Augsburg – Schalke 1:1 (kon.) | Düsseldorf – Freiburg 2:0 (kon.) | Hannover – Bayern 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hertha 2:1 (kon.) | Dortmund – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
Hannover 96
0:4 (0:2)
Bayern Mnichov
Sobota 15.12.2018, 15:30 • HDI-Arena. Hannover • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje patnáctým kolem a my se společně zaměříme na duel Hannoveru, který před domácím publikem přivítá mnichovský Bayern.
     
    Hannover 96

    Hannover nebyl v minulém ročníku Bundesligy daleko od sestupových příček. V čtyřiatřiceti zápasech Hannover vyhrál pouze desetkrát a musel se do posledních kol strachovat o udržení nejvyšší německé soutěže. Po vítězných duelech s Brémami a Herthou v samém závěru ale poskočil na konečné třinácté místo.

    V přípravném období na novou sezonu válcoval Hannover jednoho soupeře za druhým. Proti německým týmům z nižších soutěží naděloval i sedm branek. Velmi cenné byly pro Hannover vítězné zápasy proti Udinese, Zwolle nebo Bilbau. Jedná porážka přišla překvapivě na trávníku rakouského Wolfsbergeru.

    Do aktuálního ročníku Bundesligy však nevstoupil Hannover vůbec dobře. V úvodu sice vydřel nerozhodné výsledky s Dortmundem a Leverkusenem, ale tři body se zápasu odnesl ve čtrnácti kolech pouze dvakrát. Se ziskem deseti bodů patří Hannoveru až sedmnáctá pozice, horší už je jen Düsseldorf.
     
    Bayern Mnichov

    Mnichovský gigant získal v minulé sezoně již šestý německý titul v řadě. S ohromných náskokem jednadvaceti bodů nechal Bayern za sebou všechny své pronásledovatele v čele se Schalke, Hoffenheimem nebo Borussií Dortmund. V Lize mistrů se Bayern prokousal až mezi nejlepší čtyřku, ale v boji o finále jen těsně podlehl pozdějšímu vítězi Realu Madrid.

    V přípravě si Bayern vyšlápl v rámci International Champions Cupu na PSG, poté ale ve stejném turnaji nestačil na Juventus ani Manchester City. Novou sezonu ale Mnichovští odstartovali ziskem německého superpoháru, když jasně smetli 5:0 Frankfurt.

    Letos ale v Bayern v Bundeslize nezáří jako obvykle. Po čtrnácti odehraných kolech je "až" na třetím místě s devítibodovou ztrátou na zatím neporaženou Borussii Dortmund. V týdnu Bayern bojoval s Ajaxem o první místo v základní skupině Ligy mistrů a po remíze 3:3 půjde do pondělního losu jako nasazený.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    21.04. 2018 Hannover – Bayern 0:3
    02.12. 2017 Bayern – Hannover 3:1
    14.05. 2016 Bayern – Hannover 3:1
    19.12. 2015 Hannover – Bayern 0:1
    07.03. 2015 Hannover – Bayern 1:3
     
    Úvodní sestavy:

    Hannover 96: Esser – Felipe, Anton (C), Wimmer, Ostrzolek – Haraguči, Walace, Schwegler – Füllkrug, Asano, Weydandt.
    Náhradníci: Tschauner – Elez, Maina, Bakalorz, Wood, Albornoz, Muslija.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Gnabry, Th. Alcântara, Goretzka, Coman – T. Müller – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Javi Martínez, Rafinha, J. Boateng, Sanches, Wu-Jeong.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Assmuth.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu hannoverské HDI areny. Zápas patnáctého kola nejvyšší německé soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku ze středového kruhu obstarali fotbalisté domácího Hannoveru. Walace ihned po rozehrávce přihrával na pravou stranu, ale Füllkrug byl snadno ubráněn.
     
    2
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tak to je parádní start mnichovského týmu! Alaba vhazoval zpoza postranní lajny, našel jen Müllera, který byl na první pohled v nemožné pozici, ale přihrávkou přes hlavu našel na hranici vápna JOSHUU KIMMICHA, který parádní ránou k levé tyči poprvé překonal hannoverského brankáře.
    2. Joshua KIMMICH - 0:1
     
    4
    Hannover se snaží okamžitě odpovědět. Schwegler si narazil na levé straně s Asanem, následně ale už přihrávka na Walace nebyla z nejpřesnějších.
     
