Třemošná – Kladno 3:6 (kon.) | Slavia – K. Vary 8:4 (kon.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
Vsetín – Havířov 2:7 (kon.) | Warriors Brno – Třinec 0:4 (kon.) | Technika Brno – HK MD Šumperk 2:6 (kon.)
Plzeň – Chomutov 4:2 (kon.) | PZ Kladno – Sparta 2:9 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
Tábor – Liberec 2:8 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 6:4 (kon.) | Vítkovice – Přerov 3:1 (kon.)
Žďár n/S – Kometa Brno 0:6 (kon.) | Jihlava – Havlíčkův Brod 5:1 (kon.) | Kobra – HC Litvínov 0:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
0:4 (0:1, 0:2, 0:1 - N 0:1)
HC Litvínov
Sobota 27.10.2018, 17:00 • ZS HC Kobra Praha • Extraliga dorostu • Skupina Západ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 12. kola hokejové extraligy juniorů. Proti sobě nastoupí týmy s trochu jinými ambicemi a jinými bodovými zisky. A tak zatímco domácí HC Kobra Praha musí s devíti body bojovat o přežití v nejvyšší soutěži, hosté HC Verva Litvínov s 27 body bojují o co nejvyšší pozici před play-off.
     
    Oba celky už spolu sehráli zápas na litvínovském stadionu Ivana Hlinky. V něm zcela jasně chemici prokázali, kdo je doma pánem a nováčka z Prahy ve třetím kole rozmetali vysoko 6:1. Nejvíce se na výhře Litvínova podíleli David Skuhrovec a Daniel Dej, každý měl po dvou trefách. Zatímco na straně Kobry se trefil pouze Ondřej Výkruta.
     
    Už to vypadalo s Kobrou nadějně, dokázala zvítězit ve dvou zápasech po sobě. Mimo jiné porazila v Holešovicích domácí Spartu. Pak ale následovaly výjezd na Kladno a domácí zápas s Plzní, kde Kobra schytala poměrně velké debakly, Rytířům podlehla 1:13, Plzni 0:12.


    To Litvínov je na vítězné vlně. Nejprve porazil Karlovy Vary 7:3, následně ho čekali stejní soupeři, jako Kobru v posledních utkáních. Ovšem kladenských Rytířům nasázeli svěřenci Martina Tvrzníka desítku, přičemž ani jednou neinkasovali a s Plzní vyválčili dva body až díky samostatným nájezdům.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Liemann (Tuček) – Kalajev, Bucek, Bartoň, Chytil, Capoušek – Král, Tichý, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička, Pražák.

    HC Litvínov: Ešler (Čermák) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec.

    Rozhodčí: Müller – Sekera, Hána.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly získali domácí hokejisté, kteří se hned od počátku vrátili k vlastní brance. Od ní se posléze pokoušejí probít se zpět do středu a dále k brance Litvínova.
     
    01:15
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dzabrail Kalajev – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Menší trest odpyká Jan Halfar.
     
    01:23
    Chemici zvládají svou první přesilovku velmi aktivně. Ihned s jejím počátkem se sjeli do útočné třetiny, kde zahájili přesilovkovou kombinaci.
     
    02:06
    Adam Werner nahodil kotouč do útočného pásma. Po krátkém kobřím nádechu se pro něj sjeli hráči Litvínova, kteří pokračují ve svém útočném snažení ze samého začátku třetiny.
     
    03:06
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Bucek – 2 min., hrubost).
     
    03:08
    Ve dvojnásobné přesilovce prověřil Liemanna z pravé strany Adam Cimrman. Ovšem tuto šanci gólman Kobry vyrazil bez jakýchkoliv obtíží.
     
    03:15
    Kobra pokračuje ve čtyřech.
     
    03:59
    Obrana Kobry je zatím celkem důsledná. Přestože se Litvínov často dostává do útočného pásma, množství střel už tak výrazné není. Domácí obrana zvládá často kotouče vyhazovat až před litvínovskou branku.
     
