Eibar – Real Madrid 3:0 (kon.) | Valencia – Rayo Vallecano 3:0 (kon.) | Huesca – Levante 2:2 (kon.)
Atlético – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
SD Eibar
3:0 (1:0)
Real Madrid
Sobota 24.11.2018, 13:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u třináctého kola Primera Division, v níž se představí SD Eibar a Real Madrid CF.
     
    Real Madrid CF

    Bílému baletu se v letošní sezóně vůbec nedaří, a tak se Real krčí až na šestém místě, když ve dvanácti případech získal jen dvacet bodů. Madridští se musejí vyvarovat chybám v obraně, vždyť už inkasovali šestnáct gólů. Ovšem hostující celek brzdí početná marodka, na které je hned osm hráčů. Bílý balet se nemůže spoléhat třeba na Casemira, Marcela a kapitána Sergia Ramose. Nejlepším střelcem týmu je Karim Benzema, jenž se prosadil pětkrát.

    Celta Vigo – Real 2:4
    Real – Valladolid 2:0
    Barcelona – Real 5:1
     
    SD Eibar

    Domácí celek se nachází kousek za polovinou tabulkou, když získal patnáct bodů. Ovšem Eibar se musí koukat hlavně za sebe, když na sestupové příčky má náskok pouhých pěti bodů. V posledních pěti duelech získalo SD osm bodů, čímž se odpoutal od sestupových míst. Eibar nemůže počítat se šesticí hráčů, mezi kterými je stavební pilíř sestavy Pedro Leon. Pro žluté karty nenastoupí ani senegalský záložník Pape Diop. Nejlepším střelcem týmu je Charles, jenž se radoval třikrát.

    Valladolid – Eibar 0:0
    Eibar – Alaves 2:1
    Celta Vigo – Eibar 4:0
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního utkání, které odstartuje zhruba za pětatřicet minut. Eibar na vítězství proti Realu čeká od roku 2004, kdy se oba celky začínaly utkávat. Domácí celek proti bílému baletu získal pouze dvě remízy, jinak odcházel z hrací plochy jako poražený. Ovšem nyní už se pojďme věnovat sestavám.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Riesgo – Peña, P. Oliveira, Ramis (C), Ángel Valdés – Orellana, Escalante, Jordán, Cucurella – Enrich, Kike García.
    Náhradníci: Areitio – Bigas, S. Álvarez, Cardona, De Blasis, Charles, Milla.

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola Arzallus, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Kroos, D. Ceballos – Asensio, Benzema, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Valverde, L. Vázquez, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez.

    Rozhodčí: Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou už v tunelu a za malou chvíli je hlavní sudí pan Juan Martínez se svými kolegy přivede na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí celek k dnešnímu utkání nastoupil v modrých dresech, naopak bílý balet dostál své přezdívce a hraje v bílém.
     
    3
    Eibar se po pěkné akci dostal ke střele z nějakých pětadvaceti metrů. Pokus Kike García zamířil tak přesně, že jeho pokus orazítkoval pravou tyč. Thibaut Courtois sice plachtil vzduchem, ale na balon nedosáhl.
    3. Kike García (EIB)
     
    5
    Real Madrid se usadil na polovině soupeře a dokonce vsítil branku. Pokus Gareth Bale skončil v pravé části brány, ale ještě předtím se ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    6
    Domácí tým nehraje vůbec ustrašeně a opět se celkem snadno usadil na polovině soupeře, kde byl k vidění centr z levé strany. Ovšem tentokrát si Madridští v defenzivní části poradili.
     
    7
    Real velmi rychle přešel na polovinu soupeře, kde se dostal k přečíslení. Přihrávku do šestnáctky chtěl poslat Luka Modrić, ovšem trefil jen bránícího hráče.
     
    9
    Zatím sledujeme vyrovnanou bitvu, což se díky postavení Realu dalo asi očekávat. Madridští zatím v této sezóně nehrají dobře a jejich hře chybí hlavně Ronaldo.
     
