S. Makedonie – Gibraltar 6:1 (kon.) | Černá Hora – Kazachstán 5:1 (kon.) | Izrael – Kosovo 3:0 (kon.)
Malta – Kypr 1:1 (kon.) | Estonsko – Albánie 2:2 (kon.) | Finsko – Litva 0:2 (kon.)
Polsko – Gruzie 3:0 (kon.) | Dánsko – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Rakousko – Rusko 3:2 (kon.)
Srbsko – Arménie 0:0 (kon.) | Norsko – Ázerbájdžán 1:1 (kon.) | Německo – Irsko 2:0 (kon.)
Skotsko – Anglie 0:2 (kon.) | Nizozemsko – Ukrajina 3:0 (kon.) | Andorra – Lotyšsko 0:0 (kon.)
Maďarsko – Turecko 1:2 (kon.) | Švédsko – Belgie 0:3 (kon.) | Island – Španělsko 2:7 (kon.)
Francie – Slovinsko 1:1 (kon.) | Wales – Švýcarsko 3:1 (kon.) | Lucembursko – Bulharsko 1:0 (kon.)
Portugalsko – Bosna 4:2 (kon.) | Rumunsko – Lichtenštejnsko 4:0 (kon.) | Sev. Irsko – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Malta
1:1 (0:1)
Kypr
Úterý 16.10.2018, 17:00 • Centenary, Ta' Qali (MLT) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 6
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Fotbalisté Malty do 21 let se v úterý večer počtvrté představí proti Kypru, který během předchozích tří duelů ani jednou nedokázali porazit a všechny tři vzájemné střetnutí prohráli, když vstřelili do sítě soupeře jeden jediný gól, zatímco pět inkasovali. Oba týmy se nachází na dně tabulky kvalifikační skupiny 6 a ani jednomu se během posledních měsíců příliš nedaří. Malta prohrála devět kvalifikačních zápasů v řadě a špatnou sérii se jí podařilo ukončit až proti Maďarsku, kterou porazila na domácím hřišti 2:1. Kypr před rokem porazil před svými fanoušky stejným výsledkem Turecko, od té doby však prohrál sedm utkání v řadě a opřít se nyní bude chtít o pozitivní bilanci s Maltou.
    Fotbalisté Malty trénují reakci a navázání se na pohyb soupeře
     
    Úvodní sestavy:

    Malta: Galea – Sansone, Micallef, Borg, Zammit – Scerri, Guillaumier, D. Vella – Degabriele (C), Nwoko, Beerman.
    Náhradníci: A. Vella – Jan Busuttil, Muscat, Mercieca, Yankam, Agius, Shaw. Trenér: Silvio Vella.

    Kypr: A. Christodoulou – Soteriou, Ioannou, Korrea – Psaltis, Hadjipaschalis, Špoljarić, Wheeler, Kyprianou – Fragkou (C), Pittas.
    Náhradníci: Paraskevas – Papageorgiou, Panagi, Charalampous, Ioannou, Ilia, Malekkidis. Trenér: Nicos Andronicou.

    Rozhodčí: Admir Šehović. Asistenti: Senad Ibrisimbegović, Sreten Udovičić. Čtvrtý rozhodčí: Irfan Peljto (všichni BIH).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání mezi Maltou a Kyprem právě bylo zahájeno. Dokáží domácí fotbalisté svého soupeře poprvé porazit?
     
    2
    Kypr se snažil zaútočit po levé straně hřiště, jenže kolmá přihrávka byla příliš prudká a domácí se marně snažili signalizovat faul. Jeden z hostů musel rychle na nohy. Hra pokračuje.
     
    3
    Kyrian Nwoko si nabíhal v blízkosti šestnáctky na dlouhý kolmý pas a zezadu přistrčil jednoho z protihráčů, rozhodčí měl celou situaci jako na dlani a odpískal mu útočný faul.
     
    4
    Kypr na levé straně hřiště rozehrál rohový kop nakrátko a do šestnáctky přišel centr, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    5
    Hosté zakopli míč kvůli ošetření jednoho z domácích fotbalistů, který zůstal ležet v blízkosti svého pokutového území. Domácí vzápětí míč soupeři sportovně vrátili.
     
    6
    Kypr je v úvodu zápasu aktivnějším týmem, zatím se ovšem do žádné brankové příležitosti nedostal, natož ke gólu.
     
    7
    Malta podnikla na pravém křídle útočnou akci. Centr do šestnáctky ale nepřišel, a tak se hosté snadno ubránili.
     
    9
    Na obou stranách je v úvodu utkání vidět obrovské množství nepřesností, což nyní dokonale dokumentovala kolmá přihrávka podél pravé postranní čáry v podání Malty.
     
