Vladivostok – Dynamo Moskva 1:2 (kon.) | Barys – Čerepovec 3:0 (kon.) | Kunlun – Chabarovsk 2:3 (kon.)
Novosibirsk – Jaroslavl 4:2 (kon.) | Viťaz – CSKA Moskva 2:0 (kon.) | Minsk – Riga 2:1 (kon.)
Petrohrad – HC Slovan 4:1 (kon.) | Soči – Ufa 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 5:0 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Dynamo Moskva
Úterý 18.12.2018, 10:30 • Fetisov Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezké úterní dopoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Admiral Vladivostok a Dynamo Moskva.
     
    Admiral Vladivostok

    Domácí hokejisté jsou v tabulce Východní konference na posledním místě, tedy šestnáctí s dvaceti body. Na své konto si zapsali osm výher a osmadvacet proher. Jsou tedy mimo pásmo postupu do play-off. Naděje samozřejmě stále ještě žije, ale to by museli hokejisté Vladivostoku zabrat a začít více bodovat. Před reprezentační přestávkou se jim nedařilo. Doma prohráli s Astanou 1:3. Dnes by rádi znovu před svými diváky už bodovali, ale proti moskevskému Dynamu je nečeká nic jednoduchého.

    Nejproduktivnější hráči

    Alexandr Černikov – 17 bodů (7+10)
    Konstantin Glazačev – 15 bodů (9+6)
    Sergej Koňkov – 15 bodů (8+7)
     
    Dynamo Moskva

    Hosté jsou na tom v Západní konferenci mnohem lépe. I když úvod nové sezóny jim úplně nevycházel, nakonec se dostali na šesté místo. Na svém kontě mají devětatřicet bodů za osmnáct výher a jednadvacet proher. Naposledy doma porazili Čerepovec 3:1 a dnes by na tuto výhru po reprezentační přestávce rádi navázali na ledě posledního Vladivostoku. Uvidíme, zda hosté naplní roli favorita nebo zda domácí Admiral překvapí.

    Nejproduktivnější hráči

    Vadim Šipačov – 39 bodů (11+28)
    Dmitrij Kagarickij – 38 bodů (14+24)
    Ilja Nikulin – 18 bodů (7+11)
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát a pokaždé se z výhry radovali hokejisté moskevského Dynama. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Karel Kubát (VLD)
    Vojtěch Polák (VLD)
    Marek Hovorka (VLD)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – Kubát, Ugolnikov (A), Ďjakov, Karmaškov, Kozlovskij, Miščenko, Patrikejev – Černikov, V. Strelcov, A. Strelcov – K. Voronin, Vicharev, Glazačev (A) – V. Butuzov, J. Jakovlev, Koroljov – Zajcev, V. Polák, Koňkov (C).

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Menšikov, Koivisto, J. Zajcev, Pepeljajev (A) – Tarasov, Šipačov (A), Kagarlickij – V. Kuljomin, Mozer, Mojsejev – Zackrisson, Indrašis, Brjukvin – I. Makarov, Jefremov, Igumnov.

    Rozhodčí: Sojn, Gamalej – Zacharov, Palej.
     
    Fetisov arénou už zní hymna Ruské sborné.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Hosté po vhazování zamířili okamžitě do útočného pásma, ale branku domácích příliš neohrozili.
     
    00:45
    Poté to zkusil Admiral, ale počínal si podobně, jako jeho soupeř. Hosté poté hned otočili hru a nyní už Serebrjakova ohrozili. Ten si připsal první zákrok.
     
    01:36
    Tlak Dynama ještě sílil a Serebrjakov musel znovu krýt střelu Moskvanů. Ti tak v začátku zápasu zatím dominují.
     
    02:12
    Nenápadná střela Karla Kubáta kousek před brankou Moskvy skončila jen vedle branky Bočarova. Ten tak neměl příliš práce s jeho projektilem.
     
    02:43
    Zakázané uvolnění moskevského Dynama a hra se tak stěhuje před Bočarova. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:58
    Sergej Koňkov obral soupeře o kotouč a namířil si to do útočného pásma. Tam byl však čistě o puk obrán a domácí tak znovu ztrácejí touš.
     