    9
    Karim Benzema společně se jedním ze spoluhráčů mohl jít do přečíslení. Ovšem francouzský reprezentant po přihrávce Garetha Balea se opět nacházel v ofsajdu.
     
    10
    Aktivní Kike García se uvolnil na levé straně hrací plochy, odkud poslal do nebezpečného místa centr. Ovšem v pokutovém území vládne Sergio Ramos, jenž míč poslal na rohový kop.
     
    11
    Jenže po centru od rohového praporku se Eibar k zakončení nedostal, ale naopak se musel velmi rychle vracet. Nalevo se uvolnil Marco Asensio, jenž před brankou našel Karima Benzemu. Ten si kličkou obhodil brankáře a poté střílel, ale před brankovou čárou zasáhl jeden z obránců.
    11. Karim Benzema (REA)
     
    13
    Hra se téměř neustále přelévá, nyní jsou na tahu domácí hráči, kteří kombinují na útočné polovině. Ovšem po pár přihrávkách dobře zasáhl ve středu hrací plochy Luka Modrić.
     
    14
    Francouzský reprezentant na hrotu Realu zatím nevyužívá svých předností a opět se nacházel v ofsajdovém postavení. Karim Benzema si musí na tento jev dát pozor.
     
    15
    Eibar rozehrál standardní situaci za šestnáctku Realu odkud přišel centr. K zajímavé hlavičce se na penaltovém puntíku dostal Joan Jordán, jehož pokus mířil asi metr vedle levé tyče.
     
    16
    Také bílý balet rozehrál první rohový kop, ale Luka Modrić se k centru neodhodlal, a tak se musí velmi rychle vracet do obrany. Tohle vypadá opravdu nebezpečně.
     
    17
    Hlavní rozhodčí diskutuje s videem, protože Eibar se raduje ze vstřelené branky. Bude platit nebo ne?
     
    17
    Eibar právě vstřelil branku!
    Branka platí a Eibar se může znovu radovat! Přízemní centr z levé strany mířil na první tyč, odkud přišlo zakončení. Thibaut Courtois na tento pokus zareagoval, ale míč neudržel. GONZALO ESCALANTE zle poté dotíral na obránce, který ho nastřelil a míč zamířil do branky.
    17. Gonzalo ESCALANTE - 1:0
     
    21
    Dlouho se rozhodovalo o brance, která nakonec platila a Real je opět v nesnázích. Tentokrát se bílý balet pokusil o centr z levé strany, který byl přizvednut a skončil v rukavicích brankáře.
     
    23
    Domácí celek cítí šanci na obrovský úspěch, ovšem kombinace u postranní čáry nevyšla. Jenže ani Real míč neudržel dlouho a bude se opět bránit.
     
    24
    O přihrávku za obranu se pokusil Marcelo, jenže jeho pas byl zachycen. Bílý balet je zatím hodně za očekávání a fotbal spíše hraje Eibar. Naopak Madrid běhá mezi soupeři.
     
    25
    Hostující celek uklidňuje hru. Raphaël Varane a Sergio Ramos si přihrávají, protože se jim nikdo ze spoluhráčů nenabízí. Madridští musejí hodně zabrat, protože si koledují o další porážku, ovšem času zbývá ještě hodně.
     
    27
    Marcelo se rozeběhl podél postranní čáry, odkud předal přihrávku do šestnáctky. Tam si naběhl Karim Benzema, jenž si hodil míč daleko od nohy a ještě si pomohl faulem.
     
    28
    Domácí mužstvo se pokusilo opět proniknout do šestnáctky, ale balon skončil mimo vymezenou plochu, a tak bude Real rozehrávat o branky.
     
    29
    Kike García zatím hraje opravdu povedený zápas, ale tentokrát si nepohlídal ofsajdové postavení. Domácí hráč si říkal o přihrávku do šestnáctky, kterou také dostal, ale následné snažení už bylo zbytečné.
     
    30
    Toni Kroos roztáhl hru do strany, kde byl rozeběhnutý Marco Asensio. Ten se z jedničky pokusil o centr na zadní tyč, ale pro balon si došel Asier Riesgo.
     
