Kližan, Polášek – Mirnyj, Vasilevskij 2:1 (kon.) | Kližan – Gerasimov 2:0 (kon.)
Gombos – Zgirovskij 0:0 (zruš.)
zrušeno
Norbert Gombos
Norbert Gombos
0
0
0
 
Alexander Zgirovskij
Alexander Zgirovskij
0
0
0
 
sk Sobota 27.10.2018, 17:30Davis Cup • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S týmto konštatovaním sa už teda nadnes lúčim a prajem ešte príjemný zvyšok soboty. Dnešnými dvoma stretnutiami medzi Slovenskom a Bieloruskom vás prevádzal Miroslav Revaj. (17:18:01)
     
    Ďalšia dvojhra sa napokon podľa dostupných infromácii hrať nebude, takže výsledok medzi Slovenskom a Bieloruskom ostáva 3:1! Gratulujeme aj touto cestou celému tímu a už teraz sa tešíme, ako sa Slovensko opäť predstaví vo svetovej skupine.
     
    Náš národný tím si tak zahrá vo februári kvalifikáciu o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu. Veľkú spokojnosť vyjadril aj nehrajúci kapitán Dominik Hrbatý, pre ktorého to je prvé víťazstvo v Davis Cupe, odkedy prevzal náš výber.
     
    Slovensko postupuje do svetovej skupiny! Martin Kližan vybojoval pre Slovensko aj tretí bod a je jasné, že sa vraciame medzi svetovú elitu. Na programe by malo byť ešte jedno stretnutie, ale v tejto chvíli nevieme, či sa napokon odohrá. Budeme vás ešte informovať.
     
    Pekný deň prajem všetkým tenisovým fanúšikom. V dnešnom textovom prenose sa spoločne zameriame na stretnutie Davisovho pohára, v ktorom proti sebe nastúpia vo štvorhre Martin Kližan a Filip Polášek proti Maxovi Mirnyjmu a Andrejovi Vasilevskijmu. Začiatok zápasu je naplánovaný krátko po 13:00.

    SÚBOJ O SVETOVÚ SKUPINU

    Tento víkend sa pre Slovensko bude niesť v znamení Davisovho pohára. Naša mužská tenisová reprezentácia nastúpi v domácom prostredí na antuke proti Bielorusku. Víťaz tohto stretnutia sa prebojuje do svetovej skupiny a vo februári nastúpi v kvalifikácii o postup na finálový turnaj zreformovanej súťaže proti Kanade alebo Kazachstanu.

    Nehrajúci kapitán Dominik Hrbatý nominoval na toto stretnutie Martina Kližana, Norberta Gombosa, Andreja Martina, Filipa Horanského a Filipa Polašeka. Pre posledne menovaného je to návrat po veľmi dlhej dobe. Podarilo sa mu úspešne reštartovať svoju kariéru a po výborných výsledkoch na turnajoch vo štvorhre, ktoré absolvoval väčšinou s Martinom Kližanom, si tak zaslúžene vypýtal miestenku aj do reprezentácie. Z pôvodnej nominácie tak vypadli 77. hráč sveta Lukáš Lacko a deblový špecialista Igor Zelenay.

    PO PRVOM HRACOM DNI JE STAV 1:1

    Včerajší hrací deň odštartoval súboj medzi slovenskou jednotkou Martinom Kližanom a bieloruskou dvojkou Alexanderom Zgirovskijm. Podľa očakávania sa stal víťazom tohto stretnutia slovenský tenista a získal tak pre naše farby prvý bod. Druhé stretnutie medzi Norbertom Gombosom a Egorom Gerasimovom bolo už napínavejšie a víťaza spoznalo až po troch setoch. Prvé dejstvo jednoznačne ovládol slovenský tenista, ale potom sa hra vyrovnala a dva víťazné sety za sebou zaznamenal Bielorus, čím teda vyrovnal na predbežných 1:1.

    Veľa o ďalšom vývoji už tradične napovie štvorhra. Slovensko v nej budú reprezentovať Martin Kližan a Filip Polášek, ktoré posledné turnaje v debli odohrali bok po boku. Druhý menovaný sa vrátil na tenisové kurty po dlhej pauze a ihneď získal aj miestenku v národnom tíme. Proti nim sa postaví veľmi silný pár Max Mirnyj a Andrej Vasilevskij. Prvý menovaný bol v minulosti svetová deblová jednotka a spoločne s Vasilevskijm dosahujú v reprezentácii výborné výsledky. Antuka im však až tak moc nevyhovuje, ale aj napriek tomu to bude určite zaujímavá a kvalitná štvorhra.

    Podľa žrebu by po štvorhre mali nasledovať stretnutia: Kližan – Gerasimov, Gombos – Zgirovskij, ale obsadenie sa môže samozrejme ešte meniť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Revaj

    Norbert Gombos
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 13.08.1990
    Věk: 33 let
    Držení: pravák
    Výška: 196 cm
    Váha: 85 kg

    Alexander Zgirovskij
    Stát: ATP
    Datum narození: 10.07.2001
    Věk: 22 let
    Držení: pravák
    SVK 3 1 ATP
    #1 Pátek 26.10.2018 • 16:08
    Kližan - Zgirovskij 2:0
    #2 Pátek 26.10.2018 • 17:52
    Gombos - Gerasimov 1:2
    #3 Sobota 27.10.2018 • 13:11
    Kližan, Polášek - Mirnyj, Vasilevskij 2:1
    #4 Sobota 27.10.2018 • 15:56
    Kližan - Gerasimov 2:0
    #5 Sobota 27.10.2018 • 17:30
    Gombos - Zgirovskij
    bahis siteleri