Kometa Brno – Frölunda 1:4 (kon.) | Skellefteå – Plzeň 3:3 (kon.) | Mnichov – Malmö Redhawks 2:1 (kon.)
Salzburg – Kärpät 3:2 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Malmö Redhawks
Úterý 04.12.2018, 19:30 • Olympijský zimní stadion, Mnichov • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na řadě první zápasy čtvrtfinále play-off v hokejové Lize mistrů, boje o zisk European Trophy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy EHC Red Bull Mnichov a Malmö Redhawks.
     
    EHC Red Bull Mnichov (Německo)

    Mnichovští hokejisté se do play-off Champions Hockey League probojovali ze skupiny B, kde skončili se dvanácti body na druhém místě. Dvakrát porazili běloruský Junosť Minsk, ve dvojzápase s TPT Turku si připsali jednu výhru a jednu prohru. Se švédským Malmö pak dokázali také jednou vyhrát a jednou prohráli. Mnichovští měli s tímto soupeřem shodně bodů, Malmö ale šlo z prvního místa díky lepšímu skóre. V osmifinále si pak poradili se švýcarským Zugem. V prvním duelu doma prohráli 2:3, ovšem poté v odvetě dokázali zvítězit na jeho ledě a postoupili tak mezi nejlepší osmičku týmů. V dnešním duelu ve vlastním teritoriu by si rádi vybudovali dobrou pozici pro odvetu. Proti Malmö to nebude ale rozhodně jednoduché.
     
    Malmö Redhawks (Švédsko)

    Švédské Malmö skončilo v základní skupině na prvním místě a mělo na svém kontě shodný počet bodů jako jeho dnešní soupeř. Jak už bylo zmíněno, díky lepšímu skóre však šli hosté do vyřazovacích bojů z prvního místa. V osmifinále narazili taktéž na švýcarského soupeře, tím byl Bern. A ve dvojzápase se pokaždé radovalo Malmö, které nejprve zvítězilo 4:1 a poté těsně 1:0. Díky tomu si zajistili jeho hokejisté postup do čtvrtfinále, kde se znovu střetnou s Mnichovem, jako tomu bylo v základní skupině Ligy mistrů. I hosté chtějí co nejlepší pozici pro odvetu na svém led. Čeká nás tak velice zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Systém play-off CHL

    Kromě finále hokejové Ligy mistrů, které rozhodne jediný zápas, se osmifinále, čtvrtfinále a semifinále bude hrát systémem na dva zápasy s tím, že pokud výsledek duelu skončí nerozhodně, prodlužovat se nebude. Remízou tak zápas může skončit a postoupí tým s lepším skórem. Pokud bude i po dvou duelech nerozhodné skóre, bude následovat desetiminutové prodloužení, případně pak i samostatné nájezdy.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se střetly ve skupině B. Každý si připsal po výhře. Uvidíme, jak daleko důležitější duel dopadne dnes.

    Mnichov – Malmö 3:2
    Malmö – Mnichov 6:1
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Red Bull Mnichov: Aus Den Birken (Reich) – Abeltshauser (A), Bodnarchuk, Seidenberg, Joslin, Aulie, Boyle, Quaas – Button, Mitchell (C) (TS), Parkes – Kastner, Voakes, Mauer (A) – Mayenschein, Stajan, Shugg – Ehliz, Eder T., Eder A.

    Malmö Redhawks: Nihlstorp (Gidbark) – Olsson, Lerby, Ekberg, Warg, Torp, Mylläri, Johansson – Olofsson, Händemark (C), Bryggman – Sylvegård E. (A) (TS), Wemmenborn, Persson – Hardt, Hetta (A), Storm – Görtz, Forsberg, Komarek – Sylvegård M.

    Rozhodčí: Manuel Nikolić, Kristian Nikolić (oba Rakousko) – Andreas Hofer, Kilian Hinterdobler (oba Německo).
     
    Olympijským stadionem už zní finská hymna, po ní poté domácí německá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Vyloučení v týmu Malmö Redhawks (Fredrik Händemark – 2 min., krosček).
     
    00:34
    Zápas začal vyloučením na hostující straně a domácí tak mají výhodu přesilové hry. Už jsou v pásmu Malmö a kombinují.
     
