Breda – Willem II 2:2 (kon.) | Feyenoord – Zwolle 3:0 (kon.) | Heracles – Groningen 4:1 (kon.)
Venlo – Den Haag 2:0 (kon.) | Sittard – Graafschap 3:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
3:0 (2:0)
PEC Zwolle
Neděle 21.10.2018, 14:30 • De Kuip, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek víkendu. (16:24:46)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:8.
     
    Je dobojováno! Feyenoord po dominantní první půli hodně polevil a po změně stran pustil hosty k několika dobrým šancím. Zwolle se gólu ale nedočkalo a naopak potřetí inkasovalo od později zraněného Stevena Berghuise. Rotterdamští tak potvrdili roli favorita a také po devátém kole jim bude patřit třetí příčka se sedmibodovým mankem na vedoucí PSV. Zwolle naopak nenavázalo na výhru nad Excelsiorem a propadlo se na místo třinácté.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jeden útočný faul od Tripaldelliho, který hru Zwolle rozhodně oživil a řekl si o místo v základní sestavě pro příští zápas s Heraclesem.
     
    90+2
    Thomas Lam ve spolupráci s vybíhajícím van der Hartem eliminovali náběh jednoho z domácích útočníků. Moc dalšího se toho už nestane.
     
    90+1
    El Hankouri si došel pro další faul z křídelního prostoru. Toortnstra zleva prudce centroval na zadní tyč, jenže jeho spoluhráč k ní přiběhl pozdě.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    89
    Kingsley Ehizibue šel do risku v podobě skluzu v pokutovém území. Ten mu ale vyšel na jedničku a Verdonk bude jenom vhazovat.
     
    88
    Calvin Verdonk byl nalevo od pokutového území jasně faulován. Ze standardky Feyenoord nic nevytěžil, ale vadit už mu to nemusí.
     
    87
    Ani další střela od mužů v modrém na sebe nenechala dlouho čekat. Ouasim Bouyi ale také nemířil přesně a Bijlow z klidu vykopává.
     
    86
    Alespoň jeden gól by si Zwolle rozhodně zasloužilo. Střelecky aktivní je hlavně van Duinen, který to zkusil zhruba z dvaceti metrů, jenže balón proletěl několik decimetrů nad břevnem.
     
    85
    Robina van Persieho zradil první dotek po přihrávce z levého konce pokutového území a nohou srazil balón do autu.
     
    84
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sam Larsson, přichází Mohamed El Hankouri.
     
    83
    Zwolle bylo po změně stran výrazně aktivnější, Třetí gól už hostující hráče ale zlomil a zápas se dohrává de facto z povinnosti.
     
    82
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Tonny Vilhena, přichází Yassin Ayoub.
     
    80
    Samotná střela z přímého kopu skončila na zdi. Míč se do vápna ale vrátil a van der Hart musel rychle reagovat na hlavičku Erica Botteghina.
     
    79
    Ještě proběhla konzultace s kolegou u videa, který potvrdil, že k faulu došlo pár decimetrů před pokutovým územím. Míč leží téměř přesně na jeho rohu.
     
    78
    Vilhena si chtěl obhodit Lama, z jehož levé ruky se stala závora, přes kterou domácí záložník neprošel. Sudí Mulder viděl faul a nařídil přímý kop z okraje pokutového území.
     
    77
    Ehizibue nechal projít sražený míč za koncovou čáru. Z následného rohu ale rušno nebylo, hlavička Scamaccy byla pro Bijlowa neškodná.
     
    76
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Jens Toornstra.
     
    76
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rick Dekker, přichází Ouasim Bouy.
     
    75
    Steven Berghuis šel před pokutovým územím do kličky, při které podklouzl a zranil si levé koleno, které si musí nechat ošetřit.
    73. Steven BERGHUIS - 3:0
     
    73
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Další střela už je gólová a necelých dvacet minut před koncem už je definitivně rozhodnuto! Jörgensen zády brance přesměroval přihrávku Vilheny na STEVENA BERGHUISE, který měl hodně prostoru na ose hřiště a z dobrých pětadvaceti metrů poslal míč ze svého pohledu k levé tyči.
     