    5
    Coman trápil obranu domácího týmu na levé straně pokutového území. Přihrávka na Müllera skončila jen v moci Wimmera, který skvěle vystoupil před soupeře.
     
    6
    Po faulu na pětadvaceti metrech si musel Manuel Neuer stavět obrannou zeď. V pokutovém území se ale Anton k hlavičce neprosadil a tak může hostující brankář rozehrávat.
     
    7
    Asano si narazil ve středu pole s Haragučim, poté ale už přišla ztráta a do útoku se hnali hosté. Akci Bayernu musel zastavit jen za cenu faulu Walace.
     
    8
    Po přihrávce Davida Alaby pádil za balonem Robert Lewandowski. Těsně před vápnem se mu ale postavil do cesty Kevin Wimmer, který se štěstím odpálil míč do bezpečí.
     
    9
    Hummels nedokázal zpracovat vysoký nákop a k balonu se tak dostali domácí. Pirmin Schwegler byl o poznání přesnější než hostující stoper, ale přihrávkou Asana nenašel.
     
    10
    První desetiminutovka přinesla nasazení na obou stranách. Již ve druhé minutě se prosadil kráskou střelou z voleje Joshua Kimmich a Bayern od té doby vede.
     
    11
    Kimmich rozjel útočnou akci hosté po pravé straně. Po přihrávce podél postranní čáry se dostal k míči Gnabry, ten ještě našel Comana, který byl ale faulován.
     
    12
    Bayern se znovu tlačí do útoku. Od Süleho putoval balon po levé straně ke Comanovi. Právě Coman našel povedeným centrem Lewandowského, ale polský útočník v krkolomné pozici zakončoval jen nad branku.
     
    13
    Hosté jsou i nadále v kombinaci ve středu pole a čekají na vhodný okamžik k bleskovému útoku. Několikrát si vyměnil míč Alaba s Thiagem Alcantarou.
     
    14
    David Alaba cpal balon do šestnáctky, ale v ní byl jen osamocený Lewandowski, od kterého se starala hned trojice domácích obránců. Bayern ale zůstává v tlaku.
     
    15
    Tentokrát se pokoušel najít Lewandowského Alacantara. Polský útočník se sice po kontaktu s Wimmerem skácel na trávník, ale faul se nepískal. Žlutou kartu dostává až po zákroku ve středu pole Felipe.
     
    16
    Leon Goretzka ještě nebyl tolik u balonu jako jeho spoluhráči. Právě třiadvacetiletý záložník se ale dostal k rozehrávce ve středu pole, ale jeho pobídka Müllera neměla šanci najít.
     
    17
    Alaba spolupracoval na levé straně s Comanem. Francouzský záložník poté ještě hledal Müllera, ale před zkušeným ofenzivním hráčem Bayernu zasáhl na poslední chvíli Ostrzolek.
     
    18
    Hosté to nyní zkusili po pravé straně. Přes Kimmicha putoval balon k Müllerovi, ten hledal z druhého doteku Lewandowského, ale ten byl znovu schován za obráncem.
     
    19
    Tlak Bayernu i nadále roste. Alaba neměl volnou cestu na levé straně, proto předal míč do středu pole, kde se pohyboval Lewandowski. Po tvrdém kontaktu před vápnem se ale nepíská.
     
    20
    Po delší odmlce se dostali na útočnou polovinu také domácí. Haraguči však společně s Füllkrugem Comana neobešli. Parádní práce v obraně od jindy velmi ofenzivního hráče.
     
    21
    Obléhání domácího vápna pokračuje. Lewandowski si nyní přišel pro balon až mimo pokutové území. Následně jeho přihrávka ale Müllera nenašla. Bayern však pokračuje v držení balonu.
     
    22
    Thomas Müller neproměnil velkou šanci. Goretzka špičkou kopačky přisunul míč Müllerovi, který ale v záklonu přestřelil domácí branku.
    22. Müllerova rána skončila jen nad břevnem domácí branky
     
    23
    Goretzka vedl balon od středové čáry až do vápna. Také Coman se zapojil do hry, ještě přihrával Alabovi, který z prvního doteku pořádně vystrašil domácího brankáře.
     