    03:36
    Ovšem Vladivostok se stihl bleskově vrátit zase zpátky, ale před Bočarovem úspěšný nebyl. Proto se rodí další akce na hostující straně.
     
    04:06
    Tam pálil Dmitrij Kagarlickij z pravého kruhu a Serebrjakov vytasil efektní semafor, jímž šanci Moskvanů dokonale zmařil.
     
    04:34
    Kirill Voronin si to namířil směr Bočarova branka, v jeho těsné blízkosti zakončoval, ovšem byl v pádu a nakonec puk jistila hostující obrana. Ta ho vyváží směrem k domácí brance.
     
    06:04
    Indrašis vyslal do úniku Zackrissona, který se jal okamžitě ke střele, ale nechal jen vyniknout Serebrjakova, který si připisuje další zákrok a přerušuje hru.
     
    06:04
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:11
    Za brankou domácích vybojoval puk obránce Karel Kubát a ten ho zaváží do útočného pásma. Domácí tak mohou před Bočarovem znovu zahrozit.
     
    06:32
    Moskvané se opět dokázali uvolnit, založili útočnou akci a po střele Vadima Šipačova zasáhla včas obrana Vladivostoku, která tak pomohla svému brankáři.
     
    07:14
    Na druhé straně vznikla nebezpečná situace před Bočarovem, moskevský brankář však dokázal zakročit. Hru nechal plynout a poslal přihrávkou své spoluhráče znovu do útoku.
     
    07:47
    Karmaškov vystrašil Bočarova, který měl ve svém brankovišti znovu velmi rušno. Ale i s touto hodně nebezpečnou situací si znovu poradil.
     
    08:20
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Juuso Hietanen – 2 min., držení).
     
    09:04
    Gólovou situaci posuzuje videorozhodčí. Hostující lavička si bere coach challenge, neboť se domnívá, že šlo o atak Bočarova.
     
    09:04
    Stále není jasno, zda bude branka Vladivostoku potvrzena. Sudí jsou stále u boxu s videem. Není lehké tuto situaci posoudit.
     
    09:04
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Branka platí! Video nepotvrdilo žádný kontakt s Bočarovem a domácí tak jdou do vedení. V přesilové hře se v obrovské skrumáži před hostující brankou nejlépe zorientoval ALEXANDR ČERNIKOV, jenž protlačil puk za Bočarova záda – 1:0. Asistence: Vasilij Strelcov a Alexandr Strelcov.
    09:04 Alexandr ČERNIKOV - 1:0
     
    09:49
    Konstantin Glazačev vyslal na Bočarova další nebezpečnou střelu a brankář Moskvanů tak musel jít znovu do zákroku. Po vstřeleném gólu jsou domácí zase hodně aktivní.
     
    10:50
    Hosté se dokázali z dalšího tlaku vymanit a založili útočnou akci. Kagarlickij střílel zblízka, ovšem Serebrjakov dokázal zakročit, a to i po dorážce jeho spoluhráče.
     
    11:25
    Po dalším zákroku domácího brankáře je hra přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    11:48
    Moskvané zvýšili obrátky a nyní se opět natlačili před domácí branku. Prahnou po vyrovnání, výrazně proti je zatím Nikita Serebrjakov, jenž svými zákroky drží těsný náskok svého celku.
     
    11:59
    Nepřesná rozehrávka domácích ve středním pásmu znamenala další ztrátu puku a hosté tak míří do dalšího útoku.
     
    12:29
    Zackrisson však nedokázal svou střelou ohrozit Serebrjakova, jenž jeho pokus bez větších problémů dokázal pokrýt.
     
    13:00
    Další jeho přesný zákrok a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Moskvané byli znovu aktivní a donutili Serebrjakova znovu zakročit.
     
    13:00
    Následuje další komerční přestávka.
     
    13:13
    Hráči Moskvy získali puk v obranném pásmu a pokusili se projít před branku Vladivostoku. To se jim podařilo, ale střela Kagarlickému už nikoli. Další šanci hostů totiž Serebrjakov pokryl.
     
    14:06
    Další skrumáž před Bočarovem. Domácí nyní zahrozili znovu, ale tentokráte se jim nepovedlo procedit kotouč za jeho záda. Hosté si tak mohli oddychnout a otáčejí hru.
     
