PSG – Lille 2:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:1 (0:0)
Lille OSC
Pátek 02.11.2018, 20:45 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Paris Saint-Germain FC a Lille OSC.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Fotbalisté PSG podávají i v letošním ročníku velice zodpovědné výkony, které pochopitelně stačí na první pozici. Domácí celek dnešního utkání má za sebou jedenáct ligových utkáních, ve kterých neztratil jeden jediný bod, což přineslo osmibodový náskok na druhé Lille. Paris Saint-Germain se v posledních zápasech opravdu nachází v luxusní herní formě, poslední čtyři utkání nabídly hned patnáct vstřelených branek, to všechno bez jediné inkasované branky. PSG je pochopitelně nejproduktivnějším týmem celé soutěže, na druhou Marseille má náskok úctyhodných sedmnáct branek. Ideálně je na tom také obrana, ta zatím inkasovala pouze šestkrát, což je rovněž nejlepší počínání v celé francouzské Ligue 1.
     
    Lille OSC

    Na druhé straně se nachází Lille, které v loňském ročníku uteklo hrobníkovi z lopaty, neboť se o jeden jediný bod vyhnulo sestupu do druhé ligy. Lille je v letošní sezóně jako vyměněné, po jedenácti zápasech se totiž nachází na druhé pozici, avšak na vedoucí PSG ztrácí propastných osm bodů. Lille letos ztratilo body pouze ve třech případech, poslední ztráta přišla před více než měsícem, tehdy hostující tým dnešního utkání podlehl na půdě Bordeaux. Od té doby následuje čtyřzápasová šňůra bez ztráty jediného bodu, což dnes bude chtít PSG jistě přeseknout. Lille se v letošní sezóně spoléhá na dobré výkony obranné linie, která doposud inkasovala pouze osm branek. Lille rovněž patří ke střelecky aktivním celkům, avšak dnešní soupeř nastřílel o téměř polovinu branek více.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Buffon – Marquinhos, Silva (C), Kehrer – Meunier, Verratti, Draxler, Bernat – Di María, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Aréola – Diaby, Diarra, Choupo-Moting, Nkunku, Nsoki, Rabiot.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Soumaoro (C), Ballo-Touré – Xeka, Mendes – Pépé, Ikoné, Bamba – Leao.
    Náhradníci: Jakubech – Araújo, Dabila, Fonte, Soumaré, Pied, Maia.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Žlutou kartu dostává Fodé Ballo-Touré (Lille OSC).
     
    2
    Tak to je určitě nepříjemná zpráva pro Lille. Hned při prvním útoku soupeře jsme sledovali úvodní žlutou kartu, kterou vyfasoval obránce Touré.
     
    3
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Neymar, který to zkoušel centrem ke vzdálenější tyči, kde ale nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    4
    Posléze ještě Silva udržel míč na hrací ploše, načež kombinoval s Draxlerem. Balón se přeci jenom dostal do zámezí, domácí budou vhazovat.
     
    5
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Xeka, který poslal k zemi Verrattiho. PSG má k dispozici volný kop, avšak z velké vzdálenosti.
     
    6
    Draxler se dostal s míčem až do pokutového území, kde jeho zpětnou přihrávku zachytil Soumaoro. Lille se konečně dostalo k souvislejší kombinaci.
     
    7
    Di María u postranní čáry vyškolil Tourého, následný centr ale nedokázal poslat kolem Bamby. Posledně jmenovaný si navíc došel pro faul protihráče.
     
    8
    Hezká akce domácích přinesla přihrávku na Neymara, který ještě zkoušel spolupracovat s Verrattim. Toho ale vzorně ubránil pozorný obránce Soumaoro.
     
    9
    Celik toho směrem dopředu moc nevymyslel, naopak po jeho přihrávce fauloval Mendes, který se výroku sudího hodně divil. PSG okamžitě rozehrálo.
     
    10
    Posléze měl Neymar kolem sebe dostatek prostoru, avšak kolmice na Bernata byla příliš čitelná, čehož využil Fonte, jenž založil protiakci.
     
    11
    Nejprve si první zákrok připsal zkušený Buffon, který si pohlídal prostředek branky. Na druhé straně musel rychle z branky Maignan, který byl u míče jako první.
     