    01:38
    Emil Quaas si sjel na pravou stranu a vystrašil brankáře hostů. Nakonec Nihlstorp zakročil včas a hra je přerušena. A to i proto, že se vychýlila jeho branka, která je třeba upevnit zpět.
     
    01:38
    Vyloučení v týmu Malmö Redhawks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nichlas Hardt.
     
    02:19
    Domácí se dlouho drželi v pásmu hostů, kde na Nihlstorpa šla další střela, ovšem dokázal zakročit a puk poté letí až před branku Mnichova.
     
    02:34
    Malmö je ve čtyřech hráčích.
     
    03:26
    Po další nepřesné střele se k puku dostali opět hráči Malmö a vyhodili ho daleko od své branky. Tohle oslabení už, zdá se, zvládnou.
     
    03:38
    A Malmö je už v plném počtu. To nejhorší v úvodu utkání tak mají hosté za sebou.
     
    04:41
    Ale domácí ještě těží z tlaku, který měli ve dvojnásobné přesilové hře a opět se nastěhovali před Nihlstorpa, ten si připisuje další zákrok.
     
    05:30
    Nichlas Hardt se prosmýkl obranou Mnichova a poté zakončoval z levého kruhu. Jeho střelecký pokus však zamířil jen mimo tři tyče, skončil vedle branky Aus Den Birkena.
     
    06:57
    Další akce hostů, Axel Wemmenborn objel dva obránce Mnichova a jeho pokus pak končí opět na Aus Den Birkenovi. Hra je přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    07:54
    Hosté pomalu začínají ožívat a teď se dostali do útočné akce. Jenže obrana Red Bullu dokázala včas zakročit a nebezpečí zažehnala.
     
    08:44
    Andreas Eder ujel po levé straně a zblízka zakončoval před Nihlstorpem, ten efektním semaforem jeho dělovku likviduje.
     
    09:26
    Hráči Malmö se nemohli z tlaku domácích vymanit a čelili další střele, ale tentokráte nemusel Nihlstorp zasahovat a kotouč poslali hosté do bezpečí.
     
    10:00
    Jsme v polovině první třetiny a stále na ukazateli skóre svítí bezbrankový stav. Na úvodní branku zápasu si tak musíme ještě počkat.
     
    10:25
    Z hloubi vlastního obranného pásma zakládají hokejisté Redhawks další útočnou akci.
     
    11:15
    Domácí na druhé straně získali puk a uháněli s ním do útoku, Nichlas Torp v rohu kluziště následně vybojoval kotouč pro hosty a ti zase otáčejí bleskurychle hru.
     
    12:11
    Oloffson nabruslil do prostoru mezi kruhy, napřáhl ke střele, ale než tak učinil, přišel o puk. Mayenschein natáhl hůl a dokázal ho vypíchnout a domácí jdou zase před branku Malmö.
     
    12:45
    Vyloučení v týmu Malmö Redhawks (Stefan Warg – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:45
    Následuje další komerční přestávka.
     
    13:04
    Hosté se dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Domácí naopak v přesilové hře zatím nevymysleli. A nyní se Malmö zase osvobozuje.
     
    14:12
    Nyní už souhra Mnichova měla oči. Z pravého kruhu střílel Trevor Parkes, ale znovu si dokázali hosté poradit a kotouč dostali daleko od své branky.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Maximilian Kastner – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    14:45
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    15:51
    Sice se Redhawks uhnízdili v pásmu domácích, ale jejich snaha o kombinaci byla marná. Následně pak se domácí celek osvobozuje vyhozením puku až před hostující klec.
     
    16:23
    Také Mnichov se ubránil a je už v plném počtu.
     
    17:34
    Nyní se zase delší dobu drželi v útočném pásmu hráči Red Bullu Mnichov, ale také jejich snaha nebyla úspěšná. Kotouč Malmö posílá do středního pásma.
     
    18:13
    Po střele Christoffera Forsberga zaduněly betony Aus Den Birkena a ten si tak připisuje další veledůležitý zákrok.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    Ještě to zkusili domácí před hostující brankou, ale nic z toho nebylo. První dějství tak pomalu, ale jistě spěje do svého úplného konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku. Nějaké šance na obou stranách byly, ale oba gólmani jsou zatím bezchybní. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně ve 20:20.
     
