Akhisarspor – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Besiktas – Sarpsborg 3:1 (kon.) | Genk – Malmö 2:0 (kon.)
Lazio – Apollon Limassol 2:1 (kon.) | Marseille – Frankfurt 1:2 (kon.) | Fehérvár – BATE 0:2 (kon.)
PAOK – Chelsea 0:1 (kon.) | Rapid – Spartak 2:0 (kon.) | Rennes – Jablonec 2:1 (kon.)
Sevilla – Standard 5:1 (kon.) | Villarreal – Rangers 2:2 (kon.) | Dynamo Kyjev – Astana 2:2 (kon.)
Larnaka – Curych 0:1 (kon.) | Arsenal – Vorskla Poltava 4:2 (kon.) | Celtic – Rosenborg 1:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Fenerbahce 4:1 (kon.) | Dudelange – AC Milán 0:1 (kon.) | Kodaň – Zenit 1:1 (kon.)
Ludogorec – Leverkusen 2:3 (kon.) | Olympiakos – Real Betis 0:0 (kon.) | RB Lipsko – Salzburg 2:3 (kon.)
Slavia – Bordeaux 1:0 (kon.) | Sporting – Karabach 2:0 (kon.) | Trnava – Anderlecht 1:0 (kon.)
konec
GNK Dinamo Záhřeb
4:1 (2:0)
Fenerbahce Istanbul
Čtvrtek 20.09.2018, 21:00 • Stadion Maksimir (Záhřeb) • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 11:12. (22:54:34)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dinama Záhřeb poměrem 4:1. Domácí hráči sice nebyli častěji u míče, avšak jejich akce byly mnohem nebezpečnější. Turecký celek měl obrovské starosti při centrovaných balónech soupeře, rovněž se ideálním dojmem nejevila ani obranná vazba. Dinamo si přichystalo mnohem více vyložených šancí, Fenerbahce se směrem dopředu spíše jen trápilo, z čehož pramenilo, že se Livaković v domácí brance hodně nudil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Překvapivě se nejednalo o střelu na bránu, nýbrž o centr na Neustädtera, který z voleje pálil vysoko na tribunu.
     
    90+2
    Doumbia šel hodně zbytečným zákrokem proti noze Elmase, hlavní sudí neváhal ani chvíli a nařídil přímý kop z velice lukrativní vzdálenosti.
     
    90+1
    Menší zdravotní komplikace měl domácí zadák Dilaver, kterého zřejmě přišlápl jeden z protihráčů. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta základní hrací doby. Fenerbahce zřejmě pochopilo, že to na bodový zisk dnes nebude.
     
    87
    Na opačné straně si obrannou povinnost splnil Neustädter, který za sebe nepustil Olma. Následně Tekin sevřel míč do své náruče.
     
    86
    Zničehonic se hosté mohli radovat z kontaktní branky! Špatná rozehrávka Catherina našla pouze Slimaniho, který sice obešel brankáře, Livaković i přesto střelu chytil.
     
    85
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Mario Gavranović, přichází Mario Budimir.
     
    84
    Elmas si pro spolupráci vybral Köybaşıho, který ani tentokráte neuspěl s pokusem o centr. Dilaver hrudí dopravil míč do náruče Livakoviće.
     
    83
    Druhý rohový kop tentokráte našel hlavu Dilavera, který z těžké pozice nezamířil vůbec přesně. Tekin okamžitě rozehrál od své branky.
     
    82
    Fenerbahce má s bráněním rohových kopů velké problémy. Tekin totiž nedosáhl na padající míč, řada dorážek ale neskončila až v síti.
     
    81
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Izet Hajrović, přichází Tongo Doumbia.
     
    81
    Dinamo mělo k dispozici další rohový kop. Tentokráte se míč stáčel k přední tyči, kde ale zasáhla obrana soupeře. Následný pokus Rrahmani byla sražen za čáru.
     
