utrhli ve vlastním oslabení před domácí klec, do střely se však nedostali.
     
    36:44
    Slovan je už v plném počtu.
     
    37:03
    Slovan přestál oslabení a stále je tak ve hře. Nyní se snažil prodrat přes Gurkina Michal Řepík, to se mu však nepodařilo. Rázem tak končí další náznak hostující akce.
     
    37:29
    Domácí bojovali v útočném pásmu dlouho o kotouč, až puk získal Popov, ale domácí se ke střele před brankou Jakuba Štěpánka nedostali.
     
    38:35
    Domácí stále ždímají hosty v jejich pásmu a po střele z levé strany, kterou vyslal Nikita Trjamkin, musel zasahovat hostující brankář, jenž sklapl své betony a neinkasoval.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Krikunov objel hostující branku a dostal se před Štěpánka, jeho přízemní střela ale skončila jen vedle jeho branky. Nicméně hráči Jekatěrinburgu stále drží útočné pásmo.
     
    39:37
    Golyšev střílel z vrcholu levého kruhu, tu zastavila obrana Slovanu a vypadá to, že se hosté ještě dostanou do útočného pásma.
     
    39:46
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nigel Dawes – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:55
    Hosté se snažili v končící druhé třetině využít bleskově přesilovou hru, domácí však byli proti. Nyní se už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. V ní jsme zaznamenali jednu branku, o kterou se v pětadvacáté minutě postaral Georgij Bělousov, jenž strhl vedení znovu na domácí stranu. Hosté tak zatím musí dohánět jednobrankové manko. Šanci ale budou mít v úvodu třetí třetiny, když budou dohrávat svou přesilovou hru. Třetí perioda začne přibližně v 17:45.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 21 – 17
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Jeff Taffe se dostal k prudké střele před Kovářem, domácí brankář však vytasil další zákrok a v oslabení svůj tým podržel.
     
    40:26
    Poté se k puku dostal Golyšev a poslal ho až před Jakuba Štěpánka. Minuta přesilovky hostů je pryč.
     
    40:55
    Gelinas střílel od modré čáry a Kovář znovu kryje. Tentokráte nastavil svou lapačku a znovu je hra přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:01
    Gelinas si chtěl srovnat puk, aby mohl střílet od modré čáry, nakonec ho ale neudržel a ten doskákal do středního pásma. Hosté tak musí útočnou třetinu opustit.
     
    41:46
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    42:25
    Chipchura si rukou sklepl puk k sobě a poté od mantinelu vyslal přihrávku na Lišku, jenže druhý jmenovaný těsně před Jakubem Kovářem neuspěl.
     
    43:02
    Švarný nahodil puk od modré čáry a těsně před Kovářem se ho snažil tečovat Eduard Šimun, proti však byl znovu Jakub Kovář, který podržel svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    43:37
    Michal Řepík si sjel na levou stranu a vyslal další střelu na svého krajana, úspěšnější však byl právě domácí brankář Kovář, který střelu zachytil svoji holí.
     
    44:15
    Grmana v obranném pásmu napadal agilní Da Costa, jenže druhý jmenovaný se nakonec ke střele vůbec nedostal.
     
    44:59
    Ivan Švarný střílel na Kováře a znovu to byl domácí brankář, kdo dokázal rázně zakročit. Jeho spoluhráči mu děkují za další kvalitní zákrok.
     
    45:22
    Schaus převzal puk za vlastní brankou a poté ho vyvezl směrem do útočného pásma. Hosté tak mají kotouč a mohou se pokusit o vyrovnání.
     
    46:06
    Na Sextona šla přihrávka od spoluhráče, puk ale skákal po ledu a nakonec se k prvně jmenovanému nedostal. Hosté tak opět míří do útočného pásma.
     
    46:20
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:32
    Stéphane Da Costa se dostal až ke Štěpánkovi, když objel jeho branku a z levé strany před ním pak zakončoval. Hostující brankář však vytasil další přesný zákrok.
     
    46:49
    Mamkin získal kotouč v obranném pásmu a domácí se znovu přesouvají před hostující klec.
     
