Jekatěrinburg – Čerepovec 4:0 (kon.) | Magnitogorsk – Dynamo Moskva 6:5 (po pr.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 1:2 (kon.)
CSKA Moskva – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Riga – Soči 1:4 (kon.) | HC Slovan – Jokerit 3:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
HK Soči
Čtvrtek 27.09.2018, 18:30 • Arena Riga, Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. Na počtenou! (21:01:29)
     
    O osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto už po první dvacetiminutovce, ve které se Soči dvakrát prosadilo – nejprve se trefil už ve třetí minutě Kapustin, na jehož zásah pak v polovině dějství navázal Točickij. Dinamo se ozvalo až čtyři minuty před koncem gólem Vidella, jenže po následném vyloučení Batny vrátil hostům dvougólový náskok Sčitov. Osud celého utkání pak v čase 58:14 definitivně zpečetil Rachimullin zásahem opuštěné domácí klece.
     
    V lotyšské metropoli je dobojováno! Domácí hokejisté budou chtít na dnešní střetnutí velmi rychle zapomenout, proti Soči jim nevyšlo skoro vůbec nic a po kruté porážce 1:4 odchází s duelu z prázdnou. Na druhou stranu jejich sok dnešním úspěchem přetnul šňůru čtyř porážek a díky dvoubodovému zisku se vyhoupl na sedmé místo v Západní konferenci.
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 162 diváků.
     
    Československá stopa
    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 16 – 30
    Zblokované střely: 13 – 12
    Vhazování: 28 – 26
    Trestné minuty: 10 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 1/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Soči se usadilo na polovině soupeře a kombinuje, dva body z dnešního utkání už mu nic nevezme. Do konce zbývá asi deset sekund.
     
    58:39
    Pro domácí je tohle závěr zápasu jako z hororu. Za vražení na hrazení dostává menší trest Oskars Batna (RIG), pískot v hale je opravdu ohlušující.
     
    58:14
    Gudlevskis už se do branky nevrátí, poslední dvě minuty zápasu tak dochytá Timur Biljalov.
    58:14 Damir RACHIMULLIN - 1:4
     
    58:14
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hokejisté z lázeňského města si pojišťují dnešní vítězství trefou do prázdné branky, pod kterou se podepisuje DAMIR RACHIMULLIN. Domácí už dnes zachrání jen zázrak. Asistence: Alexandr Budkin.
     
    57:23
    Bizarní tah lotyšského celku. Dvě a půl minuty před koncem se do zápasu vrací Kristers Gudlevskis, který v brankovišti nahradí Timura Biljalova...
    56:26 Nikita ŠČITOV - 1:3
     
    56:26
    Soči právě vstřelilo branku!
    Naděje Dinama budiž definitivně rozmetány, hosté využívají přesilovky a záhy si berou dvoubrankový náskok zpět! Rosén se rozhodl nahrát na vzdálenější kruh NIKITU ŠČITOVOVI, který prudkou dělovkou z první rozvlnil rižskou síť a připravil Biljalova o čisté konto. Asistence: Robert Rosén.
     
    55:47
    Radost střídá hlasitý pískot, domácí čeká další oslabení. Na trestnou lavici tentokrát míří Oskars Batna (RIG) za zdržování hry.
    55:32 Linus VIDELL - 1:2
     
    55:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka! LINUS VIDELL je letos opravdu ve formě, švédský útočník svou devátou trefou v letošním ročníku snižuje sočský náskok na jediný gól! Po převzetí Maionovy přihrávky si povyjel na levý kruh a vypálil přesně do bližšího horního rohu Barulinovy klece. Asistence: Mathew Maione, Lauris Darzinš.
     
    54:27
    Maione drží kotouč za svou brankou a čeká, až na led dostane čerstvá lajna Dinama. Domácí hráči se následně pokusí poprvé v přesilovce prorazit dopředu.
     
    53:42
    Poměr sil na ledě se vyrovná, Arena Riga uvidí šestnáct sekund hry čtyři na čtyři. Darzinše dost okatě podrazil Alexandr Polunin (SOC).
     
    52:08
    Dinamo čeká dvouminutové oslabení, hráčská lavice Rigy dostává menší trest za příliš mnoho hráčů. Tohle jejich šancím na vyrovnání moc nepomůže...
     
    51:56
    Domácí se snaží ze všech sil snížit, snaha se jim rozhodně nedá upřít. Výborný Barulin ale veškeré jejich pokusy s přehledem chytá.
     