    80
    Hostující hráči podnikli kontr po levém křídle, Frey ale celou akci doslova zazdil. Přihrávka pod sebe totiž našla pouze jednoho z protihráčů.
     
    79
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Alper Potuk, přichází Islam Slimani.
     
    79
    Potuk se vydal napadat rozehrávajícího Livakoviće, který ale i přesto předvedl naprosto přesný výkop, kterým našel volného Olma.
     
    78
    Chorvatský celek táhl nadějnou protiakci, která nebyla vůbec špatná. Do útoku se dostal také obránce Rrahmani, jehož přihrávku na Olma přečetl Tekin.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Ivan Šunjić (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    76
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Mislav Oršić, přichází Damian Kądzior.
     
    75
    Hráči Dinama se osvobodili razantním odkopem, který skončil až u hostujícího brankáře. Hosté se okamžitě dostali s míčem zpět na útočnou polovinu.
     
    74
    Alici si počkal na náběh Freye, před kterým zastavil prudkou přihrávku Dilaver. Následný odkop putoval přesně do míst, kde stál hostující Reyes.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Eljif Elmaz (Fenerbahce Istanbul).
     
    69
    Kolmice na Aliciho byla opravdu příliš prudká, míč se tak dostal až do rukavic Livakoviće. Zanedlouho se dočkáme dalekonosného odkopu.
     
    68
    Stojanović se pokoušel prodrat přes pravé křídlo, kde mu ale uskočil míč daleko od kopačky. Köybaşı se okamžitě zhostil autového vhazování.
     
    67
    Na druhé straně situaci u své branky jistil Livaković, který navíc pošetřil cenné vteřinky. Dinamo to opět zkusí vzdušným prostorem.
     
    66
    Alici si po příchodu na hrací plochu dovolil přihrávku patičkou, která mu ale nevyšla. Naštěstí pro něj se míč dostal ven z hrací plochy.
     
    65
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Jailson.
     
    64
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Aatif Chahechouhe, přichází Bariş Alici.
     
    63
    Na pořadu dne byla celkem velká strkanice, do které se zapojily snad kompletně oba celky. Výsledkem je žlutá karta pro domácího Gojaka a hostujícího Köybaşıho.
     
    62
    Fenerbahce je na ručník! K míči se totiž dostal Šunjić, jehož ránu musel Tekin vyrazit alespoň na horní konstrukci.
     
    61
    Až posléze se k velice pohotovému zakončení dostal Šunjić, který nártem pálil daleko vedle brány. Tekin s rozehrávkou na nic nečeká.
    60. Dani OLMO - 4:1
     
    60
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Ukázková akce v podání Dinama putovala po pravém křídle, načež přihrávku převzal DANI OLMO, jehož rána křížem skončila až v síti. Domácí jsou dnes nesmírně efektivní, Tekin inkasoval i z další střely na bránu.
     
    60
    Topal dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec opět předal míč Potukovi, který ale o něj přišel. Rychlý kontr domácích nepřinesl žádné zakončení.
     
    59
    Před Fenerbahce se naskytl obrovsky složitý úkol, turecký celek totiž opět prohrává o dvě branky. Do konce zápasu zbývá necelých třicet minut.
     
    58
    Reyes byl v souboji s Oršićem mnohem důraznější, navíc si sám vymodlil nedovolený zákrok. Jeho celek okamžitě rozehrál volný kop.
    57. Izet HAJROVIĆ - 3:1
     
    57
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Nedorozumění v hostující defenzivě hrálo do karet Olmovi, který následně předložil před prázdnou bránu IZETU HAJROVIĆOVI, který se pochopitelně nemýlil.
     
    56
    Nyní to dlouhým nákopem zkoušel Köybaşı, který se pokoušel nastartovat Chahechouheho. Míč ale skončil až za brankovou čárou.
     