    Střely na branku: 11 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hned v úvodu druhé třetiny se hosté vystavili ofsajdové pasti a hra tak byla vykázána do středního pásma.
     
    20:55
    Domácí nyní zahrozili před brankou Malmö, jejich střela ale zamířila jen vedle Nihlstorpovy branky.
     
    21:30
    Hala v Mnichově už bouřila, Mnichovští se dostali do další slibné příležitosti, ale Frank Mauer nedokázal prostrčit kotouč mezi Nihlstorpovými betony!
     
    22:06
    Po vhazování v pásmu Mnichova získali puk právě domácí hráči a opět s ním zavítali před hostující branku. Následná střela Marka Voakese končí opět mimo tři tyče.
     
    22:49
    Ovšem hned na to se na druhou stranu dostali hosté a z prostoru mezi kruhy vyslali nepříjemnou střelu. Aus Den Birken si s ní poradil a podržel po svém zákroku svůj tým.
     
    23:49
    Další aktivita hráčů Malmö nabídla další střelu na branku Aus Den Birkena, ale ten se včas přesunul ke své pravé tyči a kotouč, který tímto směrem mířil, vykopl betonem pryč.
     
    24:41
    Konstantin Komarek se napřáhl na levém kruhu a jeho dělovka prosvištěla až k Aus Den Birkenovi, jenž si připisuje další důležitý zákrok proti jeho střele.
     
    25:38
    V rohu kluziště ve vlastním obranném pásmu dostali kotouč pod kontrolu hráči mnichovského Red Bullu a směřovali do další útočné akce. Hosté se tak musí vracet zpátky do obrany.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (John Mitchell – 2 min., hrubost).
     
    26:14
    Další komerční přestávka.
     
    26:38
    Hosté se už uhnízdili v pásmu domácích, na Aus Den Birkena šla další střela. Tu však zastavila pozorná obrana Red Bullu a posílá puk daleko od své branky. Čili až před hostující branku.
     
    27:33
    Po dalším neúspěšném útoku hostů se domácí celek znovu osvobozuje a šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    28:04
    Ještě zákrok Aus Den Birkena a po něm domácí odpalují puk opět až před branku Malmö. Tohle oslabení zvládnou bez úhony.
     
    28:14
    Mnichov je v plném počtu.
     
    28:54
    Jakob Mayenschein dostal nabito na levý kruh, poté se napřáhl k pořádné střele a ta končí na pozorném Cristopheru Nihlstorpovi. Hned na to posílá brankář hostů puk svým spoluhráčům.
     
    30:00
    V polovině utkání se stav stále bez branek, i ve druhé části jsme se zatím nedočkali gólu na ani jedné straně. Nyní domácí kombinují před brankou hostujícího celku.
     
    31:01
    Aus Den Birken byl připraven ve svém brankovišti, ale nemusel zasahovat. Hosté na něho nakonec střelu nevyslali.
     
    31:29
    Emil Sylvegård si s pukem sjel do blízkosti domácí branky, jeho přízemní střelu vykryl Aus Den Birken a dalším zákrokem tak drží svůj tým.
     
    31:53
    Marcus Sylvegård střílel od modré čáry a jeho projektil zase kryje Aus Den Birken. Ten kotouč rozehrál spoluhráčům a ti míří do rychlé útočné akce.
     
    32:50
    Vyloučení v týmu Malmö Redhawks (Jens Olsson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    32:50
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:11
    Z levého kruhu se napřáhl ke střele Derek Joslin, ale s jeho těžkým projektilem si Nihlstorp poradil. Nicméně domácí celek se stále drží v útočném pásmu.
     
    34:11
    Až nyní se hosté osvobozují a posílají kotouč daleko od své branky.
     
    34:50
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    35:13
    Za brankou Nihlstorpa svedli souboj o puk hráči na obou stranách. Získali ho hosté a v rychlé akci zakončoval z levé strany Henrik Hetta, ale Aus Den Birken jeho pokus kryje pravým betonem.
     
    36:01
    Marcus Sylvegård se jal ke střele z pravého kruhu, ale prostřelit domácího brankáře se mu nepovedlo. Hosté se však drží v útočném pásmu i nadále.
     
