AEK Atény – Bayern 0:2 (kon.) | Young Boys – Valencia 1:1 (kon.) | Ajax – Benfica 1:0 (kon.)
AS Řím – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Lyon 3:3 (kon.) | Manchester Utd. – Juventus 0:1 (kon.)
Real Madrid – Plzeň 2:1 (kon.) | Šachtar – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Manchester United
0:1 (0:1)
Juventus FC
Úterý 23.10.2018, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Přeji krásný fotbalový večer! Liga mistrů je zpátky se třetími zápasy ve skupinách a znovu nabízí zážitky k nezaplacení. Zrak většiny fotbalových fanoušků se v tuto hodinu přesune na Old Trafford, kde se v barvách Juventusu představí Cristiano Ronaldo. Nechme se překvapit, jakého přivítání se dočká bývalý fotbalista United tentokrát.
     
    Manchester United

    V Manchesteru nezažívají nejlepší časy. Klub nevstoupil do letošního ročníku příliš slavně, v domácí lize se krčí na desátém místě, vypadl z ligového poháru a v Lize mistrů zvládl ze dvou zápasů pouze jeden. V domácím klání totiž družina Josého Mourinha uhrála s Valencií pouze bezbrankovou remízu a o postup bude muset nyní hodně bojovat.

    Poslední dva ligové zápasy United ale nevypadaly nejhůř. Nejprve dokázal Manchester otočit duel s Newcastlem a o víkendu obral o body londýnskou Chelsea, která vyrovnala na 2:2 až v nastaveném čase.

    Manchester se v dnešním zápase bude muset obejít bez pár hráčů, kteří jsou mimo hru kvůli zdravotním problémů. Konkrétně se jedná o Sáncheze, Fellainiho, Dalota, Roja, McTominaye, Lingarda či Jonese.
     
    Juventus FC

    Italský gigant naopak zažívá jeden z nejlepších vstupů do sezóny ve své bohaté historii. V Serii A ztratil v devíti zápasech body pouze v minulém kole, kdy na domácím hřišti remizoval s Janovem 1:1. V Lize mistrů je Juventus dokonce stoprocentní, poněvadž vyhrál jak ve Valencii, tak uspěl i doma s Young Boys.

    Juventus má i poměrně prázdnou marodku, na které se nachází pouze Khedira a Spinazzola. Kouč Massimiliano Allegri má tak spoustu možností.
    Cristiano Ronaldo poděkoval fanouškům za přivítání. Vždycky se na tomto místě cítí jako doma.

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Young (C), Lindelöf, Smalling, Shaw – P. Pogba, N. Matić – Rashford, Mata, Martial – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Pereira, Fred, A. Herrera, Darmian, Chong.

    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo, Bonucci, Chiellini (C), Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi – J. Cuadrado, Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Perin – De Sciglio, Benatia, Costa, Barzagli, Kean, Bernardeschi.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Đurđević (všichni Srbsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté jsou na trávníku, utkání během krátké chvíle začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Manchester se postaral o úvodní výkop, utkání bylo zahájeno.
     
    2
    Cancelo z pravé strany přenesl hru na levou stranu, kde se míče ujal Sandro. Brazilský bek doběhl až k pokutovému území soupeře, poté ale míč vrátil zpátky.
     
    3
    Juventus se svým postupným útokem neuspěl, domácím se podařilo dostat k míči. Rychlonohý Rashford následně vybojoval volný kop.
     
    4
    Mata poslal před branku italského celku zajímavý centr, pro který si ale dokázal dojít Szczęsny.
     
    5
    Manchester si ovšem celou akci nyní zopakuje z druhé strany. Tentokrát byl faulovaný Shaw, jenž má v letošní sezóně dobrou formu.
     
    5
    Centr Rashforda doletěl pouze na hranici pokutového území, odkud ho od bezpečí odvrátil jeden z bránících hráčů.
     
    6
    Bonucci poslal do vápna dlouhý pas na rozběhnutého Ronalda, který byl tentokrát ustrážen Smallingem. Portugalská hvězda ale vybojovala rohový kop.
     