    05:06
    Domácí v plném počtu.
     
    05:18
    I po přesilovce se Litvínov drží i nadále v útočném pásmu. Skuhrovcovo zakončení ale mířilo přímo do lapačky Matouše Liemanna.
     
    05:58
    Šimon Pešta nedokázal projet s kotoučem na holi přes Filipa Sekulu. Kobra se tak nadějně drží ve středním pásmu a čeká na vhodnou příležitost pro postup dále.
     
    06:59
    Nahození Sebastiana Pražáka na branku srazil holí Josef Ešler za vlastní branku, kde jej přidržel pro najíždějícího spoluhráče.
     
    07:47
    David Skuhrovec se musel s kotoučem vrátit až ke své brance. Průnik dále už není pro chemiky tolik úspěšný, naopak Kobra již ve středním pásmu zahájila svůj protiútok.
     
    09:04
    Již delší dobu se drží Kobra v útočném pásmu. Sérii obkroužení branky Davida Čermáka ale k bezprostřednímu ohrožení nevedlo. Kobra se ale snaží nadále.
     
    09:30
    Litvínov dokázal narušit kombinaci Kobry a sám se vydal do útočného pásma. Domácí se ale rychle přestavěli do obranného bloku, z něhož blokují každé zakončení Chemiků.
     
    10:34
    Daniel dej si rychle najížděl podél mantinelu. Na modré čáře ho ale dokázal srazit obránce Kobry.
     
    10:45
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Sekula – 2 min., podrážení).
     
    11:10
    Marek Slavík prověřil z malé vzdálenosti gólmana Tučka! Střelu ale namířil na tělo gólmana Kobry, který ji ihned srazil. Ovšem tlak Litvínova na branku nadále graduje.
     
    12:22
    Litvínov kombinuje kolem branky Kobry. K samotné střele se ale odhodlat nemůže.
     
    12:45
    Domácí v plném počtu.
     
    13:16
    Obraz hry z předmalé chvíle se opakuje. Litvínov se ale tlačí stále více na branku. Což vygradovalo v drobnou potyčku v hloučku hráčů před brankou Kobry.
     
    13:40
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Daniel Dej – 2 min., hákování).
     
    13:57
    Litvínov pomalu rozehrává od své branky. Na modré čáře ale stáli domácí hokejisté, kterým se podařilo Chezu zblokovat a samotným se dostat na dostřel branky Davida Čermáka.
     
    15:05
    Daniel Král ztratil kotouč v souboji s Davidem Skuhrovcem. Kobra se posléze na krátkou chvíli vrátila do středního pásma, odkud zahájila další průnik na branku.
     
    15:40
    Hosté v plném počtu.
     
    15:53
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Sebastian Pražák – 2 min., podrážení).
     
    16:00
    I další přesilovku zahájili hosté v útočném pásmu. Filip Tuček ale měl po celou dobu kotouč pod kontrolou a mírné zakončení z litvínovské strany dokázal zablokovat.
     
    16:55
    Litvínov byl nucen vrátit se před svou branku. Rychlou kombinací se ale dokázal vrátit zpět a zakončit. I tentokrát ale zůstal Tuček ve střehu a puk včas zastavil.
     
    17:38
    David Čermák zahájil rozehrávku Chemiků od vlastní branky. Dále než do středního pásma se ale hostující celek nyní nedostal.
     
    17:53
    Domácí v plném počtu.
     
    18:30
    Daniel Král zachytil kombinaci Litvínova a snažil se o výjezd ven. Jenomže sebou mírně podklouzl a navíc byl stíhán dvěma soupeři. Díky tomu kotouč obloukem vyhodil.
     
    19:11
    Kobře se podařilo vyhodit Chemiky z vlastní obranné třetiny. Do přímé šance se ale domácí dostat nedokázali.
     
