Argentina – Mexiko 2:0 (kon.) | Chile – Kostarika 2:3 (kon.) | Austrálie – Jižní Korea 1:1 (kon.)
konec
Argentina
2:0 (1:0)
Mexiko
Sobota 17.11.2018, 01:00 • Estadio Mario Alberto Kempes • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:17. (02:53:13)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Argentiny, která využila branky z konce prvního poločasu, díky které měla ve druhém dějství určitě pohodlí. Mexiko se snažilo o vyrovnávací branku, avšak k vyloženější šanci se vůbec nedostalo. Naopak to byl domácí celek, který si přichystal druhou branku, jenž byla zároveň tou rozhodující. Druhý poločas nám rovněž nabídl celou řadu nedovolených zákroků, avšak hlavní sudí nakonec sáhl jen ke dvěma žlutým kartám.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nedovoleným zákrokem si nyní pomohl hostující Arteaga, který u rohového praporku dohrál Moriho. Vypadá to, že dnešní utkání další branku nenabídne.
     
    90+1
    Argentina stále neúnavně napadá rozehrávku soupeře, který tak má velké starosti s přechode na útočnou polovinu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Mexiko se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, avšak stále to nevychází dle představ.
     
    88
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Érik Lamela.
     
    88
    Na útočnou polovinu se dostal hostující Zaldivar, který si vymodlil nedovolený zákrok. Mexiko rozehrálo po zemi, Arteaga ale nepřešel středem hřiště.
     
    87
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Leandro Paredes, přichází Gaston Giménez.
     
    85
    Tohle bude pro hosty složitý úkol, prohrávají totiž už o dvě branky. Do konce zápasu nezbývá moc času, o vítězi utkání se zdá být rozhodnuto.
     
    84
    Acuňa to zkoušel dalším centrem, po kterém se skluzem vrhal Saravia, který ale nedokázal kloudně zakončit. Bude z toho autové vhazování pro Mexiko.
    83. BRIZUELA - 2:0
     
    83
    Argentina právě vstřelila branku!
    Zničehonic je tu druhá branka domácí reprezentace! Zdánlivě nenápadná akce putovala z kopačky Mezy na Saraviu, který si narazil s jedním ze spoluhráčů, načež posílal před branku přízemní nabídku, která směřoval na Icardiho. Před ním ale strčil do míče kopačku ISAAC BRIZUELA, od kterého se balón dostal za brankovou čáru.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut, Mexiko se stále nemůže dostat do žádné vyložené šance. Obrana Argentiny hraje velmi dobře.
     
    82
    Nyní má zdravotní problémy hostující zadák Araújo, který si vyžádal lékařské ošetření. Opět se chvíli hrát nebude, na nic vážného to ale nevypadá.
     
    81
    Střídající Brizuela se při první kontaktu s míčem dočkal nedovoleného zákroku, po kterém se sám postaral o rozehrávku volného kopu.
     
    80
    Přihrávka na De Paula byla příliš prudká, jenomže protiakce Mexika skončil tak rychle, jak začala. Velmi dobře totiž zasáhl Paredes, jenž odzbrojil Jiméneze.
     
    79
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Miguel Layún, přichází Isaac Brizuela.
     
    79
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil hostující Layún, do kterého hodně ostře vletěl Tagliafico. Hlavní sudí ale překvapivě neodpískal faul.
     
    78
    Jenomže hostující obránce nepředvedl zrovna povedený centr, neboť míč se snesl daleko za pokutové území. Nakonec z toho bude aut pro Argentinu.
     
    77
    Guzmánovi se nejprve nepodařilo obejít Paredese, odraženého míče se ale zmocnil obránce Reyes, který ihned přenesl hru na volného Arteagu.
     
    76
    Vázquez zkoušel patičkou oslovit Acuňu, který měl míči hodně daleko. Nakonec u brankové čáry fauloval Reyese, čehož si pochopitelně všiml hlavní sudí.
     
    75
    Acuňa obstaral autové vhazování z levé strany, které poslal přesně na nohu De Paula. Ten se snažil najít nevýrazného Icardiho, kterého předskočil Araújo.
     
