Nominační tisková konference před ME žen v házené (kon.) | Tisková konference Rytířů Kladno (kon.)
konec
Tisková konference Rytířů Kladno

Pondělí 26.11.2018, 16:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny příznivce hokeje. Klub Rytířů Kladno na poslední chvíli svolal tiskovou konference za účasti majitele klubu Jaromíra Jágra a navrátilce z Montrealu Tomáše Plekance, hlavním tématem bude další působení Tomáše Plekance v sezoně 2018/19.
     
    Dovolte, abych Vás ještě jednou přivítal, tentokrát už z VIP prostor kladenského ČEZ stadionu. Tisková konference začne přibližně v 16:00.
     
    Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem usedli na svá místa. Tiskovou konferenci zahájí tiskový mluvčí Vít Heral.
     
    Jaromír Jágr: Jsme tu proto abychom rozluštili tu tajenku, poté co Tomáš Plekanec přiletěl z Montrealu. Tomáš Plekanec bude nastupovat za náš tým Rytíři Kladno. Jsem rád, že mu přímo tady budu moc předat jeho nový dres.
     
    Majitel Rytířů také vyhověl přání Tomáše Plekance. Nová posila Rytířů bude střídavě startovat za extraligový celek Kometa Brno
     
    Proč se Tomáš Plekanec rozhodl pro Brno? "Pro brněnskou Komentu, je to nejlepší tým v lize poslední dva roky. Měli o mě velký zájem a jsem rád, že si za ni budu moci zahrát"
     
    Bylo rozhodování těžké? "Situace je taková jaká je. V těch prvních dnech jsem byl rozhodnutý, že za Kladno budu hrát a potom jsem řešil co dál. Nabídly se čtyři extraligové týmy a po řadě rozhodování jsem se rozhodl právě pro Brno."
     
    Otázka za jakou mzdu bude Tomáš Plekanec v Kometě nastupovat. O výluku nastupoval v Kladně za 1 Kč. Navrátilec tuto otázku ještě nemá přímo vyřešenou. Do debaty se vložil také Jaromír Jágr, který řekl, že to bude víc než koruna, ale zase ne o tolik.
     
    Bude Kometa platit cestovné a jak těžké bude nastupovat v Extralize? Tomáš Plekanec: Tak jak jsem říkal, tyhle detaily jsme ještě neprobírali. Co se týče vytížení, tak jsem zvyklý z NHL.
     
    Tomáš Plekanec: V případě zápasu v Brně nebude problém dojet na zápasy Chance ligy. (Havířov, Přerov, Frýdek-Místek, Vsetín...).
     
    Stav zranění Tomáše Plekance: "Stoprocentně v pořádku to ještě není, poslední týden jsem zabral více než jsem mohl dřív. Věřím, že to bude brzy v pořádku."
     
    Dotaz na Jaromíra Jágra, jaké to pro něj je, že je už tak dlouho bez nástupu. "Tak je to těžký, ale jsem bojovník a věřím a budu bojovat, že se vrátím. Po zranění kolene, které se stále vleče cítím, že se mi zkrátily svaly a po rychlejším pohybu to táhne."
     
    Jaký má Tomáš Plekanec přehled o soupeřích? "Měl jsem dobrý přehled. Letos... jsem byl spíše zabraný do knížek kanadského Práva o manželství."
     
    Jaká je priorita Play-off pro Tomáše Plekance, Kladno nebo Brno? "Jsme domluvený, že priorita je vrátit Kladno do extraligy, takže mám jasno, od 15. 2. 2019 budu na Kladně."

    Jaromír Jágr: V případě, že Kladno vypadne může Tomáš nastoupit v Play-off za Kometu. Podobně jsem to tak měl i já minulý rok s Třincem.
     
    Má Tomáš nějaké požadavky na spoluhráče, s kým nastupovat? "Vůbec ne, tuhle věc nechávám na trenérech, který má největší přehled."
     
    Dotaz ohledně voleb na Kladně, kde se mění obsazení. Jaromír Jágr: "Tak na tuhle otázku nemůžu moc úplně odpovědět, všude v republice je podpora sportu důležitá, hlavně mládeže."

    "Už dlouho čekáme na opravu střechy, které vyprší platnost příští rok."
     
    Tisková konference je u konce. (16:28:28)
    Tomáš Plekanec bude nastupovat za Rytíře Kladno.
    Za extraligový celek si na střídavé starty vybral Tomáš Plekanec brněnskou Kometu.

    Lukáš Ureš

    bahis siteleri