Šamorín – Poprad 1:1 (7:8 po pen.) | Prešov – Žilina 1:2 (kon.) | Nitra – L. Mikuláš 2:2 (3:1 po pen.)
Michalovce – Lipany 4:2 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 5:1 (kon.)
po penal. (7:8)
FC ŠTK 1914 Šamorín
1:1 (0:0)
FK Poprad
sk Úterý 23.10.2018, 14:30 • Pomlé Stadium, Šamorín • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalového Slovnaft Cupu. Ten pokročil do osemfinálovej fázy a je jasné, že v ďalšom kole uvidíme minimálne jedného druholigistu. Dnes sa totiž vo vzájomnom súboji stretnú futbalisti Šamorínu a Popradu. Zápas sa začína o 14:30 hod.

    FLUMINENSE ŠAMORÍN

    Šamorín v doterajšom priebehu Slovenského pohára musel zdolať tri prekážky. Najskôr si suverénne poradil s Veľkými Žalúziami 8:0, následne uspel v Dunajskej Lužnej pomerom 2:0 a zatiaľ najväčšie problémy mal s Považskou Bystricou. Vyhral najtesnejším rozdielom, a tak môže zabojovať o štvrťfinálovú miestenku. Vo všetkých troch zápasoch skóroval Matheus Pato. Len 23-ročný Brazílčan je jednoznačným lídrom mužstva. Minulý týždeň sa zaskvel hattrickom do siete bratislavského Interu (5:1) a celkovo nastrieľal v druhej lige už tucet gólov. Šamorín sa po rozpačitom úvode rozbehol a vyhral štyri z ostatných piatich súťažných duelov. Na zápas s Popradom ale nemá príjemné spomienky, pretože na domácom trávniku mu pred vyše mesiacom podľahol hladko 0:4.

    FK POPRAD

    Poprad patrí medzi najkvalitnejšie tímy v rámci druhej najvyššej súťaže. Vlani obsadil tretie miesto, pričom dlho so Skalicou bojoval o účasť v baráži. V tejto sezóne mu zatiaľ patrí šiesta priečka. Dôvod nie príliš lichotivého postavenia v tabuľke je bilancia na ihriskách súperov. Popradčania vyhrali vonku len jeden z piatich duelov – práve na pôde Šamorínu. Na spomínanej výhre 4:0 sa dvoma gólmi podieľal bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták. Okrem neho pôsobia pod Tatrami aj ďalšie známe mená ako Štefan Zošák alebo Ján Maslo. Zverenci trénera Mareka Petrusa takisto absolvovali v Slovenskom pohári trojicu zápasov a dá sa povedať, že postúpili v suchom tričku. V Starej Ľubovni vyhrali 7:0, v Spišskom Podhradí 3:0 a naposledy zdolali aj mužstvo TJ Mladosť Kalša 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK Fluminense Šamorín: Rožník – Marič-Bjekič, Pončák (C), Štrbák, Fuják – Šmehyl, Knotek, Pato – Almaský, Peu, Čunta.
    Náhradníci: Pančík – Jánošík, Hajdúch, Pittner, Hruška, Sabler, Mezovský.

    FK Poprad: Malec – Maslo, Pajer, Hric, Zekucia – Jančo – Maťaš, Zošák (C), Kukoľ – Horváth, Holiš.
    Náhradníci: Knurovský – Palša, Kica, Streňo, Slebodník, Gallovič, Urbanič.

    Rozhodcovia: Patrik Hrčka – Martin Vitko, Matej Barenčík – Anton Ihring.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia z Popradu. Okamžite poslali pred šestnástku súpera dlhú nakopnutú loptu, ale Marián Štrbák situáciu ustál a hlavou loptu posunul svojmu brankárovi.
     
    2
    Hostia sa dostali pred šestnástku súpera po peknej akcii z pravej strany. Dokonca sa k centru dostal Viktor Maťaš, ale veľmi dobrý obranný zákrok predviedol domáci kapitán Vladimír Pončák.
     