    10
    Christos Wheeler zatáhl míč na levé straně hřiště do šestnáctky a z úhlu napřáhl k prudké střele, kterou Jake Galea na přední tyči skvělým reflexivním zákrokem vyrazil!
     
    11
    Kypr měl vzápětí možnost zahrozit z rohového kopu a po přetaženém centru se málem na vzdálenější pravé tyči dostal do zakončení. Hlavička ale jednomu z hostů nesedla.
     
    13
    Kypr pokračuje ve svém ofenzivním snažení a na levé straně hřiště byl po sraženém centru odměněn rohovým kopem.
     
    14
    Fotbalisté hostujícího celku rozehráli na levé straně hřiště v rychlém sledu dva rohové kopy, ani jeden z centrů se ovšem neujal a Malta se opět úspěšně ubránila.
     
    15
    Ioannis Pittas se dostal po krásném centru z pravého křídla na vzdálenější levé tyči k hlavičce, která minula domácí bránu, a následoval odkop od branky.
     
    16
    Jurgen Degabriele na pravé straně šestnáctky ustál těžký osobní souboj a už se chystal vypálit, jenže jeden z domácích hráčů ho čistě odstavil tělem od míče a vykoledoval si faul.
     
    18
    Kurt Zammit kolmou přihrávkou podél levé postranní čáry vysunul Mylese Beermana, který dokázal z ostrého úhlu nebezpečně odcentrovat, žádný z jeho spoluhráčů ale akci nedoplnil a po jeho přízemním zpětném centru se do zakončení nedostal.
     
    19
    Hra se přelévá v pravidelném tempu ze strany na stranu a nyní jsou to fotbalisté Malty, kteří mají územní převahu.
     
    20
    Kyrian Nwoko se po zpětné přihrávce z pravého křídla dostal na přední tyči ke střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    21
    Malta rozehrála rohový kop z pravé strany dobře na přední tyč, jenže Kypr dokázal míč hlavou odvrátit do bezpečí.
     
    21
    Karl Micallef v blízkosti středového kruhu sáhl po jednom z protihráčů, aby zastavil rychlý protiútok Kypru, a za taktický faul byl okamžitě potrestán žlutou kartou.
     
    22
    Kypr se sice po rychlé rozehrávce a přímočaré akci dostal na dostřel, jenže poté se k ráně zpoza šestnáctky neodhodlal. Zatím marně čekáme na nějakou vyloženou šanci.
     
    24
    Christos Wheeler fauloval ve středu obranné poloviny Kypru a poté vynadal jednomu z protihráčů za to, že faul nasimuloval. Málem došlo na osobní kontakt, rozhodčí je ale roztrhl.
     
    25
    Malta podnikla na pravém křídle útočnou akci, za kterou byla odměněna autovým vhazováním, po němž přišel centr do šestnáctky, hostující fotbalisté ho ale dokázali odvrátit.
     
    26
    Andreas Christodoulou podcenil centr domácího týmu z levého křídla a málem ho za to potrestal naskakující Kyrian Nwoko, domácí útočník ale po souboji s brankářem Kypru upadl na trávník a do zakončení se nedostal!
     
    27
    Kypr se během posledních minut hodně zatáhl a hra se odehrává převážně na jeho polovině nebo ve středu hřiště. Malta se ovšem na rozdíl od soupeře zatím ke střele nedostala.
     
    29
    Šancí je opravdu hodně málo, o střelách na bránu snad ani raději nemluvě. Věřme, že po přestávce se hra výrazně změní a uvidíme nějaké gólové akce. Zatím je to jen šeď a nuda, kterou bývalý komentátor Petr Svěcený zmínil v populární hře FIFA.
     
    30
    Ze zápasu za pár sekund uplynule úvodních třicet minut, během kterých jsme byli svědky pouze jedné šance, kterou měl na svědomí Christos Wheeler po ostré střele z úhlu.
     
    31
    Ioannis Pittas napřáhl na pravé straně šestnáctky z úhlu a blízkosti k prudké střele pravačkou, která by zřejmě vymetla bližší horní roh brány, jenže Jake Galea vytáhl druhý fantastický zákrok a míč vyrazil nataženou levou rukou na rohový kop!
     
    32
    Po následném rohovém kopu vznikl uvnitř pokutového území menší závar, po něm se ale kopalo pouze od brány.
     
    34
    Oba týmy se doposud střetly třikrát a vždy se radoval z výhry Kypr, přičemž ani v jednom utkání proti Maltě neinkasoval.
     
    35
    Kypr právě vstřelil branku!
    CHRISTOS WHEELER si naběhl u levé tyče na parádní kolmý pas za obranu a po rychlém přebrání míče přízemní střelou z blízkosti zamířil do sítě! Kypr potvrzuje, že se mu proti Maltě daří, a vede od pětatřicáté minuty venku 1:0.
     