    24
    Walace dokázal vyvézt míč na útočnou polovinu. Haraguči byl ale pod velkým tlakem napadajících protihráčů a tak raději přihrával zpět k obráncům.
     
    25
    Gnabry okamžitě získal míč, poté ho nabídl proti noze Goretzkovi, ale třiadvacetiletý záložník Bayernu zpoza vápna přestřelil branku Hannoveru.
     
    26
    Haragučimu se podařilo udržet balon proti Comanovi. Následně se domácí pokusili projít do vápna, ale přes Hummelse se Sülem cesta nevedla. Oblouček do šestnáctky následně sebral Neuer.
     
    27
    Bayern kontroluje hru. Alcantara si několikrát přihrál s Goretzkou. Poté se dokonce zapojil do rozehrávky i stoper Niklas Süle. Coman to už ale přehnal a v souboji se Schweglerem přišel o balon.
     
    28
    Netrvalo dlouho a hosté se znovu dostali k míči. Alabova přihrávka do vápna měla najít Müllera, který byl ale strážen Wimmerem. Následný protiútok Hannoveru končí přetaženým centrem.
     
    29
    Leon Goretzka pořádně protáhl domácího brankáře. Esser pouze vyrazil míč před sebe, ale Alabova dorážka skončila na prvním bránícím hráči Hannoveru.
     
    30
    Teď už chtěli hosté příliš. Müller byl sám před brankářem, ale ještě se pokoušel vracet míč před prázdnou branku Lewandowskému, který ale už nebyl připraven na takovou možnost.
     
    31
    Bayern právě vstřelil branku!
    Nádherná rána a Bayern vede o dvě branky! Po rozehrávce rohového kopu sice odhlavičkoval Wimmer míč před vápno, ale pouze přesně do kroku DAVIDA ALABY, který se trefil z prvního doteku náramně do pravého horního rohu hannoverské branky. Michael Esser neměl žádnou šanci.
    31. David ALABA - 0:2
     
    32
    Bayern i nadále pokračuje v držení balonu na útočné polovině. Alaba byl znovu v akci, ale nyní se mnichovský tým až k zakončení nedostal.
     
    33
    Joshua Kimmich přihrával podél postranní lajny na Müllera. Následně ještě bojoval o míč zády k brance Lewandowski, ale Anton se dokázal dostat k odkopu.
     
    34
    Mnichovský gigant je při chuti. Od Hummelse putoval balon na levou stranu, kde se uvolnil Alaba společně s Comanen, ale Felipe se stačil vrátit na svou pozici.
     
    35
    Thomas Müller dokázal odskočit od svého strážce na pravé straně, dostal se k balonu, ale už byl příliš blízko hostujícímu brankáři.
     
    36
    Hosté pokračovali v tlaku rohovým kopem. Nyní směřoval míč ihned na hranici vápna, ale Alaba byl nyní obsazen Walasem. Bayern však ani teď nepouští soupeře k míči.
     
    37
    V rychlém sledu měli hostující hráči i druhý rohový kop. Thiago Alcantara u přední tyče neuspěl v souboji s Felipem. Následně se provinil proti pravidlům Gnabry.
     
    38
    Manuel Neuer se také dotkl balonu. Po dlouhém nákopu běžel za balonem Asano, ale japonského útočníka dokázal tělem odstavit Hummels a míč propadl k Neuerovi.
     
    39
    Goretzka skvěle získal míč ve středu pole, poté si obhodil Walace a přihrál no volného Comana. Ten už ale z levé straně nedokázal odcentrovat až do pokutového území.
     
    40
    Serge Gnabry zkusil připravenost Michaela Essera. Prudká rána ještě před domácím brankářem skočila, ale Esser zvládl míč udržet před brankovou lajnou.
     
    41
    Tentokrát Kimmich obloučkem našel v pokutovém území Müllera, který ale zády k brance jen nadrazil balon a ten nakonec skončil jen vedle levé tyče Esserovy branky.
     
    42
    Už už to vypadalo, že by se domácí mohli udržet na útočné polovině delší čas, ale Schweglerova přihrávka našla jen kopačky připraveného Hummelse.
     