    3
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože útočník Štefan Holiš stál v postavení mimo hru. Každopádne, v úvode zápasu sú aktívnejší zverenci Mareka Petruša, ktorí tu pred mesiacom vyhrali 4:0.
     
    4
    Po faule na Jakuba Čuntu mali domáci výhodu priameho kopu. Loptu do súperovej šestnástky poslal Šimon Šmehyl, ale svojim pasom našiel len pripraveného skúseného obrancu Petra Masla.
     
    5
    Kamil Zekucia dlhou diagonálnou prihrávkou hľadal zrejme Viktora Maťaša. Pas krajného obrancu ale nebol presný, a tak bude nasledovať len odkop od brány Dalibora Rožníka.
     
    6
    Štefan Zošák centroval do šestnástky domáceho celku. Denis Jančo ešte stihol zachytiť loptu na hracej ploche, ale následne ju upratal do bezpečia obranným zákrokom Draško Marič-Bjekič.
     
    7
    Draško Marič-Bjekič si teraz nabehol do priestoru pravého krídla. Odtiaľ poslal prízemný center do pokutového územia, ale Peu sa do zakončenia nedostal. Nasledovať bude aut hostí.
     
    8
    Postupne sa čoraz viac dostávajú do hry aj Šamorínčania, a tak sa nám útočné akcie striedajú z jednej strany na druhú. Hra má pomerne vysoké tempo a zrejme sa čoskoro dočkáme aj nejakých gólov.
     
    9
    Hlavný rozhodca Patrik Hrčka píska nedovolený zákrok na strane Popradu. S dôrazom to prehnal krajný obranca Kamil Zekucia, ktorý poslal k zemi domáceho útočníka Peua.
     
    10
    Na konci desiatej minúty sa črtala šanca pre domácich. Mário Almaský dostal loptu na hranici šestnástky, ale namiesto strely volil nepresnú kolmú prihrávku na nabiehajúceho spoluhráča.
     
    11
    Hra teraz musela byť prerušená, pretože po súboji s Vladimírom Kukoľom zostal na ihrisku ležať Šimon Šmehyl. Napokon ale nebude potrebovať ošetrenia a môže pokračovať v dnešnom dueli.
     
    13
    Popradčania sa dostali pred šestnástku súpera, smerovali tam niekoľko centrov, ale napokon zakončoval zo strednej vzdialenosti Kamil Zekucia. Jeho pokus nebol vôbec márny, no tesne minul bránu.
     
    14
    Šimon Šmehyl poslal po faule na Peua loptu do súperoveho pokutového územia, ale jeho spoluhráči sa do zakončenia nedostali. Stále tak čakáme na prvú gólovú šancu dnešného pohárového stretnutia.
     
    15
    Nepresná prihrávka Peua na nabiehajúceho Mária Almaského. Lopta napriek tomu dostala nepríjemný odskok od trávnika, a tak situáciu musel vyriešiť až ráznym odkopom gólman Ján Malec.
     
    16
    Dlho sa hralo viac-menej medzi šestnástky oboch tímov. Okrem toho sme videli ďalekonosnú strelu Štefana Zošáka zo stredového kruhu, ktorou však Dalibora Rožníka v domácej bráne neohrozil.
     
    17
    Popradčania veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Brankár Rožník sa dostal pod tlak, ale vyriešil to veľmi šikovne a oblúčikom poslal loptu na kopačku krajného obrancu Draška Mariča-Bjekiča.
     
    18
    Nevydarené autové vhadzovanie v podaní Petra Masla. Po ňom budú mať rovnakú výhodu domáci futbalisti. Vidíme, že v Šamoríne pomerne silno fúka, čo komplikuje hráčom život na ihrisku.
     
    19
    Prvú veľkú šancu zápasu mali domáci. Brazílčan Peu poslal krížnu prihrávku na Mária Almaského. Ten si následne loptu posunul do šestnástky, prudko vystrelil, ale trafil len Jána Maleca.
     
