Frölunda – Vienna Capitals 1:4 (kon.) | Skellefteå – Bolzano 2:1 (kon.) | Zug – Něman Grodno 2:3 (po pr.)
TPS – Malmö Redhawks 1:2 (kon.) | IFK Helsinky – Tychy 2:1 (kon.) | Aalborg – Zürich 1:2 (kon.)
Bern – Cardiff 3:2 (kon.) | Salzburg – Växjö 4:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Växjö Lakers
Sobota 08.09.2018, 20:20 • Eisarena Salzburg • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (22:49:41)
     
    Utkání sledovalo 1 480 diváků.
     
    Střely na branku: 18 – 18
     
    Je dobojováno. Sledovali jsme parádní utkání, které už už směřovalo po vyrovnání Växjö do prodloužení. Ovšem šestnáct vteřin před koncem třetí třetiny rozhodl o tříbodové výhře Red Bullu Duncan a hosté ze Švédska to k postupu dále budou mít už hodně těžké. Naopak domácí jsou stále ve hře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté jsou znovu bez brankáře, už to ale asi nestihnou.
    59:44 Ryan DUNCAN - 4:3
     
    59:44
    Salzburg právě vstřelil branku!
    No to jsou věci. Když už to vypadalo, že zápas dojde do prodloužení, tak pouhých šestnáct vteřin před vypršením třetí třetiny skóruje do odkryté klece RYAN DUNCAN a zřejmě tak rozhoduje o třech bodech pro svůj tým. Asistence: Thomas Raffl a Brant Harris.
    59:25 Linus FRÖBERG - 3:3
     
    59:25
    Växjö právě vstřelilo branku!
    Tah bez brankáře hostům dokonale vyšel a je vyrovnáno. K odraženému kotouči od zadního mantinelu se dostal na levé straně LINUS FRÖBERG, který uklidil puk do kousíčku odkryté domácí klece – 3:3. Asistence: Joel Persson.
     
    59:08
    Domácí vyhodili puk znovu až před branku hostů a je z toho další zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po levici Michalka.
     
    58:50
    Ortega vystřelil na Michalka, který toho moc neviděl. Poté obrana domácích zachytila puk a poslala ho do středního pásma. Nakonec ho Hughes nedojel a je z toho zakázané uvolnění.
     
    58:28
    Lavička švédského celku si vyžádala oddechový čas.
     
    58:28
    Hostující branka je prázdná, hráči Växjö to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:36
    Švédský celek zamkl svého soupeře v pásmu a už roztáčí kolotoč. Snad všichni hráči Red Bullu brání prostor před Michalkovou brankou a zatím se jim to nadmíru daří. Kotouč je už ve středním pásmu.
     
    56:53
    Hosté se sami připravili o útočnou třetinu, Shinnimin neudržel puk na modré čáře a hráči Växjö musí teritorium domácích opustit.
     
    56:37
    Znovu se hosté natlačili do útočného pásma a před brankou domácích pak došlo k menší potyčce mezi oběma tábory, vypadá to však, že sudí vše vyřešili domluvou a vylučovat se nebude.
     
    56:00
    Je to jasné, oba hlavní čeští rozhodčí rozpažují a správně viděli, že kotouč za brankovou čárou nebyl.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 18. Gazley (Raymond), 28. Harris (Viveiros, Duncan), 31. Herburger (Raymond), 60. Duncan (Raffl, Harris) – 2. Fröberg (Burström), 27. Netterberg, 60. Fröberg (Persson)


    EC Red Bull Salzburg: Michalek (Herzog) – Regner, Heinrich, Pallestrang, Rraymond, Trattnig (C), Viveiros, Jakubitzka – Hughes, Vandevelde (TS), Herburger – Harris, Duncan (A), Raffl (A) – Hochkofler, Schiechl, Huber – Gazley, Winkler, Baltram – Wappis
    Växjö Lakers: Andrén (Fasth) – Lundberg, Burström, Rahimi (A), Persson, Högberg, Andersson, Johansson, Bohm – Holmberg, Horák, Ortega (TS) – Shinnimin, Pesonen, Lundberg – Röndbjerg, Fröberg, Netterberg – Reddox (C), Josefsson (A), Carnbäck

    Rozhodčí: Snášel, Smetana – Seewald, Nothegger

    Diváci: 1 480
    thejrc.org