Girona – Celta Vigo 3:2 (kon.)
konec
Girona FC
3:2 (2:1)
Celta de Vigo
Pondělí 17.09.2018, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi, Girona • Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Co nejsrdečněji vítám všechny fotbalové nadšence u sledování textového přenosu z duelu čtvrtého kola Primera División, v němž Girona FC změří síly s Realem Club Celta de Vigo. Výkop je naplánován na 21. hodinu, tak si to nenechte ujít!
     
    GIRONA FC

    V neúplné tabulce se sice Girona krčí až na patnáctém místě, oproti ostatním celkům má ale samozřejmě zápas s Celtou k dobru. Tým, který vlastní stejní majitelé jako věhlasný Manchester City, v minulém kole zvítězil 1:0 na hřišti ambiciózního Villarrealu, předtím ale podlehl Realu 1:4 a remizoval s nováčkem z Valladolidu 0:0. Domácí trenér Eusebio Sacristán se navíc bude muset obejít bez zraněného kvarteta Antony Lozano, Carles Planas, Johan Mojica a Jonás Ramalho.
     
    REAL CLUB CELTA DE VIGO

    Celku ze severozápadu Španělska minulá sezóna nevyšla podle představ, vigští fotbalisté skončili v tabulce až na třináctém místě. Do nového ročníku La Ligy ale vstoupila Celta famózně: v prvním kole sice jen remizovala 1:1 s Espanyolem, následně ale svěřenci Antonia Mohameda porazili Levante a Atlético Madrid. Celta je momentálně třetí a v případě vítězství v Gironě se bodově dotáhne na druhý Real Madrid!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Bunú – Espinosa, Alcalá, Juanpe – Porro, Douglas Luiz, Granell, Aday – Portugués, Stuani, B. García.
    Náhradníci: Iraizoz – Roberts, Pons, Muniesa, Montes, Doumbia, Aleix Garcia.

    Real Club Celta de Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, Cabral, N. Araujo – Mallo, Beltrán, Lobotka, Alonso – Aspas, Gómez, Sisto.
    Náhradníci: Blanco – Costas, Mor, Yokuşlu, Boufal, Eckert, Méndez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Přetažený nákop Borjy Garcíi doletěl až do náruče Sergia Álvareze, který má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    3
    Fran Beltrán zavezl míč na útočnou polovinu a poté ho přenechal Pionemu Sistovi. Ten následně roztáhl hru na levou stranu, kde byl úplně volný Junior Alonso, jemuž ale následný centr nesedl.
     
    4
    Oba týmy se v úvodu snaží hrát útočný fotbal, další protiakci Girony už zakládá teprve osmnáctiletý Pedro Porro.
     
    5
    Granellovu kolmici na Garcíu vystihl Stanislav Lobotka a slovenský reprezentant má nyní spoustu času na založení další protiakce Celty.
     
    6
    Ta ale neměla dlouhého trvání, Pione Sisto se totiž nechal o míč lajdácky připravit. Girona si poté vytvořila svou první velkou příležitost, Cristian Portugués ale z nějakých deseti metrů Álvareze nepřekonal!
     
    8
    Právě Cristian Portugués byl nyní poblíž pravého okraje pokutového území faulován Beltránem, domácí tak budou mít k dispozici standardku z velmi nadějné pozice.
     
    9
    Aktivně napadající svěřenci Eusebia Sacristána zahnali hráče galicijského celku až k Álvarezovi, hostům se teď nedaří kloudně rozehrát.
     
    10
    Douglas Luiz však nyní ve středu hřiště zbytečně fauloval Maxiho Gómeze, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    12
    Alonsova patička žádného z jeho spoluhráčů nenašla, míče se ujal domácí zadák Pedro Alcalá a následně uklidnil hru přihrávkou na brankáře Bunúa.
     
    13
    Pione Sisto to vzal na sebe z velké dálky, jeho nepříliš přesná střela ale gironskou svatyni neohrozila. Jasín Bunú už si pomalu chystá míč k dalšímu odkopu.
     
    14
    Maxi Gómez si před hranicí pokutového území vyměnil balon se Sistem a poté vypálil, jeho pokus ale zamířil přímo do míst, kde byl připravený Bunú.
     
    15
    Pedro Porro našel na pravém křídle rozběhnutého Portuguése, jehož následný centr byl ale značně přetažený a nikoho v červeném dresu nenašel.
     
    16
    Akce Girony poté ještě pokračovala a domácí z ní vytěžili rohový kop, s vybojovanou standardní situací ale hráči katalánského celku nenaložili vůbec dobře.
     
    18
    Domácí špatně rozehráli a míče se na útočné polovině ujal Fran Beltrán, jeho následnou kolmici do pokutového území ale vystihl Pedro Porro.
     