    72
    Zničehonic mohl Verdonk přidat definitivní pojistku! Levý obránce Feyenoordu ještě zachytil míč po svém předchozím neúspěšném centru. Narazil si s van Persiem a střelou zleva trefil vzdálenější tyčku!
     
    71
    Van der Heijdenovu rozehrávku hráči v modrém málem vystihli. Míč nakonec skončil u Bijlowa, který už má klid na postupnou kombinaci.
     
    70
    Feyenoord nechává hosty v poklidu kombinovat a to už se ze zaplněných tribun ozývá stále hlasitější pískot nespokojených fanoušků.
     
    69
    Trochu se štěstím se i domácí dostali k vápnu soupeře. Van Persieho pas však byl sražený a van der Hart podle sudích zachytil míč ještě na koncové čáře.
    68. Mike van Duinen (ZWO)
     
    68
    Younes Namli na sebe nalákal hned dva protihráče, před kterými posunul balón van Duinenovi. Ten ihned pálil a Bijlow měl co dělat, aby prudkou ránu vyškrábl nad břevno.
     
    67
    Kenneth Paal měl na levé straně spoustu času a prostoru na centr, který van Duinen ale nezpracoval a míč se vrátil před pokutové území.
     
    66
    Pobídka van Duinena na aktivního Tripaldelliho nebyla vůbec přesná a míč skončil u Bijlowa, jehož spoluhráči ho znovu rychle ztratili.
     
    65
    St. Juste musel do skluzu proti Tripaldellimu. Ten po svém autu i centroval a odvrácený míč skončil u Dekkera, jenž vyslal přízemní střelu z delší vzdálenosti a opět protáhl Justina Bijlowa.
    64. Thomas Lam (ZWO)
     
    64
    Málem bylo sníženo! Stoper Lam se vydal na nenápadný útočný výlet a byl v puštěn až těsně před vápno, odkud vypálil do spojnice břevna a pravé tyče Bijlowovy brány!
     
    63
    Van Persie si nabíhal mezi stopery, jenže jeho spoluhráč na něj poslal přihrávku až moc pozdě a vznikl z toho ofsajd.
     
    62
    Verdonk z boku narazil do Ehihzibueho a byl mu odpískán faul. Feyenoord si skutečně začíná koledovat, po přestávce rozhodně nehraje na sto procent.
     
    61
    Akce Feyenoordu ale měla pouze jepičí život. Van Duinen poté snadno doběhl do vápna, kde to měl na střelu levačkou, ovšem Bijlow byl u bližší tyče připraven.
     
    60
    Bijlow si doskočil pro letící centr a po faulu na van Persieho už domácí mohou trochu pozlobit defenzivu Zwolle, která v posledních minutách moc práce neměla.
     
    59
    Hamerův centr do vápna nebyl pro domácí tým žádným těžkým oříškem. Zwolle se během pěti vteřin muselo vrátit až k vlastnímu brankáři.
     
    58
    První žlutá karta tohoto zápasu byla určena pro St. Justeho, který skluzem povalil Alessandra Tripaldelliho.
     
    57
    Střídající Tripaldelli neodcentroval přes St. Justeho. Sám pro sebe získal vhazování, po kterém si to Rotterdamští ve vápně pohlídali.
     
    56
    Clasieho přenesení hry bylo nepřesné. Hosté se tak vydali do útoku, jenže van Duinenova střela z dálky neprošla až ni do vápna.
     
    55
    Na druhé straně byla k vidění Berghuisova střela zpoza vápna. Ta byla sražená k van Persiemu, jehož pokus už prošel, ovšem van der Hartovi moc starostí nenadělal.
     
    54
    Teď domácí polevili až moc a málem za to zaplatili gólem! Ve druhé šanci byl Scamacca, ale úplně volný vypálil ze čtrnácti metrů jen doprostřed branky, kde se Bijlow zrovna pohyboval.
     