    74
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Erick Gabriel Gutiérrez, přichází Roberto Alvarado.
     
    72
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Franco Vázquez.
     
    69
    Poslední vteřiny nenabízejí zrovna pohlednou podívanou, avšak hrát by mělo spíše Mexiko, které i nadále prohrává o jedinou branku, o kterou se postaral Mori.
     
    68
    Paredes přeposlal míč na levou stranu, odkud Acuňa posílal centr do pokutového území. Dybala prodlužoval pouze k prvně jmenovanému, který pálil vedle.
     
    67
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Maximiliano Meza.
     
    66
    Mexičané se hodně rychle dostali zpět ke středovému kruhu, kde rozjeli celkem zdlouhavou kombinaci, při které se k míči dostala kompletní obranná čtveřice.
     
    65
    Jiménez se po delší době připomněl, jeho střelecký pokus byl naprosto zbytečný, neboť se v době přihrávky nacházel v metrovém ofsajdu.
     
    64
    Guzmán chtěl prostrčit míč na Domíngueze, avšak do dráhy letu balónu strčil kopačku Lo Celso, od jehož končetiny se kulatý nesmysl dostal do zámezí.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Argentina stále drží jednobrankové vedení. Druhý poločas nám ale nabízí o poznání vyrovnanější podívanou.
     
    62
    Gutiérrez našel svým pasem právě Layúna, ten ale celkem zbytečně zkoušel přihrát pod sebe, kde se nacházel pouze protihráč jménem Paredes.
     
    61
    I tentokráte se k rozehrávce postavil Layún, který i v tomto případě našel hlavu jednoho z protihráčů. Vypadalo to na Icardiho, který vypomohl Tagliaficovi.
     
    60
    Posléze si na pravém křídle řekl o faul kapitán Layún, kterého zezadu fauloval Acuňa. Mexiko se přibližuje k brance, následovat bude volný kop.
     
    59
    Araújo to zkoušel dalekonosným nákopem, který směřoval na Moriho, ten ale předvedl nečekanou minelu, po které se k hlavičce vedle brány dostal Zaldivar.
     
    58
    Před malým momentem se do zakončení dostal Icardi, který si navedl míč na pravou nohu, jenomže následná technická rána skončila nad brankou.
     
    57
    Na zeleném pažitu skončil hostující Jiménez, který vybojoval standardní situaci z velké vzdálenosti. K míči se postavil Layún, který našel pouze hlavu Paredese.
     
    56
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Mauro Icardi.
     
    55
    Argentina napadá opravdu ukázkově, nicméně Layún se dostal z obležení několika protihráčů, načež se mu podařilo přenést hru na Domíngueze.
     
    54
    Mexiko vstoupilo do druhého poločasu o poznání aktivněji, tentokráte si Araújo musel dávat s rozehrávkou hodně naspěch, neboť ho napadal Martínez.
     
    53
    Před malým momentem se k centru dostal Zaldivar, který se snažil najít kolegu Jiméneze, jenž si ale počínal nedovoleně. K rozehrávce se staví Marchesín.
     
    52
    Přenesení hry našlo na levém křídle Arteagu, který svůj centr poslal pouze do Lo Celsa. Následovat bude autové vhazování z levé strany.
     
    51
    Dybala to zkoušel velice chytrým lobem, který se div nesnesl za záda Ochoy. Míč nakonec skončil na horní síti, brankář nemusel vůbec zasahovat.
     
    50
    První kontakt s míčem má za sebou také brankář Ochoa, který bleskově roztáhl hru na pravou stranu, kde se Layúnovi podařilo vybojovat aut.
     
    49
    Posléze to centrem z levé strany zkoušel Acuňa, který svojí nabídkou našel pouze Reyese, jenž neměl problém s odvrácením neposedného balónu.
     