    50:52
    Mathew Maione prorazil do útoku a dlouho dotěrným hráčům Soči vzdoroval, nakonec ale v rohu kluziště přišel o kotouč. Domácí výpad tak končí.
     
    49:30
    Jeden z hokejistů Rigy se dostal do výborné pozice na levém kruhu, jenže ani on skvělého Barulina nepřekonal. Brankář Soči si zadělává na čisté konto.
     
    48:28
    Polunin se pokusil zakončit z bezprostřední blízkosti branky, hráč s Gretzkyho devětadevadesátkou na zádech ale na výborného Biljalova nevyzrál.
     
    47:50
    Postup domácích do útočného pásma brzdí postavení mimo hru, zbrklý Andris Džerinš přejel modrou čáru moc brzy. Hra je tedy přerušena.
     
    46:59
    Hra se v posledních minutách poněkud zklidnila, momentálně nemá na ledě převahu ani jeden celek. Častěji jsou na kotouči hokejisté rižského Dinama.
     
    45:50
    Prudká rána Alexandra Archipova šla úplně mimo domácí klec, ruský útočník svatyni přestřelil o dobré dva tři metry.
     
    44:30
    Hosté se drží před Biljalovovou brankou, dotěrná zpevněná obrana domácího celku je ale nepouští do lepších střeleckých příležitostí.
     
    43:29
    Jako slepý k houslím nyní před brankou přišel ke kotouči Collins, který nezaváhal a okamžitě vypálil. Strážce domácí klece byl ale připraven i tentokrát.
     
    42:32
    Linus Videll se pokusil obehrát hned dva protihráče najednou, ovšem bezúspěšně. Ke kotouči se tak po nějaké době opět dostávají hokejisté Soči.
     
    41:13
    Sean Collins se uvolnil na pravém křídle a vypálil, připravený Biljalov kotouči postavil do cesty vyrážečku. Jeho štít je tak stále čistý.
     
    40:30
    Jako první se v přesilovce dostal ke střele Auvitu, jehož projektil od modré ale branku lotyšského celku minul o několik desítek centimetrů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po dvou třetinách v Areně Riga stále platí stav 2:0 pro Soči, hokejisté domácího Dinama dnes opravdu nemají svůj den – za celou prostřední periodu se jim podařilo Barulina ohrozit pouze třikrát. Hosté sice hrají o něco lépe, světoborné výkony ale také nepředvádějí.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 9 – 16
    Zblokované střely: 10 – 8
    Vhazování: 18 – 19
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití přesilovek: 0/2 – 0/2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Mikelis Redlihs (RIG) jde ven ze hry, dopustil se vysoké hole a od sudích tak dostává dvouminutový trest. Soči tak čeká další přesilovka.
     
    38:58
    Linus Videll chtěl nabídnout kotouč jednomu ze spoluhráčů, který číhal v mezikruží. Přihrávku však bruslí zastavil jeden z hokejistů Soči.
     
    37:59
    Do konce druhé třetiny zbývá kolem dvou minut. Oba týmy už by evidentně potřebovaly přestávku, ani jednomu se momentálně nic moc nedaří.
     
    36:40
    Soči kontroluje hru a vůbec svého soupeře nepouští k pryži, hokejisté Rigy začínají působit poněkud bezradně. Kapustinova rána z kruhu šla mimo.
     
    35:24
    Tahle přesilovka tedy domácím ale vůbec nevychází, hostující Collins se teď málem dostal ke střele. Z ochozů se nese čím dál tím hlasitější pískot.
     
    34:52
    Alexandr Polunin se v rohu dostal ke kotouči a okamžitě jej vyhodil přes všechny čáry, Riga se tak pro pryž bude muset vracet až za vlastní klec.
     
    33:58
    Ruka jednoho ze sudích vystřelila vzhůru, Dmitrij Archipov (SOC) stráví další maximálně dvě minuty na trestné lavici za vysokou hůl.
     
    33:40
    Tomilin se ihned po vyhraném vhazování rozhodl překvapit Biljalova prudkou ranou, nakonec však trefil pouze záda Matiase Myttynena.
     
    32:38
    Dzierkals si obkroužil Barulinovu klec a i přes neodbytného protihráče se dostal do zakončení, které proletělo těsně kolem levé tyčky sočské svatyně.
     
    31:30
    Auvitu přenechal kotouč Musinovi a ten s ním vyrazil dopředu, jeho výlet ale rychle ukončila připravená domácí obrana. Defenzívy momentálně hrají prim.
     
