Boston – Detroit 2:3 (po pr.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – Buffalo 5:1 (kon.)
Montreal – Toronto 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:3 (kon.) | Colorado – Dallas 1:3 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 7:4 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 27.09.2018, 01:30 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:23:24)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL) 1+0, 4 střely, čas na ledě 13:48
    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:35.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mitchell Marner (TOR) 1+3
    2. Victor Mete (MTL) 0+2
    3. Auston Matthews (TOR) 1+1.
     
    Střely na branku: 36 – 26 (14:8, 14:7, 8:11).
     
    Je konec! Oba kanadské týmy nám dnes předvedly parádní hokej, který v žádném případě nepřipomínal přípravný zápas. Po dvou třetinách platil stav 2:2, nicméně už ve 42. minutě bylo všechno úplně jinak. Canadiens si ve vlastní přesilovce nechali trestuhodně dát dva góly v rozmezí dvaceti vteřin. Během té samé početní výhody se sice sami prosadili, ale na 4:4 už vyrovnat nedokázali. S blížícím se koncem utkání tlak Montrealu nepřicházel, nebezpečnější byli hosté, kteří zásluhou Matricka Marleaua zvýšili náskok na konečných 5:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Lehkonen se ještě vydal vstříc Andersenovi. Ve středním pásmu profrčel kolem Ožiganova, ale hned vzápětí se na něj přilepil Rosen, jenž ho vytlačil za branku a odzbrojil.
     
    59:36
    Marnerovu střelu z pravého kruhu hned několikrát během dvou vteřin dorážel Tavares. Price si však dobře pokryl spodní část branky a připsal si několik úspěšných zákroků.
     
    59:12
    De la Rose a Chaput vedli domácí útok dvou proti dvěma. Zmohli se jenom na nahození, po kterém se zase stáhli.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:30
    Brendan Gallagher se až moc důrazně tlačil k dorážce. Při průjezdu brankovištěm se střetl s Andersenem a dostal za to menší trest.
     
    58:27
    Hned několik střel a nahození letělo k hostující brance od modré čáry. Andersen zasahovat ale nemusel, všechny pokusy byly nepřesné nebo zablokované.
     
    58:01
    Carey Price vyrazil mezi své spoluhráče na střídačku. Canadiens to zkusí v šesti proti pěti!
     
    57:31
    Tavares zpoza pravého kruhu bekhendem nahazoval do volného prostoru, kam přispěchal Leivo, jenže těžkou střelou bez přípravy puk do branky nedostal.
     
    57:11
    Gardiner dnes poněkolikáté špatně přihrál ve vlastní třetině. Mete puk chytil a rychle si narazil s kolegou u levého mantinelu. Celou akci vyšperkoval pasem do mezikruží na Kotkaniemiho, jenž pálil z první, ale Andersen byl připraven.
     
    56:31
    Maple Leafs se teď změřila na zahuštění prostoru u obranné modré čáry a domácí jsou nuceni kombinovat jen ve středním pásmu.
     
    55:44
    Tomáš Tatar zachytil kotouč vedle hostujícího brankoviště. Poté si s ním vyjel do levého kruhu, jenže střela z otočky byla pro Andersena snadným soustem.
     
    54:36
    Nazem Kadri si podržel puk a dal si ho na bekhend, kterým chtěl přihrávat, ale v tom mu zabránil Jeff Petry.
    54:08 Patrick MARLEAU - 3:5
     
    54:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pátý puk v domácí síti! Matthews táhl další rychlý brejk, který ještě překazil Mete. Gallagher mu v nepřehlené situaci dal přihrávku na paty, čehož využil Marner a z mezikruží roztáhl hru doleva na PATRICKA MARLEAUA, jenž měl před sebou odkrytý kraj branky a toho nemohl nevyužít. Asistence: Mitch Marner.
     
    53:49
    Marner skvěle zrychlil na malém prostoru a z posledního možného okamžiku dával finální pas na Moorea. Ten ho však na brankovišti nezachytil.
     
    53:26
    Tavares ale vyhrál buly a Toronto se osvobodilo. Prozatím dostalo hru jen do středního pásma.
     
    53:13
    Trochu komplikace pro svěřence Mikea Babcocka přichází po nevynuceném zakázaném uvolnění.
     