    37
    Andreas Fragkou napřáhl na levé straně hřiště k prudké střele zpoza šestnáctky, která byla obranou Malty zablokována.
     
    38
    A hned vzápětí měli hosté další šanci, jenže po přetaženém centru z levého křídla na vzdálenější pravé tyči jeden z hráčů Kypru na míč nedosáhl a navíc se nacházel v ofsajdu.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pět minut a Kypr bude na pravé straně hřiště rozehrávat standardní situaci.
     
    40
    Andreas Fragkou rozehrál standardní situaci a do šestnáctky poslal krásný kolmý pas, na který si na hranici malého vápna naběhl Ioannis Pittas, z blízkosti ale míč poslal nad bránu!
     
    42
    Malta ve středu útočné poloviny zbytečně ztratila míč a Kypr se dostal na levém křídle po rychlém protiútoku ke střele, která minula vzdálenější pravý horní roh domácí brány.
     
    43
    Kyrian Nwoko se ocital na hranici šestnáctky po přízemním centru z levé strany ve velké šanci, jenže mu míč během zpracování odskočil od nohy a jeden z obránců Kypru ho odvrátil.
     
    45
    Kypr na levé straně hřiště rozehrál nakrátko další z řady rohových kopů, následný centr ale zamířil pouze do míst, kde ho pozorný brankář Jake Galea ze vzduchu stáhl do rukavic.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Ioannis Pittas mohl navýšit vedení Kypru, jenže jeho prudká střela byla těsně před bránou sražena na rohový kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.

     
    Kypr byl během prvního poločasu výrazně lepší a za svou ofenzivní snahu byl odměněn deset minut před přestávkou, když se po krásném kolmém pasu za obranu prosadil u levé tyče Christos Wheeler. Malta se zatím nedostala ani k jedné střele na bránu. Skóre po prvním poločase dnešního zápasu. Malta 0 Kypr 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Malta obstarala výkop druhého poločasu, během něhož se bude snažit zabránit Kypru v dalším vítězství. Jen připomínám, že hosté vyhráli proti Maltě všechny tři předchozí zápasy.
     
    47
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu ve stejném složení, v jakém dnešní zápas zahájily. Kypr vede na Maltě 1:0 poté, co se deset minut před přestávkou prosadil Christos Wheeler.
     
    49
    Trojice hráčů Kypru málem podcenila vysoký míč, když zbytečně čekala na jeho dopad, jenže jeden z útočníků Malty ho nedokázal zpracovat a do zakončení se tak nedostal.
     
    50
    Ze druhého poločasu je odehráno téměř pět minut a ani jeden z týmů se zatím po přestávce do žádné příležitosti nedostal.
     
    51
    Kypr poslal za obranu Malty dlouhý kolmý pas z vlastní poloviny hřiště, jenže vpředu nebyl žádný z jeho hráčů, a tak míč zamířil do rukavic brankáře Jakea Galey.
     
    52
    Jake Galea během prvního poločasu předvedl dva skvělé zákroky, krátce před přestávkou ale inkasoval. Kypr drží po přestávce těsný náskok a vede nad domácí Maltou stále 1:0.
     
    53
    Kypr vstoupil do druhého poločasu jasnou s taktikou. Hosté chtějí pečlivě bránit a poté vyrážet do rychlých protiútoků, který se mohl konat právě nyní, jenže jak rychle začal, tak rychle skončil.
     
    54
    Kolmé přihrávky na straně Kypru po přestávce nefungují, to samé ovšem platí o pasech domácího týmu. Malta se marně snaží zrychlovat hru nepřesnými kolmými přihrávka.
     
    55
    Nutno ovšem dodat, že Kypr hraje po přestávce opravdu hodně zataženě a v deseti hráčích se často vrací za míč.
     
    56
    Ioannis Pittas se snažil před pár okamžiky vybojovat míč na útočné polovině svého týmu, jenže fauloval Michelea Sansonea, který vstal rychle na nohy, aby obstaral rozehrávku svého týmu.
     
    57
    Kyrian Nwoko se na levé straně šestnáctky ocitl v obležení dvou protihráčů a míč mu navíc nepříjemně skákal, takže není žádné překvapení, že se do zakončení nedostal.
     
    59
    Sean Ioannou sáhl ve středovém kruhu k taktickému faulu a po ostrém faulu byl zaslouženě potrestán žlutou kartou.
     
    62
    Malta se po rozehrání standardní situace k ničemu nedostala, stejně jako vzápětí po centru z levého křídla, který Andreas Christodoulou bez problému stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    64
    Malta podnikla na levém křídle pěkný útok, na jejímž konci byla přízemní střela z úhlu. Obranná řada Kypru ale opět zafungovala dokonale a pokus domácího týmu zablokovala.
     