    14:48
    Alexandr Strelcov si sjel mezi kruhy, jeho svižná střela skončila jen vysoko nad brankou hostů. Ti tak znovu míří před domácí klec.
     
    15:53
    Vadim Šipačov dostal přihrávku na levou stranu a střelou z první ohrozil domácího brankáře. Serebrjakov však chytil puk do lapačky a okamžitě ho rozehrál dále.
     
    16:42
    A další pokus domácích. Na Bočarova mířila střela z levého kruhu, kterou však hostující brankář pohotovým zákrokem likviduje.
     
    18:03
    Hosté mají ponechanou výhodu, pokud nevstřelí branku, budou hrát přesilovou hru.
     
    18:44
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Alexandr Černikov – 2 min., hákování).
     
    18:51
    Jevgenij Mozer napřáhl na pravém kruhu k pořádné střele, kterou pokryl Serebrjakov. Před ním ještě dotíral jeden z Moskvanů, leč také neúspěšně.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:35
    Domácí celek získal puk a dokázal se osvobodit. Hosté tak musí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    19:55
    A po další střele hostů, která nebyla úspěšná, se Vladivostok opět osvobozuje a šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení. Hosté už se nestihnou přesunout zpět a je tu konec první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu tohoto duelu. Domácí se v ní ujali vedení, když se v přesilové hře prosadil ve skrumáži před Bočarovem Alexandr Černikov. Hosté v závěru měli velký tlak v přesilové hře, ovšem ten nedokázali přetavit ve vyrovnávací gól. Vladivostočtí tak své těsné vedení uhájili. V úvodu druhé třetiny se budou ještě bránit v oslabení, které může trvat čtyřiačtyřicet vteřin. Druhé dějství začne přibližně v 11:25.
     
    Střely na branku: 9 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    20:59
    Hosté se natlačili před domácí branku, kde střílel zblízka Mironov, ale jeho pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    21:16
    Už jsou ale u puku zase domácí hráči, kteří hru otáčejí na druhou stranu a míří do první útočné akce v této části hry.
     
    22:13
    Vladimir Brjukvin zahrozil před brankou Admiralu a Serebrjakov šel do dalšího zákroku. Po něm hru přerušil a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    22:25
    Domácí se ujali kotouče a hned s ním zamířili před moskevskou branku. Střela Gleba Zajceva však skončila jen na Bočarovi, který kotouč poslal svým spoluhráčům.
     
    23:17
    Vadim Šipačov nabral rychlost a dostal se s pukem až před Serebrjakov, domácí brankář pak jeho následný pokus pokryl svojí lapačkou.
     
    23:51
    Po dalším zákroku Serebrjakova se vhazovalo po jeho pravé ruce a buly vyhráli hráči Vladivostoku. V rodící se šanci před Bočarovem však neuspěli.
     
    24:26
    Juuso Hietanen se dostal k odraženému puku a chtěl ho vyvézt z obranného pásma. Ale to se mu nepovedlo. Kotouč získali zpět domácí a míří do akce.
     
    25:41
    Lapačkou ze vzduchu chytil další hostující střelu Serebrjakov a znovu hru přerušil. Poté si rychle upravil masku a hra pokračuje vhazováním po jeho pravé ruce.
     
    25:52
    Indrašis podél levého mantinelu zavezl puk do útočného pásma, kde vyzval ke střele Patrika Zackrissona, ten střelou z pravého kruhu poslal kotouč jen vedle branky Serebrjakova.
     
    26:32
    Alexandr Strelcov projel za branku hostů a upadl. Jinak by poslal přihrávku před Bočarova, kterého by mohli domácí ohrozit.
     
    27:18
    Nyní se do útočného pásma vrátili zase hosté a zahrozili před Serebrjakovem, který kryje další střelu Moskvanů.
     
    27:33
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:30
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Kagarlickij nahrál puk na levou stranu, kde byl připraven VADIM ŠIPAČOV a střelou pod víko domácí branky nedal Serebrjakovovi žádnou šanci – 1:1. Asistence: Dmitrij Kagarlickij.
    28:30 Vadim ŠIPAČOV - 1:1
     
    29:04
    Hosté ožili a po vyrovnávací brance znovu unikli do akce, kde se pokoušeli o další střelu, která však končí mimo tři tyče.
     
