al-Ajn – Wellington 3:3 (4:3 po pen.)
po penal. (4:3)
al-Ajn SCC
3:3 (1:3)
Team Wellington
Středa 12.12.2018, 16:30 • Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain City • Mistrovství světa klubů • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 16:3. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:15. (19:24:03)
     
    Khalid Eissa je hrdinou zápasu! Brankář Al Ainu vychytal pro tým ze Spojených arabských emirátů postup do čtvrtfinále v penaltovém rozstřelu.

    Fantastický první poločas začal ve dvanácté minutě neskutečnou ránou ze třiceti metrů Mario Barcia, který vymetl přesně horní roh Eissovy branky. Následně se prosadil po přihrávce Bevina také Aaron Clapham. Domácí sice dopravili míč do sítě, ale kvůli předcházejícímu faulu, který potvrdilo i video nebyl gól uznán. Těsně před přestávkou doklepl míč do branky po rohovém kopu i Mario Ilich. Už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 3:0, ale domácí se přece jen zásluhou Japonce Šiotaniho dostali ke snížení. Ihned po přestávce snížil na rozdíl jediného gólu Tongo Doumbia. Střídající Marcus Berg v samém závěru srovnal na 3:3 a muselo se do prodloužení. Nastavení čas ale vítěze nepřinesl a na řadu přišly pokutové kopy.

    Nejprve právě Berg zklamal, ihned po něm ale nechal vyniknout Eissu i Kilkolly. V páté sérii nejprve suverénně proměnil Caio Fernandes, aby následně byl vychytán kapitán Wellingtonu Justin Gulley.

    Al Ain si zahraje o semifinále s Esperance Tunis.
     
    Konec zápasu.
     
    5. série
    4:3
    Kdo jiný, než kapitán Justin Gulley by měl v rozhodující chvíli podržet svůj tým. Gulley se snažil umístit balon k pravé tyči, ale Eissa vystihl jeho úmysl a balon vyrazil!
     
    5. série
    4:3
    Pátou sérii zahajuje Caio Fernandes. Brazilec s klidem uklidil míč po trávníku k pravé tyči.
     
    4. série
    3:3
    Za Wellington se ve vyhrocenou chvíli postavil k balonu Watson. Tvrdá rána skončila od břevna za brankovou lajnou a je znovu srovnáno.
     
    4. série
    3:2
    Japonský záložník Al Ainu Cukasa Šiotani si nedělal potíže a napálil míč prudce pod břevno.
     
    3. série
    2:2
    Také Mario Ilich se v dnešním zápase střelecky prosadil. A také tentokrát byl úspěšný ránou do rohu branky.
     
    3. série
    2:1
    Hussein Elshahat přibrzdil při svém pokusu, počkal si na pohyb brankáře a poté uklidil míč k opačné tyči.
     
    2. série
    1:1
    Kilkully však také nedává. Povedenou ránu k tyči dokázal Khalid Eissa skvěle vyrazit.
     
    2. série
    1:1
    Marcus Berg srovnal stav v závěru druhé půle, ale nyní v penaltovém rozstřelu chybuje dělovkou nad.
     
    1. série
    1:1
    Ross Allen přišel na trávník až v samém závěru prodloužení. A potvrdil, že si na penaltu věří, když vymetl pravý horní roh.
     
    1. série
    1:0
    Jako první si postavil míč na značku pokutového kopu Ibrahim Diaky. Domácí fotbalista umístil svou důležitou střelu k levé straně, Basalaj se vydal k opačné tyči.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Ani prodloužení vítěze neurčilo! Hned v prvním zápase na Mistrovství světa klubů tak rozhodne až penaltový rozstřel.
     
    120+2
    Druhé prodloužení skončilo.
    120+1. Červená karta po 2. žluté
     
    120+1
    Mohamed Abdulrahman vidí po zcela zbytečném zákroku na útočné polovině druhou žlutou kartu a je tak jasné, že se penaltu nekopne!
     
    120+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase prodloužení jednu minutu.
     
    120
    Střídání v týmu Team Wellington: ze hřiště odchází Molloy, přichází Allen.
     
    119
    Střídání v týmu Al Ain SCC: ze hřiště odchází Barman, přichází Yaslam.
     
    118
    Barman cpal balon před Basalaje. Hosté nacházejí ale zbytky sil v úplném závěru nastaveného času a jsou častěji u balonu na útočné polovině.
     