    52:59
    Leafs drží puk hodně daleko od Andersena a sbírají jednu vteřinku za druhou. Domácím postupně dochází čas na vyrovnání.
     
    52:19
    Price šel do kolen proti střele z jeho pravé strany. Kotouč se ale zastavil o hráče, kteří bojovali před brankovištěm.
     
    52:02
    Domácí v plném počtu.
     
    51:46
    A znovu se Toronto musí vracet ke své brance. Jmenovitě tak koná Jake Gardiner.
     
    51:16
    Riellyho dalekonosný pokus nebyl moc nebezpečný pro Price, jehož spoluhráči vyhodili kotouč přes všechny čáry.
     
    50:56
    Hosté si vyměnili několik přihrávek, žádná z nich ale nevedla ke střele, nýbrž k vyhození Jordieho Benna.
     
    50:11
    I při přesilovce Toronta zahrozilo na druhé straně. Individuální akci Danauta zastavil až jistý zákrok dánského maskovaného muže v bílém dresu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Brendan Galalgher.
     
    49:25
    Tomáš Plekanec si předhodil puk sám pro sebe, jenže u zadního mantinelu u něj byl jako první vyjetý brankář Andersen.
     
    48:57
    Hosté v plném počtu.
     
    48:41
    Gardiner se nedohodl s nejbližším spoluhráčem, který nevěděl o jeho přihrávce. Na druhý pokus už Gardiner razantně odpálil puk do bezpečí.
     
    48:12
    Zatím to není příliš vydařená přesilovka Canadiens. Puk se neustále vrací od jedné branky k druhé, aniž by byl Andersen v ohrožení.
     
    47:51
    Kapanen vybojoval puk pro Marnera, který měl před sebou jenom Schlemka, ale nakonec zvolil nahození, aby mohl dokončit střídání.
     
    47:39
    Další vyhození obstaral finský talent Kasperi Kapanen a zkrátil oslabení Toronta o několik dalších vteřinek.
     
    47:06
    Schlemkova tečovaná střela se zastavila metr před brankovištěm. Další z domácích ale měl puk za zády a jeden ze soupeřů pohodlně vyhodil.
     
    46:57
    De la Roseho nepřesná střela rozjela protiútok Toronta. Price vychytal Lindholma, načež do něj najel Andreas Johnsson. Ten dostává menší trest za nedovolené bránění brankáři.
     
    46:30
    Ščerbak natáhl hokejkou a před Brownem zahrál na Mikea Reillyho, který to zkusil zpoza levého kruhu, ale Andersen si připsal jistý zákrok.
     
    45:46
    Danaut zablokoval střelu Marnera. Domácí přešli do ofenzivy, jenže Agostino byl čistým způsobem poslán k zemi, což způsobilo ztrátu puku.
     
    45:20
    Gallagher odevzdal puk nahozením a odjel střídat. Novou akci rozjíždí hostující obránci Zajcev a Ožiganov.
     
    44:49
    Tatar nepřesně přihrál u obranné modré čáry a Maple Leafs se s problémy usadili v útočném pásmu. Tavaresova střela z pravého kruhu na překonání Price nestačila.
     
    44:19
    Teď se hra hodně rozkouskovala. Oba týmy opět zaznamenaly postavení mimo hru a pokračuje se tak v sérii vhazování ve středním pásmu.
     
    43:50
    Po ofsajdu Maple Leafs se stejný prohřešek pískal i v domácím provedení.
     
    43:09
    Gardinerova dlouhá přihrávka byla zachycená. Ščerbak se tak řítil téměř sám na Andersena, jenže kličku do bekhendu nedokončil tak, aby mohl zasunout puk podél Andersena.
     
    42:49
    Domácí dobrovolně ukončili přechod do útoku, neboť se vydali za Plekancem na střídačku. Do hry vstupují červí hráči obou týmů.
     