    55
    Tekin si přichystal míč o odkopu od své branky. Dalekonosná nabídka směřovala na Potuka, který se ale vzduchu nedokázal prosadit.
     
    54
    Chahechouhe se na malý moment dostal do přijatelné pozice pro zakončení, technickou navštívenku ale neposlal mezi tři tyče.
     
    53
    Oršić to zvládl u postranní čáry znamenitě, neboť pohlídal dráhu letu míče před dotírajícím Chahechouhem. Autové vhazování pro Dinamo Záhřeb.
     
    52
    Na zeleném pažitu se ocitl domácí Hajrović, hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře. Fenerbahce se okamžitě dostalo na útočnou polovinu.
     
    51
    Dilaver oslovil volného Oršiće, který se málem dostal s míčem až do malého vápna. Tam se nacházela dvojice pozorných protihráčů.
     
    50
    O malý moment později vhazovali domácí na útočné polovině. Olmo se otáčel s míčem, když tu náhle k němu přiletěl hostující Potuk.
     
    49
    Hajrović to zkoušel individuálně po levém křídle, na hranici pokutového území přihrával pod sebe, kde se nacházel pouze Topal.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se ke střele dostal Oršić, který ale mířil hodně vysoko nad branku. Tekin musel vůbec zasahovat.
    47. Roman NEUSTÄDTER - 2:1
     
    47
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, je tu kontaktní branka, která vrací Fenerbahce do hry o body! Köybaşı rozehrával roh z pravé strany, prodloužení míče našlo zcela osamoceného ROMANA NEUSTÄDTERA, který už měl hodně snadnou práci.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dvě branky. Dinamo se dostalo do vedení po necelých patnácti minutách, další branka chorvatského celku přišla v minutě sedmadvacáté. Fenerbahce se posléze dostávalo častěji k míči, avšak ke kontaktní brance nedošlo. Naopak mohlo být pro celek z Turecka zle, nejprve Dilaver orazítkoval tyč, posléze Tekin udržel míč před brankovou čárou. Fenerbahce bude muset ve druhém poločase výrazně zabrat, na další inkasovanou branku už není prostor.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Izet Hajrović (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    43
    Zdá se, že se první poločas pouze dohrává. Fenerbahce je sice častěji u míče, avšak akce středem hrací plochy nejsou vůbec nebezpečné.
     
    42
    Catherine přenesl hru na vedle stojícího Dilavera, který se záhy dostal do úzkých. Proto zvolil přihrávku až na kopačku brankáře Livakoviće.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    38. Dilaverova hlavička do tyče, následně Tekin udržel míč před brankovou čárou.
     
    38
    Obrovská šance domácích! Záhřeb totiž zahrával další rohový kop, po kterém Dilaver orazítkoval tyč. Míč se odrazil k druhé tyči, kde dvojice domácích hráčů nedotlačila míč za ležícího brankáře.
     
    37
    Riskantní rozehrávka málem připravila další šanci pro Dinamo. Gavranoviće na poslední chvíli odzbrojil Reyes, domácí mají k dispozici rohový kop.
     
    36
    Dilaver si nyní nebral servítky a míč raději odehrál na jistotu za postranní čáru. Soupeř se postupně přibližuje k opačnému pokutovému území.
     
    35
    Na pořadu dne byla standardní situace z velice dobré pozice. K míči se postavil Köybaşı, jehož ránu pod břevno dokázal Livaković fantasticky zneškodnit.
     
    34
    Drobným faulem si pomohl domácí Gavranović, který zřejmě lehce zasáhl nohu Neustädtera. Hosté na nic nečekali, standardku urychleně rozehráli.
     
    33
    Fenerbahce opět rozjelo kombinaci v oblasti středového kruhu, směrem dopředu to už nevyšlo. Livaković se následně dostal k výkopu.
     
    32
    Catherine si připravil centr na Gavranoviće, který se nakonec k hlavičce dostal. Domácí forvard v tísni mířil hodně vedle brány.
     
