Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Zvolen – MAC Budapešť 5:3 (kon.)
Detva – Trenčín 2:4 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 2:5 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
konec
DVTK Jegesmedvék Miškovec
2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Pátek 05.10.2018, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Pěkný den přeji všem hokejovým příznivcům. Slovenská Tipsport Liga má na programu deváté kolo, tedy i další várku zápasů. DVTK Jegesmedvék na domácím ledě přivítá tým HC 05 iClinic Banská Bystrica.
     
    DVTK Miškolc je maďarský celek, zároveň nováček soutěže, při jehož soubojích zatím padá spousta gólů, což je jasně vidět při pohledu na skóre (29:34). Z osmi odehraných zápasů třináct nasbíraných bodů, Miškovec se zvedl a bodoval ve všech posledních třech duelech. Rasmus Kulmala a Žiga Pance mají deset kanadských bodů, finský hráč díky třem brankám, slovenský hokejista nasbíral stejný počet gólů i asistencí.
     
    Na druhé straně HC 05 iClinic Banská Bystrica, která je na tom o něco lépe. Hosté jako jediní už odehráli deset zápasů, ze kterých posbírali osmnáct bodů, jejich skóre je 25:27. Na domácím ledě je Banská Bystrica zatím vůbec nejlepším týmem, ovšem venku se ji příliš nedaří, vždyť ze čtyř venkovních soubojů získala pouhé čtyři body. Američan Benjamin Marshall a Kanaďan Éric Faille mají shodně po osmi kanadských bodech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Rusk, Milam, Vojtkó – Harrison, Vas, Magosi – Pance, Kulmala, Somogyi – Miskolczi, Loiseau, Galanisz – Ritó, Hajós, Vincze

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Mihálik, Sloboda, Ďatelinka, Biro, Miller, Marshall, Košecký, Giľák – Šťastný, Faille, Sýkora – Buc, Surový, Asselin – Török, Češík, Kabáč – Varga, Tamáši, Gabor

    Rozhodčí: Korba, Orolin – Jobbágy, Smrek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Do útočného pásma nahazoval Pance, hostující obránci se k puku dostali jako první, brankáři zatím nemuseli zasahovat.
     
    02:25
    Až po dvou a půl minutách první zákrok pro brankáře, ten si připsal Williams, který si bez větších problémů poradil s pokusem Crawforda.
     
    03:24
    Do výborné příležitosti se dostal Surový. Hostující hráč měl hodně prostoru, jeho následná střela však nebyla přesná a skončila vedle branky!
     
    04:32
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Biro – 2 min., sekání).
     
    05:22
    Maďaři se usadili v útočném pásmu, poté se dostali do ofsajdového postavení, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    05:54
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a dostávají se do vedení! Nejlepší orientaci prokázal BALÁZS SOMOGYI, který se dostal k odraženému puku, vzápětí překonal hostujícího brankáře! Asistence: Nikandrosz Galanisz a Balint Magosi.
     
    06:44
    Uvidíme, jak zareagují hosté. Hraje se ve středním pásmu, sledujeme spoustu nepřesností na hokejkách obou týmů.
     
    07:47
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Rusk – 2 min., sekání).
     
    08:10
    Také hosté se usadili v útočném pásmu, jako první zakončoval Šťastný, který ovšem Adorjána překonat nedokázal, Banská Bystrica zůstává u puku.
     
    09:45
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Druhá přesilová hra, druhý gól. Výborně to udělal GUILLAUME ASSELIN, který dostal hodně prostoru na levé straně, hostující hráč pak střelou do horní části překonal Adorjána, srovnáno! Asistence: Ivan Ďatelinka.
     
    11:01
    Hosté dostali výhodu, budou hrát další přesilovou hru. Ďatelinka pak zavezl puk do útočného pásma, jeho následná střela byla nepřesná.
     
    11:07
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Vincze – 2 min., podrážení).
     
    11:59
    Obrovský závar před domácí brankou, Adorján měl štěstí, poté střílel Šťastný. Maďarský celek vyhazuje přes všechny čáry, oba týmy střídají.
     
    13:06
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Také třetí přesilovka končí gólem, hosté se prosazují vteřinu před koncem početní výhody a jdou do vedení! Asselin před brankou našel IVANA ĎATELINKU, který udělal Adorjánovi kličku, vzápětí puk poslal do odkryté branky. Asistence: Guillaume Asselin a Benjamin Marshall.
     
    14:23
    Hosté jsou v těchto chvílích lepším celkem, Adorján musí být na pozoru, hraje se především v obranném pásmu domácích.
     
    15:42
    To byla velká příležitost pro Banskou Bystricu na třetí vstřelenou branku! Ke střele se dostal Buc, jeho zakončení zastavila pouze branková konstrukce!
     
    16:33
    Češík po přihrávce střílel z první. Domácí brankář si připisuje úspěšný zákrok, Adorján vyrážel před sebe.
     