    12
    Mbappé si hezky vyměnil míč s Neymarem, poté jsme sledovali střelu pravačkou, která putovala metr vedle brány. Maignan nemusel zasahovat.
     
    13
    Lille rozjelo kombinaci na vlastní polovině, načež do Xeka zkoušel dalekonosnou kolmicí na Celika, před kterým zasáhl rychlonohý Bernat.
     
    14
    Ikoné se fantastickým způsobem dostal kolem napadajících protihráčů, následná přihrávka na Bambu přinesla zakončení hodně vedle branky.
     
    15
    Mbappého přenesení hry bylo velice přesné, posléze to individuálně zkoušel Di María, na jehož chybné vedení míče si zkušeně počkal Soumaoro.
     
    16
    PSG ještě vracelo míč na pravou stranu, kde byla přihrávka na Meuniera příliš dlouhá. Touré tak pohlídal balón, který se došoural za brankovou čáru.
     
    17
    Di María si hned dvakrát vyměnil míč s vedle stojícím Meunierem, který nakonec přihrával ke středovému kruhu, kde číhal volný kolega Draxler.
     
    18
    Nyní se Neymarovi nepodařilo kličkou zbavit napadajícího protihráče, posléze se k odraženému míči dostal Mbappé, který byl vytlačen daleko od branky.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Juan Bernat (Paris Saint-Germain FC).
     
    20
    Neymar si hodil míč daleko od kopačky, načež brazilský forvard ostře zajel do Pépého, který se pochopitelně ocitl na zemi. Tady to zavánělo žlutou kartou.
     
    21
    Hlavní sudí ještě domluvil Neymarovi, který nakonec žluté kartě unikl. K rozehrávce volného kopu se postavil Soumaoro, jenž rozehrál do strany.
     
    22
    Lille si tentokráte připravilo standardku z dobré vzdálenosti. Odpovědnost na sebe vzal Pépé, jehož centr skončil pouze na hlavě kapitána Silvy.
     
    23
    První šance tohoto zápasu! Neymarova kolmice našla naběhnuvšího Di Maríu, který šel z levé strany na brankáře. Maignan ale bleskově vyběhl, čímž zmenšil střelecký úhel.
    23. Di María nevyzrál na Maignana.
     
    24
    Neymar se zkoušel prodrat přes Fonteho, který si ale počínal patřičně důrazně. Lille podniklo rychlý protiútok, Ikoné ale nevyzrál na přesilu protihráčů.
     
    25
    PSG ještě zahrávalo rohový kop z levé strany, na který se vyhoupl Marquinhos, jehož hlavička ale neskončila v síti. Maignan bude vykopávat od branky.
     
    26
    Celik to nyní provedl hodně zkušeně, neboť se po drobném kontaktu od Neymara ocitl na zemi. Hlavní sudí pochopitelně píská ve prospěch Lille.
     
    27
    Neymar to tentokráte zkoušel kličkou ke středu hrací plochy, kde ale narazil na blok protihráčů, který pochopitelně slavil úspěch. Lille zatím brání znamenitě.
     
    28
    I tentokráte táhl akci domácího celku Neymar, který přiťukl na levou stranu Mbappému. Ten to zkoušel teatrálním pádem, který na penaltu rozhodně nestačil.
     
    29
    Bamba se dlouho s míčem neohřál, naopak se k němu dostal domácí Kehrer, který raději uklidnil hru. Paris Saint-Germain to zkouší postupnou kombinací.
     
    30
    Mbappé ještě roztáhl hru na pravou stranu, kde číhal Meunier, jehož rána z dobré pozice skončila vysoko nad brankou. Další sympatická akce domácího mužstva.
     
    31
    Maignan si tak vyzkoušel rozehrávku od své svatyně, kterou poslal na na pravou stranu, kde Pépé neuspěl v hlavičkovém souboji proti Bernatovi.
     
    32
    Xeka neúnavně napadal rozehrávajícíhl Verrattiho, který nakonec konstruktivně přihrál na Draxlera. Hosté vzorně napadají kombinaci soupeře.
     