    7
    Po rohovém kopu se před brankou Manchesteru nic zajímavého nestalo, domácí družina se v poklidu ubránila.
     
    8
    Juventus si hraje s míčem na středu hřiště a pokouší se připravit jeden ze svých útoků. Manchester má ale vše dobře pohlídané.
     
    9
    Cuadrado se překvapivým pasem před velké vápno pokusil uvolnit Ronalda. Pogba ale výtečně přečetl hru a u přihrávky byl jako první.
     
    10
    Domácím se v posledních chvílích nedaří udržet u míče, Juventus neustále hledá okénko v obraně United.
     
    11
    První vážnější standartní situaci bude mít nyní i Juventus, jedná se o volný kop z pětatřiceti metrů.
     
    12
    Pjanić si tento centr do vápna určitě za rámeček nedá. Míč poslal mimo dosah všech spoluhráčů a ten následně propadl až do zámezí.
     
    13
    Manchester se v úvodních minutách spoléhá zejména na rychlé protiútoky, Rashford ani Martial zatím nic velkého neukázali.
     
    14
    Zajímavá akce Juventusu se zrodila po pravé straně. Cuadrado se šikovně uvonil a dokázal se dostat k centru do vápna, který našel hlavu Dybaly. Argentinský fotbalista ale nedokázal ideálně zakončit.
     
    15
    Manchester se poprvé v zápase usadil na útočné polovině a pokouší se prosadit kombinační hrou.
     
    16
    Pogba si šikovně pokryl míč a vynutil si faul Matuidiho. Volný kop pro domácí z výborné pozice.
     
    17
    Tentokrát se k rozehrání volného kopu postavil Young a nevymyslel to špatně. Přízemním centrem dokázal najít Pogbu, jehož hlavičkové zakončení z hranice velkého vápna letělo na branku. Szczęsny si ale vše pohlídal.
     
    17
    Juventus právě vstřelil branku!
    Italský celek se dostává na Old Trafford do vedení! Centr Ronalda z pravé strany našel ve vápně Cuadrada, jemuž se ještě nepodařilo zakončit. Míč se ale odrazil na střed pokutového území k nohám PAULA DYBALY a ten si již věděl rady.
    17. Paulo DYBALA - 0:1
     
    18
    Juventus po vstřelené brance pokračuje v kombinaci na útočné polovině, Manchester se bude muset rychle vrátit do zápasu, jinak by to pro něj nemuselo skončit dobře.
     
    20
    Kombinace domácích na útočné polovině je hodně nepřesná, podprůměrné utkání zatím hraje Martial, kterému se nedaří téměř nic.
     
    21
    Hosté hrají směrem dozadu velmi chytře a rychle se dostávají k míčům. Nyní už Juventus kombinuje na útočné polovině.
     
    22
    Sandro z levé strany procpal míč do pokutového území na Dybalu, který si míč zpracoval a pokusil se obejít Lindelöfa. Švédský obránce si ale poradil.
     
    23
    Tentokrát však musel de Gea zasahovat. Z pravé strany se do zakončení dostal Cancelo a přízemním pokusem prověřil pozornost španělského brankáře.
     
    24
    Výkon United zatím zůstává za očekáváním. Juventus je jednoznačně aktivnějším týmem a pokud se domácí nezvednou, nemají dnes šanci bodovat.
     
    26
    Obraz hry se v posledních momentech nemění. Juventus kombinuje na útočné polovině a v klidu si připravuje svoji další útočnou akci.
     
    27
    Dybala získal míč před pokutovým územím a pokusil se projít do vápna, ostrým skluzem ho ale o míč obral Lindelöf. Skvělý obranný zákrok.
     
    28
    Dybala si do vápna naběhl na přihrávku a okamžitě se pokusil najít před brankou Cuadrada. Domácí družina zvládla odkopnout míč do bezpečí.
     
    29
    Tlak Juventusu nepolevuje a domácí fanoušci začínají být nespokojení, což projevují hlasitým pískotem.
     
    30
    Cancelo prostrčil míč do vápna na Dybalu, který se pokusil vybojovat rohový kop. A tento záměr mu vyšel.
     
    31
    Po centru Pjaniće od rohového praporku se k hlavičce dostal Bentancur a míč nasměroval těsně nad břevno.
     
    32
    Manchesteru se po dlouhé době podařilo dostat na delší dobu k míči. Domácí kombinují na útočné polovině. Bude z toho něco?
     