    17:21
    Surový zavezl puk do útočného pásma za branku soupeře, poté přihrával mezi kruhy. Střelecký pokus Buce končí těsně vedle pravé tyče!
     
    17:42
    Na druhé straně zahrozili také domácí. Pance poslal kotouč Kulmalovi, který nedokázal zakončit, William zasahovat nemusel.
     
    18:13
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Rusk – 2 min., krosček).
     
    19:17
    Hosté teď dlouho drželi svého soupeře v jeho obranné třetině, Surový stál podle rozhodčích v brankovišti, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka hry je za námi, branky zatím padaly pouze v přesilových hrách. Domácí šli brzy do vedení, poté však úřadovala dvojice Asselin, Ďatelinka. Banska Bystrica tak po první třetině vede 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Před domácího brankáře se tlačil hostující Faille. Adorján celou situaci bez větších problémů zvládl, u puku už maďarský celek.
     
    21:23
    Do obrovské příležitosti se dostal Török, který se ocitl úplně volný mezi kruhy. Střela hostující hráče skončila těsně vedle branky!
     
    22:28
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Gabor – 2 min., napadení).
     
    22:57
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Hosté se prosazují také v početní nevýhodě! Do samostatného úniku se dostal ERIC FAILLE, který zakončoval mezi betony domácího brankáře! Asistence: Andrej Šťastný.
     
    23:25
    Přesilová hra domácích pokračuje, hosté se však výborně brání a Miškovec se nedostává do zakončení, Williams je bez práce.
     
    24:17
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Loiseau – 2 min., držení).
     
    25:07
    Bystrica je v plném počtu, tentokráte hraje v přesilové hře ona. Ke střele se dostal v posledních minutách hodně aktivní Faille.
     
    26:17
    Domácí teď zvládli oslabení na jedničku, dokonce se vhazovalo před Williamsem. Maďarský celek už hraje taktéž v plném počtu.
     
    27:40
    Hostující hokejisté jsou aktivnější a nebezpečnější, puk po střele Gabora skončil v ochranné síti, vhazovat se bude před Adorjánem.
     
    28:19
    Hra je v posledních minutách hodně neurovnaná, sledujeme spoustu nepřesností na obou stranách, vhazování ve středním pásmu.
     
    29:14
    Nejprve ofsajd domácího celku, následně zakázané uvolnění hostujícího týmu, hra se hodně kouskuje, což hokeji rozhodně nepřispívá.
     
    30:03
    Vstoupili jsme do druhé poloviny dnešního utkání, hosté se teď marně dožadovali přesilové hry, domácí podle rozhodčích v šesti nehráli.
     
    31:17
    Po levé straně se probíjel Galanisz, který zakončoval do horní části branky. Williams si připisuje snadný zákrok a drží kotouč.
     
    32:11
    Šťastný se Surovým teď kombinovali v útočné třetině, na druhé straně od modré pálil Vas, Williamse však překvapit nedokázal.
     
    32:36
    Puk končí v ochranné síti, vhazovat se bude znovu ve středním pásmu. To po kratší pauze, následuje totiž komerční přestávka.
     
    33:16
    Z těžkého úhlu zakončoval Asselin, který chtěl překvapit domácího brankáře. Adorján byl pozorný, puk vyrazil pravým betonem.
     
    33:55
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Z pravé strany střílel TOMÁŠ TÖRÖK, Adorjánovi pak kotouč propadl mezi rukou a tělem a mířil do branky. Kulmana se pokoušel puk dostat pryč, nakonec ho poslal až za brankovou čáru. Asistence: Matej Češík a Marek Biro.
     
    33:55
    Střídání v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica: ze hřiště odchází Attila Adorján, přichází Dávid Duschek.
     
    34:48
    Domácí brankář Adorján před malou chvílí vystřídal, mezi tři tyče se postavil Duschek, který zatím na svůj první zákrok čeká.
     
    35:43
    Hosté jsou ve druhé třetině jasně lepším týmem a Miškovec se skoro k ničemu nedostává, hraje se především v jeho pásmu.
     
    36:44
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Pátá trefa hostů! Od modré čáry střílel BENJAMIN MARSHALL, jehož pokus nakonec končí až za zády hostujícího brankáře, Duschek toho příliš neviděl. Asistence: Brenden Miller a Matej Češík.
     
    37:25
    Domácí se rychle vydali do útočného pásma, ke střele se ovšem nedostali, brankář Williams je ve druhé třetině v podstatě bez práce.
     
    38:18
    Miškovec se na delší dobu dostal do útočné třetiny soupeře. Hosté se výborně brání, rychle se přesouvají a už jsou zase u puku.
     