    33
    Hezký pas směřoval na Bernata, který to ihned zkoušel centrem z první. Ten se ještě pokoušel doběhnout Meunier, od kterého se míč odrazil do rukavic Maignana.
     
    34
    Mbappé je v prvním poločase hodně troufalý. Mladičký Francouz to nyní zkusil manévrem na pravou nohu, následně se ale ocitl na zemi, načež Lille sportovně odevzdalo míč do autu.
     
    39
    Lille se dopustilo dalšího faulu, avšak daleko od své branky. I tak bude muset být hostující obrana ostražitá, u míče se totiž nachází dvojice Neymar – Di María.
     
    40
    Nakonec to na sebe vzal druhý jmenovaný, který svůj centr zakroutil mimo dosah všech zúčastněných. Lille se následně nedokázalo dostat ven z vlastní poloviny.
     
    41
    Další standardku pro změnu zahrával Neymar, který to zkoušel hodně překvapivě. Maignan s přímou střelou moc nepočítal, nakonec se ale stačil včas vrátit. Posléze jsme sledovali rohový kop, po kterém zasahoval na brankové čáře hostující brankář, který dokonce vyrazil míč do tyče.
    41. Di María nebyl daleko od branky z rohového kopu.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    43
    Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Meunier, který zcela evidentně zatáhl za dres Bambu, za což hlavní sudí opět neudělil žlutou kartu.
     
    44
    Neymar byl po delší době zastaven nedovoleně, jeho celek okamžitě rozehrál, načež si Mbappé naskakoval na centr, který nakonec podskočil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl žádnou přesnou trefu. PSG pochopitelně bylo o poznání aktivnější, avšak útočné akce pokaždé končily na pozorné obraně, nebo na brankáři Maignanovi. Domácí to navíc hodně často zkoušeli přes levou stranu, kde operuje hodně aktivní Neymar. Naopak Lille nám toho směrem dopředu moc nenabídlo, Buffon si nepřipsal žádný složitý zákrok. Vývoj prvního poločasu je nejlepší pozvánkou na druhé dějství, které bude jistě zajímavé.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Thiago Mendes (Lille OSC).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého dějství jsme sledovali rohový kop, o které se z levé strany přihlásil Neymar, jehož rychlá rozehrávka přinesla zakončení vedle brány.
     
    49
    Posléze to Celik nezvládl u pravé postranní čáry, kde adresoval přihrávku protihráči, který okamžitě rozjel útočný výpad po pravém křídle hrací plochy.
     
    50
    Neymar je v úvodu druhého poločasu hodně aktivní. Brazilec to i tentokráte vzal sám na sebe, ve finální fázi ho ale dokázal čistým způsobem zastavit Fonte.
     
    51
    Posléze Draxler úspěšně přenesl hru na pravou stranu, načež to Bernat zkoušel velice nebezpečným centrem na Neymara, před kterým zasáhl Soumaoro.
     
    52
    Před malým momentem to Di María zkoušel střílenou nabídkou, která ale nedorazila na místo určení, přízemní ránu totiž dokázal zastavit Soumaoro.
     
    53
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Rui Fonte.
     
    54
    Lille propadlo v defenzívě, za ní se dostal Meunier, který místo střely ještě hledal Mbappého, jenž na přihrávku před prázdnou bránu nakonec nedosáhl.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Marco Verratti (Paris Saint-Germain FC).
     
    55
    Další akci tentokráte domácí podnikli po levém křídle, kde Bernat našel nekrytého Neymara, který se ale ocitl v jasném ofsajdovém postavení.
     
    56
    Pépé si hodil míč přes jednoho z protihráčů, který musel sáhnout k nedovolenému zákroku. Hosté se konečně vymanili z vlastní poloviny.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Zeki Celik (Lille OSC).
     
    57
    V posledních vteřinách se hra hodně často kouskuje. Tentokráte sáhl k nedovolenému zákroku hostující Fonte, který zezadu fauloval Mbappého.
     
    58
    Záhy jsme ale sledovali nepovedený náběh střídajícího Fonteho, který se tak ocitl v ofsajdovém postavení. PSG okamžitě peláší na opačnou stranu.
     
    59
    Neymar opět předvedl výbornou kopací techniku, po několika kličkách se dostal s míčem do pokutového území, kde trefil pouze stojícího Fonteho.
     
