Portland – Seattle 2:1 (kon.) | New York City – Atlanta United 0:1 (kon.) | Real Salt Lake – Kansas City 1:1 (kon.)
konec
Real Salt Lake
1:1 (0:0)
Sporting Kansas City
Pondělí 05.11.2018, 04:05 • Rio Tinto Stadium, Salt Lake City • Americká MLS • Čtvrtfinále
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (06:13:05)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:11.
     
    Je dobojováno! Druhý poločas už byl o něco fotbalovější a nabídl také dvojici branek. Ta první skutečně stála za to, když se po narážečce s Kreilachem a střele z voleje prosadil slovenský záložník Rusnák. Salt Lake měl v té době mnohem více ze hry, avšak kvůli špatné rozehrávce brankáře Rimanda zničehonic inkasoval vyrovnávající trefu od Rubia, jenž byl na hřišti jen pár desítek vteřin. Potřetí už se skóre neměnilo, a tak se do odvety půjde na stavu 1:1. Favoritem na postup do konferenčního finále určitě bude Kansas, proti kterému nebude moci nastoupit vykartovaný Albert Rusnák.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lennon ještě udržel míč ve hřišti po přetaženém centru Aarona Herrery. Hosté ho přesto dokázali odkopnout až k Rimandovi, jenž rychle vrací hru před Meliu.
     
    90+3
    Zusi dvakrát nakopával z hloubi pole a v obou případech našel domácí obránce, kteří zakoplí míč do stejného místa za postranní čarou. I poslední vhazování Real přečkal a ještě může něco vymyslet.
     
    90+2
    Oba týmy moc dobře vědí, že nyní si mohou připravit výbornou výchozí pozici do odvety. Tempo hry jde zase nahoru a z přímočaré akce Kansasu resultuje rohový kop.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty.
    90. Melia pohotově zareagoval na nebezpečnou teč
     
    90
    Zusi prodloužil centr z pravého křídla na rohový kop. Obrana Kansasu odvrátila míč před vápno a nezabránila teči nepovedené dalekonosné střely, kterou musel u své levé tyče řešit až gólman Melia.
     
    89
    Yohan Croizet zleva odcentroval na Russella, který si hrudí zpracoval míč k chodidlům, ale než napřáhl levačkou, tak se před něj postavili blokující obránci Realu.
     
    88
    Snad poprvé od trefy Rusnáka se domácí dostali ke střele. Z delší vzdálenosti zkusil štěstí levý obránce Herrera, jenže Melia uprostřed branky jednoduše zakročil.
     
    87
    Střídání v týmu Real Salt Lake: ze hřiště odchází Jefferson Savarino, přichází Sebastian Saucedo.
     
    86
    Stephen Sunday odčinil svou nepřesnou přihrávku a vyhrál následný hlavičkový souboj, po kterém akce Salt Lake může pokračovat.
     
    84
    Čerstvý Baird nastartoval motory, aby dostihl míč na levém křídle. Společně s ním se ale vrátil Opara a ve skluzu srazil balón do autu.
     
    83
    Střídání v týmu Sporting Kansas City: ze hřiště odchází Dániel Sallói, přichází Gerso Fernandes.
     
    82
    Domácí fotbalisté pokračovali v akci i přes ležícího soupeře Rubia. Melia však zůstal v klidu, neboť Realu nevyšlo přenesení hry k Bairdovi.
     
    81
    Herrera ojediněle podpořil domácí útok. Kolmá přihrávka dovnitř šestnáctky plánovaného adresáta nenašla kvůli dobře postavenému Oparovi.
     
    80
    Venezuelský křídelník Jefferson Savarino se na pravém kraji velkého vápna hezky prosmýkl mezi dvěma soupeři, jenže následný centr nikdo v červeném nezachytil.
     
    79
    Herrera přenechal míč Rusnákovi, který zkontroloval situaci před sebou a přenesl těžiště hry na pravou stranu.
     
    78
    Sunday rychle dostupoval protihráče u středového kruhu, avšak podle názoru hlavního sudího to bylo s menším faulem.
     
    77
    Střídání v týmu Real Salt Lake: ze hřiště odchází Joao Plata, přichází Corey Baird.
     
    76
    Chilan Diego Rubio se opět zapsal do statistik. Tentokrát v negativním slova smyslu, neboť za faul na Espinozu viděl žlutou kartu.
     