    19:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté jdou v závěru třetiny do vedení! DOMINIK BROUČEK využil svého dopravení puku do útočného pásma a následného obhození obrany Kobry, načež poslal puk za Tučkova záda. Asistence: Marek Slavík, Marek Krocker.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Oboustranně velmi aktivní první perioda. Oba celky se dosti snažily, zpočátku sice více Litvínov, pak se hra vyrovnala. I přes několik přesilovek strhl Litvínov vedení na svou stranu až v samém závěru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:06
    Počátek druhé periody přinesl rychlé přenášení hry na obě strany. Z toho se rychle před brankou Litvínova zabydlela domácí Kobra. Ta se již několikrát pokusila prostřelit vyztuženou obranu hostí.
     
    21:33
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jan Vopat – 2 min., sekání).
     
    22:02
    I přes oslabení je Litvínov v tuto chvíli o něco aktivnějším týmem. Kobra se ale zvládá držet v obranném pásmu a čekat na uvolnění cesty pro rozehrávku.
     
    23:00
    Dzabrail Kalajev kličkuje napříč modrou čárou. Celou akci nakonec dovedl k ataku na branku Čermáka. Tuto střelu ale gólman Litvínova pokryl.
     
    23:33
    Hosté v plném počtu.
     
    23:36
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Krátce po vyrovnání početních sil navyšuje Litvínov své vedení! DAVID SKUHROVEC dorazil do branky Filipa Tučka nepříliš přesnou kombinaci domácího celku. Bez asistence.
     
    24:41
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Bucek – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Pětiminutový trest odpyká Jan Halfar.
     
    25:31
    Dlouhou přesilovku zahájil Litvínov v útočném pásmu. Filip Tuček nyní musí být hodně ve střehu, neboť Cheza se tlačí stále blíže a blíže směrem k jeho brance.
     
    26:38
    Domácím se podařilo vytlačit Chemiky až k vlastní brance. Hosté z Litvínova se ale dokázali opětovně přesunout zpět před Tučka.
     
    26:55
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Dominik Brouček – 2 min., sekání).
     
    27:04
    Po vyrovnání početních sil se dokázala Kobra přemístit směrem k litvínovské brance. Bez velké šance se ale musela vrátit zpět k Tučkovi. Ovšem ani Litvínov nyní nedokázal přímo ohrozit gólmana domácího celku.
     
    28:02
    Cheza se drží v útočném pásmu. Dostala se do palebné kombinace, ze které čeká na vhodnou příležitost pro prudkou dalekou střelu na Filipa Tučka.
     
    28:19
    Od modré čáry prověřil Tučka Vítek Novotný. Gólman Kobry ale stáhl kotouč mezi betony, čímž ho dokázal zastavit.
     
    28:55
    Hosté v plném počtu.
     
    29:34
    V krátké přesilovce pokračuje Litvínov v útočném náporu. Z mnoha šancí ale vyzrát na Tučka nedokáže.
     
    29:41
    Domácí v plném počtu.
     
    30:12
    Domácí se snaží vytlačit Litvínov z útočného pásma. Jejich snažení bylo po nějakém čase i povedené. Navíc se Kobra dokázala po dlouhé době dostat před Čermáka.
     
    30:58
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Cheza se ale rychle dokázala vrátit zpět. Rychlou kombinaci v přečíslení proměnil v gólovou trefu MAREK SLAVÍK, který vsítil již třetí branku severočeského celku. Asistence: Dominik Brouček, Lukáš Hocelík.
     
    32:00
    Třetí gól Litvínovu nestačí. Chemici se nadále drží v útočném pásmu a z mnoha příležitostí se pokouší gólově využít tlaku na Filipa Tučka.
     
    32:27
    Kobra se dokázala vymanit ze sevření litvínovských hokejistů. Po dlouhé době se navíc dostal do práce David Čermák. Ovšem ten nyní dokázal celou akci bez obtíží pokrýt.
     
    33:14
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Stanislav Tichý – 2 min., držení).
     
    33:29
    I v této přesilovce se Cheza drží v útočném pásmu. Zpočátku ale Tučka neprověřila, navíc se musela na malou chvíli vrátit ke své brance.
     