    60
    Dnes hodně nevýrazný Draxler se připomněl velice nepovedenou střelou z větší vzdálenosti. Míč putoval vysoko nad, Maignan si další zákrok nepřipíše.
     
    61
    Bamba prováhal ideální moment na přihrávku Fontemu, na což doplatil ztrátou míče. Čistě totiž zasáhl Marquinhos, kterému navíc vypomohl Verratti.
     
    62
    Neymar to hodně často zkouší finesami, které ale nevedou k ničemu nebezpečnému. Jednu takovou přečetl Fonte, po jehož zásahu skončil na zemi Pépé.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na úvodní branku stále čekáme. Paris Saint-Germain je i nadále aktivnější, avšak tlak z úvodu druhého poločasu zřejmě skončil.
     
    64
    Mbappé sice ještě zastihl míč na hrací ploše, posléze zpětnou přihrávku zachytil Bamba, který si u rohového praporku zkušeně došel pro faul.
     
    65
    Bamba to nyní nemyslel vůbec špatně, nakonec ho u postranní čáry zastavila dvojice protihráčů, od které se balón odrazil daleko do zámezí.
     
    66
    Pařížané se celkem snadným způsobem dostali na útočnou polovinu, kde operoval s míčem Meunier. Jeho centr ale nenašel prostor, ve kterém se nacházel Neymar.
     
    67
    Mbappé se nedokázal dostat přes přehuštěný prostor, posléze soupeř podnikl rychlý protiútok, který táhl Pépé, jenž ale nevyzrál na Kehrera.
     
    68
    Také Di María není ve druhém poločase zrovna vidět. Jeden z mála jeho centrovaných balónů se snesl daleko za branku, Maignan tak bude vykopávat.
     
    69
    Rychlé rozvinutí akce putovalo na Bernata, který neměl na práci s míčem dostatek času. Celik vypíchl balón do zámezí, nakonec z toho bude další rohový kop.
     
    70
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Domácí se zaslouženě dostávají do vedení! Verrattimu vyšla riskantní přihrávka na Neymara, který okamžitě přeposlal míč na KYLIANA MBAPPÉHO. Ten se dostal za obranu soupeře, načež jeho technická střela skončila za bezmocným Maignanem, který se za projektilem pouze ohlédl.
    70. Kylian MBAPPÉ - 1:0
     
    71
    Nyní to bude mít Lille hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Nic ale není ztracené, do konce zápasu zbývá ještě dostatek času na vyrovnání.
     
    72
    Meunier si počkal na náběh Neymara, přičemž přihrávku prvně jmenovaného dokázal přečíst Soumaoro. Následoval nedovolený zákrok od Bamby.
     
    73
    Jenomže také domácí celek si pomohl faulem. Rozehrávky se ujal Touré, který s přihrávkou dlouho váhal, čehož málem využil napadající Meunier.
     
    74
    Buffon je ve druhém poločase absolutně bez práce. Velezkušený brankář si připsal pouze několik kontaktů s míčem, o žádný složitý zákrok se ale nejednalo.
     
    76
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Luiz Araújo.
     
    79
    Pépé se rychlostním způsobem dostal až ke středovému kruhu, kde ale nenahrál, což bylo osudné. Napadající Draxler se nakonec dostal k míči.
     
    80
    Posléze to opět zkoušel Pépé, který ale nevyzrál na kapitána Silvu, jenž mu do cesty strčil pravou nohu. Lille ale zůstává s míčem na útočné polovině.
     
    81
    Mbappé se výklusem dostal k obraně soupeře, před kterou ještě spolupracoval s Neymarem, nicméně tato dvojice nevymyslela nic závratného.
     
    82
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Boubakary Soumaré.
     
    83
    Na malý moment se otevřela obrana PSG, jenomže Touré odflákl přihrávku na Fonteho, kterou navíc přečetl Marquinhos. Momentálně sledujeme ofenzivní podívanou.
     
    84
    Neymar zkusil štěstí z velkého úhlu, jeho ránu ale dokázal Maignan vyrazit do boční sítě. Domácí tak zahrávali rohový kop, po kterém Soumaoro zablokoval střelu od Di Maríi.
     