    32
    Skvělá individuální akce Rashforda. Mladý fotbalista se dostal přes dva bránící hráče, nakonec ale ani nevystřelil. Tlak domácích pokračuje.
     
    33
    Matův centr od rohového praporku našel ve vápně hlavu Smallinga, tomu se ale nepodařilo ideálně zakončit.
     
    33
    Rychlý protiútok Juventusu gólem neskončil. Cuadrado před přihrávkou na Dybalu předržel míč a jeho spoluhráč již neměl příliš prostoru něco vymyslet. Nakonec zkusil přihrát na malé vápno, tento pas byl ale zablokován.
     
    34
    Utkání dostává parádní tempo. Nyní na útočné polovině kombinuje Manchester. A najednou ožili i diváci na tribunách!
     
    35
    Juventus se zvládl ubránit a aktuálně se snaží uklidnit hru. Italský celek kombinuje kolem půlící čáry a nikam se netlačí.
    Paulo Dybala je ve formě!

     
    38
    Velké šance Juventusu! Cristiano Ronaldo se postavil k přímému kopu a tvrdou střelou prověřil de Geu. Španělský brankář však tuhle střelu zastavil a poradil si i s dorážkou Matuidiho!
    38. Nebezpečná střela Ronalda a následná dorážka Matuidiho!
     
    39
    Juventus před koncem prvního poločasu opět přidává a má silný tlak. Domácí se musí bránit hodně hluboko.
     
    40
    Po rohovém kopu vznikl před brankou Manchesteru solidní závar, domácí družina ale nakonec zásluhou Martiala odvrátila míč do bezpečí.
     
    41
    Bentancour si našel před vápnem odražený míč, naběhl si do vápna a tvrdě vystřelil. Shaw tento pokus zablokoval svým obličejem, to muselo hodně bolet...
     
    42
    Tlak Juventusu nekončí! Z pravého křídla se před vápno prokličkoval Dybala, který to posléze zkusil technickou střelou. Ta ale byla hodně nepřesná a de Gea nemusel zasahovat.
     
    44
    Manchester se po delší době podíval na útočnou polovinu, ale příliš dlouho na ní nezůstal. Juventus má závěr prvního poločasu zcela pod kontrolou.
     
    45
    Pogba před pokutovým územím dokázal najít Matu, tomu ale při zpracování míč uskočil a jeden z obránců ho odkopl daleko od branky italského týmu.
     
    45+1
    V prvním poločase nebude nastavena ani jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas byl jasnou záležitostí. Juventus je na Old Trafford jednoznačně lepším týmem a po zásluze vede 1:0, když se v 17. minutě dokázal střelecky prosadit Paulo Dybala.

    Manchester odehrál téměř celý poločas bez míče na kopačkách a pouze se brání. Na útočné polovině navíc nic nepředvedl. Domácí se budou muset ve druhé půlce hodně zlepšit, chtějí-li dnes alespoň remizovat.
    Statistiky z prvního poločasu mluví jasně...

     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Juventus rozehrávkou zahájil druhý poločas.
     
    47
    Závar před brankou Juventusu. Martial se dostal během krátké chvíle ke dvěma střelám, ale obě dokázala hostující obrana zablokovat.
     
    48
    Bentancur se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, ale příliš neohromil. Míč špatně trefil a de Gea nemusel ani zasahovat.
     
    49
    Fotbalisté Manchesteru hrají na začátku druhého poločasu agresivněji a rychleji se dostávají k míči. Tohle je správný přístup.
     
    49
    Mata skvělým pasem vyslal do slibné šance Martiala, který si ve správný moment naběhl za obranu. Výborně se ale vrátil Bonucci, který ve vápně šel do skluzu a získal míč.
     
    50
    Skvělá individuální akce Matuidiho skončila ziskem rohového kopu. Francouzský záložník se přes Younga dostal do pokutového území a pokusil se najít Ronalda. Lindelöf míč ale srazil do zámezí.
     
