Montpellier – Bordeaux 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Rennes 1:1 (kon.) | Nice – Marseille 0:1 (kon.)
konec
Montpellier HSC
2:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 21.10.2018, 15:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes jsou na programu další zápasy desátého kola francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Montpellier HSC a Girondins Bordeaux FC.
     
    Montpellier HSC

    Domácí fotbalisté z Montpellieru jsou zatím na pátém místě tabulky, když dosud získali šestnáct bodů za čtyři výhry, stejný počet remíz a jednu prohru. Drží se tak ve vrchních patrech a a možnost vybojovat fotbalovou Evropu. Sezóna je ale ještě pořádně dlouhá a nemá tedy ještě cenu předbíhat. Stát se může cokoli. Naposledy odehráli zápas na půdě Guingampu, kde se zrodil nerozhodný výsledek, a sice 1:1. Dnes by domácí rádi získali další body, aby si svou pozici minimálně udrželi.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Hosté z Bordeaux jsou na místě sedmém a dosud zapsali čtrnáct bodů. Čtyřikrát vyhráli, dvakrát remizovali a třikrát prohráli. V posledním odehraném duelu však doma dokázali zvítězit, když porazili Nantes 3:0. A na tuto výhru by rádi navázali i dnes, na hřiště svého soupeře z Montpellieru tak jedou s cílem získat nějaké body, nejlépe však všechny tři. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát, jednou se z výhry radoval Montpellier a jednou pak Bordeaux. Kdo se bude radovat dnes?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Montpellier HSC: Lecomte – Congré, Hilton (C), Mendes, Le Tallec – Aguilar, Schirí, Sambia, Lasne – Laborde, Delort.
    Náhradníci: Ligali – Cozza, Píriz, Škuletić, Porsan-Clemente, Camara, Ammour.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Palencia, Koundé, Pablo, Sabaly – Lerager, Otávio, Sankharé – Karamoh, Briand, Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Jovanović, Plašil, Bašić, de Préville, Kalu.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali domácí fotbalisté a už s míčem na svých kopačkách míří na polovinu hostů.
     
    1
    Laborde zkoušel centr z pravé strany, ovšem hosté ho srazili za zadní čáru a domácí celek bude jako první zahrávat rohový kop.
     
    1
    Ten rozehrál Sambia, ale hráči Montpellieru branku Bordeaux neohrozili. Nicméně stále drží míč nedaleko jejich branky.
     
    2
    Následuje odkop od Costilovy branky. Hosté tak jdou vůbec poprvé do útočné akce.
     
    3
    Jenže příliš dlouho se tam nezdrželi, u balonu tak jsou opět hráči domácích, kteří otáčejí hru na opačnou stranu hřiště a míří zpět před Costilovu branku.
     
    3
    Sambia prohrál souboj s protihráčem, ale ten pak poslal míč do zámezí. Je tu autové vhazování pro domácí Montpellier.
     
    4
    Aguilar střílel uvnitř velkého vápna, ale jeho pokus zaletěl příliš vysoko nad hostující bránu. Následuje tak další odkop od Costilovy branky.
     
    5
    Kamano se nyní srazil s Mendesem a ocitl se na zemi. Chytá se za klíční kost a nevypadá to s ním dobře. Bude muset hostující trenér sáhnout k nucené změně na hřišti?
     
    6
    Zatím je Kamano v péči lékařů a uvidíme, zda se bude moci vrátit na hrací plochu. Hra pokračuje dále a domácí jsou stále na polovině Bordeaux.
     
    7
    Kamano to zkusí a už je na hrací ploše.
     
    7
    Sabalyho centr z levé strany chytil do rukavic brankář Montpellieru a hned na to balon odkopl daleko od svého zařízení.
     
    8
    Před hostující brankou domácí nic nevymysleli a ztratili míč. U něho jsou hráči Bordeaux a pokouší se dostat na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    9
    Karamoh si naběhl před velké vápno, na balon nakonec nedosáhl a ten tak skončil znovu v moci hráčů Montpellieru.
     
    9
    Alljís Schirí to zkusil po zemi a proti jeho projektilu zasáhla obrana Bordeaux. Znovu tak nemusel Costil zasahovat a nyní si už rovná míč k dalšímu odkopu.
     
    10
    Paul Lasne si naběhl na nadýchaný centr od Aguilara, ale poté pouze branku hostů překopl.
     
    11
    Hosté se poté vydali znovu na polovinu domácích, jenže jejich souhra skončila dalším zmarem. Místo toho získávají balon na svou stranu domácí a směřují před Costilovu bránu.
     
    12
    Junior Sambia si nabíhal středem hřiště až před velké vápno, jenže na balon nedosáhl. Obrana Bordeaux včas zasáhla a dostala ho pod kontrolu.
     