    30:06
    Na konci dlouhé šňůry přihrávek stál Lauris Darzinš, do jehož projektilu se obětavě postavil jeden z bránicích protihráčů. Barulin tak mohl zůstat v klidu.
     
    29:15
    A nyní se stejného prohřešku dopouštějí také hosté, po pauze se tak bude vhazovat před jejich klecí. Zrovna atraktivní podívanou momentálně nesledujeme.
     
    28:27
    Odpískán další icing pro Rigu, Skvorcovs jen nevěřícně kroutí hlavou. Jedná se už asi o šesté zakázané uvolnění domácích v dnešním zápase.
     
    27:35
    Rachimullin se ocitl v naprosto ideální pozici na pravém kruhu, místo střely se však rozhodl nahrát a jeho nepřesná nabídka skončila na lotyšské holi.
     
    26:36
    Rána Jokipakky od modré vypadala nebezpečně, finský bek ve službách Soči však nemířil úplně přesně a pryž tak orazítkovala jen mantinel za brankou.
     
    25:56
    Hosté si poprvé v zápase vyzkouší hru v početní výhodě. Za podražení totiž za katr na dvě minuty míří Andris Džerinš (RIG).
     
    25:30
    Budkinovu ránu od modré se pokusil do klece doklepnout Rosén, maskovaný muž v domácí brance ale škvíru u levé tyče včas ucpal betonem.
     
    24:08
    Krátké působení Rigy v útočném pásmu ukončila nepřesná přihrávka, po které se k puku dostali její protihráči. Barulin stále drží čisté konto.
     
    22:53
    Hra se drží před Biljanovovou brankou, hokejisté Soči se však zatím k pořádnému střeleckému pokusu nezmohli. Ten poslední skončil v ochranné síti.
     
    21:25
    Archipov zavezl kotouč za modrou, výpad Soči však pevná obrana soupeře velmi rychle rozmetala. Nyní je na puku zase Dinamo.
     
    20:25
    Riga vyhrála úvodní buly druhé třetiny a bez váhání vyrazila vpřed, Barulin už musel jednou zasahovat. Domácí evidentně chtějí okamžitě snížit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina příliš atraktivní podívanou nepřinesla, ani jeden tým nemůže být s předvedeným výkonem zrovna dvakrát spokojen. Hosté jdou díky brankám Kapustina a Točického do přestávky s poměrně zaslouženým dvoubrankovým vedením, jelikož byli přeci jen o něco lepším celkem.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 6 – 8
    Zblokované střely: 5 – 5
    Vhazování: 10 – 10
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Mathew Maione drží kotouč za svou brankou, dopředu vůbec nespěchá. V první třetině toho moc zajímavého už asi neuvidíme.
     
    18:37
    Průběh hry nyní brzdí další zakázané uvolnění, i tentokrát se ho dopouští domácí celek. Po kratičké pauze se tak bude vhazovat před jeho klecí.
     
    17:23
    Ruský gólman ve službách rižského Dinama má za sebou první důležitější zákrok, prudkou ránu Jokipakky vyrazil ramenem vysoko nad branku.
     
    16:41
    Hosté si přihrávají ve středním pásmu, ani jednomu z nich se zdánlivě před Biljalovovu klec moc nechce. Do konce třetiny zbývá zhruba tři a půl minuty.
     
    15:59
    V rohu za sočskou klecí se bojuje o kotouč, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si pryž nakonec z chumlu těl odveze.
     
    14:54
    Na Gegerise se nalepili hned dva protihráči, lotyšský forvard se tak v panice rozhodl ukvapeně nahodit kotouč směrem na Barulinovu klec. Ten chytá.
     
    13:38
    Starkov byl po přejezdu modré čáry okamžitě odzbrojen, na kotouč se dostali Rižští a vyrazili dopředu. Ani jejich výpad však neskončil úplně úspěšně.
     
    12:36
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek momentálně nemá na ledě převahu. Domácí se snaží snížit, pevná obrana Soči je ale před branku nepouští.
     
    10:58
    Je to tak, Kristers Gudlevskis (RIG) dnes dohrál. Zbytek utkání dochytá Timur Biljalov, který v létě přišel do Rigy z Kazaně.
    10:58 Nikita TOČICKIJ - 0:2
     
    10:58
    Soči právě vstřelilo branku!
    První třetina je pro Rigu zatím hodně tragická, hosté totiž v jedenácté minutě odskakují do dvoubrankového vedení! Auvitu našel přesnou přihrávkou na kruhu volného NIKITU TOČICKÉHO, který projektilem do vzdálenějšího rohu branky ukončil působení Gudlevskise v dnešním utkání. Asistence: Yohann Auvitu.
     