    47:15
    Alexandr Kučerjavenko se dostal podél pravého mantinelu do útočné třetiny, jenže tam ho okamžitě o puk obral Adam Jánošík. Bývalý liberecký Bílý Tygr pak zakládá další akci Slovanu.
     
    47:54
    Eduard Šimun byl důrazný před domácí brankou, ovšem jeho pokus zmařila pozorná obrana Jekatěrinburgu, která pak okamžitě otáčí hru.
     
    48:45
    Sexton střílel na Štěpánka a puk prosvištěl těsně kolem jeho pravé tyče. Domácí stále drží útočné pásmo a operují před brankou bratislavského Slovanu.
     
    49:15
    Dan Sexton poslal kotouč jen těsně vedle Štěpánkovy branky. Hosté si tak mohli v tuto chvíli notně oddychnout. Moc nechybělo a Jekatěrinburg by vedl rozdílem dvou gólů.
    49:15 Sextonova velká šance.
     
    50:02
    Nyní zahrozili hosté před domácí brankou, Taffeho střela skončila v moci Kováře. A ten poté raději přerušil hru.
     
    50:19
    Česalin v souboji s Řepíkem prohrál a kotouče se tak ujali hosté, kteří míří opět do útočného pásma, kde se pokusí o střelu, která by mohla vést k vyrovnání.
     
    50:58
    Nic z toho nebylo a domácí bleskově otočili hru na druhou stranu. Rassejkin poslal svůj pokus jen vysoko nad branku Jakuba Štěpánka.
     
    52:03
    Hostům začíná velmi rychle utíkat čas, domácí naopak hrají v pohodě. Stále sice mají jen těsný náskok, ale daří se jim ho zatím velmi dobře bránit.
     
    52:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:26
    Domácí poslali kotouč ze středního pásma až za branku Slovanu a odcházejí střídat. Na led tak skáčou čerstvé síly.
     
    52:56
    Michal Řepík poslal přihrávku Červenému, jeho pokus z levé strany však vykryl Jakub Kovář a raději zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé straně.
     
    53:18
    Chipchura ztratil puk v obranném pásmu, domácí toho ale nevyužili a do zakončení před Štěpánkem se nedostali.
     
    53:38
    Liškovu střelu z levého kruhu dokázal chytit do lapačky Jakub Kovář a opět přerušil hru. Nyní tak bylo před jeho brankou zase rušno.
     
    53:53
    Sexton nepřebruslil Švarného a domácí se tak příliš dlouho v útočném pásmu nezdrželi. Hosté tak spěchají před Kovářovu klec.
     
    54:31
    Dan Sexton prodloužil kotouč do útočného pásma a okamžitě spěchá na střídačku, odkud za něho na led skáče čerstvý spoluhráč.
     
    54:58
    Anatolij Golyšev se natlačil na pravou stranu a svou střelou nechal vyniknout Jakuba Štěpánka. Ten poté přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    55:10
    Další nebezpečná situace před brankou Slovanu, kterou opět hasil Jakub Štěpánek. Hned na to pak posílá své spoluhráče do další útočné akce.
     
    55:53
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Ilja Krikunov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:53
    Slovan má nyní velkou šanci na srovnání stavu skóre. Krikunov tvrdě narazil na mantinel Chipchuru, který se jen těžce zvedal z ledu a dostává za to dvě minuty.
     
    56:01
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácího celku, Gelinas pálil z prostoru mezi kruhy a trefil hruď Jakuba Kováře. Ten dalším zákrokem drží svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    56:24
    Francis Paré se dostal ke střele ve vlastním oslabení a další nebezpečí musel ve vlastní přesilové hře hasit Jakub Štěpánek.
     
    57:15
    Domácí se dokázali osvobodit a poslali puk až před hostující branku. Slovan tak zakládá akci z vlastní třetiny, ale vypadá to, že to už v přesilovce nestihnou.
     
