Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference Tipsport extraligy (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference Orli Znojmo (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Středa 12.09.2018, 14:00Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference FC Viktoria Plzeň a Nadace pro transplantace kostní dřeně, kde byla představena skvělá iniciativu s cílem pomoci, úplně všechno. Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dne. (14:22:22)
     
    Jaromír Hamouz (člen managementu FC Viktoria Plzeň)
    Chtěli bychom vyzvat fanoušky, aby zapsání do registru také zvážili. Celou akci budeme propagovat, fanoušci i všichni ostatní najdou informace na webových stránkách nadace i klubu. Jde o dobrou věc a všichni doufáme, že iniciativa bude vyslyšena.
     
    Luděk Pernica nyní prezentuje, jak se provádí vyšetření, aby nastínil, jak je to jednoduché. Jedná se pouze o odběr slin.
     
    Pavel Jindra (předseda správní rady NTKD)
    Akce byla naplánována velice narychlo, z pohledu plzeňského managementu se jednalo o naprosto profesionální jednání.
     
    Pavel Jindra (předseda správní rady NTKD)
    Myšlenka dárcovství je tak mimořádná, že je ideální ji propagovat při výjimečné události, což je právě Liga mistrů, kde se logo objeví.
     
    Tomáš Paclík (prezident FC Viktoria Plzeň)
    Spolupráce trvá už sedm let, nyní jsme jen využili situace, že jsme se pokusili propagovat logo nadace na dresu v Lize mistrů. Což se přes velice složitou administrativu povedlo, je to fantastické.
     
    Tomáš Paclík a Pavel Jindra momentálně podepisují memorandum o spolupráci.
     
    Luděk Pernica (obránce FC Viktoria Plzeň)
    Rád se do registru dárců připojím, naštěstí už se nemusí odebírat krev, stačí jen odběr slin. Je to skvělá věc a jsem rád, že se stanu její součástí.
     
    Roman Hubník (kapitán FC Viktoria Plzeň)
    Nikdo z kluků neváhal a všichni jsme rádi, že jsme se mohli zaspat do registru dárců, Tím bych chtěl vyzvat i všechny fanoušky, aby se také přidali, dříve se odebírala krev, nyní je to už mnohem jednodušší. Je to skvělá věc i myšlenka.
     
    Václav Šimánek (prezident FN Plzeň)
    Přál bych si, aby nešlo jen o šest zápasů, ale o více, aby Viktorka v Evropě strávila co nejvíce času.
     
    Jaromír Hamouz (člen managementu FC Viktoria Plzeň)
    Pan předseda nám vyšel maximálně vstříc, abychom vše doladili s UEFA. Nakonec se všechno povedlo, za což jsem moc rád, jedná se objekt, která je lokalizován v našem regionu, ale má obrovský přesah do mnoha oblastí. Jsem rád, že se vše povedlo, minimálně šest utkání s logem NTKD v Lize mistrů odehrajeme.
     
    Pavel Jindra (předseda správní rady NTKD)
    Velké díky Viktorce, která s námi spolupracuje. Myšlenka zviditelnění nadace v Lize mistrů, tím se spolupráce dostává na úplně jinou úroveň. Když se nadace vznikla, bylo na ní pohlíženo jako regionální nadace z Plzně. V tom vidím paralelu s Viktorkou, na kterou bylo pohlíženo jinak. Nyní se na obě věci bude brát zřetel na evropské úrovni, kde budou k vidění.
     
    Tomáš Paclík (prezident FC Viktoria Plzeň)
    Jsou věci, které nás převyšují, ke kterým máme obrovský respekt. A to je dát naději nebo rovnou darovat život. Jsme moc rádi, že můžeme propagovat Nadaci pro transplantace kostní dřeně. V Evropě máme ještě větší šanci nadaci propagovat, což nás velice těší a jsme za to moc rádi.
     
    Představeny jsou plzeňské dresy por Ligu mistrů s logem NTKD.
     
    „Myslím, že mohu za celou kabinu říct, že rádi pomůžeme. Je to pro nás naprostá samozřejmost. Pokud bychom pomohli někomu zachránit život, je to důležitější věc než fotbal. To vám potvrdí každý,“ říká kapitán týmu Roman Hubník, který je v registru vedený již tři roky.
     
    „Budeme prvním českým klubem v historii, který na svém dresu ponese logo Nadace v rámci evropských pohárů. Jsme velmi rádi, že se nám vše podařilo dohodnout se zástupci UEFA a patří jim za to velké poděkování,“ vysvětluje Jaromír Hamouz, člen nejvyššího klubového managementu a zároveň garant celého projektu.
     
    „Liga mistrů je nádherná. Nicméně darovat někomu naději, případně rovnou zachránit lidský život, to je mnohem víc pro všechny z nás. Jsem velmi rád, že můžeme jako klub pomoci,“ říká prezident klubu Tomáš Paclík. „Naše partnerství s Nadací je dlouhodobé. Přemýšleli jsme, jak znovu upozornit na důležitost myšlenky dobrovolného dárcovství krvetvorných buněk a pomoci navýšit počet dárců v registru. Výsledkem je zcela unikátní věc a jsem velmi hrdý na to, že se logo NTKD objeví na našem dresu během všech zápasů v rámci Ligy mistrů,“ dodává.
     
    Potřetí v klubové historii si fotbalisté Viktorie Plzeň zahrají prestižní UEFA Champions League. Při této příležitosti se rozhodli, že potřetí podpoří Nadaci pro transplantace kostní dřeně (NTKD). Do registru dobrovolných dárců kostní dřeně vstoupí noví hráči, mládežnický tým U19 a k iniciativě přispěje i generální partner klubu, společnost Doosan Škoda Power. Viktoria se navíc stane prvním českým týmem v historii, jenž bude mít logo nadace přímo na dresech během zápasů Ligy mistrů.
     
    Viktoria chystá ve spolupráci s NTKD během podzimu řadu dalších aktivit, jak podpořit a navýšit počet dárců. Kromě nových hráčů A týmu se připojí i členové mládežnického týmu U19, které čekají zápasy v rámci mládežnické UEFA Youth League, do iniciativy se hodlá zapojit i společnost Doosan Škoda Power, generální partner Viktorie. „Během podzimu chystáme řadu dalších aktivací, které nabídnou našim fanouškům možnost, jak se do celého projektu zapojit. Například se budeme snažit, aby mohli vstoupit do registru i přímo na stadionu během vybraných zápasů. O všech těchto aktivitách budeme dopředu informovat,“ dodává mluvčí klubu Václav Hanzlík.

    Zdroj: www.fcviktoria.cz
     
    Hezké odpoledne, vážení čtenáři, vítejte u sledování psaného přenosu z tiskové konference klubu FC Viktoria Plzeň.

    Tiskové konference se zúčastní prezident klubu Tomáš Paclík, vybraní hráči Viktorie a zástupci Nadace pro transplantaci kostní dřeně.

    Tématem je představení zcela unikátního projektu souvisejícího s blížícími se zápasy UEFA Champions League.

    Jan Picka

    bahis siteleri