    43
    Bayern pokračuje v dominanci. Coman nyní zkoušel proskočit do vápna skrz střed trávníku, ale před šestnáctkou Hannoveru byl pořádně zhuštěný prostor.
     
    44
    Domácí chybovali v rozehrávce a k balonu se ve vápně dostal Lewandowski. Ještě měl na levé straně zcela volného Müllera, ale pokusil se vypálit a trefil jen obránce před sebou.
     
    45
    Haraguči udržel míč před postranní lajnou, poté odcentroval přes Alabu do pokutového území a Asano se dokonce prosadil i k hlavičce. Míč jen těsně prosvištěl kolem levé tyče.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    Ještě v nastaveném čase rozehrávali hosté rohový kop po zblokovaném centru Davida Alaby. Alcantara kroutil balon do šestnáctky, ale obrana Hannoveru si dokázala poradit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jedna nastavená minuta je pryč a první poločas končí. O poznání spokojeněji odchází do šaten svěřenci Niko Kovaće.

    Bayern nastoupil na Hannover ve velkém stylu. Již ve druhé minutě otevřel skóre Joshua Kimmich, který povedenou ránou našel volný prostor u levé tyče. I nadále dominoval obhájce titulu, ale druhý zásah přišel až po půlhodině hry, kdy se nádherně trefil po odraženém balonu z vápna David Alaba. Hannover si v prvním poločase nepřipsal ani jednu střelu mezi tři tyče.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Felipe, přichází Linton Maina.
     
    47
    Joshua Kimmich schytal pořádně tvrdý úder. Střídající Maina spadl střelci první dnešní branky na hlavu. S Kimmichem to nevypadá nejlépe a nejspíše bude muset střídat.
     
    48
    Kimmich je i nadále v péči lékařů. Druhý poločas nezačíná zrovna šťastně. Kimmich odchází z trávníku po svých.
     
    49
    Joshua Kimmich je zpět ve hře! Hannover pokračuje v aktivní hře po příchodu z poločasové přestávky, ale před Asanem zasáhl včas Neuer.
     
    50
    Od Neuera putoval míč až daleko na útočnou polovinu. Gnabry však zaváhal a u balonu se zjevil Walace. Bayern ale okamžitým napadáním získal míč.
     
    51
    Domácí vstupující do druhé půle o poznání aktivněji. Bayern se musel vracet do obrany a znovu byl Kimmich na trávníku, ale nyní sám ve skluzu odkopl míč.
     
    52
    Genki Haraguči trefil Comana. Po odpískaném faulu se Bayern dostal až do vápna, ale Gnabry nedokázal v náběhu přetlačit bránícího Ostrzolka.
     
    53
    Druhý poločas zatím zaostává v tempu za prvním dějstvím. Bayern už není tolik dominantní a netlačí se do útoku. Gnabry byl znovu čistě zastaven na pravém kraji.
     
    54
    Bayern právě vstřelil branku!
    I přes zvýšenou aktivitu ve druhém poločase Hannover potřetí inkasuje! Kimmich poslal přihrávku pod sebe do pokutového území, SERGE GNABRY neukázal zrovna ukázkové zpracování, ale Kevin Wimmer dal soupeři až příliš prostoru a toho dokázal Gnabry na druhý pokus využít.
    54. Serge GNABRY - 0:3
     
    56
    Bayern je najednou znovu u všeho dříve. Müller zakončoval z velkého úhlu, ale donutil Essera k těžkému zákroku u své tyče. Po rozehrávce rohového kopu se ale domácí snadno ubránili.
     
    57
    Gnabry spolupracoval s Kimmichem, tentokrát už byl ale nebezpečný prostor na pravé straně uzavřený. Tak to vzal na sebe na levém kraji Coman a také on vybojoval rohový kop.
     
    58
    Thiago Alcantara posílal míč do pokutového území Hannoveru od rohového praporku. Lewandowski se dostal k hlavičce a jen zásluhou parádní zákroku Essera neinkasoval Hannover počtvrté.
     
    59
    Po dalším rohovém kopu pálil z nepřipravené pozice Niklas Süle. Balon se od kopačky hostujícího stopera odrazil jen vysoko nad branku Hannoveru.
     
    60
    Po hodině hry si sice Thomas Müller šikovně zabíhal za obranu na přihrávku Goretzky, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a míč musel odevzdat.
     