    41:59
    Zpackaný start do třetiny mohli domácí rychle napravit. Reillyho dělovka od modré ale Andersenovu branku o kousek minula.
    41:16 David SCHLEMKO - 3:4
     
    41:16
    Montreal právě vstřelil branku!
    A dokonce je tady třetí gól během jediné přesilové hry! Všechny trefy od sebe dělilo rovných šedesát vteřin. Kenny Agostino si všiml na levé straně úplně volného DAVIDA SCHLEMKA, který měl moře času na nápřah zpoza kruhu a Andersen na prudkou střelu nedosáhl. Asistence: Kenny Agostino, Victor Mete.
    40:36 Kasperi KAPANEN - 2:4
     
    40:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to moc často nevidí, hosté dávají druhý gól v oslabení! Opět v tom měl prsty Petry, který ztratil puk ve středním pásmu. Par Lindholm pak během přečíslení dvou na jednoho zleva přihrál KASPERI KAPANENOVI a ten zkušeně přehodil padajícího Price. Asistence: Par Lindholm.
    40:16 Mitchell MARNER - 2:3
     
    40:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs vstoupili do třetí části v oslabení, ale přesto hned po šestnácti vteřinách skórují! Price za brankou zastavil puk pro Petryho. Tomu ale odskočil od hokejky před brankoviště, kde se zrovna nacházel MITCHELL MARNER a zblízka snadno poslal Toronto do vedení. Bez asistence.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 28 – 15 (14:8, 14:7).
     
    Vynikající hokej s šancemi na obou stranách se k radosti diváků přenesl i do druhé třetiny. Podle statistik měli Canadiens dvakrát více střel na branku, nicméně hra byla naprosto vyrovnaná. Maple Leafs se chvilku po změně stran dostali v přesilovce do vedení zásluhou Austona Matthewse. Domácí hokejisty to ale nabudilo k lepšímu výkonu a z toho resultovalo vyrovnání Brendana Gallaghera. Jinak ve svých brankovištích oba gólmani kralovali, takže se odchází do šaten za nerozhodného stavu 2:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    David Schlemko byl v držení puku před útočnou modrou a inkasoval viditelnou sekeru od Joshe Leiva. Rozhodčí byli pozorní a Canadiens tak začnou třetí třetinu v přesilovce.
     
    39:31
    Rychlý protiútok Montrealu měl na svědomí Tomáš Plekanec, který centrem zleva sice našel Lehkonena, ale ten blízka nepřesměroval puk mezi tyče.
     
    39:07
    Juulsen zaznamenal ztrátu v obranném pásmu. Puk si sebral Kadri a přihrál do pravého kruhu Matthewsovi, který střelou bez přípravy trefil tyč!
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:45
    Ennis špatně přihrál na Marleaua. Ten puk ale dojel a Toronto může zkusit něco vymyslet v útočném pásmu. Zatím je to jen boj u mantinelů.
     
    38:13
    Auston Matthews měl problém se zpracováním puku a Tyler Ennis mu mezitím vjel do postavení mimo hru.
     
    37:56
    Petry po velkých zmatcích před hostující klecí vracel puk do ohně. Gallagher ho nezpečně tečoval, ale narazil na levý Andersenův beton!
     
    37:27
    Johnssonovo zakončení z levého kruhu bylo spíše propagační. Zkušený Price neměl problém se zákrokem a přerušil hru.
     
    37:17
    Propadlý puk skončil na druhé straně u Lindholma, který sice měl prostor, ale střelu z mezikruží poslal jen do ideálně postaveného Davida Schlemka.
     
    36:43
    Agostinovi utekl puk k Byronovi, kterého Andersen vychytal. K dorážce z mezikruží se dostal i zmíněný Agostino, ale hostující gólman svůj tým opět podržel.
     
    36:14
    Riellyho střela od modré byla tečovaná a puk ze vzduchu spadl ke koncové čáře. Marleau ho potově vracel z minusového úhlu, ale trefil vnější tyč, kvůli které nemohl nikdo v bílém zakončovat.
     
    35:49
    Petry dával prudkou přihrávku do středního pásma. Ennis ji lehce tečoval a puk bolestivě trefil nohu Drouina, který odkulhal na střídačku. O nic vážného se ale jednat nebude.
     
    35:19
    Hodně unáhlená rozehrávka Gardinera, který neměl tušení o tom, že jeho spoluhráči střídali. Přihrávka po levé straně tak doklouzala na icing.
     
    34:29
    Vyhrané vhazování Danauta a po něm okamžitá přihrávka od modré doprava na Tatara, který z vrcholku kruhu Andersena nezaskočil.
     