    34:24
    Velkou šanci měl Dominik Brouček! U levé tyče přijal křižnou přihrávku, kterou po zpracování namířil na branku. Ovšem Filip Tuček včas vysunul betony, kterými dokázal puk vyrazit.
     
    35:02
    Z pravého kruhu pod velkým úhlem vypálil David Skuhrovec. I tuto akci ale dokázal Tuček pokrýt.
     
    35:14
    Domácí v plném počtu.
     
    35:28
    Oba celky velmi tvrdě bojují o každý volný centimetr ledové plochy. Vítězně z toho vyšel domácí tým, kterému se navíc povedlo dostat před branku Litvínova.
     
    35:44
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Sekula – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Stanislav Tichý – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    36:25
    I přes oslabení se Kobra velmi tlačí na branku Litvínova. Naráží ale na připraveného Čermáka, který dělá vše pro to, aby udržel i nadále čisté konto.
     
    36:59
    Litvínov se po dlouhé době přesunul do útočného pásma. Obrana Kobry se ale zuby nehty drží a nepropustí kotouč přímo na Filipa Tučka.
     
    37:44
    Domácí v plném počtu.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jan Halfar – 2 min., podrážení).
     
    38:46
    Hosté pokračují v útočné aktivitě. Prakticky ihned po začátku přesilovky se zformovali do útočné formace, ze které se pokoušejí prověřit Filipa Tučka.
     
    39:33
    Kobře se podařilo roztáhnout hru na obě strany.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zcela jasně aktivnější Litvínov nyní dokázal své snažení přetavit ve dva góly, čímž vstupuje do závěrečné periody v daleko lepší výchozí pozici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí v plném počtu.
     
    40:58
    Litvínov je i nyní natlačen před brankou. Už ale nedokáže prostřelit obranu Kobry, která se zformovala do pevného bloku v mezikruží.
     
    41:56
    Vojtěch Kočárek se držel v rohu kluziště, sevřen několika hráči domácího celku. Tím pádem přišel o puk a domácí se na malou chvíli mohli přesunout do středního pásma.
     
    43:11
    Chemici se stále nemohou přiblížit blíže k brance Filipa Tučka. Proto zvolil taktiku střel z větší vzdálenosti. Ovšem ani ta mu příliš nevychází, stále naráží na připravenou obranu domácího týmu.
     
    44:36
    Martin Adámek nepřešel ve středním pásmu přes dvojici hráčů v kobřím dresu. Domácí se posléze odhodlali k přechodu do útočného pásma. Ovšem tam se příliš neohřáli a museli se vrátit zpět.
     
    45:52
    Daniel Dej dokázal projít kolem pravého mantinelu až do útočného pásma. Ovšem střela se mu příliš nevyvedla, zamířila si to přímo do střešní konstrukce zimního stadionu na Braníku.
     
    46:51
    Litvínov ubránil nájezd Kobry. Z toho se rychle přesunul do útočného pásma. Ovšem domácí dokázali zablokovat svého soupeře opětovně v rohu hrací plochy.
     
    47:40
    Hosté se nadále drží v útočném pásmu. Ihned po vhazování se dostali do několika šancí, načež je Kobra opět zblokovala v rohu ledové plochy.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Jakub Kadár – 2 min., faul loktem).
     
    48:54
    Kobra zvládá tuto přesilovku zatím velice aktivně. V jejím počátku se zabydlela v útočné třetině, kde kombinací číhá na vhodnou příležitost k vystřelení.
     
    49:42
    Po krátkém intermezzu se Kobra opět dostala do útočného pásma. Tentokrát se ale Litvínovu podařilo zatlačit domácí za branku Čermáka.
     
    50:10
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Filip Tuček – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Daniel Král.
     
    50:31
    Hosté v plném počtu.
     