    52
    Tempo hry po změně stran dosti opadlo. Platí to hlavně o snaze Feyenoordu, který se s dvoubrankovým náskokem nikam nežene.
     
    50
    Ofenzivní snažení hostů zase zastavil ofsajd.
     
    49
    Prakticky to samé i na druhé straně. Feyenoord rovněž nezaváhal, ale s míčem na kopačkách se vzápětí daleko nedostal.
     
    48
    Zwolle si trochu zavařilo u vlastního vápna, z nepříjemného presinku se ale dostalo a už se snaží prodrat do útočné třetiny hřiště.
     
    47
    Mike van Duinen napřáhl z velké dálky. Bijlow však mohl zůstat v klidu, míč letěl hodně vedle jeho brány.
     
    46
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Zian Flemming, přichází Alessandro Tripaldelli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a ukončil první poločas, který se odehrával v režii domácího Feyenoordu. Ten pustil hostující hráče jen k jedné šanci, kterou Bijlow zlikvidoval. Sám obstřeloval van der Harta ze všech možných pozic a dvakrát se prosadil po rohovém kopu, když nejprve parádním volejem udeřil Clasie a chvíli před pauzou také střelecky agilní Jörgensen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    44. Nicolai JÖRGENSEN - 2:0
     
    44
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Rotterdamští ještě před přestávkou dávají druhý gól, který může hosty definitivně zlomit! Opět se tak stalo po rohovém kopu Berghuise, který svým centrem našel NICOLAIE JÖRGENSENA, jenž neměl konkurenta v hlavičkovém souboji a van der Hart na prudkou střelu nemohl dosáhnout.
     
    43
    Hráči Feyenoordu rozjeli nenápadný kolotoč přihrávek, který skončil u Jörgensena. Ten trochu ukradl míč Larssonovi a z otočky prověřil van der Harta, který reflexivním zákrokem vyrazil střelu z šestnácti metrů na roh.
     
    42
    Odvrácený centr skončil u Gustava Hamera, který bez přípravy pálil z levé strany, ovšem Justin Bijlow nemusel vůbec zasahovat.
     
    41
    V posledních minutách se přesto hra značně vyrovnala. Vilhena na ose hřiště fauloval Namliho a je z toho standardní situace pro hosty.
     
    40
    Gianluca Scamacca hlavou posouval další dlouhý pas na svého parťáka van Duinena. Přesné to ale nebylo a míč si sebrali domácí.
     
    39
    Dlouhý nákop před penaltový puntík byl pro van Duinena téměř ideální, hlavičkový pokus přesto letěl hodně mimo tři tyče.
     
    38
    Larsson si pomohl faulem a tentokrát je to Zwolle, které v poklidu kombinuje daleko od soupeřovy brány.
     
    37
    Je to však hodně statické, takže žádný posun do míst, odkud by se dala ohrozit branka van der Harta, se nekoná.
     
    36
    Obránci Feyenoordu vybruslili z aktivního napadání hostujících útočníků a postupně se přesunuli k půlící čáře, kde už buší do zataženého bloku.
     
    34
    Z něj už Zwolle podobně nezahrozilo a už jsou to zase domácí, kteří se snaží trochu uklidnit hru na vlastní půlce.
    33. Gianluca Scamacca (ZWO)
     
    33
    A paradoxně mohlo být vyrovnáno! Ehizibue odvedl skvělou práci na pravé straně, kde se nakonec zbavil dotěrného Verdonka a přihrál dovnitř vápna na Scamaccu, jehož střelu Bijlow s problémy vytěsnil na roh!
    32. Nicolai Jörgensen (FEY)
     
    32
    Berghuis potáhl míč přes dobrých čtyřicet metrů a zleva přihrál k hranici pokutového území na Jörgensena, který trefil ze svého pohledu pravou tyč!
     
    31
    Jeden z domácích fotbalistů si v rychlosti narazil se stojícím spoluhráčem, ovšem z těžkého úhlu už nevtěsnal míč k pravé tyči van der Hartovy brány.
     