    13
    Kamano z otočky centrovat míč na Sabalyho, to se sice nepovedlo, ale domácí zakopli míč za zadní čáru a následuje tak standardní situace v podobě rohového kopu.
     
    14
    Lukas Lerager hlavičkoval těsně před Lecomtem, ale míč poslal příliš vysoko nad. Domácí brankář tak zasahovat nemusel.
     
    15
    Zatím nesledujeme fotbal, který by oku lahodil. Oba celky tak ještě nevyslaly střelu, která by brankáře soupeře ohrozila.
     
    16
    Lecomte musel doběhnout balon, který mířil před něho společně s hostujícími hráči a poté ho odkopl daleko od své branky.
     
    17
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení. Po souhře si našel odražený balon ze vzduchu GAËTAN LABORDE a poté přehlavičkoval vyběhnutého Costila – 1:0. Ten tak na míč nedosáhl.
    17. Gaëtan LABORDE - 1:0
     
    18
    Domácí se dostali hned do další šance, ale Costil tentokráte měl míč pod kontrolou a záhy ho poslala na opačný konec hřiště.
     
    19
    Hosté se dostali do akce před branku domácích, ale vůbec nevystřelili. Hned na to pak hru otáčejí znovu domácí fotbalisté.
     
    21
    Koundé prošlápl nohu domácímu hráči a může být rád, že mu sudí neudělil žlutou kartu. Následuje tak nebezpečný volný přímý kop kousek před velkým vápnem.
     
    23
    Laborde zahrál tuto standardní situaci a trefil pouze připravenou zeď z hostujících hráčů. Následuje tak pouze odkop od hostující brány, který provede Benoït Costil.
     
    24
    Další závar před brankou Bordeaux. Hosté ho ale dokázali ustát a získávají míč na svou stranu.
     
    24
    Hra po vedoucí brance Montpellieru trochu ožila a je k vidění více akcí. Nyní to znovu zkouší hosté, kteří se tlačí před domácí branku.
     
    25
    Dlouhý nákop hostů před branku Montpellieru zachytil Lecomte do rukavic a hned na to diriguje další rozehru svého celku.
     
    26
    Hosté dlouho kombinovali na vlastní polovině, poté se dostali dále a Karamoh se natlačil do pokutového území, víc ale nestihl.
     
    27
    Na opačnou stranu se vydali opět domácí hráči, Paul Lasne táhl akci po levé straně, nicméně byl tísněn obranou Bordeaux a do blízkosti Costila se tak domácí nedostali.
     
    29
    Další náznak akce hostů, jenže ty zastavila opět pozorná obrana domácích, která poté Brianda nepustila do blízkosti Lecomteho.
     
    30
    Hlavičkovaná na polovině hostů v podobě domácích nakonec skončila ziskem míče pro hráče Bordeaux a ti se přemisťují na opačnou stranu.
     
    31
    Labordeho fauloval jeden z hostů a domácí tak zůstávají u míče. Už jsou před velkým vápnem a snaží se o centr do pokutového území.
     
    33
    Mendes tvrdě srazil soupeře k zemi a dostává první žlutou kartu zápasu.
     
    34
    Sankharé centroval balon a ten málem proletěl na nabíhajícího spoluhráče, ten ale odhlavičkoval Hilton do bezpečí.
     
    35
    Hosté jsou u míče a pokouší se něco vymyslet. Zatím jim jejich akce v průběhu utkání nevycházejí a branku domácích tak zatím vůbec neohrozili.
     
    36
    Benjamin Lecomte odkopl balon od své branky a vyslal spoluhráče do útoku. Ti však ve středu hřiště o míč přišli a hosté se drali do rychlé protiakce.
     
    38
    Z té však nic nebylo a hráči Bordeaux zase balon ztrácejí. U něho jsou domácí a prochází na jejich polovinu.
     
    39
    A po další nepřesné střele na straně hostů odkopává balon do bezpečí Benjamin Lecomte.
     
    39
    Briand dostal centr a poté hlavou zakončoval, ovšem jeden z domácích proti němu zasáhl a hosté se domnívali, že to bylo rukou. Sudí však naznačuje, že bylo vše v pořádku.
     
    40
    Velká šance domácích. Laborde střílel z otočky před velkým vápnem a pálil na hostující branku. Costil však konečky prstů vytěsnil míč a ten se ještě odrazil od jeho levé tyče!
    40. Laborde nebyl daleko od druhého gólu
     
    42
    Žlutou kartu dostává Alljís Schirí (Montpellier HSC).
    Žlutou kartu dostává Yann Karamoh (Girondins Bordeaux FC).
     
