Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Columbus – Buffalo 1:4 (kon.) | Florida – Nashville 3:5 (kon.)
New Jersey – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:1 (kon.) | Montreal – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 2:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:7 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
New York Islanders
Úterý 18.09.2018, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hokejová sezóna se pomalinku probouzí k životu a to začíná platit také o NHL, která na na programu další balík přípravných zápasů. Od jedné hodiny v noci se můžeme těšit na souboj mezi Philadelphií Flyers a New Yorkem Islanders!
     
    Philadelphia Flyers

    Letci už po prvním přípravném utkání zúžili svůj kádr o čtyři jména. Mladíci Matthew Strome, Maxim Suško a Wyatte Wylie byli poslání do kanadské juniorky, ze které naopak přišel brankář Liam Hughes, jenže na krátké zkoušce neuspěl. Dosud neznámí mladíci by si měli zahrát i dnes, jisté místo v sestavě má ruský obranný talent Jegor Zamula, kterému budou krýt záda Michal Neuvirth a Carter Hart. Fanoušci se můžou těšit i na Claudea Girouxe, Jakuba Voráčka, Ivana Provorova, či staronového útočníka Jamese van Riemsdyka, jenž se do Philadelphie vrátil z Toronta.
     
    New York Islanders

    Barry Trotz má před sebou ohromnou výzvu, po zisku Stanley Cupu s Washingtonem má za úkol pozvednout newyorské Islanders, kteří zahajují novou éru bez kapitána Johna Tavarese. První přípravný duel Islanders odehráli ve své bývalé aréně Nassau Coliseum a připsali si skalp Letců 3:0. Do odvety však půjde naprosto odlišná sestava vedená brankářem Thomase Greissem. Své debuty v novém dresu zažijí nové akvizice Valtteri Filppula a Tom Kühnhackl, naopak český forvard Jan Kovář si tentokrát odpočine.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Neuvirth (Hart) – P. Myers, Provorov, Hagg, Gostisbehere, Friedman, Zamula – Aube-Kubel, Weal, Giroux – Voráček, Vorobjov, van Riemsdyk – Weise, Knight, Laughton – Goulbourne, Vecchione, Ratcliffe.

    New York Islanders: Greiss (J. Smith) – Wilde, Pelech, Mayfield, D. Toews, Rathgeb, Seidenberg – Bailey, Nelson, Lee – Ho-Sang, Filppula, Kühnhackl – Ch. Bourque, Fritz, Johnston – Sislo, Hitchcock, Dal Colle.

    Rozhodčí: Charron, Dunning – Nowak, Daisy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Hned po sedmnácti vteřinách si první zákrok připsal Michal Neuvirth, jenž na svém ramenu utlumil Mayfieldovu střelu od modré.
     
    00:30
    Další střela Mayfielda byla tečovaná Leem, ale Neuvirth prokázal dobrý postřeh. Mezitím je signalizován domácí faul.
     
    00:36
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Michail Vorobjov – 2 min., hákování).
     
    01:01
    Mark Friedman vyhodil kotouč přes všechny čáry a zkrátil přesilovku Islanders hned o několik vteřin.
     
    01:31
    Hosté vstoupili do zápasu aktivně, ale v přesilovce se jim nedaří usadit v útočném pásmu. Muži v oranžovém neustále posílají puky k brance Greisse.
     
    02:18
    Ani Ho-Sang na levém křídle kotouč nepodržel a následuje další vyhození Letců.
     
    02:36
    Domácí v plném počtu.
     
    03:23
    Mayfield je zatím jediný, který ohrožuje branku Michala Neuvirtha. Jeho spoluhráči tentokrát letící puk v mezikruží zablokovali.
     
    03:52
    Giroux dostal puk na ose hřiště a rychle střílel tahem. Přitom jednoho ze soupeřů připravil o hokejku, která kotouč srazila do rohu.
     
    04:43
    Pelechovo nahození minulo branku a Ratcliffe měl dost času na to, aby dostal puk ven z obranného pásma Flyers.
     
