Anderlecht – Gent 2:0 (kon.) | Kortrijk – Standard 0:2 (kon.) | Mouscron – Genk 0:0 (kon.)
konec
Royal Excel Mouscron
0:0 (0:0)
KRC Genk
Neděle 11.11.2018, 20:00 • Stade Le Canonnier, Mouscron • Belgická liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2. (21:51:30)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což se určitě příliš neočekávalo. Mouscron sváděl s vedoucím celkem tabulky vyrovnanou podívanou, přičemž Genk začal trochu hrát až v koncovce zápasu, ve které si připsal několik velice slibných střeleckých pokusů, avšak ani jedno zakončení neskončilo v síti. Royal dnes podal velice sympatický výkon, s trochou štěstí mohl pomýšlet nad tříbodovým výsledkem. Genk tak neodskočil druhým Bruggám na rozdíl šesti bodů, manko mezi prvním a druhým celkem stále čtyřbodové.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Joel Kalonji-Kalonji (Royal Excel Mouscron).
     
    90+5
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Bilal Chibani, přichází Yanis Mbombo Lokwa.
     
    90+4
    Vypadá to, že dnes už žádnou branku neuvidíme. Oba celky se nemohou dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    90+3
    Uronen se dostal k přízemnímu centru, který ale nedoletěl na místo určení. Naopak se Godeau dostane k dalšímu autovému vhazování.
     
    90+2
    Jeho centr směřoval k hranici velkého vápna, kde se nacházel pouze Pierrot, který navíc míč vůbec netrefil. Vukovic okamžitě rozehrál.
     
    90+1
    Royal se po delší době podíval na útočnou polovinu, kde vybojoval volný kop. K rozehrávce se staví obránce Godeau.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Diváci netrpělivě čekají na první branku, která dost možná ani nepadne.
     
    88
    Uronen se raději rozhodl spolupracovat s Heynenem, avšak nedovoleným zákrokem se prezentoval Kuzmanovic. Další standardka pro Genk.
     
    85
    Kuzmanovicovi se nepodařilo udržet míč, což hrálo do karet soupeři. Konkrétněji to byl Samata, který vyzkoušel pozornost Buteze.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Genk výrazně zpřesnil akce, soupeř je v posledních vteřinách hodně pasivní.
     
    83
    Před malým momentem se Trossardovi podařilo dostat s míčem až do šestnáctky, kde jeho pohotová střela jen těsně minula branku.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Bryan Heynen (KRC Genk).
     
    82
    Butez si po hodně dlouhé době připsal zákrok, ke kterému ho donutil Pozuelo, který i tentokráte mířil pouze doprostřed branky.
     
    81
    Aidoo to zkusil tak trochu jinak, neboť dalekonosným pasem hledal Trossarda, který se do hlavičkového souboje vůbec nepustil.
     
    80
    Genk je v posledních vteřinách o poznání aktivnější, stále to ale nevede k ničemu závratnějšímu. Royal velmi dobře pokrývá vlastní polovinu.
     
    79
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Dieumerci Ndongala, přichází Bryan Heynen.
     
    78
    Uronen si příliš nevěřil na průnike kolem Chibaniho, proto si ještě vyměnil míč s Pozuelem, který ale o něj celkem zbytečně přišel.
     
    77
    Pozuelo předvedl své kvality, neboť se dokázal dostat z přehuštěného prostoru. Genk se nastěhoval před šestnáctku, kde zasahoval Dussenne.
     
    76
    Vracející se Ndongala tak dlouho zpracovával protihráče, až mu byl nakonec odpískán faul. Mouscron bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    75
    Už se zdálo, že se Samata dokáže natlačit až do zakončení, nakonec mu jeho střelecký pokus zablokoval Dussenne, který dnes hraje velmi dobře.
     
    74
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Fabrice Olinga, přichází Mićo Kuzmanović.
     
    71
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Andrés Sarmiento, přichází Joel Kalonji-Kalonji.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Bruno Godeau (Royal Excel Mouscron).
     
    69
    Velké štěstí nyní měl Dewaest, který v roli posledního hráče svého celku ubránil Pierrota, kterému nevyšlo prostrčení míče mezi nohama.
     
    68
    Godeau si zasekl míč na silnější nohu, skákavý centr ale z pokutového území odklidil Dewaest. Domácí ale i nadále zůstávají u balónu.
     
    67
    Mouscron se usadil s míčem na útočnou polovině, kde se Diedhiou dostal do obležení napadající smečky protihráčů, která nakonec míč neukořistila.
     