    75
    Kvůli ošetřování zaskakujícího stopera Salt Lake se znovu několik desítek vteřin nehrálo. Do konce druhé půle zbývá poslední čtvrthodina plus nějaké to nastavení.
     
    73
    Rimando vyboxoval centr z hloubi pole a přitom zboural spoluhráče Glada. Daleko od své branky musel zároveň zasahovat proti dalekonosné ráně Grahama Zusiho.
     
    72
    Další faul už je potrestán žlutou kartou, která opět přichází pro velmi důležitého hráče ze zálohy Salt Lake. Za zbytečné podražení pyká Kyle Beckerman.
     
    71
    Zkušený arbitr Toledo odpískal domácí faul na půlící čáře. K provinilci dlouze promlouval, takže se ostatní hráči Realu bezpečně stihli vrátit k vlastní šestnáctce.
     
    70
    Sunday dal míč doleva na Platu, který se rozhodl přihrát o pár metrů dozadu na Rusnáka. Ten napřáhl z dálky, ale Meliovu branku rovněž minul.
     
    69
    Russell zpracoval přenesení hry do pravé strany a přihrál do druhé vlny na Sáncheze, jehož střela z dálky postrádala opravdu hodně přesnosti.
     
    67
    Albert Rusnák se tradičně ujal rozehrávky pátého domácího rohu. Přízemní centr na bližší tyč asi znamenal nacvičený signál, který selhal kvůli špatnému prvním doteku.
     
    66
    Salt Lake se hodně pomalu přesouval do útoku. Teď už je před pokutovým územím, ale tam čelí zformovanému obrannému bloku.
     
    65
    S domácí jedenáctkou inkasovaná branka hodně otřásla. Najednou se bojuje spíše na útočné polovině Sportingu.
     
    63
    Nákop do levého křídla obranu Realu nezaskočil. Sražený míč putoval mimo výseč a nařízen je pouze odkop od Rimandovy brány.
     
    62
    Espinoza fauloval a Kansas se zničehonic může pokusit o rychlý obrat. Na přímou střelu to však vypadá hodně daleko.
    61. Diego RUBIO - 1:1
     
    61
    Kansas City právě vstřelil branku!
    Fatální chyba v ležérní rozehrávce Rimanda zavinila vyrovnání na 1:1! Peter Vermes si může mnou ruce, neboť provedl skutečně geniální střídání. DIEGO RUBIO se poprvé dostal k míči a z dvaceti metrů ho nechytatelně vypálil ze svého pohledu k pravé tyči.
     
    60
    Střídání v týmu Sporting Kansas City: ze hřiště odchází Khiry Shelton, přichází Diego Rubio.
     
    59
    I proto se na střídačce Kansasu už chystá první střídání. Do hry každým okamžikem naskočí Diego Rubio.
     
    58
    Sporting stále hraje pouze po půlící čáru. Po změně stran se hosté na hrací ploše hodně hledají.
     
    56
    S Rusnákem to dlouhou dobu vypadalo hodně špatně. Po dlouhém ošetřování odkulhal do autu, avšak po chviličce zázračně naskočil zpět do hry.
     
    55
    Centr z rohového kopu přiletěl k Platovi, kterému se zakončení z neklidné pozice nepovedlo a Melia zasahovat nemusel.
     
    54
    Ještě předtím se pozornost přesouvá k ležícímu Rusnákovi, který se svíjí v bolestech a vypadá to, že si nechává ošetřovat pravé koleno.
     
    53
    Po obranném zákroku od Matta Beslera může domácí tlak pokračovat rohovým kopem.
    52. Albert RUSNÁK - 1:0
     
    52
    Real Salt Lake právě vstřelil branku!
    Wow, tak tohle byla nádherná fotbalová akce, která zvedla ze židel, sedadel a gaučů snad všechny, kteří ji viděli! ALBERT RUSNÁK dostal míč před pokutové území a prvním dotykem ho poslal na Kreilacha. Ten mu sklepl balón nazpátek a slovenský záložník vyslal z šestnácti metrů parádní ránu z voleje, na kterou Melia k levé tyči nedosáhl.
     
    51
    Plata se po změně stran dostává mnohem více ze hry. Teď měl dost prostoru na levé straně, ale ještě daleko před vápnem o míč znovu přišel.
     
    50
    Jestli to byli na začátku zápasu domácí, kteří se nemohli dostat na útočnou polovinu, tak nyní platí přesně to samé o klubu z Kansasu.
     