    34:15
    Kotkaniemi udržel puk na holi a přispěl následnému přenesení hry k levému mantinelu. Z něj přiletěla střela, která byla u brankoviště tečovaná Drouinem, ale přesto skončila na výstroji dánského gólmana Toronta.
     
    33:53
    Jeff Petry ztratil puk v obranné třetině, naopak se ho zmocnil Lindholm, jenž bekhendem ještě hledal Kapanena, jenže neúspěšně.
     
    33:31
    Canadiens poprvé ubránili oslabení a navíc nepustili hosty k žádné střele. Jejich vlastní útok ale skončil záhy kvůli ofsajdu.
     
    33:05
    Domácí v plném počtu.
     
    32:17
    Ennis nabil na modrou Gardinerovi, jehož pokus golfákem neprošel. Puk ale spadl před brankoviště, kde mohl dorážet Johnsson, ale neměl dostatek klidu na lepší zamíření do odkryté branky.
     
    31:53
    Matthewsův útok pokazil přechod přes modrou a po ofsajdu byl odeslán na střídačku. I jejich nástupci ale nezabránili rychlému vyhození.
     
    31:18
    Lehkonen v oslabení zaútočil. Po své levé roce ještě měl Danauta, nicméně zprava střílel sám přes Riellyho do náruče Andersena.
     
    31:05
    Hodně dlouhý pobyt v útočném pásmu Toronta bude podle všeho pokračovat. Za krosček na Tylera Ennise půjde pykat David Schlemko.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    30:13
    Juulsen zablokoval Gardinera a zasloužil se o to, že Canadiens beztrestně dostali kotouč až k brance Frederika Andersena.
     
    29:49
    Maple Leafs se nastěhovali do útočného pásma. Žádný moment překvapení z hostujících hokejek ale nepřichází, série přihrávek zatím k ničemu nevede.
     
    28:58
    Dalekonosné nahození jednoho z hostů bylo na modré čáře protečované do velké výšky a puk zmizel v ochranné síti.
     
    27:58
    Connor Brown nahodil puk ze středového kruhu do brankoviště Price, který nic neriskoval a přerušil hru za cenu vhazování po jeho pravici.
     
    27:44
    Nikita Zajcev chtěl hostům vrátit vedení, ale nahození od modré čáry Price zlikvidoval. Podobně to zkoušel Hainsey, jenže branku úplně minul.
    26:59 Brendan GALLAGHER - 2:2
     
    26:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    Na konci sedmadvacáté minuty je znovu vyrovnáno! BRENDAN GALLAGHER dovezl puk do domácího útočného pásma a předal ho Kotkaniemimu. Po něm se do hry dostal také Mete a v pravém kruhu prokázal skvělý přehled, když po celou dobu sledoval pohyb najíždějícího Gallaghera a dal mu finální přihrávku do mezikruží, ze které dlouholetý útočník Montrealu snadno skóroval. Asistence: Victor Mete, Jesperi Kotkaniemi.
     
    26:49
    Rosen si vyměnil puk na modré čáře s Ožiganovem, následné jeho nahození ale bylo hodně nepřesné a jenom odevzdalo puk domácím.
     
    26:00
    Danaut a Kadri naskočili na led. Poměr hráčů se mění na čtyři proti čtyřem.
     
    25:55
    Hodně nezvykle se tedy hraje ve třech na obou stranách. U puku jsou hráči Toronta, kteří však byli zahnáni do středního pásma.
     
    25:28
    Drouin byl vyhozen z vhazování, na kterém ho nahradil Tatar, ale ten se také provinil proti pravidlům, takže byl odeslán na trestnou lavici. To je hodně zbytečný konec přesilovky.
     
    25:27
    Drouin vyhrál buly nad Brownem a Canadiens hned rozjeli přesilovkovou souhru ve čtyřech proti třem. Po chvilce přišla Petryho střela od modré, se kterou si Andersen ale věděl rady.
     
    25:16
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Morgan Rielly – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:07
    Carey Price odjel na střídačku. Bude se znovu vylučovat, tentokrát na straně Toronta.
     
    24:41
    Tavares měl na zádech Juulsena, který ho vytlačil z ideálního střeleckého úhlu. Bývalý kapitán Islanders to přesto zkusil z nulového úhlu, ale nic nebezpečného nevytvořil.
     