    61
    Bayern znovu zvyšuje svou útočnou aktivitu. Alaba zavezl míč po levé straně, poté centroval Coman do středu vápna, ale před prudkým pasem neměl šanci uhnout Lewandowski.
     
    62
    Hannoveru se daří alespoň na chvíli utlumit nápor Bayernu. Schwegler přihrával na Asana, ale japonský útočník domácího celku nebyl přesný při zpracování.
     
    63
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern dnes dominuje ve všech činnostech a přidává čtvrtou branku! Müllerovu ránu z hranice vápna ještě dokázal Esser vyrazit, míč následně zastavil u brankové čáry Joshua Kimmich a milimetrovým pasem našel na malém vápně ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, který z blízkosti uklidil balon do sítě.
    63. Robert LEWANDOWSKI - 0:4
     
    64
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Florent Muslija.
     
    65
    Ani čtyři zásahy mnichovskému týmu nestačí. Alaba přihrával do běhu Comanovi, který byl ale zastaven skvěle stojícím Wimmere. Následně pádil v samostatném úniku Lewandowski, ale na poslední chvíli ho stačil vyvést z koncentrace Anton.
     
    66
    Hosté rozehrávali rohový kop jen do kombinace. Gnabry následně posílal míč do vápna, ale Lewandowski i Müller byli pokrytí Antonem. Hannover se uchyluje jen k obranným odkopům.
     
    67
    Thomas Müller se stáhl pro balon až do středu pole. Následně se právě Müller dostal do šestnáctky z levé strany, ale Linton Maina stačil hostujícímu hráči vykopnout balon do bezpečí.
     
    68
    Michael Esser musel před dotírajícím Müllerem pouze odkopnout balon na útočnou polovinu, kde ho sbírají hráči Bayernu. Tlak hostů neustává.
     
    69
    Müller je ve druhém poločase hodně vidět. Nyní se ale zapsal nepřesnou přihrávkou na Comana. Balonu si ale domácí příliš dlouho neužili a už se musí znovu bránit.
     
    70
    Alaba měl na levém kraji spoustu prostoru, ale ještě přihrával do středu na Müllera. Coman si naskakoval na centr na zadní tyči, míč vracel do ohně, ale jeho záměr nečekal Müller ani Lewandowski.
     
    71
    Niklas Süle dnes nemá v obraně příliš mnoho práce a tak se pokusil zaútočit. Jeho rána z pětadvaceti metrů ale Essera nemohla překvapit. Bayern okamžitě po rozehrávce získal míč.
     
    72
    Goretzkova pobídka přes obranu měla najít Müllera, ale míč se sklouzl po trávníku až k brankáři domácího celku. Snadný zisk pro Hannover.
     
    73
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Renato Sanches.
     
    73
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Niclas Füllkrug, přichází Josip Elez.
     
    74
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází David Alaba, přichází Rafinha.
     
    75
    Spolupráce střídajících hráčů přinesla snad první zakončení Hannoveru ve druhém poločase. Mislija našel Eleze, který je na trávníku jen několik sekund, ale jeho rána skončila mimo tři tyče.
     
    76
    Lewandowski přihrával na pravou stranu ke Kimmichovi. Následně právě Kimmich cpal míč do pokutového území, ale před Sanchesem odpravil nebezpečí na rohový kop Wimmer.
     
    77
    Po dalším rohového kopu hlavičkoval Niklas Süle. Süle se natlačil před Haragučiho, ale svůj pokus ze středu vápna umístil jen vedle levé tyče a Esser nemusel zasahovat.
     
    78
    Domácím se vůbec nevydařila rozehrávka. Od Wimmera se odrazil míč jen za brankovou lajnu. Bayern měl k dispozici hned dva rohové kopy, ale ani jeden Kimmichův centr nenašel ve vápně spoluhráče.
     
    79
    Niklas Süle přihrával středem na Alcantaru. Španělský záložník se nestačil ani otočit s míčem a už byl pod tlakem. Pomohl si ale přihrávkou na Gnabryho.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Sandro Wagner.
     
    81
    Kombinace Kimmicha s Gnabrym nyní lehce zaskřípala. Napadající Schwegler měl míč nadosah, ale odrazil ho jen za postranní lajnu. Hosté zůstávají u balonu.
     