    19
    Právě Porro nyní jen zakopl balon na útočnou polovinu, v posledních minutách se Girona pouze brání.
     
    20
    Aday přesně našel rozběhnutého Stuaniho, který poté přenesl hru na volnou pravou stranu, kde číhal Cristian Portugués, jenž ale vzápětí o míč přišel.
     
    22
    Polovina úvodní pětačtyřicetiminutovky je za námi a zatím jsme se rozhodně nenudili, navzdory pár zajímavým náznakům na obou stranách ale skóre zůstává bezbrankové.
     
    22
    Girona právě vstřelila branku!
    Tak jsem to asi zakřikl, svěřenci Eusebia Sacristána se jen o pár sekund později dostávají do vedení! Aday z levé strany našel lahůdkovým centrem uvnitř pokutového území hlavu CRISTHIANA STUANIHO a uruguayský snajpr poté usměrnil balon nechytatelně k tyči.
    22. Cristhian STUANI - 1:0
     
    23
    Hosté se pokoušejí o rychlou odpověď, jejich kombinace na útočné polovině je ale zatím hodně těžkopádná.
     
    24
    Po Beltránově zaváhání se do bleskové protiakce vydal Cristian Portugués, jemuž se proti přesile dvou obránců Viga podařilo vybojovat vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    26
    Pedro Porro z pravé strany poslal další nákop do pokutového území, míč ale skončil bezpečně ukryt v Álvarezově náruči.
     
    27
    Álex Granell to ve středu hřiště schytal od Lobotky a krátce po nařízené rozehrávce to z levého okraje šestnáctky zkusil Aday, jeho pokus z ostrého úhlu ale postrádal přesnost.
     
    29
    Iago Aspas se v pokutovém území zmocnil odraženého míče a bez přípravy vypálil, jeho rána ale zoufale postrádala přesnost a Jasín Bunú mohl zůstat v klidu.
     
    30
    Pione Sisto pod tlakem pro jistotu posunul míč zpět na obránce, Gironští se v posledních minutách brání opravdu důsledně a k ničemu hosty nepouští.
     
    31
    Gustavo Cabral zblokoval Portuguésův centr z pravé strany pouze k Álexovi Granellovi, který bez váhání vypálil, jeho projektil ale proletěl vysoko nad břevnem.
     
    32
    Napadající Cristhian Stuani dostal hostujícího gólmana pod tlak, Sergio Álvarez to nezvládl a jen zakopl balon do autu. Tribuny bouří...
     
    33
    Junior Alonso omylem tečoval centr Pedra Porra z pravé strany, Sergio Álvarez ale zareagoval včas a ukryl míč ve své náruči.
     
    34
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Vigští fotbalisté měli k dispozici přímý kop těsně před hranicí pokutového území, jehož exekuce se ujal IAGO ASPAS, který se trefil krásně k tyči. Jasín Bunú zareagoval pozdě, a tak neměl šanci na míč dosáhnout.
    34. Iago ASPAS - 1:1
     
    36
    Pione Sisto zblokoval Porrův centr z pravé strany do zámezí, gironští fotbalisté budou za pár okamžiků zahrávat svůj druhý rohový kop.
     
    37
    Girona právě vstřelila branku!
    Vyrovnaný stav vydržel sotva dvě minuty, domácí si rychle berou ztracený náskok zpět! Postaral se o to PEDRO ALCALÁ, který si uvnitř šestnáctky naběhl na Granellův centr a hlavou usměrnil míč bezpečně za Álvarezova záda.
    37. Pedro ALCALÁ - 2:1
     
    38
    Svěřenci Antonia Mohameda se po druhém inkasovaném gólu nesložili a nadále pokračují v aktivitě. Z velké dálky to teď zkusil Hugo Mallo, jeho nepovedený pokus le domácí svatyni neohrozil.
     
    40
    Pedro Porro se drží za hlavu a svíjí se na trávníku, sudí si ale žádného faulu nevšiml a hru přerušil až o několik sekund později.
     
    41
    Alonsovi zákrok na Porra prošel, rozehrávat totiž budou hosté.
     
    42
    Pione Sisto se povedenou kličkou zbavil Luize, následně ale o míč přišel.
     
    43
    Cristian Portugués si při bránění pomohl nedovolenými prostředky, po jeho zákroku na Beltrána bude mít Celta k dispozici další přímý kop z velmi nebezpečné pozice.
     