    31
    Nene, Realu se přechod nedaří! O zrychlení hry se pokusil Luka Modrić, jenž viděl nabíhajícího Garetha Balea. Ačkoliv je druhý jmenovaný velice rychlý, tak tohle prostě nemohl mít.
     
    32
    Eibar vyslal do vápna další centr, který tentokrát nebyl povedení a doputoval mimo hrací plochu. Real hraje hodně profesorsky a musí výrazně přidat.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Marc Cucurella (SD Eibar), jenž stáhl francouzského útočníka k zemi. Tohle vypadá na hodně zajímavou pozici, kterou rozehraje Gareth Bale.
     
    35
    Chvíli trvalo než se standardní situace z hranice šestnáctky rozehrála, ale už víme, že Real nevyrovnal. Gareth Bale si odkrokoval cestu k míči, který poté poslal na stranu, kde byl brankář. Ovšem jeho pokus mířil do spodního rohu branky, ale Asier Riesgo zakončení vyrazil.
     
    36
    Luka Modrić se skvěle kličkou uvolnil za šestnáctkou domácího mužstva a okamžitě pálil. Jeho střela mířila do pravého spodního rohu branky, jenže brankář byl výborně postavený.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Joan Jordán (SD Eibar), jenž u půlící čáry zastavil nebezpečně se rozvíjející se útok bílého baletu.
     
    38
    Dani Ceballos se u postranní čáry dopustil faulu, po kterém poslal Eibar centr do pokutového území. Před brankou a zároveň za obranou se nacházel Kike García, jenž míč nasměřoval do belgického gólmana. Jenže vzruch byl opět zbytečný, praporek pomezního sudího vlaje ve větru.
     
    39
    Po přihrávce z levé strany se do míče z velké dálky opřel Joan Jordán, jehož pokus ohrozil pouze fanoušky za brankou Realu. Ovšem i tak byl domácí hráč odměněn potleskem.
     
    41
    Marcelo napadal kombinaci soupeře a donutil ho k chybě. Ovšem bílý balet musí rozehrát situaci až od stoperů. Postupně se Real posunul až na polovinu soupeře, kdo o balon přišel.
     
    42
    Další krásná přihrávka mířila za obranu, kam si nabíhal Gareth Bale. Ovšem hvězdného hráče zklamal první dotek s balonem. Madridští budou opět kopat pouze rohový kop.
     
    42
    K centru od rohového praporku se dostal Sergio Ramos, jenž se do míče opřel hlavou. Ovšem zakončení hostujícího kapitána mířilo jen nad branku Eibaru.
     
    43
    Po jednom ze zákroků zůstává ležet na zeleném pažitu Gareth Bale, který inkasoval ránu loktem do břicha. Po chvilce se hostující hráč zvedá a bude schopen pokračovat ve hře.
     
    44
    Hlavní rozhodčí celou situaci moc neviděl, a tak bude vhazovat domácí celek. Ovšem Gareth Bale (Real Madrid CF) tak dlouho protestoval, až uviděl žlutý kartónek.
     
    45
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Eibar po prvním poločase zaslouženě vede, i když branku muselo ještě potvrdit video. Ovšem hra domácího celku je nadprůměrná, s čímž má Real obrovské potíže. Naopak hra bílého baletu je trochu profesorská a oproti minulým rokům hodně za očekáváním. Madridští se ke konci trochu více tlačili do útočných akcí, která ale končily nepřesnostmi a nebo neohrozily branku.

    Střely na branku: 4:3.
     
    Oba celky se vracejí na zelený pažit. Zatímco Eibar může být spokojený, tak Real by mohl připravit nějaké změny. Uvidíme za pár desítek v vteřin, zda Madridští nastoupí ve stejné sestavě nebo ne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhého poločasu a jako první se míče dotkl Karim Benzema. Marcelo vyslal pas za obranu, ale míč skončil jen v moci domácího brankáře.
     
    47
    Vypadá to, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Madridští jsou u balonu, ale kombinují ještě na vlastní polovině hrací plochy. Je to způsobeno tím, že domácí výborně napadají.
     
