Wolfsberger – St. Pölten 1:0 (kon.) | Rapid – Admira 2:0 (kon.) | Linz – Salzburg 3:3 (kon.)
konec
LASK Linz
3:3 (2:2)
FC Red Bull Salzburg
Neděle 28.10.2018, 17:00 • TGW Arena, Linz • Rakouská Bundesliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Linz si v nádherném zápase bohatém na góly rozdělil body s vedoucím Salzburgem, který poslali do dvoubrankového vedení Munas Dabbur a Amadou Haidara. Jenže domácí dokázali ještě před přestávkou vyrovnat zásluhou Gernota Taunera a Thomase Goigingera, na jejichž branky navíc po přestávce navázal Yusuf Otubanjo a po necelé hodině hry dokonal fantastický obrat. Linz sice o vítězství přišel, protože šest minut před koncem vyrovnal střídající Smail Prevljak, přesto se posunul na druhé místo tabulky. Konečný výsledek zápasu. Linz 3 Salzburg 3. (18:55:51)

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Munas Dabbur na pravém křídle rozehrál standardní situaci a přízemní centr byl uprostřed šestnáctky odvrácen. V dnešním zápase se už nic nestane.
     
    90+3
    Fredrik Gulbrandsen unikal podél pravé postranní čáry a Gernot Trauner ho sestřelil ostrým skluzem, po kterém se k němu okamžitě vydali hráči Salzburgu!
     
    90+2
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Thomas Goiginger, přichází Samuel Tetteh.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Smail Prevljak si zpracovával kolmý pas z levého křídla zády a míč zapomněl za sebou. Navíc nedokázal v rychlosti zastavit a narazil do kolene Philippa Wiesingera zřejmě břichem. Hra byla přerušena.
     
    90
    Fanoušci Linze utichli a nyní jsou slyšet pouze fanoušci Salzburgu, který asi budou s bodem spokojeni.
     
    89
    Domácí se po kolmé přihrávce dostali v blízkosti šestnáctky k přízemní střele, která byla zablokována.
     
    88
    Oba týmy si v závěru utkání nic nedarují a k vidění je jeden tvrdý osobní souboj za druhým.
     
    85
    Smail Prevljak ostrým skluzem zabránil rychlému protiútoku domácích hráčů a viděl žlutou kartu.
    84. Smail PREVLJAK - 3:3
     
    84
    Salzburg právě vstřelil branku!
    SMAIL PREVLJAK před pár okamžiky přišel na hrací plochu a po 12 minutách pobytu na hřišti dokázal vyrovnat, když si na přední tyči naběhl na přízemní centr z levé strany a drobného ofsajdu využil k přesné střele po zemi, na kterou Alexander Schlager nedosáhl! Vyrovnáno 3:3!
     
    84
    Salzburg využil poslední možnost střídání, zatímco domácí mohou ještě dvakrát sáhnout ke změně.
     
    83
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Hannes Wolf, přichází Fredrik Gulbrandsen.
     
    83
    Těžko říci, zda šlo o centr nebo úmyslnou střelu ze střední vzdálenosti, míč ale každopádně skončil v rukavicích domácího brankáře Alexandera Schlagera.
     
    82
    Závěr dnešního utkání je hodně nervózní a není se čemu divit. Salzburg není zvyklý prohrávat.
     
    81
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Yusuf Otubanjo, přichází Dominik Frieser.
    78. Munas Dabbur málem vyrovnal střelou z volného kopu!
     
    78
    Munas Dabbur napřáhl z volného přímého kopu k nádherné střele a už se pomalu radoval z gólu, jenže jeho výstavní střela těsně minula levý horní roh brány! K vyrovnání příliš nechybělo.
     
    77
    Peter Michorl fauloval nedaleko pokutového území a stal se druhým potrestaným hráčem Linze.
     
    76
    Maximilian Ullmann si všiml, že je Cican Stankovic daleko z brány, jeho střela z poloviny hřiště ale zamířila vysoko nad hostující bránu Salzburgu.
     
    75
    Jérôme Junior Onguéné vyrážel do nebezpečného protiútoku a James Holland ho zatáhl pravou rukou. Taktický faul, který byl ihned potrestán žlutou kartou.
     