    44
    Tentokrát ale hosté Bunúovu svatyni neohrozili, svěřenci Eusebia Sacristána se bez problémů ubránili a zakopli míč do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sudí Alberola nenastavil nad rámec první půle ani minutu, do kabin se tak jde za stavu 2:1 pro Gironu. Utkání už od samého začátku nabídlo parádní podívanou se šancemi na obou stranách, což jako první přetavili v gól domácí, jež poslal do vedení Stuani. Celta sice zásluhou parádního přímého kopu v podání Aspase vyrovnala, nicméně vyrovnaný stav vydržel jen necelé tři minuty – ve 37. minutě vrátil Gironě vedení Alcalá.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Junior Alonso, přichází Sofiane Boufal.
     
    47
    Douglas Luiz se pokusil najít rozběhnutého Stuaniho, jeho pas byl ale nepřesný a vzápětí navíc byla hra přerušena kvůli útočnému faulu na Lobotku.
     
    48
    Střídající Sofiane Boufal se vydal kupředu po levém křídle a po narážečce se Sistem se nakonec odhodlal k centru, ten byl ale zblokován.
     
    49
    Po následných zmatcích uvnitř pokutového území Girony se balon od Espinosy odrazil do zámezí, Celta tak bude zahrávat rohový kop.
     
    51
    Mallův centr na zadní tyč ovšem dosedl jen na hlavu bránícího Stuaniho, hra byla navíc ještě předtím přerušena.
     
    52
    Álex Granell to vzal na sebe z nějakých dvaceti metrů, jeho projektil ale zamířil přímo do Álvarezovy nastavené náruče.
     
    54
    Hra se nyní uklidnila, ani jednomu týmu se nedaří pořádně rozehrát a vše podstatné se odehrává poblíž středového kruhu.
     
    55
    Lobotkův pas skončil jen u vracejícího se Portuguése, jemuž ale následná narážečka s Porrem nevyšla, a u míče jsou tak opět hosté.
     
    56
    Svěřenci Antonia Mohameda se usadili na útočné polovině, nikdo v bleděmodrém dresu si ale zatím netroufl na střelu.
     
    56
    Girona právě vstřelila branku!
    Hosté tak dlouho kombinovali, až o míč přišli a Girona poté založila bleskový protiútok, který skončil gólem! Katalánský celek se po Rongagliově zaváhání na tři přihrávky dostal až do pokutového území, odkud CRISTHIAN STUANI překonal bezmocného Álvareze.
    56. Cristhian STUANI - 3:1
     
    58
    Právě Cristhian Stuani si nyní došel pro faul od Gustava Cabrala, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku ze středu hřiště.
     
    59
    Dnešní utkání sleduje 9849 diváků.
     
    60
    Gironští založili další rychlou protiakci, na Adayův přízemní centr do předbrankového prostoru ale Cristhian Stuani jen o fous nedosáhl!
     
    62
    Douglas Luiz dnes už poněkolikáté fauloval, vigští fotbalisté budou zahrávat přímý kop, jehož exekuce se ujme Pione Sisto.
     
    63
    Nákop dánského reprezentanta do pokutového území byl značně přetažený, Jasín Bunú bez potíží ukryl míč ve své náruči.
     
    64
    Svěřenci Eusebia Sacristána hrají velmi přímočaře. Po jednoduché kombinaci Porra s Granellem se domácí snadno dostali na útočnou polovinu, v tomto případě ale o balon vzápětí přišli.
     
    65
    Gustavo Cabral nepustil Stuaniho do zakončení, Girona ale bude mít k dispozici rohový kop.
     
    66
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Dennis-Yerai Eckert.
     
    67
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Borja García, přichází Patrick Roberts.
     
    68
    Napadající fotbalisté Girony opět dostaly hostující obránce do problémů, tentokrát si ale Vigští s rozehrávkou poradili.
     
    69
    Protiakce Celty ovšem měla pouze jepičího života, po čistém zákroku Pedra Alcaly skončila meruna v autu.
     
    70
    Lobotkova rána z uctivé vzdálenosti byla zblokována, následný centr Aspase z pravé strany jakbysmet.
     
    70
    Gustavo Cabral za svůj zbytečný faul na Portuguése vyfasoval žlutou kartu.
     
    71
    Hra zůstává přerušena. Cristian Portugués stále leží v bolestech na trávníku a už za ním míří ošetřovatelé s nosítky.
     
    72
    Exekuce nařízeného přímého kopu se nakonec ujal Álex Granell, jehož dělovka proletěla těsně nad břevnem Álvarezovy svatyně.
     
    74
    Pedro Porro poslal zajímavý nákop do předbrankového prostoru, Cristhian Stuani ale na přihrávku svého osmnáctiletého parťáka nedosáhl.
     
    75
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Fran Beltrán, přichází Brais Méndez.
     
    77
    Střídající Dennis-Yerai Eckert to zkusil z ostrého úhlu, střela mu ale nesedla podle představ a Jasín Bunú si připsal rutinní zákrok.
     