    48
    Za přihrávkou mířící do šestnáctky běžel Álvaro Odriozola Arzallus. Ovšem u balonu byl o něco dříve vybíhající Asier Riesgo, a tak se spěchalo před branku Realu.
     
    49
    Na levé straně se uvolnil Marc Cucurella, jenž centrem našel spoluhráče. Ten si výborně odstoupil od soupeře a dostal se k zakončí, které nakonec zamířilo jen nad branku belgického gólmana.
     
    50
    Eibar opět výborně napadal rozehrávku bílého baletu a dostal se k míči. Po chvilce váhání rozhodl hlavní sudí, že se domácí hráč dopustil útočného faulu.
     
    52
    Eibar právě vstřelil branku!
    Real si na vlastní polovině tak dlouho zahrával, až o balon přišel. Álvaro Odriozola Arzallus se ocitl díky spoluhráčům pod obrovským tlakem, až vyrobil chybu. Marc Cucurella přihrál do šestnáctky, odkud přesně zamířil SERGI ENRICH. Jeho pokus cestou do branky orazítkoval levou tyč.
    52. Sergi ENRICH - 2:0
     
    54
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Álvaro Odriozola Arzallus, přichází Daniel Carvajal.
     
    55
    Na zeleném pažitu zůstal ležet autor druhé branky, ale Real pokračuje ve hře. Bílý balet čeká obrovská šichta, pokud nechce opět odejít z trávníku jako poražený celek.
     
    56
    Hostující tým se usadil na polovině soupeře, kde se z pravé strany dostal k centru Daniel Carvajal. Míč z jeho kopačky mířil do nebezpečného místa, kam si nabíhal Marco Asensio, ten na míč nedosáhl.
     
    57
    Eibar právě vstřelil branku!
    Eibar se zřejmě dočká prvního vítězství nad Realem v historii! Přetažený centr vrátil do ohně Marc Cucurella. Před belgickým brankářem Madridu směr míče upravil ještě Sergi Enrich, jenž trochu nevědomky našel KIKEA GARCÍU. Na domácího hráče už zívala prázdná branka.
    57. Kike GARCÍA - 3:0
     
    60
    Těžké časy pro Real, který potřebuje impulz, Madridští se v letošní sezóně hodně trápí a šesté místo není to, co by fanoušci bílého baletu chtěli vidět.
     
    61
    Hostující celek byl opět u šestnáctky soupeře, kde se neodhodlal ke střele. Míč místo zakončení putoval na německého záložníka Realu, jemuž balon utekl k soupeři.
     
    62
    Fabián Orellana doslova udělal z Daniho Ceballose stojícího panáka. Domácí záložník snadno přešel do vápna, odkud z pravé strany vystřelil na první tyč, ale Thibaut Courtois si připisuje výborný zákrok.
     
    63
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Isco.
     
    64
    Po rychlém přechodu mohl jít do otevřené obrany Karim Benzema, jenž si opět nepohlídal ofsajdovou past. Dnes to opět není den, kdy by Real mohl být na svou hru pyšný.
     
    67
    Fanoušek Barcelony si asi branku Realu přát nebude, ovšem nestranný příznivec fotbalu by si tento gól přál. Hra by se tím mohla trochu více oživit.
     
    68
    Karim Benzema si pro balon došel hodně hluboko a následně vyslal kolmou přihrávku do pokutového území. O náběh se postaral Gareth Bale, který zakončil pouze do bránícího hráče.
     
    69
    Opět stejná spolupráce jako několik vteřin zpátky. Karim Benzema poslal míč přes hlavu před branku, odkud hlavičkoval jen nad branku Gareth Bale. Ovšem francouzský útočník se opět nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    70
    Dvojice Gareth Bale – Karim Benzema je v posledních chvílích hodně nebezpečná. První jmenovaný se prohnal kolem soupeře a centroval před branku, kam si nabíhal Francouz. Bohužel pro Real na míč nedoskočil.
     