    20
    Po faule na Jakuba Čuntu budú mať domáci futbalisti výhodu priameho kopu z ľavej strany. Okrem toho vidíme, že hlavný rozhodca vyťahuje z vrecka žltú kartu, ktorú adresuje zrejme Jakub Hric.
     
    22
    Hostia mali výhodu priameho kopu. Po centri z pravej strany hlavičkoval popradský útočník Lukáš Horváth, ale jeho hlavička smerovala tesne vedľa ľavej žrde brány Dalibora Rožníka.
     
    23
    Dostávame sa do druhej polovice úvodného dejstva. Popradčania budú vhadzovať a zrejme Peter Maslo pošle ďalšiu dlhú loptu do šestnástky súpera. Možno sa Popradčania dostanú do ďalšieho zakončenia.
     
    24
    Tak toto bol veľmi tvrdý zákrok od Kamila Zekuciu. Ten doslova zostrelil domáceho Šimona Šmehyla a je za to potrestaný žltou kartou. Pre Šamorín sa tak naskytá dobrá šanca na strelenie gólu.
     
    25
    Na zahranie priameho kopu si musíme ešte chvíľu počkať, pretože Šimon Šmehyl zostáva ležať na hracej ploche a potrebuje ošetrenie klubových lekárov. Následne bude musieť na pár sekúnd aj opustiť ihrisko.
     
    26
    Exekútorom priameho kopu bol vo výbornej forme hrajúci Matheus Pato. Pekne poslal loptu ponad múr, loptu nasmeroval k ľavej žrdi, ale veľmi dobrý zákrok predviedol brankár Malec.
     
    27
    Domáci zahrávali rohový kop z pravej strany. Matheus Pato poslal loptu na prednú žrď, tam ju predĺžil jeden z domácich hráčov, ale následne už číhajúci Peu nedokázal kvalitnejšie zakončiť.
     
    28
    Skúsený Štefan Zošák zahral v strede ihriska rukou, a tak hostia prichádzajú o loptu. Musíme však konštatovať, že v ostatných minútach prebrali iniciatívu na svoju stranu zverenci Sanjina Alagiča.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Štefan Zošák zahrával priamy kop z veľkej diaľky. Lopta spadla do šestnástky, no následne sa odrazila tak vysoko, že doslova preskočila bránu.
     
    31
    Vladimír Kukoľ centroval z ľavej strany. Na jeho prihrávku sa snažil reagovať útočník Lukáš Horváth, ale veľmi dobre pred ním zasiahol brankár Dalibor Rožník.
     
    32
    Draško Marič-Bjekič podporil útok domáceho celku. Centroval z pravej strany, no svoje obranné povinnosti si do bodky splnil stopér Adam Pajer. Nasledovať tak bude iba domáce vhadzovanie.
     
    33
    Jakub Čunta bol už niekoľkýkrát v dnešnom dueli faulovaný. Domáci tak budú zahrávať ďalší priamy kop. Tentokrát by mal z ľavej strany poslať loptu do šestnástky súpera obranca Vladimír Fuják.
     
    34
    Ďalší faul na Jakuba Čuntu, tentokrát snáď osemnásť metrov od súperovej brány. Faulom sa previnil Peter Maslo, a tak majú domáci ďalšiu dobrú možnosť ako zamestnať Jána Maleca.
     
    35
    Matheus Pato tentokrát prenechal pozíciu exekútora štandardnej situácie Šimonovi Šmehylovi. Svoju rolu ale vôbec nezvládol a trafil len pripravený múr popradského brankára Jána Maleca.
     
    36
    Veľká komplikácia pre popradský celok. Jakub Hric fauloval jedného z domácich hráčov, ktorý by následne smeroval sám na bránu. Patrik Hrčka po chvíľke váhania a protestoch hráčov hostí napokon Hrica vylúčil.
     
    37
    Protesty hostí pokračovali ďalej a hlavný rozhodca to rieši kartovými trestami. Žltú kartu videl Lukáš Horváth a tiež kapitán Štefan Zošák, ktorému sa predošlý verdikt Patrika Hrčku vôbec nepáči.
     
