Gijón – Eibar 2:0 (kon.) | Villanovense – Sevilla 0:0 (kon.) | Celta Vigo – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Almería – Villarreal 3:3 (kon.) | Cádiz – Espanyol 2:1 (kon.) | Santander – Real Betis 0:1 (kon.)
konec
UD Almería
3:3 (0:0)
Villarreal CF
Čtvrtek 01.11.2018, 18:30 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španělský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu další zápasy 1/16 finále, my budeme společně sledovat souboj mezi UD Almería a Villarreal CF.
     
    UD Almería

    Fotbalisté Almeríe se ve druhé lize zatím nacházejí na průběžné deváté pozici, momentálně ztrácí na vedoucí Málagu propastných jedenáct bodů. Almería se v posledních zápasech potýká s kolísavou formou, poslední tři zápasy totiž přinesly jednu výhru, remízu a také porážku. V minulém kole se udál právě nepříznivý výsledek, neboť domácí celek dnešního utkání neuspěl na hřišti Granady, která vstřelila branku až minutu před koncem zápasu. Alméría se zatím opírá o celkem dobrou defenzívu, která si drží průměr necelé jedné obdržené branky na utkání. Špatně na tom není ani útok, avšak dvanáct branek z jedenácti zápasů taky není zrovna slavná vizitka.
     
    Villarreal CF

    Na opačné straně se nachází prvoligový Villarreal, který se v letošním ročníku výsledkově trápí. Žlutá ponorka momentálně okupuje až sedmnáctou pozici, což vedení klubu určitě nečekalo. Hostující tým dnešního utkání zatím nasbíral devět bodů, což dělá jednobodový náskok na sestupové pásmo. Villarreal navíc z posledních čtyř ligových zápasů získal jeden jediný bod, poslední vítězství je staré více než měsíc. Žlutá ponorka se v letošní sezóně trápí v ofenzívě, která je třetí nejhorší v celé soutěži. Překvapivě špatně na tom není ani obrana, která inkasovala deset branek, což je třeba méně, než kolik inkasoval Real Madrid, či Barcelona.
     
    Úvodní sestavy:

    UD Almería: Fernando – Adri, Trujillo (C), Callejón, Martos – Eteki, Abenza – Narváez, Chema, Lin – Caballero
    Náhradníci: Hinojo – Arzura, Corpas, Gassama, Lopez, Rioja, Romera

    Villarreal CF: Fernández – Llambrich, Gaspar (C), Ruíz, Quintilla – Iturra, Cazorla – Chukwueze, Raba, Layún – Sansone
    Náhradníci: Asenjo – Cáseres, Fornals, Moreno, Mori, Alfonso, Trigueros

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Také Almería se poprvé dostala k míči, přičemž Lin spolupracoval s Chemou. Nakonec je z toho zisk autového vhazování, o které se postará Martos.
     
    4
    Na druhé straně to centrem do pokutového území zkoušel Chukwueze, který našel pouze nohu Callejóna, který odvrátil možné nebezpečí.
     
    5
    Žlutá ponorka rozjela celkem zdlouhavou kombinaci v oblasti středového kruhu. Posléze musel na dlouho nohu zasahovat Ruíz, který poslal míč do zámezí.
     
    6
    Raba se dostal s míčem za Etekiho, jenomže posléze nedokázal předat naběhnuvšímu Layúnovi. Míč skončil za autovou čárou, aut pro domácí.
     
    7
    Na druhé straně jsme sledovali centrovaný míč z kopačky Lina, jehož nabídka skončila na noze Gaspara, který z první odklidil k Iturrovi.
     
    8
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Chukwueze, který poslal k zemi Martose. Almería okamžitě rozehrála, postaral se o to obránce Callejón.
     
    9
    S míčem si pohrál také brankář Fernando, který raději poslal míč na druhou polovinu, kde se ale v ofsajdovém postavení zjevil kolega Caballero.
     
    10
    Quintilla ještě dokázal zachytit míč na hrací ploše, který posléze otřel o nohu Adriho, aby skončil za postranní čárou. Villarreal má k dispozici aut.
     