    49
    Rusnák dal míč více doleva na Platu, který byl odzbrojen a následný nákop Glada putoval ven ze hřiště, kam vrátí balón Melia.
     
    48
    Salt Lake je ze startu druhé půle rozhodně aktivnější. Několik centrovaných balónů z křídelních prostorů k ohrožení Meliovy branky ale nevedlo.
     
    47
    Rusnákův vysoký pas Plata na levé autové čáře nezískal. Zusi vhazoval a Sporting se může také pokusit zaútočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    Zaplněný dvacetitisícový stadion moc zajímavých situací zatím neviděl

     
    Je za námi první poločas, ve kterém byl Real výrazně častěji na míči, ale většinou se jednalo pouze o kombinaci na vlastní polovině. Melia nečelil ani jednomu náznaku šance, k nimž dvakrát došlo na druhé straně. Rimando musel předvést solidní zákroky proti střelám Sheltona a Gutiérreze. Do branky Salt Lake balón nepustil, a tak se odchází do šaten za trvajícího bezbrankového stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na začátku jediné nastavené minuty snaha Realu ještě pokračovala, jenomže Joao Plata byl před zpracováním přetaženého centru v ofsajdu.
     
    45
    Platovo zakončení z dobrých třiceti metrů vypadalo hodně nepovedeně. Bylo to však způsobené tečí, která způsobila rohový kop. Rusnák tentokrát centroval rovnou do vápna, ale nic z toho nebylo.
     
    44
    Khiry Shelton si šel pro přihrávku a přitom se provinil menším faulem na Lennona, takže se míč vrací na domácí kopačky.
     
    43
    Lennon si narazil s nejbližším spoluhráčem a domácí fotbalisté se už poněkolikáté vrátili o dobrých šedesát metrů k Rimandovi.
     
    42
    Rusnák byl terčem nákopu z obranné poloviny, z čehož vzešla možnost dlouhého autu pro Brookse Lennona.
     
    41
    Marcelo Silva si se svalovým zraněním sedl na trávník a všichni rychle pochopili, že bude vynuceně střídat. U postranní čáry už byl připravený jiný obránce Justen Glad.
     
    40
    Croizetův dlouhý aut byl odvrácen k Oparovi, jenž si troufl na střelu z hodně velké dálky, ale sklidil za ní jen posměch, protože balón poslal několik metrů nad břevno.
     
    39
    Z mnohem přímočařejší snahy Kansasu resultoval rohový kop Russella, jehož centr z pravé strany Rimando trochu nejistě vyboxoval zpět do autu.
     
    38
    Přes slovenského záložníka jdou úplně všechny domácí akce. Přesto toho Rusnák zatím moc nevymyslel, teď dával kolmici do místa, kde široko daleko nebyl žádný jeho spoluhráč.
     
    37
    Lennon dostal od Beckermana pas na pravou stranu, podél které ještě hledal sbíhajícího spoluhráče, ale toho zakřižoval Matt Besler.
     
    36
    Rusnák byl v boji o míč faulován a sám se postaral o rozehrávku. Místo nákopu do vápna opět přišla krátká přihrávka směrem k obráncům.
     
    35
    Zusi se nabídl Russellovi u pravé postranní čáry, odkud odcentroval. Sklepnutý centr skončil u Sallóie, který nedokázal míč zkrotit a opět z toho nebyla žádná střela.
     
    34
    Savarino si pravačkou učebnicově zpracoval dlouhý pas od Beckermana. Z druhého doteku chtěl pálit pro změnu levou nohu, ale plán mu překazil obranný zákrok Sallóie.
     
    32
    Russell doběhl s balónem až do vápna, kde byl prostor hodně zahuštěný a proto nedokázal pořádně přihrát ani zakončit.
     
    31
    Držení míče: 68% – 32%.
     
    30
    Kreilach byl na hrotu útoku zcela sám a proti několikanásobné přesile neměl šanci udržet míč v moci Realu.
     
    29
    Je znát, že jde o hodně. Domácí fotbalisté se téměř při každém založení útoku dobrovolně vrací až k vlastní šestnáctce, aby si svou akci pečlivě připravili.
     
    28
    Salt Lake po pomalejším začátku převzal otěže zápasu. Savarinův centr do místa určení nedoletěl, avšak domácí pokračují autem Lennona.
     