    05:05
    Po dlouhé době se přerušuje, neboť puk vyletěl mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po levici Greisse.
     
    05:46
    Hosté aktivně napadali v útočném pásmu, ale hráči Philadelphie si v blízkosti vlastní branky věděli rady.
     
    06:18
    Voráček zavezl puk do domácího útočného pásma, kde od modré napřáhl Myers, ale Greiss svůj první zákrok předvést nemusel.
     
    06:38
    Dal Colle posunul puk zprava na osu hřiště pro Sisla, který razantní střelu sice nenasměroval zle, ale Neuvirth svou klec ustrážil.
     
    06:45
    Weal po reklamní přestávce vyhrál buly před Neuvirthem, jenže Flyers se s kotoučem daleko nedostali. Pokračuje tak územní převaha týmu z New Yorku.
     
    07:27
    Domácí přechod do útoku ztroskotal na modré čáře, kde se trojice hráčů dostala do postavení mimo hru.
     
    07:46
    První šance pro Letce! Laughton si sebral puk a z rohu ho přihrál před branku na Weiseho, který ze slušné pozice trefil výstroj Greisse.
     
    08:25
    Scott Laughton byl v útočném pásmu úplně sám, ale i tak se dostal ke dvěma střelám. První byla sražená a druhou zlikvidoval německý gólman soupeře.
     
    08:57
    Filppula se dostal do minusového úhlu a zprava nebezpečně nahazoval do brankoviště, se se však Neuvirth nenechal zaskočit.
     
    09:27
    Adam Pelech byl zpomalen před modrou čarou a jeden z kolegů mezitím vjel do pásma, z čehož resultuje ofsajd.
     
    10:09
    Vorobjov podél hrazení vrátil puk na modrou, ovšem Haggova svižná střela si cestu za Greissova záda nenašla. Neúspěšná pak byla i Gostisbehereho dalekonosná rána.
     
    10:58
    První útok Flyers se usadil v útočném pásmu. Střela nakonec přišla od obránce Provorova, který zleva minul vzdálenější tyčku.
     
    11:39
    Rathgebova nepřesná dělovka odstartovala menší zmatky před domácím brankovištěm, Neuvirth nic složitého ale řešit nemusel.
     
    12:35
    Jen centimetry dělily Flyers od vedoucí branky! Shayne Gostisbehere si několika malými krůčky nabruslil do volného pravého kruhu a z předklonu poslal puk do břevna!
     
    12:41
    Josh Ho-Sang se ze všech sil snažil pokrýt puk v souboji s Haggem. To se mu sice podařilo, jenže posun Islanders zastavil ofsajd.
     
    12:51
    Michal Neuvirth zatím působí nesmírně jistým dojmem. Teď zastavil prudkou střelu Fritze a nepustil hosty k dorážce.
     
    13:02
    Chris Bourque ihned po buly vyprodukoval nepřesnou střelu golfákem. Domácí otáčeli hru a puk jim přitom utekl na střídačku New Yorku.
     
    13:25
    Anders Lee podruhé nebezpečně tečoval svižný pokus od modré čáry, Neuvirhovu branku kotouč ale přeletěl.
     
    14:12
    Letci stihli jenom nahodit ze středu hřiště a po chvilce byli donuceni k dalšímu návratu do obranného pásma.
     
    14:38
    Dvaadvacetiletý švýcarský obránce Yannick Rathgeb asi jenom nahazoval od modré, kotouč byl ihned sražený a vyletěl do hlediště.
     
    15:18
    Neuvirth nic neriskoval a raději schoval do lapačky puk, který k němu neškodně posouval Rathgeb.
     
    15:42
    A prakticky to samé udělal na druhém konci kluziště také Thomas Greiss. Letci poměrně snadno získali buly v útočné třetině.
     
    16:30
    Tyrell Goulbourne a Ross Johnston shodili rukavice a rozdali si to v parádní bitce, ve které padlo několik přesných úderů. Nakonec to byl hostující útočník, který poslal svého soka na kolena jako první.
     