    84
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že o osudu tohoto zápasu je rozhodnuto! Velký podíl práce opět udělal Verratti, který znovu předával do volného prostoru Neymarovi, který ještě spolupracoval s Mbappém. Střelec první branky okamžitě narazil NEYMAROVI zpět, jehož rána pravačkou nakonec slavila úspěch. Do dráhy letu míče možná ještě strčil kopačku jeden z protihráčů.
    84. NEYMAR - 2:0
     
    85
    Tak tohle bude pro Lille hodně složitý oříšek, pár minut před koncem prohrává už o dvě branky. Domácí tak v poklidu kráčí za dalším vítězstvím.
     
    86
    Soumaoro to zkoušel nákopem na druhou stranu, nejvýše do vzduchu se ale dostal urostlý Marquinhos, který navíc vybojoval autové vhazování.
     
    87
    Rychlý protiútok PSG zakončoval Mbappé, kterému ale rána zpoza pokutového území vůbec nesedla. Maignan se opět za míčem pouze ohlédl.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí očividně nemají dost, soupeř se musí bránit dalšímu útočnému výpadu.
     
    89
    Araújo chtěl využít nepozornosti obrany, i tak svojí střelu poslal pouze do zad obětavého Silvy, od kterého se kulatý nesmysl odrazil k vedle stojícímu Draxlerovi.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Moussa Diaby.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Adrien Rabiot.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marquinhos, přichází Stanley Nsoki.
     
    90+2
    Fonte si tělem dokázal poradit v souboji se Silvou, posléze Pépé sklepával pod sebe lépe postavenému Mendesovi, který ale tento záměr nepochopil.
     
    90+3
    Je tu pokutový kop pro Lille, v pokutovém území totiž zahrál rukou Kehrer!
     
    90+3
    Lille právě vstřelilo branku!
    Necelou minutu před koncem zápasu je sníženo! K rozehrávce pokutového kopu se postavil NICOLAS PÉPÉ, který nekompromisně zamířil k pravé tyči, kam se vydal také Buffon, který ale na prudkou střelu nedosáhl.
    90+3. Nicolas PÉPÉ - 2:1
     
    90+4
    Zápas ještě nekončí, naopak Lille vrhá všechny zbytky sil do útoku.
     
    90+5
    Už se zdálo, že se Diaby dostane do vyložené šance, nakonec pomezní rozhodčí přeci jenom zvedl praporek. Jednalo se o ofsajdové postavení.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Paris Saint-Germain neztratilo body ve dvanáctém ligovém zápase v řadě, v dnešním utkání dokázalo zdolat druhé Lille poměrem 2:1. Na úvodní branku jsme čekali sedmdesát minut, postaral se o ní Mbappé, který využil spolupráce s Neymarem. Tato spolupráce se opakovala o necelých patnáct minut později, tentokráte se v roli střelce branky zjevil právě Neymar. Už se zdálo, že PSG odejde ze zápasu s čistým kontem, nakonec ve druhé minutě nastaveného času zahrál obránce Kehrer v pokutovým území rukou, hlavní sudí tak nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Pépé, jenž tak uzavřel výsledek na konečných 2:1.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:11. (22:45:44)

    David Suchý

    Branky: 70. Mbappé, 84. Neymar (Mbappé) – 90+3. Pépé (pen.)

    Karty:   19. Bernat (PSG), 54. Verratti (PSG) – 1. Ballo-Touré (LIL), 46. Mendes (LIL), 56. Celik (LIL)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:11.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Marquinhos (90+1. Nsoki), Silva (C), Kehrer – Meunier, Verratti (90+1. Rabiot), Draxler, Bernat (90+1. Diaby) – Di María, Mbappé, Neymar.
    Náhradníci: Aréola – Diaby, Diarra, Choupo-Moting, Nkunku, Nsoki, Rabiot.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Soumaoro (C), Ballo-Touré – Xeka (82. Soumaré), Mendes – Pépé, Ikoné (76. Araújo), Bamba – Leao (53. Fonte).
    Náhradníci: Jakubech – Araújo, Dabila, Fonte, Soumaré, Pied, Maia.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    bahis siteleri