    39
    Ďalší trvrdý zákrok jedného z hráčov hostí. Popradčania sú poriadne nervózni, čo si teraz odniesol domáci Mathues Pato. Vyzerá to ale tak, že bude pokračovať bez pomoci lekárov.
     
    40
    Nepresnosť v kombinácii domácich hráčov. Vladimír Fuják hľadal strieľanou prihrávkou Jakuba Čuntu, ale nasledovať bude len odkop od brány skúseného gólmana Jána Maleca.
     
    41
    Prvý polčas sa nám chýli k svojmu záveru. Popradčania sa po vylúčení Jakuba Hrica stiahli na vlastnú polovicu ihriska a už sa budú snažiť vydržať do prestávky bez inkasovania gólu.
     
    42
    Šimon Šmehyl sa diagonálnou prihrávkou snažil uvoľniť Draška Mariča-Bjekiča. Ten už ale loptu nezachytil na hracej ploche, a tak bude nasledovať len vhadzovanie oslabeného Popradu.
     
    43
    Draško Marič-Bjekič centroval do šestnástky z pravej strany. Jeho pas síce bez problémov pokryl Jána Malec, no ešte predtým hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok hosťujúceho Vladimíra Kukoľa.
     
    44
    Exekútorom priameho kopu z pravej strany bol Mário Almaský. Na jeho center si dokázal nabehnúť Brazílčan Peu, ale jeho zakončenie smerovalo vysoko nad bránu Jána Maleca.
     
    45
    Na druhej strane sme videli prvé popradské zakončenie smerom na bránu. K strele z hranice šestnástky sa dostal Viktor Maťaš, ale mieril len do miest, kde stál pripravený Dalibor Rožník.
     
    45+1
    V jedinej pridanej minúte sa dostal do šance Mathues Pato. Brazílčan dostal peknú prihrávku do šestnástky, tiesnený obrancami súpera vystrelil ľavačkou, ale veľmi dobrým zákrokom sa zaskvel Ján Malec.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného pohárového stretnutia máme za sebou. Po úvodnej popradskej aktivite prevzali režisérsku taktovku do svojich rúk domáci a boli lepším mužstvom. Brankár Ján Malec sa zapotil pri šanci Mária Almaského či dvoch zakončeniach Matheusa Pata. Navyše, v 37. minúte bol vylúčený Jakub Hric, a tak hostia dohrávajú stretnutie iba v desiatich. Dokáže to Šamorín využiť? Zápas pokračuje o 15:30 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie domáci futbalisti, ktorí hrajú v početnej prevahe. Po pravej strane sa snažil zakombinovať Draško Marič-Bjekič s Máriom Almanským, no neuspeli.
     
    47
    Pekná akcia domácich hráčov. Matheus Pato sa uvoľnil na ľavej strane a poslal prízemný center do šestnástky súpera. Tam sa dostal do zakončenia Kyle Knotek, ale trafil len brániaceho hráča.
     
    48
    Popradčania bránia so všetkými hráčmi na vlastnej polovici ihriska. Na tento obrázok si zrejme budeme musieť zvyknúť. Okrem toho si môžeme povedať, že v prípade remízy by nasledovali hneď pokutové kopy.
     
    49
    Po nevydarenom odkope Jána Maleca sa snažil rozbehnúť útočnú akciu po pravej strane Matheus Pato. Brazílčan sa ale tentokrát zamotal vo vlastných kľučkách a bol odzbrojený.
     
    50
    Draško Marič-Bjekič centroval z pravej strane. Svojim pasom hľadal Jakuba Čuntu, ale ten v hlavičkovom súboji fauloval brániaceho Petra Masla. Ten si počínal mimoriadne skúsene.
     
    51
    Domáci kapitán Vladimír Pončák mal teraz problémy s bránením a napokon poslal loptu len mimo ihriska. Peter Maslo tak bude môcť poslať dlhé vhadzovanie pred Dalibora Rožníka.
     