    31
    Rrahmani si u vlastní šestnáctky nechtěl komplikovat život a míč raději poslal vedle stojícímu Dilaverovi, který ho nekompromisně poslal na druhou stranu.
     
    30
    Elmas se dostal s míčem za půlící čáru, tam ale opět narazil na vlnu protihráčů. Domácí skvěle odrážejí útočné výpady soupeře.
     
    29
    Tohle je pro hostující hráče velký šok, po necelých třiceti minutách prohrávají už o dvě branky. Dinamo je v úvodu utkání hodně efektivní.
    27. Izet HAJROVIĆ - 2:0
     
    27
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Je tu už druhá branka v hostující síti! Gavranović předvedl ukázkové zpracování míče, načež patičkou přeposlal kulatý nesmysl přímo na kopačku IZETA HAJROVIĆE, jehož rána z první skončila přesně v síti. Tekin se natahoval zcela marně!
     
    24
    Nyní sledujeme trochu klidnější pasáž tohoto utkání. Domácí čekají na pohyb soupeře, Istanbul zatím marně hledá skulinku k brance Livakoviće.
     
    23
    Hráči tureckého celku se marně dožadovali rohového kopu, hlavní sudí nakonec gestem ruky naznačil, že se bude vykopávat od domácí branky.
     
    22
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, zatím jsme se dočkali jediné branky. Fenerbahce ale výrazně zvýšilo aktivitu, domácí se pouze brání.
     
    21
    Na druhé straně se k sympatické navštívence dostal Hajrović, který ale trefil pouze dobře stojícího protihráče. Tekin si určitě oddychl.
     
    20
    Köybaşı se uvolnil na levém křídle, následný centr do nebezpečného prostoru byl příliš dlouhý. Na zadní tyči se nenacházel nikdo ze spoluhráčů.
     
    19
    Chahechouhe si tak dlouho naváděl míč na střelu, až si vybral vedle stojícího Elmase, který raději rozjel kombinaci ve středu hrací plochy.
     
    18
    Oršić se dokázal vymanit z přehuštěného prostoru, posléze ale narazil na dalšího protihráče, který ho čistým způsobem obral o balón.
     
    17
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, v tuto chvíli jsou na tahu hosté, kteří mají na vyrovnání dostatek času.
    16. Ivan ŠUNJIĆ - 1:0
     
    16
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Chorvatský celek zahrával rohový kop, se kterým si obrana soupeře nedokázala poradit. Hráči Istanbulu totiž neodklidili míč z nebezpečného prostoru, k němu se tak dostal IVAN ŠUNJIĆ, který pravačkou propálil vše, co mu stále v cestě.
     
    16
    Rrahmani se ujal autového vhazování, po kterém skončil na zemi křídelník Olmo. Nedovoleným zákrokem si pomohl kapitán Topal.
     
    15
    Nyní to směrem dopředu nevyšlo domácím, kteří si u šestnáctky moc neporozuměli. Tekin bude moci rozehrávat od své svatyně.
     
    14
    Freyovi se podařilo dostat z ofsajdového postavení, nepovedené zpracování míče ale hrálo do karet jednomu z hráčů soupeře.
     
    13
    Özbayraklı měl na hranici šestnáctky hodně času na centr, který i přesto skončil pouze u protihráče. Istanbul se drží s míčem na kopačkách.
     
    12
    Oršić se ještě pokoušel hlavou sklepnout míč pod sebe, kam si sbíhal Gavranović. S ním se ale vrátil pozorný obránce Neustädter.
     
    11
    Benzia si navedl míč do pokutového území, kde ho čistým způsobem obral Catherine. I tentokráte si autové vhazování vyzkouší Dinamo.
     
    10
    Rrahmani vhazoval od levé autové čáry, jako adresáta si vybral Gojaka, který našel volného Stojanoviće. Posledně jmenovaný centroval pouze do náruče.
     