    43
    Domácí v další šanci vybojovali na polovině hostů autové vhazování a před jejich brankou tak zůstanou i nadále.
     
    44
    Domácí dlouho operovali na polovině Bordeaux, ale nic před Costilem nevymysleli.
     
    45
    Až nyní vybojovali volný přímý kop po faulu hostujícího Kamana. Domácí tak mají v závěru prvního poločasu šanci zvýšit své vedení.
     
    45
    Nastavovat se budou tři minuty navíc.
     
    45+1
    Daniel Congré hlavičkoval těsně před Costilem, míč však mezi tři tyče nedostal. Následuje tak odkop od hostující branky.
     
    45+2
    Briand vyslal centr do pokutového území, nikdo z jeho spoluhráčů ale výzvu nepřijal. Míč tak získávají opět hráči Montpellieru.
     
    45+3
    Karamoh utekl podél pravé postranní čáry a poté vyslal střelu na domácí branku, s tou si však Lecomte dokázal poradit. Následuje ještě odkop od jeho branky a poté sudí už první půli ukončí.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První část hry je za námi. Domácí se v sedmnácté minutě ujali vedení, když se mezi tři tyče hlavou trefil Gaëtan Laborde a nakonec tak stanovil konečné skóre prvního poločasu. Hosté nepředvedli vůbec nic při hře dopředu a domácí tak mají zasloužený náskok. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 16:05.
     
    Střely na branku: 2 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí měli ponechanou výhodu po faulu hostů, ale před brankou hostů nic nevymysleli.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Youssouf Sabaly (Girondins Bordeaux FC).
     
    47
    Hosté se vydali dopředu, Sabaly centroval míč do pokutového území, nakonec pak vystřelil Koundé a Lecomte s jeho projektilem neměl problém.
     
    48
    Pablo chyboval a do akce šli díky tomu domácí hráči, jenže je zastavila obrana, která nakonec celou situaci před Costilem vyřešila.
     
    50
    Lerager se tvrdě opřel do Lasneho a ten s bolestivou grimasou skončil na zemi. Hostující hráč za to dostává žlutou kartu.
     
    50
    Hostující Palencia zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařizuje pokutový kop pro Montpellier!
    50. Palencia zahrál rukou v pokutovém území
     
    52
    Sudí ještě komunikuje přímo na hrací ploše s videem, takže zatím se penalta odkládá, uvidíme, jakž vzejde verdikt.
     
    53
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Nakonec video penaltu potvrdilo a na značku pokutového kopu si balon postavil ANDY DELORT, který nekompromisně umístil míč k pravé tyči – 2:0.
    53. Andy DELORT - 2:0
     
    55
    Hosté se pokusili projít na polovinu domácích, ale jejich pokus skončil mimo tři tyče.
     
    57
    Domácí otočili hru a znovu se dostali do šance také oni ji ale zahodili. Odkop od Costilovy brány.
     
    59
    A znovu agilní domácí hráči, ti jsou nyní všude a dostali se k dalšímu pokusu před Costilem, jenže ten byl pozorný.
     
    61
    Chvíli se hrálo na polovině hřiště, nyní už mají míč zase hosté a pokouší se dostat k další akci na straně domácích. Opět to ale bylo marné.
     
    62
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Jimmy Briand, přichází Samuel Kalu.
     
    62
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Lukas Lerager, přichází Jaroslav Plašil.
     
    63
    Domácí mají zatím pohodlné vedení a stále mají zápas pod kontrolou. Hosté jsou zatím bezzubí a jejich přechod na polovinu domácích je mnohdy neúspěšný.
     
    65
    Jaroslav Plašil držel míč a snažil se ho rozehrát, byl ale zastaven domácím hráčem a hosté tak u balonu zůstanou i pro následující chvíle.
     
    67
    Hosté se jali do další útočné akce, jejich přihrávky však končí v moci obrany domácích a ti tak cestu směrem k jejich brance zavřeli.
     
    68
    Plašil přenechal balon Otáviovi, druhý jmenovaný se poté dostal ke střele, se kterou Lecomte neměl problém a míč ukryl do rukavic.
     
    69
    Domácí zahráli autové vhazování a zůstali na polovině Bordeaux, nakonec však střelu na Costila nevyslali a ten má k dispozici další odkop od své branky.
     
    70
    Sankharé hlavičkoval před malým vápnem a míč se stočil jen těsně vedle levé tyče z pohledu domácího brankáře. Další náznak šance tak končí bez gólového efektu.
     
    72
    Na druhé straně potáhl míč po levé straně Sambia, poté ho nacentroval do pokutového území, jenže nikoho ze spoluhráčů neoslovil.
     
    74
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Alljís Schirí, přichází Facundo Píriz.
     
    74
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Youssouf Sabaly, přichází Toma Bašić.
     