    27
    Podle pravidel zámořské soutěže to znamená, že slovenský šikula svému týmu v odvetném utkání na hřišti Kansasu nepomůže.
     
    26
    Real se mnoha přihrávkami přesunul zprava doleva, kde to celé pokazil Rusnák a po své ztrátě skluzem dohrál Zusiho za žlutou kartu.
     
    25
    Savarino se vydal z pravého křídla k ose hřiště. Volného místa měl opravdu hodně, jenže následná přihrávka do vápna neprošla.
     
    24
    Přetažený centr zleva propadl k Russellovi, po jehož kratičkém centru zakončoval nekrytý Espinoza, ale zblízka vůbec netrefil branku.
     
    23
    Na druhé straně zahrozilo o dost více! Gutiérrez vyslal zpoza vápna štiplavou jedovku, kterou Rimando s námahou vytěstil na roh.
     
    22
    Poprvé se Salt Lake dostalo k zakončení. Savarino to zkusil z poměrně velké dálky, moc nebezpečné to ale nebylo a Melia snadno zasáhl.
     
    21
    Melia se postaral o odkop od hostující branky, avšak míč během pár vteřin přecestoval celé hřiště až do rukavic Rimanda.
     
    20
    Tak to byla zajímavá situace! Oparův odkop byl sražen ke Kreilachovi, který šel po kontaktu se Zusim ve vápně k zemi. Podle rozhodčích tomu ale přidal a penalta se nekoná.
     
    19
    Yohan Croizet svým dlouhým autem obranu Salt Lake nepřekvapil. Nadějnější to bylo po centru Zusiho, který byl určen pro Sallóie, nicméně skluzující obránce zablokoval střelu tak šikovně, že z toho nebude ani roh.
     
    18
    Croizet rychle vhodil aut na Gutiérreze, jenž byl na levé straně okamžitě dostoupen a musí vzít zavděk získaným vhazováním.
     
    17
    Rusnák hledal svým nákopem Onuohu, před kterým vše jistil Besler a odehrál míč na rohový kop. Ani z něj Real nezahrozil a už musí zase bránit.
     
    16
    Matt Besler nechtěl riskovat problémy a nekompromisně zakopl míč k hlavní tribuně. Po autu a akci Rusnáka došlo k faulu a standardce pro Salt Lake.
     
    15
    Johnny Russell nádherně zpracoval dlouhý nákop z poloviny hřiště. Místo do vápna si to namířil do křídla, jenže tam o balón přišel.
     
    14
    Khiry Shelton se na levém křídle dotkl míč rukou a rozehrávat mohou domácí. Provinilec mezitím dává spoluhráčům najevo, že by měli více vysunout presink.
     
    13
    Onuoha si vybral hodně nevhodné místo na riskantní kličku. S trochou štěstí z toho nebyly pro něj a další obránce Salt Lake žádné větší potíže.
     
    12
    Slovenský legionář Albert Rusnák rozehrál na krátko, míč se k němu rychle vrátil, jenže střela z oblasti rohu velkého vápna byla hodně nepřesná.
     
    11
    Konečně se do útoku dostal také Real. Z akce po levé straně dokonce resultuje rohový kop.
    10. Khiry Shelton (KAN)
     
    10
    Zmatky v domácí rozehrávce vedly k první šanci! Sallói ve vápně vrátil míč Sheltonovi, který zleva mířil na zadní tyč, ale balón tam nepustil zasahující Rimando.
     
    9
    Lennon vhazoval směrem dozadu. Rusnák se dostal pod tlak a musel se vrátit skoro až k vlastnímu vápnu.
     
    8
    Po faulu na Gutiérreze se balón dostal na hostující pravé křídlo, ale anglický obránce Onuoha měl situaci plně pod kontrolou a umožnil Rimandovi vykpávat.
     
    7
    Beckermanův pas na Savarina byl příliš krátký. Stále tak platí, že se Salt Lake City ještě nepodívalo na útočnou polovinu.
     
    6
    Albert Rusnák si šel pro míč hluboko na vlastní půlku a donutil soupeře faulovatl. Následoval dlouhý nákop, jenž pro sebe ukořistil Yohan Croizet.
     
    5
    Shelton se vydal napadat rozehrávku Rimanda, který kopl do balónu až v poslední možnou chvíli a vrátil ho do středu pole.
     