    73
    Salzburg se v rychlém sledu dostal na pravém i levém křídle k přetaženému centru, jenže druhý byl hodně nepřesný a skončil na vzdálenější tyči v zámezí.
     
    72
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Smail Prevljak.
     
    71
    Maximilian Ullmann odvrátil míč ze vzduchu pouze na kopačku Amadoua Haidary, který zpoza šestnáctky pěknou střelou mířil do levého horního rohu brány, jeho pokus ale nakonec nebyl dostatečně prudký a skončil v rukavicích brankáře Alexandera Schlagera.
     
    70
    Salzburg si v úzkých pomohl dlouhou zpětnou přihrávkou na Cicana Stankovice, který v klidu a přesně rozehrál.
     
    69
    Cican Stankovic dnes inkasoval v bráně Salzburgu tři góly, z nichž poslední dva jdou určitě na jeho triko. Nejprve si pohlídal přední tyč a poté špatně odvrátil centr domácího celku z rohového kopu.
     
    68
    Salzburg sáhl před rozehráním rohového kopu k avizovanému střídání a následný centr nic nepřinesl.
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Zlatko Junuzović.
     
    67
    Munas Dabbur poslal do šestnáctky kolmou přihrávku, kterou ve skluzu odvracel Gernot Trauner, a málem si vstřelil vlastní gól. Míč ale minul pravou tyč.
     
    66
    Hosté už na lavičce připravují první střídání, kterým se pokusí uživit hru svého týmu. Dokáže Salzburg zvednout hlavy a vybojovat v Linci alespoň bod?
     
    65
    Salzburg je po přestávce naprosto bezzubý a ztráta dvoubrankového vedení s ním evidentně zamávala.
     
    63
    Peter Michorl chtěl ve středu hřiště zastavit útok Salzburgu skluzem, během kterého se sám poranil. Domácí fotbalista zůstal ležet na hřišti, poté se ale zvedl a utkání může pokračovat.
     
    62
    Fanoušci Linze jsou pochopitelně se současným vývojem utkání velice spokojeni a zpívají oslavné chorály. Linz vede nad Salzburgem po obratu 3:2.
     
    61
    Joao Victor se snažil protáhnout mezi dvěma protihráči do pokutového území Salzburgu, jenže mu nepomohly ani technické finesy. Hosté se ubránili.
     
    60
    Linz pokračuje v ofenzivních choutkách, tentokrát se ale na ose hřiště prosadit nedokázal a následná přihrávka doprava zamířila pouze do území nikoho.
    58. Yusuf OTUBANJO - 3:2
     
    58
    Linz právě vstřelil branku!
    Peter Michorl rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a po špatném odvrácení míče v podání brankáře Cicana Stankovice napřáhl k pohotovému voleji YUSUF OTUBANJO, který ze vzduchu parádně míč napálil ke vzdálenější levé tyči! Linz po hodině hry otočil skóre a vede nad vedoucím celkem tabulky 3:2. Parádní zápas.
     
    57
    Jérôme Junior Onguéné zastavil jednoho z hráčů Linze pronikajícího podél levé čáry a za taktický faul viděl žlutou kartu. Vůbec první žlutá karta v dnešním zápase.
     
    57
    Salzburg nastoupil do dnešního utkání s trojicí útočníků, z nichž se zatím prosadil pouze Munas Dabbur.
     
    53
    Velice rád bych Vám popsal nějakou zajímavou brankovou příležitost, jenže není z čeho. Oba týmy svádí tuhý boj o střed hřiště a marně se snaží dostat ke střele.
     
    51
    V úvodu druhého poločasu je ještě potřeba dostat, že ani jeden z celků o přestávce nesáhl ke střídání.
     
    50
    Střetávají se dva celky z čela tabulky rakouské Bundesligy a zatím je to znát. Linz hraje se Salzburgem po krásném prvním poločase nerozhodně 2:2.
     
    48
    A znovu Thomas Goiginger, který si naběhl uprostřed šestnáctky na přihrávku Maximiliana Ullmanna z levé strany a už se chystal zakončit, jenže jeden z hráčů Salzburgu ho výborně odstavil tělem a volný míč sebral Cican Stankovic.
     
    47
    Linz vstoupil do druhého poločasu velice dobře a po centru z rohového kopu se Thomas Goiginger dostal k hlavičce, která zamířila do náruče Cicana Stankovice.
     