    117
    Basalaj vykopával od vlastní branky na útočnou polovinu. Hailemariam dopravil balon do šestnáctky, kde se prosadil k zakončení Watson, ale Eissa skvěle skočil po míči.
     
    116
    Centr od rohového praporku však dokázal stáhnout do rukavic jen Khalid Eissa. Domácí s klidem získali míč po zaváhání Abdulrahmana, který se provinil faulem.
     
    115
    Domácím už se nedaří soupeře tolik zatlačit. Naopak ke slovu se dostávají i hosté. Gulley dokonce pro Wellington vydřel rohový kop.
     
    114
    Snad poprvé v prodloužení se dostali do střelecké pozice také hosté. Hailemariam ještě hledal stříleným pokusem na zadní tyči Watsona, který ale ani ve skluzu na balon nedosáhl.
     
    113
    Al Ain pokračuje v tlaku rohovým kopem. Fernandesův pas stačil na přední tyči alespoň na chvíli odvrátit z vápna Justin Gulley.
     
    112
    Domácí jsou opět před brankou Wellingtonu. Fernandes přihrával Bergovi, který ale ve vápně nedokázal přetlačit Scotta Hilliara.
     
    110
    Abdulrahman přihrával skvěle do pokutového území, Elshahat dokázal zpracovat míč, ale poté byl zastaven Ilichem. Hlavní rozhodčí ale penaltu nepíská.
     
    109
    Zdá se, že Caio Fernandes má v závěru zápasu nejvíce energie. Nyní musel brazilského hráče zastavit jen za cenu žluté karty Barcia.
     
    108
    Caio Fernandes se uvolnil kličkou k levé straně, poté vypálil, ale míč byl sražen jen na rohový kop. Následnou hlavičku poslal Abdulrahman jen mimo tři tyče.
     
    107
    Po rychlé změně stran se může pokračovat. Bevin si pomohl přihrávkou na Watsona, ten mu sice míč vrátil, ale už jen do souboje s Barmanem.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    První prodloužení branku nepřineslo. Pokud se nerozhodne v druhé nastavené patnáctiminutovce bude následovat penaltový rozstřel.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    105
    Zdá se, že v prvním poločase prodloužení branka nepadne. Domácí jsou sice více u balonu, ale na Scotta Basalaje ještě nevyzráli.
     
    104
    Šiotani parádním centrem rozběhl Elshahata, který přehazoval Basalaje, ale míč mezi tři tyče neumístil. Al Ain byl nyní velmi blízko čtvrté trefě.
     
    103
    Hosté se s přehledem brání. Šiotani sice přihrával Bergovi, ale tentokrát se střídající hráč proti stažené obraně neprosadil. Wellington navíc získal autové vhazování.
     
    101
    Po zisku ve střední části trávníku se hosté až k vápnu nedostali. Obrana Al Ainu se stačila vrátit za balon po výrazném zdržení akce na pravém kraji.
     
    100
    Pohledná kombinace ve sté minutě domácím nevyšla. Fernandes ještě prostrkával míč do vápna, ale těsně před Bergem sebral domácím šanci Hilliar.
     
    99
    Berg převzal přihrávku od Barmana. Následně se obtočil s balonem okolo Molloye, ale poté nedokázal už přesně najít Fernandese.
     
    98
    Tým ze Spojených arabských emirátů je natlačen na útočné polovině. Po odkopu Gulleyho měli domácí k dispozici dokonce rohový kop. Fernandes našel volného Berga, ale hostující obrana nakonec obstála.
     
    97
    Gulley posunul míč směrem k Bevinovi, ten ještě uvolnit před vápnem Wastona, který ale umístil svou střelu jen metr nad břevno domácí branky.
     
    96
    Až nyní se dostal k balonu i novozélandský celek. Hailemariam sice pádil za prudkou přihrávkou, ale střídajícímu hráči je pískán ofsajd.
     
    95
    Také do prodloužení vstoupili aktivněji domácí fotbalisté. Abdulrahman přihrával po trávníku Barmanovi, ten ještě posouval k Fernanesovi, který ale proti Bevinovi neuspěl.
    94. Pohlednou akci Al Ainu zastavil parádním zákrokem Basalaj
     
    94
    Obrovská šance domácího celku. Berg si narazil s Barmanem, poté ale z blízkosti nepropálil skvěle vyběhnutého Basalaje.
     
