Plzeň – Bolzano 6:2 (kon.) | Kärpät – Zürich 3:2 (kon.) | Skellefteå – Storhamar 3:2 (kon.)
Frölunda – Lugano 5:4 (kon.) | Tappara – Kometa Brno 5:5 (kon.) | Salzburg – Rouen 5:1 (kon.)
Zug – Mnichov 0:2 (kon.) | Bern – Malmö Redhawks 0:1 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Storhamar Hockey Hamar
Úterý 20.11.2018, 18:00 • Skellefteå Kraft Arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám vás u osmifinálového utkání Ligy mistrů, ve kterém proti sobě nastoupí týmy Skellefteå AIK a Storhamar Hockey Hamar. První duel se více vyvedl norskému celku, který držel se svým o poznání kvalitnějším soupeřem krok a vybojoval cennou remízu. To, jak se favorit ze Švédska s tlakem popasuje, budeme moct sledovat od 18:00, přesně na tento čas je totiž naplánováno úvodní vhazování.
     
    Skellefteå AIK

    Domácí tým si po zklamání v prvním zápase osmifinále Ligy mistrů spravil chuť a zvítězil třikrát v řadě. Za zmínku stojí jednoznačně utkání s Malmö, které si utrhlo neskutečnou ostudu, když jako třetí celek soutěže prohrálo 0:9. Skellefteå se díky této sérii dostalo na osmou příčku, jež ve švédské nejvyšší lize zajišťuje postup do play-off. Pokud bych měl vybrat jednoho hráče, jenž stojí za zmínku, tak to určitě bude Lindstrom. Tomu se podařilo v průběhu sezóny nastřádat osmnáct kanadských bodů, což ho řadí na čtvrté místo v hodnocení těchto individuálních dovedností.

    Posledních pět zápasů:

    17.11.18 Skellefteå – HV 71 4 : 3 sn
    15.11.18 Skellefteå – Malmö 9 : 0
    13.11.18 Frölunda – Skellefteå 2 : 3
    06.11.18 Storhamar – Skellefteå 4 : 4
    03.11.18 Skellefteå – Luleå 0 : 1
     
    Storhamar Hockey Hamar

    Norské překvapení bere roli loňského vítěze domácí soutěže opravdu zodpovědně. Po dvaceti kolech se drží o bod na první příčce a jediný, kdo může tomuto týmu konkurovat, je Vålerenga. Pokud jde o momentální formu, tak je Storhamar rozhodně zvyklí na o něco vyšší standard. V posledních deseti duelech zvítězil "pouze" pětkrát za plný počet bodů.
    Uvidíme, jak se dnes bude dařit druhému nejlepšímu střelci v norské lize. Thoresenovi to taktéž pálí v Lize mistrů, takže bude pro domácí důležité, aby si tohoto snajpra z Norska pohlídali.

    Posledních pět zápasů:

    17.11.18 Lillehammer – Storhamar 3 : 2
    15.11.18 Frisk Asker – Storhamar 2 : 3 sn
    06.11.18 Storhamar – Skellefteå 4 : 4
    03.11.18 Storhamar – Ringerike 4 : 3
    01.11.18 Stjernen – Storhamar 1 : 4

     
    Úvodní sestavy:

    Skellefteå AIK: Lindvall (Armalis) – Djuse, Berglund – Holloway, Pettersson, Alvarez – Alm, Pudas – Ericsson, Olimb, Lindstrom J.- Noren, Granberg – Aaltonen, Lindstrom L., Moller – Dahlroth – Hedman, Wingerli, Hedberg

    Storhamar Hockey Hamar: Ostlund (Strand) – Hansen, Johansson – Dahlstrom, Svensson, Thoresen P. – Andersson, Irving – Ronnild, Fogstrom, Salsten – Hesbraten, Mikkelsen – Jensen, Larrivee, Thoresen S. – Martinsen, Dokken – Jakobs, Edvardsen, Zettergren

    Rozhodčí: Kaukokari, Vikman – Yletyienen, Käck.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování jde na stranu domácího týmu, který se okamžitě snaží ohrozit bránu soupeře.
     
