Slavia – Mladá Boleslav 0:4 (kon.) | Příbram – Plzeň 3:2 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 0:0 (kon.)
Sparta – Hr. Králové 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Teplice 3:2 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
0:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Pondělí 29.10.2018, 13:00 • MěS Jeronýmova, Liberec • Juniorská liga – Čechy • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Slovan Liberec a Bohemians Praha 1905.
     
    FC Slovan Liberec

    Fotbalisté Liberce se v letošním ročníku opírají o velice povedené výkony, které zatím stačí na průběžnou třetí pozici skupiny A. Liberec navíc drží třízápasovou šňůru bez ztráty bodu, nejprve v těžkém zápase zdolal Mladou Boleslav, posléze si poradil s Hradcem Králové, který rozstřílel poměrem 5:1, a aby toho nebylo málo, tak Slovan zdolal také druhý tým tabulky, kterým jsou Teplice. Liberec se zároveň opírá o velice produktivní útok, který si drží průměr necelých tří branek na utkání. Liberec je na domácím stadionu ale zranitelný, odehrál zde pět zápasů, přičemž hned dvakrát prohrál. Nejprve nestačil na Teplice, posléze vysoko prohrál proti pražské Spartě.
     
    Bohemians Praha 1905

    Na opačné straně se nachází pražská Bohemka, která pro změnu okupuje přesné střed tabulky, tedy šestou pozici. Klokani v minulém zápase ukončili dvouzápasovou šňůru bez výhry, na domácím stadionu totiž zdolali Příbram, která se musela smířit s porážkou 2:4. Bohemians mají na svém kontě dvacet bodů, avšak na vedoucí Spartu ztrácí sedm bodů. Zároveň se hostující tým dnešního utkání trápí v obraně, která inkasovala už třiadvacet branek. Jsou to překvapivě domácí zápasy, ve kterých Bohemka častěji inkasuje. Na hřištích soupeřů zatím inkasovala pouze šestkrát, což je po Teplicím vůbec nejméně.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Hnízdil – Köstl, Ulbrich, Lehoczki, Prokš (C), Nešický, Fukala, Kazda, Mashike, Vuklišević, Gembický
    Náhradníci: Franc – Blažek, Lábek, Petr, Michal

    Bohemians Praha 1905: Kouba – Farkaš, Václavík (C), Jindřišek, Bartek, Rothe, Vaníček, Hlinák, Vodháněl, Le Tuan, Vetešník
    Náhradníci: Fiala – Vrána, Buneš, Nátr, Horizrál

    Rozhodčí: Rejžek – Novák, Arnošt.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Ihned v úvodu jsme sledovali celkem zdlouhavou rozehrávku Slovanu, po které se na druhou stranu dostal Gembický, jehož přihrávku pod sebe odvrátil Rothe.
     
    4
    Posléze se s míčem na druhou stranu dostal Lehoczki, který zkoušel najít kolegu Nešického, který se k hracímu předmětu vůbec nedostal.
     
    5
    Bohemians zahrávali rohový kop, který ale nebyl zrovna povedený. Domácí obrana v poklidu zasáhla, Liberec to zkouší rychlým protiútokem.
     
    6
    Posléze jsme byli svědky nedovoleného zákroku, po kterém skončil na zemi Gembický. Toho velice ostrým způsobem sestřelil hostující Hlinák.
     
    7
    Samotné rozehrávky z vlastní obranné poloviny se ujal Ulbrich, který rozehrál nakrátko. Posléze si domácí vybojovali další rohový kop.
     
    8
    Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, na který si na přední tyči nabíhal Lehoczki. Jeho hlavička se ještě otřela o záda protihráče.
     
    9
    Logicky se konal další rohový kop, opět od pravého praporku. Tentokráte se do zakončení dostal Fukala, který z dobré pozice zamířil vysoko nad branku.
     
    10
    Po pravém křídle se hnal rychlonohý Vaníček, kterého nakonec zastavil pozorný Vuklišević. Domácí obránce nakonec ještě vybojoval faul.
     
    11
    Klokani se rozhodli napadat rozehrávku soupeře, což přineslo zablokovanou přihrávku, po které bude soupeř ještě vhazovat.
     
    12
    Individuálním způsobem to před malým momentem zkoušel Prokš, který se málem dostal až do vápna. Před samotnou hranicí ho zastavil Vaníček.
     
    13
    K rozehrávce standardní situace se postavil Nešický, který to zkoušel přímo na bránu. Jeho technický projektil nakonec vystoupal nad břevno.
     