    52
    Na vhadzovanie Petra Masla reagoval Štefan Holiš. Následne posunul loptu na Denisa Janča, no ten sa do koncovky nepredral a navyše fauloval kapitána Vladimíra Pončáka.
     
    53
    Vladimír Pončák tentokrát fauloval v strede ihriska hosťujúceho útočníka Štefan Holiša. Následne si to ale vydiskutovali a športovo si podali ruky. Druhý polčas je zatiaľ dosť rozkúskovaný.
     
    54
    Ďalší nedovolený zákrok, tentokrát na strane hostí. Vladimír Kukoľ fauloval Mária Almaského, a tak budú môcť ďalšiu útočnú akciu vyprodukovať zverenci Sanjina Alagiča.
     
    55
    Drobné problémy popradských obrancov pri centri zo stredu ihriska. Napokon ale situáciu vyriešil stopér Adam Pajer, ktorý loptu odkopol aspoň do stredu hracej plochy.
     
    56
    Lukáš Horváth vypomohol svojim spoluhráčom v defenzíve a odkopol loptu na rohový kop. Ten zahral Šimon Šmehyl, ale jeho center na prednú žrď nepatril medzi vydarené.
     
    57
    Draško Marič-Bjekič už nezachytil loptu na hracej ploche. Pri jeho bojovnosti nepríjemne spadol na trávnik, z ktorého sa len veľmi ťažko zdvíha. Dobrou správou je, že nepotrebuje ošetrenie.
     
    59
    Mário Almaský sa presadil po pravej strane a poslal center do šestnástky. Peu sa ale presadiť nedokázal, pretože svoje obranné povinnosti si splnil hlavičkujúci Adam Pajer.
     
    60
    Hodinu hry ukončil dobrý obranný zákrok Petra Masla. Ten zakročil pred Jakubom Čuntom, ktorý reagoval na diagonálnu prihrávku od Vladimíra Pončáka. Čoskoro uvidíme aj striedanie hostí.
     
    61
    Po centri z pravej strany bez väčších problémov zasahoval Ján Malec. Okrem toho však skončil na trávniku Jakub Čunta a vyzerá to, že sa zranil. Drží sa v oblasti pravého kolena.
     
    62
    Prvé striedanie dnešného zápasu. Popradský tréner Marek Petruš posiela na ihrisko Dávida Galloviča. Ten nabehne do zápasu výmenou za trošku menej výrazného Denisa Janča.
     
    63
    Po veľmi nepresnom pase Vladimíra Pončáka bude odkopávať hosťujúci brankár. Okrem toho sme videli, že Jakub Čunta odchádza na lavičku náhradníkov a nebude môcť v zápase pokračovať.
     
    64
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Pre zranenie pravého kolena končí v zápase Jakub Čunta a na jeho pozíciu vybieha čerstvý útočník domáceho tímu Juraj Pančík.
     
    65
    Po autovom vhadzovaní Petra Masla nedokázali hostia nič vymyslieť. Naopak, rýchly brejk sa snažili založiť Šamorínčania, a tak si spomínaný hráč hostí musel pomôcť taktickým faulom.
     
    66
    Veľká šanca na strane Šamorína. Po osi Mário Almanský a Kyle Knotek sa dostal k lopte Peu. Brazílčan si na hranici šestnástky zasekol súperovho obrancu, zostal sám pred bránou, ale Jána Maleca neprekonal.
     
    67
    Domáci môžu ľutovať predošlé zlyhanie brazílskeho útočníka. Peu mohol streliť zrejme postupový gól, pretože Poprad je smerom dopredu prakticky bezzubý. V druhom polčase Dalibor Rožník loptu skoro nevidel.
     
    69
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope nepresadili. Na druhej strane mali výhodu štandardnej situácie aj Popradčania, ale center Vladimíra Kukoľa nebol práve najvydarenejší.
     
    70
    V sedemdesiatej minúte sa črtala šanca pre domácich. Matheus Pato dostal veľa priestoru na pravej strane, prihrávkou pod seba hľadal Peua, ale Vladimír Kukoľ odkopol loptu na rohový kop.
     