    36:46
    Trevor Parkes se zjevil před brankou hostů, jeho pohotové zakončení však končí na brankáři Nihlstorpovi, který kryje další nebezpečný pokus Mnichova.
     
    37:46
    Max Görtz objel domácí branku a šikovně se poté snažil zakončit těsně před Aus Den Birkenem. Ten se nachytat nenechal a postrčením puku tak dostává tento do bezpečí.
     
    38:00
    Domácí se snažili vysunout směrem k brance hostů, ti však ve středním pásmu získali puk na svou stranu a před Aus Den Birkenem vyslali další střelu. Ta končí jen vysoko nad.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Agilní hosté se dostali ještě před domácí klec, kde střílel z první Fredrik Händemark, ale pohotový zákrok domácího brankáře tak nepouští hosty do vedení.
     
    39:46
    Mnichovští vybojovali puk v obranném pásmu a ještě ho zavezli před branku hostů, ke střele před ní se už nedostali. Je tu konec i druhé části hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a znovu jsme se gólu nedočkali. Na obou stranách však byly k vidění další šance, ty se ale neujaly. Uvidíme, zda se vůbec nějaké branky dočkáme nebo zda zápas skončí fotbalovou bezbrankovou remízou. Třetí třetina začne přibližně ve 21:10.
     
    Střely na branku: 21 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Před domácí brankou bylo hned rušno a Aus Den Birken musel okamžitě hasit nebezpečí po střele z prostoru mezi kruhy. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    40:25
    Poté si puk vzali domácí hráči a zamířili s ním do útočného pásma.
     
    40:38
    John Mitchell se prodral až před branku Malmö, byl však tísněn obranou a ta ho nepustila do žádného zakončení.
     
    41:18
    Axel Wemmenborn se na pravém kruhu obtočil, jeho střela z otočky končí jen na boční konstrukci domácí branky. Aus Den Birken tak mohl být v klidu.
     
    42:07
    Z následné akce nic nevymysleli Mnichovští před brankou Malmö a hosté bleskově otočili hru. Zblízka na brankáře Mnichova střílel Jens Olsson, leč neúspěšně.
     
    43:52
    Další přerušení hry a oba celky střídají. Na led tak naskočí čerstvé síly na obou stranách.
     
    44:19
    Jens Olsson byl opět aktivní před brankou Mnichova, ovšem obrana pomohla Aus Den Birkenovi, který nemusel zasahovat.
     
    45:38
    Malmö právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení a až ve třetí části hry jsme se dočkali prvního gólu. FREDERIK STORM v samostatné akci zakončil mezi betony Aus Den Birkena a kotouč tak skončil za jeho zády – 0:1. Bez asistence.
    45:38 Frederik STORM - 0:1
     
    47:14
    Mnichov právě vstřelil branku!
    A velmi brzy je vyrovnáno. DEREK JOSLIN střelou od modré čáry prostřelil hostujícího brankáře, kotouč umístil do horní části jeho branky – 1:1. Hra tak nyní nabrala na obrátkách a dá se očekávat další honba za góly, aby si týmy vypracovaly lepší pozici do odvety. Asistence: Andreas Eder.
    47:14 Derek JOSLIN - 1:1
     
    48:16
    Hosté se znovu dostali do šance před brankou domácích, ale jejich střela tentokráte skončila jen vedle branky Aus Den Birkena.
     
    50:06
    Andrew Bodnarchuk z otočky střílel na pravém kruhu, jeho pokus však pouze zaplul do lapačky Nihlstorpa.
     
    50:53
    Frederik Storm si sjel do těsné blízkosti domácího brankáře, na kterého vyslal přízemní střelu. S tou si však brankář domácích znovu poradil.
     
    51:49
    Z hloubi vlastního obranného pásma zakládají další akci hosté a už se stěhují do útočného pásma. Domácí se tak musejí mít na pozoru.
     
    52:14
    Po nepřesné střele domácích v útočném pásmu se znovu na kotouč dostali hráči Malmö, ale jejich zakončení bylo opět nepřesné.
     
    53:12
    Agilní Frederik Storm si sjel kolem brankoviště Mnichova a zakončoval z levé strany, jeho pokus však holí vyrazil do bezpečí Aus Den Birken.
     