    16:30
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ross Johnston – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Tyrell Goulbourne – 5 min., bitka).
     
    16:56
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Po pěstním souboji následuje také vedoucí gól domácích hokejistů! Provorov potáhl puk přes střední pásmo a předal ho MICHAILU VOROBJOVOVI, jenž si v rychlosti narazil s Voráčkem a střelou z pravého kruhu našel skulinku v postoji Greisse. Asistence: Jakub Voráček, Ivan Provorov.
    16:56 Michail VOROBJOV - 1:0
     
    17:14
    Domácí mohou přidat i druhý gól. Po hákování Adama Pelecha mají k dispozici první přesilovku.
     
    17:43
    Sražený puk vyletěl do ochranné sítě. Následovalo další buly a po něm bezpečné vyhození Islanders.
     
    18:12
    Girouxova křižná přihrávka našla Voráčka, jenže tomu puk přeskočil hokejku. Oba si pak role otočili, domácí kapitán zleva pálil a trefil hůl van Riemsdyka, jehož teč Greiss zastavil levým betonem.
     
    18:43
    Letci si zahrají půlminutu v pěti proti třem! Za vysokou hůl u útočné modré čáry míří na trestnou lavici Tanner Fritz.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Giroux poslal prudký pas do brankoviště, kde se Voráček neprosadil k zakončení. Gostibehere už mohl zakončovat z pravého kruhu, ale o kousíček minul.
     
    19:10
    Scott Mayfield před brankovištěm zezadu krosčekoval van Riemsdyka. Sudí byli opět nekompromisní a na trestné lavici už sedí hned trojice hostů.
     
    19:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers využívají dvojnásobnou přesilovku a odskakují do dvougólového náskoku! Domácí ponechali na ledě to nejlepší, co dnes mají k dispozici. Giroux z koncové čáry přihrál na vrcholek levého kruhu, odkud razantně pálil SHAYNE GOSTISBEHERE a trefil horní roh branky, kam Greiss nemohl svou pravicí dosáhnout. Asistence: Claude Giroux, James van Riemsdyk
    19:31 Shayne GOSTISBEHERE - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Islanders měli lepší vstup do zápasu, z územní i střelecké převahy si ale nevytvořili žádnou tutovku a postupem času ztráceli kontrolu nad děním na ledě. Problémy pro hostující tým naznačila tyčka Provorova, po které Flyers prakticky neopustili útočné pásmo. Nemastný neslaný hokej nejprve okořenila parádní bitka mezi Johnstonem a Goulbournem, načež začaly padat i góly. V sedmnácté minutě se po asistenci Voráčka prosadil ruský útočník Michal Vorobjov, kterého v následné dvojnásobné přesilovce napodobil Shayne Gostisbehere a upravil stav na 2:0.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Ve Wells Fargo Center se nerozběhla časomíra, ale hra přesto plyne. Domácím zbývá ještě minuta z přesilové hry.
     
    20:59
    Provorov přihrál doprava na svého parťáka Myerse, který využil prostoru ke střele, ale ta byla před brankou zastavena jedním z obránců.
     
    21:10
    Hosté v plném počtu.
     
    21:37
    Po ofsajdu Islanders se vhazovalo ve středním pásmu, což se bude ještě jednou opakovat kvůli dalšímu prohřešku tohoto typu.
     
    22:18
    Vorobjov tušil před brankou van Riemsdyka, kterému dal fantastickou přihrávku z otočky. Posila z Toronta si prudký kotouč ale nedokázala nohou zpracovat.
     
    22:31
    Fritz se utrhl do úniku, Neuvirth proti němu vystartoval, ale kotouč nezískal. Domácí branka tak byla na chvíli prázdná, Fritz před ní hledal spoluhráče, kterého zablokoval Vorobjov.
     
    23:19
    Weal měl starosti s kotoučem a zároveň se Sislem, který předešel problémům odehráním puku do bezpečí.
     
    23:57
    Filppula dal hodně špatnou přihrávku směrem k vlastní brance, Islanders si tak zkomplikovali založení útoku, ale nakonec si s napadáním soupeře poradili.
     