    09:39
    Kevin Clark sice pronesl pryž za modrou čáru, téměř okamžitě po jejím překročení jej ale zastavil Jokipakka a rychle tak ukončil lotyšský výpad vpřed.
     
    08:41
    Na pravém kruhu se uvolnil Yohann Auvitu, jehož projektil vykryl připravený Gudlevskis betonem. K odraženému puku se nejrychleji dostali domácí.
     
    07:46
    Hraje se převážně před domácí klecí, na puku jsou ovšem hlavně hokejisté Rigy. Těm se totiž vůbec nedaří prorazit za vlastní modrou.
     
    06:57
    Lauris Darzinš se dostal ke střele z mezikruží, Barulin zachoval chladnou hlavu a chytil. O něco málo později pak na druhé straně kluziště musel zasahovat také Gudlevskis.
     
    05:52
    Soči se brání bez větších obtíží, vyjma mírného tlaku na samotném začátku oslabení se jejich protivník zatím nedostal k žádné větší šanci udeřit.
     
    05:29
    Gudlevskis před najíždějícími protihráči raději schoval kotouč pod lapačku, hra je přerušena. Po pauze uvidíme vhazování po jeho pravé ruce.
     
    04:57
    Sergej Šmeljov (SOC) míří na trestnou lavici za držení, Dinamo má velkou šanci vyrovnat. Podaří se mu v přesilovce Barulina překonat?
     
    03:37
    Dinamo chce na inkasovaný gól odpovědět, soupeře uzavřelo v obranném pásmu a snaží se přihrávkami postupně dopracovat do lepších střeleckých pozic.
    02:09 Kirill KAPUSTIN - 0:1
     
    02:09
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hosté jsou v úvodu utkání aktivnějším celkem a ve třetí minutě se jim daří převahu přetavit v úvodní gól! Obrana Rigy se teď úplně rozpadla a před jejím brankovištěm zavládl naprostý chaos, kterého přesným zakončením z mezikruží využil KIRILL KAPUSTIN. Bez asistence.
     
    01:38
    Maione chtěl rozehrát kotouč do středního pásma, nenamířil svou nabídku však úplně přesně a pryž doklouzala až na zakázané uvolnění.
     
    00:55
    Sčitov si za vlastní brankou bere kotouč na svou hůl a míří dopředu. Hosté se opět pokusí usadit před lotyšskou klecí, zatím se moc s úspěchem nepotkávají.
     
    00:26
    Soči po vyhraném buly neztrácelo čas a okamžitě zamířilo před Gudlevskisovu klec, obrana domácího celku ale výpad nakonec rychle zneškodnila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Je to tady, sudí už svolává borce k úvodnímu buly. Na něm poměří síly rižský Linus Videll a sočský Robert Rosén.
     
    Hráči obou celků už jsou na ledě, první třetina začne co nevidět! Po poslechu státních hymen Ruska a Lotyšska půjdeme na věc.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný a ničím nerušený večer, v potemnělé Areně Riga je vše připraveno. Do úvodního buly zbývá něco málo přes deset minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Dinamo Riga: Gudlevskis (Biljalov) – Sotnieks, Gimajev, Maione, Zanetti, Zile, Šulenin, Fairchild – Darzinš, M. Redlihs, Videll – Clark, Myttynen, McMillan – Skvorcovs, Džerinš, Pavlovs – Dzierkals, Gegeris, Berzinš – Batna.

    HK Soči: Barulin (Kočetkov) – Jokipakka, Ščitov, Auvitu, D. Musin, Budkin, Alexandrov, Zborovskij – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Archipov, Collins, Šmeljov – Kapustin, Točickij, Polunin – Starkov, Tomilin, Akmaldinov – Rachimullin.

    Rozhodčí: Olenin, Morozov – Savenkov, Šeljanin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ 2017/18

    V loňské sezóně byl totiž právě O'Dell hlavní postavou obou střetnutí Soči s Rigou. V tom prvním řídil hattrickem pětibrankovou demolici lotyšského celku, v tom druhém pak jedním gólem přispěl k těsné výhře 4:3 po nájezdech. Bude kanadský forvard produktivní i dnes, nebo si jej defenzíva Dinama tentokrát pohlídá?