    24:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Philip Danaut – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Nazem Kadri – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:59
    Tatar už vymýšlel co udělá s pukem v útočném pásmu. Nakonec ale neudělal vůbec nic, protože jeho akci ukončil hvizd hlavního arbitra.
     
    23:07
    Jonathan Drouin si pokryl puk, se kterým se vrátil k modré čáře a přihrál před levý kruh, odkud Andersena protáhl Victor Mete.
     
    22:30
    Jeden z domácí vystřelil od modré čáry do těla Riellyho. Puk přitom spadl ke Kotkaniemimu, který zblízka Andersena nepropálil.
    21:14 Auston MATTHEWS - 1:2
     
    21:14
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní přesilovková kombinace zakončená druhým gólem Maple Leafs! Gardiner přihrál z modré čáry do pravého kruhu Marnerovi, který vyrobil milimetrově přesnou přihrávku na druhou stranu, kde už byl připravený z první vystřelit AUSTON MATTHEWS a s přispěním tyče dostal puk za záda Carey Price. Asistence: Mitchell Marner, Jake Gardiner.
     
    20:33
    Nazem Kadri pálil z podobné pozice, jako před prvním gólem, jenže tentokrát golfákem a do výstroje dobře postaveného Price.
     
    20:16
    Hosté zahajují druhou část v přesilové hře, ze které zbývá ještě minuta. Během pár vteřin se již stihli usadit v útočné třetině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 14 – 8.
     
    Oba týmy nastoupily do tohoto zápasu v téměř nejsilnějších možných sestavách a na kvalitě hry to bylo velmi znát. Od první minuty se hraje v obrovském tempu s parádními akcemi na obou stranách. Skóre se zatím měnilo dvakrát a vždy se tak stalo v nerovném počtu hráčů. Na přelomu čtvrté a páté minuty se jako první prosadil Tomáš Tatar. Další trefu z počátečního tlaku Canadiens nepřidali a po chvilce se začalo hrát hlavně u Price, který přišel o čisté konto po střele Nazema Kadriho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Benn z obranné modré mohl vyslat do úniku Lehkonena. Dlouhý centr dopředu mu ale nevyšel, kotouč poslal až do ochranné sítě na druhém konci hřiště.
     
    19:17
    Auston Matthews dostal hokejkou do obličeje a zařídil pro Toronto další přesilovku. Menší trest vyfasoval slovenský útočník Tomáš Tatar.
     
    19:11
    Pravice hlavního sudího vyletěla do vzduchu. Andersen si toho všiml a ihned vystartoval na střídačku, aby to Leafs mohli zkusit v šesti.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    Rosen udělal hrubici při rozehrávce a daroval puk Gallagherovi, který přihrál do mezikruží Danauta a toho Andersen fantasticky vychytal lapačkou!
    18:11 Nazem KADRI - 1:1
     
    18:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak hostů nakonec končí přesilovkovým gólem a vyrovnáním na 1:1! Auston Matthews v rohu převzal puk od Marnera a z rohu ho poslal k NAZEMU KADRIMU, který ze stoje prudce vypálil zápěstím z vrcholku levého kruhu a střela prosvištěla nad lapačkou Price až do sítě. Asistence: Auston Matthews.
     
    17:54
    Riellyho střelu Price vyrazil do pravé strany, odkud Marner přihrával do gólovky Matthewsovi, ale ten z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou bránu!
     
    17:40
    Marner si nevěřil na střelu zpoza pravého kruhu. Raději přihrál Riellymu, který přenesl do levého kruhu, ale Kadriho teč Matthewsovy střely gólem neskončila.
     
    17:16
    Phillip Danaut pokořil na buly Tavarese a domácí díky tomu hned dvakrát za sebou vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    16:51
    Marner si rukavicí zpracovával puk po vlastní zablokované bekhendové přihrávce z pravého kruhu. Hned potom ho podrazil Paul Byron a je z toho první přesilovka pro Maple Leafs.
     
    16:13
    Zajcev dojel nahozený puk, který z rohu posílal před branku. Price se svými kolegy z obrany ovšem žádné drama nedopustili.
     
    15:36
    Z jednoho ze soubojů byl puk sražen do ochranné sítě lemující útočné pásmo Montrealu. Hra je vykázána mezi modré čáry.
     