    9
    Frey sklepl pod sebe na Benziu, který se kousek za pokutovým územím dostal ke střele. Tu ale vzorně zablokoval obětavý Dilaver.
     
    8
    Fenerbahce to nakonec zkoušelo přes levé křídlo, kde byl prostor příliš přehuštěný. Chahechouhe raději otočil hru na druhou stranu.
     
    7
    Oršić se uvolnil kolem Potuka a posléze to zkoušel přímo na bránu. Jeho rána se ale stočila vedle tyče, Tekin nemusel vůbec zasahovat.
     
    6
    Celek z Turecka se na krátký časový úsek usadil na útočné polovině, Benziovi se ale nepodařilo přenést hru na pravou stranu.
     
    5
    Gojak se hnal po pravém křídle, odkud zkoušel v pokutovém území najít Gavranoviće, který se ale nedokázal obtočit s míčem.
     
    4
    Na druhé straně se ke střeleckému pokusu dostal Šunjić, jehož ránu ale zablokoval jeden z protihráčů. Nakonec budou vhazovat hosté.
     
    3
    Na zemi skončil hostující Potuk, kterého u postranní čáry fauloval napadající Gojak. Fenerbahce okamžitě rozehrálo do strany.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    GNK Dinamo Záhřeb: Livaković (C) – Théophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani – Stojanović, Šunjić, Gojak, Hajrović – Oršić, Gavranović, Olmo.
    Náhradníci: Zagorac – Doumbia, Budimir, Lešković, Kądzior, Petković, Moharrami.

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Özbayraklı, Neustädter, D. Reyes, Köybaşı – Topal (C), Elmaz – Potuk, Benzia, Chahechouhe – Frey.
    Náhradníci: Demirel, Ersu – A. Ayew, Jailson, Güveli.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie).
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu skupinové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi GNK Dinamo Záhřeb a Fenerbahce Istanbul. Mírným favoritem tohoto zápasu je celek z Turecka, který má s evropskými poháry mnohem větší zkušenosti. Dinamo se bude snažit využít výhody domácího prostředí, neboť fanoušci chorvatského celku jsou hodně zapálení do fotbalu a i dění kolem něj. Záhřeb skončil v minulé sezoně na první pozici, zatímco hostující mužstvo se umístilo na druhé příčce. Dinamo se pokoušelo prokousat do základní skupiny Ligy mistrů, avšak v posledním předkole narazilo na švýcarské Young Boys, které se tedy radovalo z celkového postupu. Turecký celek neprožívá vydařené období, po pěti odehraných zápasech má na kontě pouze šest bodů, naopak domácí celek je i v úvodu letošní sezóny na vedoucí pozici.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 16. Šunjić (Gavranović), 27. Hajrović (Gavranović), 57. Hajrović, 60. Olmo – 47. Neustädter

    Karty:   44. Hajrović (ZAG), 63. Gojak (ZAG), 77. Šunjić (ZAG) – 63. Köybaşı (FEN), 69. Elmaz (FEN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 6:4. Fauly: 11:12.
    GNK Dinamo Záhřeb: Livaković (C) – Théophile-Catherine, Dilaver, Rrahmani – Stojanović, Šunjić, Gojak, Hajrović (81. Doumbia) – Oršić (76. Kądzior), Gavranović (85. Budimir), Olmo.
    Náhradníci: Zagorac – Doumbia, Budimir, Lešković, Kądzior, Petković, Moharrami.

    Fenerbahce Istanbul: Tekin – Özbayraklı, Neustädter, D. Reyes, Köybaşı – Topal (C), Elmaz – Potuk (79. Slimani), Benzia (65. Jailson), Chahechouhe (64. Alici) – Frey.
    Náhradníci: Demirel, Ersu – A. Ayew, Jailson, Güveli, Alici, Slimani.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie)
    bahis siteleri