    71
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili. Naopak, rýchly brejk Popradu potiahol po pravej strane Viktor Maťaš. Následne sa k strele z vnútra šestnástky dostal Štefan Zošák, no v poslednej chvíli ho zblokoval Kyle Knotek.
     
    72
    Hostia sa po rohovom kope nedostali do zakončenia. Loptu ešte vracal do ohňa Viktor Maťaš, ale mám pocit, že to bol Marián Štrbák, ktorý loptu poslal do bezpečného priestoru.
     
    73
    Druhé striedanie na strane domáceho celku. Na ihrisko prichádza Roman Sabler, no a pre dnešok má odpracované Kyle Knotek.
     
    74
    V Šamoríne sa teraz nehrá, pretože na ihrisku už nejaký čas zostáva ležať Štefan Holiš. Dôvodom je ešte súboj s Kyleom Knotekom, ktorý medzičasom skončil v dnešnom súboji.
     
    75
    Ešte štvrťhodina zostáva do konca riadneho hracieho času. Roman Sabler sa snažil zakombinovať s Matheusom Patom, ale veľmi dobre pomohol svojim spoluhráčom striedajúci Dávid Gallovič.
     
    76
    Hosťujúci tréner Marek Petruš posilňuje útok a na trávnik posiela Erika Streňa. Na lavičku náhradníkov si už sadá Štefan Holiš, ktorý sa počas zápasu do väčšej šance nedostal.
     
    77
    Pekná akcia hostí. Potiahol ju Štefan Zošák, následne kolmou prihrávkou našiel v priestore pravého krídla Petra Masla, no jeho strieľaný center dokázal upratať do bezpečia Marián Štrbák.
     
    78
    Šamorín dáva gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Vynikajúcu prácu odviedol Matheus Pato, ktorý získal loptu pred šestnástkou súpera a kolmou prihrávkou našiel JURAJA PANČÍKA. Striedajúci hráč sa vyhol ofsajdovej pasci a prekonal Jána Maleca.
     
    79
    Domáci futbalisti sú veľmi blízko k postupu do štvrťfinále Slovenského pohára. Viac než polčas hrajú v početnej prevahe a zásluhou Juraja Pančíka vedú najtesnejším rozdielom.
     
    80
    Dostávame sa pomaly do záverečnej desaťminútovky riadneho hracieho času. Dobrú prácu odviedol Brazílčan Peu, ktorý sa nechal faulovať v rohu ihriska a získava pre svoj tím cenný čas.
     
    81
    Dávid Gallovič zviedol chlapský súboj s Vladimírom Fujákom. Napokon bol ale úspešnejší domáci obranca a k lopte sa dostal zatiaľ veľmi málo zamestnaný brankár Dalibor Rožník.
     
    83
    Po faule na Erika Streňa budú mať hostia výhodu priameho kopu. Štandardné situácie sú ideálnou šancou na strelenie gólu aj vo vlastnom oslabení. Exekútorom bude Vladimír Kukoľ.
     
    84
    Vladimír Kukoľ svojim centrom z pravej strany neuspel. Následne ale dobre zapracoval Erik Streňo a svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Lopta totiž išla mimo ihriska od Mariána Štrbáka.
     
    85
    Popradčania sa dostali do zakončenia po rohovom kope. Po centri z pravej strany hlavičkoval Lukáš Horváth, ale jeho zakončenie smerovalo vedľa brány Dalibora Rožníka.
     
    86
    Posledné striedanie domáceho Šamorínu. Za potlesku fanúšikov odchádza z ihriska Mário Almaský, ktorého dnes bolo na trávniku vidno. Na jeho miesto prichádza Ľubomír Mezovský.
     
    87
    Poprad dal gól! Tak si to predstavte, hostia v početnom oslabení dokázali vyrovnať skóre zápasu. Po centri z ľavej strany vrátil loptu do malého vápna Peter Maslo a ERIK STREŇO snáď z troch metrov hlavičkoval presne.
     