    51
    Dybala centrem od rohového praporku hledal na malém vápně Bonucciho, zkušený obránce se ale k hlavičce nedostal.
     
    52
    Rychlá akce a skvělá střela Ronalda. Cuadrado z pravé strany našel na hranici pokutového Ronalda, jenž vystřelil z první a nasměroval míč pod horní tyčku. De Gea se však blýskl a ránu vyrazil na rohový kop!
    52. Ronaldo na de Geu nevyzrál ani tentokrát!
     
    53
    Manchester na útočné polovině nadále sráží hromada nepřesných přihrávek. Ve hře domácích jednoduše chybí troška toho pověstného klidu.
     
    55
    Ronaldo se na levém křídle pustil do hromady pohledných kliček a nakonec dokázal i odcentrovat. Pro míč si ze své branky došel do vzdušného prostoru de Gea, kterému se povedlo uklidnit hru.
     
    56
    Postupný útok Manchesteru přinesl centrovaný míč do vápna z kopačky Pogby, jenž se snažil najít Martiala. Do vzduchu ale šel včas Bonucci a míč odvrátil do bezpečí.
     
    58
    Mata při jednom ze soubojů ztratil balanc a upadl. Rozhodčí však odpískal faul a Manchester bude zahrávat volný kop.
     
    59
    Vzrušení před brankou Szczesnyho byla k ničemu. Matić si nepohlídal náběh na centr a dostal se do ofsajdu. Rozhodčí hru správně přerušil.
     
    59
    Ashley Young si na pravé lajně předkopl míč a vynutil si faul od Matuidiho, který obdržel žlutou kartu.
     
    60
    Standartní situace Manchesteru příliš nebezpečí pro branku Juventusu nepřínáší. Tentokrát byl Matův centr příliš dlouhý a míč skončil v zámezí.
     
    62
    Juventus ve druhém poločase nemá tolik ze hry, domácí se pokouší s tímto zápasem něco udělat a začínají se tlačit do útoku.
     
    63
    Mata z levé strany dokázal nacentrovat na Lukaka, jenž se pokusil míč ještě sklepnout na Pogbu. Ten ale s touto variantou nepočítal a k míči se jako první dostal Szczęsny.
     
    64
    Fotbalisté Manchesteru hrají ve vysokém tempu a dostávají svého soka pod tlak. Chybí tomu ale lepší finální fáze.
     
    65
    Na útočnou polovinu se nyní dostali hosté a byla z toho zajímavá šance. Cancelo se z pravé strany dostal do vápna a prudkým pasem před branku chtěl dostat míč na Ronalda. Smalling se ale včas vrátil a zabránil nejhoršímu.
     
    66
    O úplně stejnou věc se nyní pokoušel i Dybala, ale i tentokrát si obrana Manchesteru poradila.
     
    67
    Ronaldo a Dybala se pustili na hranici pokutového území do kombinace, kterou přerušil až hvizd rozhodčího. Odpískán byl ofsajd argentinského fotbalisty.
     
    68
    Manchester se nadále pokouší hrát aktivně, ale stále se nemůže dostat do nějaké vážnější šance. Obrana Juventusu hraje velmi zkušeně a nic si zbytečně nekomplikuje.
     
    70
    Oblehání branky Szczęsnyho nakonec skončilo bez střeleckého pokusu. Matić se nerozhodl nejlépe, místo střely chtěl ještě situaci vylepšit pasem na Pogbu, jenomže tahle přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    72
    Tempo hry v posledních minutách mírně opadlo, Juventus se snažil uklidnit hru a kombinoval v poklidu na útočné polovině.
     
    73
    Sandro si na levé straně udělal prostor a nacentroval do vápna. Nikoho ze spoluhráčů ale nenašel.
     
    74
    Bentancur šikovným pasem za obranu hledal rozběhnutého Ronalda, de Gea ale včas vyběhl a zabránil nejhoršímu.
     
    74
    Další záblesk ze strany Manchesteru. Po pravém křídle se rozběhl Martial, dostal se do vápna a následně i protlačil míč na malé vápno. Tam ale nikdo nebyl, a tak se k míči pohodlně dostal Szczęsny.
     
    75
    Tyčka! Manchester si nyní vybral pořádnou fůru smůly. Pogbova technická střela zpoza vápna skončila na tyčce, od které se míč posléze odrazil do Szczęsného a následně mimo tři tyče.
    75. Pogba trefil tyčku!
     