    24:19
    Provorov se postaral o Baileyho, jenže puk posunul jen na modrou, kde stál německý útočník Kühnhackl a propagačním nahozením otestoval Neuvirthovu pozornost.
     
    24:37
    Další nahození od Seidenberga skončilo u Leeho, ovšem ani on z otočky nepropálil domácí blok. Na druhou stranu se vydal Weise, ale zprava Greisse moc nevystrašil.
     
    25:06
    Čtvrtá přesilovka pro Letce! Brock Nelson u mantinelu zadržel Friedmana a jako další z hostů vyfasoval menší trest.
     
    25:30
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Druhý přesilovkový zásah znamená už hodně solidní vedení 3:0! Opět u toho byl SHAYNE GOSTISBEHERE, který si nápřahem řekl o přihrávku na modrou čáru. Od Girouxe ji skutečně dostal a následovala dělovka, kterou do branky přesměrovala teč clonícího Fritze. Asistence: Claude GIroux, Jakub Voráček.
    25:30 Shayne GOSTISBEHERE - 3:0
     
    26:52
    Philippe Myers trochu přetáhl svůj dlouhý pas z rohu obranného pásma. Icing se ale nepíská, rozhodčí nechávají hru běžet.
     
    27:22
    James van Riemsdyk byl na číhané na útočné modré čáře, kam putovala dlouhá nahrávka přes celé střední pásmo. Zkušený útočník jel zleva na branku, ale bekhendový blafák skončil na betonu Greisse.
     
    28:25
    Ruský mladíček Jegor Zamula si popojel do hloubi útočného pásma, jenže bekhendem nepřihrál přesně na osu hřiště. O chvíli později od modré napřáhl Friedman, ale blok Islanders neprostřelil.
     
    28:58
    Laughton vyjel ze zadního mantinelu a vrátil puk na modrou. Tvrdou střelu Provorova Greiss jenom vyrazil, nicméně nebezpečná dorážka nepřišla.
     
    29:42
    Hosté se osvobodili vyhozením, které sebrali obránci v oranžových dresech. Jejich unavení soupeři střídají.
     
    30:05
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to je hodně smolný konec zápasu pro Michala Neuvirtha, který přichází o čisté konto! Hitchcock zleva nacentroval na MIKEA SISLA, který z dobré pozice minul. Obrana Flyers ale nechala celou situaci opakovat a člen čtvrté formace se z druhého pokusu už nemýlil. Neuvirthovi prošel puk za záda během přesunu k levé tyči. Asistence: Ryan Hitchcock, Devon Toews.
    30:05 Mike SISLO - 3:1
     
    30:05
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Michal Neuvirth, přichází Carter Hart.
     
    30:05
    Střídání v týmu New York Islanders: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Jeremy Smith.
     
    30:20
    Dvacetiletý gólman Philadelphie se hned dostal do hry. Icing Islanders se nepískal a Hart si raději došel pro puk, který si ponechal ve výstroji až do hvizdu sudího.
     
    31:06
    Útok s Voráčkem, Vorobjovem a van RIemsdykem se zatím jeví v dobrém světle. Teď ze své návštěvy útočného pásma ale nevytěžil žádnou střelu.
     
    31:16
    Veterán Seidenberg dostal od Nelsona dobrou přihrávku zpoza brankové čáry k vrcholku levého kruhu, odkud německý zadák zasáhl hrudník Harta a ten si vysloužil potlesk skromně zaplněných ochozů.
     
    32:49
    Gostisbehere si rozmyslel střelu od modré a po stahovačce nechal puk Girouxovi. Ten si pohledem zkontroloval pozici Myerse a namazal mu na golfák, který byl zablokován.
     
    33:22
    Domácí po reklamní pauze vyhráli buly v útočném pásmu. Friedman však na modré čáře nezkrotil kotouč a Flyers se museli vrátit do středu hřiště.
     
    33:57
    Devon Toews neměl podporu a musel se vydat na útočný výlet, který zakončil střelou z levého křídla. Hart si dal pozor a vyrazil puk před sebe.
     