    29:39
    Nyní se do akce dostali zase domácí hráči, kteří zahrozili před Bočarovem. Ten si připsal další přesný zákrok.
     
    31:15
    Vadim Šipačov se uvolnil a dostal se do blízkosti Serebrjakova, kterého ale střelou švihem nepřekonal.
     
    32:33
    Pepeljajev získal kotouč před útočnou modrou čárou a hned se uvolnil a dostal před Serebrjakova, kterého dalším pokusem nechal vyniknout.
     
    33:06
    Po dalším přerušení hry po zákroku domácího brankáře následuje další komerční přestávka.
     
    33:14
    Od vlastní branky zakládali další akci hosté, ale jejich pokus projít do útočného pásma nevyšel. Do akce tak jdou na druhé straně domácí hokejisté.
     
    34:19
    Další střela Vadima Šipačova končí na pozorném brankáři domácích a znovu je hra přerušena.
     
    35:03
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Juuso Hietanen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:23
    Hosté se dokázali brzy osvobodit a poslali puk před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    36:17
    Nyní se už domácí hráči uhnízdili v pásmu Dynama a tlačili před Bočarovem. Ten ve skrumáži svým zákrokem podržel svůj tým a raději pozastavil hru.
     
    36:42
    Další osvobození hostů a domácí museli zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma. Poté se dostali do šance, kterou znovu kryje pozorný Bočarov.
     
    37:03
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    38:00
    Domácí jsou zase o něco aktivnější než hosté a i nyní si vypracovali další šanci, ze které však nezapršelo.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Ještě to zkusili hosté před domácí brankou, ale bez úspěchu. I druhé dějství spěje do svého konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní se hosté dočkali vyrovnání. V devětadvacáté minutě prostřelil Serebrjakova Vadim Šipačov, jenž střelou pod jeho víko srovnal stav. Ten vydržel až do konce prostřední části hry. Oba celky tak mají stále šanci v tomto duelu uspět. Čeká nás ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 12:15.
     
    Střely na branku: 16 – 21
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Postavení mimo hru zastavilo hosty a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    40:30
    Na druhé pokus už to Moskvanům vyšlo a do pásma soupeře pronikli. Ovšem na Serebrjakova nevyslali ani jednu střelu.
     
    40:53
    A do třetice už se v útočné třetině zdrželi déle a zahrozili před Serebrjakovem, ale pokus Vadima Šipačova skončil mimo tři tyče.
     
    41:31
    Kirill Voronin si sjel před Bočarova, střelou z bekhendu ho nepřekonal. Stále je tak stav nerozhodný.
     
    42:07
    Hosté unikli ve třech na dva domácí hráče a Kuljomin zakončoval z pravé strany, jeho pokus však jen prolétl kolem pravé tyče z pohledu domácího brankáře.
     
    42:47
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Gleb Zajcev.
     
    43:00
    Juuso Hietanen se napřáhl na pravém kruhu a jeho dělovka končí na pozorném Serebrjakovi, který puk chytá do své lapačky. A hned na to před dotěrnými hosty přerušuje hru.
     
    43:10
    Hosté se znovu uhnízdili v pásmu Vladivostoku, ale ten dokázal puk získat na svou stranu a domácí se poté okamžitě osvobodili.
     
    43:38
    Daniil Tarasov byl dalším hráčem, který se ocitl v šanci před Serebrjakovem, ovšem brankář Admiralu je dnes hodně pozorný a dalším zákrokem drží naděje svého týmu.
     
    44:22
    Další osvobození Amiralu a domácí toto oslabení už zvládnou.
     
    44:47
    Je to tak, Vladivostok je v plném počtu.
     
    45:25
    Domácí se oklepali ze svého oslabení a nyní už se dostali ke střele před Bočarovem, ten ji však dalším zákrokem dokázal pokrýt.
     
    46:03
    Vadim Šipačov si sjel na pravou stranu a vyslal střelu na Serebrjakova, který ji kryje svojí lapačkou. A poté přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    46:03
    Komerční přestávka.
     
    46:06
    Alexandr Strelcov byl uvolněn Černikovem a dostal se ke střele na levém kruhu, jeho pokus pak následně kryje Bočarov.
     
    46:54
    Akce střídala akci a v té další se ocitli zase hosté. Ale Tarasov pálil jen vysoko nad branku domácího celku.
     