    53:30
    Domácí celek si bere oddechový čas.
     
    53:22
    Lars Bryggman klepl do puku na pravé straně. Ten směřoval do branky Mnichova, ovšem Aus Den Birken znovu přesně zakročil. Hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    53:37
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu a otáčejí tak zápas. Do úniku před hostující branku byl vyslán FRANK MAUER, jenž mezi kruhy zvedl kotouč a poslal ho pod víko hostující branky – 2:1. Nyní jsou to hosté, kdo musí otáčet jednobrankové manko. Asistence: Maximilian Kastner a Andrew Bodnarchuk.
    53:37 Frank MAUER - 2:1
     
    55:23
    Domácí se snaží bránit svůj těsný náskok a zatím se jim to daří. V rohu kluziště vybojovali puk a poslali ho do středního pásma.
     
    55:49
    Nyní si museli dávat pozor hráči Mnichova, hosté před jejich brankou dotírali, ale nakonec svou střelu poslali jen na zadní mantinel.
     
    56:29
    Hráčům Malmö začíná velmi rychle ubíhat čas. Domácím naopak a ti se stále snaží své vedení udržet.
     
    57:06
    Maximilian Kastner potáhl puk středem kluziště a dostal ho až do útočného pásma, kde domácí chvíli kombinovali, nakonec se k žádné střele nedostali.
     
    57:32
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Andrew Bodnarchuk – 2 min., krosček).
     
    57:41
    V oslabení střílel jeden z domácích hráčů na branku hostů, poté se hned na to strhla u mantinelu mela mezi oběma tábory. Dost možná se bude na obou stranách vylučovat.
     
    57:41
    Tak nakonec vše vyřešila domluva sudích a vše se zklidnilo. Hra tak pokračuje dále vhazováním v útočném pásmu Mnichova.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:38
    Hosté získali kotouč a hned s ním zamířili před branku domácích. Není na co čekat, času na srovnání stavu je už málo.
     
    59:09
    Tobias Ekberg střílel z prostoru mezi kruhy, bylo to ale nepřesné. Následně pak se domácí celek osvobozuje.
     
    59:32
    A nyní je už v plném počtu.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu EHC Red Bull Mnichov (Yasin Ehliz – 2 min., podrážení).
     
    59:54
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po dvou bezbrankových třetinách se nakonec s góly roztrhl pytel ve třetí části hry. Nejprve šli do vedení hosté, domácí však dokázali vyrovnat a následně pak i strhnout vedení na svou stranu. To si udrželi až do konce duelu a do odvety, která se hraje za týden v Malmö tak mají o něco lepší pozici. Tento dvojzápas nabídne ještě hodně.
     
    Střely na branku: 29 – 27
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (21:43:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 48. Joslin (Eder), 54. Mauer (Kastner, Bodnarchuk) – 46. Storm


    EHC Red Bull Mnichov: Aus Den Birken (Reich) – Abeltshauser (A), Bodnarchuk, Seidenberg, Joslin, Aulie, Boyle, Quaas – Button, Mitchell (C) (TS), Parkes – Kastner, Voakes, Mauer (A) – Mayenschein, Stajan, Shugg – Ehliz, Eder T., Eder A.
    Malmö Redhawks: Nihlstorp (Gidbark) – Olsson, Lerby, Ekberg, Warg, Torp, Mylläri, Johansson – Olofsson, Händemark (C), Bryggman – Sylvegård E. (A) (TS), Wemmenborn, Persson – Hardt, Hetta (A), Storm – Görtz, Forsberg, Komarek – Sylvegård M.

    Rozhodčí: Manuel Nikolić, Kristian Nikolić (oba Rakousko) – Andreas Hofer, Kilian Hinterdobler (oba Německo)

    Diváci: 3 440
    Úterý 11.12.2018
    Malmö Redhawks - Mnichov 5:5

    Branky a nahrávky: 3. Sylvegard (Lerby), 12. Olofsson (Händemark.), 35. Janolhs (Olofsson), 39. Olsson (Komarek, Setkov), 54. Storm (Wang) – 20. Parkes, 22. Parkes (Mitchell), 25. Shugg (Voakes), 40. Boyle (Mitchell, Parkes), 65. Parkes

    bahis siteleri