    48
    Hned v úvodu si nedovoleným zákrokem pomohl střídající Arteaga, který nezachytil manévr od Moriho. Hlavní sudí okamžitě nařídil volný kop pro domácí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Rodrigo De Paul.
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Alan Pulido, přichází Angel Zaldivar.
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Jesus Gallardo, přichází Gerardo Daniel Arteaga.
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Luis Rodriguez, přichází Julio Dominguez.
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Marco Fabián, přichází Victor Guzmán.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jednu branku, o kterou se v samotném závěru postaral domácí Mori. V úvodu utkání jsme sledovali několik slibných akcí Mexika, avšak tou největší pohrdl Jiménez, jenž hlavou zamířil pouze do břevna. Postupem času začala mít více ze hry Argentina, která to hodně často zkoušela přes Martíneze. Ten se rovněž dostal do vyložené šance, avšak hlavičkou Ochou nepřekonal. Mexiko se ke konci poločasu vytratilo z ofenzívy, naopak Argentina se konečně dočkala vedení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácí se ještě chopili rozehrávky rohového kopu, Dybala to zkoušel cvičeným signálem na Tagliafica, který nepropálil blok protihráčů.
    45. MORI - 1:0
     
    45
    Argentina právě vstřelila branku!
    Domácí se přeci jenom dostávají do vedení! Argentina si přichystala další standardku, ke které se postavil technik Dybala. Jeho naprosto fantastický centr směřoval na hlavu RAMIRA FUNESE MORIHO, který hlavičkou o zem překonal Ochou, jenž neměl šanci na reakci.
     
    44
    Hodně překvapivou ránou to zkoušel Tagliafico, kterému se střela nepovedla dle představ. Nakonec vůbec nedoletěla k brance, nohou jí totiž zastavil hostující Reyes.
     
    43
    Lo Celso si vybral vedle stojícího Saraviu, který ale nedokázal odcentrovat přes Gallarda. Na druhé straně se Pulido nedostal přes mladičkého Foytha.
    40. Ochoa dokázal vychytat Martíneze.
     
    40
    Stoprocentní šance Argentiny! Dybala si hodil míč na levačku, načež svým centrem našel úplně volného Martíneze, který z velké blízkosti pouze trefil brankáře.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Layúnova prudká přihrávka našla volného Fabiána, který z první prodlužoval na Jiméneze, jehož práce tělem byla u sudího nedovolená.
     
    37
    Fabiánova přihrávka nedorazila na místo určení, míč se ale i přesto odrazil k jednomu ze spoluhráčů. Mexičané to zkouší trpělivou kombinací.
     
    36
    Dybala se stáhl hluboko na vlastní polovinu, kam ho šikovně vytlačil Gutiérrez. Argentina se i přesto nastěhovala do šestnáctky, Correa ale nedokázal odcentrovat.
     
    35
    Maximálně důležitý zákrok nyní předvedl Paredes, který v roli posledního hráče zastavil Jiméneze. V opačném případě bychom sledovali vyloženou šanci Mexika.
     
    34
    Saravia si počkal na pohyb Dybaly, který si z první narazil s Martínezem, načež druhý jmenovaný z úhlu nevyzrál na Ochou, který včas vaběhl.
     
    33
    Layún sice vyvezl míč na druhou stranu, tam ale jeho kolega Fabián zabrzdil celkem nadějnou akci. Posléze se balón dostal až na nohu Ochoy.
     
    32
    Nedovolených zákroků přibývá. Po jednom z nich se k rozehrávce postavil domácí Paredes, který roztáhl hru k pravé autové čáře, kde číhal Saravia.
     
    31
    Güemez to zkoušek kolmicí za obranu, kam se řítil Jiménez. Rozruch byl naprosto zbytečný, neboť pomezní rozhodčí signalizoval ofsajdové postavení.
     
    30
    Tentokráte na zemi skončil Layún, kterého přistrčil napadající Paredes, jenž možná ještě přišlápl protihráče. Hlavní sudí neváhal ani chvíli a odpískal faul.
     
    29
    Nápor domácích nakonec končí nedovoleným zákrokem, o který se přihlásil obránce Saravia, kterému uskočil míč, načež musel faulovat Reyese.
     