    46
    V Linci začal druhý poločas utkání mezi Linzem a Salzburgem, do kterého oba týmy vstupují za nerozhodného stavu poté, co na obou stranách padly dvě branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.

     
    Salzburg po brankách Munase Dabbura z penalty a Amadoua Haidary vedl o dvě branky, jenže Linz ještě do přestávky dokázal vyrovnat, když nejprve vykřesal naději Gernot Trauner a v posledních sekunfách prvního poločasu vyrovnal ostrou střelou z úhlu Thomas Goiginger. Skóre po prvním poločase krásného zápasu bohatého na góly. Linz 2 Salzburg 2.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. Thomas GOIGINGER - 2:2
     
    45
    Linz právě vstřelil branku!
    THOMAS GOIGINGER v posledních sekundách dokázal vyrovnat na 2:2, když se na pravé straně šestnáctky dostal k odraženému míči po centru z pravého křídla, ustál osobní souboj s Marinem Pongračićem a poté prudkou střelou z ostrého úhlu vymetl bližší pravý horní roh brány, kde se Cican Stankovic ocitl v pozici bezmocné sochy! Salzburg utrpěl velký šok.
     
    44
    Yusuf Otubanjo fauloval brankáře Cicana Stankovice a Salzburg zřejmě do přestávky uhájí své jednobrankové vedení.
     
    43
    Útočné snažení Linze nic kloudného nepřineslo a Cican Stankovic mohl v klidu odkopávat od brány Salzburgu.

     
    42
    Amadou Haidara si na pravém křídle dovolil nasadit parádní jesličky Yusufovi Otubanjovi, který ho poté zatáhl oběma rukama a fauloval.
     
    41
    Fotbalisté Salzburgu sice po standardní situaci nezahrozili, na pravém křídle ale mohou pokračovat v útočném snažení zásluhou autového vhazování.
     
    40
    Gernot Trauner chtěl hrát ve středu obranné poloviny svého týmu vysoký míč, jenže měl nohu příliš vysoko a fauloval Amadoua Haidaru, který dnes hraje velice dobře.
     
    39
    Linz vede na rohové kopy 2:1, jenže na světelné tabuli svítí přesně opačné skóre. Salzburg vede krátce před koncem prvního poločasu stále 2:1.
     
    38
    Fotbalisté Salzburgu se snažili vybojovat míč na útočné polovině v blízkosti středového kruhu, kde jim byl za pískotu domácích fanoušků odpískán faul.
     
    37
    Oba týmy bojují o míč ve středu hřiště a oba brankáři Alexander Schlager a Cican Stankovic jsou tedy bez práce.
     
    35
    Hra se deset minut před přestávkou hodně uklidnila a marně čekáme na nějakou slibnou brankovou příležitost.
     
    33
    Linz měl vzápětí na levém křídle k dispozici standardní situaci, jenže následný centr byl příliš dlouhý a vysoký, takže zamířil na vzdálenější pravé tyči do zámezí.
     
    32
    Linz mohl rychle vyrovnat, jenže prudká rána z levého křídla byla na přední tyči zablokována a neprošla na brankáře Cicana Stankovice v bráně Salzburgu.
    30. Gernot TRAUNER - 1:2
     
    30
    Linz právě vstřelil branku!
    GERNOT TRAUNER si naběhl na krásný centr z rohového kopu a parádní hlavičkou o vzdálenější pravou tyč vrátil domácí tým zpět do zápasu!
     
    28
    Linz se pokusil bleskově odpovědět a vrátit se zpět do zápasu, jenže žádný z jeho hráčů se i přes obrovskou snahu v pokutovém území Salzburgu do zakončení nedostal.
    27. Amadou HAIDARA - 0:2
     
    27
    Salzburg právě vstřelil branku!
    AMADOU HAIDARA si na levé straně šestnáctky zpracoval míč po odvráceném centru ze standardní situace, navedl si ho na pravačku směrem ke středu hřiště a nádhernou technickou střelou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Salzburg vede rázem 2:0.
     