    93
    Bevinova rána neměla šanci na úspěch. Autor dvou asistencí v dnešním zápase pálil ze střední vzdálenosti jen daleko od levé tyče.
     
    92
    Do prvního poločasu prodloužení vstoupili rozehrávkou domácí hráči. Od Fernandese putoval míč po levé straně jen k bránícímu Gulleymu.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Devadesát minut o postupujících do čtvrtfinále nerozhodlo. Domácí Al Ain dokázal především díky vydařenému druhému poločasu smazat tříbrankové manko. Čeká nás tak třicetiminutové prodloužení.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Andy Bevin se po dlouhé době objevil u balonu. Jeho střela bez razance nenadělala Eissovi žádné potíže. Na druhé straně pálil Marcus Berg jen vysoko nad branku.
     
    90+2
    Abdulrahman přihrával Elshahatovi, který ale nepochopil jeho úmysl a zpětnou přihrávku už poslal jen k soupeřům.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Domácí měli k dispozici volný přímý kop ze třiceti metrů. Caio Fernandes kroutil balon do šestnáctky, ale Bergova hlavička nemohla Basalaje překvapit.
     
    89
    Šiotani si narazil na levém kraji s Bergem, následně se hra přesunula až do těsné blízkosti vápna a vše musel hasit faulem Eric Molloy.
     
    88
    Hosté ale chtějí zápas rozhodnout ještě před prodloužením. Watson pálil z nadějné pozice, ale ani kdyby míč zamířil do sítě, tak by branka pro zpracování rukou neplatila.
    87. Marcus BERG - 3:3
     
    87
    Al Ain právě vstřelil branku!
    Domácí jsou odměněni za aktivitu v posledních minutách vyrovnávací brankou! Už se zdálo, že Wellington zvládne odvrátit další centr do vápna, ale balon se dorazil k nohám Diakyho, ten ještě našel MARCUSE BERGA, který z otočky umístil míč přesně k tyči.
     
    86
    Molloy sice zastavil rozběhnutého Abdulrahmana, ale míč se odrazil jen za postranní lajnu. Následně byl sražen k zemi také Elshahat, ale hlavní rozhodčí nepíská.
     
    85
    Domácí se přibližují k vápnu soupeře. Ahmed Barmen přerušil obléhání tvrdou ránou, ale mezi tři tyče balon neumístil a musí se spoluhráčům omlouvat.
     
    84
    Novozélandský celek už se soustředí výhradně na obranu. Po zisku balonu se ale po delší odmlce hosté vydali alespoň k půlící čáře.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Marcus Berg také hlavičkoval nebezpečně, ale Basalaje neohrozil.
     
    82
    Fernandes je v posledních minutách u všeho. Tentokrát předvedl milimetrový centr do vápna, který našel Elshahata. Ten ale ze záklonu branku přepálil.
     
    81
    Střídání v týmu Team Wellington: ze hřiště odchází Sinclair, přichází Kilkolly.
     
    80
    Střídání v týmu Al Ain SCC: ze hřiště odchází Maroof, přichází Berg.
     
    80
    Zápas začíná opět nabírat na obrátkách. Z velkého úhlu se pokoušel překvapit Basalaje Maroof, ale míč skončil jen nad brankou.
    78. Fernandesova rána do tyče
     
    78
    Šance také na druhé straně. Fernandes si naběhl na přihrávku za obranu, ale pravačkou trefil jen vzdálenější tyč.
     
    77
    Velmi nebezpečná situace před vápnem Al Ainu. Watson skvěle uvolňoval spoluhráče na pravém kraji, ale ten už mu balon nedokázal vrátit do střelecké pozice.
     
    76
    Po faulu Bevina se hra přesunula do vápna Wellingtonu. Nepříjemný přízemní centr dokázal zbrzdit skluzem Ilich a poté už měl Basalaj snadnou úlohu.
     
    75
    Střídání v týmu Team Wellington: ze hřiště odchází Clapham, přichází Hailemariam.
     
    74
    V nadějném náběhu po levém kraji byl Andy Bevin. Autor dvou asistencí v dnešním zápase ale třetí nepřidal, jeho centr do vápna stačil sebrat Eissa.
     