    11
    Ve středu hrací plochy se Eteki pokoušel prodrat kolem Raby, který ale fauloval. To pochopitelně viděl také sudí, který okamžitě nařídil volný kop.
     
    12
    Chukwueze našel za pokutovým územím lépe postaveného Rabu, který naznačil střelu, jenomže hraničním zákrokem si pomohl Trujillo, o faul se ale nejednalo.
     
    13
    Naopak jsme sledovali standardku v podání domácích. K míči se postavil Chema, který trefil pouze zeď. Následovat bude rohový kop z levé strany.
     
    14
    Cazorla našel hezkým pasem Layúna, který ale neměl na práci potřebný prostor. Dobře zasáhl Adri, od kterého se hrací předmět odrazil do zámezí.
     
    15
    Posléze Villarreal kombinoval v blízkosti pokutového území, nicméně Martos si pohlídal náběh Chukwuezeho. Almería se zmohla pouze na odkop.
     
    16
    Gaspar chytře vyvezl míč na útočnou polovinu, načež v šestnáctce našel naběhnuvšího Sansoneho, jehož rána levačkou přinesla první zakončení tohoto zápasu.
     
    17
    Tohle už byla gólovka pro hosty! Chukwueze dokázal milimetrovou přihrávkou najít Sansoneho, který ale nevyzrál na Fernanda. Posléze s dorážkou neuspěl ani Raba.
    17. Sansone nevyzrál na Fernanda.
     
    18
    Sansone přihrál lépe postavenému Chukwuezemu, kterému rána vůbec nesedla, což ale málem hrálo do karet prvně jmenovanému, který ale na míč nedosáhl.
     
    19
    Žlutá ponorka podnikla další rychlý výpad, nicméně byl až moc rychlý. Sansone navíc nenačasoval přihrávku na Llambricha, který se ocitl v ofsajdu.
     
    20
    Fernando poslal odkop od branky až na Caballera, který ale v hlavičkovém souboji neuspěl. Posléze se k volnému míči dostal velezkušený Cazorla.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Villarreal je ale o poznání aktivnější, domácí spíše čekají na rychlé protiútoky.
     
    22
    Nedovoleným zákrokem si nyní pomohl Trujillo, který zezadu fauloval Sansoneho. Hosté se vrací zpět k míči, o rozehrávku se postará Quintilla.
     
    23
    Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitl Layún, kterého uvnitř středového kruhu fauloval Abenza. Almería nyní hodně často kouskuje hru.
     
    24
    Martos měl na centr z levé strany hodně času, nicméně ve vzduchu zasahoval Gaspar. Posléze se ke střele dostal Narvaez, který vybojoval roh.
     
    29
    Adri vyvezl míč na útočnou polovinu, kde ale dlouho nevydržel. Nakonec se odhodlal ke zpětné přihrávce na Trujilla, který váhá s rozehrávkou.
     
    30
    Caballero nakonec dokázal prostrčit míč na levou stranu, odkud přiletěl před branku velice nebezpečný centr, který málem zasunul do brány Lin.
     
    31
    Na druhé straně jsme sledovali velice rychlý protiútok, při kterém se do slibné šance dostal Raba, který ale z hranice šestnáctky trefil pouze prostředek brány.
     
    32
    Layún to nemyslel vůbec špatně, jeho prudký centr směřoval ke vzdálenější tyči, na který ale nabíhající Llambrich nedosáhl. Fernando bude vykopávat.
     
    33
    Almería se nyní dostala ke kombinaci na útočné polovině, jenomže Chema nahrál hned prvnímu protihráči, který nedokázal konstruktivně přihrát.
     
    34
    Raba se mohl řítit sám na bránu, avšak tento záměr nakonec překazil praporek pomezního, který signalizoval ofsajdové postavení hostujícího hráče.
     
    35
    Villarreal nevyužil další vyloženou šanci! Layún našel na malém vápně úplně volného Cazorlu, který z první vypálil zhruba metr nad branku.
    35. Cazorla selhal v šanci.
     