    00:22
    Hosté vybojovali kotouč a momentálně kombinují na svou bránou. Jmenovitě to je Svensson, jenž vymýšlí, kudy povede první akce norského celku v tomto utkání.
     
    01:27
    Olimb zavezl puk do útočné třetiny a z hranice pravého kruhu pálil. Střela to prudká nebyla, a tak si připsal Ostlund první zákrok.
     
    02:46
    Hosté chybovali při své rozehře a nabídli šanci ke skórování AIK. V dobré pozici se ocitl Petterson, avšak ten se situace zalekl a nedokázal vystřelit.
     
    04:02
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Olimb – 2 min., držení).
     
    04:34
    Domácí se okamžitě osvobozují. I další kroky se hostům vůbec nepovedly, kvůli čemuž musí puk hledat znova ve své třetině.
     
    05:19
    Storhamar Hamar právě vstřelil branku! Tak toto je velké překvapení na úvod! Domácí obránce upadl při rozehře a daroval kotouč soupeři, jenž našel přihrávkou STEFFENA THORESENA, jehož parádní zakončení bekhendem skončilo za zády brankáře AIK. Asistence: Mikael Zettergren
    05:19 THORESEN - 0:1
     
    06:50
    Zatím vidíme spoustu chyb na obou stranách. Obzvlášť od domácího výběru jsem to nečekal, jelikož Skellefteå je jednoznačným favoritem tohoto osmifinálového dvojzápasu.
     
    07:57
    Alvarez, který byl tím, kvůli kterému padla první branka, se pokusil probojovat do útočného pásma. To se mu povedlo, následně ale nedokázal přesně nahrát.
     
    08:26
    Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Andersson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    08:42
    Lindstrom hledal u druhé tyče stojícího spoluhráče, avšak k tomu přihrávka nedoputovala. Přesto jsou to hráči v černých dresech, kteří hrají s kotoučem na hokejkách.
     
    09:16
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Taktéž domácí využívají svou přesilovou hru! Jeden z hostujících hráčů zblokoval střelu soupeře od modré čáry tak nešikovně, že puk doputoval přesně na hůl JUHAMATTI AALTONENA, kterému stačilo jen doklepnout gumový předmět do prázdné brány. Asistence: Bud Holloway, Oscar Möller
    09:16 AALTONEN - 1:1
     
    10:30
    Armalis se musel mít nyní na pozoru. Od zadního mantinelu se puk odrazil před jeho svatyni, takže mu nezbývalo nic jiného, než ho odrazit do bezpečí.
     
    11:29
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Djuse – 2 min., hákování).
     
    12:26
    Storhamar Hamar právě vstřelil branku! Švédský celek si zahrává s ohněm! Od modré čáry JOEL JOHANSSON propálil vše, co mu stálo v cestě. Vypadá to, že dnes budou hrát přesilové hry klíčovou roli. Asistence: Victor Svensson, Robin Dahlstrøm
    12:26 JOHANSSON - 1:2
     
    13:17
    Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Fogstrom – 2 min., podrážení).
     
    13:58
    Storhamar zatím odolává tlaku domácího celku. Jedinou střelu vyprodukoval Moller, jenže tento projektil Ostlund viděl a bez problémů lapil do své moci.
     
    14:32
    Obrovská šance při vlastním oslabení! Jeden z hostů se hnal sám na brankáře soupeře, avšak tváří v tvář Armalise nepřekonal!
     
    15:17
    Hosté v plném počtu.
     
    15:50
    Larrivee se snažil dojet nahození svého spoluhráče, jenomže to se mu nepovedlo. Na to zareagoval švédský tým rychlým brejkem, který zastavila až lapačka brankáře Storhamaru.
     
    16:22
    Do Švédska vážilo cestu i několik desítek fanoušků hostujícího mužstva. Myslím si, že tento počet je úctyhodný.
     
    17:13
    Hra se začíná přiostřovat. Již po druhém přerušení v řadě došlo k menší potyčce mezi hráči.
     