    34:23
    Hart se jenom ohlédl po jedovce Seidenberga, která letěla až moc vysoko na to, aby se mohla vejít mezi tři tyče.
     
    34:35
    James van Riemsdyk táhl přečíslení dvou na jednoho. Poslední obránce vleže zabránil případné finální přihrávce na Voráčka a van Riemsdyk musel řešit situaci nepřesnou střelou.
     
    35:02
    Svěřenci Barryho Trotze se provinili postavením mimo hru. Pokračovat se bude až po krátké komerční přestávce.
     
    35:27
    Scott Laughton byl Pelechem zezadu nepříjemně strčen na mantinel. Naštěstí se nejednalo o tak velký náraz, který by s útočníkem Flyers nějak více zamával.
     
    35:47
    Oba se potkali znovu a opět se to neobešlo bez hraničního zákroku, který už je potrestán menším trestem pro Pelecha za seknutí pronikajícího Lahgtona, jenž se dostal za obranu, ale branku přestřelil.
     
    36:18
    Voráčkova dělovka se mezi tyče nevešla. Od modré to vzápětí zkusil i dvougólový Gostisbehere, ale ani on tentokrát neměl přesnou mušku.
     
    36:42
    Hráči v bílém vyhodili puk do bezpečí a vyrazili střídat. To samé během zakládání útoku činí také Letci.
     
    37:10
    Myers pod tlakem přihrál na Provorova, jehož střela byla zablokovaná. Od Weiseho ještě šel puk na Weala, který zleva netrefil odkrytou část branky.
     
    37:39
    Flyers se po hostujícím vyhození bleskově vrátili do útočného pásma, ale další osvobození Islanders na sebe nenechalo dlouho čekat.
     
    37:47
    Hosté v plném počtu.
     
    38:14
    Chris Bourque musel hrát sám, neboť spoluhráči střídali. V obležení tří soupeřů nahodil ze středního pásma a donutil Harta přerušit hru.
     
    38:23
    Pelechova nepřesná střela po vyhraném buly. Domácí se dostali k puku i do útoku, nicméně Friedmanův pokus z pravého mantinelu byl jenom propagačního typu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Tanner Fritz lehce posunul puk na modrou, ze které minul Seidenberg. Islanders přesto ještě zůstávají v útočném pásmu a snaží si udělat prostor pro další zakončení.
     
    39:29
    Tyrell Goulbourne nesměl propadnout na ose hřiště ve vlastním pásmu. Přihrávka na levou stranu byla sražená soupeřovou holí a puk se vydal na výlet do hlediště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Začátek druhé třetiny plynule navázal na konec té první, čemuž napomohla pokračující přesilová hra. Tu Flyers nevyužili, ovšem další nabídnutou početní převahu už využili, když se podruhé v zápase prosadil Shayne Gostisbehere. Převaha Letců pak ještě chvíli trvala, jenže nakonec byla přerušena snížením Mikea Sisla. Po změně gólmanů kvalita hry trochu upadla, žádný z týmů si nevytvořil žádnou větší šanci a do poslední periody se tak půjde za stavu 3:1 ve prospěch Philadelphie.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 16 – 13 (9:7, 7:6).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Van Riemsdyk neměl komu přihrát, a tak aspoň poslal do brankoviště vysoký oblouček. Jeremy Smith neriskoval rozehrávku a přerušil hru.
     
    40:50
    Úvod třetí části je hodně rozkouskovaný, teď se opět dvakrát přerušovalo, neboť puk v obou případech utekl na střídačky.
     
    41:21
    Jeden z hostů dostal do obličeje, ovšem rozhodčí nic neviděli. Pokračuje se pozvolnou rozehrávkou Letců.
     
    41:51
    Jegor Zamula zachytil puk na útočné modré. Nic nevymýšlel a poslal ho směrem na branku, kterou Smith snadno ustrážil.
     
    42:13
    Na druhé straně to byli malinko zajímavější. Chris Bourque pálil z pravého křídla a Hart si musel připsat úspěšný zákrok.
     