    66
    Hra se odehrává převážně ve středu hřiště a po přestávce je k vidění stále větší a větší množství faulů.
     
    67
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Andreas Fragkou, přichází Marios Ilia.
     
    68
    Matija Špoljarić u postranní čáry naproti střídačkám sestřelil ostrým skluzem jednoho z protihráčů a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu a nebyl vyloučen.
     
    69
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Zachary Scerri, přichází Jan Busuttil.
     
    72
    Velice rád bych Vám popsal nějakou slibnou brankovou příležitost na jedné nebo druhé straně, jenže není co.
     
    73
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Matija Špoljarić, přichází Giorgios Papageorgiou.
     
    75
    Do konce zápasu zbývá odehrát 15 minut a Kypr stále drží těsný jednobrankový náskok, o který se postaral Christos Wheeler, když otevřel skóre deset minut před přestávkou.
     
    78
    Jurgen Degabriele měl na kopačce obrovskou šanci, když parádní střelou z pravé strany šestnáctky mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Andreas Christodoulou vytáhl úžasný zákrok a podržel Kypr nad vodou! Největší šance Malty v dnešním zápase.
     
    81
    Malta se na levé straně šestnáctky v rychlém sledu dostala k nebezpečné přízemní střele z úhlu, Andreas Christodoulou ale obě dvě dokázal vytáhnout mimo tři tyče své brány!
     
    82
    Domácí v závěru zápasu nepříjemně zlobí a vytváří si obrovský tlak, zatím se ale kýženého vyrovnání Malta nedočkala.
     
    84
    Kyrian Nwoko měl na kopačce obrovskou šanci, když po špatném odvrácení přízemního centru z levého křídla v podání hostujících obránců mohl skórovat do prázdné brány, jenže ji nepochopitelně přestřelil!
     
    84
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Christos Wheeler, přichází Georgios Malekkidis.
     
    86
    Michele Sansone viděl v závěru zápasu žlutou kartu poté, co ostrým faulem zastavil jednoho z hráčů Kypru.
     
    87
    Do šestnáctky Kypru létá jeden centr za druhým, jenže kýžené vyrovnání ze strany Malty ne a ne přijít.
     
    89
    Střídání v týmu Malta: ze hřiště odchází Myles Beerman, přichází Chris Mercieca.
     
    90
    Marios Ilia se také provinil proti pravidlům a také on byl v závěru dnešního utkání potrestán kartónem žluté barvy.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Malta právě vstřelila branku!
    Andreas Christodoulou nedokázal udržet přízemní střelu Malty z pravé strany šestnáctky a na vzdálenější levé tyči ho za to potrestal KYRIAN NWOKO, který v nastaveném čase vyrovnal na 1:1! Domácí mají na dosah bod.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Kypr proti Maltě dlouho usilovat o čtvrtou výhru ve vzájemných zápasech a udržení stoprocentní bilance, na rozdíl od tří předchozích zápasů ji ale tentokrát porazit nedokázal. Domácí si vytvořili v závěru utkání obrovský tlak a Kyrian Nwoko v nastaveném čase dokázal odpovědět na úvodní gól Christose Wheelera. Konečný výsledek. Malta 1 Kypr 1. (19:16:45)

    Tomáš Reiner

    Branky: 90+2. Nwoko – 35. Wheeler

    Karty:   21. Micallef (MAL), 86. Sansone (MAL) – 59. Ioannou (CYP), 68. Špoljarić (CYP), 90. Ilia (CYP)


    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:11.
    Malta: Galea – Sansone, Micallef, Borg, Zammit – Scerri (69. Busuttil), Guillaumier, D. Vella – Degabriele (C), Nwoko, Beerman (89. Mercieca).
    Náhradníci: A. Vella – Jan Busuttil, Muscat, Mercieca, Yankam, Agius, Shaw. Trenér: Silvio Vella.

    Kypr: A. Christodoulou – Soteriou, Ioannou, Korrea – Psaltis, Hadjipaschalis, Špoljarić (73. Papageorgiou), Wheeler (84. Malekkidis), Kyprianou – Fragkou (C) (67. Ilia), Pittas.
    Náhradníci: Paraskevas – Papageorgiou, Panagi, Charalampous, Ioannou, Ilia, Malekkidis. Trenér: Nicos Andronicou.

    Rozhodčí: Admir Šehović. Asistenti: Senad Ibrisimbegović, Sreten Udovičić. Čtvrtý rozhodčí: Irfan Peljto (všichni BIH)
    bahis siteleri