    14
    Na druhé straně se do otevřené obrany dostával Vaníček, který se pokoušel předat Vodhánělovi, před kterým ale výborně zasáhl Lehoczki.
     
    15
    Farkaš si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal na jistotu za brankovou čáru. Slovan si tak vybojoval další roh, který vyboxoval Kouba.
     
    16
    Prokš našel svojí přihrávkou dobře postaveného Nešického, který to zkusil ze vzduchu. Kouba musel k tyči, kde tento projektil musel vyrážet.
     
    17
    O pár vteřinek později musel hostující brankář opět do akce, tentokráte vyrážel střelu nad břevno. Liberec to zkusí opět prostřednictvím rohového kopu.
     
    18
    Po něm si míč na pravačku navedl Ulbrich, jehož technická navštívenka směřovala přímo doprostřed branky, kde pochopitelně byl Kouba.
     
    19
    Kolmice směřovala na levou stranu, kde se nacházel Gembický. Tem si počkal na náběh Ulbricha, před kterým na poslední chvíli zakročil Farkaš.
     
    20
    Další zakončení si přichystal domácí Nešický, který z místa zamířil přímo doprostřed branky. Další snadná práce pro hostujícího brankáře.
     
    21
    Daleko z branky se vydal brankář Kouba, který nakonec byl před Mashikem dříve u balónu. Posléze odražený míč musela odklízet obrana Bohemians.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím branku nepřinesla. Jednoznačně aktivnější jsou domácí, kteří zatím marně ostřelují Koubu.
     
    23
    Velká šance Slovanu! Mashike dokázal zalepit neposedný míč, poté ho přiťukl lépe postavenému Nešickému, kterého dokázal vychytat Kouba.
    23. Kouba a jeho skvělý zákrok.
     
    24
    Posléze si drobným faulem pomohl hostující Jindřišek, který ve středu hrací plochy fauloval Fukalu. Následovat bude standardka z hlouby pole.
     
    29
    Klokani jsou stále dopředu naprosto bezradní. Domácí si i tentokráte dokázali pohlídat výpad po levém křídle, nyní má míč na kopačce Prokš.
     
    30
    Hlinák si chtěl hodit míč do běhu, jenomže tento záměr se nepodařilo zrealizovat k dokonalosti. Balón totiž skončil až u brankáře Hnízdila.
     
    31
    Bartek si zcela zbytečně zkomplikoval život, domácí tak vybojovali rohový kop, po kterém nebezpečně centroval Köstl, který ale nikoho nenašel.
     
    32
    Posléze si brankář Kouba vyzkoušel jednu z mnoha rozehrávek od své svatyně. Dalekonosný odkop směřoval na levou stranu, kde se ho nikdo nedotkl.
     
    33
    Nešický se chtě manévrem zbavit Hlináka, což se ale nepovedlo. Klokani se s míčem na kopačkách moc dlouho neohřáli, soupeř podniká protiakci.
     
    34
    Nadějné přečíslené nakonec končí kvůli prudké přihrávce na Gembického, který na ní nedosáhl. Kouba tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    35
    Vaníček se nedokázal protáhnout kolem Fukaly, který ihned po zisku míče zahájil rychlý kontr. Velmi dobře ale vystoupil Jindřišek, který zamezil akci.
     
    35
    Je tu pokutový kop pro domácí!
    35. Penaltový zákrok.
     
    36
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy Mashike, který zvolil střelu k pravé tyči, kam se vrhl také Kouba, který tak penaltu chytá!
    36. Neproměněná penalta.
     
    37
    Bohemians tak přežili další kritický moment, skóre je i nadále bezbrankové. Před malým momentem se Köstlovi nepodařilo oslovit právě Mashikeho.
     
    38
    Klokani se konečně dostali k souvislejší práci s míčem na útočné polovině. Na levé straně ale fauloval Nešický, na pořadu dne bude standardní situace.
     
    39
    Nadýchaný centr nakonec skončil na hlavě urostlého Köstla, který poslal míč ven z pokutového území. Posléze si s míčem zahrál také brankář Kouba.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Zničehonic sympatická šance hostů! Nejprve to Vaníček zkoušel z ostrého úhlu, Hnízdil pouze vyrazil míč za sebe, kde číhal Le Tuan, jehož hlavičku zastavil na brankové čáře jeden z protihráčů.
     
    43
    Hlinák měl kolem sebe dostatek prostoru, následně si míč potáhl do pokutového území, kde se k němu včas dokázal dostat Hnízdil.
     