    42:51
    Čtvrtá lajna Islanders se usadila v útočném pásmu. Z modré čáry všechno sledují Dennis Seidenberg a Yannick Rathgeb.
     
    43:17
    Pokračuje poklidný a nepříliš atraktivní úvod třetí třetiny. Hra se zastavila kvůli hostujícímu ofsajdu.
     
    43:52
    Naprosto rutinní zákrok pro Harta, který schoval pomalé nahození do lapačky a donutil opodál stojícího hlavního arbitra zastavit čas.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Claude Giroux – 2 min., hákování). Hosté si zahrají druhou přesilovku, tu úvodní měli hned v první minutě.
     
    44:51
    Pelech byl na vrcholu pětiúhelníku úplně sám a řekl si o přihrávku, po které následovala zablokovaná střela a osvobození Flyers.
     
    45:28
    Michail Vorobjov se snadno dostal k puku v obranném pásmu a otočil hru. Dale Weise už nastavoval hůl během finální přihrávky, ale tu jeden z obránců na poslední chvíli ztečoval.
     
    46:13
    Domácí v plném počtu.
     
    46:29
    Až po skončení přesilovky se k jakés takés střele dostal Bourque, avšak z otočky Harta nepřekonal. Odpočinutý Giroux pak založil rychlý brejk, nicméně Knight po jeho přihrávce z pravé strany promáchl.
     
    46:50
    Osmnáctiletý ruský obránce Jegor Zamula se střelby od modré rozhodně nebojí. Teď mu to ale moc nesedlo a Smith nemusel zasahovat.
     
    47:06
    Brock Nelson nabral rychlost a přitom se dostal do takřka nulového úhlu. Z něj to přesto zkusil, ale Hart se nenechal u pravé tyče překvapit.
     
    47:49
    Van Riemsdyk hraje hodně aktivně, nyní nevypustil napadání a dokonce zachytil puk v rohu útočného pásma. Hned poté ale nepřesně přihrál.
     
    48:30
    Tanner Fritz si předhodil puk a objížděl si Myerse. Ten do něj zbytečně strčil rukou a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    49:09
    Více než čtvrtila přesilovky už je pryč. Islanders sice obléhají útočné pásmo, ale zatím si pouze neškodně přihrávají.
     
    49:29
    Dnes nevýrazný Ho-Sang se dostal k puku a ihned čelil ataku dvou protihráčů. Ti puk nezískali a stále se hraje před Hartem.
     
    50:05
    Vorobjov korunoval dosavadní skvělý výkon čistou obrannou prací, při které odzbrojil Fritze a dostal puk aspoň do středního pásma.
     
    50:30
    Domácí v plném počtu.
     
    50:48
    Carter Hart si nebyl zcela jist, kde má puk po rychlém nahození z poloviny hřiště. Hledat ho může během komerční přestávka, která následuje.
     
    51:27
    Wilde odevzdal puk nepřesným nahozením. Goulbourne pak udělal několik rychlých kroků a zleva zakončoval, ovšem puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    51:51
    Snad poprvé v zápase se píská zakázané uvolnění. Provinili se Letci, kteří tak nemohou vystřídat.
     
    52:09
    Voráček zachytil puk ve vlastní třetině a načal protiakci Philadelphie. Její druhá formace tentokrát nic nevymyslela.
     
    52:41
    Toews přihrávkou po modré nechal pálit Mayfielda. O nic nebezpečného se ale nejednalo a domácí se osvobodili tečovaným vyhozením.
     
    53:16
    Weal měl puk na bekhendu a vydal se s ním k ose hřiště. Ke střele se ale neodhodlal a domácí pokračují rychlou kombinací.
     
    53:55
    Nicolas Aube-Kubel se dnes zatím moc nepředvedl. Do hry se dostává jen minimálně a teď navíc zkazil přihrávku z levého mantinelu.
     
    54:31
    Pelech trochu zaváhal za vlastní brankou. U zadního mantinelu svou chybu ale rychle napravil a zapříčinil se o to, že se Islanders dostali do klidných vod.
     