    73
    Do rozehrávky domácích se zapojil také Khalid Eissa. Dlouhý výkop však skončil jen u hostujících obránců, Maroof neměl proti přesile šanci.
     
    72
    Hostům se daří uklidnit hru ve středu pole. Po ztrátě Molloye se ale přece jen museli vrátit před vlastní vápno a jen díky zásahu Basalaje neinkasovali potřetí.
     
    71
    Hamish Watson byl přišlápnut na třiceti metrech od branky Al Ainu. Hosté se dostali do blízkosti vápna dlouhou přihrávkou, ale míč po odrazu skončil mimo hru.
     
    70
    Po dlouhé době také pohledná akce novozélandského celku. Po Sinclairově centru hlavičkoval nebezpečně Hamish Watson, ale branku o kousek netrefil.
     
    69
    Abdulrahman si šel pro faul před vápno, ale pád po lehkém kontaktu hlavní rozhodčí neodpískal. Protiútok Wellingtonu skončil už na půlící čáře.
     
    67
    Už už to vypadalo, že bude mít Scott Basalej plné ruce práce. Z levé strany se vřítil do vápna Caio Fernandes, ale přihrávku tentokrát nedal vůbec přesnou.
     
    66
    Hosté jsou pod tlakem a uchylují se pouze k dalekým odkopům. Za jedním takovým se sice vydal Andy Bevin, ale Eissa ubránil tělem balon, který zamířil za brankovou lajnu.
     
    65
    Tlak týmu ze Spojených arabských emirátů pokračoval rohovým kopem. Fernandes se dokázal vytočit k centru, ale ve vápně byl nekompromisní Mario Ilich.
     
    64
    Domácí se hnali do rychlého útoku. Ve čtyřech čelili hráči Al Ainu pouze třem obráncům, ale nepřesný centr skončil jen u Gulleyho.
     
    63
    Střídání v týmu Al Ain SCC: ze hřiště odchází Doumbia, přichází Diaky.
     
    62
    Od Eissa putoval míč po levém kraji k Maroofovi. Domácí se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi, když právě Maroof prohrál souboj s Ilichem.
     
    61
    Fernandes se nepohodl se Sinclairem a celou situaci musel řešit až hlavní rozhodčí. Tentokrát se do obešlo pro oba aktéry bez žlutého trestu.
     
    60
    Po hodině hry vedou hráči Wellingtonu už pouze o jeden zásah. Postupem času se musí více a více zaměřovat také na obranu.
     
    58
    V posledních minutách se daří držet balon hostujícímu týmu. Watsonovi však nevyšlo ve vápně zpracování a balon mu odskočil mimo hru.
     
    57
    Střídání v týmu Team Wellington: ze hřiště odchází Cameron, přichází Molloy.
     
    56
    Domácí brankář výkopem spoluhráčům příliš nepomohl. Balon se totiž odrazil jen k hráčům Wellingtonu a po faulu Abdulrahmana se znovu žlutí.
     
    55
    Domácí jsou při chuti a cítí šanci na srovnání stavu. Maroof však nepřesně centroval do vápna a následnou protiakci Wellingtonu musel zastavit za žlutou kartu Doumbia.
     
    54
    Akce hostujícího týmu pokračovala od rohového praporku. Bevinův centr našel na středu vápna pouze bránícího Al Ahbabiho.
     
    53
    Wellington se snaží okamžitě odpovědět. Po pokutového území přiletěl prudký pas z levé strany, ale jako první se k balonu dostal jen Mohamed Ahmad.
     
    52
    A Basalaj měl znovu práci. Tentokrát pálil z nepřipravené pozice Ahmed Barman, ale hostující brankář si s ránou po trávníku bez potíží poradil.
    50. Tongo DOUMBIA - 2:3
     
    50
    Al Ain právě vstřelil branku!
    Brzy po začátku druhé půle je sníženo! Fernandes je zjevil na levé straně úplně sám, mohl načasovat přihrávku do pokutového území. Před prázdnou brankou našel také zcela nebráněného TONGA DOUMBIU, který z blízkosti poslal míč pod břevno.
     
    49
    Tentokrát byl faulován Mario Barcia. Abdulrahman zvedl svou kopačku až příliš vysoko do blízkosti hlavy soupeře. Wellington se ale u balonu příliš dlouho nezdržel.
     
