Chomutov – Zlín 3:1 (kon.) | Liberec – Litvínov 5:0 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:4 (1:3 po s.n.)
Mladá Boleslav – Olomouc 1:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:1 (1:0 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 14.10.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Home Credit Areny se s vámi loučím. Přeji příjemný nedělní večer, a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (18:36:17)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se zcela jasně stává tým Bílí Tygři Liberec! Není pochyb o tom, že základ k úspěchu položily šelmy již v úvodní třetině. V té totiž rozvlnily síť za Petrem Kváčou hned čtyřikrát! Ve zbytku zápasu si už domácí tým vedení pečlivě strážil, a to také díky skvělému Romanu Willovi. V polední dvacetiminutovce vtiskl definitivní podobu výsledku Ladislav Šmíd. Modrobílí se tak v tabulce dostávají na druhé místo právě na úkor Vervy!

    Střely na branku:
    Liberec 37:26 Litvínov.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě jeden ofsajd v podání Liberce, ale to už není podstatné. Domácí celek si dnešní utkání naprosto podmanil a je jasné, že v tabulce předčí právě dnešního oponenta.
     
    59:38
    V závěru ještě aplaus pro Romana Willa! Marek Kvapil trošku laciněji přišel o kotouč a Martin Hanzl po pěkné otočce vybídl ke skórování Davida Tůmu. Ten byl sám před Willem, jenž dobře zapracoval betony a potěšil tribuny.
     
    58:55
    Arénou obíhá mexická vlna, Tygři mají k dispozici další přesilovku, publikum je logicky v dobrém rozmaru. Po nahrávce Radana Lence pálil bez přípravy od modré čáry Marek Kvapil. Petr Kváča chytá.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jiří Hunkes – 2 min., držení).
     
    58:00
    Domácí posílají puk do pásma. Po souboji v rohu se jej ale zmocnil František Gerhát, jehož nepřesná přihrávka opět přisoudila kotouč vedoucímu celku.
     
    57:06
    Jakub Valský se trošku se štěstím chopil kotouče mezi kruhy. V krkolomné pozici si položil Kváču, nicméně své zakončení už ke smůle modrobílých nestlačil pod horní tyčku!
     
    56:38
    Petr Kolmann dobrou poziční hrou ukončil akci Litvínova. Poté vysokým obloučkem vyhodil kotouč tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Hra tedy pokračuje.
     
    55:59
    Dominik Lakatoš i přes menší seknutí ve středním pásmu dokázal nahodit po mantinelu. Bílí Tygři se tak opět mají šanci usadit v blízkosti hostujícího chrámu.
     
    55:22
    Lukáš Krenželok se natáhl po puku za Kváčovou bránou. Poté se snažil spolupracovat s blízko stojícím Petrem Jelínkem, toho už však Verva do akce nepustila.
     
    54:50
    Jakub Petružálek na útočné modré čáře zachytil nepřesnou rozehrávku Liberce. Jako by se ale příležitosti zalekl, puk totiž odevzdal zpátky domácím hokejistům.
     
    54:44
    Hráči týmu z města pod Ještědem nebyli daleko od šesté trefy! Liboru Hudáčkovi se mezi kruhy nepodařilo zakončit, k dorážce se ovšem ještě dostal Petr Kolmann! Ten mířil do spodních pater branky, Kváča skvěle zasáhl pravým betonem.
     
    53:56
    David Tůma neměl komu předat kotouč, zacouval tedy nazpět do vlastního obranného pásma, odkud zkouší rozjet akci nanovo. Puk se nachází ve středu pole.
     
    53:16
    Jan Jeník si v souboji se zkušeným Františkem Lukešem troufl na finesu, avšak k puku se poté už nedostal. Litvínovští tedy obracejí hru proti brance zatím neprůstřelného Romana Willa.
     
    52:46
    Dominik Lakatoš se vrátil do defenzivy a ukázkově ukončil útočnou snahu Vervy. Poté mu však příliš nevyšla průniková přihrávka. Tu nechytl ani rychlý Marek Zachar, píská se tedy icing.
    51:54 Ladislav ŠMÍD - 5:0
     
    51:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Arénou se rozléhá známý hit Ne pětku ne! Modrobílí bleskově využívají přesilovou hru. Libor Hudáček připravil palebnou pozici LADISLAVU ŠMÍDOVI, jenž se do kotouče opřel zpoza pravého kruhu a ukázkovou dělovkou pod horní tyč potvrdil, že chytl střeleckou slinu. 5:0! Asistence: Libor Hudáček, Jan Ordoš.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 7. L. Hudáček (Redenbach, Derner), 10. Bulíř (M. Kvapil, P. Jelínek), 13. L. Hudáček (Valský, Doherty), 14. M. Kvapil (Bulíř), 52. Šmíd (L. Hudáček, Ordoš)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Maier – Valský, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Bulíř (A), Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Ordoš – M. Zachar, Lakatoš, Jeník.
    HC VERVA Litvínov: Kváča (Hanuljak) – Hunkes, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Baránek, Šesták – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Myšák, V. Hübl (A), F. Lukeš – D. Tůma, M. Hanzl, J. Černý – M. Havelka, Jurčík, Matoušek.

    Rozhodčí: Hodek, Bejček – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 6 815
    ocianews.com