Sparta – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:3 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:1 (kon.) | Vítkovice – Liberec 6:4 (kon.)
Pardubice – K. Vary 1:7 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (1:2, 3:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 21.10.2018, 15:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Necelé dvě minuty před koncem závěrečného dějství to ještě Brňané zkusí se šesti hráči v poli! Trenéři navíc ještě odvolávají brankáře Karla Vejmelku ze svého pracoviště.
     
    51:45
    Sparťané si závěrečné minuty pořádně komplikují. Matěj Beran teď dostal dvě minuty za nedovolené bránění a následující okamžiky stráví na trestné lavici.
     
    50:04
    V tomto čase sparťané vyhodili na zakázané uvolnění a sparťanský kouč Uwe Krupp si už bere oddechový čas na poradu, aby dal prostor svým svěřencům vydechnout poslední minuty.
     
    48:45
    Na druhé straně se činil Jan Buchtele! Domácí útočník nabral rychlost svým tradičním způsobem, před Vejmelkou přihrával na najetého Berana, ale akci zhatil vracející se Malec.
     
    47:38
    Velká šance na snížení pro Kometu! Petr Holík sám před brankou však nastřelil pouze lapačku domácího brankáře Machovského.
     
    44:20
    Útočník Jan Buchtele (SPA) si v souboji s protihráčem bohužel pro domácí nepohlídal svoji hokejku a míří na trestnou lavici za hákování. Za malý moment bude následovat přesilovka Komety.
    38:20 Petr KUMSTÁT - 4:2
     
    38:20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ukázková souhra dvou sparťanských hráčů před Vejmelkou! Pech posunul na Formana, který si najel s pukem před brněnského brankáře. Tam vyčkal na připravenou hůl PETRA KUMSTÁTA, který pohodlně doklepl kotouč do prázdné branky. Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
     
    37:41
    A Brňané zřejmě nyní zažijí ještě krušnější chvilky. Hosté totiž hráli v šesti hráčích v poli, čehož si rozhodčí všiml. Trest odpyká Petr Holík (KOM).
    36:29 Jeremie BLAIN - 3:2
     
    36:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vrána zkušeně podržel kotouč u mantinelu, až ho přihrál na modrou čáru JEREMIEMU BLAINOVI, který si skvěle počkal, až mu odklouže první clonící hráč. Poté sparťanský obránce vystřelil a puk si našel cestu až za brankáře Vejmelku! Asistence: Petr Vrána.
     
    35:38
    Neuvěřitelný tlak teď předvedli sparťanští hráči! Lukáš Pech stejně jako Smejkal zkoušel objíždět branku, ale Vejmelka všechno zatím ustál.
     
    34:40
    A právě Michal Gulaši (KOM) míří po krátké chvilce na trestnou lavici za sekání. Sparťané budou hrát další přesilovou hru v tomto utkání.
    33:44 Jiří SMEJKAL - 2:2
     
    33:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    A ve vysočanské aréně máme vyrovnáno! Sparťané jsou odměněni za svou aktivitu. Neuvěřitelnou akci nyní předvedl JIŘÍ SMEJKAL, který obkroužil branku a svým uměním poslal kotouč za bezmocného Vejmelku. Bez asistence.
     
    31:48
    Sparťané už mohli vyrovnat! Miroslav Forman využil chyby soupeře ve středním pásmu a sám tváří v tvář nepřekonal Vejmelku!
     
    27:25
    Po delší odmlce byla k vidění další gólová šance! Němec si sebral puk v obranném pásmu, najel s ním až na útočnou modrou, kde ho předal Dočekalovi. Brněnská devadesátka na levém kruhu pro vhazování ale střílela mimo branku.
     
    19:02
    Dobrá příležitost pro domácí. K Pšeničkovi se odrazil kotouč na hůl od jednoho z hráčů Komety a sparťanský útočník hned vypálil. Vejmelka proti jeho pokusu vytasil svoji vyrážečku.
     
    14:06
    Neskutečné! Pražané propadli v útočném pásmu a Juraj Mikuš po konci svého trestu pádil sám na Machovského. Brněnský zadák zkusil střelu nad vyrážečku, to si však domácí brankář pohlídal!
     
    12:06
    První přesilovou hru v tomto utkání si vyzkouší také domácí hokejisté. Bývalý sparťan Juraj Mikuš (KOM) si půjde odsedět dvě minuty za sekání.
    09:21 Steven DELISLE - 1:2
     
    09:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale pozor! Sparťané byli v útočném pásmu aktivní a je tu záhy snižující gól. Kanadský obránce STEVEN DELISLE napřáhl na modré čáře ke střele a puk propadl Vejmelkovi mezi betony! Asistence: Jiří Smejkal, Tomáš Dvořák.
    08:23 Peter MUELLER - 0:2
     
    08:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic tu máme další gól Brněnských! Zaťovič sám před brankou trefil jen betony brankáře Machovského, avšak následná dorážka PETERA MUELLERA už skončila v domácí síti! Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
     
    07:35
    Další dobrá šance na straně domácích! Piskáček si skvěle počkal, objel branku a naservíroval puk před branku volnému Říčkovi. Ten však neposedný kotouč promáchl!
     
    03:03
    Neuvěřitelné! Sparťané mohli vzápětí hned odpovědět. Blain úplně osamocen na pravém kruhu orazítkoval tyčku! Velká šance Pražanů.
    02:05 Bedřich KÖHLER - 0:1
     
    02:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přeci jen se však Brňané dostávají v přesilové hře do vedení! Obránce Mikuš vyslal jedovatý projektil od modré čáry, který dokázal tečovat BEDŘICH KÖHLER, od jehož hole puk zaplul do branky. Asistence: Juraj Mikuš, Jan Štencel.
     
    00:56
    Máme tu první vyloučení zápasu. Andrej Kudrna (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za vysokou hůl. První přesilovou hru budou hrát hosté.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Delisle (Smejkal, Tomáš Dvořák), 34. Smejkal, 37. Blain (P. Vrána), 39. Kumstát (Forman, Pech) – 3. Köhler (Mikuš, Štencel), 9. Mueller (Zaťovič, P. Holík)


    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček, Tomáš Dvořák, Blain, Kalina, Gregorc, Delisle, T. Pavelka – Smejkal, Černoch, Pšenička – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Kumstát, Pech, Forman – Buchtele, Sill, Beran.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Langhamer) – Barinka, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Mikuš, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák, Köhler – Plášek ml., Hruška, Mallet – Dočekal, Süss, R. Zohorna.

    Rozhodčí: Hribik, Šír – Špůr, Ondráček

    Diváci: 15 471
    bahis siteleri