    82
    Robert Lewandowski byl faulován na pětadvaceti metrech po přihrávce Sanchese. Thiago Alcantara rozehrával velmi rychle, ale jeho překvapivě řešení Essera nemohla překonat.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. O třech bodech je dávno rozhodnuto, ale Hannover rozhodně bude usilovat alespoň o jeden zásah.
     
    84
    I obránci Bayernu hrají před vlastním vápnem konstruktivně. Hummels si několikrát vyměnil míč se Sülem a až poté přihrával do středu na Goretzku.
     
    85
    Serge Gnabry byl sice na levé straně zcela volný, ale také v ofsajdu. Po rozehrávce z místa přestupku ale domácí u balonu příliš dlouho nevydrželi. Naopak Bayern jde za pátou brankou.
     
    86
    Od Hummelse putoval míč na Gnabryho. Následně se vrátil do obrany také Haraguči, ale ten dokázal jen lehce přibrzdit útočné snažení Bayernu. Mnichovský tým je i nadále u balonu na útočné polovině.
     
    87
    Robert Lewandowski využil podklouznutí Wimmera, získal míč v nebezpečném prostoru, ještě si obhodil Antona, ale jeho rána z hranice vápna skončila jen těsně nad domácím břevnem.
     
    88
    Thiago Alcantara ještě rozehrával rohový kop z levé strany. Prudký pas měl najít Goretzku na hranici vápna, ale jako první se zmocnil balonu Wimmer. Domácí stoper ale jen odkopl na polovinu soupeře.
     
    89
    Süle uplatnil své kilogramy v pokutovém území, odstavil Wimmera, ale k hlavičce se už nedostal. Skvěle si vyskočil pro balon Michael Esser, který nedovolil soupeřům hlavičkovat.
     
    90
    Bayern už není v závěru zápasu tak aktivní směrem dopředu. Rafinha mohl jít k vápnu po levé straně, ale raději obrátil hru a přihrával zpět ke stoperům.
     
    90+1
    Pátá branka byla na spadnutí! Po rychlém protiútoku zakončoval po zpětné přihrávce Goretzka. Jeho rána byla zblokována jen přesně do kroku Roberta Lewandowského, ale polský útočník trestuhodně minul v jasné šanci.
    90+1. Robert Lewandowski minut opuštěnou branku
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nenastavil téměř ani sekundu navíc a zápas končí. Bayern Mnichov si z Hannoveru odváží zasloužené tři body za vítězství 4:0.

    Bayern nastoupil na Hannover ve velkém stylu. Již ve druhé minutě otevřel skóre Joshua Kimmich, který povedenou ránou našel volný prostor u levé tyče. I nadále dominoval obhájce titulu, ale druhý zásah přišel až po půlhodině hry, kdy se nádherně trefil po odraženém balonu z vápna David Alaba. Hannover si v prvním poločase nepřipsal ani jednu střelu mezi tři tyče. Po změně stran se prosadil Serge Gnabry, když dostal v pokutovém území až příliš mnoho prostoru. Čtvrtý zásah přidal po hodině hry po Kimmichově centru Robert Lewandowski. Kovačovi svěřenci měli ještě další šance, ale Michael Esser už Hannover dokázal podržet.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:14. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:14. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:5. (17:26:27)

    Vít Schück

    Branky: 2. Kimmich, 31. Alaba, 54. Gnabry, 63. Lewandowski (Kimmich)

    Karty:   15. Felipe (HAN)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 0:14. Střely mimo: 3:11. Rohy: 0:14. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 9:5.
    Hannover 96: Esser – Felipe (46. Maina), Anton (C), Wimmer, Ostrzolek – Haraguči, Walace, Schwegler – Füllkrug (73. Elez), Asano (64. Muslija), Weydandt.
    Náhradníci: Tschauner – Elez, Maina, Bakalorz, Wood, Albornoz, Muslija.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba (74. Rafinha) – Gnabry, Th. Alcântara, Goretzka, Coman (73. Sanches) – T. Müller (80. Wagner) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Wagner, Javi Martínez, Rafinha, J. Boateng, Sanches, Wu-Jeong.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Assmuth
    bahis siteleri