    30
    Držení míče: 75% – 25%,
     
    29
    Verdonk zakončil rychlý domácí postup do útoku centrem z levého křídla, který letěl přímo na hostujícího gólmana.
     
    28
    Nicolai Jörgensen na opačném konci hřiště mířil výrazně přesněji. Van der Hart ale neměl žádné větší starosti se zákrokem proti střele mířící k prostředku branky.
     
    27
    Younes Namli to zkusil z velké dálky. Míč ale netrefil vůbec ideálně a spíše než Bijlowa ohrozil rohový praporek.
     
    26
    Ofsajd a v něm Steven Berghuis, který si nabíhal po pravé straně.
     
    25
    Jenže se stal pravý opak. Jeden z hostů rozehrál směrem k van der Hartovi a hned první pas směřující dopředu zmizel v autu.
     
    24
    Lam ukořistil míč kousek před hostujícím vápnem. Diváci si žádali odpískání ruky, ale k tomu nedošlo. Zwolle se mohou posunout po odpískaném faulu Rotterdamu.
     
    23
    Jerry St. Juste dělal co mohl, jenže z pravého křídla nakonec neodcentroval. Hosté s problémy dostali míč aspoň ke středovému kruhu.
     
    22
    Další standardka už nebezpečná nebyla. Stejně tak nákop z hloubi pole, který skončil u hostujího brankáře.
     
    21
    Steven Berghuis rozehrál na krátko s Larssonem, jehož nepříjemný centr k vzdálenější tyči van der Hart raději posunul zpět za koncovou čáru.
     
    20
    Vilhena dostal přihrávku do druhé vlny, střelu levou nohou mu srazil předním stojící Scamacca na další rohový kop.
    18. Jordy CLASIE - 1:0
     
    18
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tak to byla nádhera! V osmnácté minutě už se domácí dočkali a zcela zaslouženě vedou 1:0! Centr z levé strany odhlavičkoval Flemming jenom na JORDY CLASIEHO, který napřáhl k parádnímu voleji z nějakých jednadvaceti metrů a míč zapadl pod břevno bezmocného van der Harta.
     
    17
    Nicolai Jörgensen se dral za další přihrávkou, ale byl zastaven čistým skluzem Ehizibueho. O pár chvíli později Vilhena získal pro Feyenoord rohový kop.
     
    16
    Steven Berghuis překvapil hostující defenzivu přihrávkou šajtlí na nejvysunutějšího spoluhráče Jörgensena. Van der Hart i jeho střelu přesměroval mimo tři ty če.
     
    15
    A další zákrok pro domácího gólmana, tentokrát bez větších starostí lapil střelu kapitána van Persieho.
     
    14
    Jerry St. Juste využil trochy volného prostoru a přiběhl si s míčem až kousek před šestnáctku, odkud nevypálil zle, avšak van der Hart vyrazil míč do místa, odkud nepřišla žádná dorážka.
     
    13
    Van Persieho přihrávka sice letěla do vápna, ale zároveň mimo dosah všech jeho spoluhráčů. Po tragické rozehrávce Zwolle se domácí k míči však vrátili.
     
    11
    Zwolle se ubránilo, ale s míčem se nedostalo ani k půlící čáře. Územní převaha Feyenoordu tak může pokračovat.
     
    10
    Larssonův centr nikoho z domácích nenašel. O chvíli později Steven Berghuis přesto vypálil z delší vzdálenosti a van der Hart musel skákat k pravé tyči, aby míč vyrazil na roh.
     
    9
    Bijlow šel proti centru z levé autové čáry. Míč pro sebe nezískal, ale aspoň jej vyboxoval do relativního bezpečí.
     
    8
    Verdonk dal dlouhou malou domů Bijlowovi, který rozehrál do pravé strany a tam St. Juste fauloval van Duinena.
     
    7
    Jörgensen sice neoběhl Hamera, ale ten si pomohl faulem, takže Rotterdamští dostali standardní situaci. Nákop od Berghuise však propadl až do náruče van der Harta.
     