    28
    Další zakončení z domácí strany. Nejprve chyboval Rodríguez, za pokutovým územím se akrobaticky opřel do míče Dybala, který mířil doprostřed branky.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Ángel Correa (Argentina).
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Směrem dopředu jsou aktivnější domácí, avšak jedinou vyloženou šanci mají na kontě hráči Mexika.
     
    23
    Acuňa vracel před branku neposedný míč, na který si naskakoval Saravia, jehož hlavička skončila pouze na clonícím protihráči. Aby toho nebylo málo, tak vedle brány vypálil Correa.
     
    22
    Domácí chtěli rozehrát nakrátko, avšak sudí nechal rozehrávku opakovat. Nakonec se Paredes rozhodl centrovat, Martínez ale míč úplně podskočil.
     
    21
    Nadějná akce domácích nakonec nepřinesla ani zakončení, posléze se Argentina dočkala nedovoleného zákroku, po kterém bude následovat standardka.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Marco Fabián (Mexiko).
     
    20
    Argentina opravdu neúnavně napadá rozehrávku, což přináší kýžené úspěchy v podobě zisku míče. Tentokráte se ale soupeř dostal z těžké pozice.
     
    19
    Pulido se snažil zastavit míč před postranní čárou, což se mu nakonec podařilo. Následnou přetahovanou ve středu hrací plochy zvládl Lo Celsa.
     
    18
    Rodríguez šel do souboje s Acuňou hodně ostře, byl z toho nedovolený zákrok. Soupeř rychle rozehrál, kolmice na Dybalu byla ale příliš dlouhá.
     
    17
    Posléze to Mori zkoušel nákopem na druhou stranu, se kterým ale nepočítal žádný ze spoluhráčů. Míč tak doskákal do míst, ve kterých se nacházel Ochoa.
     
    16
    Mexiko se po delší době dostalo k souvislejší práci s míčem, soupeř ale vzorně napadal. Hodně práce měl Reyes, který se ale zbavil napadajícího Dybaly.
     
    15
    K oné rozehrávce se postavil Martínez, který centroval směrem od branky. Nejvýše do vzduchu se nakonec dostal Araújo, jež poslal míč do bezpečí.
     
    14
    K odraženému míči se dostal Lo Celso, jehož rána z velké vzdálenosti skončila nad brankou. Bylo to ještě s tečí, následovat bude rohový kop.
     
    13
    Correa kolem sebe neměl potřebnou podporu spoluhráčů, proto musel volit zpětnou přihrávku na Tafliafica, který raději přenesl hru na pravou stranu.
     
    12
    Míč se dostal až na kopačku domácího brankáře Marchesína, který rozehrál po zemi do strany. Saraviova polovysoká nabídka skončila u Reyese.
     
    11
    Na pořadu dne byla standardní situace pro domácí hráče. K míči se postavil talentovaný Dybala, jehož střílenou přihrávku musel Ochoa boxovat.
     
    10
    V krátkém časovém sledu další faul, tentokráte ho způsobil hostující Fabián, který marně zachycoval pohyb Martíneze. Argentina okamžitě rozehrála.
     
    9
    Acuňa se ukázkově vrátil k vlastní šestnáctce, kde se mu podařilo obrat o míč Jiméneze. Nakonec se jako poslední dotkl míče posledně jmenovaný.
     
    8
    Ta měla krátkého trvání. Mori se totiž tělem natlačil přes Jiméneze, který musel faulovat. K samotné rozehrávce volného kopu se postavil Foyth.
     
    7
    Paredes měl kolem sebe málo prostoru, což bylo na přihrávce znát. Jeho nabídka totiž skončila pouze u Güemeze, který ihned rozjel protiakci.
     
    6
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Güemez, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Domácí hráči budou "pouze" vhazovat.
     
    5
    Marchesín si i posléze vyzkoušel práci s míčem, svůj odkop ale poslal mimo dosah Correy. K autovému vhazování se už staví Gallardo.
     