    15:17
    Andreas Johnsson už chtěl se spoluhráči vystřídat, a tak práskl do puku z poloviny hřiště. Price to nemohlo nijak zaskočit.
     
    14:56
    Hosté vyhráli boj o puk na pravém kraji útočného pásma. Ožiganov od modré slabě nahazoval, k teči nedošlo a do hry se tak dostal levý beton Price.
     
    14:24
    Andersen se jenom ohlédl po nepřesné střele od modré. Puk se od zadního hrazení odrazil k jeho pravé tyči, ze které hned střílel Tatar, ale brankář Toronta výtečně zasáhl lapačkou.
     
    14:16
    Gardiner srazil Agostinovu střelu z osy kluziště do vzduchu, Andersen se zaklonil a vysoko letící puk schoval do lapačky.
     
    13:47
    Tavaresův postup středním pásem přerušil hvizd rozhodčího. Nejednalo se ale o vyloučení, nýbrž o přihrávku rukou.
     
    13:16
    Hraje se v obrovském tempu, díky čemuž se chytli i diváci, kteří teď ženou Canadiens do útoku. Na ledě sledují Plekancův útok s Byronem a Agostinem.
     
    12:36
    Další rychlý přechod hostů do útočného pásma, Johnsson rozjel protiútok zakončený pasem Lindholma nepřesnou ranou z první od Kapanena.
     
    12:12
    De la Rose promáchl přihrávku Ščerbaka a Toronto ihned vyrazila do protiútoku.I ten ale skončil kvůli nepřesné přihrávce.
     
    11:33
    Gallagher si musel počkat na příjezd Danauta, kterému dal přihrávku na osu hřiště, jenže muž s čtyřiadvacítkou na zádech zblízka nenašel skulinku v pokleku Andersena.
     
    11:08
    Tyler Ennis projel mezikružím a před brankovištěm šikovně tečoval střelu Gardinera, kterou přesměroval do spojnice levé tyče a břevna!
     
    10:51
    Kotouč opustil ledovou plochu a skončil na střídačce Montrealu. Hra se musela přerušit a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    09:47
    Riellyho špatná přihrávka za vlastní brankou nechtěně našla Plekance. Hosté u něj ale byli včas a nenechali ho vystřelit.
     
    09:10
    Ofsajd Canadiens.
     
    08:53
    Ennis se prezentoval krásným uvolněním. Finální přihrávka podél koncové čáry už ale nenašla Austona Matthewse.
     
    08:06
    Price dobře přečetl hru a vystartoval po volném puku, jenž ale odevzdal napadajícímu Marnerovi. Gólman v červeném měl velkou kliku, že střela zleva prázdnou branku minula.
     
    07:41
    Po reklamní pauze se žádnému z týmů nedaří dostat s pukem až do útočného pásma. Hrají vesměs neúspěšně rozehrávající obránci.
     
    06:33
    Drouin pustil puk za sebe na Kotkaniemiho, který mu ho krátkým pasem vrátil, jenže střela z mezikruží letěla hodně vedle levé tyče Frederika Andersena.
     
    06:21
    Kotkaniemi výtečně přihrál přes celé střední pásmo. Na modré čáře puk převzal Drouin, který přebruslil Ožiganova, ale ten mu nakonec kotouč stihl vypíchnout.
     
    05:20
    První střela od hostů a hned byla hodně nebezpečná! Petry nedokázal vyhodit, jednomu z obránců Toronta pak nesedlo nahození od modré, jenže puk se šťastně dostal do mezikruží na Gardinera, který v dobré pozici trefil Careyho Price.
    04:00 Tomáš TATAR - 1:0
     
    04:00
    Montreal právě vstřelil branku!
    Čekání na první gól končí přesně po čtyřech minutách. TOMÁŠ TATAR nejprve neúspěšně hledal obsazeného Gallaghera. Puk se k němu vrátil a po otočce u pravého mantinelu vyslal přízemní střelu letící k vzdálenější tyči. Asistence: Artturi Lehkonen, Jonathan Drouin.
     
    03:36
    Drouin mohutně napřáhl z levého kruhu, branku ale minul a puk se od mantinelu odrazil až mezi modré čáry.
     