    66
    Na druhé straně se Bergemu přeci jenom podařilo udržet míč na hrací ploše, následně jsme sledovali přenesení hry na Ndongalu.
     
    65
    Až nyní se do zajímavé pozice dostal Sarmiento, který nejprve centroval do vápna, načež si Aidoo málem vstřelil vlastní branku. Posléze tentýž hráč mířil kousek vedle.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále sledujeme bezbrankovou podívanou. Ve druhém dějství stále čekáme na nějakou vyloženější šanci.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Frank Boya (Royal Excel Mouscron).
     
    63
    Další akci svého celku táhl Sarmiento, který si nakonec vybral Olingu, jehož rána pravačkou pořádně protáhla brankáře Vukovice.
     
    62
    Také brankář Butez si po delší době okusil práci s míčem, který následně překvapivě poslal až k opačnému strážci tyčí.
     
    61
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Edon Zhegrova, přichází Leandro Trossard.
     
    60
    Po rychlém odkopu to u postranní čáry příliš nezvládl Zhegrova, kterého čistým způsobem vytlačit Godeau. Navíc z toho bude aut pro domácí.
     
    59
    Mouscron měl k dispozici pátý rohový kop, který směřoval přímo do malého vápna, kde v poklidu zakročil hostující brankář Vukovic.
     
    58
    Bylo tomu skutečně tak, jeho nadýchaný centr nakonec skončil na hlavě prvního protihráče, kterým byl Dussenne. Genk ale zůstává u balónu.
     
    57
    Tím dalším, kdo si pomohl nedovoleným zákrokem, byl domácí Mohamed, který fauloval Samatu. Rozehrávky standardky se zřejmě ujme Pozuelo.
     
    56
    Už se opět hraje, v tuto chvíli si s míčem pohrává brankář Vukovic, který celkem zariskoval. Nakonec ale přihrávku poslal k Dewaestovi.
     
    55
    Hra je opět přerušena, tentokráte na trávníku skončil hostující Malinovsky, kterého jeden z protihráčů udeřil loktem do hlavy.
     
    54
    Aby toho nebylo málo, tak se k volnému míči dostal Olinga, kterému ale střela z dobré pozice vůbec nesedla. Vukovic bude moci vykopávat.
     
    53
    Sarmiento se natlačil až k hranici velkého vápna, odkud zpětnou přihrávkou našel Boyu, kterému ale nevyšlo zakončení pravačkou.
     
    52
    Nakonec se jednalo o Galitsiose, který by ale měl pokračovat ve hře. Mezitím Genk sportovně odevzdal míč na druhou stranu.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Alejandro Pozuelo (KRC Genk).
     
    51
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Na scénu přispěchal také lékařský personál Royalu.
     
    50
    Samata uplatnil důraz, díky kterému se včas dostal k volnému míči, avšak posléze nedokázal zakončit. Mouscron zakládá protiakci.
     
    49
    Posléze se k autovému vhazování od levé postranní čáry dostal Godeau, který si vybral Pierrota, jenž dokázal ustrážit míč před Aideem.
     
    48
    Hned v úvodu se k centru do pokutového území dostal Ndongala, který pod sebou našel volného Pozuela, kterému ale střela moc nesedla.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bojan Nastić, přichází Jere Uronen.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem zajímavou podívanou, která nám nabídla hned několik velice slušných příležitostí. Za hosty tu největší spálil Pouzelo, který trefil pouze horní konstrukci. Mouscron si rovněž přichystal tutovku, a sice dorážející Pierrot z úhlu nepřekonal Vukovice. Doufejme, že druhý poločas nabídně nějakou branku, což by určitě ocenili také fanoušci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Tam si ale nedovoleným zákrokem pomohl forvard Pierrot, který se do protihráče opřel rukama. Genk nyní kombinuje na vlastní polovině.
     
    43
    Ndongala chtěl doběhnout volný míč, pro který si ale včas dokráčel brankář Butez, který o pár vteřinek později odkopl balón na druhou stranu.
     
    41
    Slušný zákrok si připsal také domácí brankář Butez, který zneškodnil přímý kop v podání Malinovskyho. Hosté budou ještě vhazovat.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    39. Dvojšance domácích.
     
    39
    Royal mohl jít do vedení! Nejprve to z dálky zkoušel Chibani, kterého ale vychytal Vukovic. Hostující brankář zneškodnil také dorážku v podání Pierrota.
     