    36
    Na druhé straně musel zasahovat Fernández, který ale zakončení od Narvaeze dokázal pokrýt. Hostující brankář rozehrál na jistotu do strany.
     
    37
    Dostali jsme se do celkem poklidnější pasáže, která momentálně nabízí kombinaci Villarrealu. Hra se přesunula na levou stranu, kde číhá Quintilla.
     
    38
    Chema zkoušel průnikovou přihrávkou nalézt Abenzu, nicméně kolmice byla příliš dlouhá, proto skončila v zámezí. Fernández bude rozehrávat.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Žlutá ponorka zahrávala rohový kop, o který se z pravé strany postaral Layún. Ten rozehrál do malého vápna, kde ale dokázal zakročit Trujillo.
     
    43
    Llambrich se chtěl vydat podél postranní čáry, kde ho ale čistým způsobem zastavil Martos, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Angel Trujillo (UD Almería).
     
    44
    Jenomže jeho vzdušná nabídka minula prostor, ve kterém se nacházel Narvaze. K míči se tak dostal hostující celek, který rozjel kombinaci.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nenabídl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem zajímavou podívanou, ve které měl navrch hostující celek, který si vytvořil několik hodně slibných příležitostí, které ale neskončily v síti. Almería se směrem dopředu dlouho hledala, nakonec skončila u náznaků, které logicky nemohly Fernándeze vyplašit. Druhý poločas bude jistě hodně zajímavý, oba celky ale musí dbát na to, že se bude konat i odvetný zápas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Poprvé ve druhém poločase se dostal k míči brankář Fernández, který posléze poslal kulatý nesmysl doleva, kde si faulem pomohl Quintilla.
     
    49
    K míči se dostala hostující obrana, která rozjela kombinaci v oblasti středového kruhu. Posléze to Gaspar zkoušel nákopem na Sansoneho, který se nacházel v ofsajdu.
     
    49
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    49
    Žlutou kartu dostává Mario Gaspar (Villarreal CF).
    50. Penaltový zákrok.
     
    51
    Nicméně rozehrávka pokutového kopu bude chvíli trvat, neboť jeden z domácích stále leží na zeleném pažitu, neboť ho vysokou nohou zasáhl Gaspar.
     
    52
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Pablo Caballero, přichází Sekou Gassama.
     
    52
    Almería právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K oné rozehrávce pokutového kopu se postavil NUNEZ CHEMA, který vypálil k levé tyči, kam se vydal také Fernández, který byl na tento projektil příliš krátký.
    52. CHEMA - 1:0
     
    53
    Žlutá ponorka se tak dostává do nepříjemné situace, nicméně stále je ve hře odvetný zápas. I tento výsledek může v konečném součtu přinést postup Villarrealu
     
    54
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Miguel Juan Llambrich, přichází Alfonso Pedraza.
     
    55
    Následně to z velké vzdálenosti zkoušel střídající Gassama, který ale mířil hodně vedle brány. Fernández nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    56
    Ruíz si počkal na náběh Layúna, který mu okamžitě narazil zpět. Poté jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde byl včas u míče Callejón.
     
    57
    Fernando se tak ujal odkopu od své branky, po kterém se podél autové čáry vydal Quintilla, který se nakonec ocitl s míčem za postranní čárou.
     
    58
    Posléze si Villarreal vybojoval standardní situaci, kterou okamžitě rozehrál Cazorla. Míč se přesunul na pravou stranu, kde si Layún nevěřil na průnik kolem Martose.
     
    59
    Momentálně sledujeme celkem nezáživnou pasáž hry. Hosté mají i nadále míč na svých kopačkách, v tuto chvíli s ním kombinují na vlastní polovině.
     
    60
    Poté jsme sledovali dalekonosnou kolmici v podání Cazorly, která měla za obranou najít Sansoneho. Další ofsajd, i v tomto případě zcela jasný.
     
    61
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Daniel Raba, přichází Pablo Fornals.
     
    62
    Almería to po delší době zkusila směrem dopředu, nicméně Narvaez nakonec přihrával na vlastní polovinu, kde na přihrávku číhal Callejón.
     