    4
    Herrera vhazoval uprostřed hřiště, jenže domácí se ani tak nedostali na útočnou polovinu. Další pokus mají po dalším vhazování, neboť do autu utekl míč Croizetovi.
     
    3
    Russell nepochopil úmysl Sáncheze, jehož kolmice skončila až u devětatřicetiletého gólmana Nicka Rimanda.
     
    2
    Lennon v prvním hlavičkovém souboji posunul míč na roh, jenž zleva rozehrál Felipe Gutiérrez. Mířil na bližší tyč, ale tam opět byla hlava Brookse Lennona.
     
    1
    Za ohlušujícího jásotu fanoušků provedli úvodní výkop zápasu hosté, kteří nastupují ve světle modrých, zatímco domácí v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Salt Lake: Rimando – Lennon, M. Silva, Onuoha, Herrera – Sunday, Beckerman – Savarino, Rusnák, Plata – Kreilach.
    Náhradníci: Putna – Acosta, Baird, Besler, Glad, Saucedo, L. Silva.

    Sporting Kansas City: Melia – Zusi, Opara, Besler, Croizet – Gutiérrez, Sánchez, Espinoza – Sallói, Shelton, Russell.
    Náhradníci: Zendejas – Busio, Fernandes, Fontàs, Lindsey, Németh, Rubio.

    Rozhodčí: Toledo – Fachini, Mariscal.
     
    Vzájemné zápasy

    30.09.2018 Kansas City – Salt Lake 1:1
    05.07.2018 Salt Lake – Kansas City 4:2
    07.06.2018 Salt Lake – Kansas City 0:2
    22.10.2017 Salt Lake – Kansas City 2:1
    23.07.2017 Salt Lake – Kansas City 1:1.
     
    Sporting Kansas City

    Vítěz MLS z roku 2013 má za sebou vynikající základní část. Ze čtyřiatřiceti zápasů vyhrál hned osmnáctkrát, k tomu přidal osm remíz a zajistil si v Západní konferenci konečnou první příčku s náskokem tří bodů na druhý Seattle. Od devátého září Kansas odehrál osm zápasů a našel jediného přemožitele v podobě Phidalelphie Union. Následovaly dvě remízy tři výhry v řadě, tu poslední Sporting urval proti Los Angeles FC v poměru 2:1.
     
    Real Salt Lake

    Domácí tým se kvůli jediné výhře z posledních šesti zápasů strachoval o postup do vyřazovacích bojů až do úplného konce základní části. Klubu z Utahu to v Západní konferenci nakonec stačilo na potřebné šesté místo s náskokem jediného bodu na sedmé LA Galaxy. V předkole play-off Real cestoval na stadion Los Angeles FC, kde ještě v 59. minutě prohrával 1:2, ale díky gólům Kreilacha a Savarina slavil vydřený postup za výsledek 3:2.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné pondělní ráno při sledování textového přenosu z čtvrtfinálového utkání play-off Major League Soccer. Od čtyř hodin se můžeme těšit na utkání mezi Realem Salt Lake a Sportingem Kansas City!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 52. Rusnák (Kreilach) – 61. Rubio (Gutiérrez)

    Karty:   26. Rusnák (RSL), 72. Beckerman (RSL) – 76. Rubio (KAN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:11.
    Real Salt Lake: Rimando – Lennon, M. Silva (41. Glad), Onuoha, Herrera – Sunday, Beckerman – Savarino (87. Saucedo), Rusnák, Plata (77. Baird) – Kreilach.
    Náhradníci: Putna – Acosta, Baird, Besler, Glad, Saucedo, L. Silva.

    Sporting Kansas City: Melia – Zusi, Opara, Besler, Croizet – Gutiérrez, Sánchez, Espinoza – Sallói (83. Fernandes), Shelton (60. Rubio), Russell.
    Náhradníci: Zendejas – Busio, Fernandes, Fontàs, Lindsey, Németh, Rubio.

    Rozhodčí: Toledo – Fachini, Mariscal

    Diváci: 14 045
    Neděle 11.11.2018
    Kansas City - Real Salt Lake 4:2

    Branky: 14. Rubio (Gutiérrez), 19. Sallói (Gutiérrez), 67. Rubio (pen.), 90+7. Sallói – 60. Saucedo (Plata), 72. Kreilach (Plata)

    Karty:   63. Rubio (KAN), 82. Espinoza (KAN) – 49. Herrera (RSL), 64. Beckerman (RSL)

    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:17.
    bahis siteleri