    76
    Juventusu se nedaří udržet u míče, Manchester směřuje všechny své síly do útoku. Bude z toho vyrovnání?
     
    77
    Young musel zatáhnout za záchrannou brzdu a dopustil se na útočné polovině faulu, za který vidí žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Federico Bernardeschi.
     
    79
    Hostujícímu celku se nyní povedlo trošku narušit tlak svého soupeře.
     
    80
    Juventus se v posledních minutách dopouští spousty drobných faulů a snaží se hru kouskovat. Zatím tato taktika italskému celku vychází.
     
    81
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Andrea Barzagli.
     
    82
    Na vlastní polovině se ostrého faulu na Pjaniće dopustil Young a může děkovat rozhodčímu, že ho neposlal do šaten.
     
    83
    Rozhodnutí rozhodčího pár slovy okomentoval Chiellini, jenž naopak žlutou kartu vidí.
     
    84
    Rychlá akce a zablokovaná střela. Martial našel před velkým vápnem Lukaka, jehož technická střela byl sražena nad branku.
     
    85
    Fotbalisté Juventusu mohli jít do slibného protiútoku, jenomže Bernardeschi ze středu hřiště nepřesně přihrával na Ronalda a míč se dostal do zámezí.
     
    86
    Mata z volného kopu poslal do vápna zajímavý centr, na který si našel cestu Matić. Srbský záložník ale hlavičkou míč za Szczęsnyho neposlal.
     
    87
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází João Cancelo, přichází Douglas Costa.
     
    88
    Hosté se na útočné polovině už nikam zbytečně netlačí a spíše se soustředí na držení míče. Bernardeschi navíc vybojoval rohový kop, s jehož rozehrávkou Juventus chvátat nebude.
     
    89
    Juventus dokázal dlouho držet míč na útočné polovině, než se k dalekonosné střele odhodlal Bonucci a poslal míč vysoko nad branku.
     
    90
    Zajímavá akce v podání Martiala přinesla střelu na branku ze střední vzdálenosti. Francouzský fotbalista ale dal do rány málo razance a Szczęsny to měl velmi jednoduché.
     
    90+1
    Nad rámec utkání budou nastaveny tři minuty.
     
    90+2
    Manchester se kombinační hrou drží na útočné polovině, jenomže chybí tomu myšlenka. Juventus svého soupeře nepouští k vápnu.
     
    90+3
    Barzagli zabrnkal fanouškům Juventusu na nervy, když ve vápně strčil do Rashforda a ten spadl k zemi. Rozhodčí ale pokutový kop neodpískal.
     
    90+4
    V samotném závěru se pokusil na střeleckou listinu zapsat ještě Cristiano Ronaldo, jeho střela z hranice velkého vápna byla zablokována Smallingem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas v Manchesteru je u svého konce! Z vítězství 1:0 se radují fotbalisté Juventusu, kteří podali na Old Trafford téměř bezchybný výkon a svému soupeři nedali téměř žádnou šanci. United se během zápasu do mnoha šancí nedostali, tu největší měl ale Pogba, který trefil ve druhém poločase tyčku. Výsledek zápasu je tedy naprosto spravedlivý.
     
    Tímto se s Vámi loučím a přeji dobrou noc! (22:56:29)

    Jan Šlapáček

    Branky: 17. Dybala

    Karty:   77. Young (MAN) – 59. Matuidi (JUV), 83. Chiellini (JUV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:14.
    Manchester United: de Gea – Young (C), Lindelöf, Smalling, Shaw – P. Pogba, N. Matić – Rashford, Mata, Martial – R. Lukaku.
    Náhradníci: Romero – Bailly, Pereira, Fred, A. Herrera, Darmian, Chong.

    Juventus FC: Szczęsny – Cancelo (87. Costa), Bonucci, Chiellini (C), Sandro – Bentancur, Pjanić, Matuidi – J. Cuadrado (81. Barzagli), Dybala (78. Bernardeschi), Ronaldo.
    Náhradníci: Perin – De Sciglio, Benatia, Costa, Barzagli, Kean, Bernardeschi.

    Rozhodčí: Mažić – Ristić, Đurđević (všichni Srbsko)
    bahis siteleri