    38
    Zhegrova si v pokutovém území rovnal míč ke střele, když tu náhle ho obral jeden z protihráčů. Genk se marně dožadoval dalšího pokutového kopu.
     
    37
    Domácí si dokonce přichystali rohový kop, který i tentokráte směřoval na prvního protihráče. Dewaest odvracel míč pouze za postranní čáru.
     
    36
    Chibani prodloužil míč za sebe, načež s hraničním zákrokem přispěchal hostující Nastic, který nakonec dle sudího hrál balón.
     
    35
    Posléze jsme skutečně sledovali rozehrávku volného kopu, která nenabídla nic nebezpečného. Vzápětí se Godeauovi podařilo vybojovat aut.
     
    34
    Mouscron bude mít k dispozici další volný kop, tentokráte zhruba ze třiceti metrů. Ještě před onou rozehrávkou, musí sudí uklidňovat dva protihráče.
     
    33
    Navíc to hodně zkušeně udělal Aidoo, který se natlačil před Olingu, načež druhý jmenovaný musel faulovat. Genk okamžitě rozehrál volný kop.
     
    32
    Dewaest si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal na vedle stojícího Bergeho, který ale neustál souboj proti dvojici protihráčů.
     
    31
    Pokračuje se odkopem od domácí branky, který obstaral Butez. Jeho vzdušná nabídka směřovala na Pierrota, který ale ve vzduchu neuspěl.
     
    30
    Tak nakonec úplně jinak! Hlavní sudí celou situaci přezkoumal u videa, nakonec Maehlemu udělil žlutou kartu za simulování.
     
    30
    Je tu pokutový kop pro Genk!
     
    29
    Genk se nyní dostal k rozehrávce volného kopu, který ale nebyl ničím nebezpečný. Na druhé straně se i domácí dostali do podobné situace.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Ruslan Malinovskyj (KRC Genk).
     
    24
    Na druhé straně se do zakončení natlačil Ndongala, který si hodil míč kolem protihráče, posléze ale vypálil vysoko nad branku.
     
    23
    Po jeho odkopu se k míči dostal Mohamed, který ještě celou akci šperkoval přihrávkou na Pierrota, jenž ale v souboji o míč fauloval Aidaa.
     
    22
    Ndongala ještě chtěl zachytit míč před brankovou čárou, což se mu nakonec nepodařilo. Butez se tak opět ujme rozehrávky od své branky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím žádnou branku nenabídla. Sledujeme celkem zajímavou podívanou, oba celky si připsaly několik pohledných akcí.
     
    20
    Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, pro který si vyběhl brankář Vukovic, který nakonec byl ve vzduchu faulován.
     
    19
    Mohamed ještě udržel míč na hrací ploše, ještě před autovou čáro ho ale fauloval hostující Nastic. Mouscron má k dispozici standardku.
     
    18
    Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval hostující Ndongala, který při snaze o zisk míče fauloval rozehrávajícího Dussenneho.
     
    17
    Berge nyní oslovil volného Maehleho, který si to chtěl namířit kolem Godeaua, který mu ale do cesty strčil levou kopačku.
     
    16
    Maehle se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry. Jako adresáta míče si vybral Dewaesta, který pro změnu otočil hru na druhou stranu.
     
    15
    Galitsios se po pravé straně dostal k centru, na který si naběhl kolega Sarmiento, který ránu ze vzduchu poslal hodně vedle hostující branky.
     
    14
    Ke střele z větší vzdálenosti se dostal hostující Malinovský, který nenápadnou ránou nakonec orazítkoval horní konstrukci branky.
     
    13
    Nakonec si domácí vybojovali další rohový kop, který z pravé strany obstaral Chibani, jehož nabídka skončila na hlavě Diedhioua, který rovněž mířil nad.
     
    12
    Na pravém křídle se zmocnil míče Galitsios, který posléze přenesl hru na levou stranu, kde v tuto chvíli operuje s balónem Mohamed.
     
    11
    Už se zdálo, že se Pierrot dostane do vyložené šance, nakonec mu ale míč uskočil do menšího úhlu, odkud vybojoval úvodní rohový kop.
     
    10
    Tentokráte se vysoká nabídka z kopačky Pozuela snášela k zadní tyči, kde na ní nikdo nedosáhl. Butez tak bude moci odkopávat od branky.
     
    9
    Pozuelo dokázal na dlouhou nohu přihrát Malinovskymu, který posléze vybojoval standardní situaci. Bude to kousek před pokutovým územím.
     