    6
    Hosté se konečně dostali na útočnou polovinu, nicméně balón nemají zcela pod vlastní kontrolou.
     
    5
    Vilhena se opřel do sraženého míče na hranici velkého vápna. Van der Hart ale nemusel ani teď zasahovat, jeho spoluhráč ránu zablokoval
     
    4
    Centrovaný míč obrana Zwolle odehrála do bezpečí a nepustila domácí tým k žádnému ohrožení van der Hartovy branky.
     
    3
    Clasie dostal pod velký tlak Hamera, který jej při snaze pokrýt si míč trefil do obličeje. Bylo to posouzeno jako faul a Feyenoord bude kopat standardku z levé strany.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Clasie, van Persie, Vilhena, S. Berghuis – N. Jörgensen, Sam Larsson.
    Náhradníci: Delle, Vermeer – Ayoub, El Hankouri, Malacia, Nieuwkoop, Sinisterra, Tapia, Toornstra, van Beek, Vente.

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lachman, Lam, Paal – Flemming, Hamer, Dekker, Namli – Scamacca, van Duinen.
    Náhradníci: Bouzanis, Hauptmeijer – Bouy, Leemans, Ligeon, Tripaldelli, Hiwat, Leemans.

    Rozhodčí: Mulder – Bluemink, Hoekstra.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    18.03.2018 Zwolle – Feyenoord 3:4
    14.10.2017 Feyenoord – Zwolle 0:0
    09.04.2017 Zwolle – Feyenoord 2:2
    20.11.2016 Feyenoord – Zwolle 3:0
    14.02.2016 Zwolle – Feyenoord 3:1.
     
    PEC Zwolle

    Svěřenci Johna van 't Schipa jsou dnes v roli jasných outsiderů, od kterých by byl bodový zisk značným překvapením. Zwolle rovněž mělo hodně nepovedený začátek ligového ročníku, v prvních třech kolech nezískal ani bod, ovšem následně prohrál už jen jednou a vyšvihl se v osmnáctičlenné tabulce na dvanácté místo, z něhož v rozehraném devátém kole ztrácí jen dva body na pátý Alkmaar. Dnes hostující mužstvo v půlce září padlo 0:2 s Vitesse, poté ale porazilo Emmen, remizovalo 2:2 se zmíněným AZ a naposledy zvládlo domácí souboj s Excelsiorem, který porazilo v poměru 2:0.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Domácí tým měl hodně nepovedený vstup do sezóny, když nečekaně vypadl z kvalifikace Evropské ligy s Trenčínem a v prvním ligovém kole padl také s De Graafschapem. Tato porážka je pro Feyenoord zatím jediná, v lize od té doby vyhrál šest z osmi zápasů a posunul se v Eredivisie na třetí místo, z něhož ztrácí na druhý Ajax pět, a na první PSV už deset bodů. Před reprezentační pauzou Rotterdamští ztratili dva očekávané body v utkání s Willemem, se kterým jenom remizovali 1:1 a nenavázali tak na předchozí výhry nad Vitesse a Utrechtem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Clasie, 44. N. Jörgensen, 73. S. Berghuis

    Karty:   58. St. Juste (FEY)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 2:10. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:8.
    Feyenoord Rotterdam: Bijlow – St. Juste, Botteghin, van der Heijden, Verdonk – Clasie, van Persie, Vilhena (82. Ayoub), S. Berghuis (76. Toornstra) – N. Jörgensen, Sam Larsson (84. El Hankouri).
    Náhradníci: Delle, Vermeer – Ayoub, El Hankouri, Malacia, Nieuwkoop, Sinisterra, Tapia, Toornstra, van Beek, Vente.

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lachman, Lam, Paal – Flemming (46. Tripaldelli), Hamer, Dekker (76. Bouy), Namli – Scamacca, van Duinen.
    Náhradníci: Bouzanis, Hauptmeijer – Bouy, Leemans, Ligeon, Tripaldelli, Hiwat, Leemans, Reijnders.

    Rozhodčí: Mulder – Bluemink, Hoekstra

    Diváci: 45 600
    bahis siteleri