    55:12
    Hostující přechod do ofenzivy měl jednu chybku, puk během něj opustil bojiště a po přerušení se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    55:28
    Laugton moc dobře věděl, že mu v tandemu jede Knight, kterému dal puk za obranu. Islanders zachránila až nastřelená branková konstrukce. Knight to přitom myslel moc chytře, mířil do protipohybu gólmana.
     
    56:18
    Tým z New Yorku stále marně čeká na nějakou větší šanci. Jeho šance na vyrovnání začínají rychle klesat, do konce poslední třetiny nezbývají ani čtyři minuty.
     
    57:24
    Dale Weise na trojnožce dojel do pravého kruhu, odkud branku přestřelil. Domácí ještě pokračovali, ale tečovaná střela Provorova narazila na ideálně položený pravý beton Smithe.
     
    57:46
    Islanders se stále nemohou dostat do nějakého tlaku. Po zakázaném uvolnění naopak budou čelit vhazování před svým gólmanem.
     
    58:04
    Jeremy Smith ihned po hostujícím zisku puku opustil brankoviště a pustil do hry šestého útočícího hráče!
     
    58:44
    Hosté kroužili v útočném pásmu, ale znovu to k ničemu nevedlo. Flyers chytře vyhodili tak, že Pelech musí hrát zpoza prázdné branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:25
    Bailey lacino ztratil puk u pravého mantinelu, Letci se rychle dostali ke středovému kruhu, ovšem Laugton se bekhendem marně snažil trefit prázdnou klec.
     
    59:57
    Toews v samotném závěru ještě nabil Pelechovi, jehož pokus od modré Hart vyrazil do nebezpečného závaru. Lee ani Nelson se k pořádné dorážce ale nedostali.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Philadelphia úplně nezachytila začátek zápasu a dostala se pod tlak, ve kterém ji zachraňovaly velmi jisté zákroky Michala Neuvirtha. To se však týkalo nanejvýš deseti minut, po kterých už byly útoky Islanders hodně bezzubé. Flyers naopak kousali stále více a ještě do konce první třetiny si vypracovali dvougólový náskok. Po změně stran Gostisbehere skóroval v přesilovce i podruhé a vesměs rozhodl o vítězství svěřenců Rona Hextalla, které nijak nerozhodilo ani jediné snížení z hokejky Mikea Sisla. Fanoušci domácího týmu tak mohou odcházet z Wells Fargo Center s dobrým pocitem, jejich oblíbenci odehráli nadmíru solidní utkání, ve kterém rozhodně zaujal výkon jednadvacetiletého útočníka Michaila Vorobjova.
     
    Střely na branku: 20 – 20 (9:7, 7:6, 4:7).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Shayne Gostisbehere (PHI) 2+0
    2. Michail Vorobjov (PHI) 1+0
    3. Claude Giroux (PHI) 0+2.
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Neuvirth (PHI) 30 minut, 8 zákroků, 1 gól, 88,9%
    Jakub Voráček (PHI) 0+2, 0 střel, čas na ledě 17:30.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:56:08)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 17. Vorobjov (Voráček, Provorov), 20. Gostisbehere (Giroux, van Riemsdyk), 26. Gostisbehere (Giroux, Voráček) – 31. Sislo (Hitchcock, D. Toews)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (31. Hart) – P. Myers, Provorov, Hagg, Gostisbehere, Friedman, Zamula – Aube-Kubel, Weal, Giroux – Voráček, Vorobjov, van Riemsdyk – Weise, Knight, Laughton – Goulbourne, Vecchione, Ratcliffe.
    New York Islanders: Greiss (31. J. Smith) – Wilde, Pelech, Mayfield, D. Toews, Rathgeb, Seidenberg – Bailey, Nelson, Lee – Ho-Sang, Filppula, Kühnhackl – Ch. Bourque, Fritz, Johnston – Sislo, Hitchcock, Dal Colle.

    Rozhodčí: Charron, Dunning – Nowak, Daisy
    bahis siteleri