    25
    Linz rozehrál na levém křídle rohový kop a následný centr fotbalisté Salzburgu dokázali odvrátit.
     
    22
    Hra má sice tempo, jenže zatím marně čekáme na nějakou velkou šanci, po které by byla druhá branka na spadnutí.
     
    20
    Reinhold Yabo se snažil vybojovat míč pro Salzburg, jenže to v osobním souboji přehnal s důrazem a hlavní rozhodčí Gerhard Grobelnik mu odpískal faul.
     
    17
    Munas Dabbur si nabíhal na pěknou přihrávku Amadoua Haidary, jenže nemohl postupovat směrem na domácí brány kvůli zdviženému praporku pomezního rozhodčího.
     
    15
    Ze zápasu uběhlo téměř úvodních patnáct minut a Salzburg zatím na hřišti Linze potvrzuje roli papírového favorita.
     
    12
    Salzburg právě vstřelil branku!
    MUNAS DABBUR zamířil z pokutového kopu k pravé tyči a Salzburg se ujímá vedení 1:0!
     
    11
    Philipp Wiesinger fauloval v pokutovém území Hannese Wolfa a Salzburg bude zahrávat po deseti minutách dnešního zápasu penaltu!
     
    9
    Xaver Schlager zahrál při zpracování míče rukou a hra byla přerušena. Fotbalisté Linze mohou v klidu rozehrávat.
     
    7
    Philipp Wiesinger odvedl v obraně dobrou práci, když útočnou snahu Salzburgu zastavil za cenu rohového kopu, který vzápětí žádnou brankovou příležitost hostí nepřinesl.
     
    4
    Peter Michorl se dostal ke střele po dobré přihrávce Jamese Hollanda, jeho pokus ale pro změnu zamířil vysoko nad.
     
    3
    Yusuf Otubanjo se v dresu Linze dostal k první střele zápasu a jeho přízemní pokus minul bránu Salzburgu.
     
    1
    Utkání začalo a Salzburg hned v první minutě utkání vybojoval rohový kop, který rozehrál Hannes Wolf, jeho následný centr ale žádné nebezpečí pro domácí bránu nepřinesl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, Otubanjo, Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Pogatetz, Wostry, Jamnig, S. Tetteh, Erdogan, Frieser.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Onguéné, Pongračić, Ulmer – Haidara, Schlager, Yabo – Dabbur, H. Wolf, Minamino.
    Náhradníci: Walke – Samassékou, Prevljak, Ramalho, Junuzović, Gulbrandsen, Mwepu.

    Rozhodčí: Gerhard Grobelnik. Asistenti: Andreas Witschnigg, Sebastian Gruber. Čtvrtý rozhodčí: Walter Altmann.

     
    Program 12. kola rakouské Bundesligy uzavře v neděli večer zápas, v němž Linz přivítá na domácím stadionu Red Bull Salzburg. Možná byste čekali, že hosté budou obrovským favoritem zápasu, jenže LASK Linz se před střetnutím proti vedoucímu celku tabulky nachází na fantastickém třetím místě. Pokud by St. Pölten navíc v jednom ze tří dnešních zápasů klopýtl, Linz se může v případě výhry v lize posunout na druhé místo. Domácí budou vstupovat do utkání s dvěma výhrami v řadě, zatímco Salzburg třemi, prodloužit ji ale oba nemohou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 30. Trauner, 45. Goiginger, 58. Otubanjo – 12. Dabbur (pen.), 27. Haidara, 84. Prevljak

    Karty:   75. Holland (LIN), 77. Michorl (LIN), 90+3. Trauner (LIN) – 57. Onguéné (SLZ), 85. Prevljak (SLZ)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:12.
    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger (90+2. S. Tetteh), Otubanjo (81. Frieser), Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Pogatetz, Wostry, Jamnig, S. Tetteh, Erdogan, Frieser.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Lainer, Onguéné, Pongračić, Ulmer – Haidara, Schlager, Yabo (67. Junuzović) – Dabbur, H. Wolf (83. Gulbrandsen), Minamino (72. Prevljak).
    Náhradníci: Walke – Samassékou, Prevljak, Ramalho, Junuzović, Gulbrandsen, Mwepu.

    Rozhodčí: Gerhard Grobelnik. Asistenti: Andreas Witschnigg, Sebastian Gruber. Čtvrtý rozhodčí: Walter Altmann
    bahis siteleri