    63
    Layún to zkusil k hranici pokutového území, kde se zjevil střídající Fornals. Ten nabíjel proti noze právě prvně jmenovanému, kterému se střela nepovedla.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o jednu branku. Žlutá ponorka sice má více ze hry, avšak Fernando je delší dobu bez složitějšího zákroku.
     
    65
    Posléze si Fornals neporadil zrovna úspěšně s padajícím míčem, což přineslo nedovolený zákrok, o který se postaral defenzivní záložník Iturra.
     
    66
    Gassama si nekomplikoval život, po zpracování neposedného míče přihrál pod sebe, kde se ale Martos nakonec ocitl s míčem za postranní čárou.
     
    67
    Almería mohla podniknout rychlý kontr, nakonec se ale v ofsajdu zjevili hned dva hráči. Eteki tak musel postupovat sám, načež vybojoval volný kop.
     
    68
    Až nyní se Villarreal dostal k slibnějšímu zakončení, Sansone z úhlu nevyzrál na brankáře Fernanda. Žlutá ponorka má k dispozici druhý roh.
     
    68
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnání! Nejprve to Fornalsovi nevyšlo s kolmicí na Sansoneho, posléze se k odraženému míči dostal SANTI CAZORLA, který si ho navedl na pravou nohu a poté náramným způsobem zamířil pod do vzdálenější šibenice, kam Fernando nedosáhl.
    68. CAZORLA - 1:1
     
    69
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Adri, přichází Jose Corpas Serna.
     
    74
    Po delší době se k míči dostal také brankář Fernández, který rozehrál po zemi do strany. Jeho kolegové se postupně dostávají na útočnou polovinu.
     
    75
    Almería se stála do hluboké defenzívy, Layún tak musel volit zpětnou přihrávku, po které se Cazorla pokoušel najít Sansoneho, což ale nevyšlo.
     
    76
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Gerard Moreno.
     
    77
    Nyní měl domácí Chema překvapivě hodně prostoru, ránu ale poslal vysoko nad branku. Fernández pouze zkontroloval dráhu letu balónu.
     
    78
    Nakonec to domácí zkusili rychlým výpadem, který na pravém křídle dokázal zastavit Quintilla. Lin vybojoval pro svůj celek autové vhazování.
     
    79
    Gaspar to zkoušel nákopem na Morena, který sice vyhrál hlavičkový souboj, míč ale skončil na noze Trujilla, který odkopl na jistotu do zámezí.
     
    79
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Žlutá ponorka otáčí výsledek ve svůj prospěch! Hosté táhli akci k opačné šestnáctce, kde Sansone přiťukl na levou stranu Morenovi, jehož prudký centr si do vlastní branky srazil FRANCISCO CALLEJÓN, který razantní střelou překonal Fernanda.
    79. CALLEJÓN - 1:2
     
    80
    Domácí si tak vedení moc dlouho neužili, nyní se nenacházejí v lichotivé pozici. Villarreal totiž vede o jednu branku, navíc odvetný zápas se bude hrát na jeho hřišti.
     
    81
    Střídání v týmu UD Almería: ze hřiště odchází Mario Abenza, přichází Joaquin Arzura.
     
    82
    Poté skončil na zemi domácí Gassama, který byl nepříjemně faulován zezadu. Provinil se obránce Ruíz, který nakonec unikl hrozbě žluté karty.
     
    83
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Gassama, který prohrál souboj o míč, následně ještě přišlápl jednoho z protihráčů, což uviděl hlavní sudí.
     
    83
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Máme tu další branku v domácí svatyni! Zdánlivě nenápadnou akci táhl středem hřiště Sansone, který si počkal na náběh devatenáctiletého SAMUELA CHUKWUEZEHO, který pádil sám na brankáře. Hostující forvard zakončil o tyč, Fernando byl i tentokráte celkem bez šance.
    83. CHUKWUEZE - 1:3
     
    84
    Tak nakonec to bylo úplně jinak. Gassama byl nakonec tím faulovaným, Almería se tedy dostala ke standardní situaci, se kterou měl Fernández hodně starostí.
     