    18:10
    Dobrá příležitost pro hosty! Edvardsen dostal skvělou nahrávku a hnal se sám na brankáře Armalise. Naštěstí pro AIK se stihl jeden z obránců vrátit, načež norskému mladíkovi zblokoval hokejku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:56
    Ostlund si ještě musel poradit se střelou Holloway. Tohle je ale již tím posledním, co se v první dvacetiminutovce stane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    První třetina je u konce! Výkonnostně v ní měli o trochu navrch domácí hráči, jenže se dopustili pár chyb, které povětšinou hosté z Norska tvrdě trestali. Storhamar zatím míří za překvapivým postupem, který mohl před začátkem série predikovat jen velký optimista.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hansen zastavil pohledným a hlavně čistým hitem soupeře, který se přes něj snažil dostat do útočného pásma.
     
    21:05
    Salsten využil chyby v rozestavení švédského týmu a z pravé strany se hnal sám na brankáře Armalise! K němu nakonec nedoputoval, avšak vybojoval na svou osobou nedovolený zákrok.
     
    21:44
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Alm – 2 min., podrážení).
     
    22:05
    Zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před brankáře norského výběru.
     
    22:48
    Domácí se osvobozují výhozem až na Ostlunda, jenž tak má po delší době možnost na pomazlení se tímto gumovým předmětem.
     
    23:05
    Armalis neměl puk pod kontrolou, čehož chtěli hosté využít, a tak se ve dvou hráčích vydali dorážet. Jenže v brankovišti bylo několik obránců, kterým se povedlo sjednat pořádek.
     
    23:44
    Domácí v plném počtu.
     
    24:12
    Moller prověřil pozornost norského maskovaného muže. Následuje vhazování po levé ruce tohoto brankáře z prvního celku nejvyšší norské soutěže.
     
    24:48
    Ofsajd zastavuje slibně se rozvíjející akci domácího mužstva. Hráč AIK, jenž se v něm ocitl, se ani nevzteká, neboť ví, že čárový rozhodl rozhodl naprosto správně.
     
    25:20
    Djuse posunul kotouč na modré čáře stojícímu Berglundovi, který se příliš nerozpakoval a pálil. Bránu trefil, na Ostlunda však nevyzrál.
     
    25:51
    Skellefteå hraje po návratu pátého hráče zpět z trestné lavice opravdu pohledný hokej. Pokud si dobře pamatuji, tak takovou převahu dnes ještě švédský favorit neměl.
     
    26:44
    Teď to vypadalo nadějně. Na Ostlunda se to sypalo ze všech stran a hostující obrana nevěděla která bije. Naštěstí pro norský tým domácí obránce nezpracoval kotouč, a ten poté proletěl do středního pásma.
     
    27:12
    Vyloučení v týmu Storhamar Hockey Hamar (Hesbraten – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:05
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Je podruhé v utkání srovnáno! Möller našel krosovou přihrávkou BUDYHO HOLLOWAYE, který z první pálil do volného prostoru po pravé ruce norského gólmana. Asistence: Oscar Möller, Juhamatti Aaltone
    28:05 HOLLOWAY - 2:2
     
    30:00
    Jsme v polovině utkání a pořád není jasno, kdo postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů. A proč že nás to tolik zajímá? Vítěz tohoto duelu totiž nastoupí proti Plzni.
     
    31:44
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Sotva jsem to dopsal, tak se znovu trefil BUD HOLLOWAY! Ten zpoza brány poslal nahození na hostujícího brankáře, kterému puk proklouzl mezi betony. Vzápětí nastal v brankovišti Ostlunda obrovský zmatek, kterého nejlépe využil právě Kanaďan s číslem čtyři na zádech. Asistence: Jimmie Ericsson, Emil Djuse
    31:44 HOLLOWAY - 3:2
     
    32:31
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Alvarez – 2 min., hrubost).
     
    33:32
    Teď měli domácí velké štěstí! Proti pumelici Dahlstroma nedokázal Armalis zasáhnout a propustil kotouč, který se poté odkutálel kousek vedle levé tyče!
     
    33:44
    Domácí v plném počtu.
     
    34:56
    Alvarez nadvakrát dorážel a ukázal, že mu dvouminutová pauza na trestné lavici prospěla minimálně v tom, že vlastní o něco více energie než ostatní.
     