    74
    Domácí fotbalisté stále drží dvoubrankový náskok a do bezhlavých akcí se vůbec nežene. Hostům opět nejde přechod na polovinu Montpellieru a branku Lecomteho tak vůbec neohrožují.
     
    75
    Lasne se protáhl kolem obránce hostů, poté poslal balon spoluhráči, jenž v pádu zakončoval, jeho pokus ale hostující obrana srazila mimo.
     
    77
    Kamanovu ránu vytěsnil rukou Lecomte na rohový kop a podržel tak svůj tým pohotovým zákrokem.
    77. Zákrok Lecomteho proti Kamanovi
     
    78
    Hosté mírně ožili a snaží se o kontaktní branku, která by je mohla vrátit zpět do hry. Ta však zatím nepřichází.
     
    79
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Andy Delort, přichází Petar Škuletić.
     
    79
    Hosté chvíli operovali před velkým vápnem domácího celku, ale ke střele se nakonec vůbec nedostali.
     
    80
    Kamano byl v další dobré akci, z hranice velkého vápna vyslal střelu, která skončila těsně vedle pravé tyče domácí branky.
     
    81
    Costil musel zasahovat proti další střele domácích, nebezpečně pálil Škuletić, ale hostující brankář vytěsnil míč na rohový kop.
     
    82
    Po něm pak hlavičkoval Hilton, ale balon poslal jen vysoko nad hostující branku. Následuje tak pouze odkop od ní, který provede Costil.
     
    83
    Na druhé straně byl v dobré střelecké pozici Karamoh, ale také jeho projektil byl zastaven obranou Montpellieru. Ten tak zahrává další akci.
     
    84
    Ne, hostům se dnes vůbec nic nedaří. Znovu se marně snažili projít před branku domácích, ale nevyšlo to.
     
    85
    Plašil našel Palenciu, který z pravé strany z úhlu vystřelil a míče se dotkl domácí hráč a ten skončil za zadní čárou. Rohový kop pro Bordeaux.
     
    86
    Další autové vhazování pro domácí tým.
     
    87
    Domácí už se nikam neženou, a snaží se držet balon co nejdále od své branky. Už jen kontrolují hru.
     
    88
    Hosté se nadechli k akci, po které vybojovali volný přímý kop po faulu domácího hráče.
     
    89
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Yanis Ammour.
     
    89
    Z této akce ale nezapršelo, Lecomte si došel pro míč, který hlavičkoval Koundé a hned ho odkopl daleko od svého zařízení.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Další pokus hostů končí mimo tři tyče. Lecomte si tak rovná balon u své branky a odkopne ho daleko od ní.
     
    90+2
    Obrana domácích se stáhla zpět, Paul Lasne poslal míč na malou domů pro Lecomteho a ten ho posílá zase zpět do hry.
     
    90+3
    Domácí si rozehrávají míč na vlastní polovině a až nyní ho poslali směrem dopředu. Zakládají tak další akci.
     
    90+3
    Hosté zachytili balon a dostali ho před branku Montpellieru, jenže znovu z toho nic nebylo. V dnešním zápase hostům není přáno snad vůbec nic.
     
    90+4
    Jsme v poslední nastavené minutě a míč mají na svých kopačkách domácí hráči. Ti už své vedení neztratí a za malou chvilku tak mohou začít slavit.
     
    90+4
    Palencia ještě vystřelil z hranice velkého vápna, jeho pokus ale zaletěl pouze vysoko nad branku domácího celku. Je konec.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči ještě ve druhém poločase přidali druhu branku. Palencia zahrál rukou v pokutovém území a sudí nařídil penaltu. Tu poté nekompromisně proměnil Andy Delort a dal domácím dvoubrankový náskok. Ten si pak Montpellier udržel až do konce a na domácím hřišti slaví tři body. Hosté naopak odjedou s prázdnou, v utkání nepředvedli nijak oslnivý fotbal a body tak právem patří agilním domácím hráčům.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (16:56:38)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 17. Laborde, 53. Delort (pen.)

    Karty:   33. Mendes (MON), 42. Schirí (MON) – 42. Karamoh (BOR), 47. Sabaly (BOR), 50. Lerager (BOR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.
    Montpellier HSC: Lecomte – Congré, Hilton (C), Mendes, Le Tallec – Aguilar, Schirí (74. Píriz), Sambia, Lasne – Laborde (89. Ammour), Delort (79. Škuletić).
    Náhradníci: Ligali – Cozza, Píriz, Škuletić, Porsan-Clemente, Camara, Ammour.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia, Koundé, Pablo, Sabaly (74. Bašić) – Lerager (62. Plašil), Otávio, Sankharé – Karamoh, Briand (62. Kalu), Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Lewczuk, Jovanović, Plašil, Bašić, de Préville, Kalu.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot

    Diváci: 12 491
    bahis siteleri