    8. ledna 2018: Riga – Soči 3:4sn
    Branky: 12. McMillan, 21. Redlihs, 35. Redlihs – 10. O'Dell, 41. Collins, 60. Collins, rozh. náj. Chlopotov.

    14. září 2017: Soči – Riga 5:1
    Branky: 11. O'Dell, 28. Chomitskij, 42. Onerud, 45. O'Dell, 59. O'Dell – 2. Balinskis.
    Soči z úterní bitvy v Moskvě vytěžilo jen bod.

     
    HK SOČI
    9. místo v Západní konferenci
    10 Z, 2-1-3-4, 9 bodů (skóre 21:27)

    Druhý historicky nejmladší celek KHL neprožívá zrovna dvakrát povedený vstup do své jubilejní páté sezóny mezi východoevropskou hokejovou smetánkou. Zatím totiž zvládl porazit pouze Minsk, Chabarovsk a Kunlun a s devíti body mu náleží devátá příčka v Západní konferenci. Aktuálně se veze na čtyři zápasy dlouhé vlně porážek, kterou bude chtít v Rize utnout.

    Nejlepšími střelci klubu z lázeňského města jsou Stanislav Bočarov a Robert Rosén – oba dva dosud vstřelili tři branky. Trojici nejproduktivnějších borců týmu pak uzavírá Eric O'Dell, na kterého by si ovšem dnes Dinamo mělo dát obzvlášť velký pozor...

    Nejproduktivnější hráči
    Stanislav BOČAROV – 9 Z, 5 B (3+2)
    Robert ROSÉN – 10 Z, 5 B (3+2)
    Eric O'DELL – 9 Z, 5 B (2+3)

    Brankářské statistiky
    Konstantin BARULIN
    – 371 min. | 91,4% úsp. | 2,26 prům.
    Dmitrij ŠIKIN
    – 240 min. | 91,9% úsp. | 2,50 prům.
    Videll rozhodl utkání s Jokeritem stylově – z úniku.

     
    DINAMO RIGA
    5. místo v Západní konferenci
    10 Z, 4-2-1-3, 13 bodů (skóre 24:20)

    Hokejisté z lotyšské metropole se svým fanouškům snaží vynahradit loňskou pekelnou sezónu a zatím je to na dobré cestě. Oproti minulému ročníku razantně obměněný kádr Dinama z prvních deseti kol vytěžil třináct bodů, přičemž si na své konto zvládl připsat i několik cenných skalpů – předevčírem se mu například podařilo v prodloužení udolat silný Jokerit.

    Tahounem Rigy je letos jednoznačně Linus Videll. Švédský útočník se v úterý podepsal pod obě trefy svého celku a letos už jich tak nasbíral celkem osm, tedy stejný počet, kterého dosáhl za celou loňskou sezónu v dresu Čeljabinsku.

    Nejproduktivnější hráči
    Linus VIDELL – 10 Z, 13 B (8+5)
    Mathew MAIONE – 10 Z, 12 B (2+10)
    Matias MYTTYNEN – 10 Z, 5 B (4+1)

    Brankářské statistiky
    Kristers GUDLEVSKIS
    – 438 min. | 91,5% úsp. | 2,33 prům.
    Timur BILJALOV
    – 164 min. | 96,8% úsp. | 1,09 prům.
     
    Krásný čtvrteční večer! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem šest duelů, včetně střetnutí mezi Dinamem Riga a HK Soči. Pojďme si na oba soupeře posvítit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 56. Videll (Maione, Darzinš) – 3. Kapustin, 11. Točickij (Auvitu), 57. Ščitov (R. Rosén), 59. Rachimullin (Budkin)


    Dinamo Riga: Gudlevskis (11. – 58., 59. Biljalov) – Sotnieks, Gimajev, Maione, Zanetti, Zile, Šulenin, Fairchild – Darzinš, M. Redlihs, Videll – Clark, Myttynen, McMillan – Skvorcovs, Džerinš, Pavlovs – Dzierkals, Gegeris, Berzinš – Batna.
    HK Soči: Barulin (Kočetkov) – Jokipakka, Ščitov, Auvitu, D. Musin, Budkin, Alexandrov, Zborovskij – O'Dell, Bočarov, R. Rosén – Archipov, Collins, Šmeljov – Kapustin, Točickij, Polunin – Starkov, Tomilin, Akmaldinov – Rachimullin.

    Rozhodčí: Olenin, Morozov – Savenkov, Šeljanin

    Diváci: 5 162
    bahis siteleri