    88
    Šamorín možno premrhal veľkú šancu na postup do štvrťfinále Slovnaft Cupu. V tejto fáze ešte nikdy nebol a teraz si nechal streliť vyrovnávajúci gól od oslabeného popradského mužstva.
     
    89
    Aktuálne sa hra odvíja medzi oboma šestnástkami. Zápas smeruje do penaltového rozstrelu, ktorý rozhoduje v prípade nerozhodného výsledku.
     
    90
    Erik Streňo vybojoval rohový kop pre svoj tím. Loptu do pokutového územia zrejme pošle tradičný exekútor Vladimír Kukoľ. Tak žeby sa hosťom podaril nevídaný zápasový obrat?
     
    90+1
    Hostia mali veľkú šancu na strelenie rozhodujúceho gólu. Center Vladimíra Kukoľa síce nebol najlepší, no následne sa lopta vrátila do súperovej šestnástky a Peter Maslo z tesnej blízkosti hlavičkoval nepresne.
     
    90+2
    V nadstavenom čase registrujme záverečné striedanie zápasu. K pokutovým kopom sa nedostane Viktor Maťaš, ktorého strieda Slavomír Kica.
     
    90+3
    Druhý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca Patrik Hrčka ukončil druhé dejstvo, no my budeme ešte svedkami pokutových kopov, ktoré rozhodnú o prvom štvrťfinalistovi Slovnaft Cupu. Šamorín bol veľmi blízko k postupu, ale na gól Juraj Pančíka dokázal v 87. minúte reagovať Erik Streňo.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    1. série
    0:0
    Vladimír Kukoľ odštartoval penaltový rozstrel, ale trafil len do pravej žrde. Už od začiatku tak majú veľkú výhodu domáci hráči Šamorínu.
     
    1. série
    1:0
    Prvým úspešným strelcom je Brazílčan Peu, ktorý poslal Jána Maleca na druhú stranu. Strelou k pravej žrdi tak dostáva svoje mužstvo do vedenia.
     
    2. série
    1:1
    Štefan Zošák udržal popradské nádeje na postup. Brankár Dalibor Rožník síce uhádol smer strely, ale nedokázal loptu vyraziť.
     
    2. série
    2:1
    Šimon Šmehyl kopol loptu do podobného miesta ako pred ním domáci Peu. Brankár Ján Malec opäť nevystihol smer strely a Šamorín sa dostáva do vedenia.
     
    3. série
    2:2
    Opäť máme vyrovnané skóre. Tentokrát dostal od trénerov dôveru Lukáš Horváth a prekonal domáceho brankára. Ďalším strelcom bude domáci kapitán.
     
    3. série
    3:2
    Tretia domáca penalta, tretia po pravej ruke brankára Maleca. Tentokrát uspel domáci kapitán Vladimír Pončák, a tak stále zostáva výhoda na strane Šamorína.
     
    4. série
    3:3
    Adam Pajer dokázal prekonať súperovho brankára. Dalibor Rožník sa možno dotkol končekmi prstov lopty smerujúcej pod brvno, no gólu nezabránil.
     
    4. série
    3:3
    Zápletka je na svete. Juraj Pančík síce v riadnom hracom čase skóroval, no z hrdinu napokon môže byť veľký smoliar. Pančík míňa bránu, a tak máme skóre po štyroch sériach vyrovnané
     
    5. série
    3:4
    Erik Streňo tesne pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal a teraz dostáva hostí do vedenia v penaltovom rozstrele. Kopol to po ľavej ruke brankára a loptu umiestnil presne k žrdi.
     
    5. série
    4:4
    Brazílčan Matheus Pato zvládol náročný okamih a vyrovnáva súboj v záverečnom rozstrele. Loptu kopol do stredu brány, čo nečakal popradský brankár Malec.
     
    6. série
    4:5
    Kamil Zekuncia sa zaraďuje medzi úspešných strelcov tohto rozstrelu. Domáceho strelca tak dostáva pod tlak, keďže ten dobre vie, že jeho pokus môže ukončiť zápas.
     