    39:21
    Před malou chvílí se rozeběhla závěrečná minuta druhá části, vypadá to, že víc už se v prostřední třetině nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je to tak, druhá dvacetiminutovka je za námi a vypadá to, že o vítězi je rozhodnuto. Banská Bystrica byla jasně lepším týmem a přidala další tři góly, domácí střídali brankáře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Hosté jsou od úvodních vteřin nastěhovaní v útočném pásmu. Buc hledal Asselina, který se ke kotouči nakonec nedostal.
     
    42:03
    Šestá branka nebyla daleko! Do samostatného úniku se řítil Kabáč, hostující hráč však proti Duschekovi neuspěl, domácí brankář zasahovat nemusel.
     
    43:05
    Hosté se ženou za další vstřelenou brankou, konktrétně teď Košecký, kterému střela vůbec nesedla, domácí se osvobozují.
     
    44:24
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Mihálik – 2 min., podrážení).
     
    44:59
    Domácí tým v přesilové hře drží útočnou třetinu a kombinuje, ke střele se však hokejisté maďarského celku nedostávají.
     
    45:28
    V oslabení teď zaútočili také hosté. Z obtížné pozice zakončoval Šťastný, brankář Duschek si připsal velmi snadný zákrok.
     
    46:24
    Přesilová hra domácích skončila, Maďaři však zůstali v útočném pásmu a od modré střílel Milam. Puk končí v lapačce hostujícího brankáře!
     
    47:35
    Jedna útočná akce teď střídá druhou, sledujeme hodně otevřený hokej. Miller ani Surový teď Duscheka překonat nedokázali.
     
    48:28
    Hraje se už dlouho v útočném pásmu Banské Bystrice, domácí hokejisté se osvobozují pouze za cenu vyhození puku do středního pásma.
     
    49:40
    Domácí se tentokráte osvobozují za cenu zakázaného uvolnění, vhazovat se bude před Duschekem, rozhodčí vrací některé hráče do hry.
     
    50:44
    Hodně ostrý zákrok ve středním pásmu, Miškovec se dožadoval odpískání faulu, rozběhla se závěrečná desetiminutovka třetí části.
     
    51:17
    Miskolc právě vstřelil branku!
    Domácí se necelých devět minut před koncem prosazují a snižují na rozdíl tří gólů. Po střele JÁNOSE VASE toho hostující brankář moc neviděl a signalizoval, že byl faulován. Branka platí!
     
    52:15
    Hokejisté Miškovce se znovu dostali do slibné příležitosti. Puk teď zajímavě poskakoval na brankovišti, hosté se osvobodili.
     
    53:08
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Sýkora – 2 min., hákování).
     
    54:02
    Úvodní minuta přesilové hry domácích se blíží ke svému konci, hosté se v tuto chvíli málem dostali do přečíslení dva na jednoho.
     
    55:09
    Sýkora naskočil na led, Banská Bystrica je v plném počtu, do konce utkání zbývá zhruba šest minut, u puku domácí.
     
    55:55
    Od modré čáry to zkoušel Sloboda, brankář Duschek měl odkrytý výhled a se střeleckým pokusem soupeře neměl problémy.
     
    56:41
    Hosté už rozhodně nikam nespěchají, vycházejí ze zabezpečené obrany a Miškovec to má hodně těžké, závěr utkání se blíží.
     
    57:45
    Rychlá kombinace v útočném pásmu, poté zakončení, které směřovalo mezi tři tyče. Úspěšný zákrok si připsal brankář Williams.
     
    58:39
    Domácí tým vyhazuje přes všechny čáry, hra je přerušena po nějakých pěti minutách, trenér Miškovce si vyžádal čas na poradu.
     
    59:01
    Rozběhla se závěrečná minuta třetí dvacetiminutovky, rychlá střela Galanisze pouze proletěla kolem pravé tyče.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Banská Bystrica dnes potvrdila roli favorita a po zásluze zvítězila. V první třetině padaly branky pouze v přesilových hrách, hosté šli do kabin s nejtěsnějším možným náskokem. Druhá třetina byla jasně v režii slovenského celku, který definitivně rozhodl o tom, že získá tři body. Maďarský tým v poslední dvacetiminutovce pouze kosmeticky upravil skóre.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (21:00:01)

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 6. Somogyi (Galanisz, Magosi), 52. Vas – 10. Asselin (Ďatelinka), 14. Ďatelinka (Asselin, Marshall), 23. Faille (Šťastný), 34. Török (Češík, Biro), 37. Marshall (Miller, Češík)


    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (34. Duschek) – Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Rusk, Milam, Vojtkó – Harrison, Vas, Magosi – Pance, Kulmala, Somogyi – Miskolczi, Loiseau, Galanisz – Ritó, Hajós, Vincze
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Mihálik, Sloboda, Ďatelinka, Biro, Miller, Marshall, Košecký, Giľák – Šťastný, Faille, Sýkora – Buc, Surový, Asselin – Török, Češík, Kabáč – Varga, Tamáši, Gabor

    Rozhodčí: Korba, Orolin – Jobbágy, Smrek
    bahis siteleri