    8
    Nastic si chtěl obhodit napadajícího protihráče, což se mu nakonec nepodařilo. Mouscron se ale daleko s míčem nedostal.
    7. Chibani mířil kousek vedle brány.
     
    7
    Na opačné straně měl hodně prostoru na center Godeau, jehož nabídka našla v pokutovém území Chibaniho, který střílel kousek vedle tyče.
     
    6
    K rozehrávce se nakonec postavil Pouzelo, který to nemyslel vůbec špatně. Na jeho centr si u zadní tyče naskakoval Aidoo, jenž nakonec hlavičkoval nad branku.
     
    5
    Hodně ostrým zákrokem si nyní pomohl Sarmiento, který možná mohl vyfasovat žlutou kartu. Naopak na zemi zůstal ležet hostující Zhegrova.
     
    4
    Po pravém křídle zkoušel zaútočit Galitsios, který posléze předával Pierrotovi, jemuž ale nevyšla spolupráce s Olingou.
     
    3
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Boya, který poslal k zemi Pouzela. Genk bude zahrávat standardku z velké vzdálenosti.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Excel Mouscron: Butez – Galitsios, Dussenne, Diédhiou, Godeau – Chibani, Boya, Mohamed – Olinga, Pierrot, Sarmiento.
    Náhradníci: Libertiaux – Kuzmanović, de Medina, Mbombo Lokwa, Vojvoda, Katranis.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Nastić – S. Berge, Pozuelo, Malinovskyj – Zhegrova, Samatta, Ndongala.
    Náhradníci: Vandevoordt – Heynen, Ingvartsen, Piotrowski, Paintsil, Trossard, Seck, Uronen, Wouters.

    Rozhodčí: Dierick – Meers, Theys.
     
    KRC Genk

    Na opačné straně se nachází Genk, který prožívá úplně jinou formu. Tento celek se po čtrnácti kolech ocitl na vedoucí pozici, kde momentálně má několika bodový náskok. Genk jako jediný celek ještě neucítil hořkost porážky, body ztratil pouze ve čtyřech případech, přičemž se pokaždé jednalo o remízu. Jedna z nich přišla v minulém kole, ve kterém Genk přivítal vítěze loňské sezóny FC Bruggy. Genk od desáté minuty vedl o jednu branku, po změně stran soupeř vyrovnal na konečných 1:1. Hostující tým dnešního utkání naopak má nejlepší ofenzívu, ta si drží průměr necelých tří vstřelených branek na utkání.
     
    Royal Excel Mouscron

    Fotbalisté Mouscronu zatím nepodávají zrovna přesvědčivé výkony, neboť se po čtrnácti zápasech nacházejí až na předposlední pozici, přičemž od posledního Waregemu je dělí pouze lepší skóre. Domácí celek dnešního utkání má na svém kontě devět bodů, poslední zápasy ale prokázaly o něco zlepšenou formu. Mouscron se dokonce dostal na třízápasovou šňůru bez porážky, prohra ale přišla až v minulém kole, ve kterém Mouscron nestačil na Cercle Bruggy, kterým podlehl poměrem 1:2. Mouscron rovněž trápí neproduktivní útočná vazba, která je zároveň tou nejhorší v celé soutěži.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická nejvyšší soutěž je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Royal Excel Mouscron a KRC Genk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   63. Boya (MOP), 72. Godeau (MOP), 90+6. Kalonji-Kalonji (MOP) – 27. Malinovskyj (GNK), 30. Maehle (GNK), 51. Pozuelo (GNK), 82. Heynen (GNK)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2.
    Royal Excel Mouscron: Butez – Galitsios, Dussenne, Diédhiou, Godeau – Chibani (90+5. Mbombo Lokwa), Boya, Mohamed – Olinga (74. Kuzmanović), Pierrot, Sarmiento (71. Kalonji-Kalonji).
    Náhradníci: Libertiaux – Kuzmanović, de Medina, Mbombo Lokwa, Vojvoda, Katranis, Kalonji-Kalonji.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Nastić (46. Uronen) – S. Berge, Pozuelo, Malinovskyj – Zhegrova (61. Trossard), Samatta, Ndongala (79. Heynen).
    Náhradníci: Vandevoordt – Heynen, Ingvartsen, Piotrowski, Paintsil, Trossard, Seck, Uronen, Wouters.

    Rozhodčí: Dierick – Meers, Theys
    bahis siteleri