    71
    Real utahuje šrouby a začíná si připisovat šance. Mezi stopery si naběhl Karim Benzema, jenž se dostal do šestnáctky. Francouzský reprezentant se snažil o kličku, ale už měl pod nohama Asiera Riesgu.
     
    73
    Marcelo se v posledních minutách posunul z kraje obrany doprostřed zálohy. Brazilský obránce roztáhl hru, ovšem Karim Benzema se opět nacházel v ofsajdu.
     
    74
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Sergi Enrich, přichází Charles.
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Vinícius Júnior.
     
    75
    Tak ještě pro upřesnění, Marcelo při útoku Realu míří doprostřed hrací plochy a při bránění se stahuje zpátky do strany. Tentokrát musel brazilský reprezentant bránit a povedlo se mu to.
     
    77
    Aktuálně se pojďme podívat na střelecké pokusy, které mířily na branku. Eibar si do této statistiky zapsal sedm ran, naopak Real pouze tři. To je na bílý balet bídné číslo.
     
    80
    Madridští se opět dostali na útočnou polovinu, kde se opět v ofsajdu nacházel Karim Benzema. To je minimálně pátý ofsajd pro francouzského útočníka.
     
    81
    Francouzský reprezentant vysunul za obranu střídajícího Viníciuse Júniora, který svého kolegu z útoku napodobil. Praporek pomezního rozhodčího totiž okamžitě vyletěl nad hlavu, ofsajd.
     
    82
    Šesté ofsajdové postavení Karima Benzemy je na světě. To je hrůzostrašné postavení pro útočníka Realu. Kolik útočných akcí díky ofsajdům Madridu nevyšlo.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází José Ángel Valdés, přichází Sergio Álvarez.
     
    85
    Za obranu si naběhl Kike García, jehož v pokutovém území doběhl Raphaël Varane. Bílý balet se opět dostal k míči, ale opět u něj moc dlouho nevydržel.
     
    86
    Vypadá to nebo je už téměř jisté, že si Real připíše ve španělské nejvyšší soutěži již pátou porážku. Pokud si opravu Eibar připíše tři body, bude sedmý – právě za Realem.
     
    88
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Pablo De Blasis.
     
    90
    Bílému baletu už moc času na vstřelení alespoň čestného zásahu nezbývá. Zpoza šestnáctky zakončoval Vinícius Júnior, jehož slabé zakončení mířilo jen vedle branky domácího celku.
     
    90+1
    K postranní čáře opět přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Sen se stává skutečností a Eibar poprvé v historii poráží bílý balet! Nutno říct, že domácí hráči vítězí zcela zaslouženě a posouvají se v tabulce na sedmou příčku, dva body za Real. Na Eibaru bylo vidět, že víc chce. čemuž dopomohla i úvodní branka. Hráči SD si potom více věřili a byli nebezpeční, na konec míč do branky dokutáleli třikrát. Naopak Real dál pokračuje v nevyrovnaných výkonech a ve španělské lize prohrává letos už popáté. Bílý balet je hodně za očekávám a potřebuje v zimním čase několik změn.
     
    S konstatováním, že trpaslík vyzrál na obra španělského fotbalu se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (14:57:38)

    Michal Luxa

    Branky: 17. Escalante, 52. Enrich (Cucurella), 57. Kike García (Enrich)

    Karty:   33. Cucurella (EIB), 36. Jordán (EIB) – 44. Bale (REA)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:11. Fauly: 17:8.
    SD Eibar: Riesgo – Peña, P. Oliveira, Ramis (C), Ángel Valdés (83. S. Álvarez) – Orellana, Escalante, Jordán, Cucurella – Enrich (74. Charles), Kike García (88. De Blasis).
    Náhradníci: Areitio – Bigas, S. Álvarez, Cardona, De Blasis, Charles, Milla.

    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus (54. Carvajal), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić (63. Isco), Kroos, D. Ceballos – Asensio (74. Vinícius Júnior), Benzema, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Carvajal, Valverde, L. Vázquez, Isco, Vinícius Júnior, Sánchez.

    Rozhodčí: Juan Martínez – Diego Barbero, César Noval
    bahis siteleri