    6. série
    5:5
    Striedajúci Ľubomír Mezovský zariadil pokračovanie dnešného súboja o postup do štvrťfinále. Ján Malec tentokrát vystihol smer strely, ale lopta bola umiestnená presne k pravej žrdi.
     
    7. série
    5:6
    Ďalší mečbal pre Poprad. Tentokrát bol úspešným strelcom Dávid Gallovič, ktorý poslal brankára na opačnú stranu. Bude jeho presný zásah tým víťazným?
     
    7. série
    6:6
    Roman Sabler zvládol svoju rolu a vyrovnáva skóre dramatického rozstrelu. Má z toho obrovskú radosť. Brankára súpera oklamal a poľahky skóroval.
     
    8. série
    6:7
    Peter Maslo kopol penaltu mimoriadne skúsene. Nebolo to síce úplne na štýl Antonína Panenku, no každopádne oblúčikom do stredu brány prekonáva domáceho brankára Dalibora Rožníka.
     
    8. série
    7:7
    Marián Štrbák si zachoval pevné nervy a vyrovnáva skóre strelou k pravej žrdi. Za sebou máme už osem sérii, a tak je pravdepodobné, že sa na rad dostanú aj obaja brankári.
     
    9. série
    7:8
    Slavomír Kica prišiel na trávnik v nadstavenom čase druhého polčasu. V penaltovom rozstele prevetral svoju ľavačku a strelou k pravej žrdi prekonal brankára Dalibora Rožníka.
     
    9. série
    7:8
    Brankári sa na rad nedostanú! Do štvrťfinále Slovenského pohára postupuje Poprad, pretože Ján Malec v deviatej sérii dokázal vystihnúť strelu Vladimíra Fujáka k pravej žrdi.
     
    Koniec zápasu.
     
    V Šamoríne sme boli svedkami dramatického zápasu. Domáci sa v záverečnej štvrťhodine síce ujali vedenia zásluhou Juraja Pančíka, ale tesne pred koncom vyrovnal Erik Streňo. Rozhodnúť tak museli až pokutové kopy, v ktorých mali napokon viac šťastia hostia z Popradu. Autorom víťaznej penalty je Slavomír Kica, keďže na jeho presný zásah nedokázal reagovať Vladimír Fuják. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (16:41:24)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 78. Pančík – 87. Streňo

    Karty:   20. Hric (PPD), 24. Zekucia (PPD), 37. Zošák (PPD), 37. Horváth (PPD)   36. Hric (PPD)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:0   Kukoľ (PPD)
    1:0   Peu (SAM)
    2. série:
    1:1   Zošák (PPD)
    2:1   Šmehyl (SAM)
    3. série:
    2:2   Horváth (PPD)
    3:2   Pončák (SAM)
    4. série:
    3:3   Pajer (PPD)
    3:3   Pančík (SAM)
    5. série:
    3:4   Streňo (PPD)
    4:4   Pato (SAM)
    6. série:
    4:5   Zekucia (PPD)
    5:5   Mezovský (SAM)
    7. série:
    5:6   Gallovič (PPD)
    6:6   Sabler (SAM)
    8. série:
    6:7   Maslo (PPD)
    7:7   Štrbák (SAM)
    9. série:
    7:8   Kica (PPD)
    7:8   Fuják (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: Rožník – Marič-Bjekič, Pončák (C), Štrbák, Fuják – Šmehyl, Knotek, Pato – Almaský, Peu, Čunta.
    Náhradníci: Pančík – Jánošík, Hajdúch, Pittner, Hruška, Sabler, Mezovský.

    FK Poprad: Malec – Maslo, Pajer, Hric, Zekucia – Jančo – Maťaš, Zošák (C), Kukoľ – Horváth, Holiš.
    Náhradníci: Knurovský – Palša, Kica, Streňo, Slebodník, Gallovič, Urbanič.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Martin Vitko, Matej Barenčík – Anton Ihring

    Diváci: 210
    bahis siteleri