    48
    Také Wellington se poprvé ve druhém poločase dostal na útočnou polovinu. Andy Bevin si narazil na levém kraji s Watsonem, ale dále už cesta nevedla.
     
    47
    Caio Fernandes cpal míč z volného přímého kopu na zadní tyč, ale Maroof se nedokázal prosadit před obranu soupeře k zakončení.
     
    46
    Do druhého dějství vstoupili rozehrávkou fotbalisté Wellingtonu. Velmi rychle ale hosté ztratili balon a poté musel faulovat Gulley.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:35.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Rozhodně spokojeněji odcházejí do šaten hráči Wellingtonu, kteří vedou nad domácím Al Ainem 3:1.

    Fantastický první poločas začal ve dvanácté minutě neskutečnou ránou ze třiceti metrů Mario Barcia, který vymetl přesně horní roh Eissovy branky. Následně se prosadil po přihrávce Bevina také Aaron Clapham. Domácí sice dopravili míč do sítě, ale kvůli předcházejícímu faulu, který potvrdilo i video nebyl gól uznán. Těsně před přestávkou doklepl míč do branky po rohovém kopu i Mario Ilich. Už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 3:0, ale domácí se přece jen zásluhou Japonce Šiotaniho dostali ke snížení.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
    45+1. Cukasa ŠIOTANI - 1:3

     
    45+1
    Al Ain právě vstřelil branku!
    Parádní první poločas pokračuje! Zničehonic domácí snižují ztrátu. CUKASA ŠIOTANI přehrál na hranici vápna Hilliara, následně se dostal do šestnáctky a střelou ke vzdálenější tyči překonal bezmocného Basalaje.
    45. Mario ILICH - 0:3
     
    45
    Wellington právě vstřelil branku!
    Čtvrtý rohový kop v krátkém čase už končí brankou! Bevinův centr byl na první tyči nadzvednut Doumbiou, následně se balon snesl přesně k nohám MARIA ILICHA, který už měl snadnou úlohu a z metru dopravil balon do sítě.
     
    44
    Minutu před pauzou byl na útočné polovině faulován Barcia. Hosté rozehráli standardní situaci centrem do vápna, kde vyhrál klíčový hlavičkový souboj Ahmed.
     
    43
    Také Wellington měl k dispozici rohový kop. Na první tyči zasáhl Šiokani, druhý pokud od rohového praporku už si pohlídal Eissa.
     
    42
    Po dalším ubráněném rohu hosté dokonce pádili do protiútoku. Sinclair si poradil s Ahmedem, který se ale do souboje ještě dokázal vrátit a míč vypíchl do autu.
     
    41
    Tým ze Spojených arabských emirátů měl k dispozici rohový kop. Scott Hilliar ale dokázal s klidem balon odhlavičkovat do bezpečí před Barmanem.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Hostující tým i nadále vede o dvě branky z úplného úvodu zápasu. Al Ain bylo blízko ke snížení, ale branka Fernandese nebyla uznána pro předcházející faul.
     
    39
    Střídání v týmu Al Ain SCC: ze hřiště odchází Salem, přichází Al Ahbabi.
     
    38
    Se závěrem prvního poločasu tempo zápasu lehce klesá. Al Ain drží balon ve střední části trávníku a čeká na vhodný okamžik k útoku.
     
    37
    Šiotani měl na pravé straně spoustu prostoru. Skvělou kličkou do středu si japonský hráč připravil střeleckou pozici, ale Basalaje nepřekonal.
     
    36
    A další skvělá střela. Abdulrahman pálil z velké dálky a jen těsně minul břevno hostující branky. Scott Basalaj marně plachtil vzduchem.
     
    35
    Hosté ještě zůstali u balonu na útočné polovině. Claphamův pas nebyl přesný a tak šli do protiútoku hráči Al Ain. Maroofův pád ve vápně rozhodčího nerozhodil.
     
    34
    Novozélandský tým pokračuje v držení balonu na polovině trávníku. Bevin s Cameronem vykombinovali hned čtyři protihráče, ale poté už Sinclair centrem neuspěl.
     
    33
    Wellington se po krátké odmlce dostává zpět do tempa. Bevin přihrával Watsonovi, který ale nezpracoval ideálně.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Salem (Al Ain SCC).
    30. Neuznaná branka domácího týmu
     
    30
    Al Ain dopravilo míč do sítě! Po sporném zákroku na polovině soupeře se domácí hnali do rychlého protiútoku. Elshahat si narazil s Caiem Fernandesem, který dopravil míč do sítě.