    36:01
    Domácí se nastěhovali do útočného pásma. Jde vidět, že chtějí co nejrychleji rozhodnou a v klidu třetí třetinu dohrát.
     
    37:27
    Hostům se konečně podařilo uklidnit hru. Jenže v moment, kdy se pokusili o rozehrání vlastní útočné akce, namazali jednomu z hokejistů soupeře.
     
    38:05
    Zhruba dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky se bude vhazovat po levé ruce brankáře Armalise.
     
    38:29
    Vypadalo to, že se bude pískat zakázané uvolnění. Rozhodčí však viděl nějakou teč, a tak se rozhodl hru nechat plynout.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Vyloučení v týmu Skellefteå AIK (Olimb – 2 min., hákování).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    V druhé třetině se prokázala kvalita švédského týmu. Tomu se povedlo otočit průběh utkání ve svůj prospěch a docela s přehledem kontrolovat průběh hry. Můj názor je ten, že pokud z tohoto tempa v závěrečné dvacetiminutovce neustoupí, tak s velkou pravděpodobností bude slavit postup.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Ericsson okamžitě poté, co jeho spoluhráč uspěl na buly, doslova odstřelil puk až na Ostlunda, který se aspoň dostal do provozní teploty.
     
    40:59
    AIK se osvobozuje. Prodlevu mezi akcemi hostujícího celku využívá k tomu, aby mohlo odměnit svou čtveřici.
     
    41:18
    Domácí v plném počtu.
     
    41:58
    Celkový počet střel: 38 – 21
     
    42:26
    Trochu riskantně teď rozehrál domácí obránce, jemuž se povedl najít úzkou mezeru mezi dvěma napadajícími soupeři.
     
    42:59
    Hra obou celků je na začátku třetí třetiny dosti chaotická. Ani jednomu z týmů se nedaří projít skrz střední pásmo.
     
    43:28
    Až teď se o to zasloužil Jacobs, který následně pálil a prověřil pozornost litevského gólmana, po jehož levici se nyní bude vhazovat.
     
    43:55
    Pokud bych měl zhodnotit návštěvu, tak ta je vyloženě tragická. Celá hala zeje prázdnotou. Jedinou výjimkou je skupina aktivních hostujících fanoušků, která se usídlila za bránou AIK.
     
    45:16
    Jeden z domácích hokejistů se ocitl na modré čáře a nevěděl co s pukem. Tak ho napadla ta nejjednodušší věc – vystřelit. To se ukázalo jako správně řešení situace, neboť měl s projektilem Ostlund docela potíže.
     
    46:37
    Škoda pro AIK, že si Alvarez nevšiml toho, že se nachází jeho spoluhráč nikým nehlídaný na úrovní brankoviště. Kdyby přihrávku zpoza brány dostal, tak by mohl v klidu rozhodnout.
     
    47:00
    Po přerušení hry nastala před hostujícím gólmanem menší strkanice. Mezitím, co rozhodčí domlouvají hráčům obou celků, hlasatel ohlásil reklamní pauzu.
     
    47:39
    Hostující obránce namazal Kanaďanu Hollowayovi, který se ale nezmohl na nic jiného, než na nepříliš razantní a přesnou střelu od modré čáry.
     
    48:22
    Z otočky pálil Moller a donutil Ostlunda k tomu, aby se blýskl dalším parádním zákrokem. Myslím si, že norský brankář zatím dnešek zvládá bravurně.
     
    49:24
    Hosté se začínají připravovat na závěrečný tlak. Už i u hráčů v černých dresech vidíme, že se spíše soustředí na obrannou činnost.
     
    50:48
    Zástupná delegace hostujících fanoušků hlasitě podporuje své oblíbence. Troufám si říct, že jde daleko více slyšet, než tomu tak je u hostujícího kotle.
     
    51:38
    Svensson mířil nad lapačku Armalise. Ten nakonec zasahovat nemusel, protože kotouč zapadl až na zadní mantinel. Domácí teď mají možnost k tomu, aby trochu uklidnili hru.
     
    52:53
    Zakázané uvolnění měl na svědomí Holloway. Hra se tedy přestěhuje před litevského brankáře ve službách švédského celku, kterého čekají perné závěrečné minuty.
     