    4
    Argentinci opět propadli při bránění, tentokráte se do slibné příležitosti dostal Fabián, jehož ránu pravačkou musel krotit domácí brankář Marchesín.
    3. Jiménez hlavičkoval pouze do břevna.
     
    3
    Hned v samotném úvodu obrovská šance Mexika! Güemez poslal do pokutového území nadýchaný centr, načež Jiménez hlavičkoval do břevna.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Argentina: Marchesin – Saravia, Foyth, Mori, Tagliafico – Correa, Paredes, Lo Celso, Acuňa – Dybala – Martínez
    Náhradníci: Romero, Rulli – Mercado, Mammana, Pereyra, Icardi, Meza, Ascacibar, De Paul, Kannemann, Simeone, Lamela, Cervi, Vázquez

    Mexiko: Ochoa – Gallardo, Araújo, Reyes. Rodríguez – Layún, Güemez, Gutiérrez – Fabián, Pulido, Jiménez
    Náhradníci: González – Aguirre, Alvarado, Álvarez, Arteaga, Brizuela, Corona, Domínguez, Duenas, Guzmán, Martin, Zaldivar

    Rozhodčí: Ostojich – Popovits, Barreiro (všichni Uruguay).
     
    Mexiko

    Také reprezentace Mexika okusila atmosféru na uplynulém mistrovství světa, na kterém nepředváděla vůbec špatné výkony. Mexiko se dokázalo prokousat z těžké skupiny, za sebou nechala třeba Německo. Hostující tým dnešního utkání v osmifinále narazil na Brazílii, která sice dlouho hledala recept na obranu soupeře, nakonec ale slavila postup. Také Mexiko má za sebou čtyři přátelské zápasy, avšak se mu podařilo zvítězit pouze v jediném případě. Nejprve Mexiko nestačilo na Uruguay, načež jedinou brankou podlehlo reprezentaci USA. Doposud jediná výhra přišla proti Kostarice, přičemž Mexiko zvítězilo 3:2. Poslední utkání nám opět nabídlo jednu branku, postaralo se o ní Chile.
     
    Argentina

    Fotbalisté Argentiny se účastnili posledního šampionátu, ve kterém nakonec postoupili ze základní skupiny, přičemž v osmifinále číhal celkový vítěz, tedy Francie. Messiho družina nakonec po divoké přestřelce 4:3 z turnaje vypadla, čímž tak nenaplnila předturnajový cíl. Argentinci mají za sebou čtyři přátelské zápasy, přičemž se jim podařilo zvítězit ve dvou případech. Nejprve si poradili s reprezentací Guatemaly poměrem 3:0, následně si zastříleli také proti Iráku, kterému vsítili hned čtyři branky. Jediná prohra přišla v posledním duelu proti Brazílii, přičemž jediná branka přišla až v nastaveném čase.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Na programu jsou další mezinárodní přátelské zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Argentinou a Mexikem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    David Suchý

    Branky: 45. Mori, 83. Brizuela (vla.)

    Karty:   24. Correa (ARG) – 20. Fabián (MEX)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 20:17.
    Argentina: Marchesín – Saravia, Foyth, Mori, Tagliafico (C) – Correa (46. De Paul), Paredes (87. Giménez), Lo Celso (67. Meza), Acuňa (88. Lamela) – Dybala (72. Vázquez) – Martínez (56. Icardi)
    Náhradníci: Romero, Rulli – Mercado, Mammana, Pereyra, Icardi, Meza, Ascacibar, De Paul, Kannemann, Simeone, Lamela, Cervi, Vázquez

    Mexiko: Ochoa – Gallardo (46. Arteaga), Araújo, Reyes, Rodríguez (46. Domínguez) – Layún (C) (79. Brizuela), Güemez, Gutiérrez (74. Alvarado) – Fabián (46. Guzmán), Pulido (46. Zaldivar), Jiménez
    Náhradníci: González – Aguirre, Alvarado, Álvarez, Arteaga, Brizuela, Corona, Domínguez, Duenas, Guzmán, Martin, Zaldivar

    Rozhodčí: Ostojich – Popovits, Barreiro (všichni Uruguay)
    bahis siteleri