    Hlavní rozhodčí byl ještě kontroloval celou situaci i videa a nakonec branku neuznává právě pro faul na útočné polovině.
     
    29
    Khalid Eissa musel řešit velmi prudkou malou domů. Brankář domácího celku si ještě dokázal zpracovat míč a poté před napadajícím Watsonem nekompromisně odkopl.
     
    28
    Ismail Ahmed ještě zachránil míč na postranní čáře. Následně se domácí kapitán pokusil přejít přes Schrijverse, ale po lehkém kontaktu skončil na trávníku. Hlavní rozhodčí faul nepíská.
     
    26
    Po faulu Barmana na Sinclaira se hosté dostali k nadějné situaci před vápnem. Cameronova přihrávka po trávníku byla ale na Watsona příliš dlouhá.
     
    25
    Tongo Doumbia byl pod tlakem na levé straně a tak raději přihrával až k vlastnímu brankáři. Od Eissa následně putoval míč po trávníku k Barmanovi.
     
    24
    Hosté byli v dobrém počtu na útočné polovině. Andy Bevin už znovu vymýšlel přihrávku do vápna, ale tentokrát se mu balon zamotal moci nohama.
     
    23
    Al Ain prošel znovu až téměř do vápna. Abdulrahman si neměl s kým nahrát a tak musel zvolit jen ústup a přihrávku k obráncům.
     
    22
    Domácím se nedaří finální fáze. Šiotaki sice přešel přes Gulleye, ale poté nedokázal najít na hranici vápna osamoceného Maroofa.
     
    21
    Cameronova pobídka do pokutového území měla najít střelce druhého gólu. Clapham ale přeběhl celou situaci a balon jen prolétl za brankovou lajnu.
     
    20
    Hosté jsou pod tlakem. Jen na rohový kop musel odvracet balon Hilliar. Domácím se ale rozehrávka vůbec nevydařila, navíc si následně pomohl faulem Barman.
     
    18
    Volný přímý kop končí jen na obraně hostujícího celku. Po odraženém balonu zůstali ještě domácí u vápna soupeře, ale Maroofovi se odrazil míč do autu.
     
    17
    Tentokrát se do útoku vydali domácí fotbalisté. Po pravé straně se prodíral do vápna Ahmed, přes Ilicha sice neprošel ale vybojoval volný přímý kop.
    15. Aaron CLAPHAM - 0:2
     
    15
    Wellington právě vstřelil branku!
    Parádní akce Wellingtonu a je to o dvě branky! Andy Bevin skvěle našel za chybujícím obráncem zcela volného AARONA CLAPHAMA, který zachoval klid a sám proti Eissovi uspěl střelou k levé tyči.
     
    15
    Elshahat si navedl míč z pravé straně více k ose trávníku, ale svou levačkou namířil pouze nad břevno hostující branky.
     
    14
    Hosté jsou najednou při chuti. Sinclarovu přihrávku ale nedokázal Watson zachytat na hrací ploše a u balonu jsou tak hráči Al Ainu.
    12. Mario BARCIA - 0:1
     
    12
    Wellington právě vstřelil branku!
    Neskutečná rána a Wellington vede! Novozélandský tým získal míč na levé straně, poté se dostal do hry MARIO BARCIA, který to nemohl z třiceti metrů trefit lépe. Míč zapadl dokonale do vzdálenějšího rohu a ani vysoký skok brankáře Eissy nepomohl.
     
    12
    Do rozehrávky Wellingtonu se musel zapojit i Scott Basalaj. Hosté se ale po dlouhém nákopu u balonu příliš dlouho nezdrželi.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Oba týmy vlétly do zápasu ve velkém tempu, ale útočnou snahu na obou stranách ruší zbytečné nepřesnosti.
     
    9
    Clapmana dokázal na pravém kraji odzbrojit od balonu domácí kapitán Ismail Ahmed. Domácí se po zisku zkoušeli prokousat středem hřiště.
     
    8
    A Scott Basalaj musel opět zasahovat. Z úhlu nejprve vyzkoušel brankáře novozélandského týmu Maroof, následně už Basalaj snadno chytil slabý pokud Barmana.
     