    44
    Liberec zahrával rohový kop z levé strany. Rozehrávka nakrátko přinesla centr od Gembického, který svojí nabídku poslal přímo do náruče Kouby.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Směrem dopředu byl aktivnější Slovan, který si vytvořil řadu zajímavých příležitosti. Tu největší měl forvard Mashike, který ale pokutový kop neproměnil. Hostující brankář Kouba jednoznačně drží svůj celek, na druhé straně neměl Hnízdil zrovna moc práce. Klokani byli většinu času naprosto neškodní, jediná vyložená šance přišla od Le Tuana, který ale svůj celek do vedení neposlal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Anh Le Tuan, přichází Michal Vrána.
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Petr Rothe, přichází Matyáš Buneš.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Poprvé ve druhém poločase se k míči dostal brankář Hnízdil, který ho poslal na druhou stranu hrací plochy, kde se ho ale nedotkl nikdo ze spoluhráčů.
     
    49
    Poté si u postranní čáry pomohl faulem Fukala, který poslal k zemi Vránu. Bohemians okamžitě rozehráli, Bartek přenesl hru na pravou stranu.
     
    50
    Posléze to chytrým způsobem zkoušel Nešický, který chtěl přehodit vracejícího se brankáře, jenomže míč skončil nad brankou.
     
    51
    Bartek se dostával s míčem do zajímavé pozice, včas se ale vrátil domácí Lehoczki, který balón ustřelil přímo do rukavic brankáře Hnízdila.
     
    52
    Klokani se zmohli pouze na odkop na druhou stranu, kde číhal pozorný Hnízdil. Ten pouze přiťukl vedle stojícímu spoluhráči jménem Ulbrich.
     
    53
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Slovan. Rozehrávku si nakonec vzal na starost Nešický, jehož nepovedený centr nepřinesl nic vážnějšího.
     
    54
    Posléze se k hlavičce dostal Lehoczki, který posléze ještě reklamoval teč protihráče. Sudí to potvrdil, následovat bude třetí roh v krátkém časovém sledu.
     
    55
    Vodháněl ztratil u postranní čáry balón, posléze chtěl odstrčit Nešického, což se nepovedlo. Přihrávku na Mashikeho ale zablokoval poslední obránce.
     
    56
    Ulbrich zkoušel odkopnout míč na druhou stranu hrací plochy, kde se k němu dostal Bartek. Ten svojí přihrávkou našel Vetešníka, který mířil vedle.
     
    57
    Hnízdil se tentokráte rozhodl rozehrát nakrátko, posléze obdržel míč opět na nohu, načež se v tomto případě rozhodl odkopnout vzduchem.
     
    58
    Nešický se dostal do dobré pozice, jenomže místo střely ještě hledal spoluhráče, což dělat neměl. Akce Liberce je tak u konce.
     
    59
    Bartek měl na levém křídle hodně prostoru, míč se mu podařilo poslat do šestnáctky, kde se hosté marně dožadovali odpískání pokutového kopu.
     
    60
    Ulbrichovi se podařilo vyvézt míč k půlící čáře, kde ale kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů. I tak Slovan vybojoval autové vhazování.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Druhý poločas je o poznání vyrovnanější, vyložené šance ale nejsou na pořadu dne.
     
    62
    Po delší době se nám připomněl Gembický, který si potáhl míč k pokutovému území, kde jeho přízemní střela skončila vedle branky.
     
    63
    Klokani se před malým momentem dostali k delší práci s míčem, poté ale následovala kolmice za obranu, kterou nikdo z hostů nepochopil.
     
    64
    Gembický si neporozuměl s Prokšem, kterému uskočil míč daleko od kopačky. Posléze k nedovolenému zákroku sáhl domácí Kazda.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Darek Farkaš (Bohemians Praha 1905).
     
    65
    Kouba se opět zmocnil rozehrávky od své branky, kterou poslal kousek za polovinu hřiště. Tam v hlavičkovém souboji uspěl domácí Vuklišević.
     
    66
    Mashike zkoušel narazit Kazdovi, což ale přečetl pozorný Jindřišek, který se záhy zbavil míče. To vadit nemuselo, Nešický se totiž nedostal před Vodháněla.
     
    67
    Tentokráte se Fukala přibližoval k pokutovému území, po jehož kolmici prodlužoval míč za sebe Mashikee. Za ním se ale nenacházel nikdo z kolegů.
     