    57:53
    Domácí jsou už v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:34
    Štěpánek je na střídačce a hosté to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:11
    Slovan právě vstřelil branku!
    Hostům tento tah dokonale vyšel a je vyrovnáno. JEFF TAFFE po sérii odrazů kotouče uklidil z bekhendu pod víko domácí branky a vypadá to, že si Slovan vynutí prodloužení – 2:2. Asistence: Michal Sersen a Chad Rau.
    59:11 Jeff TAFFE - 2:2
     
    59:55
    Třetí třetina je u konce, domácí nyní zahrozili před brankou hostů a jen díky Štěpánkovi se skóre nemění. Ten vyrazil puk mimo za minutu dvanáct.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak přichází pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách.
     
    Střely na branku po třetí třetině: 27 – 35
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    U kotouče jsou hosté a už se derou do útočného pásma. Ve třech hráčích na obou stranách je tak na ledě mnoho prostoru.
     
    60:15
    Eric Gelinas střílel z levého kruhu a Jakub Kovář proti němu vytasil další přesný zákrok. Hra je přerušena.
     
    60:30
    Nyní jdou dopředu domácí hráči, konkrétně Sexton, jeho pokus o přejití modré čáry pokazil Sersen, jenž obranným zákrokem sebral prvně jmenovanému puk.
     
    61:22
    Adam Liška střílel z prostoru mezi kruhy, jeho pokus vykryl Kovář a hned na to poslal puk spoluhráčům, kteří zamířili před Štěpánka, kde střílel Golyšev. Proti němu se však brankář hostů zaskvěl.
     
    62:29
    Řepík se dostal ke kotouči a hned ho podél pravého mantinelu zavezl do útočné třetiny, těsně před Kovářem pak střílel Taffe, ale také brankář domácích byl pozorný.
     
    63:09
    Krikunov se před Štěpánkem snažil o střelu po zemi, jenže dříve u něho byl obránce hostů a poslal kotouč do středního pásma.
     
    63:28
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Matúš Sukel'.
     
    63:28
    Domácí budou hrát čtyři na tři. Slovan hrál v šesti a dostává dvouminutový trest.
     
    63:42
    Vasilevskij zlomil při střele hůl a míří na střídačku. Puk je až před Kovářem a domácí zakládají další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:30
    Střela Dawese zamířila jen do Chipchury, který odrazil kotouč svou hrudí.
     
    64:59
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hráči domácího celku nakonec přesilovku využívají sekundu před koncem prodloužení a připisují bod navíc. ANATOLIJ GOLYŠEV dokázal prostřelit Štěpánka a odmítl samostatné nájezdy – 3:2. Asistence: Nigel Dawes a Ivan Višněvskij.
    64:59 Anatolij GOLYŠEV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Slovan nakonec padl v prodloužení, ovšem na své konto si připisuje vůbec první bod v nové sezóně. Domácí rozhodli prodloužení sekundu před jeho vypršením a před domácími diváky tak zapisují další výhru.
     
    Utkání sledovalo 4 562 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 36 zákroků

    Jakub Štěpánek (SBA) 26 zákroků
    Michal Řepík (SBA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:29
    Rudolf Červený (SBA) 0+0, 4 střely, čas na ledě 23:20
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:39:03)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. S. Da Costa (Dawes), 25. Bělousov (Paré), 65. Golyšev (Dawes, I. Višněvskij) – 13. Sersen (Liška, Chipchura), 60. Taffe (Sersen, Rau)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochackij) – Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Mamkin, Mišarin, Gurkin, I. Višněvskij, Valitov – Česalin, Kučerjavenko, Krikunov (A) – Golyšev, S. Da Costa, Dawes (A) – Sexton, Paré, Bělousov – Litovčenko, V. Popov, Rassejkin – Obidin.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Meszároš (A), Schaus, Jánošík, Bačik, Švarný – Řepík (A), Taffe, Červený – Liška, Chipchura, Lunter – Buc, Sukel', Rau – Hedera, Šimun, Hrnka.

    Rozhodčí: Gamalej, Kislov – Maximovskij, Osipov

    Diváci: 4 562
    bahis siteleri