    7
    Mohamed Abdelrahman chtěl centrovat, ale nakonec pořádně vystrašil brankáře Basalaje. Balon totiž jen těsně minul břevno hostující branky.
     
    6
    Právě Sinclair se dokázal vrátit také do obrany. Před Maroofem vypíchl balon, hostům se ale nepodařilo přejít na útočnou polovinu.
     
    5
    Hosté vysunuli napadání hluboko na polovinu soupeře a byli odměněni ziskem. Sinclair ihned po převzetí balonu přihrával Watsonovi, ale útočník Wellingtonu byl pokryt.
     
    4
    Jako první se odhodlal ke střele Brazilec Caio Fernandes. Z velké dálky ale branku hostujícího celku příliš neohrozil.
     
    3
    Dlouhý nákop domácím vůbec nevyšel. Balon se okamžitě vrátil před vápno Al Ain, ale nakonec se nedokázal Andy Bevin prosadit až ke střele.
     
    2
    Také Wellington se poprvé dostal s míčem na útočnou polovinu. Clapman zkoušel přihrávat po pravé straně na Watsona, ale u balonu byl jako první bránící Ahmed.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté Al Ain. Ihned po rozehrávce byl u středové čáry faulován Barman.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Al Ain SCC: Eissa – Ahmed (C), Salem, Ahmad, Doumbia – Fernandes, Barman, M. Abdulrahman, Šiotani – Elshahat, Maroof
    Náhradníci: Busanda, Al Mansory – A. Abdulrahman, Berg, Al Ahbabi, Fayez, Diaky, Naser, Khalfan, Yaslam, Juma

    Team Wellington: Basalaj – Gulley (C), Hilliar, Ilich, Schrijvers – Cameron, Barcia – Bevin, Sinclair, Clapham – Watson
    Náhradníci: Kampman, Morris – Wood, Molloy, Hailemariam, Boso, Kilkolly, Palezevic, Allen, Manuel, Lecefel

    Rozhodčí: Sato – Sagara, Jamauči (vš. JPN).

     
    Krásné středeční odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Spojených arabských emirátech dnes startuje Mistrovství světa klubů. Jako první zasáhnout do hry domácí fotbalisté Al Ainu, kteří se postaví v osmifinálovém souboji novozélandskému Wellingtonu.

    Vítěz se může těšit na čtvrtfinálový duel s Esperance Tunis. Ve hře o trofej z Mistrovství světa klubů jsou také River Plate a Real Madrid, tedy aktuální šampioni jihoamerické a evropské Ligy mistrů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Vít Schück

    Branky: 45+1. Šiotani, 50. Doumbia (Fernandes), 87. Berg (Diaky) – 12. Barcia (Bevin), 15. Clapham (Bevin), 45. Ilich

    Karty:   30. Salem (AAI), 55. Doumbia (AAI), 56. Abdulrahman (AAI) – 109. Barcia (TWL)   120+1. Abdulrahman (AAI)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Diaky (AAI)
    1:1   Allen (TWL)
    2. série:
    1:1   Berg (AAI)
    1:1   Kilkully (TWL)
    3. série:
    2:1   Elshahat (AAI)
    2:2   Ilich (TWL)
    4. série:
    3:2   Šiotani (AAI)
    3:3   Watson (TWL)
    5. série:
    4:3   Fernandes (AAI)
    4:3   Gulley (TWL)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 16:3. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:15.
    al-Ajn SCC: Eissa – Ahmed (C), Salem (39. Al Ahbabi), Ahmad, Doumbia (63. Diaky) – Fernandes, Barman (119. Yaslam), M. Abdulrahman, Šiotani – Elshahat, Maroof (80. Berg)
    Náhradníci: Busanda, Al Mansory – A. Abdulrahman, Berg, Al Ahbabi, Fayez, Diaky, Naser, Khalfan, Yaslam, Juma

    Team Wellington: Basalaj – Gulley (C), Hilliar, Ilich, Schrijvers – Cameron (57. Molloy, 120. Allen), Barcia – Bevin, Sinclair (81. Kilkolly), Clapham (75. Hailemariam) – Watson
    Náhradníci: Kampman, Morris – Wood, Molloy, Hailemariam, Boso, Kilkolly, Palezevic, Allen, Manuel, Lecefel

    Rozhodčí: Sato – Sagara, Jamauči (vš. JPN)
    bahis siteleri