    85
    Pro domácí mohlo být opět zle, tentokráte se ale soupeři nepovedl rychlý protiútok. Almería je ale směrem dopředu hodně bezzubá.
     
    86
    Almería právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali snížení! Po rohovém kopu se dostal k zakončení Narvaez, který trefil pouze vzdálenější konstrukci. Žlutá ponorka nedokázala odkopnout míč z nebezpečného prostoru, navíc se brankář Fernández dostal pozdě do vzduchu, čehož využil SEKOU GASSAMA.
    86. GASSAMA - 2:3
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Před malým momentem se ke střele dostal Narvaez, který protáhl brankáře.
     
    90
    Almería se dostala k dalšímu rohovému kopu, který ale nebyl rozehrán zrovna ukázkově. Hosté se tak ubránili, nyní budou vhazovat z levé strany.
     
    90+1
    Villarreal si v závěru utkání pořádně zahrává! Centrovaný míč našel u vzdálenější tyče Martose, jehož prudkou střelu dokázal Fernández vyrazit.
     
    90+1
    Almería právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali vyrovnávací branky, ochozy jsou ve varu! Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, na který se vyhoupl SEKOU GASSAMA, který hlavičkou přehodil Fernándeze, jenž možná ještě spoléhal na kolegu u tyče.
    90+1. GASSAMA - 3:3
     
    90+3
    Tak to je pro hosty určitě šok, ještě před necelými deseti minutami vedli o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá ještě několik minut.
     
    90+4
    Fornals si počkal na náběh Quintilly, který se pro míč musel sklouznout, což ale nepřineslo zisk kulatého nesmyslu. Naopak Fernando bleskově rozehrál.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Yan Eteki (UD Almería).
     
    90+5
    Kdo by to čekal? Almería je v držení hracího předmětu, hosté se ještě musí strachovat o nerozhodný výsledek. Navíc si hostující Layún pomohl faulem.
     
    90+6
    K oné rozehrávce se postavil Narvaez, který chytře kroutil míč směrem do branky. Nakonec jsme ale sledovali rychlý protiútok, který na poslední chvíli zastavil Chema.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nabídlo skutečně velice zajímavou podívanou, která dokonce nabídla hned šest branek. Žlutá ponorka ještě čtyři minuty před koncem řádné hrací doby vedla o dvě branky, nicméně soupeři se podařilo během několika minut srovnat na konečných 3:3. Almería si dokonce v dlouhém nastaveném čase vytvořila několik dalších zajímavých náznaků šancí, avšak rozhodující branku jsme nakonec viděli. Žlutá ponorka tak propásla dvoubrankové vedení, nicméně stále má dvojzápas ve vlastních rukou.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:18. (20:22:27)

    David Suchý

    Branky: 52. Chema (pen.), 86. Gassama, 90+1. Gassama – 68. Cazorla, 79. Callejón (vla.), 83. Chukwueze

    Karty:   43. Trujillo (ALM), 90+4. Eteki (ALM) – 49. Gaspar (VLR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:18.
    UD Almería: Fernando – Adri (69. Serna), Trujillo (C), Callejón, Martos – Eteki, Abenza (81. Arzura) – Narváez, Chema, Lin – Caballero (52. Gassama)
    Náhradníci: Hinojo – Arzura, Corpas, Gassama, Lopez, Rioja, Romera

    Villarreal CF: Fernández – Llambrich (54. Pedraza), Gaspar (C), Ruíz, Quintilla – Iturra, Cazorla (76. Moreno) – Chukwueze, Raba (61. Fornals), Layún – Sansone
    Náhradníci: Asenjo – Cáseres, Fornals, Moreno, Mori, Alfonso, Trigueros

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    Středa 05.12.2018
    Villarreal - Almería 8:0

    Branky: 23. Ekambi, 30. Ekambi, 36. Ekambi, 45+2. Bacca, 47. Ekambi, 67. Moreno, 83. Bacca (pen.), 89. Raba

    Karty:   40. Adri (ALM), 81. Arzura (ALM)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 14:2. Střely mimo: 7:0. Rohy: 3:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
    bahis siteleri