    68
    Posléze to Köstl zkoušel nákopem za obranu, kam si nabíhal Mashike, kterému ale nevyšlo zpracování míče, čehož využil hostující Vrána.
     
    69
    Slovan má v posledních vteřinách výraznou územní převahu, nicméně stále to ke kýžené brance nevede. Hnízdil je už několik minut bez práce s míčem.
     
    71
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vetešník, přichází Peter Horizrál.
     
    72
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matyáš Kazda, přichází Petr Petr.
     
    74
    Mashike si nevěřil na průnik podél postranní čáry, raději tak vrátil míč na kopačku Nešickému, který pro změnu přihrál vedle stojícímu Prokšovi.
     
    75
    Kouba nepředvedl zrovna jisté vyběhnutí pro míč, málem se k němu dostal Gembický, před kterým nakonec zasahoval pozorný obránce Farkaš.
     
    76
    Po delší době jsme se dočkali kloudnějšího zakončení. Kouba musel ke své pravé tyči, kde míč vyrazil do strany. Klokani to zkouší středem hřiště.
     
    77
    Slovan mohl jít do vedení! Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí Gembický, jehož fantastická rána narazila pouze do horní konstrukce.
    77. Velká šance domácích.
     
    78
    Jindřišek výborně vystoupil z obrany, posléze se do šestnáctky dral Buneš, který centroval pouze k Lehoczkimu, jenž poslal balón do bezpečí.
     
    79
    Vrána si gestem ruky řekl o přihrávku na pravou stranu, kde ještě hledal naběhnuvšího Vodháněla, který si v souboji s protihráčem pomáhal rukama.
     
    80
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Tom Ulbrich, přichází Jan Blažek.
     
    81
    Střídající Petr se zapojil do rychlé akce, na jejíž konci byl centr na Mashikeho. Domácí forvard zakončoval akrobaticky do zad protihráče.
     
    82
    Fukala se postaral o autové vhazování od pravé postranní čáry. Posléze se do pokutového území dostával právě Blažek, který nevybojoval ani roh.
     
    83
    Přihrávka na Petra byla příliš dlouhá, míč se tak ocitl za postranní čárou. Posléze na zemi skončil jeden z hostů, kterého ostře přišlápl obránce Köstl.
     
    84
    Nakonec se jednalo o Vodháněla, který se zdá být v pořádku. Mezitím hosté rozehráli volný kop, Bartek přenášel hru k pravé postranní čáře.
     
    85
    Na hranici ofsajdu si naběhl na přihrávku Bartek, který v šestnáctce našel lépe postaveného Buneše, jehož střelu musel Hnízdil vyrážet před sebe.
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Jan Vodháněl, přichází Dominik Nátr.
     
    88
    Köstl zkoušel z první prodloužit míč na Mashikeho, který se ale nacházel v ofsajdovém postavení, čehož si pochopitelně všiml pomezní rozhodčí.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Klokani najednou začali hrát, avšak do vyložené šance se stále nemohou dostat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Nátr si počkal na náběh Barteka, který vybojoval autové vhazování. Jedna z posledních akcí tohoto zápasu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což se určitě nečekalo. Druhý poločas nám nabídl o něco vyrovnanější bitvu, avšak opět měl územní převahu Liberec. Ten stále narážel na pozornou soupeře, navíc se kvalitním výkonem prezentoval také brankář Kouba. Klokani byli v tomto dějství o něco aktivnější, několikrát musel do akce také Hnízdil, který dnes ale neměl moc práce. Bezpochyby největší šanci zápasu měl domácí Mashike, který už v prvním poločase neproměnil pokutový kop. (14:51:07)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   64. Farkaš (BOH)

    Neproměněná penalta: 36. Mashike (LIB), brankář Kouba zneškodnil


    FC Slovan Liberec: Hnízdil – Köstl, Ulbrich (80. Blažek), Lehoczki, Prokš (C), Nešický, Fukala, Kazda (72. Petr), Mashike, Vuklišević, Gembický
    Náhradníci: Franc – Blažek, Lábek, Petr, Michal

    Bohemians Praha 1905: Kouba – Farkaš, Václavík (C), Jindřišek, Bartek, Rothe (46. Buneš), Vaníček, Hlinák, Vodháněl (85. Nátr), Le Tuan (46. Vrána), Vetešník (71. Horizrál)
    Náhradníci: Fiala – Vrána, Buneš, Nátr, Horizrál

    Rozhodčí: Rejžek – Novák, Arnošt
    bahis siteleri