    50:55
    Kobře se podařilo velmi rychle vytlačit Litvínovské ven z útočné třetiny. Ti ale v podobném tempu zahájili kombinaci zpět, ovšem bez jakéhokoliv náznaku akce na Filipa Tučka.
     
    51:54
    Tato přesilovka zatím Litvínovu nevychází. Chemici se sice dostávají do útočného pásma, ovšem ne přímo před branku, čímž nedokáží prostřelit kobří obranu.
     
    52:10
    Domácí v plném počtu.
     
    53:04
    Litvínov se snaží rozehrát od své branky. To jim ale útočníci domácího celku nechtějí dovolit a drží je za brankou Davida Čermáka.
     
    53:35
    Kombinaci Chemiků narušil Denis Valenta. Vzápětí ale narazil na dvojnásobnou přesilu obránců Litvínova, čímž o kotouč ihned přišel.
     
    54:07
    Další z řady rychlých průniků Daniela Deje po pravém křídle! Nyní před brankou přesně našel Adama Šikla, jemuž naservíroval kotouč k dorážce. Filip Tuček ale zůstal úspěšný.
     
    54:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ovšem, co se nepovedlo před malým momentem, povedlo se nyní. Nátlakovou akci na branku Kobry rychle v další gólovou trefu proměnil DAVID SKUHROVEC. Asistence: Martin Adámek.
     
    57:14
    Po delší době se opět Litvínov natlačil do útočného pásma. Tentokrát ale naráží na důmyslnou obranu domácího týmu, díky kterému byl nucen vyjet až k vlastní brance.
     
    57:49
    Litvínov nedokázal prostřelit Tučka v chaosu před jeho brankou. Domácí Kobře se ale podařilo vyvézt puk do útočného pásma, čímž na čas uvolnila napětí před Tučkem.
     
    59:06
    Přes Matěje Horu nepřešel rychle pronikající Daniel Král. Litvínov se následně mohl přesunout opět před branku domácích.
     
    59:22
    V posledních vteřinách se ještě Kobra tlačí do střeleckých příležitostí.
     
    59:50
    Litvínov už víceméně v poklidu dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    V této třetině už domácí byli o něco aktivnější. Přesto ke vstřelení jejich gólu nedošlo a Litvínov bere tři body. O dalším bodu se rozhodne v prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Prodloužení zatím přineslo větší aktivitu domácích, kteří se ihned po vhazování přesunuli do útočného pásma. David Čermák ale i nadále byl celkem bez práce.
     
    61:08
    V poslední chvíli zvládli obránci Kobry zblokovat pronikajícího Jakuba Kadára. Sami se pak přesunuli do středního pásma.
     
    61:55
    Jan Vopat vyjel s kotoučem z útočné třetiny blíže k vlastní brance. Odsud zahájil další rozehrávku Litvínova, po které se Chemici více usadili v útočném pásmu.
     
    62:52
    Povedený nájezd Marka Slavíka! Přihrávka mu už ale nevyšla, neboť našel pouze spoluhráče v ofsajdovém postavení.
     
    63:13
    Litvínov pozvolna rozehrává od své branky.
     
    63:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov bere i čtvrtý bod! DOMINIK BROUČEK povedeně vymetl odkrytý prostor brankoviště Kobry, čímž ukončil dnešní střetnutí. Asistence: Marek Slavík.
     
    Konec zápasu.
     
    Vypjaté prodloužení. Litvínov ho nakonec vyhrál díky proměnění dlouhotrvajícího tlaku. Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek předsvátečního večera. (19:13:32)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 20. Brouček (Slavík, Krocker), 24. Skuhrovec, 31. Slavík (Brouček, Hocelík), 55. Skuhrovec (Adámek), 64. Brouček (Slavík)


    HC Kobra Praha: Tuček (Liemann) – Kalajev, Bucek, Bartoň, Chytil, Capoušek – Král, Tichý, Rajilič, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička, Pražák.
    HC Litvínov: Čermák (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec.

    Rozhodčí: Müller – Sekera, Hána
    bahis siteleri