    48:27
    Sergej Koňkov v další dobré pozici, z pravé strany z nápřahu trefil pouze brankáře hostů. Ten si také připisuje pohotový zákrok.
     
    49:11
    Vasilij Strelcov zachytil pokus hostů a poté zavezl kotouč do útočného pásma, kde se domácí dostali k další střele. Ta však končí zase a jen na Bočarovi.
     
    50:07
    Voronin ujel podél levého mantinelu až před Bočarova, ten přízemní pokus pokryl sklapnutím svých betonů a opět tým drží nad vodou.
     
    50:54
    Další pokus domácích skončil mimo tři tyče a hosté jdou do rychlého protiútoku.
     
    53:01
    Dynamo však neuspělo a bleskově se do útočného pásma vrátili zase hráči Vladivostoku. Střela Butuzova však končí mimo tři tyče.
     
    53:37
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté poprvé strhávají vedení na svou stranu a jdou do vedení. DANIIL TARASOV prostřelil Serebrjakova a ten musí podruhé lovit kotouč ze své sítě – 1:2. Asistence: Vadim Šipačov.
    53:37 Daniil TARASOV - 1:2
     
    54:31
    Domácí se dostali do šance před brankou hostů, Patrikejev ale nedokázal trefit branku Dynama.
     
    54:55
    Po ztrátě puku domácích se k němu dostali Moskvané, ale do ohrožení branky domácích se nedostali. Admiral tak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    55:48
    Další střela hostů, od modré čáry napřáhl Makarov, ale přízemní střela mezi betony Serebrjakova neprošla.
     
    56:26
    Nikulinův pokus se zastavil o nohu jednoho z obránců Admiralu a i díky tomu se hosté neprosadili. Stále tak drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    57:00
    Hosté nyní nepustili domácí celek ke střele před brankářem Bočarovem. Ale Admiral útočnou třetinu udržel a nadále kombinuje.
     
    57:31
    Další pokus Brjukvina. Jeho projektil zastavil Serebrjakov a podržel tak svůj tým.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:18
    Oddechový čas si bere lavička Vladivostoku.
     
    58:18
    Domácí branka je prázdná, Admiral to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:40
    Domácí se uhnízdili v pásmu hostů a snaží se vyrovnat. Dynamo však dobře brání a zatím Admiral ke střele nepouští.
     
    58:56
    Hosté stále nemohli vyhodit kotouč pryč z obranného pásma a jsou pod domácím tlakem.
     
    59:13
    Až nyní se to povedlo a puk je v pásmu Admiralu, kde ho dojíždí jeden z obránců.
     
    59:53
    Po dalším obléhání hostující branky skončil kotouč u Bočarova a ještě se bude vhazovat po jeho pravé ruce. Domácí mají posledních sedm vteřin na srovnání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec zvládli obrat, ve čtyřiapadesáté minutě strhl vedení na stranu Dynama Daniil Tarasov a nakonec své těsné vedení hosté uhájili i při závěrečné domácí powerplay. Moskvané tak berou dva body, domácí opět žádný.
     
    Střely na branku: 26 – 33
     
    Utkání sledovalo 4 459 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Karel Kubát (VLD) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:22
    Vojtěch Polák (VLD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:30
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (12:51:15)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 10. Černikov (V. Strelcov, A. Strelcov) – 29. Šipačov (Kagarlickij), 54. Tarasov (Šipačov)


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – Kubát, Ugolnikov (A), Ďjakov, Karmaškov, Kozlovskij, Miščenko, Patrikejev – Černikov, V. Strelcov, A. Strelcov – K. Voronin, Vicharev, Glazačev (A) – V. Butuzov, J. Jakovlev, Koroljov – Zajcev, V. Polák, Koňkov (C).
    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – I. Nikulin (C), Volkov, Hietanen, Mironov, Menšikov, Koivisto, J. Zajcev, Pepeljajev (A) – Tarasov, Šipačov (A), Kagarlickij – V. Kuljomin, Mozer, Mojsejev – Zackrisson, Indrašis, Brjukvin – I. Makarov, Jefremov, Igumnov.

    Rozhodčí: Sojn, Gamalej – Zacharov, Palej

    Diváci: 4 459
    bahis siteleri