    78
    Néstor Araujo připravil o míč Porra, načež se svěřenci Antonia Mohameda uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    79
    Vigským fotbalistům se čas na vyrovnání začíná rychle krátit, zhruba deset dvanáct minut před koncem si Gironští bez potíží hlídají svůj dvougólový náskok.
     
    81
    Svěřenci Eusebia Sacristána si vyměňují balon na vlastní polovině a nikam už se neženou.
     
    82
    Aspasův dalekonosný nákop v pokutovém území nikoho v bleděmodrém dresu nenašel, načež domácí opět zakopli míč do bezpečí.
     
    83
    Další akce Celty byla kvůli útočnému faulu přerušena, Jasín Bunú s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebude.
     
    84
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Aday, přichází Marc Muniesa.
     
    86
    Boufal to vzal nyní na sebe z velké dálky, střela mu ale vůbec nesedla a Jasín Bunú mohl zůstat v klidu.
     
    87
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Že by drama? Užuž se zdálo, že Lobotkův centr z pravé strany byl přetažený, balon se ale nakonec dostal přímo k napřaženému SOFIANEMU BOUFALOVI, který v den svých pětadvacátých narozenin ranou z voleje překonal Bunúa.
    87. Sofiane BOUFAL - 3:2
     
    88
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Aleix Garcia.
     
    89
    Domácí se snaží v samotném závěru hru co nejvíce rozkouskovat, což se jim zatím daří. Celta se ne a ne dostat k souvislé kombinaci.
     
    90
    Aktivní Sofiane Boufal se prokousal až na levý okraj pokutového území, odkud přesně našel hlavu Maxiho Gómeze, jeho pokus ale Bunú bezpečně skryl ve své náruči.
     
    90+1
    Už známe i délku nastavení, které bude čtyřminutové.
     
    90+2
    Gustavo Cabral za svůj zákrok na Douglase Luize vidí druhou žlutou kartu, a tak pro něj zápas předčasně skončil! To je další komplikace pro Celtu, které zbývají na vyrovnání už jen dvě minuty.
     
    90+3
    Cristhian Stuani si ve středu hřiště zkušeně došel pro faul, zdá se, že je hotovo.
     
    90+4
    Gironští fotbalisté založili ještě jednu bleskovou protiakci, přízemní pokus Stuaniho z ostrého úhlu si ale Sergio Álvarez pohlídal.
     
    90+6
    Původně čtyřminutové nastavení se pořádně protáhlo, žlutou kartu navíc nyní dostal domácí středopolař Douglas Luiz.
     
    90+7
    Néstor Araujo se po Aspasově centru do pokutového území dostal ještě k jedné hlavičce, ta ale zamířila přímo do náruče domácího brankáře. Tohle už si Girona pohlídá!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Gironou a Celtou Vigo nabídlo parádní přestřelku se šťastným koncem pro katalánský celek, který se tak bodově dotahuje na svého dnešního soupeře. Na úvodní branku Stuaniho z 22. minuty sice poměrně rychle zareagoval Aspas, domácím však okamžitě vrátil ztracené vedení Alcalá a krátce po změně stran zvýšil už na 3:1 svým druhým gólem Cristhian Stuani. Pět minut před koncem v den svých pětadvacátých narozenin snížil Boufal, v závěru už ale hosté neměli dostatek sil na vyrovnání a v nastavení navíc přišli o vyloučeného Cabrala.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:11.
     
    To je z mé strany již vše, přeji dobrou noc a příště na počtenou! (22:53:14)

    Vojtěch Balon

    Branky: 22. Stuani (Aday), 37. Alcalá (Granell), 56. Stuani (Porro) – 34. Aspas, 87. Boufal (Lobotka)

    Karty:   90+6. Douglas Luiz (GIR) – 70. Cabral (CVG)   90+2. Cabral (CVG)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:11.
    Girona FC: Bunú – Espinosa, Alcalá, Juanpe – Porro, Douglas Luiz, Granell, Aday (84. Muniesa) – Portugués (88. Aleix Garcia), Stuani, B. García (67. Roberts).
    Náhradníci: Iraizoz – Roberts, Pons, Muniesa, Montes, Doumbia, Aleix Garcia.

    Celta de Vigo: S. Álvarez – Roncaglia, Cabral, N. Araujo – Mallo, Beltrán (75. Méndez), Lobotka, Alonso (46. Boufal) – Aspas, Gómez, Sisto (66. Eckert).
    Náhradníci: Blanco – Costas, Mor, Yokuşlu, Boufal, Eckert, Méndez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán

    Diváci: 9849
    bahis siteleri