    03:18
    Lehkonen po hostujícím vyhození vrátil puk do domácího útočného pásma a přihrál do druhé vlny Tatarovi, jehož pokus Andersen vyrazil ke Gallegherovi, ovšem ten neměl dostatek času na pořádnou dorážku.
     
    02:55
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Andreas Johnsson – 2 min., podrážení).
     
    02:44
    Kapanen se pěkně uvolnil na pravém křídle, finální stahovačka už mu ale nevyšla a o kotouč přišel.
     
    01:44
    Znovu na ledě Mete, který nahazoval z dálky a Andersen nechytil puk do lapačky. U dánského gólmana čekal Plekanec, ale puk odskočil mimo jeho dosah.
     
    00:25
    Aktivní začátek od domácích. Hlavně Meteho vyražená střela od modré nadělala defenzivě Maple Leafs dost starostí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Lindgren) – Petry (A), Reilly, Schlemko, Jo. Benn, Juulsen, Mete – Lehkonen, Kotkaniemi, Drouin – Gallagher (A), Danaut, Tatar – Byron (A), Plekanec, Agostino – Ščerbak, de la Rose, Chaput.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Rosen – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Moore – Brown, Kadri, Leivo – Kapanen, Lindholm, Johnsson.

    Rozhodčí: Rank, Furlatt – Kovachik, Marquis.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Toronto Maple Leafs

    Maple Leafs by měli v budoucích měsících patřit mezi špičku nejen ve Východní konferenci, ale i v celé soutěži. Mladý tým vedený trenérem Mikem Babcockem na jaře podruhé v řadě nakoukl do play-off. Z prvního kola sice nepostoupil, ale do nové sezóny si pořídil eso v podobě bývalého kapitána NY Islanders, Johna Tavarese. Toronto má po pěti zápasech téměř stejnou bilanci, jako jeho dnešní soupeř. Čtyři první zápasy vyhrálo a poprvé klopýtlo až předevčírem, když nestačilo právě na Canadiens. Leafs přijeli do Montrelu v nesmírně silném složení, o vítězství v odvetě bude bojovat jak zmíněný John Tavares, tak i další střelec Auston Matthews. K dispozici budou i Mitch Marner, Patrick Marleau či Nazem Kadri.
     
    Montreal Canadiens

    Klub z Québecu má v nastávající sezóně co napravovat, neboť v té minulé skončil ve Východní konferenci až třetí od konce a na play-off ztratil propastných čtyřiadvacet bodů. Do ročníku 2018/19 Montreal vstoupí bez kapitána Maxe Paciorettyho a další opory Alexe Galchenyuka. I bez nich svěřenci Claudea Juliena zvládli začátek přípravy obstojně. Po úvodní výhře s Devils sice prohráli s Floridou, ale poté si připsal hned tři skalpy Washingtonu, Ottawy a Toronta. Do odvety s Maple Leafs už Canadiens nastoupí bez sedmičky Sklenička, Moravčík, Shinkaruk, McCarron, Froese, Valijev a Lernout, která se musela přesunout do farmu do Lavalu. Šanci naopak dostane český útočník Tomáš Plekanec i jeho nový slovenský parťák Tomáš Tatar. Velkou porci času na ledě dostanou Jesperi Kotkaniemi s Arturrim Lehkonenem. Do brankoviště budou k dispozici Cary Price a Charlie Lindgren.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 4. Tatar (Lehkonen, Drouin), 27. Gallagher (Mete, Kotkaniemi), 42. Schlemko (Agostino, Mete) – 19. Kadri (Matthews, Marner), 22. Matthews (Marner, Gardiner), 41. Marner, 41. Kapanen (Lindholm), 55. Marleau (Marner)


    Montreal Canadiens: Price (Lindgren) – Petry (A), Reilly, Schlemko, Jo. Benn, Juulsen, Mete – Lehkonen, Kotkaniemi, Drouin – Gallagher (A), Danaut, Tatar – Byron (A), Plekanec, Agostino – Ščerbak, de la Rose, Chaput.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Hainsey, Rielly (A), Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Rosen – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Moore – Brown, Kadri, Leivo – Kapanen, Lindholm, Johnsson.

    Rozhodčí: Rank, Furlatt – Kovachik, Marquis

    Diváci: 20 486
    bahis siteleri