    53:41
    Domácí se hnali do přečíslení tři na dva. Největší zodpovědnost měl Beglund, který bruslil s pukem na hokejce. Jenže ten zkazil nahrávku, čímž zabil potenciál celé akce.
     
    53:59
    Vzápětí se do zajímavé šance dostali taktéž hostující hráči, ty však zastavil Armalis. Následuje reklamní přestávka, poslední v dnešním utkání.
     
    54:14
    Nahození hostujícího hokejisty zachytili hráči v černých dresech a nastartovali svou svižnou akci. Ta měla velkou šanci na úspěch, to by se však nemohl vrátit jeden z obránců.
     
    55:44
    Hráči AIK se dožadovali odpískání faulu poté, co Ericsson upadl. Rozhodčí nic nedovoleného neviděl, takže nechal pokračovat oba celky ve stejném počtu hráčů na ledě.
     
    56:17
    Zbývá něco přes tři minuty do konce dnešního vypjatého utkání a hra se přesouvá před Armalise. Už je jen otázkou času, kdy bude muset jeho protějšek opustit brankoviště a vydat se na střídačku.
     
    56:57
    V tomto případě se o zakázané uvolnění jednat nemohlo, jelikož výhoz hráče AIK letěl na Ostlunda.
     
    57:23
    Domácí trestuhodně zahodili příležitost ke skórování! Nejdřív parádně vykombinovali přečíslení dva na jednoho, poté ale Olimba vychytal neuvěřitelným zákrokem Ostlund!
     
    57:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:59
    Storhamar to zkouší v šesti!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:36
    Hostům se nedaří probojovat do útočného pásma.
     
    58:49
    Teď se povedlo útočníkovi ve žlutém dresu z pravé kruhu vystřelit, Armalis však vytáhl dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    59:37
    Moller se pokusil trefit prázdnou bránu. To se mu nepovedlo, a tak je tu ještě jedno vhazování před litevským maskovaným mužem.
     
    59:58
    Neskutečné! Hostující hokejista z metru netrefil bekhendem prázdnou bránu!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! V třetí třetině jsme branku neviděli, takže nyní mohu naprostou jistotou říct, že známe soupeře Plzně ve čtvrtfinále. Skellefteå si i přes nad očekávání velké problémy poradilo s outsiderem z Norska, když ho v součtu skóre porazilo 7:6.
    Rád bych dnes vyzdvihl výkony obou brankářů, jelikož ty byly opravdu špičkové a napomohly k dramatičnosti zápasu.
     
    Střely na bránu:

    Skellefteå AIK – 23
    Storhamar Hockey Hamar – 21
     
    Tohle je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek večera. (20:21:40)

    Michal Hladký

    Branky a nahrávky: 10. Aaltonen (Holloway, Möller), 29. Holloway (Möller, Aaltone), 32. Holloway (Ericsson, Djuse) – 6. Thoresen (Zettergren), 13. Johansson (Dahlstorm, Svensson)


    Skellefteå AIK: Armalis (Lindvall) – Djuse, Berglund – Holloway, Pettersson, Alvarez – Alm, Pudas – Ericsson, Olimb, Lindstrom J.- Noren, Granberg – Aaltonen, Lindstrom L., Moller – Dahlroth – Hedman, Wingerli, Hedberg
    Storhamar Hockey Hamar: Ostlund (Strand) – Hansen, Johansson – Dahlstrom, Svensson, Thoresen P. – Andersson, Irving – Ronnild, Fogstrom, Salsten – Hesbraten, Mikkelsen – Jensen, Larrivee, Thoresen S. – Martinsen, Dokken – Jakobs, Edvardsen, Zettergren

    Rozhodčí: Kaukokari, Vikman – Yletyienen, Käck
    06.11.2018
    Storhamar - Skellefteå 4:4

    Branky a nahrávky: 26. Toresen, 38. Svensson (Thoresen, Johansson), 39. Larrivée (Irving, Jensen), 47. Jakobs (Thoresen) – 21. Olimb (Ericsson), 30. Hedberg, 32. Djuse (Olimb, Lindstrom), 32. Noren

    bahis siteleri